Накъде? (четири сценария за протестите)

Посоката, в която ще тръгне протестът, ще е ключова за следващите месеци и вероятно години

© Юлия Лазарова

Посоката, в която ще тръгне протестът, ще е ключова за следващите месеци и вероятно годиниАнализът е препубликуван от профила на автора във "Фейсбук".


Посоката, в която ще тръгне протестът, ще е ключова за следващите месеци и вероятно години. Залогът за оставането на сегашните управляващи е огромен за личната им съдба, както и тази не толкова на главния прокурор, а на тези зад него. Със сигурност обаче те няма да останат, защото нямало управленска алтернатива, както се лее от телевизията и "Фейсбук".


Има четири сценария, като те покриват почти всички възможности:
Сценарий 1: Протестът просто се уморява от липса на резултати и след седмица спира.


При този сценарий почти нищо няма да се промени, а някоя оставка на министър - като на МВР, може да даде резултат. ГЕРБ на куц крак ще изкарат мандата. Най-важното е, че те ще съхранят целия арсенал да управляват изборния процес в своя полза. Протестите ще намалят допълнително изборния резултат и затова ще се търси широка коалиция с всякакви проекти на статуквото да се съхрани властта.


Сценарий 2. Протестът ескалира в насилие, гражданско неподчинение или някаква обхватна стачка


(което е трудно за реализация предвид ролята на работодателските и профсъюзните организации като част от статуквото).


Тогава кабинетът пада, но ще се състави нов кабинет в рамките на този парламент, вероятно и с участието на ДПС, а и фигури от БСП. По-малко вероятен е служебен кабинет. Някои от исканията на протестиращите може и да се изпълнят, така че нищо на практика да не се промени в очакване на зимата.


3. Протестът ескалира успоредно с репресии, а есента и зимата влошат силно икономическите и пандемичните условия.


Тогава е възможен край на сегашния парламент и служебен кабинет. Едва при този сценарий има почва за някаква съществена промяна, защото вече изборният процес не е изцяло в сегашните управляващи.


4. При сценарий 3 вече е възможна концентрация на обществена енергия в една малка сега партия, която да я направи голяма и да спечели самостоятелно избори.


Това е точно вариантът 1996-1997 г, когато до есента на 1996 г. СДС беше много слаба и дори мразена алтернатива, но хиперинфлацията я направи победна.


Сега пандемията и пак икономическият срив може да изиграят тази лоша роля.


Да, най-лошият сценарий, но ако БСП не беше допуснала хиперинфлацията, мъката в България щеше да е много по-дълга и голяма. Както и още по-лоша съдбата ни на провалена държава.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 702 Неутрално
 2. 2 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 571 Неутрално

  4 вариант. Партия против корупцията.

 3. 3 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 932 Любопитно

  Ами наникъде, Евгений, дрОгарю Кънев! И ето защо:

  Има две основни измерения, които трябва да се разграничат в политическото представителство и в отношенията, които политическите представители имат с тези, които представляват. От една страна, представителите са изразителите на волята на онези, които представляват, а те изразяват желанията си чрез осъзнат избор и чрез гласуване. В този смисъл политическото представителство е изражение на волята. Такова изражение е и присъствието на политически и предизборни събрания, на които политическите кандидати се срещат със своите избиратели, съмишленици и симпатизанти, за да прецизират и оформят параметрите на политическото им представителство.

  От друга страна, политическото представителство символично представлява всички граждани или гласоподаватели. Сборът от техните политически представители дава по този начин представа за тяхното специфично разпределение по отношение на интереси, обществени слоеве (или класи – в някои идеологии), стремежи, виждания за развитието на обществото и държавата, като единството и принципите на нейната организация могат да станат видими чрез използването на парламента и неговата практика. В този смисъл политическото представителство се явява законодателната власт, ангажирана със законотворчество, изразяващо желанията и стремежите на тези, осигурили си мнозинство в парламента.

  Ето защо въпросът за дефиниция и търсене на политическото представителство е толкова фундаментален в политиката. В днешно време обаче, заедно с развитието на медиите изобщо и на социалните медии, в частност, се получава едно доста изкривено схващане за политическите партии, партийното строителство, организация и функции. Вече не е рядкост хора, повярвали си прекалено много и жонглирайки с изразеното недоволство на обществото по редица проблеми, да се провъзгласяват за истина от последна инстанция и носители на нова политика, заявявайки, че ако бъдат избрани, те ще решат всичко и веднага.

  Такива хора в днешно време, добрали се до властта, са Бепе Грило, италиански политик - https://en.wikipedia.org/wiki/Beppe_Grillo #Political_career – и Володимир Зеленски - https://en.wikipedia.org/wiki/Volodymyr_Zelensky - настоящ президент на Украйна. Повечето политически анализатори определят това явление като проява на популизма.

  Популизмът, доколкото може да бъде прецизиран като политическо учение, набляга на идеята за „народа“ и поставя тази група срещу „елита“. Това определя популизма като идеология, която представя „народа“ като морално добра сила и го противопоставя на „елита“, който се представя като корумпиран и самоподдържащ се. В действителност това е идеология на друг „елит“, който не е във властта и, логично, се опитва да влезе там зад маската на дълбока загриженост за „народа“.

  Популистите обикновено представят „елита“ като включващ политическите, икономическите, културните, академичните и медийните кръгове, изобразявани като хомогенна единица и обвинени, че поставят своите собствени интереси, а често и интересите на други групи - като големи корпорации, чужди държави или имигранти - над интересите на „народа“, който в действителност изобщо не е питан дали тези представи отговарят на неговите представи.

  Популистките партии и социални движения често се ръководят от харизматични или доминиращи фигури, които се самопредставят и самоопределят като „гласът на народа“. Популизмът често се комбинира и с други идеологии, като национализъм, либерализъм или социализъм, в зависимост от идеологическия произход на налагащите го.

  Така че, Евгений, дрОгарю Кънев, нямате кьорав съюзник, кйото да си помести и малкия пръст, за да ви даде „едно рамо“ – нито от ЕС, нито от САЩ, нито от НАТО, нито отникъде! Даже и една армия няма да дойде на Дунава! Сещаш ли се или да ти го нарисувам по-живописно?

 4. 4 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1371 Неутрално
 5. 5 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Вкъщи. Толкоз.
  —цитат от коментар 4 на Читател


  Нее,и на Гърция!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 6. 6 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 4761 Неутрално

  Оставка и избори без организация от ГЕРБ

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 7. 7 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  5-ти вариант:
  1. Мутрата си заминава и го закопчават, за шкафчета, записи, къщи в Барселона и т.н. Намира се някой достатъчно смел човек, който:
  2. Закопчава каскета (има за какво, достатъчно пъти сгази публично конституция и закони)
  3. Закопчава прасенцето (примерно за Булгартабак, по същия начин който сега е закопчан Банев)
  4. Закопчава дръндарския сопол (покрай ТЕЦ Варна или удълбочаването на езерото има доста за разследване)
  5. Провеждане на нормални избори, има добър шанс ако всички горни са закопчани и не могат да влияят. И народа дано да е наясно, че нито Цветанов, нито Божков могат да са алтернатива.

 8. 8 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Четвъртият сценарий ми харесва, а е и най-печеливш за България. Но аналогиите с 96-та година са много малко, зашото тогава на политическата сцена бяха само БСП, ДПС и СДС и беше логично протестният вот да отиде при СДС. А сега са много партии и вотът може да се размие, особено ако, докато текат протестите, започнат разграничавания и противопоставяния сред протестиращите формации.

 9. 9 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 98 Неутрално

  Две ако избяга с чекмеджето още утре. По вероятно три или четири. Има пет и шест.
  Всеки ден съм на протест и ще гледам отблизо вариантите в развитие.

 10. 10 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 64 Неутрално

  У рекята. С дубайските шорти. С дупката.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 11. 11 Профил на ekip
  ekip
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Наистина ли някой вярва на т.нар. снимки на чекмеджето с парите? Нима Борисов изглежда толкова глупав, че няма да прибере тези пари и кюлчета в каса, а ще ги остави да ги намери дори чистачката? Толкова плоско е скалъпено, че дори ми е обидно, че някой подценява толкова много хората у нас!

 12. 12 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 744 Неутрално

  мда, това е 1 млн.- нен въпрос !
  написан сценарий няма, но всеки ден ходене на плаж до сламената колиба на бай Ахмед ще бъде много ефективно !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 13. 13 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Лятото на 2021г.
  Новият кабинет, сформиран за "обединение на нацията" от Румен Радев, подготвя изменения за увеличаване на правомощията на Президента. От управляващата коалиция на Слави Трифонов, Мая Манолова, БСП и ВМРО се е отцепил току що Христо Иванов, който не е предполагал, че ще се иска изваждане на България от Чакалнята на Еврозоната. Парламента ще гледа преди ваканцията внесеното от депутата Копейкин искане за Референдум за членството в Нато и ЕС.

  Финансовият министър, Румен Гечев, съобщава, че Валутния резерв е изчерпан, но пък е отишъл за така необходимите социални плащания. Затова пък, ще се направи ново данъчно облагане, което ще натовари богатите, като за богати са обявени тези, които работят в частни фирми и взимат над 1300 лева месечно. Ще се реализира и облагане на влоговете на гражданите със скромния, но необходим 1%, както и ще се облагат вече селскостопанските имоти.

  Кабинетът е съвсем стабилен и ще изкара мандата си, казва министър председателя Корнелия Нинова, която е избрана , защото е от партията с най- много гласове на изборите.

 14. 14 Профил на Leshper
  Leshper
  Рейтинг: 248 Неутрално

  До коментар [#7] от "rumen_s":

  Гласувам с две ръце, само кажи кой ще изпълни твоя план?

 15. 15 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  Не знам кой от 4-те варианта или някой руг, непосочен, но физиономиите на дебе;аците са доста мрачни, което е добре.

 16. 16 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#5] от "АмброзСП":

  Да, не е лош вариант. Затова в момента бедните ни сънародници се редят на опашки пред лабораториите и по границиата с Гърция, като PCR тестовете вече гонят 200 лв./бройката. Хората са си ангажирали отдавна хотели или цели къщи и няма да ги уплашат няколко стотачки в повече и известно чакане на Кулата.

 17. 17 Профил на thegift
  thegift
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#11] от "ekip":

  Нима Борисов изглежда толкова глупав, че няма да прибере тези пари и кюлчета в каса, а ще ги остави да ги намери дори чистачката?

  Не е само толкова, колкото изглежда, а много повече. Доказвал го е хиляда пъти, и продължава с доказателствата всеки път като си отвори устата.

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3700 Любопитно

  До коментар [#7] от "rumen_s":

  " 5 - ти ти вариант:
  1. Мутрата си заминава и го закопчават, за шкафчета, записи, къщи в Барселона и т.н. Намира се някой достатъчно смел човек, който:
  2. Закопчава каскета (има за какво, достатъчно пъти сгази публично конституция и закони)
  3. Закопчава прасенцето (примерно за Булгартабак, по същия начин който сега е закопчан Банев)
  4. Закопчава дръндарския сопол (покрай ТЕЦ Варна или удълбочаването на езерото има доста за разследване)
  5. Провеждане на нормални избори, има добър шанс ако всички горни са закопчани и не могат да влияят. И народа дано да е наясно, че нито Цветанов, нито Божков могат да са алтернатива."

  Добре си го написал, но в тази сволоч горе дали ще се намери толкова смел и отговорен към обществото човек/ институция, която да направи всичко това ? Досега не помня да се е случвало подобно нещо !

 19. 19 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 932 Любопитно

  До коментар [#11] от "ekip":Нима Борисов изглежда толкова глупав, че няма да прибере тези пари и кюлчета в каса, а ще ги остави да ги намери дори чистачката? Не е само толкова, колкото изглежда, а много повече. Доказвал го е хиляда пъти, и продължава с доказателствата всеки път като си отвори устата.
  —цитат от коментар 17 на thegift


  Добре де, щом „Не е само толкова, колкото изглежда, а много повече“ е глупав, пък и „Доказвал го е хиляда пъти“, какво точно ви спира, пречи, възпрепятства и не позволява да го надхитрите не „хиляди пъти“, а поне веднъж и да го биете на избори, ами сте заприличали вече тотално на прословутото „маче у дирек“? Каква беше тая спирачка, какво беше това безсилие, а?

 20. 20 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  Айде и тоя "сценарист" и "футуролог" се изказа. Пак приемаме желаното за действителност

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 21. 21 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#11] от "ekip":

  И аз съм на същото мнение. Постановка. Театрална. Залозите са огромни. Няма празен ход.

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3700 Весело

  До коментар [#3] от "Santos":

  "....Популистките партии и социални движения често се ръководят от харизматични или доминиращи фигури, които се самопредставят и самоопределят като „гласът на народа“. Популизмът често се комбинира и с други идеологии, като национализъм, либерализъм или социализъм, в зависимост от идеологическия произход на налагащите го....."

  Всички над 10 години го гледаме тоя филм и писанията ти леееко бледнеят пред престъпната реалност у нас ! Ако щеш я наречи и популистка, няма да сбъркаш, в едно с нейния съпорт ! Пълен, при това !

 23. 23 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  До коментар [#5] от "АмброзСП":Да, не е лош вариант. Затова в момента бедните ни сънародници се редят на опашки пред лабораториите и по границиата с Гърция, като PCR тестовете вече гонят 200 лв./бройката. Хората са си ангажирали отдавна хотели или цели къщи и няма да ги уплашат няколко стотачки в повече и известно чакане на Кулата.
  —цитат от коментар 16 на Читател


  Те тия, които бягат към Гърция са повечето администрацията на ГЕРБ, затова се наложи да кара с автобуси от по-бедните райони хора. Другите или бачкат, или са на борсата, или са на протестите.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 24. 24 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3951 Неутрално

  Този вид протести са непредвидими, малка грешка и може нещата да ескалират в направление много по неприятно за Методиев и управляващите!
  Уви видях много протести но те не донесоха желаните промени в България, това е защото демокрацията изисква непрекъснати усилия и не е еднократен акт!
  Иначе народа търпя извънредно дълго Методиев и издевателствата му, крайно време е да си ходи

  klimentm
 25. 25 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 900 Неутрално

  вариант 5 (най-вероятен) - повторение на 2013 година - протестите продължават до догодина, но постепенно оредяват и не постигат нищо. правителството ще подаде оставка само когато Д(п)С и САЩ решат, може и да не вземат такова решение до редовните избори след 9 месеца.

  Истината ни прави свободни.
 26. 26 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Дами и господа - изборите така или иначе са след 8 месеца.

  Явно някой много е на зор междувременно да вкара Резидента във властта.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 27. 27 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 932 Любопитно

  Този вид протести са непредвидими, малка грешка и може нещата да ескалират в направление много по неприятно за Методиев и управляващите!Уви видях много протести но те не донесоха желаните промени в България, това е защото демокрацията изисква непрекъснати усилия и не е еднократен акт!Иначе народа търпя извънредно дълго Методиев и издевателствата му, крайно време е да си ходи
  —цитат от коментар 24 на klimentm


  И как точно „Методиев и издевателствата му“ издевателстваха върху теб, че в тая суматоха не сме забелязали, а не можем да оставим виден член на нашия форум без подкрепа, нали? Не ти позволиха да започнеш работа? Или бизнес? Уволниха те? Рекетираха те? Не ти дадоха да следваш в университет? Изселиха те на село, откъдето си дошъл? Взеха ти наследствен имот? Влязоха у вас с калните цървули от шумата? Осъдиха те без съд и присъда? Баща ти го убиха с права лопата, щото е бил „кулак“? Не те приеха в партията? Не ти дадоха изходна виза да идеш в чужбина? Какво точно ти сториха, душко? А-а-а-а-а, това ли – не ти дават власт без избори, нали? Безобразие, ама това на нищо не прилича и всички ги заклеймихме и ги напопържаме с хамалски виражения! Сега доволен ли си?

 28. 28 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  ЗА НЕЩАСТИЕ НА ТОЛУПИТЕ-ПРОТЕСТИТЕ СА ДО ОСТАВКА!!!
  Оставка!!!

 29. 29 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  НИЕ НЕ ГЛАСУВАХМЕ ЗА ДА НИ КРАДАТ!!!
  ТЕЗИ НОМЕРА НЕ ВИ МИНАВАТ!!!
  ОСТАВКА И ОСВОБОЖДАВАЙТЕ МЕСТАТА!
  НЕДЕЙТЕ ДА МЪЛЧИТЕ КАТО ПКП

 30. 30 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  До коментар [#7] от "rumen_s
  Ами тръгвай да закопчаваш. Само гледай да не те закопчаят в лудницата.

 31. 31 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 932 Любопитно

  До коментар [#29] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  „Българчето“, ще прегракнеш от викане, душко, и пак няма кой да те чуе! Не вярваш ли?

 32. 32 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  До коментар [#7] от "rumen_s":

  Събуди се! Стига си сънувал.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 33. 33 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  До коментар [#27] от "Santos":

  "И как точно „Методиев и издевателствата му“ издевателстваха върху теб, че в тая суматоха не сме забелязали, а не можем да оставим виден член на нашия форум без подкрепа, нали? Не ти позволиха да започнеш работа? Или бизнес? Уволниха те? Рекетираха те? Не ти дадоха да следваш в университет? Изселиха те на село, откъдето си дошъл? Взеха ти наследствен имот? Влязоха у вас с калните цървули от шумата? Осъдиха те без съд и присъда? Баща ти го убиха с права лопата, щото е бил „кулак“? Не те приеха в партията? Не ти дадоха изходна виза да идеш в чужбина? Какво точно ти сториха, душко? А-а-а-а-а, това ли – не ти дават власт без избори, нали? Безобразие, ама това на нищо не прилича и всички ги заклеймихме и ги напопържаме с хамалски виражения! Сега доволен ли си?"
  ++++++++++++++++++

  Русия- проказата на планетата Земя.
 34. 34 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  До коментар [#24] от "klimentm":

  И да дойде някой дебил като тебе. Ами демокрацията не е управление на дебили и не те казват кой да управлява. Казват гласоподавателите.

 35. 35 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3951 Весело

  До коментар [#34] от "валентин николов":

  По голям дебил от Методиев не е имало в нашата политика след 10 ноември!

  klimentm
 36. 36 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 570 Неутрално

  -Тате, каква е кръв?-запитал Иванчо татко си.
  -Амии...представи си, че избухне война.
  -Да, и?
  -Има два варианта–да те вземат войник или да не вземат. Ако не те вземат, е.и му майката, но ако те вземат, пак има два варианта. Първият е да не убият на фронта, вторият е да те убият. Ако не те убият, е.и му майката, но ако те убият, вариантите са два–да не погребат и да те погребат. И т.н, и т.н. Над гроба ти пониква дърво, от дървото правят хартия, от хартията или книга, или дамска превръзка. Ако е книга...така, но ако е дамска превръзка и някоя мадама те сложи между краката си, тогава, синко ще видиш какво е кръв.

 37. 37 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Добър, аналитичен текст. За жалост ако тази енергия на хилядите от протеста постепенно затихне без така чакания от всички резултат, това ще е катастрофа!

 38. 38 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  До коментар [#35] от "klimentm":

  Сантос много добре ти е отговорил!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 39. 39 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  До коментар [#34] от "валентин николов":По голям дебил от Методиев не е имало в нашата политика след 10 ноември!
  —цитат от коментар 35 на klimentm


  Имало е. Да не си на 10 г.?

 40. 40 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 671 Неутрално

  До коментар [#11] от "ekip":

  Наистина ли има нормален човек, който се съмнява във фактите илюстрирани от въпросните снимки. Не вярвам. Дори и герпъвата агитка добре знае, че няма нищо фалшиво и нагласено. Даже по-добре от нас, защото е запозната с нрава, обичаите, поведението, манталитета и алчноста на боко. Ма иначе ти си пиши, пиши. Нали трябва да си храниш семейството. Да ви е сладко!

 41. 41 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Преди всичко,целта на МП е да изтика до изборите за да има възможност да ги манипулират,както до сега.Спомнете си последните кметски избори и конкретно тези в София.Затова протестите според мен трябва да са до оставката на целия кабинет а не само неговата,защото и нов кабинет да бъде съставен в рамките на този Парламент,изборите ще са опорочени.По добре е да са неподготвени всички партии на предсрочни избори от колкото да се договорят за порциите преди редовните.Имаи нови играчи на политическия хоризонт както има и такива,които са доказали политическата си импотентност да направят нещо,макар и малко, за Народа а не само за себе си.И тогава вече ,може и да не се повтори сагата,ГЕРБ.Сега шанса е
  най-голям,"клиентелата" да си загуби порциона.После ще бъде късно.

 42. 42 Профил на kdesen
  kdesen
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Този анализ най-добре показва мисленето на нашите "автентично десни" - няма нужда да се печелят гласове, чакаме положението да стане много зле и тогава гласовете сами да дойдат при нас.

  Добре, че Христо Иванов не мисли така, иначе нямаше да тръгне с онази лодка.

 43. 43 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Протестите няма да решат нищо.Управляващите разбраха,че не са желани но не искат да разберат - защо!?Това трябва да им го кажем на изборите.Ако не успеем-жалко.Ако успеем-които и управляващи да са ще трябва да разберат,че ако трябва през две години ще правим избори но повече не щем да сме примера за опропастена държава.

 44. 44 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Най вероятно,ако МП,не подаде оставка сега,изборите да бъдат спечелени с шантажи и измами и с купен вот.Никой олигарх от спонсорите и"съпортистите" на Клиентелската Партия ГЕРБ не е засегнат,даже и им бе предоставена възможност,да си поделят бизнеси с ДПС.А глав.Прокурора,никога"няма да си "причини" разследване за подменен,купен или организиран на държавно ниво ( с обещание за благинки,след изборите,на министри или висши държавни служители)Всички сте го гледали този филм,вече 10 години.Стигна се даже до там,че има вече и "боляри" и "онбаший",на които изобщо не им пука от законната власт и от Народа,а само от задкулисната власт.Стига вече.

 45. 45 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2096 Неутрално

  До коментар [#34] от "валентин николов":По голям дебил от Методиев не е имало в нашата политика след 10 ноември!
  —цитат от коментар 35 на klimentm


  Ти да не би да си роден през 2010 г. та не познаваш по–големи дебили. Един от тях е Румен Гечев, но те са недосегаеми.

 46. 46 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Ти да не би да си роден през 2010 г. та не познаваш по–големи дебили. Един от тях е Румен Гечев, но те са недосегаеми.
  —цитат от коментар 45 на stedim

  АФтентичните сега са заедно с Румен Гечев в борбата срещу мафията.

 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7887 Неутрално

  Би било добре да се случи Вариант 3, за България, за гражданите, за всички. За мафията обаче ще е лошо и тя ще направи и невъзможното да не се случи.

 48. 48 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Фантасмагории и мечти като за умствено-изостанал електорат...
  Другарю лилав умнокрасив демагог,само да вметна че преди кризата през месец септември 1996та на "малката" партия СДС(тогава вече ОДС) и даваха социологическите проучвания първо място с 37%.При все че сигурно са били манипулирани,на власт беше Жан и инфлация нямаше.И привсе че от нея се беше отцепил Желев.В момента на тая партия на която си на хранилка и чийто лидер унищожи въпросното СДС-проучванията и дават 3,2%.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 49. 49 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Най-вероятният сценарий е номер 1, а най-невероятният е номер 4. Останалите два са възможни, зависи от обстоятелствата. Опитът ми от годините на прехода не е малък, затова не съм оптимист.На 10 януари 1997 година бяхме пред парламента, падна правителството на Виденов и дойде още по-лошо - това на Костов, Той извърши такава приватизация, чиито плодове берем и до днес.Затова няма справедливост в обществото и затова се делим на една малка, но много богата част и на голяма но много бедна.

 50. 50 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 586 Неутрално

  За съжаление, истинските продължения на протеста при такива гьонсурати на власт, са свързани единствено и само с насилие. Едва ли сред младежта на улицата има такива, които да кажат " Свободата не ще екзарх, иска Караджата" и да се пожертват. Та както и преди това писах - протеста е пара в свирката на парахода България, засега не се предвижда промяна на курса.

 51. 51 Профил на efg05376884
  efg05376884
  Рейтинг: 251 Неутрално

  До коментар [#48] от "tqh42306221":

  От "фактите"няма нито един факт. Първо, хиперинфлацията започна още лятото; Второ, до президентските избори БСП все още беше първа политиèска сила; (3) Желев беше президент, а не чàст от СДС, зад него на пърìните избори беше Народен съюз, който впоследствие стана част от ОДС. Едва с ОДС и Петър Стоянов, а впоследствие и Софиянски служебен премиер СДС стана водеща политичèска сила

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK