Смъкването на маската

Охранителите с един замах "нокаутираха" всички онези приказки за евроценностите, за прозрачността, за спазването на конституцията, пък и за свободата на словото.

© Ивайло Мирчев

Охранителите с един замах "нокаутираха" всички онези приказки за евроценностите, за прозрачността, за спазването на конституцията, пък и за свободата на словото.Текстът е препубликуван от Портала "Култура".


Изгледах видеорепортажа за опита на Христо Иванов да стъпи на брега на Росенец от вчера. И си зададох един малко страничен въпрос - заслужиха ли си аджеба надницата охранителите, все едно дали са от НСО, или са частни гардове, или пък гардове от НСО, чукащи частно?


Така е, те са там, за да пазят. И формално опазиха поверения им обект. И надницата им не би трябвало да хвръкне. Обаче вижте сега какво се получи - така опазиха охранителите поверения им обект, че видеорепортажът изпълни сто процента задачата си. Аз дори бих казал - хиляда процента.
А тя, тази задача, беше много проста, пределно проста, свръхпроста - да покаже


моментна снимка на "пленената държава".


Или ако се изразим още по-ясно - на разминаването по върховете между думи и дела. И да смъкне маската. Тоест охранителите с поведението си, изпълнявайки буквата на задълженията си, за което им се плаща, срутиха много зрелищно цялата привидност на думите, с които живеят и се хранят вече толкова години абонираните за големите телевизии политици, онези, които, дето се вика, гостуват в домовете ни всеки ден от големия екран и които, когато си помислим за тях, поради тази близост ги наричаме не другояче, а с малкото им име.


Охранителите с един замах "нокаутираха" всички онези приказки за евроценностите, за прозрачността, за спазването на конституцията, пък и за свободата на словото, защото комай повечето телевизии не се избиха да включат кадри от видеорепортажа в централните си новини. Приказки, които съм слушал да се леят толкова красиво и напоително от устата на един Йордан Цонев, да речем, висш кадър в ръководството на ДПС, при многобройните му гостувания в предаването "Панорама".


Една скоба. Лично съм виждал неколкократно Йордан Цонев да се черкува като ревностен християнин в храма "Св. Александър Невски" и да стои на тричасови служби, без да мигне дори с клепач. И сега си задавам въпроса:


дали той си мисли, че Бог не вижда разминаването между думи и дела?


Или си мисли, че Бог ще зачете неговата християнска ревност и ще му прости разминаването между думи и дела? Ето това ми се ще да го попита Бойко Василев при следващото му участие в "Панорама".


Затваряме скобата.


Далеч съм от мисълта да омаловажавам с лека ръка естеството на работата на охранителите и да си мисля, че уменията им, когато няма екшън, включват единствено способността да носят елегантно черни очила. Ни най-малко. Но във видеорепортажа те се провалиха с гръм и трясък. Пристига политик, съпредседател на партия, бивш божем правосъден министър. Не можеш пред камерата хем да го уговаряш да не ти създава проблеми, хем да го буташ. Това издава страховита липса на монолитност в квалификацията, която, силно се надявам, би трябвало да включва


не само физзарядка, а и четене на книжки по психология и комуникация.


Какво да кажа още? А, да. Мисля, че господин Ахмед Доган изпусна един от звездните мигове както лично за себе си, така и за ДПС. Разбира се, мога да предполагам, че по-младият Христо Иванов според много вероятната представа на свирепо охранявания като източен хан господин Доган се намира на светлинни години от собственото му историческо величие, но кешки все пак също е, така да се каже, политик, тоест сходен някак си по ранг.


И ако господин Доган се беше сетил да спре да наднича иззад завесите на замъка, ами да излезе и да го посрещне, пък дори и, дето се вика, по чехли, това щеше до голяма степен да "нулира" ядрената сила на видеорепортажа. Щеше да е тактическа загуба, слизане от пиедестала, но голяма стратегическа победа.


А сега какво стана? Маските паднаха! И то насред тази страшна политическа пандемия, населена със записи, джуджета и прочие злокобни вируси.


Язък! Направо язък!


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3368 Неутрално

  ..... моментна снимка на "пленената държава"си е я знаем обаче интересното ще е какво ще покаже моментната снимка на изборите.

 2. 2 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Само дето ще се окаже, че е станала грешка. Нелепа, разбира се, ще се извиняват гавазите. Ще има чадъри и шезлонги на плажа, а бариерата ще липсва. И това ще покажат от Нова. Това ще тръбят и прасешките вестници. А Христо Иванов ще бъде заклеймен като провокатор. Затова мълчи и Борисов в момента. Всичко е точно, продължаваме напред! А електоратът пак ще заблее.

 3. 3 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  Добре написано, но какво от това. Писмото на Пеевски преди време, ясно показа КОЙ управлява държавата. И не, това не е баце. Нито ГЕРБ,който уж е спечелил изборите. Истинският управляващ беше там, зад пердетата. Пазен от българска държавна служба, която се държи, като частна охранителна фирма. ТОВА, е реалността.

 4. 4 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 300 Любопитно

  И аз си мислех същото, когато гледах видеото онзи ден - какво ли би станало, ако охранителите не бяха се появили изобщо, или бяха посрещнали много дружелюбно "гостите"? А се оказа, че в НСО работят много глупави (или много арогантни) момчета, които буквално паднаха в капана и оставиха най-лошото възможно впечатление у хората. И всичко се разви по най-логичния и очакван за българската действителност начин...

  “When small men begin to cast big shadows, it means that the sun is about to set”, Lin Yutang
 5. 5 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2758 Любопитно

  В събота предполагам че Доган ще се реваншира и ще посрещне гостите си като в турски курорт!?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 6. 6 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  ,,И ако господин Доган се беше сетил да спре да наднича иззад завесите на замъка, ами да излезе и да го посрещне, пък дори и, дето се вика, по чехли, това щеше до голяма степен да "нулира" ядрената сила на видеорепортажа.”
  Нищо! Г-н Доган ще посреща други гости следващия път. Но тогава няма да е Христо Иванов...!

 7. 7 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  ..... моментна снимка на "пленената държава"си е я знаем обаче интересното ще е какво ще покаже моментната снимка на изборите.
  —цитат от коментар 1 на chicago514


  Първото което ще покаже моментната снимка на изборите ще бъдат

  ОСЕМ или ДЕВЕТ МИЛИОНА ИЗБИРАТЕЛИ в избирателните списъци

  И оттам - ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА СТАТУКВОТО до края на времената

  ЗАЩО никой не повдига въпроса за ПЛЕНЕНИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ СПИСЪЦИ

 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  И ако господин Доган се беше сетил да спре да наднича иззад завесите на замъка, ами да излезе и да го посрещне, пък дори и, дето се вика, по чехли, това щеше до голяма степен да "нулира" ядрената сила на видеорепортажа. "

  Така е, освен ако Доган не иска да покаже, че може да вкара в спирала надолу който и да е. ДПС/Доган не губят нищо от скандала. Просто явно действително Борисов е подготвен за сменяне и Доган прави ситуацията да изглежда чисто вътрешна

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  Каквото и да се случи на изборите (колегата Хавай е загатнал с какъв ресурс за изборни фалшификации разполага управляващата върхушка), смелата акция на Христо Иванов показа грозната озъбена истина: България е превзета от сенчестата власт, която узурпира части от българската земя, строи си пищни дворци с държавни пари (кредитът за строежа на Сарая бил погасен от ... ББР, доколкото четох), охранява се от яки биячи, на които ние плащаме заплатите, обградила се е с медии, които оплюват и оклеветяват враговете й, а от официалните институции - ни дума, ни вопъл, ни стон.

  Защото официалните институции са сведени до прислуга и охрана на сараите.

  И сифон за източване на бюджетни/европейски пари в ненаситните гуши на обитателите им.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Христо Иванов и Ивайло Мирчев показаха, че "царят е гол". Подгониха Сопола "по устав". А със Закона в ръка - най-боли.
  Сопола уж беше "най-мъдрия политик", "шахматист", пък Христо Иванов му го отпра с 280. "У дуп...та".

  А двамата неадекватници (с жълтата фланелка и селянинът), нямат никакъв инстинкт за самосъхранение. Е, как тогава ще опазят Сопола? Може и да са добри на стрелбището, но е видимо, че са прекалено кухи и не знаят как да реагират при ситуация. Ако се създаде такава и те самите и охранявания, ще станат на "гевгир".

 11. 11 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#5] от "Julian Mall":

  Сопола веднага е бил изведен от тази кичозна грозотия. Така, че събота няма да е там.

 12. 12 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Весело
 13. 13 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  И аз си мислех същото, когато гледах видеото онзи ден - какво ли би станало, ако охранителите не бяха се появили изобщо, или бяха посрещнали много дружелюбно "гостите"? А се оказа, че в НСО работят много глупави (или много арогантни) момчета, които буквално паднаха в капана и оставиха най-лошото възможно впечатление у хората. И всичко се разви по най-логичния и очакван за българската действителност начин...
  —цитат от коментар 4 на gesand


  Абсолютни тапири. В случаят нищо не налагаше употребата на сила .

 14. 14 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Надценяване и на охранители и на Доган.
  Ако го бяха оставили Ицо щеше да забие байрака да се повърти и да си ходи.
  И за Доганя е същото прочетете му досието.
  Няма по гнусен и мерзък човек сред доносниците.
  Той е на заплата не го надценявайте.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 15. 15 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5842 Неутрално

  Днес има 240 случаи на заразени, може да въведат допълнителни мерки, на придвижване например.

 16. 16 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 614 Неутрално

  ..... моментна снимка на "пленената държава"си е я знаем обаче интересното ще е какво ще покаже моментната снимка на изборите.
  —цитат от коментар 1 на chicago514


  Ето какво казват хората за "моментната снимка на изборите" - таблица с последните социологически проучвания, обобщена в wiki:
  https://bg.wikipedia.org/wiki/Парламентарни_избори_в_България _(2021)#cite_note-5

 17. 17 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#15] от "Тsonkooo":

  Може, ама може да стане и като в Белград.

 18. 18 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  А силовият министър Каракачанов, който проповяда разни възгледи и проверява генерали, "акваторията" я е пропуснал. От екоминистерството скоро оттам не са минавали. Такова разпределение са си направи всички на "постната пица".

 19. 19 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Гешев като е толкова курназ защо не разследва далаверите на Доган ???

 20. 20 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Бе каква "квалификация" на охраната на Доган... единственото им предимство е, че законът е зад тях. Нито визия, нито отношение, нито някакви физически характеристики... Мутри wanna-be. Охраната на всеки един мафиот или дори актьор е далеч по-добра.

 21. 21 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Има добри неща обществото ще спре да се ОБЛЪЧВА с с кой, кой ,кой ...нещата са ясни, и мисля доста отдавна. Как се почиства държавният организъм от тотално заразените части от общественото тяло. Българите ще подкрепят всички промени ( в смисъл подреждане на власти). Разделение на властите съгласно КОНСТИТУЦИЯ няма. Има свръх ВЛАСТ (изпълнителна), която с парите които има, купува или прегазва останалите власти. ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА сме по Конституция, и всеки ЗНАЕ че никаква власт в парламента няма. Там са хора на ДОБРИ ЗАПЛАТИ, които ходят по министерства да докарат ОЩЕ ПО ДОБРИ ЗАПЛАТИ. Какво означава най -висши офицери от СИГУРНОСТ да бъдат замесени в ....меко казано лоши неща? Ами теглени пари КЕШ , ами контрабандата ,ами нелегалните бежанци. Какво правят регулиращите органи ? Не виждат нищо ГРЕШНО в действията на изпълнителната власт, и са готови да бъдат БУШОНИ. Контролни органи , органи за сигурност да при президента. Властта на президента произтича пряко от народа , и хората ясно може да кажат дали са доволни от действия на тия органи. Пак по същите причини смятам,че главният прокурор трябва да се назначава от президента. Иначе става ...ЕТО ТОВА В МОМЕНТА, злото и доброто да бъдат разменени. Не трябва да има НЕПРИКОСНОВЕНИ ТЕМИ. Русия ( ясно защо) прие 210 поправки в конституцията със смазващите 70% гласували, и 79% за поправките. Ако политиците (извън Герб и ДПС) се съсредоточат в , а...какво правим, нещата ще станат доста бързо. Пак за Русия , 36 наблюдатели от всички страни, и никакво нарушение. Иновация беше гласуването в продължение на 6 дни. Русия приложи и ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ за Москва и още един регион , и това беше много успешно. Технологията на гласуване е едно , много по важно е каква ДЪРЖАВА искаме да бъдем.

 22. 22 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 614 Неутрално

  ОСЕМ или ДЕВЕТ МИЛИОНА ИЗБИРАТЕЛИ в избирателните списъци

  И оттам - ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА СТАТУКВОТО до края на времената

  ЗАЩО никой не повдига въпроса за ПЛЕНЕНИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ СПИСЪЦИ
  —цитат от коментар 7 на Hawaii


  Брой избиратели в списъците (евроизбори 2019) е 6 355 633, от които по думите на М.Константинов около 1млн. са от българи извън България, където има около 1,4млн. наши сънародници.

  Какво не е ясно за тези списъци - всичко е по закон! Ако се промени законът (например без гласове от чужбина) ще се променят и списъците.

 23. 23 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  Представете си недоразумението Доган да бъде премиер или президент..Тогава обикновените граждани и в собствените си имоти и жилища ще бъдат блъскани и унижавани от гавазите на Доган..Хората в .цяла България ще бъдат залжници и роби,нищо,че държавата е в семейството на демократичната общност.От турчин-доносник на ДС не може да се очаква да бъде демократ евроатлантик,спазващ законите....

  shlshlshlshl
 24. 24 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Само дето ще се окаже, че е станала грешка. Нелепа, разбира се, ще се извиняват гавазите. Ще има чадъри и шезлонги на плажа, а бариерата ще липсва. И това ще покажат от Нова. Това ще тръбят и прасешките вестници. А Христо Иванов ще бъде заклеймен като провокатор. Затова мълчи и Борисов в момента. Всичко е точно, продължаваме напред! А електоратът пак ще заблее.
  —цитат от коментар 2 на truly


  Ама то, реално погледнато, няма да е прекалено далече от действителността.

  Народът е този, който избира и сменя управляващи.

  Христо Иванов и авторът на статията са прави (в моите очи) в критиките си, но единия няма подкрепа дори в парламента да влезе , а другия аз го познавам само от статии в Дневник.

  Което не казва нищо лошо за тях.

  Казва лошо за народа, които си избира управляващите.

  Всички чудесно знаят (най-малкото вярват), че Борисов си плете кошницата на върха.
  И всички около него.
  Всички чудесно знаят, че ДПС си плете кошницата от втора линия.
  Очевидно това никой не го притеснява достатъчно за да промени нещо.

  И личното ми мнение е, че подобни изпълнения в стил Сидеров най-много да добавят малко проценти към ДБ.

  Но има и немалък риск да се случи обратното и , както казвате, всички да видят (след подходящо отразяване) Иванов като провокатор.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 430 Неутрално

  От видеото се потвърди,че в НСО работят хора с ограничени възможности,връзкари,комплексари,а бе-въобще тъпунгери!!Жълтата тениска 100 пъти
  повтори "частна собственост"-а бе,бай хой,чий го крепиш държавен служител в частна собственост в работно време,с държавно оръжие,муниции,радиостанции?!И понеже чупите тъпомера,как един не се сети поне да надраска с въглен на шперплат "Охраняема зона,достъп на външни лица забранен!" и така да се оправдаете,че пазите нещо,което са ви заповядали,ама откъде толкова акъл?!Или просто да бяхте си останали зад оградата на сарая-Иванов&компания щяха да поседят и като им доскучае,да си отидат поживо-поздраво!Ама,нали сме яки,нали се мислим ,че сме хванали Бог за макарите,дай да блъскаме!Айде сега,уволнение и да ходите да пазите бостаните и лозята,че има нужда от пъдари!А това ще е и катализаторът,който ще ускори закриването на НСО и освобождаване в запаса на неадекватния ѝ началник.А г-н Гешев да зареже да тича из България и да гони кокошкарите,а да се заеме веднага с този случай изцяло-строеж,разрешения,финансиране,приемане,данъци,охрана,земя в морето,защитна буна и пр.

 27. 27 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Къде е културата в тази статия, Деян Енев и той ли е залитнал към политиката?

 28. 28 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Гешев като е толкова курназ защо не разследва далаверите на Доган ???
  —цитат от коментар 19 на valtoro  Голият охльов това не смее дори да си го помисли .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#24] от "Боби Колев":

  И аз съм на вашето мнение.
  Въпреки фалшификациите и/или други, като популистки манипулации, директно купуване на гласове или натиск върху хората в по-малките населени места като Бобов дол, ние (като народ или просто като население в тази територия) си ги избираме. Избираме ги дори тогава, когато не гласуваме, защото гласовете на не гласувалите се преразпределят между преминалите бариерата и най-големия дял отива при тези с най-многото гласове.
  Няма защо да ходим далече - в Сърбия Вучич спечели 2/3 от падламента с малко над 25% от гласувалите, при активност около 45%. Това никога нмаше да се случи ако бха гласували 70%.
  Проста аритметика, но очевидно все още недостъпна дори за образовани хора, какво остава за необразовните.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  "И ако господин Доган се беше сетил да спре да наднича иззад завесите на замъка, ами да излезе и да го посрещне, пък дори и, дето се вика, по чехли, това щеше до голяма степен да "нулира" ядрената сила на видеорепортажа. Щеше да е тактическа загуба, слизане от пиедестала, но голяма стратегическа победа."

  Пълни глупости!
  Ако Доган се беше изсипал по джапанки и бански, циркът щеше да бъде пълен!

  I Want To Believe
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 749 Неутрално

  "все едно дали са от НСО, или са частни гардове"

  Ми не е все едно уеважаеми г-н Енев.
  Ако бяха частни гардове некомпететността и невежеството им можеха да бъдат поне разбрани. Тези "гардове" обаче, олицетворяват и представляват държавата и държавната власт.
  ЗНСО: - Чл. 17. (1) Охраната на обект е дейност по възпрепятстване на неправомерно проникване на лица в охраняемите обекти по месторабота и местоживеене на охраняваните лица, както и на пряко посегателство срещу тях.
  (2) Дейността по ал. 1 може да включва и въвеждането на пропускателен режим за допускане на лица и транспортни средства, както и за внасяне на предмети в охраняем обект."
  Нищо от това, откъм морето не е направено. Защото не са го очаквали. А трябваше да го предвидят. Щом са професионалисти.
  Тези с тениските, бермудите, черните очила, пистолетите и радиостанциите както и преките и непосредствените им началници от НСО които са изготвили план за охраната на обекта по "местоживеене на охраняваните лица" и са ги инструктирали, демонстрираха тотална професионална некомпетентност гарнирана с още по - тотална неграмотност. И тройкаджиите в основното образование, знаят, че морският бряг и плажната ивица са изключителна държавна собственост. Вместо да оставят Х.Иванов и спътниците му да стоят на плажа колкото си искат, дори и да ги попитат имат ли нужда от помощ/все пак идват от морето а не от "частна акватория"/, те освен че употребиха физическа сила срещу тях(отново абсолютно непрофесионално без да има"пряко посегателсто" и никаква заплаха както срещу "охраняванити лица" така и срещу "обекта в който те живеят"), се изгавриха и с националното знаме.
  Служителите на НСО са военнослужещи и военната прокуратура със сигурност ще се самосезира за действията им, които очевидно са във връзка с изпълнението на службата им. Тоест, те са там в качеството си на "длъжностни лица". А защо пътят по суша до брега е превърнат от общинска държавна в общинска частна собственост/тоест може да се отчуждава/ и е затворен с бариера, която възпрепядства достъпа до брега/изключителна държавна собственост/ откъм сушата, трябва да дадат обяснение пред компетентните за това органи общинските съветници и кмета на Бургас. ДНСК пък да направи същото за сградите/имат ли съответните актове - 15 и 16 или Удостоверение за въвеждане в експлоатация/, кея и мини пристанището, което се е получило.

 35. 35 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  До коментар [#34] от "subaru":

  Все едно е, разбира се.

  Ако си говориме за олицетворяване на държавната власт изцепките от записите на Борисов (не само последните), неграмотните скудоумици на Рашидов, самолетните побоища на Сидеров, вчерашните плиткоумия на Дани Тъпото, бедния финансов министър живеещ в чужд апарт, да не говорим изобщо пък за проспиващ милиони за хазната докато си менка съобщения със спестяващия ги....всички тези са истинския обект на внимание, а не някакви си тулупи там, на които се плаща за да плашат хора.

  Отгоре трябва да се разчиства, не отдолу!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 36. 36 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Голяма глупост направиха тези бабаити.

  Сега в събота вече няма как да спрат хората да отидат на тоя плаж.

  А като нищо и някой може да удари клечката на това архитектурно недоумение.

  Каквото сам си направиш никой не може да ти направи.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 37. 37 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Този казус поражда и някои други въпроси.

  Ако всеки плаж следва да е публично достъпен какво правим с плажа на Евксиноград?

  Доколкото знам той не е публично достъпен.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 38. 38 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Голяма глупост направиха тези бабаити.Сега в събота вече няма как да спрат хората да отидат на тоя плаж.А като нищо и някой може да удари клечката на това архитектурно недоумение.Каквото сам си направиш никой не може да ти направи.
  —цитат от коментар 36 на Николов


  Това , че направиха глупост е така но поругаването на националния флаг е престъпление по наказателния кодекс.
  А Доган не губи нищо. Неговите гласове са сигурни. Виж за партньора му в управлението това са жестоки репутационни щети.Доган просто показа Кой управлява управляващите.

  SHADOWS of SOFIA
 39. 39 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Нищо ново. Едно време така се охраняваха плажовете на ЦК на БКП на Златните пясъци и на СВСВ Константин и Елена (тогава Дружба). За Евксиноград да не говорим. Както и да е. Не им попречи с гръм и трясък да се провалят. Така ще бъде и с г/н Доган.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2331 Весело

  До коментар [#27] от "НеКой":

  Къде е културата в тази статия, Деян Енев и той ли е залитнал към политиката?
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

  ©️"Ние овладяваме по-висок стил на спор. Спор без факти. Спор за темперамента. Спор, който преминава от безоснователно утвърждаване до самоличността на партньор.
  Какво може да каже куц за изкуството на Херберт фон Караян? Ако веднага му се каже, че е куц, той признава себе си за победен.
  За какво може да спори човек, който не е сменил паспорта си? Какви възгледи за архитектурата може да изрази човек без постоянен адрес? Уловен на местопрестъплението, той веднага се признава за победен.
  И като цяло, как можем да се заинтересуваме от мнението на плешив мъж с такъв нос? Нека първо да коригира носа си, да расте косата си и след това да се изрази.
  Поведението в спора трябва да е просто: не слушайте събеседника, а го гледайки в очите. В най-острия момент поискайте документ, проверете регистрацията, поискайте описание от мястото на работа, лесно преминете на „ти“, кажете: „Това не е неговата кучежка работа“, и вашият собеседникът ще омекне като сварен...."©️
  М. Жванецки

  "Чуждестранен агент"
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А защо т.нар."патриоти" мълчат?
  Ако някой циганин беше хвърлил знамето агитките на ФК Л и ФК ЦСКА щяха винлеят пред парламента или в "маалата"?
  Христо Ботев е гениален поет защото е написал стихотворението "Патриот", което описва такива като Каракачанов, Симеонов и Сидеров.

 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Това се говори от години, но друго си е на живо. А тези момчета приличат по скоро на биячи, отколкото на служители на НСО.

 52. 52 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Големият проблем на Конституция е, че във фигурата на главният прокурор има свъхконцентрация на власт, която когато е овладяна от олигархични кръгове и други интереси, застрашава държавата. Върховният закон не е завършен напълно, защото например президентското вето се преодолява едва с 122 гласа в Народното събрание, което реално води до липса на контрол и баланс на властите.
  "По този начин няма автентичен контрол над едно разбесняло се парламентарно мнозинство."
  Това разбесняло се парламентарно мнозинство, управлявано от сараите е поставено на тясно от Христо Иванов. Мълчанието на сараите говори, че са изненадани и трескаво търсят отговор. В никакъв случай не трябва да се допуска, че ще клекнат обезсилени. Не трябва да се изключва провокиране от сараите на социален сблъсък с изстрели. Способни са на това и окото им няма да мигне да го направят, за да оцелеят. Спомнете си контрапротеста, който организираха 2013-та, завършил с целувката на двама национални предатели - Станишкoff и Местан, докарали от цяла българия хора с поведение на маймуните от НСО. Не трябва да се изключва и внезапното появяване на правителство на националното спасение, което да поиска помощ и изведнъж да се появят зелените човечета по подобие на Украинския сценарий. Има признаци, че нещата вървят в тази посока, изхождайки от изказването на една тлъста свиня от ДПС, че Доган и Пеевски били от първостепенно, изключително значение за националната сигурност. Може да се стигне до събитията в Гърция, където студенти и техни родители свалиха хунтата на черните полковници с цената на немалко жертви 75-та г. Дошло е време разделно. Връщане назад няма.

 53. 53 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вижте цялото писмо на сержант Георги Иванов Георгиев без редакция:  "Пиша тези редове с огромна болка и мъка! Казвам се Георги Иванов Георгиев, бивш военен съм, но само по документи, защото бивши в нашата професия няма!
  По звание съм сержант.
  Сержант с шест бойни мисии зад гърба си, всички до една мироналагащи - Ирак и Афганистан.
  Преживях Кербала, Дивания и Ашраф! Изпратих, бойни другари в последният им час с българският трибагреник на ковчега! Имах честа съм знаменосец на първият водосвет на българският флаг в бойна обстановка, на чужда земя "Кандахар - Афганистан".
  Информативно, последно водосвет е правен на чужда земя, по време на войните миналият век.
  И понеже, вече два дни, нито един генерал, офицер от българската армия не посмя да изкаже мнение, не ме интересува по какви причини, ще го направя аз, обикновения сержант, когото не го е страх да се изправи срещу врага!
  Да за мен си враг, ти копеле което се подигра с флага ми, под който съм се клел да го защитавам и умра, ако се наложи за него.
  Ти копеле, знаеш ли какво е да се покрие ковчег на боен другар с когото ставате повече от братя когато сте на война!??
  Светинята, която хвърли и постъпка на земята е тази, която майките, съпругите и децата получават и им остава единственото мило след като погребат син, съпруг и баща в студената земя!
  Копеле, знаеш ли ти колко хора са умирали с вик „Ура!“, носещи гордо вдигнат трибагреник по време на битка.
  Знаеш ли, че българската войска няма нито едно пленено знаме?!
  Едва ли, безроднико!
  Знаеш ли за атаката „На нож!“ Едва ли!
  Ти копеле, си пропуснал този част по история.
  Не ме интересуват политиците, които набута в морето, те са същите като теб, иначе нямаше да ти даде флага, а щеше да го брани.
  От моите ръце, за да го вземеш трябва да ги счупиш.
  И дори тогава, повярвай ми ако беше го хвърлил така пред мен, гръкляна ти със зъбки щях да пригриза!
  Ти си срам за страната ми, срам са и генералите ни, мълчат от страх за пагона си, министъра даже не искам да го коментирам.
  Да си войник в българската армия е чест. Поне така е било!
  Да носиш българското знаме също е чест. То се носи от най-достойните!
  Нашата земя е свята, знамето е светиня, а говедата като теб и безродниците като управляващитите заслужават най-суровото наказание!
  За поругателите на знамето и Отечеството смърт!

  Послепис:
  Господа дебили, страхливци, пенкилери и абсурди в правителството, армията и НС, поругаването на българската светия е наказуемо със Закон!
  Вие сте начелото на държавата, за да защитавате националните ни интереси, а не го правите.
  И днес, подобно на кучета отново подвихте опашки!

  Да припомня:
  Чл. 15. (1) Националното знаме на Република България е национален символ, който изразява независимостта и суверенитета на българската държава."
  https://frognews.bg/novini/znamenosets-afganistan-hvarlenoto-zname-shtiah-pregrizam-garloto.html

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#53] от "The Rock":

  Почитания за този мъж! Почитания за този войник!

  Много силни и истински думи. Колкото до"генералите", май ще се окаже вярно, че за да получат пагоните, трябва "да ги минат с 200"... Тъжно.
  Жалко, че в армията не е останало нищо от духа на ген. Иван Колев, полк. Дрангов... и хиляди други офицери, сержанти и войници.

 62. 62 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#57] от "The Rock":
  "Полковник Николай Марков, строг но справедлив!"

  Само за протокола. "Полковника" е подполковник. От запаса. Не че има някакво значение.

 63. 63 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3310 Весело

  Доган отдавна живее като султан в съвсем друг свят. Станалото едва ли може да е изненада за някого
  Електората му копае с мотиката по къра а султана живее в калето си!

  klimentm
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3310 Весело

  Всичко е резултат на теийсегодишно овчедушие и непукизъм
  Да плачем за знамето, пясъка и поругани граждански права е вече много късно, средновековието е установено стабилно и здраво!

  klimentm
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Утре Доган може и да уволни Борисов.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "А тя, тази задача, беше много проста, пределно проста, свръхпроста - да покаже моментна снимка на пленената държава"

  Да видим:

  2017г. Колю Колев:
  Голямата победа на Нинова е, че с речта си на Конгреса е иззела традиционни за старата десница полета в обществения дебат – "борбата с корупцията", "модела ГЕРБ", "пленената държава".

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK