Опровержение чрез потвърждение: как ГЕРБ призна за съглашението с ДПС

Това управление е в скрито съглашение с ДПС и неговата бизнес империя и Борисов разбира коя е причината хората да се ядосат и да излязат на улиците.

© Юлия Лазарова

Това управление е в скрито съглашение с ДПС и неговата бизнес империя и Борисов разбира коя е причината хората да се ядосат и да излязат на улиците.Анализът е препубликуван от "Дойче веле".


И все пак истината излиза (и официално) наяве. Бойко Борисов поиска оставките на трима министри - Горанов, Маринов и Караниколов, за да се опровергаят "внушенията, че са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски". Това искане е било отправено от областните координатори на ГЕРБ и Борисов се е вслушал в него (макар че формалното отстраняване на министрите бе отложено за след вота на недоверие).


Така или иначе случаят ще влезе в учебниците по политически ПР като опит за опровергаване на "внушения" чрез потвърждаването им. Ако съдържанието на внушенията е невярно, защо уволняват хора заради него: това не е ли подлост? Ако пък са истина, защо ще се "опровергават"? Забъркани в тази дилема, ГЕРБ сътвориха оксиморона "внушена истина, която трябва да се опровергае".
"Внушенията" за съглашение с ДПС


Катарзисът по тази линия продължи с потвърждаването на истинността на друго "внушение": че студеният резерв на Доган му е бил даден като специален държавен подарък за поддръжката на правителството и етническия мир. За да се "опровергае" внушението, подаръкът му беше отнет, което обаче не отменя факта, че е бил даден - напротив, потвърждава го.


Трето "внушение", което се оказа истина, е за нерегламентираните имоти на лидера на ДПС в "Росенец". Едва след акцията на "Демократична България" в анклава Валери Симеонов се сети за проблемите в него. И се задействаха всякакви служби и прокуратури, за да установят очевидности от рода на това, че не може пристанище да е частен поземлен имот.


Проблемите на ГЕРБ и управляващата коалиция обаче идват от едно по-общо, основно "внушение". То е, че това управление е в скрито съглашение с ДПС и неговата бизнес империя по следните два пункта за политико-икономически престации:


1. ДПС и империята му получават привилегии под формата на държавни поръчки, студен резерв, охрана от НСО, екстратериториален статус на имотите и т.н.;


2. ДПС дава безрезервна медийна подкрепа на управлението, гласува важни закони и кадрови решения с него и осигурява съдебно-прокурорски чадър за негови членове и особено за премиера, който в последно време е лично ангажиран в поредица от корупционни скандали: къща, шкафчета, пари от Васил Божков и т.н. И до ден днешен тези скандали остават неизяснени и висящи, без да са получили изчерпателно и убедително разследване и разрешение.


Борисов разбира, че това "внушение" е всъщност причината хората да се ядосат и да излязат на улиците. Техните искания може да са разнородни, но едва ли има някой протестиращ, който да не е съгласен с горните две твърдения. Всички действия на премиера от последната седмица са насочени към "опровергаването" именно на тази богата палитра от "внушения". Уви, по модела "опровержение чрез потвърждение".


Липсата на позиция относно Гешев е чиста подкрепа за него


Дори в този модел обаче се видяха ограниченията, с които Борисов трябва да се съобразява. На първо място, ГЕРБ не подкрепи исканията на протеста за оставка на главния прокурор. Това изглежда нелогично, ако целта ти е да опровергаеш "внушения", че се ползваш от прокурорски чадър. Извиненията с принципа на разделението на властите са нелепи: никой не казва, че Борисов има правомощие да уволни Гешев, но от това не следва, че той не може да заеме позиция по това как главният прокурор си върши работата. Не само че може, но и трябва да заеме такава позиция. Липсата на премиерска позиция в случая е просто подкрепа за главния прокурор.


Има едно единствено обяснение за тази странност в поведението на ГЕРБ и Борисов. Това е опит пактът с ДПС поне частично да се запази. Модифицираната "оферта" на ГЕРБ към движението изглежда е следната:


Заради протеста ще намалим част от привилегиите ви: министрите на пряк достъп, студения резерв, барбекюто (или пристанище беше?) в "Росенец". Ще се явим на избори и после можем да се върнем на власт в някакъв момент. Затова вие не бързайте да обръщате медиите си срещу нас и нека уговорките в правосъдието да си останат. Пък след новите избори пак може да се наложи да се разберем и ние ще ви компенсираме тогава.


Тази оферта изглежда рационална от гледна точка на политически субект, който се опитва да се измъкне от дадена ситуация с най-малко щети. Но сключването на ревизирана сделка с ДПС по нея може допълнително да вбеси хората и да изтрие и последните остатъци от доверие към премиера. Разбира се, всяка партия си има своите партизански фенове, които нищо не може да ги разубеди. Но свиването на ГЕРБ до фенската му маса може да дойде като голям изборен шок както за Борисов, така и за симпатизантите му.


ГЕРБ имат оферта и за "Демократична България"


Едно оттегляне на избиратели от Борисов най-вероятно ще облагодетелства "Демократична България" (и може би отчасти формацията на Слави Трифонов). За да ограничат отлива, ГЕРБ имат и "оферта" към градската десница:


Не ни изоставяйте напълно и ние няма да допуснем служебно правителство на Румен Радев и промяна на геополитическата ориентация на страната.


Това е оферта, която има чуваемост в много уши, макар да е по-скоро многопосочен блъф. Първо, три месеца служебно правителство не е краят на света. В най-лошия случай за тези три месеца ще купим или поправим някой друг МиГ. Второ, БСП трудно ще спечелят едни бързи избори. Те са също вътрешно разделени и част от партията изглежда не иска предсрочен вот, а още по-малко оставка на Гешев. Трето, коалицията БСП-ДПС по модела "Орешарски" след нови избори е тотално невъзможна. Едно такова правителство ще счупи рекорда за най-бързи и най-масови протести в страната през последните години.


И накрая, за геополитическата ориентация: ГЕРБ получиха звучен шамар от САЩ, с които уж бяха се разбрали. В крайна сметка някой във Вашингтон се е поддал на "внушението", че докато приказва за евроатлантическа интеграция, Борисов продължава да строи руските тръби и централи, като рисува българското и европейското знаме по тях.


Крайно време е БСП да се разграничи от путинофилските крила


Страната влиза в предизборна кампания и "офертите" на ГЕРБ са всъщност предизборното ѝ позициониране. Вярно е, че на тези избори европейският път на България трябва на всяка цена да бъде удържан: след влизането в ERM II, пред България е отворена вратата за ефективна европейска интеграция. Отговорните политически партии не би трябвало да заиграват с този стратегически приоритет. БСП е най-виновна в това отношение и Корнелия Нинова е крайно време да се разграничи от антиевропейските и путинофилски крила в столетницата. Радев може много да ѝ помогне в това отношение като даде пример.


В крайна сметка тези протести навярно са му дали да разбере, че Европейският съюз и европейските ценности, към които хора от тясното му обкръжение се отнасят с ирония, са онова, което ни предпазва от превръщането в евразийска диктатура. А в тези диктатури прокуратурата атакува в пълно снаряжение не сътрудниците, а направо лидерите на опозицията.


Истината все някога ще излезе наяве


Но вместо да се разчита на временни катарзиси в една или друга посока, добре е хората да се хванат за нещо здраво. Здравото е обикновено това, което не се извърта, клати и променя непрекъснато. А най-здравото нещо е истината, която все някога излиза наяве. Истината обаче изисква и памет за това, кой какво е говорил през годините и зад какви позиции е стоял.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1839 Весело

  Повсеместна паника. Пълен шаш. Кризисният пиар на групировката на Баце е тотал щета.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 2. 2 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2678 Неутрално

  Музикален поздрав

  https://www.youtube.com/watch?v=SreSj3j47GI

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 3. 3 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  МАФИЯ! Вън от държавното управление!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 4. 4 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Ще прочета статията отново, че нещо не схванах логиката.

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2847 Неутрално

  Прочетох този анализ някъде другаде и щях да го пусна и тук.

  Ами до такава степен са се ошашавили, че всякаква връзка с главния мозък е прекъсната. Тиквата много добре знае, че не може да уволни нито Горанов, нито мутрата, защото Сарая ще го уволни него (или ще му пусне предупредително видео от спалнята) но той не действа, а РЕАГИРА - in full panic mode - на последната заплаха, докато му се стори, че е отминала.

  И понеже заплахите се сипят отвсякъде, ефектът е трагикомичен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  70 000 000 лева субсидия за тютюн. Бойко ги даде. За отрова, но в същност за гювеч на Доган.

 7. 7 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Най–лесно е да пишеш и в заключение да не кажеш нещо. Последните две изречения за истината не са изход от ситуацията. Трябва да има политическа партия или коалиция , която да е готова да направи това . Тук Смилов не дава отговор, кой ще го направи . Както отговор не дава и протеста. За пРезидента не говоря.

 8. 8 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2678 Неутрално

  Музикален поздрав https://www.youtube.com/watch?v=SreSj3j47GI
  —цитат от коментар 2 на Един вампир броди из Европа


  kukla bir ipte, както казваме на Росенец.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 9. 9 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  Аз съм сигурен, че зад аудио и видео записите стоят сараите. Това са някакви предупреждения към Борисов, а сто на сто има о още по-компрометиращи неща, но те се пазят за финал, ако Тулупа не внимава в картинката.

  Бухалката Гешев може да бъде много бързо активирана към Борисов, и той го знае много добре. Като цяло, доста кофти се е насадил.

 10. 10 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Отдавна всичко е наяве и се знае. Ще ми е интересен момента в който народа се пробуди. Известно е, че не бива да се трупа гняв, защото в някакъв момент все пак излиза и стават бели. Гнева народен един ден ще излезе и погрома ще е нещо, което ще си струва да се види. Още в началото Борисов сам си пожела да го бият с камъни. Дали няма да се сбъдне желанието му?

 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2972 Неутрално

  Най-силният шамар за тиквите се задава от САЩ. Говориш за евроатлантизъм ,а строиш потоци и Беляне и си в коалиция с русофили /ДПС и ибединени идиоти/

 12. 12 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  Ако т.нар. мафия беше на власт, нямаше да влезем в ЕРМ 2!

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2847 Неутрално

  До коментар [#9] от "Alex Ivanov":

  "Аз съм сигурен, че зад аудио и видео записите стоят сараите. "

  Все повече и у мен се затвърждава това усещане.

  Ген. Румен миланов, бивш началник на НСО, заяви с голяма увереност, че непосредственият извършител на записите е "приятел" на Борисов, когото/ято той е допускам многократно в покоите си.

  Ако въпросният/ата е изпратен/а от Сарая, това означава, че дори Сарая няма доверие на куклата си и е сметнал за нужно да я контролира по чисто мафиотски начин: чрез изнудване.

  Като се има предвид, че зад Сарая стои Москва, на мен ми се струва доста притеснително предположението, че копия от всички записи на личните разговори на Премиера може да са попаднали и ... сещате се къде...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Да, прочетох статията за втори път. Въпреки, че логиката е погрешна, това все пак е първата статия от много време насам, която не е основана на прости внушения, а има съждения в нея. Поздравления, Дневник. Предполагам обаче, че хонорара на господина е твърде висок, за да си позволите ежедневни статии, писани от него.

  Основната ми забележка е, че материала е слабо подплатен с факти. Става дума за едва 2-3 факта, които автора е украсил с "и т.н.", за да им придаде повече значение.

 15. 15 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Ако т.нар. мафия беше на власт, нямаше да влезем в ЕРМ 2!
  —цитат от коментар 12 на balkantourist


  ЕРМ 2 вреди само на интересите на евразийскиата кочинка. За всички останали, в случая вкл за мафията ще е от полза. Повече европейски пари за кражба, + милиардите от валутния борд.

 16. 16 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  Та от всичко досега ,което се случва в политиката , не разбрах ,като десно мислещ и проевропейски настроен ,кой ще представлява десно мислещите в едни следващи избори ,щото то всички само ДС креатури и всички ме увещават колко честни и неподкупни и как цъвтим и вържем ,или пак ДПС ще ни определи кое и как .

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4504 Неутрално
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Да, прочетох статията за втори път. Въпреки, че логиката е погрешна, това все пак е първата статия от много време насам, която не е основана на прости внушения, а има съждения в нея. Поздравления, Дневник. Предполагам обаче, че хонорара на господина е твърде висок, за да си позволите ежедневни статии, писани от него.Основната ми забележка е, че материала е слабо подплатен с факти. Става дума за едва 2-3 факта, които автора е украсил с "и т.н.", за да им придаде повече значение.
  —цитат от коментар 14 на Отнесен


  Статиите в "Дневник"стига до много малко хора,тези който коментират в този форум и примерно още толкова на принципа,"я да видя,че ми стана интересно" и там е проблема на всяка медия и най вече на платената от "някой"!Това което се внушава не стига до "материала",а какви пари се трошат!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 21. 21 Профил на Lord Elrond
  Lord Elrond
  Рейтинг: 354 Неутрално

  То това е ясно, всеки в парламента, без нужното мнозинство ще има нужда от ДПС.

  Това е компромис. За да няма нужда от Пеевски, трябва добрите обикновени хора, които гласуват за ДПС да спрат да гласуват за ДПС.

  Много е просто наистина.

  Но това е демокрацията. И е по-добре от Путинокрацията.

  Тия дето свалят правителството пак ще имат съглашение с ДПС. Факт.

 22. 22 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Най-силният шамар за тиквите се задава от САЩ. Говориш за евроатлантизъм ,а строиш потоци и Беляне и си в коалиция с русофили /ДПС и ибединени идиоти/
  —цитат от коментар 11 на hodounski


  Я пак поясни , за какво става дума? Да не си забрави очилата и натреска некви безмислици набързо?

 23. 23 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  “Опровержение чрез потвърждение: как ГЕРБ призна за съглашението с ДПС “
  ——
  Е и тая статия е нещо като “ опровержение чрез потвърждение” .. двойно при това.
  Първо— че не му е лесна работата на Боко... Трябва да се съобразява с реална политическа сила в България, ДПС, дали му и ви харесва или не, избягвайки етнически напрежения.
  И второ, че като му поискат нещо, от улицата или другаде, той дава... като истински популист. И двете могат да се тълкуват в негова полза. Популизмът е най-близкото до демокрация, на което може да са надате в тия реалности и в това общество, дето сте си го направили

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 24. 24 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5365 Неутрално

  При гласуване в парламента по важни въпроси ГЕРБ винаги са подкрепени от ДПС. Плюенето по медиите по между им е "игри" за пред избирателите

 25. 25 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 940 Любопитно

  До преди 5-6 месеца еврозоната не беше важна и нямаше нужда да кандидатстваме.Когато се разбра,че пари ще се дават предимно там,стана жизнено важна и влизането стана грандиозен успех.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 26. 26 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  "Вярно е, че на тези избори европейският път на България трябва на всяка цена да бъде удържан: след влизането в ERM II, пред България е отворена вратата за ефективна европейска интеграция. Отговорните политически партии не би трябвало да заиграват с този стратегически приоритет. БСП е най-виновна в това отношение и Корнелия Нинова е крайно време да се разграничи от антиевропейските и путинофилски крила в столетницата."

  Нинова олицетворява антиевропейската и путинофилската ориентация на БСП. В БСП точно нейния основен противаник Станишев е по проеврипейски ориентиран. По натам четем как Радев можел да и помогне в това отношение. Че Радев с идването си на Дондуков едно ляга и става с думите за сваляне на санкциите срещу Русия. Да чакаш Радев да помага за преодоляване на путиновфилията е същото като да чакаш Тиквата да пребори корупцията.

 27. 27 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 940 Любопитно

  Ако има електронно гласуване на изборите,достъпно за българи от ЕС и се проведат по време на пандемията,дпс олеква яко,че и автобуси не може да докара.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 28. 28 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  При гласуване в парламента по важни въпроси ГЕРБ винаги са подкрепени от ДПС. Плюенето по медиите по между им е "игри" за пред избирателите
  —цитат от коментар 24 на pet_fire

  НЕ , просто е потвърждение ,че ДПС е Българска партия и милее за доброто на България.
  Кога е подкрепила ГЕРБ - когато всички мафиоти искаха да провалят бюджета на страната, друг път кога? аре напомнете ми , щото не помня, може да остарявам, знам ли?

 29. 29 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4504 Неутрално

  При гласуване в парламента по важни въпроси ГЕРБ винаги са подкрепени от ДПС. Плюенето по медиите по между им е "игри" за пред избирателите
  —цитат от коментар 24 на pet_fire


  При вота на недоверие, поискан от БСП, ДПС ще гласуват ЗА и против ГЕРБ единствено защото БСП и ДПС не могат да съберат достатъчно гласове вотът да мине и правителството да падне. Ако имаше дори минимална вероятност вотът да успее да свали ГЕРБ от власт, ДПС никога не биха подкрепили такъв вот! А и БСП не биха внесли вот на недоверие, ако имаше някаква вероятност този вот да е успешен! Всичко е един цирк!

  Мутрите - вън!
  Калинките - вън!
  Каскетите - вън!

 30. 30 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  До коментар [#4] от "Отнесен":

  "Ще прочета статията отново, че нещо не схванах логиката."

  Все си мисля, че резултата ще е същия. Тук важи принципа на бременната жена: или е бременна или не е. Та и твоята работа. След като не си схванал една простичка логическа конструкция от първия път,няма смисъл повече да се пънеш. Между другото, това не е ядрена физика.

 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4504 Неутрално

  До коментар [#25] от "Майндърбайндър":

  "Когато се разбра,че пари ще се дават предимно там,стана жизнено важна и влизането стана грандиозен успех."

  Не сме влезли в ЕЗ, а само в чакалнята! Там може да стоим и 10 години! Преди да ни приемат в Шенген няма да ниприемат в ЕЗ! Не зная само дали Баце "измаза" онази стена!

 32. 32 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Ако има електронно гласуване на изборите,достъпно за българи от ЕС и се проведат по време на пандемията,дпс олеква яко,че и автобуси не може да докара.
  —цитат от коментар 27 на Майндърбайндър


  Що бе , вие не мое си дигнете задника и да идете да гласувате, обаче ако ви дадат по телефона право , направо Ицо ще е премиер.
  И ако това ви е проблема , що за зор са тия предсрочни избори?
  Ми поставете искане и ако е разумно , може и да се приеме.
  Ама сега ако има предсрочни избори , всичко си остава както е било!
  И въпроса е - оти ги ручате жабетата?

 33. 33 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1189 Любопитно

  Всеки ден излизат по няколко анализа и във всички тях, услужливо се подминава цвъки?!
  Наистина ли не го забелязват или е съвсем целенасочено? Въобще няма да се учудя ако "евроатлантиците" начело с г-жа Херо ни го натресат като най-малкото зло.

 34. 34 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5646 Неутрално

  Ето това е протестът от 2013 год.
  https://www.youtube.com/watch?v=Qs6HCBhpH6U
  Тогава, когато комунистите и Орешарски обясняваха, че 50-60 000 не са цяла България.
  Днес излизат 2-3 000 неориентирани и подивели от домашен мързел в условията на карантина и затворени ресторанти и дискотеки индивиди, а от Резидентството и от БСП реват, че народът въстанал.
  Срещу какво и кого?
  Даже неуспешното хайдушко движение и Априлското въстание са имали организация и план какво ще правят с властта.
  А шепа неориентирани и лабилни, както и чайки бандити и платени хулиганчета искат с незаконни средства да поднесат властта на най-големия враг на България

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 35. 35 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Румен Радев няма да промени геополитическата ориентация на страната.

 36. 36 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3195 Весело

  Най-важното поне за мен в текста е въпросът - защо Борисов освобождава тримата министри, ако има само внушения, че са свързани с ДПС.
  Явно не ще да са само внушения.....
  Според мен основният предизборен постулат на ГЕРБ, че не са свързани с ДПС, на следващите избори няма да мине.

 37. 37 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  До коментар [#9] от "Alex Ivanov":

  "Аз съм сигурен, че зад аудио и видео записите стоят сараите. Това са някакви предупреждения към Борисов, а сто на сто има о още по-компрометиращи неща, но те се пазят за финал, ако Тулупа не внимава в картинката."

  Вероятно си прав, но всъщност няма значение. Записите не са основния двигател на събитията. Неадекватното поведение на ОПГто направи всичко това възможно. Ето ти няколко примера
  1.Поведението на гардовете при акостирането на Христо Иванов на Росенец. Ако доган ги беше привикал да си траят Христо щеше да стои на плажа и да си бърка в носа.
  2.Пращането на полицията да "охранява" ходенето на плаж с безумната конструкция, че нарушават конституцията по нечия заповед.
  3.Довеждането на поддръжници на ДПС с цел блокиране на гражданската изява "дружно ходене на плаж".
  4. Заихраването с етническата карта.
  5.Довеждане с автобуси на платена паплач на "контрапротест"
  6 Като върнем назад картинката, самия фарс около назначението на Гешев има ролята на бомба със закъснител, която ОПГто си самозаложи.
  7.Действията на Гешев като цяло през цялото време наливат масло в огъня на гражданското недоволство.
  8.Обидите нанасяни непрекъснато на протестиращите граждани от страна на властта : платени били, защитавали били Черепа, искали били да докарат комунистите на власт, манипулирани били, тиня били, лумпени били..... и още и още и още..
  9.Наглата постановка от писмото на евродепутатите от ДСБ до АЛДЕ.
  10.Непрекъснатото пробване на различни хватки (оставки, разследвания, обещания... всичко на думи разбира се) в опит да се отклони протеста от главните искания.
  11.Непрекъснатите лъжи на Борисов. За пример ще дам лъжата, че Радев отговарял за това кой ще охраняват от НСО. После се оказа, че 2ма от тристранката са пряко зависимо от Борисов.
  12.Майтапа с оставката на шефа на РДВР Бургас.
  13.Сагата около полицейското насилие на протеста. Щели да проверяват дали има такова цял месец. За такива действия (документирани) досега вече трябваше да са дисциплинарно уволнени и делото да е насрочено. Нанасяне на телесни повреди, гавра, уронване на престижа на институцията и т. н. Не съм юрист, подозирам, че има още престъпни състави.
  14. "Отразяването" на протеста в зависимите медии.
  15 Хвърлянето на кал наляво и надясно с цел техните издънки да потънат в общото замерване с кал. Радев бил такъв, Черепа бил онакъв, Христо Иванов бил бивш еди какъв и т. н.

  И така нататък и така нататък и така нататък. С всяка следваща стъпка мотивират гражданите все повече и повече и ако събитията продължават да се ускоряват със същата скорост в един момент верно може да се стигне до линч. Гражданите не искат това, но властта прави всичко възмобно да катализира процеса. И това не е някакъв план, просто Борисов го е страх от последствията от всичко което е надробил. И законови и мафиотски.

 38. 38 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  До коментар [#34] от "Депутат 241":

  "Днес излизат 2-3 000"

  Лъжа!

 39. 39 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  70 000 000 лева субсидия за тютюн. Бойко ги даде. За отрова, но в същност за гювеч на Доган.
  —цитат от коментар 6 на 442


  Обяснете точно! Не са 70 млн. лв., а 76 млн. лв. Изплатени предварително за 8300 тона тютюн
  https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/42-hil-tiutiunoproizvoditeli-shte-poluchat-76-mln-lv-subsidii-do-kraia-na-fevruari-297145/
  което прави 9.20 лв. субсидия за килограм при условие, че изкупните цени са под два лева за килограм:
  "Стопаните отглеждащи тютюн от сорта „Басми“ получават суми в зависимост от количествата – до 1000 кг по 2,18 лв. на килограм, от 1000 до 2000 кг – по 2,12 лв. и за над 2000 кг – по 1,41 лв.

  Ставката за тютюнопроизводителите, отглеждащи „Кабакулак“ е 1,11 лв. за килограм, за сорт „Бърлей“ е 81 стотинки и за „Вирджиния“ – 64 стотинки за килограм."

  Добавете и "освобождаването" от осигурителна тежест:
  "Минималният месечен размер на осигурителния доход за регистрираните земеделски стопани и тютюнопроизводители, които извършват единствено земеделска дейност през 2020 г. е 420 лв."
  https://www.noi.bg/benefits/insurance/1913-singlel
  Това прави 63 лв. месечна "безвъзмездна помощ" на тютюнопроизводител (МРЗ 630 лв. минус 420 лв., разликата умножена по 30% социални осигуровки - 19.8% пенсионна, 8% здравна, 3.5% общо заболяване).
  За сравнение месечната помощ за дете е под 45 лв. и то ако доходът е под 410 лева.
  "Чл. 62. (1) Средномесечният доход по чл. 4 от Закона за семейни помощи за деца за 2020 г. е 450 лв.
  (2) Средномесечният доход по чл. 4а, ал. 2, т. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2020 г. е 410 лв.
  (3) Средномесечният доход по чл. 4а, ал. 2, т. 2 от Закона за семейни помощи за деца за 2020 г. е от 410,01 лв. до 510 лв. включително.
  (4) Размерът на месечните помощи за отглеждане на дете по чл. 7, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2020 г. за семействата със средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на дохода по ал. 2, е, както следва:
  1. за семейство с едно дете – 40 лв.;
  2. за семейство с две деца – 90 лв.;
  3. за семейство с три деца – 135 лв.;
  4. за семейство с четири деца – 145 лв., като за всяко следващо дете в семейството помощта за семейството расте с 20 лв."
  https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=143562

 40. 40 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1353 Весело

  До коментар [#32] от "amanotwas":

  "обаче ако ви дадат по телефона право , направо Ицо ще е премиер"

  Дааа, 80те процента няма да можете да гласувате.

 41. 41 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  Интересно ДпС кога не е било на власт?

  Анатема на комунизма!
 42. 42 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  До коментар [#29] от "vassilun":

  Не съм много сигурен :) ДПС има депутати в ГЕРБ, и при Воля, и при Патриотите. Стига да пожелаят !?? Очертава се нов мандат на изолация за ДПС, но в по тежки условия. Ако има бързи избори , ДПС ще бъде в по малка степен на изолация. Депутатите на ДПС, няма да пострадат , но се появява една Кьовеши и европейска прокуратура. За ДПС става много трудно да държат Пеевски и Дуган ,..............и ще предпочетат Дуган , а...Пеевски и без това ще има проблеми с ЕС .. и по добре е сега да се изпревари. Тежка задача за ГЕРБ...днес могат да имат 60 депутата , но след 2-3 седмици ще се закотвят на 35. Изборите са най лоши за патриотите и Воля ,защото изчезват от пейзажа.

 43. 43 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#34] от "Депутат 241":

  Те признаваха за 60000, но може да са били много повече, цели булеварди по едно и също време в София бяха задръстени с хора. При положение, че тогава нямаше епидемия и социална дистанция.

  Анатема на комунизма!
 44. 44 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  До коментар [#41] от "anonim440":

  По времето на Костов

 45. 45 Профил на Borifour
  Borifour
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Трагикомични сте всички ,които до вчера плюехте по президента ,а днес се извъртяхте и подкрепяте опита му за дворцов преврат.

  Вече не сте фурнаджийски лопати,а направо вентилатори.

 46. 46 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  До коментар [#28] от "amanotwas":

  "ДПС е Българска партия и милее за доброто на България."

  После защо те наричам сараец, а)?

 47. 47 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#44] от "George Svinarov":

  Е те комунисттие може да кажат и че правителството на Луканов не е било с ДпС, но...
  Не знам какво толкова го хвалят този Костов. Релно служебното правителство на Софиански направи много за твърде кратко време. Не знам защо не го оставиха. А Костов само се повтаря като не знам какво. Какво направи? Лустрация ли? Декомунизация ли? Бутна съвецките бетони "паметници" ли? Жалко е че България така и нямаше своето антикомунистическо правителство.

  Анатема на комунизма!
 48. 48 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 548 Неутрално

  С две думи: Подарена власт!
  По-точно -Харизматична власт!
  Грешката, която допуснаха ръководителите на тази структура е, че не овладяха феодалазма и при отворени граници го оплетоха с идеологията на Съветския социализъм.
  Процесът на срутване е необратим.

 49. 49 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#10] от "Толерантофил Еманципатков":

  Много отдавна предупреждавах за подобен сценарий. Народа може да пее “Осанна” , но побеснее ли “ разпни го” ще е като детска песничка.

  Смилов е прав - проблема у нас винаги е бил лидерът на ДПС , който още от 80-те използва етническата карта за своя лична изгода. Само преди няколко години успя напълно да добие контрол върху най- важните държавни структури - ДАНС , Прокуратурата , полицията благодарение на парите спечелени от фирмите обръчи. Той сам си призна за това ,говорейки за разпределението на порциите... но тогава никой не реагира. 50. 50 Профил на Borifour
  Borifour
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#34] от "Депутат 241":

  Голям разнобой е настанал в тролската ви дружина тук!?

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  До коментар [#28] от "amanotwas":

  "Кога е подкрепила ГЕРБ - когато всички мафиоти искаха да провалят бюджета на страната, друг път кога?"

  Бюджет 2019 г. е провален от баш мафиотите, ДПС и ГЕРБ, -бюджетният дефицит е увеличен от 400 млн. лв. на 2.230 млрд. лв. с обещанието (от 19.07.2019 г.), че няма да има нов държавен дълг:
  https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/157090
  Пет месеца по-късно (преди и диея дя има за коранавирус) е поискан нов държавен дълг от 2.2 млрд. лв.
  "Чл. 68. (1) Максималният размер на новия държавен дълг, който може да бъде поет по реда на Закона за държавния дълг, е 2,2 млрд. лв."
  https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=143562

  Кого лъжете, бе, нещастни крадливи мутри!?

 53. 53 Профил на Borifour
  Borifour
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#47] от "anonim440":

  В този форум за Костов или добро ,или нищо...

 54. 54 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#51] от "George Svinarov":

  Христо Иванов не беше ли в коалиция с тази ОПГ?

  Анатема на комунизма!
 55. 55 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  До коментар [#54] от "anonim440":

  Е, и?

 56. 56 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  Сегашните протести показват, че БКП има план да направи някакви реформи, но само ако самата БКП ги оглавява и да не става въпрос за вината на БКП и комунистическото управление. Т. е. поредната подмяна на историята.

  Анатема на комунизма!
 57. 57 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#55] от "George Svinarov":

  Е тогава Гроб бяха добри ли?

  Анатема на комунизма!
 58. 58 Профил на Borifour
  Borifour
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#29] от "vassilun":

  Ти май си забравил,че БСП и ДПС управляваха заедно и даже водачите им се целуваха публично на Орлов мост ...

 59. 59 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#58] от "Borifour":

  БКП поиска тогава прошка от турците в България за това, което БКП е направила.
  А от българите БКП кога ще поиска прошка?

  Анатема на комунизма!
 60. 60 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  До коментар [#57] от "anonim440":

  Стига разводнявал темата. ДаБГ и ДСБ направиха опит да играят коректив отвътре и като видяха, че ГЕРБ е мафиотизирана структура се оттеглиха. Даже стана скандал с неоттглянето на Москов, ако помниш. Москов е единствения който можеш да посочиш като окалян (от ДБ) от събитията които визираш.
  https://www.mediapool.bg/gerb-blamira-sadebnata-reforma-hristo-ivanov-podade-ostavka-news242864.html
  Ето, да си припомниш. Абе как все гледате да излъжете, все едно помним като маймуните по 3 минути.

 61. 61 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  До коментар [#56] от "anonim440":

  "Сегашните протести показват, че БКП има план да направи някакви реформи"

  Всъщност показват, БСП в момента е толкова слаба, че освен жалки опити да яхне протеста и да внася ялови вотове на недоверие за друго не става.

 62. 62 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#60] от "George Svinarov":

  Този пост си го прочети ти няколко пъти.
  Не може да се правите на хора, които не са били във властта и то с Мутрата.

  Анатема на комунизма!
 63. 63 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  До коментар [#62] от "anonim440":

  Не разбрах каква ти е тезата? Искаш да кажеш, че ДБ е част от проблема?
  Нали знаеш че всеки може да има 3 взаимно изключващи се роли:
  1.Част от проблема
  2.Част от решението
  3.Част от публиката
  Към момента ГЕРБ и ДПС (заедно с прокуратурата) са част от проблема.
  ДБ е част от решението.
  БСП част публиката.

  Каквито и чупки в кръста да правите, нещата са толкова прости и ясни.

 64. 64 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1820 Весело

  “Опровержение чрез потвърждение: как ГЕРБ призна за съглашението с ДПС “——Е и тая статия е нещо като “ опровержение чрез потвърждение” .. двойно при това. Първо— че не му е лесна работата на Боко... Трябва да се съобразява с реална политическа сила в България, ДПС, дали му и ви харесва или не, избягвайки етнически напрежения. И второ, че като му поискат нещо, от улицата или другаде, той дава... като истински популист. И двете могат да се тълкуват в негова полза. Популизмът е най-близкото до демокрация, на което може да са надате в тия реалности и в това общество, дето сте си го направили
  —цитат от коментар 23 на Gretel


  А ти, моме, кое общество си направила, та си решила да наминеш и към нашето?

 65. 65 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Румен Радев е част от проблема и ако той (като геополитически избор на Решетников и БСП) не го отнесе, заедно с правителството и империята на Доган, ще се насадим на пачи евразийски яйца.

 66. 66 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ГЕРБ = БСП + ДПС!
  —цитат от коментар 18 на vassilun


  БКП=БСП+ДСБ+ДПС

  http://parlamentarniizbori.blogspot.com/2013/04/pregled-na-pechata-dnes.html #axzz6SYxNRdym

 67. 67 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1820 Весело

  Интересно ДпС кога не е било на власт?
  —цитат от коментар 41 на anonim440


  1997-2001 г.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Borifour
  Borifour
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#11] от "hodounski":

  F16 ?

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  С всяка следваща стъпка мотивират гражданите все повече и повече и ако събитията продължават да се ускоряват
  —цитат от коментар 37 на George Svinarov


  Бе като ви гледам как сте се "ускорили"... От "20 000", тази вечер сте цели... 200.

 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7378 Неутрално

  "най-здравото нещо е истината, която все някога излиза наяве. Истината обаче изисква и памет за това, кой какво е говорил през годините и зад какви позиции е стоял."
  А на българите паметта е много къса. Те бързо забравят, кой какво обещава и кой какво е направил. И акъла все му идва отпосле.

 74. 74 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  [quote#72:"Баба Яга"][/quote]

  Метлата ли си яхнала?

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3618 Весело

  До коментар [#19] от "amanotwas":

  ".....Какво право има ГЕРБ да се меси на независима институция,..."

  Коя институция наричаш независима ? Прокуратурата ? Парашутистът, наречен главен прокурор ?

 78. 78 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#4] от "Отнесен":
  "Ще прочета статията отново, че нещо не схванах логиката."

  Личи си по името ти!

 79. 79 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  До коментар [#76] от "Баба Яга":

  "радикалното БКП - ДСБ/ДеБъ"

  Мислиш ли, че хвърлянето на кал по ДБ помага по някакъв начин на сарайските каузи?
  1.Чувал(а) ли си за аргумент ад хоминем?
  2.Дори да приемем всичко което твърдиш за 100% истина, това с какво проюеня факта, че политическата мафия е издигнала беззаконието в принцип?
  3.Когато прилагаш принципа на Георинг и повтаряш като латерна е хубаво аудиторията да не се усети. В случая не заблуждаваш никой.
  В резюме, говоренето ти в стил Карадайъ (без връзка с действителността) разкрива истинските ти намерения.

 80. 80 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1020 Весело

  До коментар [#12] от "balkantourist":
  "Ако т.нар. мафия беше на власт, нямаше да влезем в ЕРМ 2!"

  Ти си гледай шопската салата и не се бъркай в политиката!

 81. 81 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1020 Весело

  До коментар [#16] от "edin drugii":
  "Та от всичко досега ,което се случва в политиката , не разбрах ,като десно мислещ и проевропейски настроен ,кой ще представлява десно мислещите в едни следващи избори ,щото то всички само ДС креатури "

  Пробвай с нов пирон! В чугун трудно влиза, но ти си явно упорит. Ти можеш!

 82. 82 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3705 Неутрално

  До коментар [#26] от "George Svinarov":

  За да има нормално развитие, на България ѝ трябват ляво и дясно. При това, ясно изразени. Дясното го съсипа Костов. За възстановяването му пречи вождизма на лидерите на десни организации. Лявото, въпреки опитите на Станишев успя да оцелее, но на косъм. Напук на Станишката. За да го има, Нинова трябва да разчисти съглашенците с ГЕРБ, които са ѝ в опозиция. И които действат, като типични герберски поддръжници.

 83. 83 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#19] от "amanotwas":
  "леле Смилов , ти от сабахлем ли си се подкарал?"

  Ти си онзи от вчера, 'дето майка му го е изкарала от другата страна, нали? В наше село казват "изгъз раждан"!
  Иди и я поздрави от мен, моето момче.

 84. 84 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3705 Неутрално

  До коментар [#29] от "vassilun":

  Може и да има въздържали се.

 85. 85 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3705 Весело

  До коментар [#31] от "vassilun":

  БутнАха я. Ще я правят наново, щото била много крива. 😁

 86. 86 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3705 Неутрално

  До коментар [#47] от "anonim440":

  Направо такова раздържавяване(приватизация), че ще го помнят и плюят още сто години.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  3. Когато повтаряш истината, повече хора я научават, а тези, които не са я знаели я научават.
  —цитат от коментар 87 на Баба Яга


  3. Когато повтаряш истината, повече хора я научават, а тези, които са я усещали, но не са я осъзнавали, просто проглеждат.

 89. 89 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#41] от "anonim440":
  "Интересно ДпС кога не е било на власт?"

  По времето на Иван Костов. Те тогава ДПС изобщо не е било на власт. И на Иван Костов са думите, че "Ахмед Доган е проклятието на България!" За цялото останало време си напълно прав.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#72] от "Баба Яга":
  "Бе като ви гледам как сте се "ускорили"... От "20 000", тази вечер сте цели... 200. "

  Слушай дърта брантийо, пак си се "новорегистрирал", ама нищо. Слушай внимателно, 'щото няма да повтарям. Ние с 200км в час ще ви го . . . забодем! Така ни научи ваш'та Тиква. И то много скоро ще ви го забодем. И после, брантийо, ще метеш пред "министерскио", че да те гледа цял град само какво можеш да работиш!

 92. 92 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1820 Весело

  До коментар [#72] от "Баба Яга":"Бе като ви гледам как сте се "ускорили"... От "20 000", тази вечер сте цели... 200. "Слушай дърта брантийо, пак си се "новорегистрирал", ама нищо. Слушай внимателно, 'щото няма да повтарям. Ние с 200км в час ще ви го . . . забодем! Така ни научи ваш'та Тиква. И то много скоро ще ви го забодем. И после, брантийо, ще метеш пред "министерскио", че да те гледа цял град само какво можеш да работиш!
  —цитат от коментар 91 на Косьо Генчев


  Остави я. Сенилността не винаги е миролюбива.

 93. 93 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#65] от "авторът":


  Румен Радев е част от проблема и ако той (като геополитически избор на Решетников и БСП) не го отнесе, заедно с правителството и империята на Доган, ще се насадим на пачи евразийски яйца.
  —цитат от коментар 65 на авторът


  Това са пълни глупости.
  Вие разбирате ли въобще какво казвате или просто следвате нечий съвет?
  Президентът се оказа първият костелив орех , който на глас изрече и посочи мутренската политика на правителството и веднага беше атакуван от “ бухалката” .

 94. 94 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  До коментар [#65] от "авторът":
  —цитат от коментар 93 на Strymski


  Първият ли?

  Кога си роден?

 95. 95 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#92] от "До руските мекерета":
  "Остави я. Сенилността не винаги е миролюбива."

  Е как да го оставя тоя?! Той е пак "под вънкашност чужда и под име ново". Ама както и да се нарече си е пак той. Тя простотията трудно се прикрива.

 96. 96 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  До коментар [#92] от "До руските мекерета":"Остави я. Сенилността не винаги е миролюбива."Е как да го оставя тоя?! Той е пак "под вънкашност чужда и под име ново". Ама както и да се нарече си е пак той. Тя простотията трудно се прикрива.
  —цитат от коментар 95 на Косьо Генчев


  Остави го да плува.

  Сам не съзнава каква антиреклама е за онова, което си мисли, че защитава.

 97. 97 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  До коментар [#55] от "George Svinarov":Е тогава Гроб бяха добри ли?
  —цитат от коментар 57 на anonim440


  ГЕРБ пак си бяха прости. Но за безпринципната коалиция и компромиси (продажби) Реформаторския блок беше "наказан" от избирателя си и изчезна в небитието.
  Избирателите на Радан Кънев, Христо Иванов, Светослав Витков, че дори и на Миглена Кунева са критични. Проблемът е, че милиционерите от ГЕРБ сте толкова прости, че дори и критичност не знаете що е.

 98. 98 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2058 Неутрално

  Ще прочета статията отново, че нещо не схванах логиката.
  —цитат от коментар 4 на Отнесен  Не се притеснявай и при Бочко е така - въпрос на айкю .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 99. 99 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2058 Неутрално

  Интересно ДпС кога не е било на власт?
  —цитат от коментар 41 на anonim440  По времето на Костов и ОДС - от пролетта на 1997 година, до лятото на 2001 година, когато властта премина в ръцете на « царя «, който с охота ги възстанови и така до тази минута .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 100. 100 Профил на Puhon
  Puhon
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Много точен анализ! Не съм съгласен само за служебното правителство - винаги може и по-лошо.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK