С гумена лодка срещу пленената държава България

Българската държава е взета на абордаж, но това не е новина. Една гумена лодка размъти застоялите води и може да събори подпорната стена на властта. Ако гражданите престанат да мижат.

© Ивайло Мирчев

Българската държава е взета на абордаж, но това не е новина. Една гумена лодка размъти застоялите води и може да събори подпорната стена на властта. Ако гражданите престанат да мижат.Анализът е препубликуван от "Дойче веле".


Това, което виждате на брега на парк "Росенец" край Бургас, не е сарай, недостъпен за гражданите и със заграбен плаж към него. Това всъщност е подпорна стена. Подпорната стена на властта в България, която се упражнява от върхушката на ГЕРБ и ДПС.


И понеже Бойко Борисовата част от тази върхушка в момента е твърде слаба (поради скандали за недвижимост в Барселона и разкритията на "Али Баба" и Антикорупционния фонд), ДПС с почетните си и не толкова почетни лидери е взело нещата в свои ръце. Защото инструментите на съдебната власт и особено "Инструментът на Господа" незнайно как действат все в синхрон с желанията на върховете на ДПС.
Едно от най-пресните желания, които излъчва черноморският сарай, явно цели да бъде всячески отрязан достъпът на граждани до морския бряг. В подкрепа на това желание общинският съвет в Бургас в спешен порядък се е лишил от общински път, за да го прехвърли на притежателите на сарая. ГЕРБ, представян в случая от заместник-председателя си Димитър Николов (иначе успешен кмет на Бургас), обслужва бързо и безкритично това желание.


Превзетата държава в България и 9-те нарушения на властта


"Демократична България" (ДБ) и Христо Иванов винаги са говорили, че българската държава е "пленена" от една политико-икономическа група. Но като че ли публиката свикна с тази метафора и престана да я забелязва. Всички знаят, че нещата са такива, но предпочитат да не мислят за тях. В крайна сметка може би властта винаги се е упражнявала по този начин. Важното е нас, обикновените граждани, това да не ни засяга. Да не го виждаме.


Акцията на "Демократична България" с гумената лодка имаше ефект на провокирано проглеждане обаче. За да не видиш, че държавните институции са пленени след тази акция, трябва или да си недобросъвестен, или много здраво да мижиш. Както хората бързо се убедиха, че "подпорната стена" в Алепу е всъщност хотел, така и в "подпорната стена на властта" в Росенец всички видяха свитък от поне девет преплетени законови и етични нарушения на управлението:


1. НСО се ползва като лична гвардия и охрана на хора и техните имоти, плюс широк периметър около тях. Причините за такъв щедър държавен подарък остават неясни и скрити зад спорни интерпретации за защита на "националната сигурност".


2. Изключителна публична собственост - плаж, бряг, пристанище, път - лесно може да мине в частни ръце със законови и недотам законови манипулации.


3. Гражданите брутално могат да бъдат гонени от зони, където достъпът им е уж конституционно гарантиран.


4. БНТ и "Нова тв" (в която според Васил Божков са влезли милиони от неговите пари по инструкция на управляващите) почти не отразиха гигантския скандал.


5. Председателят на комисията, контролираща службите в Народното събрание, на практика каза, че няма да започне самостоятелна проверка на ролята на НСО в случая и прехвърли отговорността на президента. Което е странно, след като това кой и защо трябва да бъде охраняван от НСО се решава в крайна сметка от Министерския съвет и премиера, чрез подчинените му органи на МВР и ДАНС. Накратко, парламентът абдикира от контрола върху изпълнителната власт по този случай.


6. Главният прокурор, който е много приказлив и активен по отношение на президента и опозицията, в случая се зае още по-усилено с битовата престъпност в далечни от "Росенец" краища на страната.


7. Борисов изпадна в глуха отбрана и остави нещата в ръцете на артикулирани говорители като правосъдния си министър Данаил Кирилов. Получи се, меко казано, още по-голяма конфузия.


8. Президентът Радев - и това му прави чест - каза, че пазвантите в сараите са хора на НСО. И поиска повече законови правомощия в управлението на службата. Все пак и досега Радев е имал достатъчно възможности да повдигне публично въпроса с охраната на Доган&сие, както и с екстратериториалния статут на сараите обаче.


9. Ролята на т.нар. "патриоти" - роля на смокиново листо на коалицията ГЕРБ-ДПС - лъсна отново със страшна сила. Дори поруганото българско знаме не можа да накара "патриотите" да нарушат рахата на сараите.


Против модела ГЕРБ-ДПС и против Евразия. За Европа.


"Демократична България" с тази своя акция се сдоби с ясно изразено политическо лице. Досега тази формация страдаше от наложилото се - заслужено или не - обществено впечатление, че в ДБ знаят проблемите на страната по принцип, но от това не следва ефективно политическо действие. Техният периметър на действие, също така, беше силно ограничен до София. Ако ДБ продължи в духа на акцията "Росенец", тези впечатления ще се разсеят. Макар и извънпарламентарна опозиция, ДБ показа, че с малък ресурс могат не само да "хванат" общественото внимание по национално-значими въпроси, но и да накарат всички институции - от президента до премиера и НС - да се задействат или да демонстрират гузно съучастие.


Безспорно акцията на ДБ има голям и позитивен обществен отзвук, който ще им даде възможност по-успешно да заявят своя политически дневен ред. Идват парламентарни избори, които може и да са предсрочни. Следващият парламент ще е шарен и трудно предвидим. Важно е отсега всяка партия да заяви, зад какви приоритети ще стои в него по две оси: а) европейско или евразийско развитие; б ) запазване на модела ГЕРБ-ДПС на захванатата държава или неговото разграждане. ДБ има ясен профил и по двете теми, което ще й даде добър шанс в предизборното позициониране и привличането на избиратели.


Червената граница е достигната, ако не и премината


Но изборите са едно, а непримиримостта към захванатата, пленена държава е нещо друго. Скандалите от последните седмици показват, че управлението на страната е достигнало и отчасти преминало определени, червени граници. Отвъд тези граници демокрацията и правовата държава стават фалшива илюзия, в която малцина вярват. Затова е важно "проглеждането" по случая "Росенец" да не се изроди в обществено отчаяние.


Вярно е, че една гумена лодка пролет не прави. Необходима е много по-мащабна операция - от рода на десанта в Нормандия - за отвоюването на българската държавност. За тази операция думата имат гражданите и те не бива да позволяват за пореден път да бъдат приспани.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 617 Любопитно

  Вчеращния коментар за гумената лодка, която не е Аврора беше точен. Но показа, че великана е на глинени крака и даже без Аврора ще падне...

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 2. 2 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2972 Гневно

  А СОПОЛивият кмет на Бурга с печели с 60% изборите ! Значи си заслужаваме позора един сопол да управлява държавата

 3. 3 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Росенец е руски анклав.
  Защо се правите на луди всичките?
  Доган е руския наместник тук!

 4. 4 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1389 Весело

  Другарите умнокрасивци май верно сериозно си въобразяват че с такива плоски номера от селски вечеринки мое да направят преврат. Сладури.

  Но е хубаво че и последните умнокрасиви маски, гащи и всякаква 'дясна' 'прозападна' 'антикомунистическа' дегизировка уйде та се не виде след като собствениците им ги изюркаха отчаяно, на всяка цена да бранят последните кремълски рубежи

  Facing Worlds
 5. 5 Профил на Симеон Кръстев
  Симеон Кръстев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кой е автор на снимката? От информацията дотук оставаме с впечатление, че на плажът са дебаркирали само тримата главни герои и фотографът - видни на снимката в лодката.
  Тогава, кой е автор на снимката?

 6. 6 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Димитър Николов иначе не е успешен кмет на Бургас, г-н Смилов, а човекът, който разката майката на Бургас. Той е заместник председател на ГЕРБ - дясна ръка на Борисов и сол та*ак на Доган!

 7. 7 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Димитър Николов иначе не е успешен кмет на Бургас, г-н Смилов, а човекът, който разката майката на Бургас. Той е заместник председател на ГЕРБ - дясна ръка на Борисов и сол та*ак на Доган!

 8. 8 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  Никой нормален човек в България и по света не вярва на гнусният театър,който разиграват комунистите у нас.

 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7378 Неутрално

  Само една лодка и как се разклати държавата и герберите хукнаха да спасяват вожда, мафията и далаверата.

 10. 10 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  Димитър Николов очевидно е личен ибрикчия на Ахмед Доган. Гнус.

 11. 11 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Поздрави и респект за авторската новина! Време е да възстановим конституционните си права в данъчния ни конгломерат.

 12. 12 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#5] от "black_skull":

  Те са с няколко лодки, и докато предават от брега има и други, който снимат от морето за да не може да дерибействат как им дойде.... Акцията е организирана и затова е успешна, но не би се получила, ако нямаше пишман мутри на брега ;)

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 13. 13 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#4] от "Saint of Me":

  Ебаси могъщите умнокрасивци, изпод опашката на коня с една лодчица накараха цялата власт да се хвърли за резидента на Кремъл таварищ Сенсей Доганович.

 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  Иванов така и не разбра, че играе в чужд спектакъл.
  Обикновено такива изпълнители завършват зле и потъват в забрава и омерзение!

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2847 Неутрално

  Лодката предизвика вълни, които ратърсиха държавата и вдигнаха тиня от дъното на клокочещото блато.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Завършекът е доста патетичен.
  НЕ вярвам Смилов да очаква десант като в Нормандия(между другото аз също употребих този израз вчера, в ироничен смисъл - https://bit.ly/2Dl2u9t ).
  Десантът ще е бутафорен, ще плиснат малко вълнички, и ще утихне.
  Смилов и сие ще си получат хонорарите.
  Някой ще хвърлят на "вълците".
  Общественото чувдство за мъст(не за справедливост) ще бъде временно заситено.
  И така до следващият път.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 17. 17 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  До коментар [#9] от "Роси":

  Само една лодка, когато чашата на търпението е преляла

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 18. 18 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  До коментар [#5] от "black_skull":

  "Кой е автор на снимката? От информацията дотук оставаме с впечатление, че на плажът са дебаркирали само тримата главни герои и фотографът - видни на снимката в лодката.
  Тогава, кой е автор на снимката?"

  Да предположим, че е имало 2ра лодка която също да снима. Да предположим, че са участвали повече лица отколкото Вие" сте останали с впачетление". Какво променя това? Какво значение има? Фактите са следните: нарушени са маса закони, начело с основния закон (конституцията) на държавата. За Вас обаче това е на втори план. По важно е колко чпвека са били в лодката.

 19. 19 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1733 Разстроено

  Смилов ти не разбра ли че ако Доган сам не се бие от простотия няма кой да му отнеме избирателите.
  Той сгреши със обръчите за фирми и сега сгреши с хвърленото знаме.
  Само българите с масов вот могът да го махнат от задкулисието.
  Ето аз искъм да знам КОЙ е КОЙ ама никой де казва всички се въртите като калайджйи и не казвате.
  Трябва да си супрер глупак за да си мислиш че Доган и Пеевски са Кукловоди.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4370 Неутрално

  Това дебаркиране си беше красиво, наистина ще остане в историята, а и размъти дъното. Де да ме познаваха и да им осигуря една супер моторница с 4 двигателя х 250 к.с.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 21. 21 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  До коментар [#8] от "deaf":

  Така е. Обаче има един проблем... Нормалните са малцинство в България, а 80-те процента са незаобиколим фактор когато има избори. Затова комунистите ще продължават да си разиграват театъра.

  Бивш tww09306483.
 22. 22 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  Тва все едно е писано в ПИК или Дойче веле или направо от Фейсбук.

 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3618 Неутрално

  Не срещу държавата - срещу господарите в държавата, които живеят в сараите ! Съществена разлика !

 24. 24 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1389 Весело

  До коментар [#13] от "bobyb":

  Много си добър. Чак сега ми светва че всъщност НЕ си заблуден от умнокрасивата 'прозападна' 'антикомунистическа' 'дясност' :)

  Нема как, умен си и е невъзможно да си бил заблуден и да не се усетиш в крайна сметка, аз съм от последните льохмани дето кльопаха умнокрасивата гьобелсова пропаганда, ти си ощракано типче, що играеш за кремъл?

  Facing Worlds
 25. 25 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1389 Весело

  До коментар [#13] от "bobyb":

  Много си добър. Чак сега ми светва че всъщност НЕ си заблуден от умнокрасивата 'прозападна' 'антикомунистическа' 'дясност' :)

  Нема как, умен си и е невъзможно да си бил заблуден и да не се усетиш в крайна сметка, аз съм от последните льохмани дето кльопаха умнокрасивата гьобелсова пропаганда, ти си ощракано типче, що играеш за кремъл?

  Facing Worlds
 26. 26 Профил на Голяма Балига
  Голяма Балига
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Димитър Николов иначе не е успешен кмет на Бургас, г-н Смилов, а човекът, който разката майката на Бургас. Той е заместник председател на ГЕРБ - дясна ръка на Борисов и сол та*ак на Доган!
  —цитат от коментар 6 на Митев


  Димитър Николов може и да е успешен кмет, но това не значи че не е КОРУМПИРАН. Има много неща да излязат за него, как е в схемите за опоскването на плажа на Корал.

  Време е да изметем Доган, Дебелото момче, каскета и Барба Ганьос в ЗАТВОРА.
 27. 27 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2972 Весело

  До коментар [#16] от "Боян Таксиров":


  До коментар [#22] от "svoboden":


  До коментар [#20] от "hamiltonf":

  Поданници на Сопола ли сте ? Демек гурелчета ?

 28. 28 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4211 Неутрално

  Смилов ти не разбра ли че ако Доган сам не се бие от простотия няма кой да му отнеме избирателите.Той сгреши със обръчите за фирми и сега сгреши с хвърленото знаме.Само българите с масов вот могът да го махнат от задкулисието.Ето аз искъм да знам КОЙ е КОЙ ама никой де казва всички се въртите като калайджйи и не казвате.Трябва да си супрер глупак за да си мислиш че Доган и Пеевски са Кукловоди.
  —цитат от коментар 19 на dedoliben


  Тук ще те допълня не с намерение да споря с теб
  а за да стане ясно на всички КАК може ДС ДОНОСНИКЪТ ДОГАН
  да бъде ОТСТРАНЕН от приватизираното от него и от ДС ДпС

  Турската общност има поне ДВЕ ЗНАЧИМИ ОСОБЕНОСТИ

  Първата - за добро или за лошо има стаден характер
  Подобно на стадо всички се подчиняват и следват Авторитетите
  Което умело се използва от ДС за инстралиране на контролирани
  от ДС лидери

  Втората - нетърпимостта и непоносимостта на турците към
  непочтените и ДЬОНМЕТАТА - сиреч предателите - тези които
  за пари предават Общността
  Тук трябва да се положат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСИЛИЯ за това
  да се покаже на ВСИЧКИ ТУРЦИ ЧЕ ТЕХНИТЕ ЛИДЕРИ от ДпС
  СА КОНТРОЛИРАНИ от ДС ДОНОСНИЦИ и ибрикчии които
  пет пари не дават за обикновения турчин а гледат само
  как да напълнят ГУШИТЕ и НОЩНИТЕ СИ ШКАФЧЕТА със ЗЛАТО и ПАЧКИ

  Това стане ли - И ДПС и БЪЛГАРИЯ вече няма да са същите

  В смисъл - ЩЕ СЕ ЕВРОПЕИЗИРАТ

 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2847 Неутрално

  До коментар [#18] от "George Svinarov":

  "Фактите са следните: нарушени са маса закони, начело с основния закон (конституцията) на държавата. "

  Точно.

  И аз, като избирател и данъкоплатец, имам право да знам от кого са нарушени.

  Кой допусна превръщането на Ахмед Доган и неговия аватар Пейо в монарси? Кой доведе държавата с всичките й институции до статут на обслужващ персонал пред портите на Сарая?

  За начало: кой взе решението на Доган и Пейо да се даде ДЪРЖАВНА ОХРАНА платена с нашите пари? Подвъпрос: Кой сега ще посмее да вдигне охраната на Доган и Пейо?

  По-нататък: Кой разреши на Доган да заграби част от българската територия и акватория, превръщайки сарая си в държава в Държавата? Подвъпрос: Кой ще посмее да махне бариерите и да отвори пътищата към заграбените плажове?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на Голяма Балига
  Голяма Балига
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Хубав анализ на Смилов. Но дано Христо Иванов и компания не спират с акциите по цяла България., защото където ровнеш излизат ла...на. И дано хората не се обезверят както стана 2013 г. ще ги подкрепим само да излязат извън жълтите павета. Това не е достатъчно.

  Трябва следващите месеци да се сложи ясна граница между мутрите и демократите и обикновените хора. Кой подкрепя - Конституционна реформа - лустрация - съдебна реформа и реформа на прокуратурата - в тази последователност. Ако не подкрепяш - значи си в кюпа и си за затвор.

  Време е да изметем Доган, Дебелото момче, каскета и Барба Ганьос в ЗАТВОРА.
 31. 31 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Г-н Смилов, за съжаление гумената лодка се спука в момента в който г-н Иванов застана до г-н Радев, г-жа Нинова, г-н Петков.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 32. 32 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  На снимката: Тъгърът на седемте морета щурмува бреговите укрепления на Mafiqta

  Знанието е сила, информацията - власт
 33. 33 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Преди малко шефа на ЕНП каза, че ЕНП подкрепя правителството на Борисов за борбата му с корупцията, ковид и всичко друго. Ако Радан Кънев все още е член на ЕНП това изявление му дава две възможности 1. Подкрепя правителството на Борисов както заяви шефа на ЕНП. 2. Не подкрепя декларацията на шефа та ЕНП и незабавно Радан и ДСБ напускат ЕНП. За смях стана Радан и ДСБ.

 34. 34 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  До коментар [#27] от "hodounski":

  Гурелчета са тези, които пробутват подобни на твоя постове, с надежда да експлоатират някаква надигнала се емоционална вълна в публиката.
  Нещо като "който не скача е червен".
  Но понеже това са твърде плоски номера, въпросните си остават гурелчета и не могат да израснат дори до гурели или... гурелки... :)

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 35. 35 Профил на Голяма Балига
  Голяма Балига
  Рейтинг: 414 Неутрално

  До коментар [#31] от "haq30626233":

  Не е застанал. Цялата сага около НСО е за отвличане на вниманието и конците се дърпат от кукловодите -, сараите и Барбаганьосите. Важно е какво става там в тази служба, но е много второстепенно.

  Следващите седмици ще видим къде е застанал Иванов. Не съм му фен и мислех че Радан Кънев има потенциал да бъде лидера на демократите, но май съм се лъгал. Ще видим, дайте шанс на човека. Дайте му 100 дни и ако се провали тогава плюйте, не слагайте каруцата пред коня.

  Време е да изметем Доган, Дебелото момче, каскета и Барба Ганьос в ЗАТВОРА.
 36. 36 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4211 Неутрално

  Преди малко шефа на ЕНП каза, че ЕНП подкрепя правителството на Борисов за борбата му с корупцията, ковид и всичко друго. Ако Радан Кънев все още е член на ЕНП това изявление му дава две възможности 1. Подкрепя правителството на Борисов както заяви шефа на ЕНП. 2. Не подкрепя декларацията на шефа та ЕНП и незабавно Радан и ДСБ напускат ЕНП. За смях стана Радан и ДСБ.
  —цитат от коментар 33 на tda10501756


  По-скоро Борисов и ГЕРБ са станали за посмешище
  Имат само две възможности
  1 Подкрепят Доган Пеевски и свързаната с тях корупция

  2 Не подкрепят Декларацията и напускат ЕНП

 37. 37 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Ако хората имат възможност да дадникнат в морските сараи, ще останат много изненадани от това, което ще видят. Има под кота нула две добре укрепени нива, оборудвани с интересна техника. За подготвените веднага щще стане ясно, че са превърнати в преден командно-разузнавателен пункт по руски образец. Същото е напавено и в бизнес сградата на руската креатура Георги Крумов на мястото на бившата сладкарница "Роза" на ъгъла до старото американско посолство. Там е офиса на българския клон на банка VTB. Предназначението на специализираната апаратура ще се познае по руските надписи. Мястото на морските сараи не е случайно подбрано от военна гледна точка. Охраната е от подбрани циментоглавци от НСО, но при необходимост от близко разположените съоръжения на Нефтохим веднага ще се появят добре въоръжени рускоговорящи яки момчета. Целта им е да задържат обекта до момента на десантиране на големи въоръжени формирования, също рускоговорящи, по въздух и море в района на Нефтохим. Да не се забравя, че Путин задължи българското правителство да подари ТЕЦ Варна на Доган и България да финансира инфраструвктурното му разширение, включващо и пристанището. Договора за дълбаене на дъното е засекретен и се извършва от руски фирми с руски съоръжения за дълбаене. Там Путин планира, когато му дойде времето, да десантира и изгради мощна военно - морска база и прикрепи към нея летището, по подобие на тази в Крим. Путин много добре знае, че няма проблем да инсценира ситуация, която да доведе до реализиране на военните му планове в България, съзнавайки, че НАТО и ЕС ще помърморят известно време, ще измислят някакви нищо не значещи санкции и с времето всичко ще утихне. Гореказаното да се има като обяснение, защо морските сараи и достъпа до тях в никакъв случай няма да се дадът "демократично" и защо функциите на премиер в Българя се поеха от каскета. Ако нещата ескалират, ще има изстрели и следва по-горното. Става ли за филм казаното до тук, за да си продам сценария? Да добавя към сценария още нещо. Путин задължи ББ да предложи неизбираем кандидат за президент, за да спечели техният човек. При ситуация за временно правителство, списъкът на министри трябвало да се даде от руското посолство. И тук ще добавя за изненада, да е по-интересно, Президента отказва да играе играта на Путин и заема позиция в полза на България. Това налага каскета да предприеме действия за бързото му отстраняване. Довечара ще се опитам да измисля финала на филма. Не подценявайте ситуацията. Нещата са много по-сериозни, от колкото допускате. Ще се пролее....

 38. 38 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 974 Любопитно

  „Милушев доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция “Разузнаване”, и в тях се съдържа държавна тайна. Съветникът на президента е обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента.“ - https://tribune.bg/bg/zakon_i_red/savetnikat-na-prezidenta-iliya-milushev-e-s-myarka-za-neotklonenie-20-000-leva/

  Ах, горката, нова-новеничка Иванчева! На нея (дай, Боже, всекиму), ѝ подхвърлят 70 000 еврака в колицата, а на Илийчо (да не дава Господ), документи от Държавна агенция “Разузнаване” - в служебната касичка в президентството. И това, разбира се, ползване на секретни документи хич, ама никак и в никакъв случай не е в полза на страна, от която НЕ купихме самолетчета!

  Верни на природния си напън да бранят всяка невинна душица, червени и лилави – „в един и същи строй“ – побързаха да пристигнат пред президентството, за да изразят верноподаническите си чувства към неговия обитател. Червените, как и да е, те са длъжни да дойдат, все пак стрина Курна му издигна кандидатурата, без изобщо да разговаря с някой си Решетников.

  Ама лилавите що дирят там? Защитават този, за който те самите досега цепеха орталъка, че е лансиран от същия този Решетников? Защитават този, на който коленичиха да не назначава кръволока Гешев, а той взе, че подписа указа за назначението му? Нали всички лилави са крайни русофоби, как така защитават човек, изнасял документи за държавата, която те от все сърце мразят? Никой не знае, нито пък те самите, но важното е, че накараха президента да излезе с вдигнат юмрук като партизанин на снимка от 9-ти септември 1944 г., а сега – заедно с позитанци – разучават картата на сертифицираните от ЕС мандри! Лошото е, че тези мандри сега са на „наши дрОгаре“ и не върви да се обират! Някакви въпроси? Сега какви сте – русофили или русофоби, а?

 39. 39 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2726 Неутрално

  До коментар [#16] от "Боян Таксиров":

  Десантът ще е бутафорен, ще плиснат малко вълнички, и ще утихне.
  Смилов и сие ще си получат хонорарите.
  Някой ще хвърлят на "вълците".
  Общественото чувдство за мъст(не за справедливост) ще бъде временно заситено.
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

  Отчасти разбирам вашия скептицизъм. В началото и аз също така мислеше. Но събитията не се развиха според сценария. Малка вълна от Х. Иванов прерасна в добра мощна вълна. ГЕРБеристи и в частност Бойко успяха да обединят всички срещу себе си. Дори вземете вчерашните протести. Събраха се много хиляди. Не очаквах това.
  Според паническите действия на властите е ясно, че и те не очакваха това и изпитват истинска паника. На пресконференция никога не съм виждал такъв объркан Борисов.

  "Чуждестранен агент"
 40. 40 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 974 Весело

  До коментар [#37] от "Анти Шишковци":

  Четете какво ви пише @Анти Шишковци – него го пускат навсякъде, за него няма тайни и засекретени договори – на него и само на него му дават да ги чете и да образова тези, които не са така умни, а още по-малко красиви кат‘ него! Бравос, ашколсун и молодец, Анти Шишковец!

 41. 41 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Авторът повтаря като повредена китайска играчка, че решението кого да охранява НСО се взима от Министерския съвет и премиера, което няма да го превърне в истина. Нека Смислов се замисли къде е отговорността на началника на НСО и на президента в този случай и да не пропуска отговорността на камаРадев за контрол на оперативното ръководство.

  Очевидно авторът има юридическа слабост, която примесена с политическа пристрастност го правят смешан на терена на анализаторите.

 42. 42 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 974 Весело

  До коментар [#39] от "putinxujlo":

  Да, @putinxujlo, „Според паническите действия на властите е ясно“, че и съветникът на президента по сигурността Илия Милушев, и другия мушморок – Пламенчо „Хитлерчето“, ще бъдат осъдени като „стой, та гледай“! Сигурното е и друго – че президент, който нарича държавата, на която е държавен глава – „блато“, а прокуратурата, част от съдебната власт – „мафия“, ще бъде игнориран от ЕС тотално и безвъзвратно! И за изцепките си, и за приютяването под крилото си на търговци на държавни документи с гриф „Строго секретно“, и за назначаването на съветник, така възторжено снимащ се като Адолф! Само гледай как отече в канавката втория мандат на Радев! Сещаш ли се или ще чакаш реакция от ЕС, че да се досетиш?

 43. 43 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  До коментар [#26] от "Голяма Балига":

  "Димитър Николов може и да е успешен кмет, но това не значи че не е КОРУМПИРАН. Има много неща да излязат за него, как е в схемите за опоскването на плажа на Корал."

  За мене е учудващо как така никой не споменава за активната дейност на Д. Николов в СДС - Бургас, за "Корал", за хотел "Белица" в Приморско, за директорстването му в "Победа" при собственици Сава Чоролеев и Милко Понса. Тримата са съдружници във "Витатур Инвест", закупила от община Царево през 2002 г. 125 дка общ. земя край къмпинг "Корал".
  За по-старите данъчни нарушения на кмета, като вноса на сухо мляко от Украйна, няма даже да споменавам. :)

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 44. 44 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Точно това трябва, "десант като в Нормандия".
  Ако 200 граждани с 50-60лодки (и гумени и дървени) се насочат към брега, окупиран от сопола, какво ще правят еничарите? Ще стрелят ли? Или ще ги мачкат с катерите, закупени с парите на данъкоплатците?
  Ако някой малоумник си позволи подобна глупост, следващият "посетен" коптор, ще в БанкИ.

 45. 45 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#3] от "The Rock":

  В такъв случай, да си стяга багажа за расия, защото скоро, в България няма да има място за него.

 46. 46 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 974 Любопитно

  До коментар [#44] от "vhv":

  @vhv, ти защо си тук, а не на протеста пред президентството? Или ти се подготвяш за „следващият "посетен" коптор, ще в БанкИ“? М? Продумай, юнако!

 47. 47 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1315 Разстроено

  Ако една гумена лодка може да разклати държавата, да ти таковам и държавата...

 48. 48 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Не мога да разбера защо нещастния ни народ в цялата си по-нова история непрекъснато и по позорен начин е мачкан винагии от и само от руснаци и турци ?
  Иначе мога да твърдя , че средно взето и от двата народа сме по-напреднали във всякакъв смисъл !
  Остава като че ли само едното самочувствие нещо не ни достига ! !

 49. 49 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  Димитър Николов очевидно е личен ибрикчия на Ахмед Доган. Гнус.
  —цитат от коментар 10 на Alex Ivanov


  Димитър Николов е най-личната ханъма на Доган

 50. 50 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#45] от "vhv":

  Не забравяйте какво се случи с Лютви Местан когато каза че България е държава в НАТО и ЕС?

 51. 51 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#46] от "Santos":

  Само защото съм на 1700 км от София.
  Но съм бил на протестите през 1989-1990 и 1996-1997. Ако бях в България, сега щях да съм пред МС и Съдебната палата.

 52. 52 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#50] от "The Rock":

  Сопола е един осветена, алкохолизирана марионетка.
  И той и тиквата, се оказаха тотална щета за кукловодите им.

 53. 53 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До коментар [#5] от "black_skull":

  Явно във втората лодка не са били толкова патетично смели хората, колкото г-н Бойкикев! По-вероятно това е професионален фотограф, чийто хонорар е включвал само снимки без газене във вода

 54. 54 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Смилов - грамофонна плоча. Повтаря едно и също, в статия след статия. и какво?

 55. 55 Профил на Полковник Чепига
  Полковник Чепига
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Соросоиден плач! Ами така е при пазарната икономика- по-напористите ,като философа Бай Мангал, отхапват повече, назначават си и заптиета ,да ги пазят от плебса. Къв ви е проблема?

  L'espoir fait la vie
 56. 56 Профил на Пламен Михайлов
  Пламен Михайлов
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#4] от "Saint of Me":

  Идиот, за статив и самоснимачка не си ли чувал ?

  artmosphere
 57. 58 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  До коментар [#5] от "black_skull":

  Поне да беше изгледал всички записи, преди да задаваш неуместни въпроси. В залива бяха две лодки, но само едната излезе на брега. Такива ли опорни точки спускат от центъра за (дез)информация на ГЕРБ?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK