Колко дълго ще е сбогуването

Не е работа на протестиращите и тези, които мълчаливо ги подкрепят, да спорят именно сега по различните варианти на една бъдеща политическа програма. Самото бъдеще е възможно само ако бъде изпълнено основното искане за двете оставки.

© Велко Ангелов

Не е работа на протестиращите и тези, които мълчаливо ги подкрепят, да спорят именно сега по различните варианти на една бъдеща политическа програма. Самото бъдеще е възможно само ако бъде изпълнено основното искане за двете оставки.Сегашните протести искат две оставки - на главния прокурор и на премиера. Покрай упорството на двамата, исканията за оставки се разшириха - на вътрешния министър и на генералния директор на БНТ. Ако упорството продължи, ще се искат още персонални оставки, но също и много други неща, за които протестиращите още не са се сетили. Затова упорството само ще ожесточи протестите, ще направи протестиращите по-малко отстъпчиви и изобщо несъгласни да преговарят, както им предложи председателката на Народното събрание.


Защитната позиция на управляващите, като това включва не само правителството, но също и главния прокурор, правителствените парламентарни групи, както и присъдружните медии,


се съсредоточава върху следните опорни точки:
1. Протестът се ръководи от платени участници (платецът е Васил Божков, но защо не и Цветан Василев), а множеството граждани са заблудени.


2. Президентът Румен Радев се възползва от протестите, но именно той е в дъното на конфликта и следва той, а не други, да подаде оставка.


3. Едно служебно правителство, назначено от Румен Радев ще е много по-лош вариант.


4. Политическа криза и смяна на правителството в момент на санитарна и икономическа криза е много опасно, а сегашните управляващи имат поне натрупан опит.


5. Главният прокурор не е политик, за да бъде одобряван, напротив, ако не го обичат, значи си върши добре работата.


6. Най-сетне, протестиращите нямат никаква позитивна обща политическа програма, която да е сравнима с тази на правителството, защото протестът е крайно разнороден.


По първата точка може да се каже, че е вече банално да разпознаваме сред протестиращите и хора, които са изпратени там с поръчение и срещу заплащане. И сега протестиращите ги посочиха с пръст и дори направиха успешен опит да ги изолират и покажат на полицията. Но също толкова банално е да се допълни, че не екстремистите движат протеста, не те задават тона, не те искат двете оставки. Обратно, платените протестъри искат да осуетят исканите оставки, следователно е не само нередно, но и подло, ако ги причисляваме към протеста. А колкото до "заблудата" на масовия гражданин, самото нарастване на броя на протестиращите показва, че това е заразно и вече трудно може да се спре.


По втората точка дори от управляващата партия ГЕРБ оповестиха, че не призовават за оставка на президента (което се чу достатъчно високо на митинга, който се оказа, че не е в подкрепа на правителството, а за честване на приемането на България в предверието на Еврозоната). Ако Радев подаде оставка, протестите не само няма да стихнат, но ще станат по-масови и по-упорити. А


протестиращите ще загубят единствената институционална опора


в ситуацията на фактически политически монопол върху властта, упражняван от ГЕРБ.


По трета точка може да се спори, само ако в този случай президентът Радев реши да назначи за служебно правителство настоящото. Едва ли това ще се случи, но изглежда протестиращите са по-скоро убедени, че "каквото и да е правителство" (е, да не прекаляваме) би било по-добро от сегашното. Да бъдем честни - не всички настоящи министри предизвикват омерзение - но всички носят колективна отговорност за политиката на министър-председателя. А и не мога да си представя едно служебно правителство, което включва неприемливи за гражданите фигури и което да предизвика нова вълна от протести. Така че гражданският натиск е във всеки случай гаранция, че такова правителство няма да е по-лошо.


Четвъртата опорна точка е наистина много "весела" - управляващите имат повече опит от протестиращите граждани. Съгласен съм, но бих се заинатил върху това, за какъв по-точно опит става дума. Ако е за умението да си купуваш евтини апартаменти, да строиш вили като "къщи за гости", да подаряваш на "близък човек" луксозни къщи в Барселона, да раздаваш "порции" от държавните поръчки на приближени, да отнемаш нечий бизнес - всичко това с помощта на държавните институции, които контролираш, то с тези умения управляващите превъзхождат непомерно протестиращите. Откъм етическата страна, обаче, протестиращите превъзхождат многократно такива управляващи. Днес въпросът не е "спасение в кризата, независимо от цената", а "спасение в кризата чрез завръщането на морала в управлението".


Петата опорна точка само издава едно ново положение на главния прокурор като най-влиятелния политически фактор.


Мнозина не напразно заговориха за "прокурорска република",


защото това е новост в сравнение с поведението на всички предишни главни прокурори. Не че се е променил статутът на главния прокурор, който си остава все така всесилен и безконтролен, но днес имаме едно все по-неприемливо и нетърпимо използване на този статут за политически цели. Сякаш вече никой не си дава сметка, че всяко публично заявление на главния прокурор е по същество обвинение, при това тежко. Затова по света главните прокурори обикновено са сред най-мълчаливите публични лица, и предпочитат, ако говорят публично, да говорят за законност. Но видяхме една върховна прокуратура, която нарушава самия закон с оповестяването на елементи от събираните доказателства.


По шестата точка критиците на протеста имат право - протестиращите нямат разгърната обща политическа програма. И по-добре, защото протестът е разнороден, пъстър, многолик. Но най-вече е по-добре, защото протестът може да успее само ако остане единен по основното си искане за двете оставки: на главния прокурор и на министър-председателя. Не е работа на протестиращите и тези, които мълчаливо ги подкрепят, да спорят именно сега по различните варианти на една бъдеща политическа програма. Самото бъдеще е възможно, само ако бъде изпълнено основното искане за двете оставки. Оттам насетне могат да се дискутират различните варианти, които да предотвратят избора на подобен на настоящия главен прокурор или подобно на настоящето правителство.


Истинският залог на тези протести е всъщност политическият монопол на ГЕРБ,


установен и заздравен през последните десет години. Както и при монополите в икономиката, политическите монополи трябва да се регулират и ограничават, защото са опасни за обществото. Двете искани оставки са само първата крачка към разграждането на политическия монопол. Втората крачка е също съществена: какво след това? Тук опозицията (парламентарна и непарламентарна) може да свърши добра работа и да помогне на гражданския протест с една програма-минимум за краткосрочно ограничаване на възможностите за политическа монополизация на властта.


Тази монополизация, и това е истинската трудност, се осъществява с наличните механизми на демокрацията (гласуване с мнозинство, избор от валидни институции и т.н.). Всъщност именно политическата демонополизация е и ключът към търсенето на решения на други, далече по-дълбоки проблеми, като неравенствата, дискриминациите, приватизирането на природата, завземането на държавата от мафиотски групировки


Настанало е време разделно.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Да се надяваме сгромолясването да бъде пищно. Дай Боже и тримата да са новодомци при Бай Ставри.

 2. 2 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 605 Неутрално

  как ще стане политическата демонополизация като ГЕРБ ги бие на всички избори, и сега води с 10 пункта на БСП. Докато опозиционните партии не се организират добре няма на какво да разчитат. Те си мислят Бойко така или иначе ще падне някога и ние сме наред . Да де ама не пада.

 3. 3 Профил на rezachka
  rezachka
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Протест свикан от Червен русофилски президент, подкрепен от БСП, АБВ, Възраждане, Слави Трифонов и Васил Божков няма как да успее!

 4. 4 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  Ако всичко е тип-топ, както твърди върхушката на герб, защо е този страх от предсрочни избори?
  Още ли не е станало ясно, че това правителство и този парламент са дали каквото могат и са взели също каквото могат! 56% от българите казват, че са необходими незабавни предсрочни избори!
  Освен това, заради вируса, няколко месеца парламента не работеше. Вижда се, че още сме живи...
  Защо е това треперене тогава?

  Отговорът е пределно ясен.
  Герб ще катастрофира на следващите избори, и върхушката вече знае това!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 5. 5 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Дълго, дълго, колко да е дълго - към 8 месеца, до изборите.
  А след тях - "Борисов 4" за ужас на мУтрьошките на Радев.

  Знанието е сила, информацията - власт
 6. 6 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#4] от "Рим":

  кой точно ти каза ,че 56% искат предсрочни избори. Галъп споменаха такава цифра за подкрепящи протеста, но както знаеме Галъп са червени шамани. Въобще не е ясно обществото какво точно иска. знаеме радев и черепа какво искат.

 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  Няма да има никакво сбогуване! Мераците на мафията и руските подлоги ще се изпарят на изборите!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3204 Неутрално

  По добре да се сбогуват с гъбите в деня за избори , а не да се твърди , че няма избор ...

 9. 9 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2412 Весело

  ...как ще стане политическата демонополизация като ГЕРБ ги бие на всички избори, и сега води с 10 пункта на БСП. Докато опозиционните партии не се организират добре няма на какво да разчитат...
  —цитат от коментар 2 на Lazar Petrov


  Това бяха данни от времето преди протестите!
  Днес обстановката и настроенията вече са други. Освен това разпадът националистите ги свлече до прага за влизане в парламента!
  Няма да има никакъв вариант, при който комбината на мутрите от герб с дпс, да продължи с безобразията и разграбването на страната!
  Мутрите вече са се превърнали в нещо подобно на турската партия дпс - никой няма да иска и да чуе за коалиция с тях!
  Като прокажени са.
  При това, съвсем заслужено.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  До коментар [#4] от "Рим":кой точно ти каза ,че 56% искат предсрочни избори. Галъп споменаха такава цифра за подкрепящи протеста, но както знаеме Галъп са червени шамани. Въобще не е ясно обществото какво точно иска. знаеме радев и черепа какво искат.
  —цитат от коментар 6 на Lazar Petrov


  Никакви 56% не искат избори! 78% одобряват работата на правителството! Тоя измислен Галъп да си завре измисленото изследване нам де си!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  ....искат две оставки - на главния прокурор и на премиера. Покрай упорството на двамата, исканията за оставки се разшириха - на вътрешния министър и на генералния директор на БНТ. "

  Тоест след оставка на премиера вътрешния министър остава ? Искането оставка на вътрешния министър си беше опит за разсейване на протеста и събра 20 човека.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  Ако всичко е тип-топ, както твърди върхушката на герб, защо е този страх от предсрочни избори? Още ли не е станало ясно, че това правителство и този парламент са дали каквото могат и са взели също каквото могат! 56% от българите казват, че са необходими незабавни предсрочни избори! Освен това, заради вируса, няколко месеца парламента не работеше. Вижда се, че още сме живи... Защо е това треперене тогава? Отговорът е пределно ясен. Герб ще катастрофира на следващите избори, и върхушката вече знае това!
  —цитат от коментар 4 на Рим


  А защо трябва да са предсрочни?! Редовните са малко след възможните предсрочни! Ааааа, за да може Радев да управлява еднолично! Ахааа! Там ви е болката, да насадите баш-диктатор! Аха!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 13. 13 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  "Да бъдем честни - не всички настоящи министри предизвикват омерзение - но всички носят колективна отговорност за политиката на министър-председателя."

  Нали точно затова е измислена "колективната отговорност" за да се размият безобразията и да се превърне в колективна безотговорност - практика отвърдена от комунистите Партията каза и толкова. Брюксел не наказва банкянския бек а цяла България.

  Как не всички министри?! Няма как свестен човек да участва в шайка и да не предизвиква омерзение - та те са явни съучастници в бандитския режим.

 14. 14 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  "Истинският залог на тези протести е всъщност политическият монопол на ГЕРБ,

  установен и заздравен през последните десет години. Както и при монополите в икономиката, политическите монополи трябва да се регулират и ограничават, защото са опасни за обществото. Двете искани оставки са само първата крачка към разграждането на политическия монопол. Втората крачка е също съществена: какво след това? Тук опозицията (парламентарна и непарламентарна) може да свърши добра работа и да помогне на гражданския протест с една програма-минимум за краткосрочно ограничаване на възможностите за политическа монополизация на властта.

  Тази монополизация, и това е истинската трудност, се осъществява с наличните механизми на демокрацията (гласуване с мнозинство, избор от валидни институции и т.н.). Всъщност именно политическата демонополизация е и ключът към търсенето на решения на други, далече по-дълбоки проблеми, като неравенствата, дискриминациите, приватизирането на природата, завземането на държавата от мафиотски групировки
  Настанало е време разделно."

  Политическия монопол на герб е измислица на революционерчетата. Съществува смазващо за вас парламентарно мнозинство, постигнато с законни средства, което вие искате да съборите с вече ясно заявени незаконни средства.  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 15. 15 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  [quote#9:"Рим"][/quote]

  какви протести, римски,
  броихте ли се,
  Кампания базирана фейкове, генерирани от криминали.
  Една постановка, хиляда кресльовци станали триста, които искат да съборят някого, но не казват и не се замислят кой ще е след него.
  Напролет пак ще ревете, че народа е прост, че не ви разбирал.
  На път сте да съберете по малко и от преди.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 16. 16 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  До коментар [#14] от "zz_s":"Тази монополизация, и това е истинската трудност, се осъществява с наличните механизми на демокрацията"

  Нали точно с такива "механизми" в Германия на власт дойдоха националсоциалистите. След което по съвсем законен начин демонтираха президентската институция и фюрера стана "обединител" на нацията!

 17. 17 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Протест свикан от Червен русофилски президент, подкрепен от БСП, АБВ, Възраждане, Слави Трифонов и Васил Божков няма как да успее!
  —цитат от коментар 3 на rezachka


  +++++++

  Русия- проказата на планетата Земя.
 18. 18 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Тормоза на умнокресливите срещу нормалните хора.... ще ни накара да обичаме ББайко и да се молим пак да е на власт!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 19. 19 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Дори да забравим за миг всички скандали и корупционни схеми на това правителство, самото присъствие на хора, като Борисов, Маринов, Кирилов, Ангелкова... е обидно за всеки човек с минимум интелект. Ако някой смята, че това е представителна извадка на нацията, тогава тежко ни и горко, защото сме обречени на заличаване.

 20. 20 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  [quote#17:"chichka"][/quote]

  Абсолютно точно!
  ++++++++++++++++++

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 21. 21 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6594 Любопитно

  До коментар [#18] от "chichka":

  Стяга ги искането да се регистрират като чужди агенти

  [email protected]
 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6594 Любопитно

  До коментар [#18] от "chichka":

  Пропагандирането, прокламирането, разпространяването и защита/или отхвърляне/ от НПО на политически идеи, на политически Идеологии и позиции, е, всъщност, НЕпозволена от Конституцията политическа ДЕЙНОСТ на НПО!

  [email protected]
 23. 23 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6594 Любопитно

  До коментар [#18] от "chichka":

  САЩ има подобен закон от 70-те години. Всички техни публични прояви трябва да започват с думите "Ние сме чуждестранен агент, финансиран от......" . След това да следва каквото имат да кажат.

  [email protected]
 24. 24 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#18] от "chichka":

  Не смятам, че нормален човек би харесвал един простак. Че даже и да го обича.

 25. 25 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Всъщност и шестте, така наречени "опорни точки" са напълно верни.

 26. 26 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  ГЕРБ са се запънали, защото едно служебно правителство ще им изкара всичките кирливи ризи. Не могат да си позволят да има достъп до архивите на администрацията. За това е неистовото бранене за даване на информация и хилядите дела за отказ за достъп до обществена информация. Дори след съдебни решения министерства и агенции отново не дават достъп. За това така са се вкопчили като пиявици.

 27. 27 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Ламята, угоявала се десетилетия ще напусне трапезата така лесно? Никога! Тя е многолика, многоглава и подла! Със сигурност, трескаво крои планове за корекция на грешката. Защото за нея е грешка, че допусна някакъв си Христо Иванов да я изненада. Но със сигурност, категорично изключва вероятността да си отиде. Ламята, настанила се във властта навсякъде и във всичко, дори не може да си представи, че е възможно да напусне така лесно царството си.

 28. 28 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Божков сигурно не е единствения, който е плащал по 20 000 на ден. Не може да си изоставят току-така бизнес партньорите и да си тръгнат.

 29. 29 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 306 Неутрално
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1811 Разстроено

  Антоний Тодоров е блестящ преподавател от френската левичарска школа.
  Политическите анализи в Отечеството, обаче не са най-голямата му сила...!!!

 32. 32 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2959 Неутрално

  "Не е работа на протестиращите и тези, които мълчаливо ги подкрепят, да спорят именно сега по различните варианти на една бъдеща политическа програма. Самото бъдеще е възможно, само ако бъде изпълнено основното искане за двете оставки. Оттам насетне могат да се дискутират различните варианти, които да предотвратят избора на подобен на настоящия главен прокурор или подобно на настоящето правителство."
  *
  Ясно. Щом като и политолозите не посочват никакви варианти за политическа програма и правителство, значи определено някой зад кулисите ще се докопа до властта.

 33. 33 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 596 Неутрално
 34. 34 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 294 Весело

  Политолог стана срамна дума, рече политическият философ Евгени Дайнов. Този Антоний политолог ли е?

 35. 35 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Това, което искам, е пълно разкриване, прозрачност без никакви сенчести места, тотална публичност на икономическия възход на Доган и Пеевски - какво притежават, откъде и как са го придобили, икономически и политически субекти, с които са свързаност, участие в обществени поръчки и т.н. - всичко публично! Не ме интересува нито Борисов, нито Радефф, нито който и да е от управляващи и опозиция (всички са едно). Каквито и избори да има, без тези двамата задкулисни манипулатори да бъдат изкарани на светло, НИЩО няма да се промени!

 36. 36 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  Отдаена иска е да се сбогува е със соросоидите, ама са нахални и не се махат. Даже революции се опитват да спретнат. Едни милиарди решиха, че ще могат да усвоят.

 37. 37 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1094 Весело

  "Не е работа на протестиращите и тези, които мълчаливо ги подкрепят, да спорят именно сега по различните варианти на една бъдеща политическа програма. Самото бъдеще е възможно, само ако бъде изпълнено основното искане за двете оставки. Оттам насетне могат да се дискутират различните варианти, които да предотвратят избора на подобен на настоящия главен прокурор или подобно на настоящето правителство."

  Много е сладък Антоний - прави се на незнаещ и непредполагащ, че след оставките следва служебно правителство, назначено от резидента, и избори, организирани от същото правителство, назначено от резидента.
  Той и немуподобните умнокрасивци междувременно могат да си "дискутират различните варианти", колкото си щат, на резидента няма да му пречат.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  Сбогуването няма да е дълго. Съвсем скоро е. Има си краен срок и т.н. Ако съборят сега правителството ще стане по-бързо, естествено. Но и да не го съборят, редовните избори са след броени месеци. Тъй, че няма нужсда да се тръшкаме и вайкаме, че ще е дълго въпросното сбогуване. Румен Радев и Корнелия обаче да си организират електората да излезе да гласува. Защо май пак се разпиля. Спечелете изборите и сбогуването ще се състои. Простичко е.

 40. 40 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Не виждам нищо справедливо в искането за оставка на главния прокурор. Той не е политическо лице. Нали "народът" уж искаше да няма недосегаеми. Защото влязъл в канцелариите на едни национални предатели, маскирани като президентски съветници ли? Или защото е засегнал егото на марионетката на Решетников. Или защото е подгонил няколко олигарси, хранители на БСП? Нали искахте румънски вариант прокуратура. Имате я и пак сте недоволни. Няколко хиляди кресльовци не могат да вдигат и свалят легитимно избрани органи на държавната власт когато и както си искат или по-скоро както искат техните задкулисни суфльори.

 41. 41 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 188 Весело

  До коментар [#10] от "lz2":

  78%? На каква дрога сте? Забавно е!

 42. 42 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 188 Весело

  До коментар [#38] от "Reporter US":

  Май са те изтървали от някое специализирано заведение!

 43. 43 Профил на Garret Dan
  Garret Dan
  Рейтинг: 36 Неутрално
 44. 44 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 294 Весело

  Тормоза на умнокресливите срещу нормалните хора.... ще ни накара да обичаме ББайко и да се молим пак да е на власт!
  —цитат от коментар 18 на chichka


  Т.е. обичате и Делянчо мамин и Доганчо татков, защото и те обичат Барба Ганьос - все пак той им дава милиони от студен резерв и обществени поръчки :):):) Т.е. в обичта си към Барба Ганьос заобичахте и ПееФски и Доган? Браво на феновете на ГЕРб, техните сърца са огромни и могат да обичат много корпулентни хора :):):):)):)

 45. 45 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Много приятно ме изненада този анализ на Антоний Тодоров. Да си призная в миналото не съм била винаги и напълно съгласна с неговите съждения. По-близки ми бяха тези на неговия съименник Антоний Гълъбов, но напоследък двамата сякаш си размениха ролите. Г-н Тодоров стана по-обективен, а г-н Гълъбов (за мое огромно съжаление) стана почти официален говорител на управляващата клика, затова и е перманентен анализатор по националните телевизии.

 46. 46 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 294 Весело

  Не виждам нищо справедливо в искането за оставка на главния прокурор. Той не е политическо лице. Нали "народът" уж искаше да няма недосегаеми. Защото влязъл в канцелариите на едни национални предатели, маскирани като президентски съветници ли? Или защото е засегнал егото на марионетката на Решетников. Или защото е подгонил няколко олигарси, хранители на БСП? Нали искахте румънски вариант прокуратура. Имате я и пак сте недоволни. Няколко хиляди кресльовци не могат да вдигат и свалят легитимно избрани органи на държавната власт когато и както си искат или по-скоро както искат техните задкулисни суфльори.
  —цитат от коментар 40 на Oggie Petkov


  Искам прокуратура, която мери с еднакъв аршин - както тормози разни олигарси, хранители на БСП, да тормози и олигарсите, хранители на ГЕРБ и ДПС! Както влиза в канцелариите на националните предатели покрай резидента-фигурант, така и да влиза във фирмите на ПееФски, Златев, Ковачки и Домусчиеви! Защо пропуска последните, а? Защото е бухалка само срещу неудобните, а не еднакво срещу всички. Тънка разлика с Кьовеши, но пък сериозна разлика .... А и не на последно място - теб не те ли е срам най-облечения във власт "юрист" да е толкова, ама толкова глупав? Мен пък ме е срам и смятам, че и той, и тези от ВСС /послушни пионки/, които го направиха ГлавПрок, трябва да бъдат изгонени оттам, където са инсталирани и публично да си изгорят юридическите дипломи! :)

 47. 47 Профил на Garret Dan
  Garret Dan
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Адмирации за обикновения отруден българин! Браво!
  Браво за стегнатата мисъл и точните му аргументи срещу поредните жълтопаветни кресливи въздухари!
  Никой никъде по света не клати лодката, когато вятърът и вълните се усилват!

  Dim
 48. 48 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2723 Неутрално

  Не виждам нищо справедливо в искането за оставка на главния прокурор. Той не е политическо лице. Нали "народът" уж искаше да няма недосегаеми. Защото влязъл в канцелариите на едни национални предатели, маскирани като президентски съветници ли? Или защото е засегнал егото на марионетката на Решетников. Или защото е подгонил няколко олигарси, хранители на БСП? Нали искахте румънски вариант прокуратура. Имате я и пак сте недоволни. Няколко хиляди кресльовци не могат да вдигат и свалят легитимно избрани органи на държавната власт когато и както си искат или по-скоро както искат техните задкулисни суфльори.
  —цитат от коментар 40 на Oggie Petkov


  Не е политическо лице, но е сервитьорка, която изпълнява политически поръчки. В свободното си време, когато не е зает с успокояване на баби и дядовци по селата за откраднати кокошки. Което пък въобще не му е работа. Както не му е работа да огласява елементи по делата, които са до никъде.
  Слугиня на този, който СИ ГО ИЗБРА!

 49. 49 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2723 Неутрално

  До коментар [#38] от "Reporter US":Май са те изтървали от някое специализирано заведение!
  —цитат от коментар 42 на Krasimir Stoyanov


  Той е писател-фантаст! И е от течението поток на съзнанието.
  Без значение на къде ще се плъзне мисълта му и какви факти ще струпа.
  Има си готови фрази от Виденово време, от лагерите – например от Белене.
  "Тури си едно перде пред очите, па псувай, псувай, дорде го смръдне бъбрека!"
  Такива хубави, честни и добри хора ни управляват държавата.
  Трябва да им помагаме по форумите, нищо, че лъжем!

 50. 50 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#45] от "Fiji":

  Замисли се дали проблемът не е в теб - възможно ли е лека полека, без да се усетиш да си станал жернтва на ловка манипулация?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 51. 51 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1333 Любопитно

  Любезни ни Антоний, възхитителни Тодоров, „Професор, доктор на политическите науки“, по всичко личи, че имаш още да учиш в политическите науки, щото „сбогуването“ ще е дълго точно до следващите редовни избори, повтарям РЕДОВНИ, в случай, че не си носиш очилцата, а след тях ситуацията ще е такава, че на Позитано ще пекат стрина Курна на фурна, а под опашката на коня ще се шири само един лилав юнак. Вторият ще е полумъртъв от пиене! Сега ашладиса ли, лъчезарни?

 52. 52 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ще се сбогуваме маргиналите на изборете.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 53. 53 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Надявам се протестите да се радикализират, защото герпъфите им свикнаха и вече не се плашат. Дори се опитват да изклинчат обявените оставки. Време е Христо Иванов да поеме и тази отговорност и канализира огромната енергия, която излъчва улицата.

 54. 54 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Дори да забравим за миг всички скандали и корупционни схеми на това правителство, самото присъствие на хора, като Борисов, Маринов, Кирилов, Ангелкова... е обидно за всеки човек с минимум интелект. Ако някой смята, че това е представителна извадка на нацията, тогава тежко ни и горко, защото сме обречени на заличаване.
  —цитат от коментар 19 на truly


  +++++ Обидно е особено Ангелкова..... но като видя, че се готви да я замести Бабикян, Маямата, Гнома и подобни отрепки..... почвам да се влюбвам в нея!!! Вдяна ли?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 55. 55 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  До коментар [#18] от "chichka":Не смятам, че нормален човек би харесвал един простак. Че даже и да го обича.
  —цитат от коментар 24 на truly


  Ако трябва да избирам между Бабикян и Ангелкова..... ще се жертвам!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 56. 56 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 756 Неутрално

  А защо трябва да са предсрочни?! Редовните са малко след възможните предсрочни!
  —цитат от коментар 12 на lz2


  За да не може ГЕРБ да използват пари от държавният бюджет (нашите пари) за да си напазарят с тях "избирателели". За да не използват властовия ресурс на цялата държава с всичките и институции за организиране и манипулиране на вота, както обикновено. Ферщееен?

 57. 57 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#1] от "pitanka_3":

  ТРИМАТА?? ААА,ДА .....БАБИКЯН, МИНЕКОВ И ХАДЖИГЕНОВ! ХА-ХА

 58. 58 Профил на meg29506044
  meg29506044
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#18] от "chichka":

  Нормално за дебили.

 59. 59 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  Настанало е време , всеки да отговаря за деянията си.

 60. 60 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 294 Весело

  [quote#55:"chichka"][/quote]

  А между Влади Горанов и Делянчо Мамин? Или между Ангелкова и Велислава Кръстева /ПР-ката на Доган/? Или между шофьора на Мето Илиянски и един истински Капо ди тути капи като Доган? Кого предпочиташ и в кого би се влюбил, а? :):):) Защото единия в двойката винаги идва в компект с другия, така че избирай умно ... :):):)

 61. 61 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  По добре да се сбогуват с гъбите в деня за избори , а не да се твърди , че няма избор ...
  —цитат от коментар 8 на SS


  Аре на бас, че изборните резултати пак ще бъдат коментирани по познатия начин:

  "Народът е прост - ние сме прекалено умни за да ни разбере"

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 62. 62 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Умнокресливите още държат ли запушено движението?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 63. 63 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 913 Любопитно

  Умнокресливите още държат ли запушено движението?
  —цитат от коментар 62 на chichka


  Чичка, трудно ли ти е да заобиколиш протеста? Или това е от новите тезиси на гербавата шайка "протестите пречат на движението и създават неудобства за гражданите"? А далаверите на тикви и калинки не ти ли създават неудобства?

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 64. 64 Профил на koevip
  koevip
  Рейтинг: 54 Неутрално

  Какъв срам за професорите,
  какъв срам за докторите на политическите науки,
  какъв срам за преподавателите!!!
  Простете му, той е от Нов български университет!

 65. 65 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1020 Весело

  Оххх след мнението на автора колко анонимки и все "радост' -ни се предлагат .
  Ало ПийАР-четата, ако наистина си разбирахте от работата вече да сте ги спрели точно тези да бръщолевят.
  Иначе ще се изкажа само по точка 4-та.
  Нима ако хванеш домашната помощница/прислужница- по старо му/ да те пребърква докато си на работа , нима ще я оставиш да чисти ?-защото иначе много мръсно ще стане и няма да се оправиш и няма да търсиш нова ?-защото и тя ще е същата или пък с тази си свикнал, краде но остава и за теб??
  Нима така ще постъпи нормален човек ?
  Който изгуби доверие в моралните си качества, губи довеире и в професионалните си възможности!!!-това е !!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK