Протестирате. Защото ви се повдига от погнуса

Протестирате, защото вече ви се повдига от гнусотата на управляващите, защото сте отвратени от тяхната самозабрава и безнаказаност. От начина, по който те ви презират.

© Велко Ангелов

Протестирате, защото вече ви се повдига от гнусотата на управляващите, защото сте отвратени от тяхната самозабрава и безнаказаност. От начина, по който те ви презират.Анализът е препубликуван от "Дойче веле".


Вие сте нормален гражданин. Имате се от средната класа, макар по еврокритерии да сте беден. Не сте първа младост, пазите себе си и другите в това болно време, не се вързахте през 2013-та, за да не съучаствате в нововъзкачването на Борисов, но сега сте решен да протестирате. Защо?


Отколе за вас проблемът не е управлението на този лидер или онази партия, а фактът, че животът ви мина в най-бедната и разкапана държава в Евросъюза, в една олигархия в ръцете на шепа босове, които контролират мутри, групировки, мафии, тайни служби, партии и правителства. Въпросните първо си поделиха комунистическото наследство и все така продължават да си преразпределят националното богатство.
Съгласен сте с Миша Глени, че във всяка държава има мафии, само в България мафията си има държава. Не подкрепяте никоя политическа сила, участвала в управлението през последните 30 години, тъй като всяка от тях се е доказала като неспособна и непетимна да пребори олигархичния модел. Борисов за вас от самото начало е негово лице и същина, т.е. част, а не решение на проблема. Не виждате партийна алтернатива; или поне не такава с потенциал за електорална подкрепа, която да направи възможни коренни, включително и конституционни преобразования.


Защо този път е по-различно


И все пак, този път протестирате? Защо? Естествено, протестирате против управляващите и против техните управляващи, против модела на управление, превърнал демокрацията във фасада на олигархия. Но не сте в състояние да проследите безброя наративи, разкриващи държавата като корупционно и олигархично гнездо на безнаказаността. Затова не гневът е главният ви мотив.


Протестирате, защото вече ви се повдига. Този път протестирате етически, а не политически, естетически, а не социално. Гнусотата на управляващи и управляващи ги най-накрая лъсна за вас по начин, който ви изкара от циничното ви безразличие: те показаха, че ви имат за балами, достойни за пренебрежително презрение, че от вас нищо не зависи, че те държат и ножа, и хляба, и зрелищата, и че каквото и да правите, играете тяхна игра в техен спектакъл. Отвратени сте от тяхната самозабрава предвид безнаказаността им и безпоследствеността на всяка съпротива. Това, че Борисов и телеплямпалата му ви обясняват, че сте маша на Радев или на Божков, на сговори и сценарии между ДПС, "Да, България" и БСП, не ви бърка: допускате накрая да се окажете употребени, но сте там по друга причина. Вие сте там поради погнуса.


Повдига ви се от премиер, който първо зове председателката на парламента "просто кърджалийска пътна кака" или нещо такова, после я опипва публично, а тя търпи.


Повдига ви се от снимките от дома му, издаващи битност на подпухнал чалга главатар, триглаво похъркващ над гърненце с имане.


Повдига ви се от главен прокурор, който бърка Керенски с Каренин, докато се пъне да си извади изпод каскета нещо от недовдянатите уроци по история и литература.


Повдига ви се от правосъден министър, който в самозабрава се подгавря с предходник на поста, задето хора с вид и манталитет на мутри са го малтретирали, отказвайки му български бряг и флаг на територия, бранена от тях като чужда.


Повдига ви се от президент, който къта съветниците си, хванати в същия кюп и на същия калъп, все едно фактът, че са негови хранени хора, ги прави извънземни.


Повдига ви се и от премиер и подгласници, системно неспособни да излязат от квадратното мислене на компромати и конспирации, на завери и манипулации, само и само да не се разпознаят в огледалото на протеста на хора, отвратени от тях.


С Бат Бойко е отврат, но без него - още по зле?


Шепата говорещи глави не спират в хор да ви припяват от всички телевизии, че повече сълзи са пролени заради сбъднати молитви и да ви умоляват да се вразумите, защото с Бат Бойко е отврат, но без него още по-зле ще ни стане. И че по-добре отврат, отколкото лошо.


Обаче вие вече десетилетие преглъщате одиозния самозванец задето уж бил гарант на реалистичния компромис между корупцията и нейното ограничаване, между олигархията и контролирането ѝ, между злоупотребата и строителството на гърчави магистрали, между обективната бедност, несвобода, упадък и изоставане на опашката в сто класации и гарантираното живуркане: Бойко прави-струва, ама всеки криво-ляво добрува, както твърди майка ви.


Много като нея вярват, че Борисов е пределна еманация на българския гений - неуко-хитричка, интуитивно-сръчничка байганьовщина при снизен хоризонт, говорене на гьотере, мислене на дребно и крадене на едро, но уж с мярка. Впрочем бившият Живков бодигард и правешкият хитрец са онези байганьовски превъплъщения, които единствени са успели досега да управляват България за повече от десетилетие.


След унижението с царя, още десетилетие търпяхте човешкото си достойнство потъпкано, но не можете повече. И не искате: искате да сте част от реката на народното отвращение, най-накрая изриваща авгиевите обори на този тип власт.


И както сте против, без да сте за, стопляте, че усещането ви, че всички са маскари, ще да ви е вменявано, че неизбежността изборът да е между куцо, сакато и кьопаво ще да ви е внушена от добре разпяните и разпенени медии на Пеевски. Защото малцината, които се държат опозиционно тук, тутакси стават обект на пасквилите им, които въобще не се хабят да защитават нечия невинност. Единственото, което внушават, е, че и борците са също толкова оклепани, колкото и онези, срещу които се борят. Оттам и тягостното чувство за пошлост и омърсеност. За безалтернативност. Затова преоценявате цинизма си като манипулиран и се оглеждате за автентичен лидер и говорител.


Светлата фигура на протеста


Единствената светла фигура, която отколе припознавате, е тази на Христо Иванов: не само заради блестящия пърформънс на Росенец, който показа абсурдната сараизацията на страната, но и заради смелостта му още като правосъден министър да признае невъзможност да се бори срещу системата и съответно да създаде политическа партия. Проблемът ви с него е, че волята му да се бори чрез съдебна реформа влиза в нерешимо противоречие с дясната му вяра, основаваща се на неприкосновеност на частната собственост. В разграбена и присвоена страна, в която няма ни един осъден сред големите босове и кукловоди, такава една неприкосновеност е фундаментален проблем, олицетворяван понастоящем от Доган и Пеевски.


Идеята, че "кой крал - крал, оттук-насетне започваме на чисто" в същината си не е много по-различна от тази на Илия Павлов за гущера, който трябва да се раздели с опашката си. Безкомпромисна лява алтернатива, която е анти БСП и не признава неприкосновеността на придобитата по време на Прехода частна собственост, е големият отсъстващ от българската политическа сцена в момента.


На протеста видяхте ободряващо утопичен плакат, гласящ "30 години капитализъм стигат". Затова засега тактически ще застанете зад Иванов и ще го изчакате да узрее за идеята, че няма как управленският модел да се смени, без да се потърси сметка за несправедливостта на Прехода, а всички те предполагат автентична лява алтернатива от актуален по-скоро скандинавски, отколкото иберийски тип.


Не е за вярване, но е факт: участвате в мини революция на възвърнатото достойнството и възстановеното приличие не другаде, а в България. Това ви кара да се чувствате добре. И обнадежден. Ефектът на дъното.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 825 Неутрално

  2013 СЕ МОЛЕХ КАТО МАЛКО ДЕТЕ ДА НЕ ВРЪЩАТЕ БОРИССОФ И ПЕЕВСКИ , ВСИЧКИ МИ СЕ ПОДИГРАВАХА ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУКА , ЧЕРВЕНА БАБИЧКА СЪМ БИЛ НЕ ЗНАМ КВО ОЩЕ , МНОГО ПОМИЯ СЕ ИЗЛЯ ПО МО МЕНЕ ТОГАВА АМА СТРАШНО МНОГО , БЛОКИРАХТЕ И ПРЕДИШНИЯТ МИ НИКНЕЙМ 4И4Е ФОРЕВЪР , НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ГО ОТВЪРЖЕТЕ ВСЕ ПАК , ДА ПОМОЛЯ

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  "Светлата фигура на протеста"

  Христо Иванов бил най-светлата фигура на протеста! По-голяма хумореска не бях чел! А иначе протеста е гнусен отвсякъде! Организиран и ръководен от мафията, няма как да е друг!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  2013 СЕ МОЛЕХ КАТО МАЛКО ДЕТЕ ДА НЕ ВРЪЩАТЕ БОРИССОФ И ПЕЕВСКИ , ВСИЧКИ МИ СЕ ПОДИГРАВАХА ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУКА , ЧЕРВЕНА БАБИЧКА СЪМ БИЛ НЕ ЗНАМ КВО ОЩЕ , МНОГО ПОМИЯ СЕ ИЗЛЯ ПО МО МЕНЕ ТОГАВА АМА СТРАШНО МНОГО , БЛОКИРАХТЕ И ПРЕДИШНИЯТ МИ НИКНЕЙМ 4И4Е ФОРЕВЪР , НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ГО ОТВЪРЖЕТЕ ВСЕ ПАК , ДА ПОМОЛЯ
  —цитат от коментар 1 на reply


  И какво искаш? Да сложим Нинова ли? И Румен Гечев?! Ти май не живееш тука! Зад Христо пък е един друг олигах! Просто няма кой! Борисов ще е пак!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на rezachka
  rezachka
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Дневник, по-спокойно с дописките! Протестът оредя!

 5. 5 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1403 Весело

  Протестирате, защото сте достатъчно тъпи за да ви манипулират генерални секретари на БКП и руски агенти, скромно финансирани от подгонени от закона олигарси.
  Протестирайте, протестирайте, има кой да мисли за бъдещето вместо вас. Няма да ви хареса, ама ще е малко късничко........

  Знанието е сила, информацията - власт
 6. 6 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1403 Весело

  Дневник, по-спокойно с дописките! Протестът оредя!
  —цитат от коментар 4 на rezachka


  Когато протестът оредее, дописките се сгъстяват. Природен закон.

  Знанието е сила, информацията - власт
 7. 7 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Дневник, по-спокойно с дописките! Протестът оредя!
  —цитат от коментар 4 на rezachka


  Ще ви се.
  Този уикенд ще сме двойно повече от предишния.

 8. 8 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2055 Весело

  Ако не друго, за първи път в прав текст красивите умове разгърнаха шлифера и какво да видим - "безкомпромисна лява алтернатива". Ако някой още се е съмнявал де.

 9. 9 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 825 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  2013 , НЕ МЕ БЪРКАЙ В СЕГАЩНИТЕ СЪБИТИЯ , ДРЪЖТЕ СИ ГО АВТОДАМБАЗИНА ДА ВИ УПРАВЛЯВА КАСКЕТА АСКЕТА , ШИШИ , ЯЖТЕ ТОРТА САХЕРР , ТАКОВАЙТЕ С ДВЕСТА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ ЗАПАДА , ТАКА

 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  [quote#7:"еспресо"][/quote]

  Ако парите са двойно!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4185 Весело

  С Бат Бойко е отврат, но без него - още по зле?
  ---------------------------------------------------------------------------------

  Ха-хаааааааа

  Няма как когато

  СПРЕ ИЗТОЧВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПАРИ В ПОСОКА РУСИЯ

  и БЪЛГАРО - РУСКАТА ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ

  когато ЗАПОЧНЕ ЛУКОЙЛ ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ в БЪЛГАРИЯ

  ще стане МНОГО ама МНОГО ЗЛЕ !!!!!

  Ще стане - ама ЗА КОЙ !!!!

 12. 12 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1657 Любопитно

  [quote#7:"еспресо"]
  —цитат от коментар 10 на lz2
  Ако парите са двойно![/quote]

  А може ли безплатно да мразя правителство и прокурор ?

  Оставка

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 13. 13 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1657 Любопитно

  Ако не друго, за първи път в прав текст красивите умове разгърнаха шлифера и какво да видим - "безкомпромисна лява алтернатива". Ако някой още се е съмнявал де.
  —цитат от коментар 8 на Lemmy


  Това го има само в главите ви.
  А защо не РАДЕВ с мандат само за провеждане на избори и после каквото каже народа ?
  Или се страхувате ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 14. 14 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4185 Любопитно

  [quote#7:"еспресо"]
  —цитат от коментар 10 на lz2
  Ако парите са двойно![/quote]

  Искаш да кажеш

  В ДВЕ НОЩНИ ШКАФЧЕТА

 15. 15 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  [quote#12:"nessarox"][/quote]

  Ами може безплатно да мразите реда и закона, ама не го правите! Защото самият ръководител на протеста каза, че с пари всичко може да прави с вас!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 16. 16 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Повдига ми се от това като видя кой води протеста /БСП/ и кой го инициира /президента/ защо защото има разследване срещу негови съветници !??

 17. 17 Профил на Λllαν Βalckmore
  Λllαν Βalckmore
  Рейтинг: 117 Разстроено

  Баце вече извади милиардите от Брюксел, театралната грантаджийска група отново ще свие опашка и ще замлъкне до следващия глад.


  RIP Bulgaria

  All games must end... https://m.youtube.com/watch?v=Wa0Nmruih_A
 18. 18 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  [quote#13:"nessarox"][/quote]

  А защо един отявлен комунист, назначен от Кремъл трябва да ни прави изборите?! За да ги фалшифицира ли?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 19. 19 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  [quote#7:"еспресо"]
  —цитат от коментар 10 на lz2
  Ако парите са двойно![/quote]
  Извинявай -кой-къде-как раздава пари.Толкова ли не можете да разберете-На хората им омръзна да ги управляват самовлюбени и цинични хора.Е, има и такива на които не им е омръзнало.

 20. 21 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8326 Любопитно

  До коментар [#3] от "lz2":

  Може пак Орешарски нали бяха авери с Божков

  [email protected]
 21. 22 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 589 Неутрално

  "Единствената светла фигура, която отколе припознавате, е тази на Христо Иванов"

  Министърът в две правителства на Герп - единствената светла фигура? Пък на президента, хората "били извънземни" ...- Хайде, моля ви се. Пак приказки на "умно-красиви", които още от първия ден се опитват да яхнат протеста... Посмирете се малко, че пак ще изгоните хората, като през 2013, само афтентични жълтопаветници ще си останете накрая, а сред изборите "единствената светлата фигура" току-виж пак се настанил в министерски стол до Б.Б.

  П.С.
  И поради що се срамиш да кажеш, че се интересуваш от джендъри, бе момче? Що си се скрил зад това "полородови изследвания"?

  over the under
 22. 23 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1657 Любопитно

  [quote#12:"nessarox"]
  —цитат от коментар 15 на lz2
  Ами може безплатно да мразите реда и закона, ама не го правите! Защото самият ръководител на протеста каза, че с пари всичко може да прави с вас![/quote]

  Наивно е да си мислите, че Божков ме е накарал да протестирам.
  Ако Вие не сте убеден / а в нещо има ли сила ,която да ви накара да мислите по друг начин ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 23. 24 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1403 Весело

  След откровенията на Черепа и Паунов е много забавно как някои тук с гордост заявяват, че протестирали безплатно.
  Наистина е повод за гордост че кълвеш на гол бастун.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 24. 25 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  До коментар [#8] от "Lemmy":

  Виж си "дясната" алтернатива с Шишито, Доган, Влади Бездомното, Дани Ръбъла, Васил Мръчков -съветника на Гешев.

 25. 26 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1657 Любопитно

  [quote#13:"nessarox"]
  —цитат от коментар 18 на lz2
  А защо един отявлен комунист, назначен от Кремъл трябва да ни прави изборите?! За да ги фалшифицира ли?![/quote]

  Радев да е с мандат само за провеждане на избори ,без право на външни или вътрешни решения.
  Електронно гласуване, за да може българите в чужбина да гласуват онлайн, защото тях няма кой да ги качи в автобуси , машинно гласуване , за да гласуват повече хора и нека тогава да реши народа

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 26. 27 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Браво Митко! Много добрър синтез на настоящата обстановка и на несъстоялия се преход в България. Тези които ГЕРБ са изкарали на барикадата да бранят правителството ще те оплюят, но да не ти пука от евтини платени душици. От няколко дни препълват форума със спуснати отгоре "мения" за да могат да скрият малкото заслужаващи се да се четат коментари в огромен куп от помия. Опасявам се, че ще умаломощят хората и протеста може и да загасне без да е постигнал нищо. Вече не се говори даже за оставките на мерзавците от т.нар. правителство - всъщност мафиотска задруга. След 20 години да им е честита държава без население и да ги запомнят като братеубийци - народ който преживя 500 години иго ще си отиде тихо в историята унищожен от шепа алчни продажници.

 27. 28 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  [quote#14:"Hawaii"][/quote]

  И кой си държи парите в нощно шкафче?! Смятате хората за прости, а простите сте вие! Даже не можете да лъжете като хората и си се издънвате!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 28. 29 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  "..…...Въпросните първо си поделиха комунистическото наследство и все така продължават да си преразпределят националното богатство....."
  ..............
  Само,че протестите не са насочени срещу ВЪПРОСНИТЕ!!!
  Въпросните са решили да сменят лейтенантите.
  Ето защо не участвам в този протест.

 29. 30 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  След откровенията на Черепа и Паунов е много забавно как някои тук с гордост заявяват, че протестирали безплатно.Наистина е повод за гордост че кълвеш на гол бастун.....
  —цитат от коментар 24 на pag


  Бе те ходят на протеста не заради парите а за да се пишат "активни борци против фашизма и капитализма", белким вземат някаква пенсия!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 30. 31 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  До коментар [#10] от "lz2":

  Я си виж жалкия контрапротест с ромите и гитките, където на знаят за какво са дошли, а други направо заявяват, че са дошли за "парички" и че "Бате Бойко плаща". Пусни си " господари на ефира" за да им видиш физиономиите и приказките на гербаджийските фенове домъкнати в София.

 31. 32 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 391 Неутрално

  До коментар [#24] от "pag":

  Щото такива като вас сте тук на барикадата да браните ГЕРБ срещу мизерните огризки от трапезата на Бай Уй. Евтини платени лизачи. И затова не можете да проумеете, че има хора които протестират без да им е платено. Изкарали са ви всички да се опитвате да обърнете палачинката в полза на Бащицата. Но понеже сте некадърни и не ставате за нищо а сте само паразити, тия на които сте се впили в кръвта ще се изнесат от България и ще ви гледаме сеира тогава.

 32. 33 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  До коментар [#15] от "lz2":

  "Реда и закона" го видяхме - как изчезват 700 милиона и Бездомното не знае нищо, как Пепи Еврото отнема бизнеси, как пребиват протестиращи , държат ги оковани и си правят селффита. И как се раздават милиарди на Пеевски и Доган, който се ползва със статут на дедосегаем.

 33. 34 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 124 Неутрално

  Само като гледам колко активисти са налазили форума, явно протестът все пак не е толкова оредял.

 34. 35 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  До коментар [#10] от "lz2":Я си виж жалкия контрапротест с ромите и гитките, където на знаят за какво са дошли, а други направо заявяват, че са дошли за "парички" и че "Бате Бойко плаща". Пусни си " господари на ефира" за да им видиш физиономиите и приказките на гербаджийските фенове домъкнати в София.
  —цитат от коментар 31 на antonio_vivaldi


  Жалък ама с двойно повече протестиращи! Не ми се мисли какво би станало ако прекалите! 78% са на страната на правителството!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 35. 36 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  До коментар [#18] от "lz2":

  Радев беше избран със съдействието на Борисов , затова издигна неизбираемата Цецка и преди това оттегли Плевнелиев, който по думите му се държал крайно спрямо Русия.

 36. 37 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2961 Весело

  До коментар [#21] от "karabastun":

  Ама пък как Борисов ги накара онези в Брюксел точно днес да подпишат ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 37. 38 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  До коментар [#19] от "chicago514":

  Много добре знаят, но това е една от опорните точки спуснати от тъпата Шехерезада(Севдалинка, милиционерската щерка)

 38. 39 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8326 Весело

  До коментар [#37] от "дерибеев":

  Ветеран е нашият - и майстор

  [email protected]
 39. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 41 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Чудесен анализ. В голяма степен отразява вярно емоциите на хората по площадите. За съжаление обаче, в края автора се опитва да направи ляв завой, което според мен е изакване на метеното...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 41. 42 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2818 Любопитно

  До коментар [#26] от "nessarox":

  А гласуване по пощата?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 42. 43 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  След откровенията на Черепа и Паунов е много забавно как някои тук с гордост заявяват, че протестирали безплатно.Наистина е повод за гордост че кълвеш на гол бастун.....
  —цитат от коментар 24 на pag


  ============ Властта на всяка цена нищо не я оправдава - 2013 г.======

  Кога лъже Борисов- тогава или сега ?=========

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 43. 44 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Приеха на първо четене Закона за митнически складове и държавни бензиностанции и пламнаха протестите ! Целта е явно да не се приема на второ , че доста лапачи от червената буржоазия ще духа супата .

 44. 45 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Най-накрая. Доживяхме. Признаха, че са леви. Имаме новина...

 45. 46 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 261 Неутрално

  До коментар [#35] от "lz2":

  От 80% на 78%, това е добре за българската демокрация!
  Колко ли години ще ни трябват да обърнем резултата!?

 46. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 48 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2718 Весело

  "Защо този път е по-различно"

  Щото такъв позор не е имало! Само за седмица подлъганите разбраха кой какъв е и защо такъв е и оставиха платените сами да берат по жълтите павета срама , че са се продали.Това всички го разбраха и ги класираха където трябва.
  Но основният позор, разбира се , е за спонсорите и фигурантите. Те получиха точно това, което заслужаваха и точно така , както трябваше.
  Изводите, който българите си направиха:
  1.От камбанарията на най-новите събития, в България за последните 12 години не е се е появило нищо, което да оспори превъзходството на ГЕРБ.
  2.БСП и ДПС, работейки за своите политически интереси, се придържат към традиционната им привързаност към българската кауза и дори болшевишката секта на Курни в БСП не може да я отклони от проевропейския път.
  3.Малките джобни партийки изпуснаха юздите и всички се втурнаха по пътя на безогледната долнопробна българофобия.
  Който ще ги отведе, където им е мястото.
  4. Всичко, което радваше очите ни през последните дни, беше ПР акция на ГЕРБ, подарена безкористно от небезизвестен спонсор.
  Който този път надмина себе си.
  С помощта на фигурантите- те бяха уникални!

 48. 49 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1592 Любопитно

  Повдигането, погнусата и гнева са основателни и ясни!!!!
  Какво се случва после???????????????????

 49. 50 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 391 Неутрално

  До коментар [#48] от "Дон Кихот":

  Опорките са сверени и верни с оригинала! Като ви ги спускат, дават ли ви ги и готови на фаил за постване или сами си ги пишете?

 50. 51 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  Протестърите не разбраха нещо простичко - ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО РАЗГРАНИЧАВАНЕ ОТ Г-НРАДЕВ, Г-ЖА МАНОЛОВО, Г-Н ПЕТКОВ И КОМПАНИЯ!
  Избирателите на БСП и ДПС са бетон. Има обаче много колебаещи се дясно мислещи, които искат да дадат гласа си за алтернатива на ГЕРБ. Но виждайки как потенциалната алтернатива е в съюз с гореописаните политици те няма да я подкрепят.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 51. 52 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2718 Весело

  "Затова не гневът е главният ви мотив."

  Знае! А се прави, че не знае!
  Главният мотив го задава спонсорът. Но когато започва да звучи минорно или съвсем изчезва и спонсорът се усеща, че оркестърът свири фалшиво, настъпва това, което виждаме- замисленото като симфония звучи като концерт за пуяк и жабешки оркестър.
  Голяма работа е "Дойче Велле"!!
  Съперничи със "Свободна Европа".

 52. 53 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4185 Любопитно

  Протестърите не разбраха нещо простичко - ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО РАЗГРАНИЧАВАНЕ ОТ Г-НРАДЕВ, Г-ЖА МАНОЛОВО, Г-Н ПЕТКОВ И КОМПАНИЯ!Избирателите на БСП и ДПС са бетон. Има обаче много колебаещи се дясно мислещи, които искат да дадат гласа си за алтернатива на ГЕРБ. Но виждайки как потенциалната алтернатива е в съюз с гореописаните политици те няма да я подкрепят.
  —цитат от коментар 51 на kvasimodo


  Ха-хаааа
  Тази ОПОРКА върви я пробутвай в Доган-Сараите
  ГЕРБерчо
  Протестиращите българи са достатъчно интелигентни
  ДА ПОДКРЕПЯТ КОНКРЕТНИ ИСКАНИЯ и ЛИЧНОСТИ
  Това че до мен марширува този или онзи това не означава
  че ще промени ИСКАНИЯТА МИ
  Утре съвсем в унисон с поведението си
  в Протеста могат да застанат и
  ТЕМЕНУЖКА П
  Томислав Дончев
  Барни Ръбъл
  Самият БОЙКЬО може да застане - акъл го не бърка

  Е и !!!!!!!

 53. 54 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#32] от "svetlyobg":

  Никога не съм имал нищо общо с ГЕРБ. Смятам ги за некадърни на почти всички нива, а освен това и за корумпирани. Но за жалост са най - доброто, което ние българите сме произвели като политически продукт в момента. Левите радикали, които правят революции не могат да бъдат истинска алтернатива. Всичко трябва да се решава на редовни и законови избори. Авторът иска лява алтернатива от Западен модел, каквато явно се гласи да бъде ДБ. Аз питам къде е дясната? Най - големият проблем на България е, че няма истинска дясна партия. Затова и управлява ГЕРБ, за които няма ляво или дясно.

 54. 55 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2718 Весело

  До коментар [#50] от "svetlyobg":

  "Опорките са сверени и верни с оригинала! Като ви ги спускат, дават ли ви ги и готови на фаил за постване или сами си ги пишете?"

  Вие щедро ни ги предоставяте, без да спрегнете, че авторството е ваше-толкова можете!
  Наша работа е само да натискаме клавишите и да гледаме с четири очи да не пропуснем нещо.
  Но може би се случва- ето аз например не съм забелязал вашият фигурант последната седмица де си е показал носа от кабинета, в който го насадихте.
  И да ни е зарадвал с някой цитат на Деса, съгласуван с Путин.
  Бъркам ли нещо? Ако бъркам, се извинявам!

 55. 56 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Добре де, защо пишат в Дойче Веле, тук няма ли кой да им плаща?
  Иначе днаем, че плюването по България го могат.

 56. 57 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 391 Неутрално

  "Наша работа е само да натискаме клавишите и да гледаме с четири очи да не пропуснем нещо. ...
  —цитат от коментар 55 на Дон Кихот


  Ще си кажете, ще си кажете. А на останалите ти мантри даже не обръщам внимание. Предполагам, че са генерирани автоматично от AI, за съжаление с интелигентността на лидера на култа ви.

 57. 58 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1759 Гневно

  Отличен коментар. Аз съм точно този среден гражданин, който иска нормално бъдеще за децата си. Протест до дупка и оставка на мутро-комунистическата клика.

  Бойко, за да ме разбереш, братиньо, щи го кажа така: БЕГАЙ!

 58. 59 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  "Вие сте нормален гражданин. Имате се от средната класа, макар по еврокритерии да сте беден. Не сте първа младост, пазите себе си и другите в това болно време, не се вързахте през 2013-та, за да не съучаствате в нововъзкачването на Борисов, но сега сте решен да протестирате. Защо?"
  *
  Авторе, в България вече има средна класа и по европейските критерии.
  Участвах в протестите срещу Луканов, Виденов и Орешарски. Не съм гласувала за ГЕРБ.
  Лошото е, че ми се повдига не само от Бацето, но и от Радев, Нинова, Манолова, Пикаещия манекен, Коко Контрабандиста, Костя Копейкин и останалите одиозни фигури от политическия живот. А те си точат зъбките за властта.
  И какво, да ги подкрепя ли?

 59. 60 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 391 Неутрално

  До коментар [#56] от "НеКой":

  Плюенето не е по България а по мафията, която се е срастнала с държавата. А ти не си НеКой а си Някой. Дилянчо, гледай си кражбите а не се набърквай във форума.

 60. 61 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#60] от "svetlyobg":

  Мафия, та мафия. кой си ти да квалифицираш всички?
  На Божков парите не миришат , нали.
  Нищо, че там има 18 обвинения.

 61. 62 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#59] от "pamela":

  Точно, с неуспелия адвокат, скулптор и автор на фалшиви новини нямам общи теми.
  Със синьо-червеното комуне от от Крушовица и военният диктатор резидент също.

 62. 63 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 391 Неутрално

  До коментар [#61] от "НеКой":

  Хаха. Божков за мен е съшия престъпник както и ББ и цялата им пасмина - ГЕРБ, ДПС, псевдопатриоти, БСП, президент и т.н. нискочели изчадия. Това не означава, че човек не трябва да търси алтернативи. Между другото ти винаги си бил контра на разионалния разум и се чудя дали въобще има смисъл да влизам в диалог с теб.

 63. 64 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#63] от "svetlyobg":

  Не виждам вашата партийка като алтернатива.
  Мнозинството хора също.

 64. 65 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#23] от "nessarox":

  А защо вървиш след ОТРОВНОТО ТРИО съставено от комунистическо отроче и хора на Божков

 65. 66 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  Трета статия за редена с революцио ен плам. Другари, няма да я бъде вашата соц. революцийка. Комкото и статии да напишете, няма да се пплучи.

 66. 67 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#63] от "svetlyobg":

  Ама вървиш в протест воден от негови хора

 67. 68 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  [quote#13:"nessarox"]
  —цитат от коментар 18 на lz2
  А защо един отявлен комунист, назначен от Кремъл трябва да ни прави изборите?! За да ги фалшифицира ли?![/quote]


  Назначен от Кремъл ли ?
  Тогава гласувалите за него 2,3 милиона гласоподаватели, вероятно са били купени от същия Кремъл ?!
  По колко пари на калпак са раздавани ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 68. 69 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1403 Весело

  До коментар [#24] от "pag":Щото такива като вас сте тук на барикадата да браните ГЕРБ срещу мизерните огризки от трапезата на Бай Уй. Евтини платени лизачи. И затова не можете да проумеете, че има хора които протестират без да им е платено. Изкарали са ви всички да се опитвате да обърнете палачинката в полза на Бащицата. Но понеже сте некадърни и не ставате за нищо а сте само паразити, тия на които сте се впили в кръвта ще се изнесат от България и ще ви гледаме сеира тогава.
  —цитат от коментар 32 на svetlyobg


  Ти нали от 20 години живееш в щатите бе, патенце? Паразитът си ти, защото ние плащаме пенсиите и лечението на майка ти и баща ти, дядовците и бабите ти, докато ти се правиш на умник по форумите.
  Я бегай да изпълняваш дневната норма от коленичене и целуване на крадените маратонки на афроамериканските негри. И да го правиш с видимо желание и удоволствие, че току виж си им разстроил нежната душевност и ти омачкали бялата муцунка......

  Знанието е сила, информацията - власт
 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 71 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 19 Разстроено

  До коментар [#27] от "svetlyobg":
  "Опасявам се, че ще умаломощят хората и протеста може и да загасне без да е постигнал нищо."

  И точно така ще стане , защото да предположим , че ББ си отиде какво ще стане !?!?
  1 . Служебно правителство т.е. Радев и БСП , а май и ДПС
  2. Друго правителство на ГЕРБ т.е. същата работа.
  3. Експертно правителство на този парламент т.е. същата работа
  А при нови избори пак ГЕРБ , БСП ,ДПС и някой друга партийка вместо Воля и Патриотите в най добрия случай т.е. никаква промяна !!!!!!!!!!

 71. 72 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1320 Весело

  До коментар [#61] от "НеКой":. контра на разионалния разум ..
  —цитат от коментар 63 на svetlyobg


  Казах ли ти, че си умен? Ако не съм, сега ти го казвам! "Рационален разум"! Това си го записвам и дано някой се навие да ми го преведе.
  Призоваваше тук към насилие, бориш се срещу "активираните", пишеш-бришеш... Бравос!
  Сега остава, понеже чух, че си вадиш хляба като "съветник", да се направиш на златна рибка и да сложите Маяма за министър-председателка, хахаха! Дано не си като златната рибка от вица с картата на Босна, обаче, хахах
  Браво Светльо Високочели, браво! Напред и нагоре! Там ви е мястото.

  P.S. Бях казала, че няма да се занимавам с глупости, щото ме е гнус, ама не се стърпях да изригна във възторг, хихихихи....

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 72. 73 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  До коментар [#13] от "nessarox":

  Точно това ще стане само след 8 месеца. Съветвам всички "лидери" на умните и красивите да се хващат на работа и да си организират структурите че да имат поне някакъв шанс за влизане в парламента. И да почват да мислят отсега за кандидат за президент че след по-малко от година идват и тези избори. И ако не са решили директно да подкрепят зеления чорап, трябва да издигнат разпознаваема личност. Един хинт от мен - ако издигнат про-европейски кандидат, който да не говори много глупости биха привлекли доста гласове от подкрепящите ГЕРБ.

 73. 74 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  До коментар [#68] от "niksan1":

  СвободнаЕвропа: https://www.svobodnaevropa.bg/a/30156498.html
  След спечелените от Румен Радев избори, Леонид Решетников обявява, че е обсъждал неговата кандидатура с лидерката на БСП Корнелия Нинова.

 74. 75 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 308 Весело

  До коментар [#2] от "lz2":

  Мафията управлява държавата и организира протест? Интересно! Пийте ги тези хапчета, ще ви помогнат много.

 75. 76 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  Протестирате. Защото ви се повдига от погнуса
  —цитат от коментар 0 на заглавие


  Явно от пРезидента, Божков, Пеевски, Мая, Нинова и т.н. не се гнусите.
  Иначе казано - избирателно гнусливи сте.

 76. 77 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Внушенията, че няма алтернатива, че всички са крадливи обслужват тотално компрометираното правителство на Борисов! Демокрацията не е съвършена, тя е процес, който трябва да се подобрява чрез смяна на правителствата! Дали следващото ще е по-добро - да! И ако не е достатъчно. - ще го сменим отново! Разбирам рефлексите от миналото, но нашият живот ще се подобри само ако изискваме и отстояваме ценностите си!
  В никакъв случай не трябва да позволяваме на ГЕРБ да фалшифицира следващите избори, затова се налага да извоюваме демокрацията обратно от мафията на бившата фържавна сигурност!

 77. 78 Профил на ghostwhale
  ghostwhale
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много точен текст. Изпратих го на баща ми - типичен поддръжник на съглашателската теза за "по-малкото зло" - с надеждата нещо да стигне до него.
  Другото, което погнусява, са коментарите под текста. Няма изненада, те са част от проблема, заради който протестираме.

 78. 79 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 932 Любопитно

  Димитър Камбуров, завалийката, „Доцент по литературна теория към едноименната катедра на Факултет по славянски филологии на СУ“, ни развива тук една зашеметяваща литературна теория по неговата специалност! Митя, Камбурка, що не се огледаш, лъчезарни, па да видиш кои са организаторите на протеста? Минеков, Хаджигенов и кой… Бабикян! И всички знаем каква страховита борба водят те срещу едни страшни неща, с които вече ни проглушиха ушите! Само че какво имат те да предложат насреща? Какво предлагат? Някой чу ли? Какво ще стане утре, ако те, със силата на могъщия си ум и неземната си красота (хеле пък Бабикян) гътнат, камбичнат или катурнат озверелия диктатор, сатрапа Бокаса или кръволока Гешев? Кои неземни демократи ще грабнат държавното кормило? Или една стринка, дето тая година няма да ходи на Бузлуджа, щото касиерката пак е избягала с 5-6 милиона левчета? Как, с кои кадри и с кои средства те ще отрежат всичко, срещу което се борят сега? Някой да помогне с предположенията? Дали пък необичайно талантливият финансист, Румен Гечев, няма да поеме Министерството на финансите и един лев да стане 3000 долара? Или беше обратното, а? Кой ще ни каже?

 79. 80 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  До коментар [#78] от "ghostwhale":

  Баща ти явно е разумен човек.

 80. 81 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 932 Любопитно

  [quote#13:"nessarox"][/quote]

  Ами не, „не РАДЕВ с мандат само за провеждане на избори“, защото последният път, когато Радев направи избори с назначеното от него служебно правителство, изборите ги спечели озверелия диктатор, сатрапа Бокаса и сега има протести! Така харесва ли ти? Кажи, евтино манипулаторче? За този вариант сети ли се? М?

 81. 82 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Е па ние не протестираме щото ни отващават лъжите на протесътърите

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 82. 83 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1320 Весело

  [quote#13:"nessarox"]
  —цитат от коментар 81 на Santos
  Ами не, „не РАДЕВ с мандат само за провеждане на избори“, защото последният път, когато Радев направи избори с назначеното от него служебно правителство, изборите ги спечели озверелия диктатор, сатрапа Бокаса и сега има протести! Така харесва ли ти? Кажи, евтино манипулаторче? За този вариант сети ли се? М?[/quote]

  Сетила се е, ми, как няма да се сети! Те за всичко се сещат. Отдавна са се сетили, например, че като махнат Борисов и Гешев, ще свикат ВНС и ще направят републиката "президентска". Не са проверили още как точно ще свикат събранието и колко души от бабункяновците ще са вътре в него. Нещо повече, не знаят, че от 400 депутати ГЕРБ ще има поне 200, БКП-2, ДпС и остальная... ще имат останалите 200. Колкото се разбраха да са "заедно" срещу ГЕРБ, толкова ще се разберат и как да бъде избиран следващия "Гешев". Ако пък не могат да свикат ВНС, но пък спечелят 10 души обикновени депутати, гравитиращи към БКП-2, те отдавна са се сетили, че ще бъдат "управляваща опозиция" - щото нищо няма да управляват, за разлика от при ГЕРБ, и никаква опозиция няма да бъдат, защото са "заедно" с венцелилавата другарка, братовчедка на Костов и видна едрогърда разединителка. Само последното прилагателно я различава от сестра Галева - новата червена кукувица, разголила предница с червеното знаме.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 83. 84 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 671 Весело

  До коментар [#5] от "pag":

  Протестираме защото сме тъпи. Казваш и отсичаш, защото явно си умен. И от много ум си за боко. И от същото количество сива маса, която пълни задочието ти обичаш да те карадат, лъжат, унижават, маргинализират/тази думичка не я познаваш, ма той и боко също/. Това е и разликата между нас, защото ние не си падаме по тези неща. А ти, умнико герпъф си пажувай, пажувай.

 84. 85 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 718 Весело

  "Протестирате, защото вече ви се повдига от гнусотата на управляващите, защото сте отвратени от тяхната самозабрава и безнаказаност"
  ===
  Умнокрасивите все пак се вслушаха в това, което анализаторите им казваха по отношение на протеста - че протестиращите нямат никаква идея за какво протестират.
  Вслушаха се, разбраха какво трябва да направят и започнаха да го правят. Започнаха да обясняват на хората за какво протестират.
  Това вече е печеливша стратегия:
  1. Слушаш какво казват специалистите
  2. Набелязваш мерки
  3. Изпълняваш мерките
  Така се прави другари, а не както преди - само празни приказки.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 85. 86 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  Афера, Дойче веле, ПИК...Странно ми е какви хора четат подобни сайтове!

 86. 87 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 718 Весело

  Браво Митко! Много добрър синтез на настоящата обстановка и на несъстоялия се преход в България. .
  —цитат от коментар 27 на svetlyobg

  ===
  Браво нали. Хубу, че е митко да ви разясни за какво протестирате, че иначе става неудобно, когато ви питат в ефир. Протестират умни и красиви, пък като почнат да говорят, хората си мислят, че са хванали изкуфелите старци от кръчмата да дават интервюта.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 87. 88 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 654 Неутрално

  само 3 % са това , другите са селски хитреци и си харесват БСП ГЕРБ- олигарси

  BG e мини империя на злото.
 88. 89 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3233 Неутрално

  Демокрация е бе. Направете си партия и изчистете гнуста. Ама то много работа? Ами работа е. Не е за мързеливци в лятна почивка.

 89. 90 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Чудесен анализ. В голяма степен отразява вярно емоциите на хората по площадите. За съжаление обаче, в края автора се опитва да направи ляв завой, което според мен е изакване на метеното...
  —цитат от коментар 41 на Kamenarski


  +++++

 90. 91 Профил на ghostwhale
  ghostwhale
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#80] от "atmanpg":

  Така е. Но подобно на много хора от неговото поколение не е способен да види, че "комунистите" и мутрите са едно. И че в този смисъл идеята за "по-малкото зло" е нонсенс.

 91. 92 Профил на Chudomir Neznakomov
  Chudomir Neznakomov
  Рейтинг: 15 Гневно

  Да, погнусата е голяма. Голяма е и загрижеността, че каскетът можеше да нахлуе и нахлуваше до не отдавна не само в Президенството, но където си поиска. Хората излязоха и заради това. Заради това все повече вярват на Христо Иванов - първи, непрекъснато и безусловно връзващ оставките на Борисов и Гешев. Защото мафията е силна, когато се страхуваме. Когато е на светло и охулена от всички заедно, тогава не нашите, а нейните гащи треперят. Но нека бъдем по-благосклонни към тези, които не смееха да кажат нищо преди за Гешевци и Цацаровци, а сега го казват зорлем и с половин уста. Слатински го дефинира много точно. Мафия се изкоренява не само от тези на първите линии, а най-много от тези между тях и зоната на безразличните. Тези по средата - те са критичната маса Наистина това е революция на възстановеното достойноство и всички имат място в нея. Нека да го отвоюваме трайно, защото то е право на всички. Колкото повече се борят за него, толкова повече се отдалечаме не само от Борисов и Гешев, от евентуалните им реплики и от мафиотския модел, който създадоха и ги досъздаде.

 92. 93 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7887 Неутрално

  Всеки нормален изпитва погнуса от тези, които ни правят на идиоти и ни държат на дъното на ЕС.

 93. 94 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 59 Неутрално

  "Вие сте нормален гражданин. Имате се от средната класа, макар по еврокритерии да сте беден. Не сте първа младост, пазите себе си и другите в това болно време, не се вързахте през 2013-та, за да не съучаствате в нововъзкачването на Борисов, но сега сте решен да протестирате. Защо?"*Авторе, в България вече има средна класа и по европейските критерии. Участвах в протестите срещу Луканов, Виденов и Орешарски. Не съм гласувала за ГЕРБ. Лошото е, че ми се повдига не само от Бацето, но и от Радев, Нинова, Манолова, Пикаещия манекен, Коко Контрабандиста, Костя Копейкин и останалите одиозни фигури от политическия живот. А те си точат зъбките за властта. И какво, да ги подкрепя ли?
  —цитат от коментар 59 на pamela


  Никой не говори за вас, г-жа. Вие сте и по-възрастна от описания прототип, а и сте от мълчаливия слугинаж на ГЕРБ. Всъщност, мълчаливи сте само като подминавате изстъпленията на режима на Борисов. Иначе да сипете помия по критиците му сте много гласовити. Но не си въобразявайте, че някой се надява на гласовете на презрелите пещерни антикомунисти като вас: вие сте бетонни глави и промяна у вас няма да има.

 94. 95 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Междувременно, Христо продължава да човърка Доган. Там е истината. Ще гледаме как Памели, пажчета и останалия гербав слугинаж се гъне на амбразурата за Доган, само и само да не се разбият на пух и прах десетгодишните им усилия по омаскаряването на малцината достойни бг политици.

 95. 96 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 819 Неутрално

  "... А иначе протеста е гнусен отвсякъде! Организиран и ръководен от мафията, няма как да е друг!
  —цитат от коментар 2 на lz2


  ЩЩД

 96. 97 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1403 Весело

  До коментар [#5] от "pag":Протестираме защото сме тъпи. Казваш и отсичаш, защото явно си умен. И от много ум си за боко. И от същото количество сива маса, която пълни задочието ти обичаш да те карадат, лъжат, унижават, маргинализират/тази думичка не я познаваш, ма той и боко също/. Това е и разликата между нас, защото ние не си падаме по тези неща. А ти, умнико герпъф си пажувай, пажувай.
  —цитат от коментар 84 на yorddj


  Е щом те кефят кака Корни и резидента, "протестирай" за да им дадеш властта.
  А твоето мнение е много, ама много важно за мен, мухахахах........

  Знанието е сила, информацията - власт
 97. 98 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  До коментар [#95] от "BLM":

  Вие сте патологичен лъжец и изключително злобен човек. Всякакъв спор с Вас е напълно излишен. Нито съм на държавна служба да завися от ГЕРБ, нито ми пука дали ще изритат Бацето от властта. Най-малкото пък да съм защитавала Доган. И с каква цел ми приписвате всичките простотии, които Ви идват наум?
  Обаче ако на Вас не Ви пука кои ще са следващите стига да не са сегашните, за нас е важно кой ще е на власт, а тези, които съм изредила са доказали, че не стават.
  Гледайте си там черните животи в САЩ, ние не спадаме към тях така, че нямаме нужда такива като Вас да ни учат какво да правим.

 98. 99 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 59 Неутрално

  До коментар [#98] от "pamela":

  За какво точно съм излъгал? За злобата: не аз наричах единственият смел български политик в момента "Ристю".

 99. 100 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 261 Неутрално

  До коментар [#69] от "pag":

  Ваша милост няма срам!
  Бащите ни, дядовците и бабите ни заслужават повече заради труда, който са положили бе другарю гербаджия, а вие искате да ги лишите от това, което им се полага.
  Каква наглост, какво неуважение към тях!
  Пожелавам ви да изпаднете в тяхното положение, та дано влезе малко разум в главата ви, което смятам е по-добрият вариант от удар/гънка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK