Ако Борисов не иска правителството да бъде пометено от разгневената улица

Отлагайки изборите, ГЕРБ рискува да създаде изключително взривоопасна ситуация, в която едно правителство с минимални жизнени функции просто би било пометено, а партиите зад него - електорално разгромени.

© Велко Ангелов

Отлагайки изборите, ГЕРБ рискува да създаде изключително взривоопасна ситуация, в която едно правителство с минимални жизнени функции просто би било пометено, а партиите зад него - електорално разгромени.Анализът е препубликуван от "Дойче веле".


Управлението на ГЕРБ и Обединените патриоти е в ремисия. Миналата седмица диагнозата беше фатална: ГЕРБ обявиха четири възможни варианта за бъдещето, нито един от които не беше с премиер Бойко Борисов. (Всъщност четвъртият съдържаше странната формула "премиерът остава, но излиза в посоянен отпуск, която щеше да е истинска парламентарна иновация.) След това бяха оповестени и поисканите оставки на министрите Горанов, Маринов и Караниколов заради съмнения за връзки с ДПС (за останалите министри явно няма съмнения). Това дойде твърде много на патриотите, защото те разбраха, че управлението може да си отиде, без те да са консултирани или дори уведомени. За да се уталожат тези притеснения, важните решения бяха оставени за след вота на недоверие.


Времето за тези важни решения дойде. Изглежда, Борисов смята да остане на власт с помощта на четири министерски оставки: трите на споменатите министри плюс тази на министъра на туризма Ангелкова. Освен това в изявлението си той намекна, че след изтичане на мандата ще се оттегли в партията си: това е неясно твърдение, но би могло да се тълкува, че няма да се бори за премиерския пост. Но дотогава - я камилата, я камиларят, както се казва.
Сега правителствените спин-доктори ще се надпреварват да обясняват, че управленският формат не е съвсем мъртъв.


Все още има тикове и преритвания, които според тях са признаци на живот.


Томислав Дончев например смята, че с приемането на доза дистанционно гласуване (електронно и по пощата), управлението може да се вдигне на крака или поне до седнало положение. За тази цел мнозина разчитат и на милиардните инжекции от ЕС в българската икономика: Борисов обеща още отсега раздаване на пари на най-засегнатите от кризата групи. Врачува се, че управленските алтернативи също бързо ще се споминат и затова не си струва страната да харчи пари за подмяна на политическия мъртвец.


Всички тези наблюдения са интересни, но те не засягат същността на проблема. А ГЕРБ съвсем систематично бяга от тази същност. Хората да се оставят да бъдат отново заблудени или просто да се уморят да протестират - изглежда, това е надеждата на управляващите.


Вместо този политически опортюнизъм би било по-добре ГЕРБ и партньорите им да дадат смислени отговори на следните въпроси:


1. Отношенията с ДПС: Вече и децата разбраха, че ДПС не е във формална коалиция с ГЕРБ и на вот на недоверие Движението дори може да гласува срещу правителството. Също така се знае обаче, че неформално това управление не може да мине без ДПС. Например данъчната политика, закупуването на изтребители и ключови назначения (Иван Гешев включително) просто нямаше да се случат без Движението.


Така че, ако ДПС наистина искаше да свали правителството, би могло да го направи на такива конкретни вотове, където гласовете им наистина бяха необходими. Нещо повече, ДПС дава постоянна и сериозна медийна подкрепа на правителството, срещу което е уж в опозиция. Само този факт би бил достатъчен, за да разкрие фасадността на тяхната опозиционност. Но още по-важна е съдебно-прокурорската подкрепа на ДПС за Борисов, която е и основната причина действията на Иван Гешев (но не само) да изглеждат пристрастни, едностранчиви и политически оцветени.


Срещу тази сериозна политико-медийна и наказателна подкрепа ДПС получават ответни ползи. Стана ясно, че те кадруват заедно с ГЕРБ - нещо, което и патриотите забелязват от време на време. Но по-важни са икономическите облаги, които бизнес империята на хора от ДПС извлича като дивидент за подкрепата. Студеният резерв, ТЕЦ "Варна", пристанището към него, частен кей в Росенец, охрана от НСО - това са най-видимите примери през последните месеци. Но основното е влиянието на членове на ДПС във финансовия сектор и банките, което доведе и до фалита на КТБ: разпределението на наследството на тази банка все още не е приключило и сред заинтересованите лица изпъкват ключови фигури на движението.


Преразпределението на активите в хазарта - където пак същите лица, изглежда, имат интереси, доведе до скандалите с Васил Божков. Накратко въпросът към ГЕРБ е защо допускат такава търговия с политическо влияние. И нека някой не остава с впечатлението, че ГЕРБ са жертва на изнудване и са нямали друг начин да управляват. Това е техен (или поне на Борисов) избор, който е правен доброволно и с желание винаги когато се е налагало. А и изгодите за ГЕРБ едва ли са били чисто и само политически, ако съдим по някои нощни шкафчета;


2. 700-те милиона: Сериозните проблеми на ГЕРБ напоследък започнаха с един конкретен, мащабен скандал. Този за 700-те милиона пропуснати ползи за бюджета в резултат на спорна регулация в хазарта. За този скандал е необходимо понасяне на политическа отговорност.


Оставката на министър Горанов е добра крачка, но недостатъчна.


Около този скандал се родиха съвсем обосновани съмнения, че заради 700-те милиона Божков се е отплащал на управляващите по много начини: пари за "Левски", за "Нова телевизия", а и директни обвинения за вземане на подкупи в размер на десетки милиони. Всичко това не може просто да се забрави с една оставка;


3. Главният прокурор: ГЕРБ заеха незащитима позиция по отношение на главния прокурор. Както при назначаването му, така и сега те твърдят, че разделението на властите ги "кара да не се месят" в съдебната сфера. Тази позиция е двойно погрешна: първо, конституцията и законите изискват от тях да се "месят" по определен начин; второ, те реално се месят и то невинаги прозрачно и юридически издържано. Конституцията изисква управляващите - чрез министъра на правосъдието - да заемат ясна позиция дали главният прокурор уронва престижа на съдебната власт.


Като прецени, че има основания, министърът трябва да инициира процедура пред ВСС за отстраняване на главния прокурор. Фактът, че ГЕРБ не са направили това, означава, че те подкрепят Гешев в сегашната ситуация и одобряват дейността му. Т.е. позицията, че "не се месят" е несъстоятелна.


Още по-тревожни са сигналите за неформални намеси на политици в съдебната система и особено в кадруването по висшите ѝ етажи. "Ти си го избра" е фраза, която говори сама за себе си. Но тази фраза не описва инцидент в системата, а по-скоро начина ѝ на функциониране. И в сегашните скандали беше разкрита информация, че висши магистрати минават преди назначението си през определени политически офиси и то не само на формално управляващите. Разбира се, никой не се е самосезирал по подобни твърдения.


А да не говорим и за скандала с "джуджетата",


който също нарисува мрачна картина на политико-магистратски-криминални обвързаности. Та въпросът към ГЕРБ е какво толкова одобряват в този модел и защо не заемат позиция срещу него? Дори БСП - макар и с неохота - разпознаха Иван Гешев като символ на порочните политико-магистратски отношения: ГЕРБ обаче се ослушват. И не само се ослушват, но и оставиха министър Кирилов в правителството, което си е бомба с (много къс) закъснител.


Големият риск за Борисов и партията му е, че ако се опитат да "минат" само с някои министерски оставки и въвеждане на дистанционно гласуване, трите съдържателни въпроса, повдигнати по-горе, ще останат да висят със страшна сила. Тепърва ще видим как протестиращите ще реагират на тях. Но дори и протестите да намалеят през август, есента ще се нагорещи и тогава към тези питания ще се добавят и други: здравни и икономически.


Отлагайки изборите, ГЕРБ рискува да създаде изключително взривоопасна ситуация, в която едно правителство с минимални жизнени функции просто би било пометено, а партиите зад него - електорално разгромени. Но тогава и възможностите за рационален и договорен изход от кризата ще са много по-малко, и решенията наистина ще се диктуват от разгневените улици. Струва ли си такъв риск за няколко месеца управление със силно нарушена легитимност?


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (228)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Нека се вгледаме в стъпките на протеста. Първо започна пред привърженици на БСП събрани пред президентството, последваха разбити от хулигани физиономии на полицаи и обвинения в полицейско насилие. Епикризата на "жертвата" (внук на дърт комунист) показа, че е невредим, а снимките в интернет бяха на друг човек. После вандали атакуваха Народното събрание с червена боя и бомби в опит да разбият вратите му. Междувременно маргинали се разхождаха сред вас с наркотици и оръжие. След това Копейкин наряза европейското знаме във Варна и срита ДБ. Последната засега изцепка беше когато леви саботьори (терористи) спряха тока на метрото. И вие не само, че не се разграничавате, а се правите, че не забелязвате. Какво чакате? Да стане някоя беля с жертви, за да ви светне чия страна сте заели? Мислете, хора, защото вашето поведение ви прави съучастници в горните престъпления.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  "... премиерът остава, но излиза в посоянен отпуск..." звучи малко като "Гешев е в отпуск, но всеки ден ходе на работа".

  Шизофренната симптоматика на паниката.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Ако правителството бъде пометено - Смилов ще бъде доволен.
  Защо се оплаква тогава?

 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  "пометено????
  Смилов и Вие ли сте троцкист???

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Пълни глупости. Разгневена тълпа няма. Повечето са мирни (сто-двеста човека) протестиращи и платени агитки, които се опитват да провокират напрежение. Плюс няколко бесепарчета и тия дето стоят на колене пред президента. Като напишете сто пъти едни и същи изсмукани от пръстите небивалици и хоп... желаното станало действителност. Да ама не...

  Няма шики-мики.
 8. 8 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 143 Неутрално

  Такива бутафорни рокади с кадри от контингента зависими послушковци не подобряват положението. Прилича на буфонада.

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  "Сериозните проблеми на ГЕРБ напоследък започнаха с един конкретен, мащабен скандал. Този за 700-те милиона пропуснати ползи за бюджета в резултат на спорна регулация в хазарта. За този скандал е необходимо понасяне на политическа отговорност. Оставката на министър Горанов е добра крачка, но не достатъчна."

  Абсолютно вярно.

  Показателно е, че тия 700 милиона, които като пълни абдали размахваха във въздуха, за да покажат колко е лош Черепа (той си е лош, но им беше началник), изведнъж датихнаха и никой не ги споменава.

  Колкото и да са улави, някак си сгряха, че е невъзможно частно лице да ощети хазната със 700 милиона, без някой по НАЙ-ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА да му е съучастник.

  В този смисъл, историята на Черепа за "подаръчните торбички" с тухли от 500-еврови банкноти, с които е влизал в Министерството на финансите като в кварталната бакалия, звучат напълно правдоподобно.

  Част от ези тухлички - с различни номера и вързани с различен ластик на различни дати - ги видяхме в чекмеджето на премиера.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на dohco
  dohco
  Рейтинг: 500 Разстроено

  Разгневената тълпа ... един файтон хора...

  Най-добрите неща в живота идват безплатно...
 11. 11 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Мокрите сънища на либералните анализатори, няма да се събднат!

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#1] от "1908":

  лъжеш като бойко! дядото може да е какъвто ще, внукът за това не е виновен. само сталин и хитлер съдеха и семействата!

 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3559 Неутрално
 15. 15 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  До коментар [#10] от "dohco":

  хиляда файтона.
  ходи на позитано
  и не си бърши мазните от
  петдесет стотинкови кифтета
  ръце в панталочнето.

 16. 16 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 543 Неутрално

  "Социалната емпатия на тази власт e заместена от колективно, почти гангстерско чувство на солидарност в страха от възмездие.
  Всяко забавяне по пътя оставка - избори, натоварва сегашните управляащи с тежка отговорност, която на фона на тежката криза е откровено престъпление."

  Facebook, Илиян Василев


 17. 17 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Мокрите сънища на либералните анализатори, няма да се събднат!
  —цитат от коментар 11 на balkantourist


  а съм анархо-либерал бе алооо.
  ти либерал знаеш ли какво значи.
  ама не както сталин го разбира.
  или ръша тудей.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 913 Любопитно

  Интересно ми е Смилов кога ще е доволен и няма ли да гладува след това?

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  До коментар [#8] от "liz31552545":

  Буфонада, зер. Бойко Борисов похвали "професионализма" на сменените айдуци, но все пак ги уволни за ... допуснати слабости в работата (като по Тодор Жилковско време, когато даден червен селяндур-некадърник съсипеше цял отрасъл на икономиката и за наказание го пратеха посланик в Стокхолм или Виена.

  Само че аз имам няколко въпроса:

  - Ако хората не бяха излезли по улиците, щеше ли Тулупът за забележи “пропуските” в работата на тия убавци?
  - След като мутрата на Мето е уволнен за побоя, какво се е случило със самите извършители?
  - Каква (освен оставка) ще бъде съдбата на Vladi Goranov - ще връща ли 700 милиона лева в бюджета или ще ги лежи?
  - В този ред на мисли, Тулупа ще връща ли похарчения за Търско-Сръбски поток милиард и половина, или ще го лежи?
  - Свалена ли е охраната на Доган?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Смилов отново е направил предъвкана хронология на стари вестници и е отново посредствен да изплюе някакви смислени изводи или поне обосновани очаквания за развоя. Нещо повече, открито води пропаганда, вместо да прави анализ. Той пише :
  "Отлагайки изборите, ГЕРБ рискува да създаде изключително взривоопасна ситуация, в която едно правителство с минимални жизнени функции просто би било пометено, а партиите зад него - електорално разгромени. Но тогава и възможностите за рационален и договорен изход от кризата ще са много по-малко, и решенията наистина ще се диктуват от разгневените улици. Струва ли си такъв риск за няколко месеца управление със силно нарушена легитимност?"
  СМИСЛОВ, НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ - ГЕРБ НЕ Е ОТЛАГАЛО ИЗБОРИТЕ! ИЗБОРИТЕ СА ПРЕЗ М.МАРТ И НИКОЙ НЕ Е КАЗАЛ, ЧЕ СЕ ОТЛАГАТ. ПРИ БЪРЗАНЕТО ДА СИ ЗАВЪРШИШ ПИСАНИЕТО СИ ЗАБРАВИЛ ДА ПИШЕШ КОРЕКТНО - ГЕРБ БИ ТРЯБВАЛО /СПОРЕД ПИСАЧА/ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА И ПРИ ЛИПСА НА ЖЕЛАЕЩИ ДА ПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИТЕ ПАРТИИ РЕЗИДЕНТЪТ ОБЯВЯВА ДАТА НА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ И СЪСТАВЯ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ ДА ГИ ПРОВЕДЕ. НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНИ СМЕТКИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ НАЙ-РАНО ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЩЕ ИМА ПРЕЗ ЯНУАРИ В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ ВЛОШИ ПАНДЕМИЯТА. ТОЕСТ ЗА 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ОФИЦИАЛНО НАСРОЧЕНИТЕ ИЗБОРИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВЯТ ЧУДЕСА И ХВЪРЛЯТ ОГРОМНИ СРЕДСТВА, ЗА ДА СЕ СПАСИ КОЖАТА НА ЕДИН РЕЗИДЕНТ И БСП С ДПС ДА ВЛЯЗАТ ВЪВ ВЛАСТТА ОТКЪМ КУРНИКА. ТОВА ЛИ Е ПОЛЕЗНИЯТ ТИ ИЗВОД ОТ ПАСКВИЛА ТИ, СМИСЛОВ?

 23. 23 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 556 Любопитно

  За мен по-съществен е въпросът защо се пази със зъби и нокти властта. В момента няма ясна алтернатива, която да получи пълно мнозинство, от партиите ГЕРБ и ДПС са в най-добра кондиция, т.е. и за двете не биха били проблем избори. При бърза подготовка бихме имали избори преди края на годината, т.е. ш бюджет и т.н. ще е в ръцете на новия парламент, който би могъл отново да е със същото мнозинство - ГЕРБ-ДПС, е, вероятно ще се наложи да е явно. При тази ситуация е много интересна причината да се опитват да запазят властта.

 24. 24 Профил на Голяма Балига
  Голяма Балига
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Ако погледнем ходовете на Герб - опитвайки се да "управляват" кризите за които става дума в анализа са наистина пошли и непремерени и в угода на Дпс, сараите и шиши, НО ТОВА Е ПОЛОЖИТЕЛНО за България в дългосрочен план, защото те ако се задържат на власт до пролетта на 2021, ще бъдат пометени и хвърлени на бунището на историята както стана с НДСВ в рамките на една година. Едва след като бъдат изринати те, ще можем да се разправим и с истинските им господари - с Доган, шиши и най вече с ДС генералите в сянка.

  Време е да изметем Доган, Дебелото момче, каскета и Барба Ганьос в ЗАТВОРА.
 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3953 Неутрално

  "Но тогава и възможностите за рационален и договорен изход от кризата ще са много по-малко, и решенията наистина ще се диктуват от разгневените улици. Струва ли си такъв риск за няколко месеца управление със силно нарушена легитимност?"!?  "Разгневени улици"?! По-спокойно, Смилов, разгневени може да станат само ако дойде гладът, ако европарите не достигнат до най-нуждаещите се.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  До коментар [#23] от "ivanko77":

  веднага ще ти кажа, защо се пази
  със зъби и нокто властта.
  много е просто.
  путин е заплашил бойко борисов да го
  утрепе ако не направи турски поток
  и не започне белене. ти да не си мислиш,
  ч е е нещо свързано с България.
  не.
  свързано е със посирането от страх на един
  дребен мафиот от един по-голям мафиот.

 28. 28 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Боко НЕ ИСКА правителството да бъде пометено от разгневената улица. Добре, няма. Улицата започна да се изморява и успокоява и вече иска само главата на Гешев. Може и само каскета. За съжаление няма да успеят. Защо казвам за съжаление? За мен всеки, който смята разделението на властите за пречка пред правосъдието е негоден за работа в тази област. Това съм гледал дълги години и с очите си съм видял как се злоупотребява. Гешев трябва да се махне! Никакви катарзиси няма да минат.

  Сега малко ерес от моя страна. Мирните протести срещу авторитарно управление, защитавано от многото пари на облагодетелстваните от същото това управление, не могат да бъдат успешни. Не го приемайте като призив за насилие. Противник съм на насилието.

  без подпис!
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Не може 200 объркани човека, да суспендират вота на 1 200 000 българи, гласували за това правителство!

 31. 31 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Куманезите пуснат нещо миризливо и вие с охота го дъвчете.
  —цитат от коментар 18 на Натътрузен десебар, слуга на БСП


  че вие сте по-големи куманизи от куманизите, бе. неуспелия отбор от Б групите

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 258 Неутрално
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Не може 200 объркани човека, да суспендират вота на 1 200 000 българи, гласували за това правителство!
  —цитат от коментар 30 на Северозападнал


  За Доган колко са гласували?
  Защото той е този, който управлява.

 38. 38 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  До коментар [#26] от "Norman Granz":

  само като чуя някъде да вмятат троцкист
  или либерал или болшевик е ясно, че са
  пенсионирани десета, доносници, казионни
  журналистически подлоги или комбинацията
  от трите тип велислава дърева, петър волгин
  и други отровни пародии на журналистика.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Оставка на премиера няма да има!
  Свиквайте с тази мисъл!

  До сега съм гласувал само за десни партии!

  Откакто започнаха безсмислените протести, спонсорирани от черепа, аз се заклевам повече за десни партии да не гласувам в моя живот!

  Христо Иванов ми падна с очите с това, че помага на БСП и ДПС да се докопат отново до властта.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Трябва да се разбере нещо много важно. Борисов най-много от всички иска да подаде оставка. Показвал го е вече 2 пъти. Той щеше да я хвърли много много отдавна, ако можеше. Борисов не може да подаде оставка, защото има реална възможност модела на ДПС да бъде срутен, а те очевидно нямат план, нямат нов Борисов или нов Цар и изглежда, че дори не разбират защо точно хората протестират и за първи път от много много години изглежда, че не контролират нещата. Борисов в момента се договаря за чисто физическото си оцеляване и оставане извън ареста.

 45. 45 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Боко НЕ ИСКА правителството да бъде пометено от разгневената улица. Добре, няма. Улицата започна да се изморява и успокоява и вече иска само главата на Гешев. Може и само каскета. За съжаление няма да успеят. Защо казвам за съжаление? За мен всеки, който смята разделението на властите за пречка пред правосъдието е негоден за работа в тази област. Това съм гледал дълги години и с очите си съм видял как се злоупотребява. Гешев трябва да се махне! Никакви катарзиси няма да минат.Сега малко ерес от моя страна. Мирните протести срещу авторитарно управление, защитавано от многото пари на облагодетелстваните от същото това управление, не могат да бъдат успешни. Не го приемайте като призив за насилие. Противник съм на насилието.
  —цитат от коментар 28 на Лопе де Вега


  Каренин е практически несменяем до края на мандата си освен ако не убие жена си или нещо подобно. Не сте чели конституцията. Татарчев на времето често повтаряше - Над мен е само Господ! За какво ще обвинят Каренин, че е прибрал двама негодници - търговци с влияние и със секретна информация без имунитет от Резиденството? Че това му е задължение, вменено от Закона за прокуратурата. Нали уж нямало НЕДОСЕГАЕМИ??? РЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ИМА ИМУНИТЕТ, НО НЕ И ТОАЛЕТНИТЕ В РЕЗИДЕСТВОТО МУ! КАРЕНИН АБСОЛЮТНО ЗАКОННО Е ОБИСКИРАЛ КАБИНЕТИТЕ НА РАДЕВИТЕ БОКЛУЦИ - ЧЕ СЪМНЕНИЯТА СА ДОРИ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И ШПИОНАЖ В ПОЛЗА НА КРЕМЪЛ И КРИМИНАЛНИ ОЛИГАРСИ! А ДА ВИДИМ КОЯ ИНСТИТУЦИЯ МОЖЕ ДОРИ ДА УПРЕКНЕ КАРЕНИН ЗА ДВАМАТА НЕГОДНИЦИ!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2468 Неутрално

  Много уважавам този автор, но навън няма разгневена тълпа.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 48. 48 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3559 Весело

  До коментар [#30] от "Северозападнал":

  "Не може 200 объркани човека, да суспендират вота на 1 200 000 българи, гласували за това правителство!"

  Не 200 човека, а само един обърна цялата престъпна кочина с глаата надолу ! И то само използвайки една гумена лодка за да стигне до убежището на сараите на Росенец ! А срещу него е застанал вотът на гербери, бесепари, турци, патриоти и масончето от (Не) Воля !
  Представяш ли си ?

 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  До коментар [#38] от "mihail_p":

  "само като чуя някъде да вмятат троцкист
  или либерал или болшевик "

  Също "мейнстрийм", "джендър", "левундер" или "либераст".

  Не може да им се отрече, че покрай Путиновите тролофабрики и свинските медии доста нови думи научиха.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 353 Неутрално


  Това е протест на невежеството и заблудата ......... Разследване и затвор за цялата клика наследила БКП и изгонила над 2 млн. българи от България. Не само Баневи, Арабаджиеви и Божкови, има още много такива като Нинови, Овчарови, Гергови, Василеви и т.н. Дядовците им направиха Национализацията, а внуците направиха приватизацията. 70 години грабежи фалити и убийства и вие седите пред министерски съвет и пазите българо-руската мафия и статуквото и. Мафията която иска да ви спретне поредния червен служебен кабинет "компенсатор на политическата отговорност". Оставете Гешев да си свърши работата !!!!

 51. 51 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Точно сега е моментът, Борисов да подаде оставка!

  По време на пандемия от Ковид-19 и наближаваща втора вълна на заразата през есента,неизбежната жестока икономическа криза в целия свят,протести, организирани от черепа и Кремъл..

  Сега трябва да си даде оставката, да остави подобието ви на президент да направи служебно правителство с препоръките на черепа и Кремъл!

  Нека да се удавят в санитарната и икономическа кризи и на пролет при поредните избори Борисов и ГЕРБ ще имат пълно мнозинство в парламента!!

  Но жалко за България и българите, че ще се върнат десетина годинки назад в развитието им.

 52. 52 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 774 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=eP38Cxve5xY&t=1410 Leaders Eat Last : Why Some Teams Pull Together and Others Don't...just tell the truth...and if you tell the truth on a regular basis, we'll say you have integrity. that's all it means. these are really basic concepts
  —цитат от коментар 42 на ynh44672044


  Добре де, Иванов беше министър на правосъдието при Борисов повече от година. Сливи ли имаше в устата да съобщи за тези злоупотреби и да ги разследва? Чак сега ли разбра, че ДПС е етническа корпорация и че работи с мафиите на Бобокови, Черепа, Арабаджията, Баневи? Пет години МЪЛЧАНИЕ? Какво обяснение ще даде за затворените устенца? Че са били пълни с кюфтенца?

 53. 53 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  До коментар [#1] от "1908":

  Как пък един път не взехте отношение по темата, а веднага я разводнявате.
  Или пишете по въпроса или не
  Вашите терзания не са проблем на останалите

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 54. 54 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6044 Неутрално

  Дали ще има мащабен революционен метеж, осъществен от "улицата", където се събират недоволни хора, без ясно политическо представителство, с искания за оставки, но без никаква идея за нови назначения, това предстои да видим. Вероятността, властта да бъде завзета от улични революционни комитети, засега изглежда нищожна.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 55. 55 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1844 Гневно

  ГЕРБ се оцапаха брутално. Толкова са затънали, че ако дойде нормална власт и нормален прокурор, ще висят при бай Ставри.
  ОСТАВКА и съд!

 56. 56 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2356 Любопитно

  Оставка на премиера няма да има!Свиквайте с тази мисъл!До сега съм гласувал само за десни партии!Откакто започнаха безсмислените протести, спонсорирани от черепа, аз се заклевам повече за десни партии да не гласувам в моя живот!Христо Иванов ми падна с очите с това, че помага на БСП и ДПС да се докопат отново до властта.
  —цитат от коментар 41 на sbaleev


  Интересно ми е сега БСП и ДПС ИЗВЪН властта ли са ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 57. 57 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 353 Неутрално

  И последно от мен.

  Вече никога няма да гласувам за партиите на Костов!!
  До тук бях с така наречените десни партии!!
  Заради тях в управлението на държавата ще се върнат БСП и ДПС!
  Аз няма да бъда съучастник в това престъпление!!

 58. 58 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  До коментар [#52] от "David Moyseev":

  ти се съсредоточи върху този, който е пряко
  отговорен за кражбата на 700те милиона.
  казва се борисов, със съдружник пеевски и
  изппълнител горанов. не ми лай глупости.
  питам те къде беше горанов, когато се крадяха
  700 милиона.

 59. 59 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4696 Неутрално

  "пометено????Смилов и Вие ли сте троцкист???
  —цитат от коментар 5 на selqnin


  Пометено - ревилюционна лексика, в стил Дайнов.

  Gunter glieben glauchen globen
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 394 Неутрално

  До коментар [#1] от "1908":

  Курс нА въоръжена борба! ПАЗЕТЕ СИ МАНДРИТЕ, ХОРА................

 62. 62 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4696 Неутрално

  До коментар [#7] от "Натътрузен десебар, слуга на БСП":

  Борисов щял да бъде пометен от една все по-оредяваща агитка, която в дните с максимална посещаемост не надвиши 5 000 души.
  Ами ако излезем останалите?

  Gunter glieben glauchen globen
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Пълни глупости. Разгневена тълпа няма. Повечето са мирни (сто-двеста човека) протестиращи и платени агитки, които се опитват да провокират напрежение. Плюс няколко бесепарчета и тия дето стоят на колене пред президента. Като напишете сто пъти едни и същи изсмукани от пръстите небивалици и хоп... желаното станало действителност. Да ама не...
  —цитат от коментар 7 на Натътрузен десебар, слуга на БСП


  Ама те и затова се провалиха и ще се провалят! Постоянно повтаряха, че народа не иска ГЕРБ, че чак си повярваха, и ахааа да го бутнат от власт и затова предизвикаха тия протести и бяха уверени, че като излязат и народа ще хукне с тях и ще ги сложи на власт! Ама не би! Народа ги не ще и си иска ГЕРБ! А за тия има запазено място там, зад Коня.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 65. 65 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4696 Любопитно

  До коментар [#16] от "Анти Шишковци":

  какво са казали останалите èнгета днес?

  Gunter glieben glauchen globen
 66. 66 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 258 Весело

  ... агитка, която в дните с максимална посещаемост не надвиши 5 000 души.Ами ако излезем останалите?
  —цитат от коментар 62 на Alarmstufe: Rot

  Защо не дойдеш довечера да ни преброиш?
  А за вашето "излизане" - правите го само ако ви платят и ви качат на автобуси.

 67. 67 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Прочете ли поне какво е написал човекът? Или ти по-скоро вярваш на такива нечистоплътни субекти като ония тримата? Язък за всичките ти претенции и надменност, която ръсиш от години във форума.


  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3953 Неутрално

  Смилов, прочети това от д-р Коста Костов на тема разгневени улици:
  "Не може да е нормално предстоящото масово обедняване, здравните и икономически последствия за милиони по света и стотици хиляди българи, икономическата нестабилност, фалитите на малки фирми и големи компании, нарастващата безработица, отложените здравни проблеми на хронично болните, психо-соматичната пандемия, масовата невроза, паническите разстройства и пр."
  Някой от другарите протестъри каза ли нещо по тези въпроси?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 70. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  До коментар [#67] от "nv":

  "Прочете ли поне какво е написал човекът?"

  Щом го лепна на десетата секунда, не го е написал той.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 71. 71 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#48] от "samoedin":

  Представям си! Бойкикев сам с гумената лодка, в бурното море, след 10 години търсене най- после откри къде се спотайва Доган! Медал, не, орден за Героя!

 72. 72 Профил на Диана
  Диана
  Рейтинг: 124 Неутрално

  Насилието е присъщ инструмент в политиката на БСП, Тя многократно се е уверявала колко добре работи той на българска почва, с нашето наследство от насилието над нас през турското робство. БКП установи властта си през 1944г. с насилие, всички инакомислещи бяха подложени на насилие през цялото управление на БКП... БСП подмени БКП с насилие. БСП съсипа страната с насилия - бяха разрушени производствените ни мощности, съсипано беше селското ни стопанство, образованието, всичко...Създадоха се силови групировки точно поради това насилие, което господства в "политиката" на БСП...БСП превърнаха всичко в лъжа и измама, нарекоха бялото черно за да оправдаят действията си и не мисля, че нещо в тази посока се е променило, наблюдавайки тези протести, организирани безусловно от БСП с цел подкрепа на вота на недоверие в Парламента. Дори Президентът, който по конституция трябва да е обединител на нацията, дори той открито заяви, че трябвало да си върнем държавата, т.е. за него няпма значение, че той самия олицетворява държавата - трябвало да се върне управлението на БСП, искайки вота на недоверие на Герб...Аз мисля, че не прокурора трябва да се разследва за антиконституционни действия, а президента! И той както цялата му БСП попадат в ситуацията "крадецът вика дръжте крадеца"! Президентът трябва да бъде съден за антиконституционна дейност, не прокурорът, който защитава държавните интереси, арестувайки компроментирани хора от прокуратурата!...

 73. 73 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  До коментар [#52] от "David Moyseev":====Какво обяснение ще даде за затворените устенца? Че са били пълни с кюфтенца?======

  Не виждам защо задавате въпрос , на който сам си отговаряте.
  Явно е, а и видно, че няма да разберете

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 774 Неутрално

  До коментар [#64] от "lz2":

  Просто търсят начини да се пролее кръв! Снощи на Гр-Игнатиев е станало сбиване между изнервени от двучасово чакане шофьори и шепа дрогирани лонгури, които не давали автобусите, колите и трамваите да се движат. Полицията трябва да действа много по-твърдо - като гръцката! По закон е недопустимо пътни кръстовища да се затварят от лумпени, решили че вече управляват. И накрая ще стане белята - пияни и дрогирани колкото щеш - истинският отечествен фронт на малоумните.

 76. 76 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  Протестиращите искат оставка на цялото правителство, а Борисов предлага 5 рокади. И то какви!
  Злополучният (да го ожалиш) здравен министър, който стана за смях с неадекватните си заповеди, които тутакси отменяше, за да ги пусне пак в обръщение, става финансов министър — да му мисли бюджетът! А и той дава ли си сметка, че на тази възраст ще трябва да се тътрузи по цял ден в джипката по разораните прашни друми?...
  Вицепремиерката Марияна, която се справя безупречно с демографията и киберсигурността, бе възнаградена и с туризма. Язък за Сачева, че толкова активно се изразходваше по медиите. Но само с лични изяви не става. Трябва и гръб, на когото да стъпиш (като релса).
  Здравен министър става шефът на една болница, който остави най-неприятно впечатление с бездушието си и дори злобата си към изплашеното население в началото на карантината. Дори заплахата на генерал Годжи, че яко ще мрем, не беше изречена с такава злоба, както изказванията на бъдещия министър.
  И накрая, вътрешен министър става началникът на Главна дирекция Национална полиция, който ама хич няма нищо общо с полицейското насилие над мирно протестиращи студенти, а също и с един бизнесмен, източващ банки, няма общо и с жилището, което е получил от този мошеник на занижени цени.
  Да са ни честити новите министри!
  Улицата ще ги приветства!

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  До коментар [#77] от "ynh44672044":

  "Борисов май няма да бяга при Орбан, а направо при баце си Путин."

  По-скоро ОТ Путин, защото му обеща разни работи, пък няма да може да ги изпълни...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 79. 79 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 812 Неутрално

  До коментар [#1] от "1908":

  Явно не само не си бил на протестите, но не си и ставал от компютъра си!Иначе щеше да видиш, че на протестите не са нито БСП, нито платени агитки, а млади хора, които не са учили в Надежда или Обеля, като теб, а в университети из Европа и Щатите, и не са работили в Кремиковци или Русия, като теб, а на Запад.И те не искат да живеят в корупция, лъжи и политически и икономически престъпления, а нормално - без да се интересуват кой е на власт, стига той да работи за всички ни, а не само за определен кръг хора.
  Има и такива, които никога не са гласували за комунисти - БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, ВМРО, НФСБ, Атака, Воля, Бароков, Бинев и прочие сволоч, а само за истинските десни и винаги са знаели, че горните изброени са престъпни шайки.И тези хора са на площадите ПАК, защото такива, като теб все си избирате или поредния спасител или вече сте свикнали с новия ви Тато или Баце!

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 774 Неутрално

  До коментар [#79] от "Капабланка":

  Като са млади лонгури да не мислиш че са недосегаеми? Има Закон за МВР - три денонощия в ареста и да видим пак ли ще чупят и хвърлят боя.

 84. 84 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2356 Любопитно

  До коментар [#16] от "Анти Шишковци":какво са казали останалите èнгета днес?
  —цитат от коментар 65 на Alarmstufe: Rot


  Питаха дали Горанов ще върне 700 млн лева ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 85. 85 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2238 Неутрално

  Мечтателите за революции нямат край. Към тях се включи и автора.

 86. 86 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Цялата тази статия щеше да е верна, ако примерно при управлението на БКП (Орешарски) ДпС е била натикана в миша дупка, и сега при Мутрата вече положението е друго. А то при комунистите агентите на ДС от ДпС са във вихъра си. Затова ми звучи смешно, че БКП тръгнала да сваля Мутрата заради връзките ѝ с ДпС.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  До коментар [#75] от "David Moyseev":

  Значи малоумни и лумпени (дрогирани!) са на улицата, а в лятната резиденция, в хотел Берлин, в Осемте джуджета, в Боянските сараи, в библиотекарския, в парламента, в министерски съвет, в главна и специализирана прокуратура...етсидера, са ерудирани, отговорни, честни и достойни българи????

 89. 89 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Демократите комунисти от БКП защото се били загрижили за народа и за съдебната система и за демокрацията и тръгнали да протестират...
  Я пак...

 90. 90 Профил на Диана
  Диана
  Рейтинг: 124 Неутрално

  искам само да кажа, че много бързам наистина, но все пак прочетох какво съм написала в предишния си постинг и ИСКАМ ДА СЕ ИЗВИНЯ за допуснатата грешка на края където, съм подменила "президентството" с "прокуратурата" - всичко започва с "п", значи, шибана работа.... Не се научих да чета постингите си преди да ги публикувам!...Явно трябва да се заема сериозно с това! ...
  Та ! Моля последното ми изречение в постинг 72 да се чете вместо "
  Президентът трябва да бъде съден за антиконституционна дейност, не прокурорът, който защитава държавните интереси, арестувайки компроментирани хора от прокуратурата!..." да се чете " ПРЕЗИДЕНТЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА АНТИКОНСТИТУЦИОННА ДЕЙНОСТ, НЕ ПРОКУРОРЪТ, КОЙТО ЗАЩИТАВА ДЪРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ, АРЕСТУВАЙКИ КОМПРОМЕНТИРАНИ ХОРА ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО !!!"
  Благодаря и още веднъж се извинявам за тази идиотщина...


 91. 91 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  До коментар [#87] от "Капабланка":

  Като не са си тръгвали какво прави Ицето до тях?

 92. 92 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Мокрите сънища на либералните анализатори, няма да се събднат!
  —цитат от коментар 11 на balkantourist


  Тоя Смислов дори не ги и мисли тези глупости дето ги изплющява на всеки два дни. За един съпорт от Дойчето се бори. Там е пълно с разни мисирки от Дневник, а шефът им Андреев е едно влечуго, което преди няколко години уволни двама свестни журналисти, защото пишели срещу КТБ и Цв.Василев се оплакал на немците и Андреев клекна като ратай. Стана скандал, но те не се върнаха във Велето. Сега са в Свободна Европа. То с такъв подлец не се работи ми каза едната от уволнените.

 93. 93 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#1] от "1908":

  Дали пък не може да се представи някаква друга хронология:
  1. Разбра се, че държавата е пропуснала да си събере едни 700 милиона лева, защото един череп е трябвало да налива едни пари за да помага на управляващите.
  2, Едни чиновници ни изправиха пред един оидпорен хотел и ни казаха "Вие сега на нас ли ще вярвате или на очите си?"
  3. Един съд каза на един главен прокурор, че е идиот, но той плмисли, че дъжд го вали.
  4. Едни герберски администратори подарили на един коалиционен партньор в сянка част от държавна собственост.
  5. Един премиер обясни какво мисли за председателя на НС.
  6. Същият бе видян да похърква безметежно до шкафчето захранено от последното му безкористно усилие в името на българските граждани.
  7. Пак същият ни обясни как на 27 годишна възраст е бил пионерче.
  8. Пребиха едно момче, защото дядо му не е позволил на 27 годишното пионерче да учи в Харвард.
  ....
  Няма смисъл да продължавам.

 94. 94 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Разгневената тълпа е от няколко човека. Вчера гледах снимки 4 човека седнали на една улица и я блокирали. Ако беше в някоя друга държава никога нямаше да се позволи да се случи това. Заради 5000 души 7 млн. ще се съобразяват.

 95. 95 Профил на ekip
  ekip
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Всички магистрати по съдилища и прокуратури, родени преди 1973 г., трябва да бъдат изметени!

 96. 96 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  Този протест е като в магазин "Всичко по 1 лев".
  Да, има от всичко, но е боклук.
  И в магазина влизат само прошляци.
  По тая причина е измислена пословицата:
  Не съм толкова богат, че да купувам евтини неща.

  п.п. А хората на президента, дето спряха тока на метрото, не са хулигани, а ТЕРОРИСТИ. Като началника си... И вие пак ходете на протест да защитавате потенциалните убийци!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 97. 97 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Хахаха
  Вече публикациите на Смилов и сие отидоха в комедийния жанр.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  До коментар [#70] от "Norman Granz":

  Той тази своя гениалност я пуска днес под всяка статия, явно очарован от умствените си възможности.

 100. 100 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1186 Весело

  До коментар [#13] от "асен георгиев":
  Окей, окей :) Значи няма значение кой на кого е внук или син? Т.е. светът започва тук и сега -на площада с видгатото юмруче на мъжът до Деса? :))

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK