Изглежда немислимо ВСС да обсъди поведението на главния прокурор

Такова масово изразяване на подкрепа към ръководителя на една централизирана структура, каквато е прокуратурата, навежда на извода, че става въпрос за институционална зависимост и натиск върху лицата, които го подкрепят.

© Юлия Лазарова

Такова масово изразяване на подкрепа към ръководителя на една централизирана структура, каквато е прокуратурата, навежда на извода, че става въпрос за институционална зависимост и натиск върху лицата, които го подкрепят.Атанаска Дишева, член на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) и опонент на мнозинството, коментира по БНР възможността пленумът на съвета да обсъди поведението на главния прокурор Иван Гешев. След множеството декларации на прокурорите и на прокурорската колегия в съвета се очаква днес и пленумът да приеме документ срещу протестиращите, които искат оставката на Гешев и премиера Бойко Борисов.


С оглед мнозинството, което имаше при избора на главния прокурор, и на публично изразените позиции, събиране на подобно мнозинство за мен изглежда абсолютно немислимо към настоящия момент. А това е мнозинство, единствено необходимо за иницииране на процедурата. Иначе са необходими 17 гласа, за да бъде отправено искане до президента.


Не ми е известно дали има промяна в становищата на някои от членовете на ВСС към личността и поведението на главния прокурор. Още повече, че в съобщението, което получих по телефона за заседанието на пленума,
вече се съдържа насока относно съдържанието на акта,


с който ще излезе той. Очаквам да се проведе дебат по същество. Такъв не е правен нито веднъж досега от началото на мандата на главния прокурор.


Прокурорската колегия на ВСС излезе с декларация с призив и настояване пленумът на ВСС да формира позиция по повод безпрецедентната атака срещу независимостта на съдебната власт. Вероятно ще има предварително подготвен документ, по който ще се дебатира.


Относно демонстрираната масова подкрепа за главния прокурор от различни прокуратури и могат ли магистрати да коментират президента и неговата функция - това не е в рамките на поведението, което магистрати би следвало да имат.


Ако подобно говорене беше насочено срещу главния прокурор, точно той или негов представител, или говорител, веднага щеше в публичното пространство да обяви, че това е политическо говорене, което е напълно недопустимо за магистрат. Знаете, че неведнъж главният прокурор обвинява различни лица в политическо говорене. От друга страна


неговото говорене, в голяма степен и поведение, сочи точно същото.


Подобна масова подкрепа или актове, с които излизат - от първия магистрат, от ръководителя на съответната прокуратура до последния служител, с декларация в подкрепа, е дежа вю. Нищо - нито в лексиката, нито в маниера на действие или масовостта на подкрепата не е променено от времето, когато течеше процедурата за избор на главния прокурор.


Подобен начин на поведение е характерен за едно друго време, не за сегашното. Такова масово изразяване на подкрепа към ръководителя на една централизирана структура, каквато е прокуратурата, по-скоро навежда на извода, че става въпрос за сериозна организация, смея да твърдя - дори за някаква институционална зависимост и натиск върху лицата, които го подкрепят.


Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 326 Весело

  Пак ли нещо е обидена Атанаска? Ама вие се превърнахте в семейно партиен орган!? Съпругът адвокат Дишев решава да влезе в политиката и се превръща в дясна ръка на проваления протестър-министър Христо Иванов. Същото посмешище, което наричаше Борисов и Цветанов мутри, а след това влезе в правителството на ГЕРБ и клечеше с часове пред кабинета на премиера.
  Адвокат Дишев буквално лети в йерархията на "Дай България". От член на въпросната партия, той набързо е избран за неин главен секретар. Ранг, който му осигурява предимство при взимането на решения.
  И чудото се случва. Дишев се опитва да осигури джакпот за кариерата на нежната си половинка, като с кадифената протекция на "Дай България", тя е предложена за член на Висшия съдебен съвет.

 2. 2 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 179 Неутрално

  Единственият начин да се иска оставката на Гешев е, ако Борисов нареди такова искане на хората си във ВСС.

 3. 3 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тези неадекватници наистина не разбират, че времето им е изтекло.

 4. 4 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Дневник - революционната медия на новите революционери и десантчици в условия на пандемия.

  Демократи - да, но само докато новината отговаря на (и обслужва) партийната линия.

  Да видим до какво ще ни доведе "комбото пандемия-протести-съмнителни политически неща".

 5. 5 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  Изглежда немислимо ВВС да обсъди поведението на главния прокурор.
  Е нали това е една причините за гнева на протеста.

  SHADOWS of SOFIA
 6. 6 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  През 2002, когато Едвин Сугарев изнесе множество факти за произвол на глвния прокурор Филчев и дори твърдения за криминални престъпления, ВСС излезе с искане за оставка на Филчев. В него все още имаше достойни съдии, които се оказаха критична маса да обърнат нагласата на целия ВСС. Днес тези съдии очевидно са много малко, а ВСС е превзет от Доган-Пеевски.

 7. 7 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  Този ВСС като не може да мисли, другия ВСС ще го измисли. Немислимо е за една и съща дънъчна деклация Божков да е обвиняем, а братята Найденови "национални герои", някой прокурор трябва да го разгледа цялостно този въпрос, както и ролята на Горанов и Борисов. Немислимо е прокуратурата да твърди, че БКП разполага с 10000-15000 млади членове и може да ги изпрати на протести.

 8. 8 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3391 Неутрално

  ВСС е първичната инсталация.
  Гешеф е вторична.

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  Махти комунделските инати,
  Времето им изтече
  Властта им се клати !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Другари, много мразите Гешев, защото започна да разтуря руския кошер. И вие като верни слуги на Москва сте готови се унижавате и да карате българите да ви ненавиждат.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#10] от "1908":

  Чайка знаеш ли го ? Той ви е учителят и кумирът комундрели.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1690 Весело

  До коментар [#10] от "1908":

  Затова ли прокуратурата повдигна обвинение на Николай Ненчев за увреждане интересите на руска фирма? Щото разваля руския кошер?

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#10] от "1908":

  Да те питам- кой ти направи регистрацията другарю милиционер ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  До коментар [#2] от "bib45647808":

  А това няма да стане.

 15. 15 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  До коментар [#5] от "K2":

  Да де, ама нали : "вие си го избрахте" (тоест, те си го избраха). Все едно сами да се плюят.

 16. 16 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1503 Весело

  Я, толкова рано сутрин, а герберските тролове вече толкова нервни. Какво ли ще е довечера.

 17. 17 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Носихте си и червена боя снощи. Спокойно никой не си мисли, че сте други. Всички ви видяха, че освен комунисти, застанали рамо до рамо с БСП, сте и продажници. Жалкари!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 18. 18 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3869 Весело

  До коментар [#7] от "ggot":

  На страхът очите са големи.

 19. 19 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  "безпрецедентната атака срещу =независимостта= на съдебната власт" според мен няма, ...... има недоволство от поведението на "лицето" Гешев и други представители на съдебната власт......

 20. 20 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 797 Неутрално

  ВСС да разгледа идиотщините на Гешев? Това наистина е немислимо! И невъзможно!
  Какво да направят т.нар. "магистрати" там - да си серат в устата?! Те "вкупом съгрешиха и вкупом ненужни станаха"! Това не е Висш Съдебен Съвет. Това е котило на интриги и котерийни интереси, командвано директно от хотел "Берлин" в Бояна.

 21. 21 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#2] от "bib45647808":
  "Единственият начин да се иска оставката на Гешев е, ако Борисов нареди такова искане на хората си във ВСС. "

  Борисов няма хора във ВСС. Хора там има Пеевски.

 22. 22 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 830 Неутрално

  На мен пък ми е много любопитно как ще се държат представителите на БСП в съвета. Досега те твърдо подкрепяха статуквото. Ако продължат да го правят ще излезе, че опозиционността на левицата е по-скоро поза.

 23. 23 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 797 Весело

  До коментар [#16] от "еспресо":
  "Я, толкова рано сутрин, а герберските тролове вече толкова нервни. Какво ли ще е довечера. "

  Чакай да видиш утре вечер какво ще е . . .

 24. 24 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#10] от "1908":

  Какво разтурял? Руският кошер? - нещо не си разбрал. Не го разтуря, а от там яде мед.

 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  До коментар [#23] от "Косьо Генчев":

  Утре вечер наистина ще е сериозно, доста хора чух от Бургас, че ще тръгват

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 26. 26 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Шумотевицата, която вдига прокуратурата обслужва само политически цели и няма нищо общо с правосъдие........ Хората виждат , че прокуратурата се превърна в пропагандна машина с официоз "Волуяк Нюз"...... Два вагона "карабинери", и да изглежда като 9 септември ...... Тъжно е за демокрацията това.....

 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Любопитно

  Атанаска Дишева получавала ли е пари от НПО? От кои, в какъв размер? Ако да, декларирала ли ги е?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 28. 28 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 734 Неутрално

  да захапят ръчичката, която ги храни ?
  Неееееееееее, никога !
  освен да лижат гъзове (робски рефлекс по рождение!), за друго не стават !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#17] от "Мизийски":

  Селска провокация от милиционери -ГЕРБ !
  Съшита с бели конци и смешно разказана по телевизиите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  До коментар [#1] от "zidar":

  Тва много нагло! И какви очи имат подобни, да излизат и да говорят за справедливост, морал и т. н.?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#22] от "pafaka22":

  Може ли поименно лъжльо?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#25] от "hamiltonf":

  За митинга или ще пазят шайката ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 734 Неутрално

  До коментар [#3] от "vhv":

  Тези неадекватници наистина не разбират, че времето им е изтекло.
  —цитат от коментар 3 на vhv


  висока конюнктура за гъзолизци в сегашния Тиквостан има по всяко време !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 34. 34 Профил на Boriana Gecheva
  Boriana Gecheva
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#6] от "spiegel":

  Стига с тоя Пеевски,бе! Едно си баба знае, едно си бае! Няма да се събере ВСС! Нали искате правдини и справедливост, ама не и към тези, които Ви пълнят джоба! И стига с тези партийни "шушу мушу". Какво се жалва тази госпожа? Да не търси и тя някаква помощ от Черепа, като онзи мъж от записите на разговорите, дето щял да води свидетели в САЩ ( сигурно комански свидетели, ама било скъпо, та Черепа да му помогнем с трийсетина хиляди долара. Айде стига с тази партийна пропаганда! По-зле сте и от "Работническо дело" на времето. От всички членове на ВСС, двадесет и четири ли бяха, нейното мнение ли намерихте да публикувате? И все под формата на благородна демократичност!
  А пък за Пеевски ще кажа, че даде доста дарения в трудните моменти на епидемията да се оборудват болници, особено в провинцията. Щото не всички живеят на жълтите павета! Вашият спонсор дари ли накъде нещо? Или тази кукундела, дето ни я натрапвате, дари ли нещо във фонда за помощ на лекарите? Колкото по-зле, толкова по-добре, това ви е мантрата! Човек търпи, търпи инсинуации и пропаганда, пък накрая ви тегли сиктира!

 35. 35 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  До коментар [#1] от "zidar":

  Добре е да се дава такава информация. за да знаем кой, кой е.
  Защото искрено протестиращите са едно, а тези дето ги подбутват са друго. И ГО ПРАВЯТ НЕ ОТ ПРИНЦИПИ, А ЗА ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ХРАНИЛКАТА.
  Когато и да са изборите г-н Иванов ще разбере, че първата му стъпка беше добър политически ход, но последвалото пришиване на г-н Радев и компания отдръпна голяма част от дясно мислещите от подкрепа за ДСБ и ДБ. Поради една проста причина - на практика се отваря ПЪТ на проруски ориентираани политици.
  Г-н Борисов не е най-добър вариант, но поне знаем ГЕОПОЛИТИЧЕСКАТА МУ ОРИЕНТАЦИЯ.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 36. 36 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 830 Неутрално

  До коментар [#22] от "pafaka22":Може ли поименно лъжльо?
  —цитат от коментар 31 на КМЕТ В СЯНКА


  Списъкът с членовете на ВСС е публичен. Решениата му също. Дебатите около избора на Гешев дори се предаваха онлайн.

 37. 37 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  До коментар [#32] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Най-обикновени хора, нямащи доверие на правителството и президента.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 38. 38 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  До коментар [#34] от "Boriana Gecheva":

  Аз спонсор нямам, изкарвам си парите с мозъка си, а не с каскет или с шапчицата на ГЕРБ или ДПС. Не ми се вярва това да важи за теб, както от отказа да видиш влиянието на Пеевски, така и славословията за него.

 39. 39 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Много опасен за демокрацията, мисля е опитът на прокуратурата да изкара "ситуацията на улицата" до идеята за чл.95/ цитираната санкция вкл. доживотен /...... но опитът за "преврат" изисква "насилствено завземане властта" - дефинитивно въоръжени сили, а случаят не е такъв , може би само във фантазията на някой "честен" прокурор ............. Имам чувството, че много им се иска на прокуратурата наказателна репресия от типа както беше в Турция след преврата.......

 40. 40 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 179 Неутрално

  До коментар [#2] от "bib45647808":"Единственият начин да се иска оставката на Гешев е, ако Борисов нареди такова искане на хората си във ВСС. "Борисов няма хора във ВСС. Хора там има Пеевски.
  —цитат от коментар 21 на Косьо Генчев


  Не е страшно, ако Пеевски или Прокопиев имат хора във ВСС.
  Пеевски е част от законодателната и медийната власт, а Прокопиев е част от политическата и медийната власт
  Страшното е, ако Борисов има хора във ВСС, защото Борисов е ЦЯЛАТА изпълнителна власт.

  До коментар [#21] от "Косьо Генчев":

 41. 41 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1975 Любопитно

  Тази булка ли беше перспективна общинска съветничка?

 42. 42 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1876 Весело

  "Такова масово изразяване на подкрепа към ръководителя "

  Хаде сега - масово. Ким в Северна корея да не би да не го подкрепят масово.

  подпис
 43. 43 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  До коментар [#41] от "Lemmy":

  Дали Гешев не трябва да мисли за перспективите си?

 44. 44 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#17] от "Мизийски":

  Ти се радвай, че са носили само бомбички, че както е тръгнало скоро ще носят коктейли тип Молотов.

 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  Затова му го обсъждаме на площадите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#39] от "MPetr":

  А на някой от нас много ни се иска чистка на боклуците, както стана в Грузия.

 47. 47 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#34] от "Boriana Gecheva":

  Дарения дал, с откраднатите от народа пари. Поредната герберска ПКП.

 48. 48 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1650 Любопитно

  Аз са чудим що пускат все др Дишева, а не и другата другарка пановистка.

  онзи мъж от записите на разговорите, дето щял да води свидетели в САЩ ( сигурно комански свидетели, ама било скъпо, та Черепа да му помогнем с трийсетина хиляди долара.
  —цитат от коментар 34 на Boriana Gecheva


  Кошаревски свидетели

 49. 49 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Любопитно

  До коментар [#46] от "Vassil Stoychev":
  ====А на някой от нас много ни се иска чистка на боклуците, както стана в Грузия.==== ......чистка на кой по точно, и как?....... Какво е станало в Грузия?

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#34] от "Boriana Gecheva":

  “А пък за Пеевски ще кажа, че даде доста дарения в трудните моменти ...”

  Това е толкова малоумно изказване, че авторът му е или за цирка, или за лудницата.

  Пеевски за 5 години стана официално милиардер с пари от КТБ, от ББР, от държавни поръчки и всякакви далавери с активното съучастие на държавата.

  Голям праз, че дал един промил от откраднатото за “благотворителност”.

  Да защитаваш Пеевски като “дарител” и “филантроп” е крайна форма на морална проституция.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 230 Неутрално

  До коментар [#10] от "1908":

  Другари, много мразите Гешев, защото започна да разтуря руския кошер. .
  —цитат от коментар 10 на 1908

  Кой руски кошер? Сараите на Доганя в Росенец, отстъпени му от лукойлците, милиардите, /а се предвиждат и нови/ потрошени за гьола в Белене, строежа на газпромовска тръба /де факто/ с български пари. Или неизменната парламентарна подкрепа за Боко, осигурена му от хахав краен русофил като Марешки. Много напоително , подкрепяна от пеевско-гешевата прокуратура, държаща последния за топките с неприключили производства. Като обвиненията срещу последния по изключение изглеждат осномватеблни и доказуеми. Ама нали някой трябва да подкрепя Боко в парламента , за да прокарва руските интереси.


 52. 52 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Любопитно

  До коментар [#46] от "Vassil Stoychev":
  Колега в Грузия хавата всич не е пример за никой......не знам до колко сте наясно какво се случи в Грузия.......
  Бившият грузински президент Саакашвили става съветник на украинското правителство....и му дадоха ресор "приватизация"......грузинско правителство осъди Саакашвили за 2014 г. задочно за редица обвинения, включително злоупотреба с власт и присвояване на държавни средства и т.н.......След като избяга в САЩ и за кратко работи в Съединените щати като преподавател в университета „Туфтс“, Саакашвили се превъплати в Украйна през 2015 г. ..... и в крайна сметка Саакашвили беше "награден" с поста губернатор на Одеса през 2015 година......... И сега Саакашвили е "съветник" на украинското правителство по "приватизацията" и вършее яко......... Грузия я зарежете...... Изключително порочна е ситуацията там........

 53. 53 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  До коментар [#3] от "vhv":

  Всс ли имаш предвид?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 54. 54 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  До коментар [#46] от "Vassil Stoychev":

  Грузия? Стари са ви спомените, господин Стойчев, там лъсна истината за "чистката".

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 55. 55 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1099 Разстроено

  Дневник - революционната медия на новите революционери и десантчици в условия на пандемия.Демократи - да, но само докато новината отговаря на (и обслужва) партийната линия.Да видим до какво ще ни доведе "комбото пандемия-протести-съмнителни политически неща".
  —цитат от коментар 4 на хм


  Ще ни доведе до сълзи и саполи.Всички искат ред,а никой не го спазва и се получава нещо като анархокомунизъм.И когато се налудуват,ще установят,че и дрипите които са носили вече ги няма и са с гол дирник наяве!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 56. 56 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 345 Неутрално

  До коментар [#34] от "Boriana Gecheva":

  Има една стара поговорка : "С чужда пита - помен прави"... Това "дари" Дебелия. Резонно е да си зададете въпроса ЗАЩО след като всеки Български гражданин плаща данъци няма достатъчно държавни средства за всички болници например? И заящо в малките градове болниците са в окаяно състояние? Заради нас - дето живеем на жълтите павета или заради едни диви селяни дето се довлякоха тук и окупираха държавата за да я цицат като бозка? Защото в тези болници се назначаваха хора без опит да ги управляват и да изпълняват поръчките за закупуване на консумативи доста над реалните цени, да се източва здравната каса и т.н. Онзи сърдечен хирург в Пазарджик с 50 хил. лева заплата аз ли съм го сложил там да лапа или някоя политическа калинка? Такива като Вас са вредни и за обществото ни и за самите себе си - идете да се прегледате при психиатър!

 57. 57 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Този Висш Съдебен Съвет трябва да се разпусне, поради силно прозираща зависимост на болшинството от членовете му от задкулисни и партийни интереси!
  Очевидно е, че има крещяща необходимост от основна реформа на цялата Съдебната власт .
  Велико Народно Събрание, Нова Конституция, пълна Лустрация!

 58. 58 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Единственият начин да се иска оставката на Гешев е, ако Борисов нареди такова искане на хората си във ВСС.
  —цитат от коментар 2 на bib45647808


  Борисов може да им нареди, но него никой не го слуша. Това са хора на Доган. Както го отсвириха полицаите в Бургас, така и тези ще го отсвирят.

 59. 59 Профил на Ше шчупат държавата          на Пеевски
  Ше шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вжидам, че има много общо между пикаджийската тролеада начело с Мажоретката и позицията на ВСС, който отказва:

  - да разгледа политическите изказвания на ГешеФ
  - да попита защо ГешеФ прилага закона избирателно и на какви са мотивите за тази избирателност
  - защо ГешеФ прилага закона НЕправилно, т.е. той не го познава или няма професионалната подготовка да го прилага правилно?

  Днес може би имате възможност да направите едно от най-смислените неща през целия си живот! Излезте и покажете позиция!
 60. 60 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Носихте си и червена боя снощи. Спокойно никой не си мисли, че сте други. Всички ви видяха, че освен комунисти, застанали рамо до рамо с БСП, сте и продажници. Жалкари!
  —цитат от коментар 17 на Мизийски


  Нема са пуашиш, бат Делян ще ви раздаде с ДЯСНАТА си ръчица по някоя КОНСЕРВА с евро да имате сили да борите либерало-болшевизма... и са сте идеологически чисти, хаха

 61. 61 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  Хората искат оставката на Борисов, тойобяснява, че искат да строшат държавата. Явно си мисли, че той е държавата.

  Хората искат оставаката на Гешев, той ибаснява, че атакуват съдебнара система,. Явно си мисли, че той е въдебната система.

  Да си спомним, какво постанови съдът по последното мегадело шумно рекламирано от Гешев - "Част от нещата, в които са обвинени подсъдимите не са престъпления, а другата част не са се случили".

 62. 62 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  Вече , освен с Гешев, протестите трябва да се насочат и към ДСС, шайка от марионетки и зависими хора/ в по-голямата си част/.

 63. 63 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  След разговорите Борисов - Борис Велчев, ще се атакува и конституционния съд. ? ..Или ставя ясно каква независимост има между властите !!

 64. 64 Профил на ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!
  ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Биволъ
  11m ·
  Следете страницата на специалиста по аудио Антон Христов, който много добре обяснява как са рязани и монтирани записите на Гешефф Продъкшънс.
  Оригиналите са СРС, които са рязани, монтирани и манипулирани, за да обслужат свинската пропаганда. С това си действие Гешев е готов за 10 години в затвора, затова няма да си отиде с мир, да знаете. Няма прокуратура. Имаме мутренска бухалка. Всички на площада и #ОСТАВКА #ГЕШЕВЕПОЗОР https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207728942859325&set=a.3287106874274&type=3&theater

 65. 65 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1223 Любопитно

  Уважаема г-жо член на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, запишете си някъде, че Гешев не можете да го пипнете и с пръст! Независимо от всички тежки клетви, анализи, статии, материали и други публикации, където и когато и да било, не можете да направите абсолютно нищо друго, освен да изчакате да му свърши мандата. И то не за друго, а защото нямате кьорав съюзник в тази борба, особено пък извън България! Никой, повтарям АБСОЛЮТНО НИКОЙ ОТ ЕС, САЩ, НАТО или другаде ще си помръдне и малкия пръст, за да оспори законния избор на Гешев и изпълнението на неговите функции! Жалката карикатура - https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max960-nocrop-watermark-conditional/public/comix/20200715_004116.jpg?itok=QFgPzBXf - която е публикувана, за да ни внуши, че САЩ са против Борисов, следователно и против Гешев, не може да изпълни задачата си. Ще узнаете истината скоро, много скоро и тя хич, ама никак няма да ви хареса! И не само за съдия Миталов ще дойде информация, ама не се безпокойте – вече си имате изработена схема, по която да защитите такъв като него! И не, няма да дойде армия нито на Дунава, нито на Черно море, за да сложи на власт едни дрОгаре и дрОгарке, като е било през 1944 г. Но нямам нищо против – пишете си, не пречите. Нещо да питате? Нещо да доизясним?

 66. 66 Профил на ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!
  ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Биволъ
  47m ·
  Колко е хубаво съдебната система да е независима! #ОСТАВКА, бе!
  Премиерът Бойко Борисов си говори с шефа на КС Борис Велчев и в края го нарича "братиньо". И този запис като предишния е от 24 април 2019 г. Датира се по искането за финансиране на Стати Статев от УНСС.

  https://bivol.bg/запис-на-борисов-и-велчев.html

 67. 67 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: Неутрално

  Привет, Прикопи!

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  За да видите коментара кликнете тук.

  Пълен текст на коментара:
  Те "младежите" са почти толкова умни, колкото и "старежите". Особено от оня ококорения ДС кадър, дето със сто фалшифицирани гласа на конгреса, извадени от ръкавя, превърна ДСБ в хард вариант на ранното БКП и почнаха масово да гонят "врагове с партиен билет", че даже се осраха като кутловишки цигани на събор с бруталното изключване на ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛ на партията си, без дори да го изслушат!

  Баси резила, баси "десните", баси "демократите"!

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  За да видите коментара кликнете тук.

  Пълен текст на коментара:

  “Оказало се е обаче, че публикуваните телефони за връзка са сменени, сменени са и координатите в Google, които препращат вече към Женския пазар.”Хехе, егати страхливците.Тоя “хотел” дали изобщо отчита някаква стопанска дейност и плаща данъци?Или си е една бърлога на паралелната власт и пералня за пари?
  —цитат от коментар 12 на Norman Granz


  Ама радикалните комунисти от ДСБ за сгради ли говорите? Преди да го направите, трябва да обясните на българското общество за една друга сграда, която сте окупирали неправомерно и в нарушение на всички закони и вече три години отказвате да я освободите! Сграда, която принадлежи на българската държава и българските граждани, и която вие нагло и безпардонно сте взели за бащиния и мафиотите, които ви ръководят, я използват за противодържавна комунистическа партизанщина. Това е истината.


  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  За да видите коментара кликнете тук.

  Пълен текст на коментара:

  До коментар [#33] от "Stoyan Kostov":Не страното е че все още има слепи баламурници катао теб които не виждат всичките зависимости. Или се правят на такива за жълти стотинки.
  —цитат от коментар 111 на Морски


  О... бъди сигурен, че първото, което видях, е колко си неграмотен. Ама брутално - като всеки тъпанар, който иска да ни казва как да живеем. Знаеш ли какво ще ти кажа - използвайки разбираем за теб език? Духай, простьо, ама така, че като си му налапал главата, чак на мъдурите да се усеща оня хлад, който евтини вентилатори като теб сте родени да създавате. Духай, мама ти проста, точи лиги и се кефи, ако Борисов ти се изпразни в беззъбата уста - че за целия си скапан животец, най-накрая си опитал нещо качествено.

 68. 68 Профил на ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!
  ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Биволъ
  30m ·
  Помните ли БСП, която обяви протестиращите за "лумпени"?
  Днес ГЕРБ ги нарекоха "тинята на обществото".

  Довечера всичи на протеста и споделяйте.

  #ОСТАВКА #ГЕШЕВЕПОЗОР #ЕЛЕКТРОННОГЛАСУВАНЕ #ЛУСТРАЦИЯ

  Няма да се уморим да идваме да протестираме, докато няма оставка на престъпната шайка!

  Получихме подкрепа от САЩ, Франция и Европейската комисия. Получихме подкрепа в толкова много градове на България и чужбина. Силни сме, защото сме заедно. Оставка за Борисов и Гешев!

  Днес, в 17:00 отново пред президентството.

  Линк към събитието тук: https://www.facebook.com/events/578521013034578/

  Проф. Велислав Минеков
  Адв. Николай Хаджигенов
  Арман Бабикян

 69. 69 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1223 Любопитно

  До коментар [#68] от "vac54672040":

  И каква точно подкрепа получихте от САЩ, Франция и Европейската комисия? М? Нещо линкчета, нещо такова, че и ние да се уверим в тази „подкрепа“? Ще може ли?

 70. 70 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Протестите ще пометат и назначените във ВСС

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 71. 71 Профил на ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!
  ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Биволъ
  4h ·
  Сещай се, мутро! #ОСТАВКА!!!

  Отменено е участието в учението БРИЗ 2020 на ескадреният миноносец USS PORTER (DDG-78 )от състава на Шести флот на ВМС на САЩ.
  Участието му бе предварително заявено и преди 4 дни сайта на Посолството на САЩ в София, бе качено известие (https://bg.usembassy.gov/breeze-2020-annual-naval-exercise …/) за предстоящо участие на корабът в учението БРИЗ.

  Информация за участие имаше и в официалният сайт на Българските ВМС.

  Няма изнесена информация за причината за отмяна на участието на USS PORTER.

  Вимпели на ВМС на САЩ участват всяка година в ученията БРИЗ.

  http://www.navy.mod.bg/?p=21964
  http://www.navy.mod.bg
  https://www.maritime.bg/68430-2/

  На националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2020” днес, 14 юли, започна изпълнението на предварително планираните епизоди на море. Корабите от ....

 72. 72 Профил на ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!
  ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  https://bivol.bg/bratinyo.html

  НОВ ЗАПИС НА БОРИСОВ С БОРИС ВЕЛЧЕВ – “БРАТИНЬО”
  Екип На Биволъ 15 юли 2020

  Днес до медиите от анонимен имейл адрес беше изпратен нов запис с глас приличащ на този на премиера Бойко Борисов. От съдържанието му може да се заключи, че той разговаря с бившия главен прокурор Борис Велчев, когото нарича “Братиньо“.

  Темата на разговора е искането на ректора на УНСС Стати Статев за финансиране на университета. То придоби медийна популярност на24 април 2019, когато вероятно е направен и записа. В началото се чува с много лошо качество и глас, наподобяващ с тембъра си гласа на Борис Велчев.

  Използвайте стрелките Нагоре/Надолу за да увеличите или намалите звука.
  Предишните записи с гласа на Борисов изпратени до медиите също може да се датират от 24 април 2019 г. Най-вероятно става дума за записи направени от външно записващо устройство в стаята, в която е Борисов, а не чрез подслушване на телефонния канал. Както и на предишните записи се чува музикален фон.

  И този път записът е изпратен от български IP-адрес от мобилната мрежа на A1. При желание на разследващите изпращачът лесно може да бъде локализиран, но не е известно те да са правили такива опити до момента.

 73. 73 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Така неречният ВСС е само имитация. Конструиран е съвсем преднамерено от лица подчнени на хунтата. Има право да гласува, одобрява и козирува, но не и да обсъжда нещо. Който има очаквания от тази ''институция'' в посока на реално правораздаване е в дълбока заблуда.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK