А Борисов така и не разбра, че това е краят

Крахът на режима е непосредствено предстоящ. С него се закрива един цял 30-годишен цикъл от българската история.

© Георги Кожухаров

Крахът на режима е непосредствено предстоящ. С него се закрива един цял 30-годишен цикъл от българската история.Анализът е препубликуван от "Дойче веле".


Години наред се вбесявах от отказа на протестиращи да викат против Борисов. Трамбоваме паветата, аз почвам да скандирам нещо в този смисъл, а всички около мен: "Шшшт! Не искаме оставката на Борисов. Искаме оставката на министъра... на прокурора... да запазим Пирин... да има справедливост...". Истински недоумявах: как тези интелигентни хора не разбират, че Борисов е първоизточникът на злото - на всички онези безобразия, срещу които протестираме, едно по едно?


"Долу ГЕРБ!"
Към 25 юни т.г. ми беше писнало. Отидох на протеста за "Натура" във Велико Търново с прост и ясен плакат: "Долу ГЕРБ!". И... за пръв път нямаше "Шшшт!". Напротив, накрая се принудих да го подаря на младеж, който се тюхкаше, че не се е сетил да си направи и той такъв. После разбрах, че в София протестът е бил неочаквано огромен и че "зелените" не само са викали против Борисов, но са вкарали и доста нецензурни думи в скандиранията си.


"Почна се...", разбрах. Щом "зелените", тези тежко възпитани и подчертано уважителни хора, са стигнали до ползването на грубиянски думички, значи положението е на път да се взриви. Завъртяха ми се спомени от ерата на "Екогласност" в края на 1989 година; Веселина Седларска успя да публикува този паралел с разпадането на Живковския режим.


"И най-вероятно ще се свърши...", продължих с размислите ден-два по-късно, когато видях, че Борисов не е разбрал какъв пожар се разпалва под седалищните му части. Усетът на Седларска не я беше подвел: намирахме се някъде между 3 ноември 1989 (първата публична демонстрация на "Екогласност", тогавашните "зелени") и 10 ноември...


А Борисов не разбра


А Борисов, както Живков преди него, не беше разбрал. Не беше вече старият Борисов, който веднага би поканил видни "зелени" на среща, за да им зададе Борисовския въпрос: "Какво искате да ви дам, за да спрете да ми правите проблеми?". Този човек бе изпаднал в положението, типично за диктатори в последните им дни: пълно прекъсване на всички връзки с действителността и заместването им с измислената реалност, предлагана от придворни шутове (в лицето на напазаруваните миналата есен мастити анализатори) и от професионални лакеи в лицето на "свинските" медии и на тълпите сервилни чиновници, приветстващи прословутия джип из цялата страна.


В залеза на всяка диктатура всичко е психология: кога народът най-сетне няма да издържи и ще избухне; и в кой точно момент главатарите и слугите на режима ще се откажат от ползването на разума си, за да започнат да правят точно обратното на онова, което би ги запазило на власт?


Този момент дойде в България през късната пролет и ранното лято на тази година. Ползвайки момента на пандемията, различни мутри започнаха да безчинстват по черноморското крайбрежие, прикривани от властта. Варненският залив се задръсти с фекалии, защото парите за една тръба били откраднати. Идва "контролният орган" и заключава: Водата е кристално чиста! На Алепу започва ударно строителство на хотел. Всички замесени министерства, комисии и комитети в един глас: Подпорно съоръжение е това! Накрая се появява архитектът на строежа и издава играта с посланието: Абе вие слепи ли сте? Не виждате ли, че строя хотел? И още два ще построя в съседство. Имало било закони, че не мога, защото тук имало някаква природа? Природа тук няма!


Нахалството на властта


Във всички тези случаи - и в много други казуси (Иракли, Синеморец, Рилски езера) - всички равнища на властта се надпреварваха как по-ясно да покажат своето презрение към законите и погнусата си от гражданите на Републиката; как по-грубо и вулгарно да им повторят кредото на властта на ГЕРБ: "Властта е наша и правим, каквото си искаме; а вие си крякайте..." Бяха решили, че гражданите са се подчинили завинаги.


Стана обратното. Българите, обидени от нахалството на властта, разбраха за какво такива като мен пишем години наред: че в страната няма елементарен законов ред; че управляват мутри; че всеки момент всеки закон ще бъде нарушен от всяка институция на властта, стига да има келепир.


Шашката динамит под трона на Борисов


Алепу се превърна в шашка динамит, сложена под трона на Борисов. Въпрос на време беше отнякъде да се появи искра, която да запали фитила.


И тя се появи. Вече разбрал в какво море от беззаконие и произвол живее, българският народ видя това нагледно в опита на Христо Иванов да застане на държавна - на народа - земя край летния Доган-сарай. Видеото, запечатало този опит, мина един милион гледания за едно денонощие.


Народът гледаше с интерес запаления фитил, когато Иван Гешев вкара въоръжени мъже в сградата, на която отпред пише "Президент". В този момент народът се събра около фитила и започна да раздухва пламъчето, та да стигне то по-бързо до шашката динамит.


И се изсипа в напълно неочаквани количества, когато дни по-късно се състоя "масово плажуване" на същото място. Бях на това мероприятие, говорих с десетки хора часове наред. Тук-там зървах по някой "зелен" или "син", но масата беше именно народът, пристигнал от цялата страна, крачещ в продължение на 6-7 километра в чутовния пек, за да застане на своята земя, отнета им от най-древния олигарх в страната.


Народът изригна и в София и постепенно в други по-големи градове. Дори в този момент Борисов, вместо да зададе въпроса си ("Какво искате да ви дам" и т.н.), не разбра, че това е краят. Обграден от зависими и убоги хорица, казващи му каквото иска да чуе, отказа да възприеме реалността. И повтори всички детински грешки на Орешарски и дори на Виденов. Организира контрапротест. Обвини протестиращите, че обслужват БСП. Томислав Дончев заплаши, че ГЕРБ би спечелил "гражданска война". После негови хора твърдяха, че протестите са платени от Черепа. Накрая: че може и да не са платени, но са "тинята на обществото".


Конструкцията на режима се разпада


Гражданите, суверенът - са "тиня"? И ГЕРБ се готви да спечели "гражданска война" срещу тях? Загубата на разсъдък бе довела до загуба на елементарно чувство за самосъхранение.


Властта влезе в спиралата на окончателното си падение. Всеки неин ход, вместо да укроти протестиращите, успяваше да ги вбеси допълнително: в такива ситуации онова, което не ни плаши, ни разярява. Дори полицейският побой над протестиращи не успя да стъписа когото и да е. А междувременно започна да се разпада самата конструкция на режима. ДПС обвини ГЕРБ за това, че не взел мерки да опази от "агресорите" членовете на ДПС, събрани като жив щит а ла Садам Хюсейн да бранят Доган-сарая по време на масовото плажуване. Министърът на вътрешните работи не прие оставката на полицейския началник на Бургас, която беше поискана от самия Борисов. Екоминистърът отказа да потушава конфликтните точки, свързани с природата, тъй като имал много работа. А енергийната министърка продължи работа по АЕЦ "Белене" въпреки напомнянето от Брюксел, че този проект няма лиценз, като така директно предизвика Европейската комисия.


В средата на юли, внезапно изпаднал в паника, режимът направи детинската грешка да иска международна подкрепа против собствения си народ. След въртенето на съответните телефони и "десните", и "либералите" в европарламента категорично подкрепиха, съответно Борисов и Доган, срещу българските граждани.


Външната партийна подкрепа не само разяри допълнително българите, но произведе и ефект, съвършено разрушителен за режима: намесата на националните държави, които са доста по-мощни играчи от всеки лидер на всяка парламентарна фракция, та била тя европарламентарна. Посланикът на САЩ отиде в кабинета на Борисов, а ден по-късно Майк Помпео обяви незабавни санкции срещу всички, участващи в аферата "Балкански поток". Часове преди това посланиците на всички страни - членки на ЕС, плюс на Швейцария посетиха президента Радев, за да обсъдят положението. Тяхната единодушна подкрепа за протеста даде на Радев основанието да направи обръщение към нацията, в което да поиска измитането на мутрите от властта.


Най-сетне истински уплашен, Борисов поиска оставките на трима министри - жест, който бе посрещнат с насмешки от площадите на българските градове. На следващата сутрин се оказа, че оставки няма да има, поне засега. Щяло да има "консолидация". Жестът, който по замисъла си трябваше да успокои протестиращите, отново постигна обратния ефект: разяри ги допълнително.


"Болят ме коленете", ми каза един чичко, докато оня ден хиляди се мъкнехме в жегата към Доган-сарай. "Но тия, както са го подкарали, рано или късно ще тръгнем от Шумен към София. Не може повече така..."


Докато пиша това, из Фейсбук върви мобилизация на големите градове за "тръгване" към София. Крахът на режима е непосредствено предстоящ. С него се закрива един цял 30-годишен цикъл от българската история.


Бавно, но все пак България се събужда


Гръбнакът на ДПС беше счупен при Росенец, когато протестиращите "агресори" отказаха да се сбият с живия щит на ДПС и провалиха всички планове за подпалване на ситуацията на етнически принцип. БСП крайно усърдно чупи собствения си гръбнак пред очите ни, потънала във вътрешни борби "за" или "против" коалиране с Борисов. ГЕРБ е на път към бунището на историята. Заедно с тези партии към това бунище се запътиха всички онези анализатори и журналисти, които в продължение на 20-30 години въздействаха върху общественото мнение, но навръх взривяването на ситуацията пристанаха на ГЕРБ и сами се лишиха от вниманието на приличните хора.


Оттук нататък други хора ще обясняват какво се случва; и други хора ще управляват, по друг начин. Както казваше покойният великан на българската демокрация Кристиан Таков: "България се събужда ужасно бавно, но слънцето вече е изгряло... Ще се става!".


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (221)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Поредна свирепа клетва/заклинание на Евгений Дайнов срещу Борисов !

  Н-та на брои за пследните години :)

 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5840 Любопитно

  Дайнов - премиер !
  Дайнов - президент!
  ...може и главен прокурор, що не ?

  [email protected]
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4588 Неутрално

  До коментар [#1] от "WWW":

  Бойко сам си докара народната любООФ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 411 Неутрално

  А какви времена бяха само , каг Евгений Дайнов публикува творението си :

  Бойко Борисов заби като Лед Зепелинн !

  Коя година беше , не помня ...

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4588 Неутрално

  Пак нарушиха стародавния закон на швейцарските часовникари а те са мъдри и кадърни хора.
  сега ще си плащат далаверите !
  МАФИЯТА ВЪН !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4588 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  Знаем те, че си на гробарската хранилка от години но не се излагай. Струва ли си резилът ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4588 Неутрално

  До коментар [#4] от "WWW":

  Панта рей !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 11 Профил на aoz02646267
  aoz02646267
  Рейтинг: 0 Весело

  Боко шкафчето е пътниче.

 11. 12 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  Оххх, мамин миндю... Значи освен четвъртия, ще има и пети мандат на Борисов. Когато миндята започне да бълва змии и гущери, значи БКП-тата (БСП-ДСБ-ДПС) са загазили здраво!

 12. 13 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  Ще дойде някой "орешарски" за няколко месеца и после пак като миналия път. Ще се окопитят, Германия и щатите ще ги подпрат и пак ще ги "изберем".

 13. 14 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Интересно, търся "Евгений Дайнов Бойко Борисов Лед Цепелин Дневник" ...

  не намирам такава статия !
  Явно Дайнов се е погрижил да премахне следите :)
  Изтрили са тази му хвалебствена за ББ ода за мощта и величието на Борисов.


  Намира се нещо чак след като Дайнов е обърнал палачинката:

  Бойко Борисов обещаваше да бъде Лед Цепелин, "Чукът на боговете" – а излезе турбо-фолк. Така отговаря политологът и музикант Евгений Дайнов на въпроса в какъв стил свири лидерът на ГЕРБ в интервю за "Дневник".

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/15/2361607_evgenii_dainov_borisov_izleze_turbo-folk_barekov_e/

 14. 15 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Сготвен е ама още се прави , че не знае.Нали БУДАли?

  SHADOWS of SOFIA
 15. 16 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Пак нарушиха стародавния закон на швейцарските часовникари а те са мъдри и кадърни хора.сега ще си плащат далаверите !МАФИЯТА ВЪН !!!
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  Бай Тотьо, комунистите да не сте решили, да ходите в Сибир? Поздравления!

 16. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3667 Неутрално

  "Докато пиша това, из Фейсбук върви мобилизация на големите градове за "тръгване" към София. Крахът на режима е непосредствено предстоящ. С него се закрива един цял 30-годишен цикъл от българската история."

  Едон 30-годишен цикъл, в който се озовахме отново в изходна точка: площадите пълни, властта наглее, ченгетата вилнеят, най-бедни сме в Европа...

  МНОГО ДОБЪР АНАЛИЗ, БРАВО НА ДАЙНОВ!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 18 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 845 Неутрално

  В миналите години съм виждал дори много по-уверени статии на Дайнов на тема "Краят на Борисов - този път вече съвсем наистина". :) :) :)

 18. 19 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 621 Весело

  А какви времена бяха само , каг Евгений Дайнов публикува творението си :Бойко Борисов заби като Лед Зепелинн !Коя година беше , не помня ...
  —цитат от коментар 4 на WWW


  Времената се менят
  Биков и книга издаде, пък сега пръв защитник на ББ

  Мафията вън, оставка на правителство и Гешев

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 19. 20 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#4] от "WWW":Панта рей !
  —цитат от коментар 9 на КМЕТ В СЯНКА


  Това е на влашки, нали?

  какво значи?

 20. 21 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  А, не разбраЛ!? Отдавна е разбрал, че е политчески труп, кандидат за раирани дрехи 1 ва степан.
  Това, което се случва е типично в стила МУ. Умрял е отдавна а сега е само бродещо ЗОМБИ.

 21. 22 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Шашката динамит беше окупирането на президентството. Извърши го милиционера Гешев, по поръчка на Пеевски. Гениално глупав ход. Не че президентът е любимец, но се опитаха да го направят такъв.

 22. 23 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Дайнов от поне 5 години предрича края на Баце. Ако перифразирам Марк Твен - слуховете за политическата смърт на Борисов са леко подранили.

  Не знам как не може да стане ясно, че не е най-важното Баце да се спомине, а дясната опозиция да намери себе си.

  Щото ако сега Баце по някаква причина изчезне дупката няма да успее да я запълни нито Ицето, нито Мон Пти Женерал.

  Та малко тъпо идва това плакане на чужд гроб.

  Десницата трябва да разбере, че не е важно на Баце да му е зле, а на тях да им е добре.

  На първо време десницата трябва да намери себе си (Ицето не знам дали сам е сигурен дали е десен, ляв или някакъв друг), да се позиционират ясно и да успеят да достигнат избиратели и извън зоната на жълтите павета.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 23. 24 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Правя едни груби сметки...Независимият подкрепен безработен президент взима около 9К чисто на месец, това прави по 300лв на ден.Ако предположим, че го мести от единия крачол в другоия по 30 пъти на ден, понеже при него свободно време бол, значи се пада по 10 лв на преместване.....Изобщо, знаем, че има минимална работна заплата, вече знаем, че има и максимална безработна:))
  —цитат от коментар 5 на dma12587967


  Ми стани и ти президент бре! Ако щеш и МП стани. Тогава и ти ще си го местиш. Пуста българска завист😁

 24. 25 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#19:"nessarox"][/quote]
  Биков и книга издаде, пък сега пръв защитник на ББ
  -----------

  Панта рей , както казва Кмета.

  Не знам какво е , но щом кета го казва, ще да е нещо умно и мъдро !


 25. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 27 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Генчо - пак бързаш и приемаш желаното за действително!
  Краят е когато настъпи края!
  За сега край няма!

 27. 28 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ще дойде някой "орешарски" за няколко месеца и после пак като миналия път. Ще се окопитят, Германия и щатите ще ги подпрат и пак ще ги "изберем".
  —цитат от коментар 13 на ju.li


  Ама Орешарски си е от вашите. Сега какво?! Присписвате ни го или ни плашите с него? И след Тиквата ще изгрее слънце.

 28. 29 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#12] от "Баба Яга":

  Да си призная... не си го причиних да прочета и дума от тая персона. Да си жива и здрава. Надявам се Гешев да ги почне. Има си конституция. Военно положение. Радев с отнети правомощия на върховен главнокомандуващ по подозрение за държавна измяна. Няма какво да го чакат повече.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 29. 30 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Ако ГЕРБ откаже да подаде оставка, то това е с ясното съзнание, че тя в следващия парламент няма да бъде най-голямата група. Не е случайно, че спряха коментарите в ПИК. Никой не споделя идеите им безплатно.

  Явно обаче е, че това което крият е много по-ужасно от собственото им изчезване и отказват да напуснат бързо. Протестиращите печелят така или иначе: дори ГЕРБ да остане, от нея скоро ще остане това, което има днес от НДСВ. Дано след НДСВ и ГЕРБ научим урока да не избираме цар или батмат.

 30. 31 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 832 Любопитно

  Само заедно и напред! В бъдещето няма ГЕРБ!

 31. 32 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  Засега се очертават Румен Радев и Бойко Рашков да дават новите оценки. Бойко Рашков...
  Преходът дойде с ченгета и ще си иде с ченгета.

 32. 33 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Да перифразирам пророка на българската политология:

  Борисов понеже е тъп и не е разбрал, че му е дошъл края ще вземе пак да спечели изборите.

  Простак!

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 33. 34 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Минаха толкова години, а др.Дайнов не може да избяга от троцкизма!

 34. 35 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 530 Неутрално

  "А Борисов не разбра"

  Още не е разбрал какво го чака

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 35. 36 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  “ В залеза на всяка диктатура всичко е психология”
  ——
  Тука спрях да чета възторжено-оптимистичните писания ... щот разбрах ко било туй диктатурата

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 36. 37 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Шашката динамит беше окупирането на президентството. Извърши го милиционера Гешев, по поръчка на Пеевски.
  —цитат от коментар 22 на Lazarus


  Ако Пеевски не беше дал гласовете на ДПС за избирането на Радев, щеше да звучиш съвсем мъничко по-малко недостоверно. :) :) 37. 38 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  Това, което се случва е типично в стила МУ. Умрял е отдавна а сега е само бродещо ЗОМБИ.
  —цитат от коментар 21 на Perry_Mason


  Статията не е за ДСБ...

 38. 39 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Дайнов от поне 5 години предрича края на Баце. Ако перифразирам Марк Твен - слуховете за политическата смърт на Борисов са леко подранили.Не знам как не може да стане ясно, че не е най-важното Баце да се спомине, а дясната опозиция да намери себе си. Щото ако сега Баце по някаква причина изчезне дупката няма да успее да я запълни нито Ицето, нито Мон Пти Женерал.Та малко тъпо идва това плакане на чужд гроб.Десницата трябва да разбере, че не е важно на Баце да му е зле, а на тях да им е добре. На първо време десницата трябва да намери себе си (Ицето не знам дали сам е сигурен дали е десен, ляв или някакъв друг), да се позиционират ясно и да успеят да достигнат избиратели и извън зоната на жълтите павета.
  —цитат от коментар 23 на Николов


  Слуховете за това дали ще се махме или не ББ не зависят от тълпата на улиците в София.

  А зависи от това какво ще се договори с "ГОЛЕМИТЕ".
  Колкото и да казват на ББ че е прост, той е разбрал важните неща, и ги ползва.

  А най-важното е - посланника на САЩ в България, или по точно силите които са зад него.
  Това не значи на 100% правителстовто на САЩ, а и на някакъв процент друготе сили там - икономически и политически.

  Второстепенни са посланниците на другите големи - Англия, Германия, Франция ...

  Това как успее да се договори с големите запади държави , в комбинация между техните интереси , ще даде отговора дали ще е на власт или не.

  Ако ББ се договори с големите - протестите ще затихнат за няколко дена.
  Първо ще си отидат организаторите с пари - НПО-та, ХИ, Дем Бъггария... след тях не-организираните ентусиасти ще карат няколко дена и ще си отидат по домовете.

 39. 40 Профил на Соломон Гилотен
  Соломон Гилотен
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#30] от "observador":

  Колега грешите,коментарите в ПИКЪ спряха по друга причина!
  90% от коментиращите отправяха възторжени благодарности към майката на Неделчо,затова, че е родила такъв достоен син и велик българин!

  Много съм тъп
 40. 41 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1893 Весело

  "А Борисов така и не разбра, че това е краят"
  Очевидно не може да го разбере, защото не миу е краят.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 41. 42 Профил на Cybersas BG
  Cybersas BG
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бойко е пътник, а това - че не го разбира е още по-хубаво. Грешка след грешка - оплете се като пате в кълчища и май ще повлече и другите прасета, като един от "най-опитните политици в БГ". Дай Боже! :)

 42. 43 Профил на aoz02646267
  aoz02646267
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Чува се на Бочката уплашеното тракане на зъбки.

 43. 44 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#38:"Баба Яга"][/quote]


  Май само ти не си разбрал, че говорим за бащицата ви Тиква😁😁

  Баси.. Разбирам колко ви е тешко да гледате как края наближава и това, че нищо не може да направите. Няма повече обществени поръчки, няма жипки, няма къщи за гости, еФтини апартаменти и държавна баница.
  На место всички тези благинки се задават раирани дрехи и години на самота😁😁😁

 44. 45 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 249 Неутрално

  grüne Kommunisten. Така покойният голям десен германски политик Франц Йозеф Щраус наричаше зелените. И те са си такива. Една отсечка от спектъра на лявото, който в цял свят се е разбунтувал да прави нова революция. От него сте и Вие, господин Дайнов. Издава Ви и любимата дъвка на комунистите: "гражданска война". Това те го могат, така са се качвали на власт. Между двете световни войни България е била на практика в гражданска война. Днес Румен Радев насъсква и радикализира част от излезлите хора, които вече вдигат бесилки, говорят за затвор и излизат от рамките на мирния политически протест, от рамката на политиката, с нейните цикли на избори, които не обслужват недокосвалите се от власт от години (просто защото народът не ги избира), заради което те вече не вярват, че чрез легалния инструмент на изборната състезателна борба биха могли да дойдат на власт. Протести, метежи, гражданска война - това е единственият останал им път евентуално да се покатерят до властта.
  Много Ви благодаря за статии като тази, господин Дайнов! Те осветляват за пореден път Вашата личност и лявата кауза на този протест, към която всъщност Кристиан Таков не се придържаше. За разлика от Христо Иванов, който очевидно вече мисли по различен начин.

 45. 46 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 433 Весело

  Както казваше покойният великан на българската демокрация Кристиан Таков: "България се събужда ужасно бавно, но слънцето вече е изгряло... Ще се става!".
  ---------------------------------------------

  Сигурно е така, ама Слънцето първо да залезе...

 46. 47 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Друго много важно което ще последва от договорката или конфликта с големите западани държави е поведението на подконтролните им медии.

  В БГ това да Бтв, Дневник, медиапул, Офнюз, Сводобна Европа, Площат Славейков, Редута ... и другите на субсидии от Америка за България.

  Глобалните медии засега не дават картина от София - СНН, ББС... или ако я дават е някъде на 5-та странициа, или в 3.30 през ноща по ББС и СНН.
  Това значи че засега не им е дадена команда да охулват ББ и ГЕРБ - демек течат преговори.

  Ако се появат репортажи за протести в София - преговорите на ББ с САЩ вървят зле.
  Ако не се появят - значи ще се договорят.
  Договорят - тоест може би няма да има Белене, а може и тръбата да спрат.

 47. 48 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Борисов няма да го разбере, както и Живков не го разбра, помните ли как гледаше последния на оня паметен пленум? При Борисов ще е още по лошо, представям си какво ще му причини Гешев, когато стане безполезен за Пеевски и ДС сие.

 48. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3878 Неутрално

  " Гръбнакът на ДПС беше счупен при Росенец, когато протестиращите "агресори" отказаха да се сбият с живия щит на ДПС и провалиха всички планове за подпалване на ситуацията на етнически принцип. "

  Гръбнакът на ДПС ще се пречупи, кога се предприемат радикални действия по отстраняването на този тумур от обществото ни ! Ни повече, ни по - малко !

 49. 50 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1441 Весело

  Я, Пророк Генчо по бирено време, юхуууу, удриииии!

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 50. 51 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3343 Неутрално

  Ами трябва да си признаем,че тиквите печелят.Истината е , че тиквите в България са повече от хората.

 51. 52 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1893 Весело

  А какви времена бяха само , каг Евгений Дайнов публикува творението си :Бойко Борисов заби като Лед Зепелинн !Коя година беше , не помня ...
  —цитат от коментар 4 на WWW


  https://www.24chasa.bg/Article/234864 в дневник може вече да го няма, обаче другаде....

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 52. 53 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  До коментар [#5] от "dma12587967":

  Аман от сиромахомили дето броят парите на другите. Знаеш ли къде е разликата между Радев и разните герберунгели дето сте се подредили на софрата. Разликите са две 1. Той и предибда стане президент д вздмал толкова. 2. Не краде нито суджуци, нито ритони.

 53. 54 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 743 Неутрално

  [quote#37:"Отнесен"][/quote]

  Президентът и БСП не са алтернатива, но първо трябва да се измете изпълнителната власт. Президентът (а и БСП) имат доста ограничени правомощия и подкрепата за него в момента е заради общия враг. Хората масово казаха, че защитават институцията, а не него. Хората искат бъдеще, институции и достойнство. Радев за добро или за зло в момента е символ на институциите. ГЕРБ го направиха герой насила и ненужно, сега да си сърбат попарата.

  Подигравателното "Фигурант", което Божков въведе и се използва от ГЕРБ също има ефект на нож с две остриета. Не симпатизирам на Радев, но отказвам държавник да се подиграва така с българските институции. Това е подигравка и с държавността. ГЕРБ са много, много глупави и не разбират разликата. Могат да обиждат Радев в личните му качества, например че е плешив или дебел и това е ОК за мен, но "Фигурант" от устата на мин.-председателя е недопустимо. ББ, а и Гешев имат ниво по-ниско от на футболен бос и така насъскват другия отбор (всички неГЕРБ, според Алфа Р. 58%) срещу себе си.

 54. 55 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  дори ГЕРБ да остане, от нея скоро ще остане това, което има днес от НДСВ. Дано след НДСВ и ГЕРБ научим урока да не избираме цар или батмат.
  —цитат от коментар 30 на observador


  Аз пък не разбирам, как може от два милиона избиратели да си останал с под 200 000 и основното ти занимание да е да вещаеш как някой друг щял да изчезне? Някакво обяснение да имаш? Вас отдавна ви няма на политическата сцена, но основното ви занимание е да вещаете изчезването на ГЕРБ... не ви ли се вижда доста инфантилно или то си е нормално за вас и е една от причините да останете един файтон?

 55. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4588 Весело

  До коментар [#20] от "WWW":

  Това е за учени хора. Не е псувня.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 58 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1064 Любопитно

  Дайнов в ролята на пророк-Взел плакат,написал,след представлението го подарил и бил озарен!Евалаа пич,къртиш буци сол за козата в Миндя!!!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 57. 59 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3761 Весело

  До коментар [#5] от "dma12587967":

  А пък някои бедняци си имат само едно чекмедже с пачки от 500 еврови банкноти. И тук-там златно кюлче. За зор заман.

 58. 60 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Десницата трябва да разбере, че не е важно на Баце да му е зле, а на тях да им е добре.
  —цитат от коментар 23 на Николов


  Тази опорка с десния ГЕРБ и вожда му, отдавна оттече в мивката. Какво дясно може да има в мильоцьонер с партиен билет. Строител на патоци за Газпром с български пари и на ядрени самовари в Белене. А може ще са десни държавните бензиностанции. Колкото по-бързо бъдат изритани ГЕРБ от власт, толкова по-малко щети ще нанесат със слугинажа си към Русия.

 59. 61 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Добре го е написал Дайнов. Още по-добре, ПРОРОЧЕСКИ го е казал Кристиан Таков!

 60. 62 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  Щом като Дайнов намира в днешните протестиращи съмишленици значи човекът си е изконно ляв. Доказано вече.
  Щом се чувства уютно с БСП, ултралевите еколози, АБВ и така нататък си е ляв по убеждение човекът и то не е тайна.
  Лошото е, че десните хора в България не сме глупаци както се мъчи да ни убеди и си вярва Дайнов.

 61. 63 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#20] от "WWW":Това е за учени хора. Не е псувня.
  —цитат от коментар 56 на КМЕТ В СЯНКА


  Благодарско за ограмотяването !

  Класа си си Кмете, каквото и да говорим !

 62. 64 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  До коментар [#42] от "Cybersas BG":

  Абе 0е е пътник, пътник е, но не е без значение за къде! Ако искаме да сме сигурни, че следващите ще имат едно наум преди да започнат да си пълнят нощните шкафчета, то трябва да пристигне на строго определено и охранявано място.

 63. 65 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  Тези бяха наритани на протеста , защото обиждат протестиращите с написаните неща срещу Радев

 64. 66 Профил на i2sail
  i2sail
  Рейтинг: 16 Гневно

  Тотално ми писна от „държавното устройство“ ГЕРБОРУПЦИЯ + ДЕПЕСАТУРА …
  Оставка !!!

 65. 67 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 743 Неутрално

  " Гръбнакът на ДПС беше счупен при Росенец, когато протестиращите "агресори" отказаха да се сбият с живия щит на ДПС и провалиха всички планове за подпалване на ситуацията на етнически принцип. "Гръбнакът на ДПС ще се пречупи, кога се предприемат радикални действия по отстраняването на този тумур от обществото ни ! Ни повече, ни по - малко !
  —цитат от коментар 49 на samoedin


  Точно! Никакъв гръбнак не е счупен, бяха погъделичкани за няколко часа. Има много работа там и към следващия кабинет трябва да сме безкомпромисни.

 66. 68 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Тоя Дайнов не мога да го трая. Той, видите ли, викал долу Борисов, а другите викали Шшшшт и долу министъра, долу прокурора. Дрън-дрън ярина. Да не говорим, че ослужва БСП, което не че е непременно лошо, но поне да си признае и да не се прави на ощипан. Противно същество.

 67. 69 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4588 Весело

  До коментар [#48] от "abc":

  Същия поглед се видя при първите снимки на шкафчето !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 68. 70 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Правителството ще подаде оставка и парламента ще гласува експертно правителство с премиер Димитър Радев/може и друг/, което правителство ще управлява до изборите. Така се ибягва съставянето на служебен кабинет - командван от президента Радев.

 69. 71 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Тоя Дайнов не мога да го трая. Той, видите ли, викал долу Борисов, а другите викали Шшшшт и долу министъра, долу прокурора. Дрън-дрън ярина. Да не говорим, че ослужва БСП, което не че е непременно лошо, но поне да си признае и да не се прави на ощипан. Противно същество.
  —цитат от коментар 68 на zlo38528262


  Разбираемо е защо не траеш по-умни от теб по обясними причини.
  Ама вместо емоции можеше да го обориш с аргументи.

  SHADOWS of SOFIA
 70. 72 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 743 Неутрално

  До коментар [#30] от "observador":Колега грешите,коментарите в ПИКЪ спряха по друга причина!90% от коментиращите отправяха възторжени благодарности към майката на Неделчо,затова, че е родила такъв достоен син и велик българин!
  —цитат от коментар 40 на Соломон Гилотен


  В Фейсбук хората са още по-признателни. Довчера още не беше изтрил поста за отричането, дори не знам дали е жив. На следващия ден спряха коментарите и минаха към директна защита за ДПС и последни новини от даренията на най-успешните бизнесмени на републиката.

 71. 73 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 743 Неутрално

  [quote#55:"Баба Яга"][/quote]

  Самият факт, че това не можеш да го напишеш в ПИК където коментарите са забранени, а си дошла тук Бабо Яго, на заплата, да се занимаваш с един файтон хора, говори че сметките ти бабе са много сбъркани.

  Съветвам те да не ми говориш като че ли представлявам някой. Тук съм в позицията си на гражданин, много доволен от ГЕРБ. Най-ужасния кошмар за вас.

 72. 74 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Правя едни груби сметки...Независимият подкрепен безработен президент взима около 9К чисто на месец, това прави по 300лв на ден.Ако предположим, че го мести от единия крачол в другоия по 30 пъти на ден, понеже при него свободно време бол, значи се пада по 10 лв на преместване.....Изобщо, знаем, че има минимална работна заплата, вече знаем, че има и максимална безработна:))
  —цитат от коментар 5 на dma12587967


  Много си прав. Същото правеха преди това и Плевню, Първанов, Петър Стоянов и Желю Желев. Че и получиха пожизнени пенсии.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 73. 75 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Дайнов, това е сред твоите топ 10. Този път не се шегувам. Поздравления!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 74. 76 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#62] от "Да вярваме на истината":

  тоя па.
  аз съм ултрадесен еколог.
  да ти го нарисувам ли как става.
  това не са ти сказките на ръша тудей.
  земи ходи и изкарай некой лев, ама
  със собствена фирма, на която плащаш данъци.
  ти си си некъв пролетарий, който си носи
  фланелки на чегевара, щото думата революсион те
  надърва. ама да не си ти обекта на тия революсион.

 75. 77 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 848 Неутрално

  "Народът изригна и в София и постепенно в други по-големи градове."

  Как е в Миндя. Колко са там наркоманите и пияниците...

 76. 78 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#4] от "WWW":

  Не знам по колко ви подхвърлят да драскате лъжи и глупотевини по омразните им форуми, но дано си заслужава унижението, падението, гьонсуратлъка, резила и безочието. Щото не е лесна и ваш'та. Ма кво да се прави, нали все някой герпъф харантутник трябжа да я върши. Когато намериш нещо написано от автора , което ласкае, величае или геройизира Боко дай линк. Ще ти се извиня.

 77. 79 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3667 Неутрално

  До коментар [#72] от "observador":

  "Довчера още не беше изтрил поста за отричането, дори не знам дали е жив."

  Я раздуй! :))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 78. 80 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Щом като Дайнов намира в днешните протестиращи съмишленици значи човекът си е изконно ляв. Доказано вече.Щом се чувства уютно с БСП, ултралевите еколози, АБВ и така нататък си е ляв по убеждение човекът и то не е тайна.Лошото е, че десните хора в България не сме глупаци както се мъчи да ни убеди и си вярва Дайнов.
  —цитат от коментар 62 на Да вярваме на истината


  Ти можеш само да си десния цървул на някой селски гербер с потни крака.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 79. 81 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  До коментар [#62] от "Да вярваме на истината":

  Я ме светнете, какво им е дяснотона герберите! Това, че искат да разследват приватизационните сделки или това, че създават държавна петролна компания.

 80. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 83 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 938 Неутрално

  Не само Борисов, а и никой от управляващите не е разбрал и не иска да разбере, че краят на това управление е дошъл. Опитват се с козметични промени да излъжат някак си протестиращите, за да спрат протестите, но това явно не е на дневен ред и е възможно не само да не спрат, а и да се разраснат до оставката на правителството и главния прокурор.

 82. 84 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дайнов от поне 5 години предрича края на Баце. Ако перифразирам Марк Твен - слуховете за политическата смърт на Борисов са леко подранили.Не знам как не може да стане ясно, че не е най-важното Баце да се спомине, а дясната опозиция да намери себе си. .
  —цитат от коментар 23 на Николов


  Този път Дайнов е прав. Борисов е пътник. Никога повече няма да е премиер след като приключи това му премиерство, най-вероятно с оставка. А пък ти ако не го виждаш, по-добре си се придържай към фанатичното плюене по Мангъра.

 83. 85 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Дайнов, това е сред твоите топ 10. Този път не се шегувам. Поздравления!
  —цитат от коментар 75 на Kamenarski


  нъмбър уан на Дайнов е за как комуниста винаги печели първиа рунд.
  чакай да го постна:)
  Девет императива относно комунистите

  Ползва се като ръководство за действие, когато човек попадне в ситуации, в които като че ли действат и комунисти.

  1. Комунистите винаги печелят първия рунд.
  Нормалният човек обикновено е нормално зает и няма време да плете мрежи и конспирации. Комунистите пък основно с това се занимават. И затова в момента, когато човек разбере, че срещу него има някаква комунистическа акция, той вече е загубил първия рунд.

  2. Комунистите винаги се оливат.
  Макар по далечен спомен от Хегел комунистите да говорят за “мяра”, те не разбират за какво става дума – и непрекъснато нарушават мярата на нещата. И се натъкват на съпротивлението на материята, наречена човешка природа и човешки дела. Оттам нататък комунистите имат два пътя: да пречупят материята с терор, или ако не прилагат терор, да се оплетат в нея, оливайки се на всяка крачка.

  3. С комунисти не се спори.
  Причината е проста: логиката на комуниста не е логиката на другите. И победа в спора с него не може да има. Това първо. И второ: в спор, който губи, комунистът винаги променя правилата на играта. Пример: ти му говориш за свобода, той ти обяснява, че в Америка бият негърчетата.

  4. Комунист се бие на светло.
  По традиция комунистите провеждат бойни действия на тъмно – далеч от прожектора на публичността. Извадени на светлината на публичността, те увяхват като вампири. Светлината е основният съюзник в борбата срещу комунистите.

  5. Комунистът е винаги с една идея по-нагъл, отколкото си представяш.
  При подготовка на стратегии за борба срещу комуниститетози отрезвяващ принцип винаги трябва да бъде заложен.

  6. Поставен пред избор да ти свие номер или да не ти свие номер – комунистът по-скоро ще ти свие номер.
  Имайте го предвид при неминуемите в нашето ежедневие положения, в които все пак трябва да се свърши работа заедно с комунисти.

  7. Комунистите не могат да приложат повече от едно усилие по един повод.
  Ако ти си поводът, стискай зъби, докато мине усилието. Ако се окаже, че си го надживял – минавай в настъпление.

  8. В пряка схватка между комунист и свободен човек, комунистът по правило губи.
  Свободният човек, бидейки независим, разполага с ресурси, за които комунистът дори не може да се досети: гъвкавост, бързина, висока ефективност, маневреност. А комунистът е несвободен и зависим човек – и го е страх най-вече от неговите партийни началници. Това го сковава и го прави лесен противник.

  9. Комунистите в крайна сметка винаги губят.
  Когато упражняват масов терор, крайната сметка може да се забави с поколения. Ако не упражняват терор, крайната сметка идва неочаквано – и дори за техните противници – бързо.

  Евгений Дайнов

 84. 86 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  До коментар [#76] от "mihail_p":

  Ултрадесен еколог няма;)
  Вие сте винаги Против. Абсолютно вредни за Икономиката на България.
  Хубавото е, че сте малко.

 85. 87 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Щом като Дайнов намира в днешните протестиращи съмишленици значи човекът си е изконно ляв. Доказано вече.Щом се чувства уютно с БСП, ултралевите еколози, АБВ и така нататък си е ляв по убеждение човекът и то не е тайна.Лошото е, че десните хора в България не сме глупаци както се мъчи да ни убеди и си вярва Дайнов.
  —цитат от коментар 62 на Да вярваме на истината


  Мюнхаузен, като за не-фен на ГЕРБ бая храчилък изхвърли по протестите откакто почнаха, а? Барабар с останалите не-фенове на ГЕРБ в тоя форум.

 86. 88 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Щом като Дайнов намира в днешните протестиращи съмишленици значи човекът си е изконно ляв. Доказано вече.Щом се чувства уютно с БСП, ултралевите еколози, АБВ и така нататък си е ляв по убеждение човекът и то не е тайна.Лошото е, че десните хора в България не сме глупаци както се мъчи да ни убеди и си вярва Дайнов.
  —цитат от коментар 62 на Да вярваме на истината


  Това с левите и десните, уважаеми рицарю на истината, има същия ефект като опита ви да провокирате етнически сблъсък.

  На никой нормален гражданин през 2020 не му пука кой е турчин, кой е българин, кой е ляв и кой е десен. Протестът е за съвсем човешки неща и достойнства.

  В България няма ляво и дясно, основно по вина на ГЕРБ и БСП. Ако имаха някакво привидно разминаване то е само привидното такова по остта Русия-ЕС, но вече е ясно, че дори и това не е така след като ГЕРБ ни посроиха къде къде по-голям ШЛЕМ, от най-смелите представи на Гоце. Направо хем десни, хем евро-атлантици, хем патриоти.

  След този текущ кабинет, а и след най-знаковия цирей в привидно най-"нормалната" община Бургас, изобщо не се обиждам кой до мен е ляв, кой е лилав или зелен. Все ми е тая. Ще си пазя предпочитанията, за когато имат значение.

 87. 89 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#71] от "K2":

  Ама какви емоции - не го понасям. Само като му видя мазната коса и ми призлява. Какво да оборвам. Съществото обявява общоизвестни истини с тон на откривател, което не ме мотивира да го оборвам, просто ме дразни, отново.

 88. 90 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  До коментар [#81] от "3biri":

  Дясното на ГЕРБ е, че десният избирател поради липса на алтернатива гласува 10 години за ГЕРБ със девиза По-малкото зло.
  И разчита ЕНП да контролира самият ГЕРБ. Като се появи силна естествена и логична дясна алтернатива десният избирател ще я припознае. Засега няма.
  ДБ със еколози би Христо Иванов, когото ще цитирам е "по-скоро лява формация".

 89. 91 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Няма как това правителство да оцелее. Както и да се закрепят временно, при най-малкият гаф хората ще са двойно повече на улицата. Единственият им шанс е коронавируса, който да спре протестите.

  А най-якото е как гербаджиите ще се опитват да се освободят от Баце като от воденичен камък.

  Само една малка част от населението ще остане вярна на падналия идол и ще разпространява фалшиви мемета колко е било хубаво по негово време 😁😁😁

 90. 92 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  До коментар [#88] от "observador":

  Много лошо тогава, че няма ляво и дясно. Поредната опорна на комунягите.
  Трябва да има ляво и дясно за да олицетворява Обществото. Когато управлява Център значи кражби безкрай. Пример Царят.

 91. 93 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 810 Неутрално

  И когато сутринта след изборите се събудим, ще започнем да се питаме как така сме възпроизвели абсолютно същата конструкция. Само дето вместо патриоти ще имаме Слави. Вместо Марешки - Христо Иванов.

 92. 94 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3807 Неутрално

  Да перифразирам пророка на българската политология:Борисов понеже е тъп и не е разбрал, че му е дошъл края ще вземе пак да спечели изборите.Простак!
  —цитат от коментар 33 на Николов


  ++++++
  Това беше добро!

 93. 95 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#76] от "mihail_p":Ултрадесен еколог няма.
  —цитат от коментар 86 на Да вярваме на истината


  бре. чекай да си ударя един шамар,
  че повам да се чудя дали съществувам.
  ударих си. боли, съществувам.
  да ти ударим ли и на тебе един за да те
  уверя, че съществувам, че май нещо
  размиваш границите между ръша тудей и
  само тудей.

 94. 96 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Барба Хуйос си отива дрогаре гэрбери, това е положението. Всяко начало има и край, неговият е дошъл. Но вие не се отчайвайте, комунистите и милицьонерите сте като дялани камъни, все ще се нагодите. Ще дойде новата власт и към нея ще се присламчите.

 95. 97 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  Добре го е написал Дайнов. Още по-добре, ПРОРОЧЕСКИ го е казал Кристиан Таков!
  —цитат от коментар 61 на yorddj


  На Пеко Таков унукята? Него ли любите по-силно или Ристя - отрокът бойкикев?

 96. 98 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  Пет часа -- време за кафенце със запис.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 97. 99 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#71] от "K2":Ама какви емоции - не го понасям. Само като му видя мазната коса и ми призлява. Какво да оборвам. Съществото обявява общоизвестни истини с тон на откривател, което не ме мотивира да го оборвам, просто ме дразни, отново.
  —цитат от коментар 89 на zlo38528262


  Е да де не го понасяш. И аз това казвам.А това само казва , че не си в състояние на адекватна реакция и оценка на текст.

  SHADOWS of SOFIA
 98. 100 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#94] от "Alarmstufe: Rot":

  за съжаление не схващаш разликата този път.
  няма да тия казва, че е тайно оръжие
  за мясово поразяване на търговци в храмове.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK