Борисов се преструва, че не вижда "слона в стаята"

Борисов за ДПС и Пеевски: "Те действат по друг начин, действат отзад".

© Анелия Николова

Борисов за ДПС и Пеевски: "Те действат по друг начин, действат отзад".Лъжите в политиката са коварно нещо. За това поне Бойко Борисов трябваше да е извлякъл поука от злополучната съдба на банкера Цветан Василев.


Кой е вярвал през 2009/10, че двамата партньори в КТБ - Василев и Делян Пеевски, ще се сритат с такава жестокост, че ще съсипят "касичката си" - КТБ, че единият ще надделее и ще превърне другия в беглец? А някой да е допускал, че властелинът на хазарта и антиките у нас ще осъмне с разсипан бизнес и близо 20 обвинения и също ще стане беглец?


Е, също така невероятно може би изглежда сега, че ще дойде моментът, в който и Бойко Борисов ще се обяснява - някъде от чужбина, че е невинен и прецакан.
"Вчера си дадохме сметка, че в няколко случая работата на правителството се обвързва едва ли не със слугинаж към Доган", обяви в петък сутрин вицепремиерът Валери Симеонов. Ден по-рано премиерът войнствено говореше за "Шиши" - прякор, лепнат на депутата от ДПС Делян Пеевски не от медиите, и се сърдеше, че министрите му били "посочени" и "привързани" към партията на Доган. "Привързани" може да се окаже доста точно определение, някой ден Борисов вероятно ще ни разкаже кой и как му ги "върза".


Според различни анализатори


тандемът Пеевски-Борисов съществува много по-отдавна, отколкото си личи


в публичния живот. Някои припомнят общия им генезис в царското правителство, съставено през 2001 г. Тогава бодигардът и бивш шофьор в СИК Борисов се събуди главен секретар на МВР, а студентът по право в Югозападния университет Делян - председател на младежкото НДСВ, след което израсна до парламентарен секретар на министъра на транспорта и дори беше сложен в борда на пристанище Варна. Така "най-младият син на партията" се оказа наистина преуспял още на студентската скамейка, а баща му даде обяснението - имал икономически талант.


През 2005 г., при тройната коалиция, Пеевски вече беше зам.-министър на държавната политика при бедствия и аварии, а Борисов спечели изборите за кмет на София като независим кандидат, след като е напуснал МВР след скандал с Румен Петков. Тук впечатление прави, че и двамата се чувстват доста добре на длъжности в публичния, а не в частния сектор. Нито Борисов се върна към успешния си бизнес в "Ипон", нито Пеевски пое от майка си някоя фирма. И двамата предпочетоха коридорите на властта. Младият Пеевски не се притесни дори от мащабния корупционен скандал, заради който беше уволнен, но след това реабилитиран.


Преди ГЕРБ да спечели първите си парламентарни избори през 2009 г., майката на Пеевски


Ирена Кръстева започна да купува медии, в които мишена стана именно Борисов,


окичен с обиден прякор - "Тиквата" (вероятно затова не се посвени да говори за "Шиши".) Този начин на медийно отразяване - с обиди и клевети, стана основен похват на медиите на "семейството на Пеевски" и до ден днешен не се е променил, само мишената се смени. След изборите изведнъж същите тези издания започнаха да славят Борисов и така до ден днешен. Че е паднало правителството ще разберем вероятно първо от тях.


Прави впечатление и друга метаморфоза - едни от най-острите медийни критици на Пеевски от ония времена - особено най-нашумялата днес като защитник на Борисов "агенция" и нейните "остриета", през 2009 г. се скъсваха да критикуват Пеевски, като не пестяха обидни квалификации. Тяхното замлъкване навремето е явен знак за началото на сериозната симбиоза - още в първия мандат на ГЕРБ.


Още тогава излезе прословутата снимка на Пеевски с Владислав Горанов в заведение, за която нито те, нито Борисов можаха да дадат смислено обяснение. Но видимо се притесниха и изнервиха.


Делян Пеевски и Владислав Горанов - 5 май 2010 г. в "Марая фюжън".

© "Гласове"

Делян Пеевски и Владислав Горанов - 5 май 2010 г. в "Марая фюжън".


Последната видима искра между Борисов и Пеевски прехвърча през 2013 г. покрай краткотрайния и свръхскандален избор на Пеевски за шеф на ДАНС, подпалил почти едногодишни протести и свалил от власт правителството на БСП и ДПС, в което ГЕРБ играеше опозиция. Както и при срива на КТБ.


Това време ще се запомни със заканите на Пеевски от парламентарната трибуна -


не точно към Борисов, но към дясната му ръка Цветан Цветанов. Последваха разобличаващи разкрития от Пеевски: "Патологичният лъжец Цветанов да обясни защо в полунощ на рождения ми ден ме привика в кабинета си и за какво ме натисна!", както и уточнение, че това привикване се е случвало "поне 40 пъти". Пеевски твърдеше още, че са му искани "медийни чадъри" за престъпни босове и той "е оказвал такива услуги".


Той предупреди Цветанов от микрофона в парламента, че правораздавателната система "ще се занимава с него", и наистина последваха 4 обвинения. Така получихме нагледно признание, че "успелият млад мъж" може да урежда дела срещу неудобните му. Днес този процес е развит до съвършенство - само едно посочване и държавното обвинение захапва садистично. Може да нахлуе и в Министерския съвет.


През юни 2013 г. Борисов направи признание: "Ахмед Доган е този, който назначи Пеевски - ако не знаете, да знаете всички." Тогава не изглеждаше да са в добри отношения. Още по-абсурден беше сюжетът с убийствата. През 2014 г. Борисов обяви публично: "Изборът на Пеевски беше, за да ме вкарат в ареста и там да ме убият." А преди няколко дни стигна до признанието: "Искаха да убият Пеевски със снайпер, затова му сложихме охрана." Така излезе, че


докато върхушката на ДПС иска да убива Борисов, той й осигурява държавна охрана


Поледва рязка промяна - взаимните атаки стихнаха. Вероятно не е без значение, че КТБ беше съборена и разпарчетосана. След 2014 г. "бизнесът" очевидно се закрепи чрез сложен баланс, който успя да бъде удържан дори и след оставката на втория кабинет "Борисов" след загубата на президентските избори. Оттогава досега във властта действа принципът да не се воюва открито, а окопно. Според видимите белези - по-скоро върви пазарлък.


В резултат през февруари 2016 г. Борисов беше поставен натясно с въпроса: "Започнахте ли да виждате в огледалото образа на Пеевски?". Той се оправда, че няма никакви зависимости и в огледалото вижда само себе си. След това обаче спря обществена поръчка за магистрала "Хемус" заради съмнения за връзки с "огледалния си образ", който пък постепенно обяви оттегляне от бизнеса си в България.


След създаването на тази легенда Борисов лично "би тъпана": "Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната. Много скоро вече няма да е дъвка. Аз не знам тогава какво ще измислят, какво ще говорят." Оттогава сме свидетели на кратко и мълчаливо разграничаване от корпулентния депутат, докато в икономиката виждаме подарък след подарък - най-бодящият очите е гигантският подарък за неработещия ТЕЦ "Варна", който уж се брои за студен резерв.


Докато данъкоплатците са вкарани в ролята на "целогодишен" дядо Коледа, министър-председателят ги будалка. През 2017 г. на въпрос в "Панорама" какъв е Делян Пеевски в управлението Борисов казва кратко и с нежелание да се обяснява:


"Депутат от ДПС. Ако имаше друго, щяха да го изкарат"


Медиите, които спазват здравословна дистанция спрямо властта, не са спрели нито ден да пишат за това "друго", но Борисов никога не се е придържал към фактите. Неговата желязна тактика е да отрича и да се прави на умряла лисица, докато опонентите му не се уморят. И понеже ги залива със скандал след скандал - единият покрива другия.


Стигаме до май 2020 г., когато съобщава: "Освен да прави дарения, не съм чул в последните месеци с нещо да се е занимавал Пеевски. Властта му не се е увеличила по никакъв начин. Той е депутат като всички останали." По повод твърдението на Божков - че Пеевски дърпа конците като паяк в държавата, Борисов отново отговаря с нежелание: "Не го знам. Не искам и да ги коментирам. Аз не знам кое дърпа".


През юни 2020 г. Борисов дори защити Пеевски и Доган, като изключи ДПС да са замесени в снимките и записите, които го компрометираха тотално.


"Те действат по друг начин, действат отзад", изпусна се премиерът


за задкулисието и отново прибегна до мантрата, че Делян Пеевски е "просто депутат от опозицията".


Доказателство, че това не е така, е имотната декларация на "просто депутата", фантастичното му забогатяване по време на трите правителства на ГЕРБ, имитацията на проверки спрямо него и бизнеса му от страна на държавните контролни органи, "изпирането" му от антикорупционната комисия, НАП, прокуратурата и куп уж независими регулатори. И да не забравяме обществените поръчки и субсидиите с европейски пари.


Това, което е известно официално за тандема Борисов - Пеевски, е само върхът на айсберга. Но е достатъчно, за да не приемаме сериозно обясненията на премиера, че тримата министри, на които иска оставките - не били на ДПС. Формално - може би, фактически - целият кабинет е на ДПС, просто тези тримата са най-ярките представители (дано да не обидим Данаил Кирилов).


Редно е "слонът в стаята" да излезе изцяло навън, а не само да протегне крака през вратата.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Той го вижда, ама досега викаше "това не е слон". Тия дни почна да вика, че е слон, ама е слонче играчка.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 747 Неутрално

  "Редно е "слонът в стаята" да излезе изцяло навън, а не само да протегне крака през вратата."

  Може да е редно, но е вредно.
  Вредно е да се мисли и разпространява, че "слонът" ще си излезе сам от стаята. За да изтласкаш слона навън са нужни слонски усилия.
  Де ги?
  И кой е с топките да опита?

  Аз не зареждам в Лукойл.
 3. 3 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Тиквите, обичайте Шиши, ако не може да ви опраска с 200 в дупарите, поне ще лежи за да ви тежи!!!

 4. 4 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 925 Неутрално

  "Вчера си дадохме сметка, че в няколко случая работата на правителството се обвързва едва ли не със слугинаж към Доган", обяви в петък сутрин вицепремиерът Валери Симеонов.

  Или казано по друг начин, станахте слугинаж на кукловодите от все още живото комунистическо ДС!

  Доган; Гоцев; Кошлуков; хилядите пионки като Буда; Агент Иван и т.н.

 5. 5 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 124 Неутрално

  Кой ще отговори на въпроса от SUHINDOL.INFO:
  „Коя е жената в огледалото ?“

 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Любопитно

  До коментар [#1] от "Николай Колев":

  Всъщност колкото примери са дадени в случая за Борисов и Пеевски, толкова могат да се дадат, за колкото си искате две / произволно избрани / публични личности...
  Изберете си, които ви дойдат наум...

  [email protected]
 7. 7 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#2] от "simval":

  //И кой е с топките да опита?//
  ==================
  Може би Самюел Смит а и Драгунов може да свърши работа!!!

 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Весело

  Искам да цитирам ЗВЪН от един друг форум, ако позволите!
  Много добре написано :
  ''Всички системни процеси имат своя характерна динамика. Например, една гладна стачка, без външна намеса, може да продължи не повече от 90 дни. А колко във времето може да се проточи един протест? Трябва ли от време на време да се "включва на системи"? Какъв е неговият препоръчителен хранителен режим? Кои са най-подходящите часове за провеждането му? И т.н., и т.н. Навярно някой вече е направил подробен анализ на явлението "протест" и е изследвал влиянито на съществените му системни променливи. Ето една възможна хронология за развитието на започналия протест.  11 септември, ден 62 на протеста
  Ентусиазмът лекичко поспада. Отливът е обясним - доста родители приготвят децата си за новата учебна година.  2 октомври, ден 93
  Денят се скъсява и омърлушва. Замирисва на есен. Ръми. Влагата прогизва хартиените плакати.  8 декември, ден 170
  В снежната вечер на площада се отбелязва и студентския празник. Студено и весело. Греяно вино. Снежни топки се сипят по фасадата на МС.  23 декември, ден 185
  Протестиращите са понамалели. Повечето са у дома си. Най-верните празнуват Бъдни вечер на площада. В полунощ идва Дядо Коледа със Снежанка и осемте джуджета. Раздават скромни, но топлещи подаръци с логото на протеста - вълнени шапки и ръкавици, плетени от сръчни протестърки.  2 май 2021, ден 330
  Великден е. Млади и стари се целуват пасхално, честитят си празника и ритуално се чукат шарени яйца. Има великденски дарове и за полицаите - боядисани яйца и бухнали козунаци. Доста от протестиращите и полицаите вече се знаят по име и приятелски си общуват.  15 май, ден 343
  Ражда се първото бебе на протеста. Младите му родители са го заченали в една септемврийска нощ. Майката си спомня, че по време на зачеването е възбудено е викала "Оставка". Младенецът е кръстен Армен, на името на най-бодрия водач на протестите. Премиерът Борисов дарява младенеца с пистолет и бейби кюлче злато. Гешев не остава по-назад - неговият подарък е красиво бебешко каскетче с изкуствен интелект.  38 март 2403 година, ден 112722
  Протестът продължва. Лозунгите са същите: "Мутрите - вън", "Гешев - позор, отставка и затвор", "Бойко - ку.во" и т.н. Близо до площада има студиа за изработка на ретро плакати и облекла за протестъри. Участниците са десетки хиляди. Малцина от знаят кои са Гешев, Тиквоний I Хипертоник, Доган и Шиши. На Земята вече са кацнали пратеници на високотехнологичната цивилизация на Скрофоидите, обитаваща пространството около Сириус. На външен вид те са досущ като земната домашна свиня. Научават земляните как да се лекуват от Ковид-19. Издигат в култ бозайниците от семейство Sus scrofa domesticus. В София скрофоидите издигат златен двуметров паметник на шопара Шиши. ''
  До коментар [#2] от "simval":

  [email protected]
 9. 9 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#8] от "karabastun":

  Абе бастун, статията е за Тиквата и Шиши или си опраскан с 200 и са ти гръмнали тъпанчетата та не чуваш за какво се говори!!!

 10. 10 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#5] от "bib45647808":

  //Кой ще отговори на въпроса от SUHINDOL.INFO:
  „Коя е жената в огледалото ?“//
  =======================
  Най-вероятно някоя кучка, Тиквата нали каза че живее като куче!!!

 11. 11 Профил на Geburg
  Geburg
  Рейтинг: 8 Весело

  Виждали сте Пеевски, нали? Изглежда ли ви като човек, който знае кога да спре? Просто трябва да му се отнеме лъжицата... и за негово добро.

 12. 12 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2946 Весело

  За Хелоуин - Тиква , за Коледа - Прасето ...

 13. 13 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Весело

  До коментар [#8] от "karabastun":Абе бастун, статията е за Тиквата и Шиши или си опраскан с 200 и са ти гръмнали тъпанчетата та не чуваш за какво се говори!!!
  —цитат от коментар 9 на LudLustrator


  Не, той отговаря за опрката "всички са маскари".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 14. 14 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  До коментар [#8] от "karabastun":
  "38 март 2403 година, ден 112722
  Протестът продължва. Лозунгите са същите: "Мутрите - вън", "Гешев - позор, отставка и затвор", "Бойко - ку.во" """"""""

  Прекалено черен "сай-фи"...
  Прекалено песимистично!

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  Този начин на медийно отразяване - с обиди и клевети, стана основен похват на медиите на "семейството на Пеевски" и до ден днешен не се е променил..."

  И само редове по горе

  "Тогава бодигардът и бивш шофьор в СИК.."

  Затова са 20 човека на протести свикани от проекта

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Весело

  До коментар [#13] от "Николай Колев":

  Къде видя :"всички са маскари"...???

  [email protected]
 17. 17 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Весело

  До коментар [#14] от "Alexander97":

  Хареса ми , как е написано - има стил човекът с ник ''ЗВЪН'' :)

  [email protected]
 18. 18 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  Сагата в статията я държим в главите си. Не с толкова детайли, но се сещаме за повечето неща като:
  –Вадим зъбки, боли ли?
  –Страхувам Ви.. новоговор, приет за употреба.

  Насилие лъха от тези извадки!
  Да му се ненадяваш на всестранните таланти на "преуспялия млад ДПС-еец!"
  Още ли кара престарелия Опел?

 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  За Хелоуин - Тиква , за Коледа - Прасето ...
  —цитат от коментар 12 на SS


  "Този начин на медийно отразяване - с обиди и клевети, стана основен похват на медиите на "семейството на Пеевски".."

  Форума е част от медия... и основен похват

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  До коментар [#15] от "дерибеев":

  Това е истина, а не обида. Беше и охрана на Живков.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  До коментар [#20] от "Vlado Nikolov":

  " бивш шофьор в СИК"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Весело

  До коментар [#19] от "дерибеев":

  Имаше вчера в Дневник една статия - КРЕЩИ за да се справиш !!!
  Явно това е ноу-хау на 21 ви век
  ---------
  БИ м та на фактите !
  Не разсъждавай !
  Просто крещи!

  [email protected]
 23. 23 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  Просто през 2001 г, на Борисов са му обяснили, че времето на свободните мутри отмина. Или се качва на влака, или отива на бунището. Буквално. И той стана главен секретар на МВР, за да се бори със същите тези мутри, от които произлиза. Какъв парадокс! Каква ирония! Така централизира всички незаконни дейности под вещото си ръководство. И стана "наше куче".

 24. 24 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  До коментар [#13] от "Николай Колев":Къде видя :"всички са маскари"...???
  —цитат от коментар 16 на karabastun

  Понеже съм функционално неграмотен, който не владее четенето с разбиране, просто ще ни обясниш:

  До коментар [#1] от "Николай Колев":Всъщност колкото примери са дадени в случая за Борисов и Пеевски, толкова могат да се дадат, за колкото си искате две / произволно избрани / публични личности...Изберете си, които ви дойдат наум...
  —цитат от коментар 6 на karabastun


  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 25. 25 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Мисля, че ББ вече наистина съжалява, че е станал младши партньор на ДПС и бизнесите им. И че има не само декларативно желание да се измъкне от хватката.

  Проблемът е, че той беше избран 2014 с мандат да направи именно това, след година протести срещу Пеевски. Защо да му повярваме пак, че иска или може да го направи.

  ДПС не играе фитнес карате или дори не уличен бой, та да се измъкнеш. Неговият жанр е "черната вдовица" - глътка кафенце с отровичка за поредния брачен партньор, който ще бъде изсмукан. ББ имаше и подкрепа, и популярност, които бяха разядени от храносмилателните сокове на ДПС и изсмукани в туловището на Шиши.

 26. 26 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#10] от "LudLustrator":

  Изглежда е Шехерезада. Май са и думнали телефона. А сега отрича до дупка, заедно с Боко. Сами сме. Ако не си извоюваме победата на площада ще станем като Русия.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 284 Неутрално

  "Те действат по друг начин, действат отзад"

  боли ли, боли ли...?

 30. 30 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#28] от "sbaleev":

  Аз избирам Да, България! пък да видим какво ще стане.

 31. 31 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Истината преобладава в коментарите по горе,но оставка сега и служебно правителство няма да решат проблемите,дори ще ги задълбочат.Умните хора в България не трябва да позволяват на Р.Р. да вкара държавата в спиралата на вечните избори,докато докарат бъсъпъ на власт.По скоро един политически проект в дясно от ГЕРБ би обединил отговорните хора плюс разочарованите от тях.ДБ и ДСБ не са десни партии и в годините назад са го доказали!
  Оставката не е печеливш ход за България,а за отделни субекти,вече припадащи от нетърпение да влязат и да управляват.Надявам се инстинкта на хората да проработи!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Любопитно

  Защо трябва да се отделя толкова време и внимание на типове ( трудно бих ги нарекъл личности!!!), които имат принос в обществото ни само в една посока - корупция, престъпност, мафия, мракобесие ? Оставете ги на бунището на историята - там е тяхното заслужено място !

 33. 33 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Лошите медийни внушения са по-важни дори от правителството и Народното събрание за "настроението" на гражданите. На гражданите може да се внуши, че има корупция там, където я няма, може да си кротуват, ако наистина я има. Нали, Дневник? Лесно ли се управлява тълпата, а?

 34. 34 Профил на ggg41308177
  ggg41308177
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#7] от "LudLustrator":Брей голям шутър брей

 35. 35 Профил на ggg41308177
  ggg41308177
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#31] от "АмброзСП":


  Там е големия проблем.Има персони готови на всякаква низост да се докопат в управлението.

 36. 36 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Лошите медийни внушения са по-важни дори от правителството и Народното събрание за "настроението" на гражданите. На гражданите може да се внуши, че има корупция там, където я няма, може да си кротуват, ако наистина я има. Нали, Дневник? Лесно ли се управлява тълпата, а?
  —цитат от коментар 33 на Отнесен


  Факта,че Бабикян е един от координаторите,собственик на сайтове с 95% фейкновини би трябвало да е камбана в съзнанието на всеки!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 37. 37 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Весело

  До коментар [#31] от "АмброзСП":Там е големия проблем.Има персони готови на всякаква низост да се докопат в управлението.
  —цитат от коментар 35 на ggg41308177


  Има персони готови на всякакава низост, за да не пуснат кокала, даже като са се оср@ли.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 38. 38 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Весело

  [quote#36:"АмброзСП"][/quote]

  Фактът, че това е мнението на нИдялко е fun fact.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 39. 39 Профил на ggg41308177
  ggg41308177
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#9] от "LudLustrator":


  Абе каун нали протестите са за оставката на тиквата.Тебе май са те праскали и още си замаян.

 40. 40 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 864 Неутрално

  До коментар [#36] от "АмброзСП":

  Дори нещо повече, медиите са над закона. За тях не важи презумпцията за невинност. "Осъждат" някой (в медиен смисъл) и не се отчитат към никой или се отчитат към спонсорите. Няма значение, има ли, няма ли доказателства.

  Ето пуснали една снимка на Горанов и Пеевски и вече "доказали" нещо. Снимката е взета от жълт сайт. Ами ако е "аранжирана". Ами ако не е, но разговора между двамата е бил "Дай ми каквото искам - Гледай си работата"?

 41. 41 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  ДБ и ДСБ не са десни партии и в годините назад са го доказали!
  —цитат от коментар 31 на АмброзСП


  Така е. Ако бяха истински десни като герб, щяха да направят държавни бензиностанции, да построят паток на Газпром и да платят гьола за шарани на Росатом. Всичко това се вижда от десните избиратели от квартал Христо Ботев и Факултета, които гласуват масово за тях.

 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#31] от "АмброзСП":

  "Оставката не е печеливш ход за България,а за отделни субекти,вече припадащи от нетърпение да влязат и да управляват."

  Предлагате да мълчим, да стискаме зъби и да продължаваме да лижим задниците на Доган и Пеевски, защото лошо ни се пише??? Е, аз не съм съгласен! Искам ново управление! Искам правова държава!

 43. 43 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#40] от "Отнесен":

  Защо всички путинофили сте и гербаджии?

 44. 44 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#33] от "Отнесен":

  "Нали, Дневник? Лесно ли се управлява тълпата, а?"

  Безмозъчна тълпа се управлява лесно! Електорат от 80% дебили гласува винаги за патологичните крадци!

 45. 45 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  ..... Всич не им пука, толкова си вярват, че са вечни ..... още дълго ще се гаврят с хората за жалост .... Натрупаха огромен финансов, властови и репресивен ресурс ...не съм оптимист !

 46. 46 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Как да го види, като той самият, е втория слон в стаята!?

 47. 47 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Слон ли? Някаква мишка мишка за на сам на там и се мисли за слон. Новото ОФ -БСП/ДБ взети заедно не могат да постигнат резултат от 20% от гласувалите на парламентарни избори, слон били. Мишка която мишкува нова са.

 48. 48 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 259 Неутрално

  До коментар [#42] от "vassilun":

  Е какво да предложи герберасткия трол, нали и той душица пази. Падне ли Тиквоний I, заминават и хлебарките му.

 49. 49 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 259 Неутрално

  До коментар [#47] от "tda10501756":

  Разбира се, как може да се конкурират с ГЕРБ, събиращи корпоративен, платен и мъртъв вот. А, забравих и този на калинките, тулупите и мисирките в държавната администрация и другите хранилки за крадене.

 50. 50 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Фалшифицираха ли, купуваха ли, маниполираха ли изборите........, според мен със сигурност, поне последните 3 избора бяха фалшифицирани............ Що да не го направят пак , за сега разполагат с пълните възможности да го направят отново .... Особенно ако те ги подготвят, а не служебно правителство ...99% .....

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 738 Весело

  Уникални биологични екземпляри се въдят по територията. Орнитолозите могат да се удивляват на единственаия по рода си сокол - хидролог- краставичар. Не по- малко интересен е паякът-слон, намерил благоприятна среда в едно герпъфо гнездо. Там в симбиоза съжителства с милиционеропожарникарска мутра и бездомен министър с два мандата. Най-необясним е генезиса на тази любопитна и устойчива биосистема. Интересното е, че всички екземпляри произхождат и прохождат в двореца на уникален цар - министър председател.

 53. 53 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#31] от "АмброзСП":"Оставката не е печеливш ход за България,а за отделни субекти,вече припадащи от нетърпение да влязат и да управляват."Предлагате да мълчим, да стискаме зъби и да продължаваме да лижим задниците на Доган и Пеевски, защото лошо ни се пише??? Е, аз не съм съгласен! Искам ново управление! Искам правова държава!
  —цитат от коментар 42 на vassilun


  Не предлагам да мълчим,предлагам да се изчакат редовните избори,защото това е правилната позиция да се запази някакъв ритъм в държавата.А протестите съм сигурен,че ще намерят своя отзвук в бъдещите действия на политиците.Корупция и зависимости има със сигурност,но има и голямо медийно облъчване с манипулации към по неангажираната политически маса от хората.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Както каза Осман Октай, когато са застреляли Илия Павлов, празния стол до Доган , заел Дилян Пеевски. Точно тогава и Бойко се появи официално на сцената.

 55. 55 Профил на gpb42643987
  gpb42643987
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А дали някой ще забележи кашалота в басейна? Желанието да се разбие държавата изплува в момента, когато поемехме към еврото - последната преграда преди де юре да се измъкнем от кремълската прегръдка. Този факт не се хареса на мафията, чийто говорител се оказа комплексарът Фигурант.

 56. 56 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1625 Весело

  КОй -кого ще настъпи пръв е въпрос на месец юли и Херо.....

 57. 57 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  "....Е, също така невероятно може би изглежда сега, че ще дойде моментът, в който и Бойко Борисов ще се обяснява - някъде от чужбина, че е невинен и прецакан..." Този цитат от уважаемата авторка ще си го запазя.Може пък да е пророчески...

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Мечо е по-нежно от Слона Шиши 😂

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  Мечо е по-нежно от Слона Шиши 😂
  —цитат от коментар 59 на hashtag Нормална държава


  А на Ристя Бойкикев как да му викаме галено, като Глупи вече е заето от Сашето Томов?

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  [quote#62:"ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Коза умря в Търговище!"][/quote]

  Когато нямаш пари-всичко ти е скъпо.
  Когато нямаш акъл-всичко ти е тъпо!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 65. 65 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1958 Неутрално

  Все по странни анали се появяват тук!?

 66. 66 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 517 Неутрално

  ББ ще прогледне в съда и затвора

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 67. 67 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Шиши може без Боко, но Боко не може без Шиши.

 68. 68 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#21] от "дерибеев":

  Лъжа ли е ?! Можете ли да го опровергаете?

 69. 69 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#32] от "samoedin":
  ..."оставете ги на бунището на историята"...

  И как да стане без необратимо насилие на личността? Това най- просто е въпросът.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK