Да паднат! - спасителното безредие на протеста

Целта му е да накара всички хора да разберат, че обществото се е разболяло и да се замислят какво трябва, за да го спасяват: хапчета или операция.

© Георги Кожухаров

Целта му е да накара всички хора да разберат, че обществото се е разболяло и да се замислят какво трябва, за да го спасяват: хапчета или операция.1. Протестът е извънреден обществен орган.
Когато общественият организъм усети, че е тежко болен, той взима извънредни мерки и първата от тях е протестът. Целта му е да накара всички хора да разберат, че обществото се е разболяло и да се замислят какво трябва, за да го спасяват: хапчета или операция.


2. В нашия случай, протестът предлага и лечението: промяна в начина, по който функционира у нас властта. Не може вече business as usual, грънците на управлението са счупени, обществената енергия е разлята и се е събрала на улицата: трябват нови форми. За тази цел преди всичко трябва да бъдат сменени хората на власт в момента: протестът ги е диагностицирал като непоправими. След това но засега няма след това. Сегашните властници се опинят като рак на бързей (казано с по-широкодостъпни думи) и не можем да минем към следващите етапи - общността да обмисли спасителните мерки, след което да ги приложи. Затова и протестът, ден след ден, им повтаря "Оставка!" в монотонен гняв - белким гневът изостри слуха и инстинкта им за самосъхранение.


3. Фактът, че властниците започнаха да отстъпват, показва, че някаква чуваемост и някакъв страх вече има. Четирите оставки са първата победа на протеста. През 1989г., когато превратаджиите започнаха да махат Живковите допотопници от властта, ние викахме от улицата: "Един по един - до един!": добър лозунг и за днес.
Сегашното отстъпление не е "на предварително подготвени позиции": изявленията и действията на правителството са взаимно противоречиви и свидетелстват за дезориентация, нерешителност и разнобой.


4. От контролираните медии уж научаваме фактите (поне които власттане успее да прикрие), но те грижливо са лишени от политическа оценка: нали никой овластен журналист не направи очевидното обобщение "объркано отстъпление". Но как да наречем следното:


Първоначално властта обяви себе си за идеална, а исканията на протеста - за нереални, значи нищо няма да променят, просто и логично. Обаче НСО изведнъж излезе неидеална, и падна първата оставка - не на царя, на пъдаря. После и софийската полиция излезе неидеална, превишила била правата си да бие протестиращите. После се признаха купно за неидеални, защото Западните другарчета им рекоха, че протестът против тях, българските властници, бил хубаво нещо; но те се обявиха пак за несменяеми, защото хубавата българска демокрация вече си имала и протест, а нали те са причината да го има! Ама на другия ден - главният виновник за тържеството "протест" иска и получава три оставки на трима "много успешни" министри. И - първо огласяване на разнобой в коалицийката: то не можело така той сам да решава, изстъпи се един родолюбец. И излезе, че приетите оставки били "замразени", а един от оставкаджиите каза, че не виждал причини да подаде оставката, която е подал. Ми що я подаде така безпричинно бе, министър си все пак, държавна институция на родината ми представляваш? (Абсурдистан! - казва един мой приятел.) Значи - пак се върнаха до статута "несменяеми". И не щеш ли - не три, а четири оставки, и то вече реални. И началникът на оставените обяви, че причини имало, и какви! При което - мимоходом, с половин уста, отбеляза, че "не харесвал показните акции". За първи път Борисов хвърли камъче по идеалния Гешев, за пръв път публично се пропука привидния монолит кабинет+прокуратура. На фона на решението на Конституционния съд, че недосегаемият главен прокурор е досегаем от всеки редови прокурор на Републиката и мълниеносната поредна акция на Христо Иванов - да предостави на всички прокурори доказателствата, които има за престъпната дейност на Гешев, пък те да започнат разследване, ако им стиска - Гешевото сияйно бъдеще изведнъж силно се заоблачи


Властниците отстъпват, без да знаят какво отстъпление ще бъде достатъчно, нито дали изобщо има достатъчно отстъпление - или по-добре капитулация и да се оставят на милостта на победителя!


5. Но побеждаващият протест може да понесе и поражения - и пак да победи накрая; може, разбира се, и да не победи, и тогава тежко на болното ни общество. Един протест по начало е събитие, неясно и за двете страни: както властниците не знаят колко ще са принудени да отстъпят, така и протестиращите не знаят колко ще могат да настъпят. Ако продължим с военната терминология - протестът е "срещен бой". В срещен бой не знаеш почти нищо за силите на противника, което неимоверно вдига риска и ако решиш не да побегнеш, а да се биеш, разчиташ, че и противникът не знае почти нищо за тебе. И - каквото сабя покаже, но не само сабята - и честта юнашка


Ситауцията е сложна, мнозина могат да се объркат, затова ще го напиша изрично - не говоря за реален бой, а за политическо противопоставяне с аналогични системни характеристики.


6. Ситуацията е сложна, извънредна, непривична - това винаги поражда дискомфорт и стремеж за връщане към привичното; ако не можем на дело - правим го на думи: оприличаваме. Оприличаваме - е добре, някои от нас оприличават - извънредния обществен орган "протест" на други, редовни обществени органи. Например, на съдилище - и съответно искат от протестиращите: дайте доказателства, че Борисов и Гешев са мутри! - Де да можеше да идем на съд! Но съд, в който ще ни съдят и ще съдим по закон и ред, а не по бандитски сговор.


Оприличават протеста на избори и фарисейски питат: "Колко гласа имат тия гръмогласни протестиращи? Народът мълчи, но той ще каже тежката си дума" и пр. популизми.- Де да можеше да идем на демократични избори - но демократични не само по фасада, а и по същност, когато избираш между демократ и демократ, а не между мутра и мутра! Оприличават протестиращите на партия и манипулативно призовават: кажете си програмата, излъчете си лидерите! Протестът от февруари 2013г. се подведе, излязоха неколцина студенти, объркаха се в непривичната им "висока политика" с нейните пазарлъци и компромиси, някои се и попродадоха, и ето ти поражение за протеста. За да не се повтори това, хайде без оприличавания - да погледнем живата реалност на самия протест и да удържим поне малко на дискомфорта на непривичното:


7. Протестът не предоставя доказателства, а изревава лозунгите си - и този рев е лъвски. Рев яростен, а не някакво си "лично мнение, на което всеки има право, но от което нищо не следва". Не мнение, а обвинение, и когато протестът ревне против тебе, "тежестта на доказването" вече пада върху самия теб. Протестиращите са на улицата и за тях това не е част от нормален lifestyle, затова и за разлика от нормалността на един съд, те с основание изхождат от обратното: от презумпцията за виновност на властта. Протестният рев няма нужда от диригенти, нито от лидери: никой като него не би могъл да изкаже исканията му по-ясно и членоразделно.


Протестът няма нужда от силата на бройките - силата му е в точността на политическия призив и в лъвския гняв. Властниците и без да разбират това, усещат го с прословутия си политически нюх - затова отстъпват.


8. Дотук извънредният обществен орган "протест" си върши добре спасителната работа. Да, това е скъпоструващ обществен орган - в него отива много обществена енергия, затова той е временен, и колкото по-бързо си изпълни задачата, толкова по-добре: обществото, създало го с тежка въздишка, с въздишка на облекчение ще го премахне. Да, в своята извънредност той цели реда, но създава и безредие. Но това е спасително безредие - за разлика от безредието, ежедневно генерирано от властниците ни, което е пагубно. Да паднат!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Всичко щеше да е хубаво и прекрасно на протеста ,ако не се оглавяваше от комунистите и крадливи олигарси , не че не постигна неща ,които трябваше да станат отдавна ,като разбиване на зависимостите от ДПС , но алтернативата ,която предлага протеста е същата крадлива шайка ,която чака зад линията на старта след изборите .

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3051 Весело

  До коментар [#1] от "edin drugii":

  Май не си прочел текста внимателно, прочети го, пък тогава пак коментирай, ще има време да изложиш днешните програмни виждания....

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Деян Кюранов


  Доктор по философия, завършил Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Съосновател на неформалното сдружение "Екогласност" и на СДС, напуснал политиката през 1990 г. Оттогава работи в неправителствени организации; в Центъра за либерални стратегии е от създаването му.

  ----------------------

  НПО-то Центъра за либерални стратегии.

  кои финансира?
  какво гони за тези пари?

  НПО ли е или разузнавателна клетка?

 9. 9 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2946 Весело

  Кат гледам главатарите на протестиращите (не редовите идеалисти) - по добре Боце пожизнен диктатор ...

 10. 10 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Темата за Доган и ДПС се използва от всички партии, докато са в опозиция и от Герб, и от НФСБ и после си купуват процентите на ДПС, за да са на власт. Валери Симеонов каза, че са провеждали същата акция на плажа Росенец, когато са били опозиция, а по същото време Христо Иванов е бил министър на правосъдието. Христо Иванов ги знае нещата за Росенец оттогава, защо е решил сега да прави този спектакъл с камера.

 11. 11 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  https://pasteboard.co/Jjdceb9.jpg Разиграващото се в една единствена снимка-колаж. История на Бълраско лято 2020 г. Копейкобожковистката мафия в разгара си.#БъдетеУмни
  —цитат от коментар 2 на KopeikoBojkovist


  Струва ме се , троловте още не са се събудили. Чавдар Кюранов може до някъде да е прав , но забравя защо започна протеста и КОИ го оглавиха, създават схеми , осигурамат техника и го ръководят . Тези , които ти споменаваш плюс "отровните " Бабикян , Хаджигенов и Минеков , Христо Иванов - Бойкикев , положението загрубява с активирането на БОЕЦ ! Мая Манолова , БСП/БКП/ , които Нинова вчера , в "Панорама " отново призова на БУНТ ! И нна всичко отгоре - пРезидента с вдигнат юмрук , зовящ за саморазправа и определящ непротестиращите и управлямащите с общото прозвище - МУТРИ ! За толкова много "професионалисти " колко му е да излъжат младите и необременени с комунизъм деца ! За тях ШОУТО и ПЪРФОРМАНСИТЕ са добре дошли , но не се сещат какво ги чака , ако се и изпълнят всички желания без даа има АЛТЕРНАТИВА - Президентска държава или АНАРХИЯ 1

 12. 12 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Доста записи с анонимни автори изтекоха, които откриха доста неща пред хората.

 13. 13 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#11] от "doroteus":

  "Струва ме се , троловте още не са се събудили"

  Ти не си трол, WWW не е трол, Donald Dunb не е трол....

  Много сте нагли. Но това че са Ви вдигнали толкова рано издава сграха на шайката. И това е чудесно.

 14. 14 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1651 Весело

  На един протестиращ по двама анализатори:)
  Копейкин и Боец най-чистите антимафиоти
  Хахаха.
  ДБ изкарват точно една подоопашка хора.
  Курнелия-БСП -светци. Те въобще, ама въобще не са мафия.
  Хахаха

 15. 15 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1651 Весело

  До коментар [#5] от "DonaldDumb":

  Че Христо Иванов унищожи ДСБ и Прокопиев щото е много умен. Да видим Дневник кога ще си смени политиката.
  ДСБ го унищожи още първият ден като застана до муцуните на протеста, а Прокопиев вчера след като му показаха сараите в защитена територия.

 16. 16 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#14] от "Да вярваме на истината":

  Колкото и да плюете по всички и всичко, въпросите за непригодността на шайката остават. Това каква е Нинова или какъв е Христо Иванов с нищо не променят нивото на Барни Ръбъл, не намаляват зависимостите на Борисов от ДПС, не променят наглите беззакония на главния каскет.

 17. 17 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#15] от "Да вярваме на истината":

  "ДСБ го унищожи още първият ден като застана до муцуните на протеста,"

  Когато говориш такива врели некипели показваш 2 неща:
  1.Шайката е стресната и натиска тролетариата да пречи на обществения дебат.
  2. Нямате смислени доводи и затова ползвате такива идиотски опорки

  По същество и двете неща, които показваш са прекрасни и само убеждават всеки смислен човек в правотата на протеста.

 18. 18 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Кат гледам главатарите на протестиращите (не редовите идеалисти) - по добре Боце пожизнен диктатор ...
  —цитат от коментар 9 на SS


  Е, пък аз като ви чета простотиите става ясно, че има много, ама много по прости и от тулупа!

 19. 19 Профил на lcp01393483
  lcp01393483
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#15] от "Да вярваме на истината":

  Това, което гледаме 16 дни е протест на комунисти и техните отрочета, огладнели и освирепели за власт!
  Повечето протестиращи са употребени от червената глутница!
  Категорично трябва да има промяна, но на редовни избори!
  Кой е шофьора на самолета, кои са Нинова, Минеков, вицето на шофьора на самолета и всички , които се крият зад маските на " загрижени за младите".
  Президентството стана централен щаб на руските ибрикчии!
  За да се промени ситуацията в България, гласувайте всички, не ходете за гъби и на риба!

 20. 20 Профил на Соломон Рибентоп
  Соломон Рибентоп
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бойко форевър!

  Много съм тъп
 21. 21 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Бойко форевър!
  —цитат от коментар 20 на Соломон Рибентоп


  ...Много съм тъп...


  За голямо съжаление това е самата истина!

  Имало едно време ссср...
 22. 22 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1651 Неутрално

  До коментар [#19] от "lcp01393483":

  Първо трябва неподвластна на олигарсите и БКП силна дясна партия.
  После да спечели изборите. И тогава вече полека лека всички мутри и мафията наистина ще започне да поизчезнат. Щото то няма държава да се е справила 100%
  Но русофилите да ми викат Мутри вън и Мафията вън и водачите да са сегашните е фарс.

 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  " За пръв път Борисов хвърли камъче по идеалния Гешев, за пръв път се пропука публично привидния монолит кабинет-прокуратура. На фона на също вчерашното решение на Конституционния съд, че недосегаемият главен прокурор е досегаем от всеки редови прокурор на Републиката и мълниеносната поредна акция на Христо Иванов - да предостави на всички прокурори доказателствата, които има за престъпната дейност на Гешев, пък те да започнат разследване, ако им стиска -


  Гешевото сияйно бъдеще изведнъж заоблачи"  Властта иска да оцелее ! На всяка цена ! Затова отстъпва в каквото може, пренарежда се, отрича се от собствените си думи, важното е да се спасят шкафовете, пълни с евра ! На всяка цена, иначе става страшно ......

 24. 24 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2616 Неутрално

  До коментар [#10] от "ggot":

  Това документирано ли е, че Валери е провеждал същата акция на Росенец, или трябва да вярваме на мошеническата му дума ??!

 25. 25 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1651 Неутрално

  До коментар [#17] от "George Svinarov":

  Показвам истината бе. Нали общувам с ДСБ-ари.
  И налудничавите ти коментари си ги приказвайте с другите 499 протестъри. Всеки има право да протестира МИРНО.
  Ако сме нормална държава би трябвало като блокирате кръстовище полицията да ви изхвърля като мръсни котета. Затова се радвайте, че обществото ни е толерантно за разлика от вас.

 26. 26 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1651 Весело

  До коментар [#16] от "George Svinarov":

  Напротив. Тука въпросът на Протеста е Русия и Азия срещу Европа. Ти представляваш Азия. Ама колегите по форум казват, че си комунист така, че е нормално да имаш такава позиция.
  Хайде заминавай да целуваш Рун Дьо и Курвелия.
  Ние с Боеебисер работим.

 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#1] от "edin drugii":

  " Всичко щеше да е хубаво и прекрасно на протеста ,ако не се оглавяваше от комунистите и крадливи олигарси , не че не постигна неща ,които трябваше да станат отдавна ,като разбиване на зависимостите от ДПС , но алтернативата ,която предлага протеста е същата крадлива шайка ,която чака зад линията на старта след изборите ."

  Всичко щеше да е хубаво и прекрасно и на властта, ако не се оглавяваше от мафия ! Хем червена, хем кафява ! Хем изсмукваща ресурсите на цялото ни общество !

 28. 28 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#18] от "witch_doctor":

  То ако герберските тролове не бяха тъпи, нямаше да им харесва да ги крадат!

 29. 29 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  До коментар [#22] от "Да вярваме на истината":

  Вярващият на истината знае ли какво означава думичката "олигарх"?

 30. 30 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Да паднат!
  11 години без нормална обратна връзка във властта те правят неадекватен. Бойко, ако имаш останала една капка морал - подай си оставката и си иди в Барселона.

 31. 31 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#17] от "George Svinarov"....Ако сме нормална държава...
  —цитат от коментар 25 на Да вярваме на истината


  С герберунгели като вас, няма как да сме...!

  Имало едно време ссср...
 32. 32 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Весело

  Комундето Кюранов квичи.
  КЕФ :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 33. 33 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  До коментар [#29] от "vassilun":

  Този с този абсурден ник, (щоот той говори всичко освен истината) е не безизвестния ббарон Мюнхаузен от Габрово според, когото цитирам по памет имало над 3600 ИТ фирми с по над 5000 лв. заплати. А истината е , че Габрово е един много тъжен от към възможности град и ако не е съседното Севлиево съвсем да се е обезлюдило.

 34. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#25] от "Да вярваме на истината":

  " Показвам истината бе. Нали общувам с ДСБ-ари.
  И налудничавите ти коментари си ги приказвайте с другите 499 протестъри. Всеки има право да протестира МИРНО.
  Ако сме нормална държава би трябвало като блокирате кръстовище полицията да ви изхвърля като мръсни котета. Затова се радвайте, че обществото ни е толерантно за разлика от вас."

  Ако сме нормална държава, главният разбойник щеше да лежи в затвора ! Не за днешното ОПГ, което оглавява, а за участие в престъпна групировка още през 90 - те ! А фъфлещият татарин нямаше да бъде създаден от ДС да доносничи срещу своите събратя още в края на 80 - те, но НЕ сме ! Тук от крайно време единственото нормално нещо е държавата да се управлява от престъпници ! Това е реалността ! Луканов, Беров, Виденов, царя, Станишев, Орешарски, татовия - това са все симптомите на едно тежко болни, превзето общество ! От една и съща шайка, мутираща във формите си според ситуацията, като специално днес са за " европейско развитие" ! И вярващите в лъжите като тебе си редят едни и същи опорни от ден първи, защото докато Полша гони Германия, ние се сравняваме със Сърбия, а сме уж в ЕС от царски време още.....Та за протеста - той е такъв, защото хората, които го правят са част от това общество ! Не ми харесват много неща в него, но още по - малко ми харесва това, което става у нас вече повече от 30 години ! Вярно, има и светлина в тунела - член сме на ЕС и НАТО, вече сме в чакалнята на еврозоната - факт ! Но никой, освен нас няма да почисти къщичката, в която живеем, а днешния процес вече сътвори чудеса ! Дотука ! Да, същият протест, който хич не ни харесва , дето уж е оглавяван от умнокрасивите или Радев, или Нинова,или решетников, или подопашниците, или от " отровното трио", а защо не и от Костов - той и без това е виновен за всичко дотука.....

 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#30] от "hashtag Нормална държава":

  “Бойко, ако имаш останала една капка морал - подай си оставката и си иди в Барселона.”

  То не зависи от него.

  Миналата седмица пуснаха пробен балон: ЧЕТИРИ ВАРИАНТА ЗА ПРАВИТЕЛСТВО БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ.

  Още на другата сутрин пачките пак лъснаха в чекмеджето - този път на видео, като операторката се беше разходила из цялата резиденция.

  Вече и за кьоравите е ясно, че целта на компроматите е не Бойко да си иде, а да остане. Защото е поел ангажименти към руснаците. Както е писал един колега:

  Онзи ден в СПУТНИК представител на руското външно министерство коментира, че Кремъл не се притеснявал за Турски поток, защото ББ "бил поел личен ангажимент да контролира строежа".

  А е мръднал, а са изкарали един Бог знае какво от сейфовете на Сарая. ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#33] от "Doge":

  Остави това, но преди няколко месеца един друг герберастки трол hamiltonf написа, че имало добри и лоши олигарси. На моя въпрос да даде пример за добри олигарси, той млъкна! Използват думи, чието значение не знаят. Но имат претенции за истина от последна инстанция! Той и Гешев "воюва" с олигарсите, но покровителите им във властта не пипа!

 37. 37 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#20] от "Соломон Рибентоп":

  Форевър!, но в Банишора.

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#33] от "Doge":

  “Габрово е един много тъжен от към възможности град и ако не е съседното Севлиево съвсем да се е обезлюдило.”

  Габрово е град със затихващи функции, както имах възможност сам да се убедя миналото лято, когато бях там по работа.

  Иначе, ако вярваме на розовите балони, които тоя индивид надува, там генерират повече БВП от цялара Рурска област.

  3,600 частни компании ... и две пристанища, съответно на Атлантическия и на Тихия океан. 😁

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1651 Неутрално

  До коментар [#34] от "samoedin":

  Като застанеш до едни престъпници срещу други престъпници какво решаваш?! Нищо
  Значи трябва да застанем и срещу едните би другите престъпници.
  Как?!
  Аз съм описал според мене как.
  Създаване на силна модерна неопетнена дясна партия.
  И тя ще се случи рано или късно. Икономиката ще си я създаде. Колкото по-рано толкова по-добре.

 40. 40 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1651 Неутрално

  До коментар [#29] от "vassilun":

  Например Домусчийски в момента е олигарх. Държавата му осигури 300 милиона евро за завод:)
  Или не е според тебе. Нежен вложил частен капитал.

 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#36] от "vassilun":

  “...друг герберастки трол hamiltonf написа, че имало добри и лоши олигарси.”

  Това е същият оня, дето предлагаше да вози Гешев безплатно с Ферарито си от местопрестъпление на местопрестъпление с 300 км/ч., за да лови бандитите, докато още не са избягали.

  И дето имал яхта за 5 милиона.

  Неизживян пубертет...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#11] от "doroteus":

  Вчера обяснявахте как протестиращите освирквали Радев, днес го обявявате за водач на протестите и изпълнител на желанията на Решетников и Кремъл.
  Ако е вярно първото, значи Радев не е никакъв водач на протеста. Ако е вярно второто. значи целта на Кремъл е в България да има законност и да няма корупция и мутри във властта, което е абсурд да е желание на Кремъл. Това е целта на протестиращите и тя няма нищо общо с Русия.
  То и няма никаква логика, властта да е в ГЕРБ, Борисов да изпълнява всички важни руски проекти, а Кремъл да иска да го свали и замени с Радев, който няма никаква власт.
  И подкрепа за олигарси не съм видял на протестите, но релихте, че били главатари на протестиращитепротестиращите. Божков бил казал така и вие му вярвате? Значи не протестирашите, а вие му имате доверие...
  Та, разберете се там за опорките какви ще са, че неудобно се получава някак си.

 43. 43 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 646 Весело

  аз пък на фона на горния анализ пак да повторя

  10 години / ако го включим и кметство, и секретарство в мвр - 20 години/ тая държава се управлява от един за който не е доказано че е дочел Винету...
  това е голема драма у интеигентните споделящи изгреви, кученца, букетчета и цветове на дъгата във фейса

  на тази рехава недочела сянка - българската демократична общност - в лицето на горния участник в екогласност и доживотно упражняващ "либерални стратегии", в добавка с легиона изтипосан в снимки в дясно на фротпейджа на дневник под рубрката "анализи" знайни и незнайни грантаджии, на ясла у доече веле, свободна европа, портал култура, 30 години подяждят дедо шорош с резултата ... нулев

  какво ли не са дочели смилов, дайнов, дичев, тониту николов, че не могат да матират банкянския пожарникар, при това тяхно ниво направо ме е страх да си помисля, ако бойко беше прочел фенимор купър, какво щеше да стане - ами щеше да е вечен; шорош колкото и да е богат с този легион анализатори - парите му щяха да свършат...

  та ето защо бойко ще остане - щото нещата са свързани - просто няма нужда от по-начетен, когато срещу са тримата капути, глистев, христо иванов, маяма, облекчаващия се във фонтанче, ерудитът радев... либералния стратег кюранов и цялата анализаторската "мощ" на "демократичната общност"...

  кулезич излезнала по някакъв канал - говори че всичко било порно и призовавала да се възмущаваме - как да й обясня като на стара мадам, че отвращението ми към отбора на възмущаващи се е по-силно от възмущението ми от недочелия пожарникар...  Je suis дани кирилов
 44. 44 Профил на Соломон Дермоедов
  Соломон Дермоедов
  Рейтинг: 199 Неутрално

  До коментар [#37] от "vhv":
  Па Банишора си е много убавстар квартал...поне беше такъв преди 30 години...

  ¯\_(ツ)_/¯.
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  До коментар [#39] от "Да вярваме на истината":

  " Като застанеш до едни престъпници срещу други престъпници какво решаваш?! Нищо
  Значи трябва да застанем и срещу едните би другите престъпници.
  Как?!
  Аз съм описал според мене как.
  Създаване на силна модерна неопетнена дясна партия.
  И тя ще се случи рано или късно. Икономиката ще си я създаде. Колкото по-рано толкова по-добре."

  Ма нямам нищо против ! Създавай каквото искаш, не чакай някой друг или икономиката да го прави ! Действай по описанието си, хайде, да видим ! Къде е тая " модерна неопетнена дясна партия", която няма общо с никакви престъпници ? Покажи я да я видим ? Кои са хората, които ще я оглавят, давай имена, давай биографии, давай да им видим миналото !!! Всички чакаме тая партия да се появи като светло бъдеще за изтерзаните ни надежди ? Що я няма ? Що разчитаме на " едни престъпници срещу други" на протеста ? Що хора, дето уж вярват в истината, ни разтягат ДС и сарайски скроени локуми ? Чакай, сетих се бе, то било лесно ! Точно така ! Ми философа от Дръндар ще оглави тая неопетнена дясна хубавица ! Той по цял ден резонира в херметическите честоти в палата си на Росенец ! Това ще да е алтернативата ! Напред, към светлото ни дясно бъдеще, махайте ги тия протестиращи лумпени ! И без това само тровят......сараите !

 47. 47 Профил на Шопов
  Шопов
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  АХАХАХАХААХА ,
  този хЪмЪлтЪн се е качвал на ЯХТА ,
  само да я ШКУРИ с брат СИ в холандия ! ! !
  И кога си купи ферари ?
  Да не е станал ГУМАДЖИЯ ? ? ?
  те знаят всичко за ФЕРАРИ ! ! !

  Every little helps
 48. 48 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  До коментар [#40] от "Да вярваме на истината":

  Гешев кога ще подгони олигархът Домусчиев и неговите покровители във властта?

 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Весело

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  "И дето имал яхта за 5 милиона."

  И аптека в бургаския Меден рудник! 🤣😂

 50. 50 Профил на niki7
  niki7
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Докато не се унищожат Пеевски и Доган нищо не се прави.

 51. 51 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  До коментар [#48] от "vassilun":

  " До коментар [#40] от "Да вярваме на истината":

  Гешев кога ще подгони олигархът Домусчиев и неговите покровители във властта?"

  Гешев е в отпуска и се разхожда по плажа на Варна, та засега никой няма да подгони ! За после ще видим ! Зависи как се развива протеста ! Че да не се окаже самия той подгонен.....

 52. 52 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1032 Весело

  До коментар [#20] от "Соломон Рибентоп":

  Виж това, че махна подписа си ...Много съм тъп..., няма да те направи умен!

  Имало едно време ссср...
 53. 53 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 594 Весело

  Жалкият анархо-либерастки, неомарксистки катун изкара и тая червена издънка на плажа "Жълтопаветен Росенец".
  "Сенилни братя и сестри" - форумната секта без физическо, камо ли бизнес бъдеще, се размекнала от умиление. Ръси ум. А няма. Замества с глупости.

  Кюранов, закърмен в червената привилегия на окупационната власт до 1989, е верен на морала и мисленето на престъпните си предци. Цитат:

  " Да, в своята извънредност той цели реда, но създава и безредие. Но това е спасително безредие"

  Невинна защита на "Народния съд" и беззаконието на червените мародери с днешна дата.
  Да, БКП. Същинско.

  ... Дясно обединение и избори за ВНС...

  ...

  Navigare Necesse Est
 54. 54 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Само дето протестите са организирани от самия Бойко за да може лесно да си направи промените в кабината и да управлява още дълго! Тия дето протестират, осъзнават ли въобще как работят в полза на Бойко в момента или главите им са съвсем празни?

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 55. 55 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Извадки от едно старо интервю на същият този Кюранов:
  "Медиите у нас не свързват политическата класа с управляваните, не хвърлят мостове над пропастта, а правят фойервекови сблъсъци между различни групировки в рамките на политическата класа."
  "- У нас може да се говори за гражданско общество само доколкото има граждани, сдружили се в неправителствени организации."
  Без коментар.....

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 56. 56 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1091 Разстроено

  Цялата сегашна и бивша червена сган трябва да бъде изрината със сила от властта, която е захапала като куче кокал и не иска да пусне. Протестът е мирен, опитваме се да имитираме онова, което правят и в белите държави, към които се стремим, но при нас не се получава, разчитаме съвестта на някой от тези мекотели да проговори и да обърне каруцата, образно казано, но наш'ти комунисти отдавна са доказали, че нямат съвест, нито пък изпитват някакви други нормални човешки чувства. Та явно ще се наложи да се приложи сила, но при липсата на мъже (с топки) в държавата изобщо, не виждам как може да се случи това.

  Най-вероятно всеки ден виждайки от прозореца си на жълтите павета какво се случва по време на протестите, Боко Тиквата се подсмихва доволно, потрива пухкави ръчички и си вика: "е*ахти смотльовците, за ник'ъф чеп не стават, ти'а нема 'а ме сменят мене"... И сигурно е прав, за съжаление...

 57. 57 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 601 Неутрално

  "В нашия случай протестът предлага и лечението: промяна в начина, по който функционира у нас властта. " ?!? - не виждам нито лекарството, нито ваксината в това изречение!
  Каквито и витиевати изразни средства да бъдат употребени, за да се "облече" този протест в някаква разумна форма, те не могат да прикрият нито липсата на ясна визия за бъдещето "след" протеста, нито трагикомичната сплав между ултра-агресивни русофилски организации, новоизлюпени "демократи", като т.н. "отровно трио", подкрепяно организационно от още по-пишман демократи от позаглъхналата партия на М. Кунева- ДБГ, ортодоксални комунисти, гравитиращи около Радев, обикновени младежи и олразовани граждани и за капак - дейци на градската Десница, в лицето на ДБ! Никога не съм бил фен нито на Борисов, нито на Каскета, гласувал съм неизменно за СДС, ДСБ и последно за ДБ, но в този протест не виждам нито логиката, нито времето, в което се провежда, нито посланията, които излъчва. Може би, ако беше ясно партиен, или лидерски представен от можещи, но ДОКАЗАЛИ СЕ вече, под една или друга форма, млади политици с бъдеще, като Борис Бонев, или арх. Борислав Игнатов, щях и аз да участвам в тези протести, защото както е известно на всички, партиите са неизбежното зло на Демокрацията! на този етап не виждам нищо по-смислено от това да се остави това правителство да се дотътри до края на мандата му и едва тогава (ако този протест успее да структурира и конструира каквото и да е политическо представителство), всеки да се пребори за народният вот.

 58. 58 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 697 Неутрално

  На един протестиращ по двама анализатори:)Копейкин и Боец най-чистите антимафиотиХахаха.ДБ изкарват точно една подоопашка хора.Курнелия-БСП -светци. Те въобще, ама въобще не са мафия.Хахаха
  —цитат от коментар 14 на Да вярваме на истината


  И какво общо има този тюрлю гювеч, който си написал, с факта че при Борисов държавата бе превзета от Доган и тези зад него, корупцията е достинала невиждани нива, че институциите бяха тотално разбити? И всичко това - със знанието и най-активно участие на Бойко Борисов?

 59. 59 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 697 Разстроено

  До коментар [#18] от "witch_doctor":То ако герберските тролове не бяха тъпи, нямаше да им харесва да ги крадат!
  —цитат от коментар 28 на vassilun


  Не само ги крадат - ами и ги таковат с 200 в дупарите! Харесва им май, другояче не бих могъл да си я обясня тази работа

 60. 60 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 697 Разстроено

  До коментар [#11] от "doroteus":Вчера обяснявахте как протестиращите освирквали Радев, днес го обявявате за водач на протестите и изпълнител на желанията на Решетников и Кремъл.Ако е вярно първото, значи Радев не е никакъв водач на протеста. Ако е вярно второто. значи целта на Кремъл е в България да има законност и да няма корупция и мутри във властта, което е абсурд да е желание на Кремъл. Това е целта на протестиращите и тя няма нищо общо с Русия.То и няма никаква логика, властта да е в ГЕРБ, Борисов да изпълнява всички важни руски проекти, а Кремъл да иска да го свали и замени с Радев, който няма никаква власт.И подкрепа за олигарси не съм видял на протестите, но релихте, че били главатари на протестиращитепротестиращите. Божков бил казал така и вие му вярвате? Значи не протестирашите, а вие му имате доверие...Та, разберете се там за опорките какви ще са, че неудобно се получава някак си.
  —цитат от коментар 42 на Котаракът на Шрьодингер


  Те разбира се това вярване на Божков и много избирателно го правят - когато каже че платил на ръка милиони на Боко и Владко - не му вярват. Ама като каже че бил платил на протестиращите - вярват с целия плам в сърцата си...

  Иди и я разбери тази тяхна вяра/невяра....

 61. 61 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2015 Весело

  В нашия случай протестът предлага и лечението: промяна в начина, по който функционира у нас властта. Не може вече business as usual, грънците на управлението са счупени, обществената енергия е разлята и се е събрала на улицата: трябват нови форми. За тази цел преди всичко трябва да бъдат сменени хората на власт в момента
  *****************************************************

  Хахахахаххаххххаххххахххаххххаххххххахххххххх, болшевишкият виц на деня, наслучайно е генериран от червено отроче на червен баща ;)

  Мараба, С-ДС доносници!
 62. 62 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 697 Разстроено


  ......................
  на този етап не виждам нищо по-смислено от това да се остави това правителство да се дотътри до края на мандата му и едва тогава (ако този протест успее да структурира и конструира каквото и да е политическо представителство), всеки да се пребори за народният вот.
  —цитат от коментар 57 на ultra_61


  Тук мисля че грешиш - ако се остави това "правителство" да прави изборите, не очаквай много да се промени с нардония вот.

  1. Няма да има промени в начина на гласуване, и пак един човек "професор" ще брои гласовете.

  2. ГЕРБ ще има възможност да натисне всичките си боляри по места и кметства - където администрация и малък и среден бизнес са им напълно подчинени.

  3. Във времето до тогава, Гешефта ще направи така щото само "добрите" олигарси да са на линия с финансирането гласове - за да е сигунро че няма все пак да се получи някакъв сакатлък.

  Единствения шанс за някакви по-честни избори е падането на ГЕРБ от власт.

 63. 63 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2015 Весело

  Единствения шанс за някакви по-честни избори е падането на ГЕРБ от власт.
  —цитат от коментар 62 на xhi13317223


  И замяната на ГЕРБ с БСП.
  Красота! И, наистина, "пълна промяна": ББ-БКП се заменя с КН-БКП !

  Мараба, С-ДС доносници!
 64. 64 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#62] от "xhi13317223":

  Съгласен съм с всичко изброено, но с оглед днешният опит на изгладнялата за власт и еврофондове БКП, която докара отново на площада старите си муцуни, не виждам много шансове за непредубедените и честни българи, искащи оставката на Борисов. Опасявам, се че много хора отново ще бъдат излъгани, защото е всеобщо известно КАК и КОГА могат да бъдат проведени нови избори, особено с допълнителното време, необходимо за закупуване и въвеждане на машини за тях (едно от основните изисквания на хората от протеста), да не говорим, че сегашният протест не е излъчил нито един политически лидер, докато мимикрията на комунистите набира ход! Помислете и за това, защото Демокрацията не означава "след нас и потоп"!

 65. 65 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Обществото се е разболяло ама от болшевизъм! Надигнаха глави комунистическите наследници и искат връщането му! "Протеста" е именно заради това! Радев, по думите на Решетников", ще инициира излизането на България от НАТО и ЕС и наследниците на комунизма пак ще ходят свободно и ще са с привилегии, а ние пак ще се редим на опашки за "кучешка радост"!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 66. 66 Профил на manfred
  manfred
  Рейтинг: 102 Неутрално

  Минеков, Хаджигенов, Бабикян !!!

 67. 67 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Корнелия Нинова и БСП, които години наред гласуваха заедно с ГЕРБ, траеха си, когато герберите пробутваха проолигархични закони или водеха махленски спорове с Борисов, сега се изтупаниха първи опозиционери.
  От зор да получат тласък в покачване авторитета на умиращата им ужпартия, те се присъединиха към протестите и сега протестират срещу тези закони, за които и те лично са гласували в парламента.
  Тези факти обаче съвсем не пречат да смесят опортюнистите от БСП в протеста на честните обикновени хора.
  Сега за тях ДСБ са едва ли не част от БСП.
  Тази непристойна манипулация сега е първа опорка в устите на герберските тролове!
  Гнусните маневри както на БСП, така и на ГЕРБ, обаче няма да излъжат честните и откровени протестиращи, защото сме яли попарата както на едните, така и на другите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 68 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1091 Любопитно

  Обществото се е разболяло ама от болшевизъм! Надигнаха глави комунистическите наследници и искат връщането му! "Протеста" е именно заради това! Радев, по думите на Решетников", ще инициира излизането на България от НАТО и ЕС и наследниците на комунизма пак ще ходят свободно и ще са с привилегии, а ние пак ще се редим на опашки за "кучешка радост"!
  —цитат от коментар 65 на lz2


  Пепел ти на устата, сакън! Ако стигнам до там, излизам на въоръжена борба, ама не като шумкар, честно...

 69. 69 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Кат гледам главатарите на протестиращите (не редовите идеалисти) - по добре Боце пожизнен диктатор ...
  —цитат от коментар 9 на SS


  С това съм съгласен - ББ ! Освен това една поетеса ме помоли от нейно име да постна това , защото гладните не са на площадите и по "барикадите " :
  Рашел Леви: Моля протестиращите, ако утре ще хвърлят някакви храни, да ги занесат на отец Иван

  От Фейсбук профила на поетесата Рашел Леви

  Ако на „жителите“ на 97-ма година някой им кажеше, че някога ще се хвърлят яйца и бонбони на площада, щяха да се ужасят и да се молят децата им никога да не стигат дотам. И подобно на дядо Йоцо нямаше да могат да си представят какво е това „свободата“, защото никога не са виждали толкова яйца и бонбони на едно място.

  Моля протестиращите, ако утре ще хвърлят някакви хранителни продукти, да ги занесат на децата, отглеждани от отец Иван от Нови хан. Моля!

 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Любопитно

  ...Моля протестиращите, ако утре ще хвърлят някакви хранителни продукти, да ги занесат на децата, отглеждани от отец Иван от Нови хан. Моля!
  —цитат от коментар 69 на doroteus


  А дали не може вместо твоето предложение, Борисов да даде на питомците на отец Иван поне една от пачките дето държи в чекмеджето си в спалнята?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Любопитно

  Обществото се е разболяло ама от болшевизъм! Надигнаха глави комунистическите наследници и искат връщането му! "Протеста" е именно заради това! Радев, по думите на Решетников", ще инициира излизането на България от НАТО и ЕС и наследниците на комунизма пак ще ходят свободно и ще са с привилегии, а ние пак ще се редим на опашки за "кучешка радост"!
  —цитат от коментар 65 на lz2


  Хайде да престанете с тъпите си манипулации!
  Трябва да сте доста сбъркани да обявявате хората, които желаят изхвърлянето на каскетаджията Гешев за болшевики.
  Ти Гешев от къде мис;иш е копирал каскетаджийския изглед на червен комисар от Петровка 38!?
  А тъпанарските му, болшевишки разсъжденния против разделението на властите?
  Само пълен идиот ще прави толкова жалки опити да обявява протестиращите за болшевики!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на no matter
  no matter
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До коментар [#5] от "DonaldDumb":

  Мдааа... Цветан Василев, Васил Божков, Ахмед Доган и Делян ги фана шубето и вече са в чужбина. Остана сал Боко да иде при тях и да се не връщат! Кеф му Белград, кеф му Дубай! А без тия донове тук на мафийката ще ѝ доразкажем играта. Пък нека и ВИС и СИК си хортуват там некъде...

  Мутри вън и стойте вън!

 73. 73 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#62] от "xhi13317223":Съгласен съм с всичко изброено, но с оглед днешният опит на изгладнялата за власт и еврофондове БКП, която докара отново на площада старите си муцуни, не виждам много шансове за непредубедените и честни българи, искащи оставката на Борисов. Опасявам, се че много хора отново ще бъдат излъгани, защото е всеобщо известно КАК и КОГА могат да бъдат проведени нови избори, особено с допълнителното време, необходимо за закупуване и въвеждане на машини за тях (едно от основните изисквания на хората от протеста), да не говорим, че сегашният протест не е излъчил нито един политически лидер, докато мимикрията на комунистите набира ход! Помислете и за това, защото Демокрацията не означава "след нас и потоп"!
  —цитат от коментар 64 на ultra_61


  Опасенията ти са напълно основателни, драги мой далечен сънароднико!

  Аз също не съм оптимист - и това е основно поради факта че мнозиноството от моите сънародници все още мислят в рамките на полосата ГЕРБ-БСП. Значи ако Тиквата паднел, то автоматично Корнела щяла да дойде!

  И го питаш - абе ланколу, как така ще дойде КН-БСП ако ти не гласуваш за нея? А то те гледа тъпо и пита - "ъм за кой друг да гласувам?"

  И ти му казваш - ами гласувай за Демократична България - дали би могло да бъде по-зле от сега? И то те гледа още по-тъпо - "мъ как шъ гласувам за тези - либерасти, костовисти-мангали, не-знам-си-какви-още..."

  Та си мисля следното - моят син е на 22 години. Израснал е извън България, не знае коя е Корнела, не знае кой е Костов (всъщност знае много добре от мен), но много добре знае - вече - кой, и какво зло е Борисов. Та думата ми е - след няколко години тези с промитите мозъци "ГЕРБ-БСП" ще намаляват прогресивно - по биологични причини - та поне тогава се надявам повече хора да се осъзнаят и да предприемат правилните стъпки.

 74. 74 Профил на Chudomir Neznakomov
  Chudomir Neznakomov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Точна дисекция на протеста. Наистина безмислено е да го „оприличаваме“ (термин на автора) заради нашия или на противниците му комфорт. Протестът е крайна форма на безусловно искане за промяна. Първата, но неизбежна стъпка за нейната реализация е оставката. Колкото по-категорично е заявена, толкова по-бързо ще се стигне до нея. Толкова по-голям е шанса да я постигнем, колкото повече са разнородните политически, но временно обединени заради нея широки кръгове на населението . В крайна сметка това, което естественно ни събира е погнусата от безмерната несправедливост. Вредно е да мислим точно сега, какво би случило на едни извънредни избори и дали сме готови. Това води до колебания и като резултат до едни „нормални или редовни“ за сегашната власт избори. С други думи мимикрия и похабяване на скъпоструваща обществена енергия. Единсвената сила в този момент способна да разбие модела на мафиотската държава - тогава, когато е правилно фокусирана. Вярното решение е оставка сега, след това избор на обществото лишен от манипулациите на настоящата клика.

 75. 75 Профил на д-р Мирослав Балчев
  д-р Мирослав Балчев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#16] от "George Svinarov":

  Хубаво, а каква е алтернативата? Толкова ли е потайна?! Или първо да преобърнем лодката, че върви накриво, пък после ще му мислим кой да води кораба. Ама кажете едно достойно име, като изключим Буров и др. като него. Наредете един достоен алтернативен кабинет. Къде са тези хора, тези спасители?! В Европа не всичко е по мед и масло. За да се постигне нещо, трябва да има хора с характер, ако ще и чепат. Впрочем, освен коронавируса и всички проблеми, свързани с него има и паневропейски проблеми. Новото правителство от ангели с непоръбени криле ли ще ги оправи?! Как ще стане това? Предсрочни избори 6 месеца преди нормалните само ще забатачи и без друго забатачената картина. Точно това искат някои хора. Къде е диалогът? Къде са исканията? Искането е едно - оставка. А после - после я камилата, я камиларя. Що не вземете да спечелите изборите?! Но как да обединят усилия орел, рак и щука. Тази тройка ми навява болезнени спомени. По-младите не знаят. Всичко се прави за да не знаят как управлява триумвиратът в България. Тричленката. Демократичните сили в България са толкова изхабени и използвани, че им стигат сили само да викат "Оставка" по площадите. Нямам против и дори искам едно истинско демократично правителство, но то роза без бодли има ли?! А има и модели, където бодлите преобладават. Всички прилики с действителни хора, събития, партии и поведения са случайни.

  д-р Мирослав Балчев
 76. 76 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 317 Неутрално

  "Четирите оставки са първата победа на протеста."

  И последната.

 77. 77 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Да паднат! И какво като паднат? Ще дойдат други още по-гладни, по-нахъсани и по-безцеремонни. Не вярвам на никого в тази държава, особено на политическия елит.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK