Специални са не хората във властта, а данъкоплатците

Австрийският президент Александер ван дер Белен редовно е сниман да се вози в обществения транспорт. Тази снимка е от 16 юни 2020 г.

© www.govserv.org

Австрийският президент Александер ван дер Белен редовно е сниман да се вози в обществения транспорт. Тази снимка е от 16 юни 2020 г.Коментарът е от профила на автора във "Фейсбук". Поводът е снощното извеждане с полиция от БНТ на Даниела Дариткова, председател на парламентарната група на ГЕРБ. Тя беше причакана на входа на телевизията от протестиращи и съпроводена от полиция през частен заден двор, на който се наложи да се среже телената ограда.


Когато се движиш само с луксозни лимузини и нямаш контакт с хората, освен по партийни митинги, е логично да те е страх да излезеш от сградата на БНТ. Много мислих какво точно я грозеше Дариткова, ако просто си беше тръгнала през главния вход. Щяха да й покрещят, да я залеят с вода, в най-лошия случай с бира, и да си влезе в метрото.


Обаче тя няма как да го знае това, след като се е откъснала от реалния живот.
Представя си, че всички извън богоизбраните са изроди, които пият човешка кръв. Затова и шашмите с полицията, задните входове, дегизировката в стил Льо Клер от "Ало, ало"...


Аз съм всеки ден в метрото, трамвая и други видове обществен транспорт. Искам да успокоя колегите в парламента: Хората там не хапят, повозете се, поговорете, не живейте в измислен свят. Нищо страшно няма.


На снимката е австрийският президент от "Зелените".


Подобни снимки има и с президенти и премиери от много други цивилизовани държави.


И да повторя сентенцията: "Успешни държави не са тези, в които бедните имат личен автомобил. А тези, в които богатите ползват обществен транспорт".


А към "Дананиела" Дариткова и подобни - дразним се на привилегиите ви, защото това ви кара да се чувствате специални. А не сте. Специални сме данъкоплатците. И глупави, че ви издържаме.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK