Статус на деня: Алепу преди 5 години, когато "нищо нямаше да се строи"

Юли 2015 г. - разораният хълм до плажа. Тогава институциите уверяват, че нищо няма да се строи.

© "Фейсбук"

Юли 2015 г. - разораният хълм до плажа. Тогава институциите уверяват, че нищо няма да се строи.Точно преди пет години! Тогава сезирахме всички институции, протестирахме - тогава ОБЕЩАХА - "нищо няма да се строи"!


Сега, 5 години по-късно, има напредък - вече има ХОТЕЛ "Къщички за птици" и кръстник му е самият премиер. От долу до два етажа над пътя.


Юни 2020 г. - строежът на хотела напредва.

© Dronburgas

Юни 2020 г. - строежът на хотела напредва.
Ето така от 5 години насам държавните институции на това място плюят в лицето на всеки български гражданин.


Плюят на закона и прибират в джобчетата си паричките от корупцията, от която са проядени."


Това написа във "Фейсбук" групата "Да спасим Корал" Атанас Русев - инженер, пещерняк, който се зае със задачата да помогне на Перник да излезе от водната криза.


Той припомни своя публикация от 28 юли 2015 г. със снимка на разорания хълм на Алепу:


"Това ли абсолютно беззаконие се опитва да скрие кметът на Созопол? Разрушава се брегът в близост до Алепу!!! Регистрирано свлачище, което тази година вероятно незаконно някой е "оформил" по този начин..."


Статус на деня: Алепу преди 5 години, когато "нищо нямаше да се строи"

© Фейсбук


За носталгиците, обичащи българската природа, "Уикипедия" е запазила стара снимка на неизвестен автор с все още девствената природа. На нея дори няма свлачище:


Девственият плаж някога.

© Уикипедия

Девственият плаж някога.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK