Случващото се в "Росенец": Разделяй и остани на власт

Това е най-мръсната и опасна игра, която Ахмед Доган и властта разиграват — етнически човешки щит срещу мирен протест.

© Георги Кожухаров

Това е най-мръсната и опасна игра, която Ахмед Доган и властта разиграват — етнически човешки щит срещу мирен протест.Коментарът е от профила на автора във "Фейсбук".


Един от големите ми прятели в ранно детство беше едно кърджалийско турче на име Саджит - за него ще пиша един ден - като братчета бяхме. Саджит отдавна не живее в България, защото семейството му беше унизено и изгонено в Турция заедно с десетки хиляди семейства от загиващия и загниващ комунистически режим на Тодор Живков. В самия край на царуването си, този дяволито-усмихнат, добродушен правешки хитрец извади етническата карта и насъска българи срещу турци.


Вчера неговият охранител Бойко Борисов на първия си за деня брифинг, докато обясняваше защо е толкова важно Ахмед Доган и Пеевски да бъдат охранявани от НСО с наши пари, зачекна етническата карта.
Заплаши всички мирно и нормално протестиращи, че можем да разпалим етническо напрежение.


Ние да разпалим етническо напрежение? Как? Защо? Но телохранителя на Тодор Живков си е научил урока - в последните си часове - разделяй и остани на власт.


И днес в Росенец българската полиция пред очите на цяла България разделя етнически турци и етнически българи. Автобуси с етнически турци с шапки ДПС, организирани и извозени от Родопите до морето са допускани до плажа. Останалите, дошли доброволно с личните си автомобили от цялата страна българи са спирани. Защо? Разделяй и остани на власт.


Полицията създава предпоставки за етнически конфликт.


Хавра
С код Dnevnik100 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Такива като мен срещу такива като Саджит? Единственото, което липсва е една разгорещена патриотична реч и бурето с барут е подпалено. Разделяй и остани на власт. Слава богу, нямаме свой Милошевич!
Няма как да стане. Ако мразя нещо въобще, то е насилието. Вярвам в здравия разум на българина. Няма да се стигне до гражданска война - това са думи, които тази сутрин два пъти употреби Томислав Дончев - "гражданска война"! Защо!?


Това, което се случва на Росенец днес, е най-мръсната и опасна игра, която Ахмед Доган и властта разиграват - етнически човешки щит срещу мирен протест.


В тази игра потърпевш е всеки етнос в България.


Срамна, срамна работа.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK