Картагенът на мафиотизираната държава ще бъде разрушен

Протестите са, за да си върнем Прехода и Държавата. Падането на Бойко Борисов е само необходимото условие за това.

© Юлия Лазарова, Капитал

Протестите са, за да си върнем Прехода и Държавата. Падането на Бойко Борисов е само необходимото условие за това.Коментарът е от профила на автора във "Фейсбук".


Птичият поглед над случващото се тези дни в страната дочува четири абсурдни тези:


Първо, протестите по презумпция не могат да траят дълго, всяка енергия се изчерпва, затова постепенно и тези протести ще се спихнат и ще заглъхнат.
Второ, протестите не дават отговор - а какво след това, ако, да допуснем, Бойко Борисов падне?


Трето, на протестите има какви ли не хора с какви ли не искания и убеждения и кой ли не се мъчи да яхне тези протести.


Четвърто, едни млади хора са се прибрали тук заради вируса и от нямане какво да правят протестират, ама после те ще си отидат обратно в Европа и САЩ и ще ни оставят нас пак тук, да я караме някак.


Няма какво да отговарям на подобни абсурдни тези!


Те не са абсурдни с това, че не улавят някои верни нюанси и детайли. Те са абсурдни защото от дърветата не виждат гората, не съзират най-главното, най-същественото.


А то е, че независимо от това какъв беше конкретният повод (конкретните поводи) за избухване на протестите, те еволюираха радикално.


В началото те бяха срещу Борисов - срещу погазването на демокрацията, срещу развъжданата от него невъобразима корупция, срещу чекмеджетата с каймета на Борисов, срещу въпиющата некомпетентност и антуража му, срещу арогантността и цинизма на езика му, срещу постоянните все по-брутални и по-плоски лъжи.


Но много бързо протестите се превърнаха в отрицание на онова лошо и уродливо, безпътно и безнравствено, в което се изродиха последните 30 години, в резултат на което бе откраднат от българските граждани Преходът и бе похитена от мафията на властта и властта на мафията тяхната Държава.


Протестите слагат черта под тези 30 години. Те искат не просто промяна на премиера и партията на властта, а промяна на начина, по който съществува и функционира България.


В този смисъл те са новата революция. Следващата след 1989-1990 г. българска революция.


Малко отклонение. Засега все още се говори за Първа световна война и Втора световна война. В по-далечно бъдеще може би Наблюдателят ще разглежда тези две войни като две фази на една и съща Световна война. Или поне ще ги разглежда заедно - като Световните войни. Както говорим за Пуническите войни, за Пелопонеските войни, или за Стогодишната война и Тридесетгодишната война


Може би в по-далечно бъдеще няма да говорят и за Революцията 1989-1990 г. и Революцията 2020 г., а за две фази на една и съща Революция или поне ще ги разглеждат заедно - Демократичните революции на България.
След като революцията 1989-1990 г. не можа да превърне България в нормална, демократична, европейска и успяваща държава, тя, революцията се възобновява и продължава започнатото преди 30 години.


В този смисъл не протестите сега правят революцията, а революцията иска да продължи, защото не си е свършила работата като хората, затова и предизвиква тези протести.


Това дава отговор и на горните четири абсурдни тези.


Първо, да, има вероятност и тези протести да не успеят, да се разредят и да престанат. Но проблемът не е в продължителността на протестите. Проблемът е, че протестите са инструмент на продължаващата, по-рано не успяла докрай революция. И проблемите на тази революция и причините за нея ще останат и след евентуално престаналите и този път протести. Тогава ще има в близко бъдеще нови протести, както след първата и втората Пунически войни е имало и трета Пуническа война, разрушила накрая Картаген.


Картагенът на мафиотизираната и мутризираната държава с проолигархичната, некадърна, алчна, хищна, корупмирана власт рано или късно ще бъде разрушен.


И тази уродлива власт даже има полза това да стане по-рано, отколкото по-късно, защото по-късно за нея ще бъде много по-зле и, образно, метафорично, а не буквално казано, няма само да ѝ клъцнат крадливите ръчички, а ще ѝ резнат наглите главички Нужно ли е това да се случва в България? Не е нужно, затова е по-добре да си идат с мир.


Второ, протестите вече не са само за това - Бойко Борисов да падне. Бойко ке падне, това вече и на Бойко му е ясно. Протестите са да си върнем Прехода и Държавата. Падането на Бойко Борисов е само необходимото условие за това.


Когато отречем сегашното уродливо и безпътно статукво, когато стане невъзможно да продължи мафиотизирането и мутризирането на властта, ще започнат конкуренцията и сътрудничеството на визии и идеи как да вървим по-нататък, как да си върнем отраднатия Преход и похитената Държава. Тогава, чисто теоретично, е възможно дори ББ и неговата орда да се борят за власт, защото така е при демокрацията, няма как да проведем дегербизация на България, все пак сме в ЕС, но ББ и ордата му повече няма да могат да управляват така, че България да е в плен на мафията на властта и властта на мафията.


Трето, разбира се, че ще протестира днес кой ли не.


По различни начини и с различни равносметки, много прослойки и обществени групи страдат от това, че нагло и цинично бе откраднат Преходът и бе похитена Държавата.


Затова именно всякоя възраст, класа, пол занятье зима сега участье в това предприятье.


А за това - кой искал да яхне протестите - вижда се, че те сега не дават воля на подобни мераклии, защото не са цел, а средство на възобновената революция. Тя, възобновената революция е "яхнала" протестите.


И както вече казах, когато се реши необходимото условие - Борисов да бъде свален от власт, и започне да се решава по-важното - достатъчното условие на революцията - връщането на гражданите на откраднатия Преход и похитената Държава, тогава ще се види кой може да предложи на българските граждани най-добри визия, стратегия, програма и конкретни действия за да бъде повече невъзможно някой да открадне Прехода и да похити Държавата, а България да стане най-сетне нормална, демократична, европейска и успяваща държава. Не някой ще яхне тогава протестите, а протестите ще родят своите лидери и ще ги изтикат най-напред.


Четвърто, може би е вярно, че сред закваската на протестите има млади хора, временно прибрали се тук заради вируса. И нима това е лошо? Нима те не ни дават друг поглед, нима ще продължим по комунистически да гледаме на тях като на предатели, изменници, избягали от България в гонитба на личния келепир?


Българите в чужбина са най-големият нетен финансов източник на България. Е, щом техните пари крепят България, нима тези българи нямат правото на своя дума в политиката? Време беше заедно с парите, контактите, успехите, приносите, доброто име на България, тези българи да поискат и по-решаваща роля в това - накъде да върви България


Няма такова разделяне и противопоставяне


на българи, закотвени тук като най-големите патриоти и разбиращи патриотизма като агонизиране в родината - агонизиране, ама в родината, и на българи емигранти, спасили се с бягство и така предали родината.


Има българи, които милеят за родината, където и да се намират по света. Патриотизмът днес не е да си топваш достойнствата в ледената вода по религиозни празници или да държиш с апломб и с диалектен отглас написани от друг пламенни слова на национални празници, а да искаш по-добро настояще и да работиш за по-добро бъдеще за България - там, където си - по света и у нас.


И последно, като при всяка революция, в това число и при възобновената наша революция, нейният успех или неуспех се определят не толкова от революционерите или контрареволюционерите, сиреч от тези, които са ЗА революцията и онези, които са ПРОТИВ революцията.


Успехът или неуспехът на революцията се определят от хората in-between, между, насред, по средата - тези, които в началото подрепят революцията, а после започват да се колебаят. Хем са за нея, хем се страхуват да не би при нея да загубят и онова, което вече имат - къшея хляб, сламения покрив над главата, скромната заплата, опеката на властта, липсата на задължение да отговарят за собствените си жизнени стратегии и упованието в това - някой друг да мисли вместо тях.


Ако тези междинни хора или поне критична маса от тях, все пак надраснат страховете си и продължат да подкрепят революцията, тя успява. Ако те се отдръпнат, революцията пропада.


Аз някога с очите си видях как първо площадите бяха пълни с наша подкрепа, вееха се сините знамена на Промяната, а после, поради ред причини, ние останахме в изкуствена засада, защото хората по площадите се отдръпнаха.


Да, нещо бе свършено, нещо бе променено, но в голяма степен то бе свършено, то бе променено, защото онези от нас, които продължиха нататък без да са стигматизирани, отлюспвани, охулвани и изхвърлени в канавката, свършиха това нещо, промениха това нещо - но така, че от свършването и променянето му основно спечели върхушката на БКП и ДС и техните близки, роднини, слуги, доносници, охранители, борчета, копои, носачи на куфарчета и пазачи на движимите и недвижимите им имущества.


Рискът: новото име на сигурността
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Ето защо днес имаме, това, което имаме.


Ето защо революцията се събуди, заклокочи, реши да продължи и именно поради тази причина и запротестира.
Ако революционерите и този път бъдат в един момент оставени в изкуствена засада, ще се наложи в близко бъдеще (дано все пак е толкова близко, че и моето поколение да го дочака), пак да се събужда недовършената революция, пак да заклокочи, пак да реши да продължи и именно поради тази причина пак да запротестира.


Имам обоснованото предположение, че рано или късно тя все пак ще успее. И Картагенът на мафиотизираната и мутризираната държава с проолигархичната, некадърна, алчна, хищна, корупмирана власт ще бъде разрушен.
Рано или късно той ще бъде разрушен. Но защо да е късно? Нека опитаме да е рано. С други думи - сега. А ако може - и веднага.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Мафиотската държава може да се разруши само с провеждане на пълна лустрация и зануляване на съдебната система и изкарване от нея на всички ,назначавани преди това с подпис на партията , тоест всичко трябва да се смени като кадри ,за да се рестартира системата ,няма такъв политически проект ,което значи пак от пусто в празно .

 2. 2 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Хахаха.
  Не. Това не е демократична революция, а Първа руска революция. Това е революция на мафията над Държавата. Революция за запазване заграбеното борез Прехода.
  И не. Не гастарбайтерите са най-големият ни вносител, а българският народ, който работи тука. И с тази лъжа Слатински ни обижда нас българите в България.
  Апропо гастарбайтерите ни могат с пълно право да се борят там където внасят данъците си.

 3. 3 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2315 Весело

  До коментар [#2] от "Да вярваме на истината":
  Пак ли си прекалил ПИК?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 4. 4 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Дневник, ставащото няманищо общо с 89-90 година.
  Тогава промените тръгнаха от хората, сега се подбутват от хора като г-н пРезидента, г-н Румен Петков , г–н Божков и т.н.
  От такива не знам каква промяна ще получим

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 5. 5 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Дневник, ставащото няманищо общо с 89-90 година.
  Тогава промените тръгнаха от хората, сега се подбутват от хора като г-н пРезидента, г-н Румен Петков , г–н Божков и т.н.
  От такива не знам каква промяна ще получим

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2433 Гневно

  "протестите не дават отговор - а какво след това" - стига с тези клишета! Нима няма отговор навсякъде около нас?! Нима не е ясен пътя на всяка нормална държава? Ако толкова не могат или не знаят какво да е "след това", нека БГ политици прекопират нечий модел на управление. Но май и на това не са способни, защото досега нищо хубаво не са приложили в държавата. Когато нещо не върви или е като да не е без хич, трябва нови действия с нови хора. Стига с тази липса на алтернатива, все едно вървим в канавка, а не на пътя, който сме избрали още през 1989 година. Поне може да се признае на наш`те ОПравници, че мога да баламосват не само народа си толкова години. Но вече е крайно време да спрат да го правят и със себе си. Отвратително е, че се продължава с налагането на посредствеността и примиренчеството на всяко едно ниво в институциите и в живота.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Каква демокрация бе хубавец, такава система на управление не е съществувала от времето на Атина! Западната т нар “демокрация” в марксистко-либераска свинщина чиято цел е унищожението Християнството и бялата раса. Няма нормален българин който да живее на Запад и да иска подобна дяволска система да се установи и в България. Което абсолютно не значи че не трябва да изхвърлим кадесарските сополи от управлението на България и да ги пратим към Русия където Путя може да си ги храни и пои колкото иска.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  До коментар [#7] от "nmq25555650":

  Путя лош, западната демокрация иска да те унищожи, намеси и Китай та лекуващия да хвърля кърпата

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Съгласен съм с този малко емоционален, но много точен коментар на Н. Слатински!

 11. 11 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  Мдааа, явно са му изкупили Месото, на народа ни ;-))

 12. 12 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Защо съм скептик

  Не съм бил свидетел, но свидетели са ми казвали, че митингът на СДС от преди първите избори е бил огромен, простирал се е от Орлов мост до х. Плиска. За ентусиазма пък да не говорим. А какво стана после на изборите? СДС ги загуби. Някои твърдят чрез измама. Възможно е, комунистите винаги са съществували чрез измама и престъпления. Но действителността е такава - огромна тълпа поддържници в София и ... загуба. Добре, питам аз днес, какъв оптимист трябва да си, та да се надяваш на победа след като събираш за каузата си 15,000 шествие? Няма как да се случи. Мъка ми е, но действителността ни е такава. Нашият народ не се вълнува от горестите на тези 15,000. Други са му болежките, други са му мераците. За да има промяна тази маса трябва да претърпи манталитетна промяна. Онова подобие на цар казваше, "Трябва да си смените чипа." Мамка му и прасе, прав е. Чипът, чипът в кратуните е проблемът на България. А смяната му е дълъг и сложен процес. Което ме прави скептик.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 13. 13 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5866 Любопитно

  От няколко дни в този форум се случи немислимото - другариат и ДБ-илитет застанаха в единен строй, воден от руския агент с псевдоним "Фигуранта"!
  И то защото руските шпиони в подопечната му администрация бяха подпукани от Гешев!

  [email protected]
 14. 14 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#9] от "дерибеев": Явно за глупаци като тебе които една книга по история не са отворили трябва многократно да се повраря речта на Богдан Филов в Русе през 1941 година в която той ясно казва че нито националсоциализма нито болшевизма са приемливи за България.
  Така и днес нито западните хомосексуалисти, нито руските мужици да не говорим пък за китайската комунистическа сган, са модел който ще ни донесе нещо добро ама с градска “десница” като тебе или Прокопиев и русофилистици като Копейкин и Радев бъдещето ни не е розово.

 15. 15 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#12] от "simval":


  Аз бях на този и още много подобни митинги! От Орлов Мост до Плиска беше!

 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Весело

  До коментар [#14] от "nmq25555650":

  ++++++++++++++

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#13] от "karabastun":Щото т нар градска десница не е никаква десница а марксисти тип BLM. Виж какви ги е писал във фейса през 2018 един от организаторите
  Хаджигенов се подиграва с православната ни църква и обредите и които според него ни връщали хиляди години назад. Тоя “десен” е и за това да се променяла Конституцията за да сме приели хомосексуалните “бракове.”

 18. 18 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#16] от "дерибеев": Така обикновенно свършват разговорите ми не само с “умните и красивите” неграмотници като тебе а и със дебилчетата в университетите в Щатите. Няма как да ми отговорите като освен Critical Theory друго не сте чели!

 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Весело

  До коментар [#18] от "nmq25555650":

  ++++++++++++++++++++
  Аз пък със същата лекота успявам да изкарам целия ви речников потенциал впрегнат като доводи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Много рехав е протеста само... И не е заради дистанцията, просто е рехав.

  dame
 21. 21 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3687 Весело

  До коментар [#2] от "Да вярваме на истината":

  Да бе! Руснаците искат да махнат протежето си, дето изпълнява техните проекти? Измислете нови опорки! 😀

 22. 22 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3687 Весело

  До коментар [#4] от "kvasimodo":

  Всичко започна заради един плаж, държавна собственост. И от явното толериране по всякакъв начин на определени личности. Финансово-икономически, правен, данъчен. За сметка на всички останали. И от използването на държавни институции, за уреждане на частни интереси. Но, щом си мислиш друго, няма да те разубеждавам. Сънувай си.

 23. 23 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3687 Неутрално

  До коментар [#6] от "ЗаНиЗа":

  Това е като мантрата, Бойко е по - малкото зло. А това по - малко зло ни остави на опашката на ЕС по развитие. Въпреки налените милиарди по различни програми.

 24. 24 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3687 Весело

  До коментар [#13] от "karabastun":

  И всичкия гербериат по матросовски се хвърли на амбразурата, за да защитава еднокнижния пожарникар. Иначе, няма грантове и ще спят гладни.

 25. 25 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  И каето си спомня че слугата на зеленият чорап и преди това на Гоце беше част от СДС преди години ...колко ченгета пося ДС едно време там и какво се случи после!!!

 26. 26 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  "Протестите са, за да си върнем Прехода и Държавата. Падането на Бойко Борисов е само необходимото условие за това."
  ===
  Да давате думата на пристрастни коментатори, мога да го разбера, ама на откачили...
  Искали да си върнат прехода моля ви се. Демек, признават, че те направиха прехода. Ами той вашият преход ни докара до тук бе смислов. Продължавай да настояваш за връщане на прехода па ще видиш кво ще ви се случи.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 27. 27 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  "В този смисъл те са новата революция. Следващата след 1989-1990 г. българска революция."
  *
  Има снимки от събитията тогава: Цариградско шосе от Орлов мост нагоре беше пълно с народ. Това наистина беше революция.
  А авторът защо така удобно пропуска събитията от 1996-97 година, когато цяла София беше пълна с народ да протестират срещу правителството на Жан Виденов?
  Всъщност помним, че същият този автор беше депутат от СДС, после стана съветник на Гоцето. За такива като него политическите пристрастия не са важни, защото лесно могат да се сменят според конюнктурата.
  И разбира се, никакъв отговор на основния въпрос: кой ще ни управлява?

 28. 28 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Нашият народ не се вълнува от горестите на тези 15,000. Други са му болежките, други са му мераците. За да има промяна тази маса трябва да претърпи манталитетна промяна
  ====
  Дааа, народът да се откаже от болежките и мераците си и да си смени чипа, че да може подопашниците да се сдобият с електорат. Интересно звучи, оригинална идея.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 29. 29 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7291 Неутрално

  До коментар [#27] от "pamela":

  Ако ще продължава да е мафията, по-добре да сме без правителство.

 30. 30 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 595 Любопитно

  До коментар [#14] от "nmq25555650":

  и до къде го докара Богдан ти Филов ,я кажи ни на нас, тия дето незнаем история

  гошо
 31. 31 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1555 Любопитно

  Точно за " да си върнем Прехода...", а откъде ще се започне на фона на патологичният популизъм ?!

 32. 32 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Слатински нищо не казва за протестите от 2013г. срещу избирането на Пеевски за Началник на данс. Според мен по следните причини:

  1. Две трети от сегашните протестиращи политици , подкрепиха Пеевски, който и тогава си беше същия мафиот- Мая Манолова, Корнелия Нинова, цялото БСП, АБВ и тн.

  2. Самият Слатински не помня да съм го виждал на протестите от 2013г.
  Не съм виждал и никой от Отровното трио.
  Но, помня, как Дайнов веднага после отиде на рождения ден на Станишев.

  Тоест, защо не протестирахте с нас през 2013г. Слатински и защо скривате тоя протест от вашия исторически преглед.

  3. Дошлите си българи от чужбина , имат право да си правят каквото си искат. Някои участват, повечето не участват. В Англия от близо 200 000 регистрирани, участват 35 човека. Значи нула цяло и нещо процента.

  4. Българите от чужбина са най- големия инвеститор, но ще бъдат и най- големия печеливш. Първо- тук лихвите по влоговете години наред бяха по - добри и те влагаха тук. Второ, след като починат родителите и близките им тук, те ще продават наследените имоти. Така , че хората си имат път , нищо не губят, а и ще спечелят накрая.

  5. Кажи ни, Слатински, защо Първанов, Костов, Стоянов, Плевнелиев и други не подкрепят протеста. Много ми е интересно.

 33. 33 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 738 Неутрално

  До коментар [#28] от "clarkv622":

  Нашият народ не се вълнува от горестите на тези 15,000. Други са му болежките, други са му мераците. За да има промяна тази маса трябва да претърпи манталитетна промяна====Дааа, народът да се откаже от болежките и мераците си и да си смени чипа, че да може подопашниците да се сдобият с електорат. Интересно звучи, оригинална идея.
  —цитат от коментар 28 на clarkv622


  Зорът не е някой си да си намери избиратели, а България да замяза на правова държава, а не на мутренска територия. Но с твоя чип толкоз си вденал.

  ПП. Едва ли си усетил, но си истинско доказателство, защо е необходимо да се смени чипа. Със досегашния тутакси разбирате нещата погрешно.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 34. 34 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2771 Неутрално
 35. 35 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  Те искат не просто промяна на премиера и партията на властта, а промяна на начина, по който съществува и функционира България.

  То и аз искам, ама не съм излязъл да протестирам.

  Отделно предпочитам сегашния вариант на функциониране на България, отколкото на някакъв неясен и неизяснен вариант, който в голяма степен ще бъде още по-лош от сегашния.

 36. 36 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#2] от "Да вярваме на истината":

  Слатински бързо забрави , че бе съветник на шушумигата Гоцэ...

 37. 37 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Този смахнат хамелеон ли ще каже какво трябва да се руши! Това е лигльо, който само хленчи по повод и без повод и гледа да изкара някой сребърник.

 38. 38 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#14] от "nmq25555650":и до къде го докара Богдан ти Филов ,я кажи ни на нас, тия дето незнаем история
  —цитат от коментар 30 на гошо
  Ами сигурно някой от твоите дядовци го е убил! Нали всички псевдо-десни сте всъщност розови,асексуални синове и дъщери на комунисти. Какъв свят шяхме да имаме само ако беше победила Германия сега! Сигурно белите щяха вече да са колонизирали Луната и Марс а Африка щеше да е райска градина! Вместо това западноевропейците и хамериканците се занимават да угаждат на разни маймуни които и днес са толкова близо до разбирането за цивилизация колкото и преди 5000 години.

 39. 39 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Каква демокрация бе хубавец, такава система на управление не е съществувала от времето на Атина! Западната т нар “демокрация” в марксистко-либераска свинщина чиято цел е унищожението Християнството и бялата раса. Няма нормален българин който да живее на Запад и да иска подобна дяволска система да се установи и в България. Което абсолютно не значи че не трябва да изхвърлим кадесарските сополи от управлението на България и да ги пратим към Русия където Путя може да си ги храни и пои колкото иска.
  —цитат от коментар 7 на nmq25555650


  Зиг Хайл!? викаш значи? ясен си, хомосапиенсите и това са го минавали вече, ама ти си явно на предходния стадии още. Желаем успешно еволюционно развитие...

 40. 40 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Успех на протестите

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 41. 41 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Проклятието на България не е нито Доган, нито ДПС! Проклятието на България са т.н. "столичани"! Печенеги, които всеки мафиот изкарва срещу малко пари и по този начин докараха и Костов, и царя и Орешарски, и връщат ли връщат България назад!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 42. 42 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 285 Неутрално

  [quote#39:"znaesht"][/quote] Това го пожелай на тия които унищожиха устеема към прогрес през 1945 и сега си плащат грешките с лихвите. Ще им стане ясно скоро на всички че и Юга е бил прав и че Бай Върбан също е бил прави ама ще е твърде късно като гледам. Смяташ ли че едно нормално общество ще ги търпи тия неща дори за секунда. Аз знам че американците преди 100 години не биха ги търпяли.

  https://www.thegatewaypundit.com/2020/07/caught-video-13-people-shot-gunfight-peoria-riverfront-440-police-called-protect-injured/

 43. 43 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Слатински трябва да говори за елиминиране на модела Доган-Пеевски. Бойко е господин никой - просто техен слуга...

 44. 44 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Ценостната система на герберурунгелите е толкова изкривена,че чак изчанчена.Лудите ги считат за свестни а свестните за луди.Крадците за честни а честните за глупаци.Простаците за умни а умните за дебили.Осъзнаването идва трудно и мъчително.Но винаги идва,когато сметката пристигне.Тогава идва и края.

 45. 45 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 381 Неутрално


  "Първо, да, има вероятност и тези протести да не успеят, да се разредят и да престанат. Но проблемът не е в продължителността на протестите. Проблемът е, че протестите са инструмент на продължаващата, по-рано не успяла докрай революция."


  Като се разредят и не успеят как ще доведат до успешен край неуспялата революция от 1989 година? И какво ви кара да мислите, че този път Картаген ще падне. За да падне, не е достатъчно да играете волейбол пред парламента и да вдигате инфантилни и незрели лозунго по мегдана. Борбата за смяна на системата не ви е проста разходка по главната, Нужно е много повече. Статуквото няма просто да ви се даде, защото сте млади и нахъсани, трябва да го заставите да се предаде. Това е борба. а не заиграване с думата революция, която напоследък се употребява под път и над път.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK