"Евтин милиционерски трик." Как протестите стават държавна измяна

Държавното обвинение опитва едновременно да дискредитира участниците в демонстрациите и да сплаши техните организатори

© Юлия Лазарова

Държавното обвинение опитва едновременно да дискредитира участниците в демонстрациите и да сплаши техните организаториТекстът е препубликуван от "Свободна Европа".


Преди два дни прокуратурата обяви, че наред с 18-те повдигнати досега обвинения на Васил Божков, той е заподозрян и в най-тежкото престъпление в Наказателния кодекс (НК) - държавна измяна. Новото разследване беше образувано заради няколко записани със специални разузнавателни средства (СРС) разговора на укриващия се в Дубай бизнесмен, в които той обсъжда плановете си за създаване на партия и организиране на протести.


Наистина ли в случая разследващите имат данни за престъпление против републиката? Това е основният въпрос, който засега остава без категорично потвърждение в публичните изявления на властите. Въпреки това висши обвинители и депутати използваха повода, за да твърдят, че продължаващите вече седмица протести срещу правителството и главния прокурор са дирижирани и финансирани от организираната престъпност.
Според известния правозащитен адвокат Михаил Екимджиев обаче става дума за "евтин милиционерски трик", с който държавното обвинение опитва едновременно да дискредитира участниците в демонстрациите и да сплаши техните организатори.


"Измяна има тогава, когато с цел да бъде съборена, подронена или отслабена властта в републиката се участва в опит за преврат и насилствено завземане на властта. Твърдя, че това изявление на прокуратурата за пореден път показва юридическото невежество на нейното ръководство", коментира правозащитникът пред "Свободна Европа".


След като завършва право в Софийския университет през 1989 г., Михаил Екимджиев за кратко работи като прокурор в Пловдив, а от началото на 90-те години е адвокат в града, където основава "Асоциация за европейска интеграция и права на човека".


Той е печелил десетки дела в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, с което неведнъж провокира промени на законодателството и съдебната практика в България. Именно Екимджиев защитаваше роднините на Тодор Тодоров-Чакъра, който загина през 2003 г. при полицейска акция, ръководена лично от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. По това дело България беше осъдена през 2012 г. на 50 000 евро за нарушено право на живот на Тодоров.


"Нелеп сценарий за доброто и лошото ченге"


По думите на адвокат Екимджиев в момента премиерът и главният прокурор вкарват всички протестиращи граждани в "един нелеп сценарий за доброто и лошото ченге". Преди ден Борисов обясни протестите и появилите се записи с гласа му и снимки от спалнята му с разговорите в разпространените от прокуратурата СРС-та с Божков. Добави обаче, че винаги е подкрепял протестиращите и "ще е грешно да тръгваме в тази посока и да не забелязваме тези хора, които протестират за социални придобивки".


"Иван Гешев влезе в ролята на лошото ченге, което трябваше да ни заплаши с тежка наказателна репресия, а именно наказателно производство по глава Първа и най-вече член 95 от НК за т.нар. измяна. [] Ключовото изпълнително деяние в този текст е насилствено завземане. Искането на оставка, искането на промени в управлението не е завземане. Завземането е тогава, когато най-често с бунт, метеж, терористични актове, оръжие - насилствено, бъде завзета властта. Да я завземеш означава ти да отидеш на мястото на легитимно избраните. В случая никой от хората на протеста не иска, сваляйки Бойко Борисов или главния прокурор, да иде на тяхно място", посочи Екимджиев.


Без данни за планиран въоръжен преврат според него няма основание за образуване на разследване за държавна измяна. Всяка друга ескалация на напрежение по време на протестите, като сблъсъци с полицията и вандализъм, например, също не би могла да се преследва по този член от Наказателния кодекс: "Има конкретни текстове - хулиганство, съпротива срещу орган на власт, телесни повреди, които са от съвсем различно юридическо естество и измерение. Те нямат нищо общо с престъпленията против републиката."


Екимджиев не вижда юридически аргументи, подкрепящи подозренията за подготовка на държавна измяна, и в записите от телефонните разговори на Васил Божков, разпространени във вторник от Специализираната прокуратура. По думите му изразяването на мнение, че "тази власт трябва да бъде свалена, категорично не значи, че се готви престъплението измяна".


"Какво обаче постига по този начин главният прокурор? Първо, заплаха за протестиращите. На второ място, измяната е най-тежкото престъпление в НК, предвиждащо наказание от 10 години до доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. Това означава, че поголовно могат да бъдат използвани СРС-та, за да бъдат контролирани лидерите на протестите. Могат много лесно да бъдат искани задържания под стража на лидери на протести, на журналисти, които отразяват протестите, на критици на властта... Защото в един момент могат да се окажат подбудители на държавна измяна, ако протестът бъде квалифициран по този начин", добави правозащитният адвокат.


Кой има интерес от насилие на площада?


Фактът, че само няколко часа след образуването на това досъдебно производство група младежи с качулки опитаха да нахлуят във втората сграда на парламента и хвърлиха по входа ѝ запалителни течности и бомбички, според Екимджиев не е случаен. Той смята, че в контекста на засилващото се обществено недоволство образуването на дело за държавна измяна би имало смисъл само при появата на насилие сред протестиращите.


"Ключовият въпрос, когато се разследва едно престъпление или деяние, е кой има интерес от него. Само главният прокурор и властта имат интерес протестът да бъде окървавен, защото тогава ще кажат: "Тук има насилие, има насилствен опит за промяна във властта!" [] Тоест интерес да бъде вкарана компонентата насилие в мирните граждански протести, които са протести на недоволните хора срещу доволните и самозабравили се прасета, имат само властите. Защото тогава биха имали оправдание да наложат по-тежки репресии."


Михаил Екимджиев характеризира досегашното поведение на главния прокурор Гешев именно с подобни показни и силови действия, които нарушават презумпцията за невинност, съществуваща още от времето на римското право. Според юриста целта на системното разпространяване на доказателства по висящи разследвания е да бъдат злепоставяни конкретни обвиняеми, независимо дали след години ще бъдат осъдени или не.


"Прокуратурата се превръща и в орган на повдигане на обвинението, и в съд, който те опозорява в очите на обществеността, а и в орган по изпълнение на наказанието, защото те задържа месеци и понякога години. Това е голямата злоупотреба на прокуратурата, защото по този начин тя злоупотребява с монопола си върху страха. Всеки човек, който вижда, че това се случва със съветници на президента, логично може да си зададе въпроса: "След като мачкат така президента и съветниците му, какво пречи утре да арестуват мен?" Хората не се плашат от осъдителната присъда, до която може да не се стигне, както често се случва по тези знакови дела. Хората се плашат от публичното им опозоряване."


Прокурорското изявление и реакциите


При огласяването на новообразуваното разследване за държавна измяна говорителят на главния прокурор Сийка Милева не коментира дали колегите ѝ разполагат и с други доказателства освен записаните разговори на Божков с журналиста Огнян Стефанов и депутата от БСП Александър Паунов. "Свободна Европа" я потърси за коментар в сряда, но тя затваряше служебния си телефон.


"Българската общественост има правото да знае как обвиняемият Васил Божков и подсъдимият Цветан Василев си партнират с "честни" политици и "свободни" журналисти. Вярвам, че след като разбере истината, всеки български гражданин ще направи своя информиран избор и ще избере на коя страна да застане - на страната на извършителите на престъпления или на страната на закона! Изборът, пред който е изправено цялото българско общество, в това число и прокуратурата, е да възродим държавата, осигурявайки върховенството на закона, или да се поддадем на натиск и да позволим грабежът да продължи", заяви Милева във вторник, след като часове по-рано американското посолство беше подкрепило протестите за надпартийна съдебна система в България.


Обвинителката добави и че прокуратурата очаква президентът Румен Радев да обясни "как концепцията му за "прокурорски рекет" и за "мафия" в прокуратурата кореспондира с доказателствата, посочени открито днес пред българското общество за връзки на представители на организираната престъпност със случващото се в последните седмици и особено през последните дни".


Вечерта на същия ден имаше ескалация на провокациите по време на протеста на столичния пл. "Независимост", а в сряда последваха и политически реакции. От ГЕРБ обвиниха колегите си от БСП, че "волно и неволно" влизат в сценарий на организираната престъпност, и призоваха държавният глава да поеме политическа отговорност за ексцесиите. От своя страна социалистите внесоха пореден вот на недоверие на правителството.


"Подобни актове и ексцесии няма да донесат нито справедливост, нито ще донесат по-добър живот. От тях ще спечелят хора, които могат да ловят риба в мътна вода. В подобни процеси лидерството се поема от мътилката на обществото - от неговата тиня. Тези хора, които заливаха полицаи със запалителни течности, не се борят нито за демокрация, нито за свобода, нито за справедливост. Те се борят за едни пари, които им се пращат от Дубай", обяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков, прочитайки извънредна декларация на групата си на фона на викове "Оставка" отляво.


Междувременно лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се съсредоточи само в акцията на "Демократична България" на плажа в парк "Росенец" край Бургас, до който няма свободен достъп от няколко години. Именно там се намира лятната резиденция на почетния лидер на партията Ахмед Доган.


"Проблем на "Росенец" няма. Ако някой има претенции за каквито и да са нарушения, има компетентни органи, които могат да се сезират. Тези въпроси не се решават нито на територията на частен имот, нито на официален плаж, законно отдаден на концесия, нито на камънака, който всички видяха", заяви Карадайъ, подчертавайки, че "на "Росенец" бяха едни бутикови партийки с дежурните протести и протестиращи, както и едни организирани агитки, за които разбрахме къде и кой ги организира с бомбички и запалителни течности".


В края на деня в сряда изявление направи и президентът Радев, по чиито думи "сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с внушения и интриги, отказът да се чуе гласът на България само удължават кризата". Заради позициите му срещу действията на прокуратурата Гешев написа в Туитър още преди 5 дни, че държавният глава се е наредил "до Черепа и останалите олигарси от Прехода, ограбили живота на цяло поколение българи".


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!
  ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  КЪШ, КЪШ
  от Чавдар Николов - 16 юли 2020 г.
  https://terminalno.com/kash-kash/

 2. 2 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3850 Неутрално

  Ми, с мутра за премиер и каскет за главен прокурор, всичко е възможно.

 3. 3 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  На всички е ясно, че сме заложници в тоталитарна, корумпирана държава без върховенство на закона.
  Излезте на протест и си отвоювайте свободата!

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7807 Неутрално

  Толкова му е капацитета на Гешев.

 5. 5 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  От тъпи полицаи, полицейски трикове. Нищо, че дебелуят полицай се опитва да се прави на Мариус Куркински и непрекъснато прави моноспектакли.

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4598 Неутрално

  Българското знаме, което беше отнето от Христо Иванов на брега край парк “Росенец“ и захвърлено от ония, категория "разперена муха", ще бъде занесено на протестите в София. Група бургазлии ще се присъединят към недоволството в столицата днес.Бисер Русимов, човекът, който спаси българския флаг, ще е този, който ще го занесе в София.
  На протеста в събота Русимов и негов съмишленик плуват до ивицата и взимат флага обратно.
  “От тук нататък, това което сме планували, е да го занесем на националния протест в София на 16 юли. Да послужи като символ за обединение на целия български народ и да поставим началото на едни нов парламент“, казва Русимов.
  Имаме две идеи поясни той – едната е да поставим знамето на емблематично място в София, другата - не пожела да разкрие.
  Над 30 автомобила ще пътуват за протеста в столицата. Гражданите се организират след 10 часа на паркинга на големия хипермаркет на изхода за София, уточни Русимов."

  Между другото, знамето вече беше забравено, но има и такива българи!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 7. 7 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Вън мутрите, ДС предателите, милицонерите и комунистите от властта!

 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3781 Весело

  Както сараите стават борци срещу корупцията, първи при това !

 9. 9 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Протестите стават държавна измяна, защото на някой не му харесва когато му ограничаваш своеволията които демонстрира

 10. 10 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4670 Неутрално

  Още при избора на Гешев казах, че той няма да шзкара цял мандат! Продължавам да твърдя това! Цацаров бе гадняр, но рафиниран гадняр! Гешев е ппост като Дани Умното!

 11. 11 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  До коментар [#8] от "samoedin":


  😂😂😂👍

 12. 12 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4670 Любопитно

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Какво мисли твоят идол Гешев за случая с българското знаме? Ще си рричини ле разследване? 😂🤣

 13. 13 Профил на BG
  BG
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колко министъраа трябва да дойдат и даа се жертват - системата е изпробвана нали !!

  СКАНДАЛНО - следващия министър за оставка . На Околната среда

  Говори против ББ в интервю .. Мафията в митниците и ББ . Танов ...
  и наркотиците .. Вътрешните зависимости и тогава ..А сега ?
  Същите сделки направени със Станишев и царя .. баланса на силите ..

  Но не и народната воля !!

  Да се гледа и споделя че го трият линка в другите форуми !! -

  феноменално .. линк:

  https://vimeo.com/437951835

 14. 14 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 684 Разстроено

  Абе... Каквото и да става, ние ще отнесем дебелия край на сопата...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 15. 15 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":Какво мисли твоят идол Гешев за случая с българското знаме? Ще си рричини ле разследване? 😂🤣
  —цитат от коментар 12 на vassilun


  Няма да си го причини, но ако някой забучи знамето на МОЧА ще се самосезира за поругателство върху паметника.

 16. 16 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3040 Разстроено

  Да, подобни анализи ИМ са не само нечетивни, а и неразбираеми - за ТЯХ, за подопечните им, за заблудените от ГРЕБ. Добрият, лошият и злият са роли, до които не могат да се докопат, защото са посредствени, невежи и най-вече самовлюбени в егото си. Проявите им са толкова нелепи, та и наглостта им не може да е заблуждение, че го правят с добродушното си изпълнение на законни действия. Милиционерското обаче е под давлението на старите ДС методики, осъвременени чрез все по-масово обяснение от клакьорите, мисирките, подлогите. Измитане на всичко гнило от всички БГ институции и никаква вяра, че само ТЕ могат. Рестартиране на държавата, че след заспиването и хибернацията няма да ни спаси.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 17. 17 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Нищо ново под слънцето. Можеш да изкараш милиционера от милицията, но не можеш да изкараш милицията от кратуната на милиционера. С такива управляващи, такива похвати.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 18. 18 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Не протетите като такива Борка, които между другото и аз подкрепям в идеалния им вид, а подпомагането (разбирай плащане за да протестираш).
  Кое не е ясно....

 19. 19 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Нищо ново не научават нищо старо не забравят.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  Много е важно довечера да сме бдителни и да се оглеждаме за качулатите мутри.

  Залогът е огромен, от Европа идват много пари за "усвояване" и Мутрата няма да се даде лесно.

  Не бива да допуснем да окървавят протеста, защото това ще му даде повод да въведе военно положение, да излови и унищожи водачите на протеста.

  ХОРА, БДЕТЕ!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Лек път и ви чакаме. Всеки човек е ВАЖЕН !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3945 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Под забравено имаш предвид употребено за също толкова евтин трик

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 23. 23 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3304 Весело

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Пратиха ми с опорките няколко дирахама, за да попитам тук-там, абе след като Черепа е обвинен в държавна измяна, другите двама заговорници що не са арестувани?
  Питах ЛозанЪ, РаданЪ, РистЮ, те викат, "братиньо, ний такова право не сме учили, питай някой йориС от Магнаурската школа".
  Рекох да питам някой дежурен във форума...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 24. 24 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Каква е тази трансформация в теб? Нали си късаше ризата за Тиквун?

 25. 25 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 698 Неутрално

  "Евтин милиционерски трик."

  A какъв да бъде?!

  Комунистите си легнаха комунисти а се събудиха социалисти,
  милиционерите с легнаха милиционери а се събудиха полицаи. Фасада а като почукаш дрънчи на кухо.

 26. 26 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2111 Весело

  До коментар [#24] от "George Svinarov":

  Обича го той, но и е срамежлив май?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 27. 27 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  Аз не мога да разбера защо е необходимо уважавани юристи да изнасят лекции по право и правоприлагане на милиционери, завършили Магнаурския "супер-висш университет" . . . и то безплатно?! Такива, изживяващи се като юристи, милиционерски отрепки трябва просто да бъдат изметени от властовите си позиции и след това да им се повдигнат обвинения за причинените от тях материялни и духовни вреди.
  Нито Каскетът ще научи нещо, нито има време да го учи. Той е "пътник" и най-добре е да бъде посрещнат в най-скоро време от бай Ставри.

 28. 28 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4598 Весело

  До коментар [#24] от "George Svinarov":


  Чисто тролене, Свинаров нормално за теб, нито едно подобно нещо няма. Нормалните бизнесмени мислим по начин, неразбираем за хората, които просто си чакат деня за заплата...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 29. 29 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 454 Весело

  Не искат Тиквата, оти бил мутра, ама нямат нищо против да играят по свирката на Божков, един чист като сълза бизнесмен.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 30. 30 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Очаквам да бъда арестуван заради мирните шествия, в които очакван.

  И, да, имат право другарите от ГЕРБ. И ние, от "тинята", протестираме. Нито имам работа (благодарение и на политизирането на работодателите), нито социална среда, нито позиции за губене, така пе от протестите мога само да спечеля.

  Но и ние имаме правото на достоен живот.

  Който няма да получим при Тулупий I.

 31. 31 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#30] от "yellow_hater":

  * в които участвам.

 32. 32 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Понятието "държавна измяна" е на свободно тълкуване - който както го разбира! Журналята го тълкуват в зависимост от това, кой им е платил, управляващите от това какъв им е интереса. А бе дъвка за наивници.

 33. 33 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  Аз се чудя защо още управляващите милиционери не са направили народен съд и да изтрепят враговете-протестиращите.

 34. 34 Профил на ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!
  ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Христо Иванов към Борисов: Страх ви е от Доган, страх ви е от Пеевски и цял народ го знае!
  https://www.youtube.com/watch?v=jIOlTuFnNqY

 35. 35 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  Не искат Тиквата, оти бил мутра, ама нямат нищо против да играят по свирката на Божков, един чист като сълза бизнесмен.
  —цитат от коментар 29 на Пешо


  Божков не представлява никой от протестите!
  Никъде не видях лозунги за защита на божков или цветан василев!

  Мутрата божков си е имал вземане-даване с мутрите борисов и горанов във връзка с онези невнесени 700 милиона в държавната хазна.
  Това престъпление ще бъде предмет на разследване, след като изгоним първо борисов, а след това и гешев!
  С него ще се занимават прокурори, извън кръга на тези поставени от върхушката на герб.

  ОСТАВКА на борисов и гешев и незабавни предсрочни избори!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 36. 36 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#29] от "Пешо":
  Слабо пешко, много слабо!
  Нелепо е да сравнявате българският Родщайн (Бошков) с жалкото подобие на Дъч Шулц(баце)!

 37. 37 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 630 Неутрално

  "Евтин милиционерски трик."
  ...............
  Ами какви друго да каже адвоката - нали е от нашите.
  Много лицемерие обаче. Много.
  Гешев казал нещо уж срещу разделението навластие и край - повече от месец сульо у пульо кудкудякаха как съсипвал демокрацията и правовия ред.
  Борисов бил казал нещо за Мишо Бирата и пак - "превзета държав, превзета държава".
  А тук имаме директно сговаряне на избягал обвиняем-олигарх с действащи политици и журналисти - обаче, все едно нищо - дреболия някаква. А става дума за управляване на протестите и тяхното ескалиране и за редене наслужебен кабинет.
  А какво да говорим за призивите за метеж от страна на очевидно БСП-арско чучело като неуважаемия президент.

  Ей за това не можете да отлепите от 3 % подкрепа.
  Щото сте безкрайно лицемерни.

 38. 38 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Гешефт само милиционерски трикове знае, това е учил, това прилага. Тиквата знае и хватки от арсенала на мутрите.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 39. 39 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3165 Неутрално

  Избягал заподозрян в чужда държава се опитва да свали законната властта като налива средства в протести. :)

  Ако същото се случи срещу Макрон, ще е държавна измяна. :)

  Ако се случи срещу Орбан (Путин, Ердоган, етц), ще е опит за промяна и борба с корупцията. :)

  Така че действията нямат значение, зависи срещу кой са насочени. :)

  Ако е от нашите е държавна измяна и преврат, ако е от лошите си е опит за промяна в положителна посока. :)

 40. 40 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3304 Весело

  До коментар [#24] от "George Svinarov":Чисто тролене, Свинаров нормално за теб, нито едно подобно нещо няма. Нормалните бизнесмени мислим по начин, неразбираем за хората, които просто си чакат деня за заплата...
  —цитат от коментар 28 на hamiltonf


  Разбрахме за троленето. Кажи сега за Гешев. Що още не е арестувал Паунов и Стефанов за държавна измяна?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 41. 41 Профил на bsa22555059
  bsa22555059
  Рейтинг: 15 Неутрално

  "Евтин милиционерски трик." A какъв да бъде?! Комунистите си легнаха комунисти а се събудиха социалисти,милиционерите с легнаха милиционери а се събудиха полицаи. Фасада а като почукаш дрънчи на кухо.
  —цитат от коментар 25 на telqk
  ;селенете и другарете бг граждънити си легнъхъ къквито съ си и се събудихъ синцъ госпожи и господа.те вкупом мааанаъ баеИмтошу и си избраа баааатеИмбойку;нъ това се викъ евъларкъ баткъ; и зъ формътиръни окончателно нъ колективниъ мозъчен интилект го кръстихъ Баааце.Мачкай Баааце:това е днес,тук и сигъ,слоганъ,потенциалъ нъ сеееленете:маааакай кумунетътъ Баааце (тулупи,сълзи и сополи:мааа4кай )

 42. 42 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Явно се опитват да изкарат, че хората на площада искат насилствено да вземат властта. Затова пускат агресивни провокатори сред протестиращите. Бойко заяви, че са хвърляни бомби.
  Баце, разликата между бомби и бомбички е като разликата между тикви и тиквички. Това би трябвало да го знаеш.

 43. 43 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1331 Любопитно

  Защо пишете глупости ако се финансират зад граница и участват в протестите си е държавна измяна както и да го въртите.
  Последен пример Бутина била финансирана от някой си без да е декларирала и САЩ без проблем я осъдиха като чуждустранен агент.
  Ноже да има и по пресни примери, но ми е интересно как процедират в САЩ с протестъри с доказани доходи от чужбина

 44. 44 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Весело

  [quote#15:"bobyb"][/quote]

  Ами забучете го, какво чакате, ама всичките сте много зле прикрити русофили! Иначе нямаше и да погледнете въздухоплавателния миндил и нямаше да му коленичите, ватенки такива!

 45. 45 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Ти толкова си се филмирал, че вече и сам си повярвал.
  Но може да носиш червена боя и да паднеш за дузпа. Ще бъде героично.

 46. 46 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1948 Неутрално

  До коментар [#2] от "Vlado Nikolov":

  И като така, дай да защитим г-н Божков.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 47. 47 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ама верно тия (ГРОБ, Гешев, Доган, Пеевски и слугинажа около тях) ще свършат вкупом много зле. Обявават тотална война на гражданите.

 48. 48 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Неутрално

  Очаквам да бъда арестуван заради мирните шествия, в които очакван..
  —цитат от коментар 30 на yellow_hater


  Непременно си носи червена боя. Така ще минеш за пребит по време на ареста.

 49. 49 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  и ГешеФ и ГРОБ и ДПС заедно с нереза и сопола ще си ходят. Ако искат да се лее кръв - ще се лее. Само ни дайте повод да ви окичим на кестрените пред парламента. Демокрация ли? Друг път! Преходът на България започна миналата седмица. Досегашните 30 години преход се оказа една огромна лъжа. Маските на цялото задкулисие падна и са осветени неспасяемо.

 50. 50 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Залогът е огромен, от Европа идват много пари за "усвояване" и Мутрата няма да се даде лесно.
  —цитат от коментар 20 на Norman Granz


  Е те тука е заровено кучето, както казват на североизток! В "резервата на червените таласъми", по израза на д-р Панайот Ляков, от край-време имат афинитет към чуждите пари, а сега са изгладнели до толкова, че окрадоха и касата на собствената си партия! Та как при тези готови пари да не им потекат лигите на макс?! И като се добави фактът, че след 2-3 години с приемането на еврото у нас ще се освободят други двадесетина милиарда, които в момента са блокирани за да поддържат валутния борд и са събрани въпреки тях и ще се влеят в реалната икономика, само при мисълта, че някой друг, който и да е той, а не те, ще работи с тези средства ги довежда до истерия и лудост. И както винаги, по тяхна стара традиция, реват в стил "Крадеца вика дръжте крадеца!"...

  И още нещо:

  Авторът на статията поставя каруцата пред коня, защото "протестите" започнаха след като от прокуратурата със съдийско разрешение изтарашиха някои кабинети в президентството по подозрение за национално предателство...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 51. 51 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Дедо Нормане, много е важно довечера да си бдителен и да се оглеждаш за качулатите мутри, че аз съм от тях, ако не си забелязал! Ти как ще си облечен, че да не взема нещо да те измаам, без да искам, та после да ме е яд що съм го направил? Бдиш, нали? Ще дадеш ли нишан?

 52. 52 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Весело

  До коментар [#6] от "hamiltonf":Пратиха ми с опорките няколко дирахама, за да попитам тук-там, абе след като Черепа е обвинен в държавна измяна, другите двама заговорници що не са арестувани?Питах ЛозанЪ, РаданЪ, РистЮ, те викат, "братиньо, ний такова право не сме учили, питай някой йориС от Магнаурската школа".Рекох да питам някой дежурен във форума...
  —цитат от коментар 23 на Николай Колев


  Понеже днеска съм дежурен във форума, та да ти кажа - Черепа е обвинен в държавна измяна, а другите двама заговорници не са арестувани, щото не са ги хванали да говорят за организиране, плащане и насочване на протеста! Сещаш ли се? То и народът си има една поговорка, която гласи, че „Всеки си има гъз, ама се смеят на този, на който му се е вижда“! Та и Черепухин така!

 53. 53 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Весело

  До коментар [#25] от "telqk":

  Да, а въздухоплавателния си легна пенционер, а се събуди президент, нали? Ма ти си прав за това, че е „Фасада а като почукаш дрънчи на кухо“.

 54. 54 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Весело

  До коментар [#30] от "yellow_hater":

  Ама разбира се, БСП веднага ще те назначи на работа! Нали ще почакаш малко?

 55. 55 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Борисовщина. Когато те управляват подлеци, във времена на всеобща подлост и лъжа, да казваш истината и непрекъснато да я търсиш е екстремизъм. (по Оруел)

 56. 56 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  До коментар [#35] от "Рим":

  Много си прав, да знаеш! Божков не представлява никой от протестите, ама много от протестиращите, а именно платените от него, го представляват! Ако не вярваш, питай заклетия комунист Александър Паунов, който не само си призна, но и бе изхвърлен от стрина Курна от тяхната парламентарна група, защото и тя дори не иска да си има работа с такива Юди като него! Сега стопли ли?

 57. 57 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#53] от "Santos":
  Кажи нещо и за баце? Легнал си а като се събудил шкафчето пълно.

 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  До коментар [#51] от "Santos":

  "качулатите мутри, че аз съм от тях, ако не си забелязал"

  То си ти личи от километри. Ти освен да "измааш"някого и после да изплющиш два дюнера XXL, за друго не ставаш.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  и ГешеФ и ГРОБ и ДПС заедно с нереза и сопола ще си ходят. Ако искат да се лее кръв - ще се лее. Само ни дайте повод да ви окичим на кестрените пред парламента. Демокрация ли? Друг път! Преходът на България започна миналата седмица. Досегашните 30 години преход се оказа една огромна лъжа. Маските на цялото задкулисие падна и са осветени неспасяемо.
  —цитат от коментар 49 на Rocketman


  Алоу, @Rocketman-чето, ето ти повода, който търсиш – Гешев не можете да го пипнете и с пръст, не можете да му кажете копче и никой, повтарям НИКОЙ ОТНИКЪДЕ НЯМА ДА ДОЙДЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ СРЕЩУ НЕГО! Що не се обадите на Кьовеши да вземе мерки срещу Гешев, а? Или на ФБР, или на ЦРУ, или на специалните служби, премиери, президенти или прокурори от страните в НАТО? И Червената армия няма да дойде – нито на Дунава, нито на Черно море! Ама ти си крякай, щом се облекчаваш по този начин – няма да се пръснеш от злоба я? Нали?

 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  До коментар [#57] от "telqk":

  "Легнал си а като се събудил шкафчето пълно."

  Тоя глупак вчера разправяше, че СРС-тата на Черепа били предоставени на Баце от NSA (чул и той нещо за американските служби и повтаря като улав).

  Докато от САЩ Баце взе, че получи едни санкции...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#60] от "Norman Granz":

  Просто не му обръщайте внимание евтин гепаджийски трол. Днес са се активирали глад се задава за герберастията.

 62. 62 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#54] от "Santos":

  Нито съм за БСП, нито за Радев или Божков.

  Няма смисъл да се обяснявам на индивид с ограничен мироглед, стигащ само до БСП и ГЕРБ.

 63. 63 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  До коментар [#61] от "telqk":

  "Просто не му обръщайте внимание евтин гепаджийски трол. "

  До един момент го игнорирах, но после открих колко е забавен за бъзикане. Има слаби нерви и лесно се пали - типичен стероиден тулуп с дебели бицепси и тънък гласец.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 64. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  До коментар [#61] от "telqk":

  "Просто не му обръщайте внимание евтин гепаджийски трол. "

  До един момент го игнорирах, но после открих колко е забавен за бъзикане. Има слаби нерви и лесно се пали - типичен стероиден тулуп с дебели бицепси и тънък гласец.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 65 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  До коментар [#53] от "Santos":Кажи нещо и за баце? Легнал си а като се събудил шкафчето пълно.
  —цитат от коментар 57 на telqk


  Теляче, дай ми една банкнота от 500 евро, цветен принтер, достатъчно хартия и ми кажи колко кила евро да ти изработя! После ме пусни в Киноцентъра, щото там имат най-различни кюлчета злато реквизит, па ми кажи и оттам колко килца ти трябват! Да, и шкафчето в стаята, защото на нито една снимка няма едновременно Баце и отворено чекмедже с пачки! Е, затова ви бием на всички избори, защото се мислите за много умни и красиви, ама не сте никак умни, а за красиви – не знам, само ти гледам снимката на аватара колко си фотогеничен! Compris, connard ?

 66. 66 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 790 Любопитно

  До коментар [#49] от "Rocketman":

  Ти ли ще правиш бесилките,келеш?Нали *светилото екимджиев* веднага ще каже,че е незаконно.Но ако му платиш - ще те защити,и то как!

 67. 67 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3304 Весело

  До коментар [#44] от "Santos":
  До коментар [#45] от "Alarmstufe: Rot":
  Нали помниш оная мала руска територийка с пясък и камънЯк. С една гумена лодка и камера си я върнахме. Така и с протестите ще стане. Зъб по зъб ще ви вадим от русофилския сурат всеки кокал.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 68. 68 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 790 Весело

  До коментар [#62] от "yellow_hater":

  Не бе,ти просто си едно от жълтите лекета,които пропъдихте нас,нормалните хора,от стадиона!

 69. 69 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 790 Любопитно

  До коментар [#35] от "Рим":

  булдок,ти да не си им светил?Може би си присъствал,полегнал под масата,пуснал лига,вързан на каишка?

 70. 70 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#65] от "Santos":

  Теляче може да казваш само на баща си дет те е правил с генетичен материал събран от червения килим в партийния кабинет. И свали този гурук - така няма да уплашиш никого.
  Е не можем да сме като вас грозни и обратното на острото. Оди пипни мускула на БХ за да се поуспокоиш.

 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  До коментар [#35] от "Рим":

  "...онези невнесени 700 милиона в държавната хазна..."

  Шшшшт, не повдигай този въпрос, че е много болезнен за герболяка.

  Дори и най-задръстените им съпортъри се сетиха, че няма как някой да дължи 700 милиона на хазната без активното съучастие на държавата, и то на най-високо равнище на държавното управление.

  После стана ясно, че нашите хубавци са получавали процент, за да си затварят очите как някой бил ощетявал държавата със стотици милиони...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  До коментар [#51] от "Santos":"качулатите мутри, че аз съм от тях, ако не си забелязал"То си ти личи от километри. Ти освен да "измааш"някого и после да изплющиш два дюнера XXL, за друго не ставаш.
  —цитат от коментар 58 на Norman Granz


  Дедо Нормане, останал си с грешни впечатления за мен – аз дюнери не ям! Не ям месо, което с дни се върти на огън, защото започват гнилостни процеси! Хапвам си други, по-полезни неща, а в ресторант не ям нищо, което да е пипано с човешка ръка – само от скарата и фритюрника! А що се отнася до това да те измаам, мисля, че и друг път съм ти казвал – не уча и не практикувам източни бойни изкуства, за да бия другите! Препоръчвам ти две книги: едната е „Двайсетте ръководни принципа на карате“ от Гичин Фунакоши и „Ръкопис за петте стъпала“ на Миямото Мусаши. И двете са от издателство „Изток-Запад“, не са скъпи! Ти си ачигьоз старец, ще ги намериш и ще си ги прочетеш, когато свършат протестите. А сега си обядвай и си полегни за следобеден сън, че довечера да размахваш байрака или каквото там размахваш! Съгласен?

 73. 73 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#64] от "Norman Granz":
  Тоя лешпер заедно с код червено се борят за най-тъп гепаджийски трол и има голя вероятност да го спечелят.

 74. 74 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  До коментар [#73] от "telqk":

  "Тоя лешпер заедно с код червено се борят за най-тъп гепаджийски трол ..."

  Не бързай, там конкуренцията е ожесточена... :)))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 75. 75 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 329 Неутрално

  "Евтин милиционерски трик." Как протестите стават държавна измяна

  Щом е така нека тази вечер да излезем като за последно !!!

  Искам да остана в България." Протестите извън София през обектива на участниците :

  https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiogYaGwtHqAhVHmYsKHY78Ad0QxfQBMAB6BAgJEAM&url=https://www.svobodnaevropa.bg/a/30727562.html&usg=AOvVaw1YN7YL4SW6uiKTIiTRL8Rr

 76. 76 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#68] от "tedif":

  Мислиш ли?

  Именно аз съм от умерените фенове и мен нищо не може да ме изгони от стадиона. Един от хората с реална представа за нещата в "Ботев" и спорта съм.

  Ако искаш, ела и провери на стадиона.

 77. 77 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Знаме знамение.
  Историята ще помни.
  Поклон ще отдават поколенията.
  Уважение!

  коментар [#6] от "hamiltonf":

  Българското знаме, което беше отнето от Христо Иванов на брега край парк “Росенец“
  и захвърлено от ония, категория "разперена муха",

  ще бъде занесено на протестите в София.

  Група бургазлии ще се присъединят към недоволството в столицата днес.
  Бисер Русимов, човекът, който спаси българския флаг, ще е този, който ще го занесе
  в София.

  На протеста в събота Русимов и негов съмишленик плуват до ивицата и взимат флага обратно.

  “От тук нататък, това което сме планували, е да го занесем на националния протест в София на 16 юли.

  Да послужи като символ за обединение на целия български народ и да поставим началото на едни нов парламент“, казва Русимов.

  Имаме две идеи поясни той – едната е да поставим знамето на емблематично място
  в София, другата - не пожела да разкрие.

  Над 30 автомобила ще пътуват за протеста в столицата.
  Гражданите се организират след 10 часа на паркинга на големия хипермаркет
  на изхода за София, уточни Русимов."

 78. 78 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  До коментар [#57] от "telqk":"Легнал си а като се събудил шкафчето пълно."Тоя глупак вчера разправяше, че СРС-тата на Черепа били предоставени на Баце от NSA (чул и той нещо за американските служби и повтаря като улав).Докато от САЩ Баце взе, че получи едни санкции...
  —цитат от коментар 60 на Norman Granz


  Дедо Нормане, не се обиждам, че ме наричаш „глупак“! Важното е, че ти си умник, а за санкциите от САЩ малко избързваш! Още нищо не е разбрало, щото щеше да ми дадеш линк, нали? А да, и не линк от вчера, може ли?

 79. 79 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  До коментар [#44] от "Santos":До коментар [#45] от "Alarmstufe: Rot":Нали помниш оная мала руска територийка с пясък и камънЯк. С една гумена лодка и камера си я върнахме. Така и с протестите ще стане. Зъб по зъб ще ви вадим от русофилския сурат всеки кокал.
  —цитат от коментар 67 на Николай Колев


  Кольо, то и в парламента имаше един зъболекар, ама нещо се загуби, лъчезарни! Що така?

 80. 80 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  До коментар [#70] от "telqk":

  Теляк-тъпак, вземи си забърши малко красивата зурла, че не можеш да си видиш монитора от слюнки! Много си малък и много си жалък, за да се опитваш да ме разконцентрираш, камо ли нещо друго! Това успя ли да го сдъвчеш, а? Или ще се пулиш като нагазен от валяк?

 81. 81 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Весело

  До коментар [#67] от "Николай Колев":

  Привърженик на льотчика да говори за русофилство, е мега нахално, но затова пък напълно неизненадващо за един псевдодесен болшевик.

 82. 82 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  До коментар [#64] от "Norman Granz":Тоя лешпер заедно с код червено се борят за най-тъп гепаджийски трол и има голя вероятност да го спечелят.
  —цитат от коментар 73 на telqk


  Теляк-тъпак, каква вероятност да го спечелят: голя, моля или воля? Кажи, душко?

 83. 83 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  "Евтин милиционерски трик." A какъв да бъде?! Комунистите си легнаха комунисти а се събудиха социалисти,милиционерите с легнаха милиционери а се събудиха полицаи. Фасада а като почукаш дрънчи на кухо.
  —цитат от коментар 25 на telqk


  А като какви се събудиха асистентите по Марксизъм-ленинизъм от ВИИ "Карл Маркс" и партийните секретари от БКП? Като "автентично десни демократи" от разградката десница?

 84. 84 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Весело

  Защо не съм на жълтите павета - искат да изметем българската мафия, аз си мисля: „Ами руската?"
  Фуражките от тима на президента, които кадруват в държавата, не са по-различни от каскетите
  Михаил Вешим*

  Бил съм на жълтите павета десетки пъти – в края на 89-а, през 90-те,през 2013. Вдигал съм плакати и съм скандирал против Живков и живковис-тите, против Луканов, Виденов, Орешарски...
  Но сега няма да ме видите в карето между Министерския съвет и Президентството, пред
  Парламента или на Орлов мост.
  Защото

  не съм съмишленик на президента Румен Радев

  Когато той казва да изметем българската мафия, аз си мисля: „Ами руска?" - Не подкрепям каскетатурата на Гешев, но и няма да защитавам отбора на президента. Фуражките от неговия тим, които кадруват в държавата, не са по-различни от каскетите.

  Когато до Радев застане вицепрезидентката Йотова, предана на партийната линия, аз не ръкопляскам, а минавам на другия тротоар. На друга улица. В обратна посока.
  И няма да застана редом с Корнелия, Кирил Добрев или Румен Гечев – че какво общо имам с тях? Нито съм приватизирал „Техноимпекс”, нито съм пре-насял куфари с валута на сръбската граница, нито като вицепремиер съм докарвал до фалит държавата. Ако с протеста си ще помогна да дойдат на власт герговци, ивохристовци и жабляновци – не, благодаря! За какво пак да им ручаме жаблетата!
  Ако на протеста ще съм до Мая Манолова, до Костя Копейкин или до Йоло Денев – мерси, по-добре да си стоя вкъщи!
  Ако със скандирането „Мутри вън!“ изгоня едни мутри, а помогна на други да влязат в парламента – предпочитам да ида за риба. Аз да хвана нещо на въдицата си, а

  не да се уловя на чужда въдица

  Каква полза, че няма да виждам вече мутрата на Рашидов начело на културата в парламента, щом утре може да я смени мутрата на Слави. Една чалга да седне на мястото на друга чалга.
  Митингът иска да си върне държавата– аз също!

  Но не държавата на Корни, на русофила Малинов и на генерала Решетников

  Които наистина ще върнат държавата – от еврозоната в зоната на рублата. И на здрача.
  Ето затова ме няма на жълтите павета!

  *Коментарът на Михаил Вшим е публикуван в "СТЪРШ
  https://faktor.bg/bg/articles/zashto-ne-sam-na-zhaltite-paveta-iskat-da-izmetem-balgarskata-mafiya-az-si-mislya-ami-ruska

 85. 85 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  "Евтин милиционерски трик."...............Ами какви друго да каже адвоката - нали е от нашите.Много лицемерие обаче. Много.Гешев казал нещо уж срещу разделението навластие и край - повече от месец сульо у пульо кудкудякаха как съсипвал демокрацията и правовия ред. Борисов бил казал нещо за Мишо Бирата и пак - "превзета държав, превзета държава".А тук имаме директно сговаряне на избягал обвиняем-олигарх с действащи политици и журналисти - обаче, все едно нищо - дреболия някаква. А става дума за управляване на протестите и тяхното ескалиране и за редене наслужебен кабинет.А какво да говорим за призивите за метеж от страна на очевидно БСП-арско чучело като неуважаемия президент.Ей за това не можете да отлепите от 3 % подкрепа.Щото сте безкрайно лицемерни.
  —цитат от коментар 37 на buljubei


  Да бе, 3... вече ще са 0,3%, след явната колаборация с БСП и ДПС, на която ставаме свидетели за трети път (говоря само за публично видимото, а не за посещенията на сараите от Ристя, Тънас и Ръдань, за които научихме тия дни)

 86. 86 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  От статията: "...Само главният прокурор и властта имат интерес протестът да бъде окървавен, защото тогава ще кажат: "Тук има насилие, има насилствен опит за промяна във властта!" [] Тоест интерес да бъде вкарана компонентата насилие в мирните граждански протести, които са протести на недоволните хора срещу доволните и самозабравили се прасета, имат само властите. Защото тогава биха имали оправдание да наложат по-тежки репресии."

  Като цяло не мисля че е сериозно да коментирам текст, където се борави с предположения, полицията се поставя под знаменател "агресор" и протестиращите портестират против "прасета"... но напоследък това радикално говорене се превръща в норма тук, в любимата свободна медия

  1. Интервюто е с адвокат Екимджиев - още от този факт следва да се постави под леко съмнение искреността в мотивите на изложеното. Защо? Нали сте умни и красиви, знаете кого въпросният адвокат представлява.

  2.Постановката, че главния прокурор и правителството имат нужда от радикализиране на протеста е меко казано алогично. Ако идеята е да "респектират" протестиращите биха го направили и без такъв цирк... който само допълнително вдига адреналина на тълпата.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 87. 87 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Заслуга на магистър финансист.
  Нищо за себе си... клошар под чужда стряха.
  Затва бе уволнен с почести.

  Целия бюджетен дефицит в шкафчето на шефа ;)

  До коментар [#57] от "telqk":
  До коментар [#53] от "Santos":

  Кажи нещо и за баце? Легнал си а като се събудил шкафчето пълно.

 88. 88 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3304 Весело

  До коментар [#81] от "Alarmstufe: Rot":

  Ахъм, САЩ санкционират €вро ориентираната партия Г€РБ.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 89. 89 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1487 Весело

  До коментар [#60] от "Norman Granz":

  "Докато от САЩ Баце взе, че получи едни санкции..." - ето ти статия от Капитал, неко бъдем коректни, а. Санкциите не са насочени срещу Баце ти, нито срущу някой друг ... освен руските проекти в района. Може да одобряваш, може да не одобряваш но поне бъди точен.

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/07/15/4091483_sasht_nalagat_sankcii_za_turski_potok_koeto_udria_i/

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 90. 90 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  До коментар [#89] от "olexander":

  "Санкциите не са насочени срещу Баце ти, нито срущу някой друг ... освен руските проекти в района. "

  Хехе, които ги строя аз, нали?

  И аз ги облитам с хеликоптера, от който искам "прямая линия" с Путин, за да му ДОКЛАДВАМ как вървят?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 91. 91 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Неутрално

  До коментар [#88] от "Николай Колев":

  Не бе, ГЕРБ са русофили, затова купиха Ф16, срещу което вие, като аФтентични евроатлантици, се борехте със зъби и нокти. Както и срещу влизането в Еврозоната, впрочим.

 92. 92 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Неутрално

  До коментар [#90] от "Norman Granz":

  Газовата връзка с Гърция и тя ли е руски проект?
  Хехе.

 93. 93 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#90] от "Norman Granz":Газовата връзка с Гърция и тя ли е руски проект? Хехе.
  —цитат от коментар 92 на Alarmstufe: Rot


  Която 10 години именно Баце я протакаше, а сега я спря като опит да изнудва САЩ заради санкциите.

 94. 94 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Разградчани, бабе.
  Какво очакваш?
  Разградители на строй.

  Борис Элцин Строеше новото време.
  От Петроград беше (?), въздигна нулмандатен герой.

  Мултиманден или нуламандатен...
  избистрихте ли Конституцията?

  Зер, прокурор Съдебна власт
  е Нечуван виц у нас

  До коментар [#83] от "Баба Яга":

  "Евтин милиционерски трик." A какъв да бъде?! Комунистите си легнаха комунисти а се събудиха социалисти,милиционерите с легнаха милиционери а се събудиха полицаи. Фасада а като почукаш дрънчи на кухо.
  —цитат от коментар 25 на telqk

  А като какви се събудиха асистентите по Марксизъм-ленинизъм от ВИИ "Карл Маркс" и партийните секретари от БКП? Като "автентично десни демократи"
  от разградката десница?

 95. 95 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1487 Весело

  До коментар [#90] от "Norman Granz":

  Ти честно ли? С ръка на сърцето можеш ли да ми кажеш, че който и да е премиер ще отсвири стратегическите руски интереси в района? Първо губи възможност за договорки с САЩ, второ влиза в конфликт с вътрешните русофили и Тайп Ердоган.

  Надявам се говориш така само заради емоцията която явно те е презвела. Ако представата ти за политиката е толкова плоско чернобяла ... незнам, значи си Тайга под прикритие.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 96. 96 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Провокатори на протестите винаги е имало и ще има, особено когато властта е решила да се брани с нокти и зъби. Така беше на протеста на 10 януари 1997 година, когато протестирахме срещу правителството на Виденов. Имаше насилие и от двете страни и спукани глави. И какво спечелихме накрая? Сменихме Виденов с Костов, от трън та на глог, че е по-висок.

 97. 97 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3304 Весело

  До коментар [#91] от "Alarmstufe: Rot":

  Платиха, обаче пак ги мъндръсат. Що ли?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 98. 98 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 630 Неутрално

  До коментар [#95] от "olexander":
  Надявам се говориш така само заради емоцията която явно те е презвела. Ако представата ти за политиката е толкова плоско чернобяла ... незнам,
  .................
  И според мен Гранца не е тъп. Или, не е само тъп. Мисля, че работи тука.
  Заедно с кметя и още няколко стахановеца. По 200 коментара на ден - не е само хоби, мисля аз.
  Или са хиперактивни пенсионери или заработват.

 99. 99 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Протестите не са държавна измяна и никой не е твърдял това.Но бунтът е и е изрично посоччèн и в основния състав на Наказателния кодекс,наред с опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание,Като за бунт или въоръжено въстание необходимата и достаъчна цел е да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката.
  Видно,е че на протестите има хора,които организирано се опитват да предизвикат насилие и такива деяния,подбудителството и помагачеството са престъпление и покриват състава на чл.95 от Наказателния кодекс,който е и основния състав на престъплението "измяна".

 100. 100 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 1380 Весело

  Хммм ... господин Екимджиев, не те познавам, но вярвам, че си много добър адвокат. Аз съм просто един обикновен строител, но много добър и обектовен български гражданин. Не се притеснявай уважаеми, празната поставка за шапки, която стои на раменете на иванчо глупака, му служи единствено да носи главният каскет. Лично на мен като строителен дърводелец ми е интересно, как този симеоновски възпитаник ще обвини няколко десетки хиляди българи от цяла БЪлгария, в.... държавна измяна...!
  Поздрави от непознат остров.

  robin ot Crusoe
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK