В България никога не е имало толкова точно прицелен протест

Той е взел на мушката си модела на превзетата държава в лицето на неговите създатели и носители и не желае да отклонява вниманието си от тяхното отстраняване като първа, задължителна стъпка към демонтажа на този модел.

© Юлия Лазарова

Той е взел на мушката си модела на превзетата държава в лицето на неговите създатели и носители и не желае да отклонява вниманието си от тяхното отстраняване като първа, задължителна стъпка към демонтажа на този модел.Коментарът е препубликуван от "Дойче веле".


Няма нищо по-естествено от това един масов протест да стане обект на всевъзможни упреци и нападки. Нещо повече дори: колкото по-силен и съответно неудобен за властите е един протест, толкова повече и по-агресивни стават упреците и нападките. Целите са очевидни. От една страна - да се компрометира протестът в очите на избирателите, които не участват в него. И от друга - да се обезверят, разделят и настроят едни срещу други самите протестиращи.


Дежурните придворни коментатори
Така е и с днешния протест, срещу който вече беше пуснат целият арсенал от стандартни обвинения. Най-напред по-елементарните и баналните: платени, купени, лумпени, партийно организирани, търсещи насилие, екстремисти, впрегнати от тъмни сили, които искат да "счупят" държавата...


Когато всичко това не помогна, дежурните придворни коментатори, обикалящи от сутрин до вечер телевизионните студиа, извадиха по-сложните и, така да се каже, "софистицирани" аргументи. Те са също толкова неверни, но далеч по-коварни и подвеждащи. Като за целта дори са завоалирани под формата на комплимент и лек флирт с протестиращите.


Повечето от тях, видите ли, били много симпатични, интелигентни, образовани. Даже за някои неща били прави (всеки от придворните коментатори задължително изтъква, че има приятели сред протестиращите), но пък били малко наивни. Което водело до някои слабости, които много им пречели и поставяли под съмнение смисъла на протеста.


Не знаят какво искат?


Например: нямат и не могат да формулират ясни и конкретни искания и да излъчат свое представителство и свои лидери. Тоест искат някаква промяна, но не знаят каква, поради което няма как да се води диалог с тях. А толкова хубаво щеше да бъде, ако имаше как...


Истината обаче е друга: този протест има всъщност възможно най-изчистените, ясни, конкретни и недвусмислени искания. Дори може да се каже, че никога досега не е имало толкова точно прицелен протест. Той е взел на мушката си модела на превзетата държава в лицето на неговите създатели и носители и не желае да отклонява вниманието си от тяхното отстраняване като първа, задължителна стъпка към демонтажа на този модел.


Протестиращите много добре знаят, че освобождаването на институциите не свършва, а започва с исканите от тях оставки. Но опитът още сега да бъде конкретизирана подробна програма за следващите стъпки само би ги разединил и би разпилял енергията им. Затова те нямат нужда от лидери и представителство. За тази роля ще трябва да се конкурират политическите партии на следващите избори - със своите стратегии и програми.


За властта всичко това е много неудобно. Защото няма за какво да се хване, за да започне да преговаря на дребно с протеста, да го разединява и разбива. Такъв протест няма как и с какво да го купиш, което явно е много неприятно.


Кой ще се възползва?


Другият модерен упрек към протеста е, че някои опитват да се възползват от него, за да се появят (или да се върнат) след това на разчистения от него политически терен. Отправящите този упрек се притесняват, че така вместо да се оправят, нещата в държавата може да станат още по-зле. Но опасността някой да се възползва неизбежно съществува при всеки протест и въобще при всяко действие на публичната сцена.


Тази опасност не зависи от волята на протестиращите. Ако човек прекалено много се притеснява от нея, никога нищо не би трябвало да предприема. Тъй че подобни обезкуражаващи предупреждения работят всъщност в полза на статуквото. А и самият протест им отговаря достатъчно ясно: с плакати като "Не сме на Радев. Не сме на Нинова. Не сме на Божков"; с това, че Радев произнася революционните си слова само пред телевизионните камери и шепа хора; с това, че Нинова е освирквана на улицата и може да говори само по телевизията и от трибуната на парламента.


За смисъла на един протест


"Слабостите" на симпатичните, но "наивни" протестиращи всъщност са тяхната сила. Затова те не обръщат кой знае какво внимание на упреците на дежурните придворни коментатори. И дори им се надсмиват. Както се надсмиват на онези, чиито оставки очакват.


Не знам дали тази сила ще се окаже достатъчна за успех на протеста. Но знам, че успехът е нещо по-сложно, което не се измерва само с подадените или (временно) неподадени оставки. И вярвам, че нищо не е напразно.


Понякога успехът не е видим веднага, а идва по-късно, когато протестите отдавна са приключили. Защото узряването на обществото за промяна не е еднократен акт, а продължителен и мъчителен процес.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (161)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 2315 Неутрално

    Имало е! И винаги завършват с катастрофа за България!

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  2. 2 Профил на Петя
    Петя
    Рейтинг: 2775 Неутрално

    Сниман отзад, Ушите му наистина са доста големки, на Баце ви. Защо ли...

  3. 3 Профил на Петя
    Петя
    Рейтинг: 2775 Неутрално

    ...как "защо" Като всеки милиционер-карериерист и Той е бил женен за Банкерка.

  4. 4 Профил на stein
    stein
    Рейтинг: 1041 Неутрално

    Искането е съвсем просто и логично: оставка за тикви, калинки и гешефти.

    "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
  5. 5 Профил на EU defender
    EU defender
    Рейтинг: 1040 Неутрално

    Комунистически "протест".

    The best way to predict the future is to invent it.
  6. 6 Профил на ju.li
    ju.li
    Рейтинг: 1786 Неутрално

    Надявам се статиите на ДВ да стигат и до милата Урсула (даваща пресконференции без микрофони тук) и до Меркел, а не да ги бълват само за местните аборигени...

  7. 7 Профил на danvan
    danvan
    Рейтинг: 1502 Неутрално

    Сниман отзад, Ушите му наистина са доста големки, на Баце ви. Защо ли...
    —цитат от коментар 2 на Петя


    А ноза му да знаете какъв е ... Пинокио си води записки :)

    Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
  8. 8 Профил на Nil satis nisi optimum
    Nil satis nisi optimum
    Рейтинг: 670 Неутрално

    Като редовно протестиращ по улиците от 3 ноември 1989 г. се съм лично засегнат от заглавието!

    Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
  9. 9
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  10. 10 Профил на Rational
    Rational
    Рейтинг: 1065 Неутрално

    В послдно време гледам всякакви псевдоанализатори, антрополози и социологи да се упражняват върху протеста с всевъзможни глупости, сложни теории и откровени конспирации.

    А погледнато отстрани, реалността е много проста - хората искат да живеят в нормална държава, където се спазват законите, не ги крадат постоянно и не ги е срам от представляващите ги политици.

    Ако и сега се провалим да се измъкнем от блатото на евразийска фасадна демокрация, то спокойно може да зачеркнем перспективитеза още едно поколение българи.

  11. 11 Профил на plynii
    plynii
    Рейтинг: 552 Неутрално

    Нов запис - Б.Б. за президента Радев:
    "….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек к*р се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един к*р. Като се трови, като му се ебава майката и така нататък"

  12. 12 Профил на bpcorp
    bpcorp
    Рейтинг: 1022 Неутрално

    Пристрастна и леко манипулативна статия!

  13. 13 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 2315 Неутрално

    До коментар [#10] от "Rational":

    Искате

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  14. 14 Профил на Tzar Vova Josei-ki
    Tzar Vova Josei-ki
    Рейтинг: 2604 Любопитно

    Риторичен въпрос?
    (Е... ВЪПРОСИ...)
    Зао ГЕРБ е на власт?
    ГЕРБ, дясна партия ли е?
    БСП ли е алтернативата?

    Засега спирам дотук!

  15. 15
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  16. 16 Профил на niksan1
    niksan1
    Рейтинг: 3212 Неутрално

    Имало е! И винаги завършват с катастрофа за България!
    —цитат от коментар 1 на lz2    Катастрофа за България бяха правителствата на Луканов и Виденов, а протестите ги изритаха и не видях никаква катастрофа . Нещо повече - с идването на власт на ОДС и с кабинета на Костов, нещата започнаха много бързо да се оправят . При Виденов получавахме 6-8 долара заплата, а при Костов нещата не само се нормализираха, а и започнахме да получаваме 13-та заплата и 13-та пенсия . Как ли го е постигнал това Костов, след като не е разполагал с еврофондове и повече от 2 милиона българи работещи в чужбина и пращащи пари в България ?
    Така, че твърденията ти за катастрофа са си чисто тролска глупотевина, без съобразяване с реалните факти .

    Без ДС - ченгета! Лустрация!
  17. 17 Профил на Гражданин
    Гражданин
    Рейтинг: 1576 Неутрално

    На хората започва да им писва. Все по-ясно съзнават, къде е проблема и че трябва да се действа.

  18. 18 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 2315 Неутрално

    Искате законност като не спазвате никакви зак о ни и искате подкрепа? Е, няма д а стане!

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  19. 19 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 3315 Неутрално

    Дневник,изтече нов запис с "герой" Борисов. Нарича президента Радев "тъп пилот" и че точно затова заслужавал "кур в гъза".

  20. 20 Профил на K. Konstantinov
    K. Konstantinov
    Рейтинг: 13 Неутрално

    Протестиращите не знаели какво искат, та да се води диалог с тях. Точно обратното е, много добре знаят какво искат, строеж на съвременна България, но и също знаят, че това правителство не е кадърно да го направи, затова да си ходи. Ама не ще да си ходи, май ще трябва някой свещеник да изпълни ритуал за изгонване на зли сили, има такива молитви, а ако не помогне може и с камъни да ги гоним.

  21. 21 Профил на irobot
    irobot
    Рейтинг: 501 Неутрално

    "Протестиращите много добре знаят, че освобождаването на институциите не свършва, а започва с исканите от тях оставки. ... Затова те нямат нужда от лидери и представителство. За тази роля ще трябва да се конкурират политическите партии на следващите избори - със своите стратегии и програми."

    И тук опираме до въпроса, има ли в България автентични политически партии, които могат да представляват интереса на широки групи от обществото? Има ли начин необвързан, "непроверен" и чист човек да стартира политическа кариера от нулата в някоя партия?

    Имаме по-скоро политически и държавен естаблишмънт на родово-кланов принцип, който, независимо от цвета си има интерес да отстоява привилегията си в обществото чрез недопускане на случайни хора в управлението. Докато това е вярно, няма как протестиращите да се надяват костюмираните лелки и чичковци да представляват техния интерес.

  22. 22
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  23. 23 Профил на Незнайко в Слънчевия град
    Незнайко в Слънчевия град
    Рейтинг: 5895 Неутрално

    До коментар [#10] от "Rational":

    Значи просто записваме в Конституцията:
    Чл. 1 България не е евразийска фасадна демокрация.
    Чл. 2 България е нормална държава, където се спазват законите, гражданите не ги крадат постоянно и не ги е срам от представляващите ги политици.

    И всичко ще е наред?

    "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
  24. 24 Профил на ТНТ
    ТНТ
    Рейтинг: 1047 Любопитно

    "В България никога не е имало толкова точно прицелен протест"

    Ясене, да не би да си роден след 2013 година?

    Тц. Като гледам снимката, май не си.

    Тогава може би след 1998-а? Така по-бива, ама най-сигурно е, че е било преди декември 1989-а, когато трябваше "Танковете да дойдат!"

    Та за да дрънкаш подобни глупости, най-вероятно ти се плаща...


    "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
  25. 25
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  26. 26 Профил на Запорожец
    Запорожец
    Рейтинг: 547 Неутрално

    АНТИФА, най обикновенна!

  27. 27 Профил на geordgeo
    geordgeo
    Рейтинг: 1058 Любопитно

    Протестът трябва да е "до дупка" и не трябва да бъде "яхван" от поредния реформатор, който най-вероятно ще е спуснат от същите, които и сега си ни клатят...

  28. 28 Профил на vassilun
    vassilun
    Рейтинг: 4715 Гневно

    Дневник,изтече нов запис с "герой" Борисов. Нарича президента Радев "тъп пилот" и че точно затова заслужавал "кур в гъза".
    —цитат от коментар 19 на deaf


    По-прост човек от Баце до сега не ни е "управлявал"! Дори Тато не си е позволявал такива изрази! Срам ме е от вас!

  29. 29
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  30. 30 Профил на dejmos
    dejmos
    Рейтинг: 2426 Неутрално

    До коментар [#19] от "deaf":

    А, защо не К*Р за всичкото ГЕРБ..., това са те в цялата прелест. Иначе омразата, дясното ,комунизма... и дайте сега защото това е НАШЕ. Те гледат на България и хората като плячка. Спешно да се приеме закон срещу РАЗБОЙНИЦИТЕ от времето Стамболийски

  31. 31 Профил на Santos
    Santos
    Рейтинг: 1349 Любопитно

    А, браво, браво, много точно прицелен протест! И с домати чери прицелен, и с тоалетна хартия, и със свински уши, че и с пъдпъдъчи яйца прицелен! Машалла! А след Борисов-4, във всеобщата немотия, с трюфели ли ще се прицелвате, дрОгарю Бояджиев? М? А да споменавам ли колко добре беше прицелен с пачки от чекмеджето пред резиденцията на Баце вчера? Що не донесохте и няколко кюлчета от Киноцентъра, че и два-три пистолета от щанда за детски играчки на Хиполенд? Е, ама наистина в България никога не е имало толкова точно прицелен протест – в самата ялова, безсилна и безплодна същност на протестиращите! Я кажи, Ясене, какво стана, разтоварихте ли вече камилите от кервана със сушени дирхами, изпратени от Али БоШкоФ Баба като почерпка за организаторите на протеста по случай рожденият му ден днес, а? И какво чакате, та още не сте му го честитили? Или, викаш, довечера ще видите вие, а?

  32. 32 Профил на stedim
    stedim
    Рейтинг: 1963 Неутрално

    АЗ като придворен форумец бих посочил, че имаше много точно прицелени протести. И добре организирани. Тази смес от разумни хора, евразийци, отявлени русофили без лица, поемащи отговорност не е конструктивна.

  33. 33 Профил на Norman Granz
    Norman Granz
    Рейтинг: 3940 Неутрално

    Протестът в България е срещу всепроникващата коорупция, превземането на институциите от мафията и всепроникващото усещане за беззаконие и несправедливост, което отвращава образованата и граждански активна част от нацията.

    Когато четем, че фирма с 5,000 лева ОБОРОТ за 2018 г. е получила 75 МИЛИОНА кредит от държавна банка (т.е. от нашите пари), обезпечен с кой знае какви шменти-капели, ние, хората от улицата, изпитваме възмущение и погнуса. Чак толкова нагло не бива да се краде и пилее националното богатство.

    Когато слушаме монолозите на премиера (четох, че днес се появил нов), изречени на вулгарен, гангстерско-мутренско-каруцарски език, изпълнени с обиди и профаницми по отношение на висши служители в държавата, с подигравки и гнусотии по адрес на европейски лидери - ние, хората от улицата, се срамуваме от държавата си.

    Затова е протестът - не е трудно за разбиране.

    НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
  34. 34
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  35. 35 Профил на Norman Granz
    Norman Granz
    Рейтинг: 3940 Неутрално

    До коментар [#33] от "Norman Granz":

    "профаницми" >> профаниЗми

    НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
  36. 36
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  37. 37 Профил на N I K E
    N I K E
    Рейтинг: 680 Неутрално

    И Дончо ли е взел от Дубайското гориво, аман от "правилни" коментари от точните хора.....

  38. 38 Профил на 88
    88
    Рейтинг: 0 Неутрално

    Разбира се. Все пак рожденникът е "бизнесмен" и не обича да си хвърля парите на вятъра. Той точно каза в телефонен разговор, че целта му са двама души Горанов и Борисов. Единят вече падна.

    НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
  39. 39 Профил на t5eyes
    t5eyes
    Рейтинг: 777 Неутрално

    колкото и да реват троловете, само настройвате хората още повече срещу ГРОБ повтаря се историята на България отпреди 100 години
    100 години нищо не е научила тази нация, колкото по-дълго време ГЕРБ държат кокала, толкова повече ще бъдат мразени, нацията разделена. накрая няма да могат да се понасят семействата помежду си поради политическите мафиоти
    ще блокираме всичко, и все повече, а ако не се махнете, вместо лустрация на комунистите ще се получи реално лустрация на боковистите, затова по-бързо ако ви е мило бъдещето
    и също както при падането под турско робство, също както през 30те на миналия век, ще сме една лесна за разграбване територия, разделена и с мразещи се помежду си роднини

    свят, спри да се кланяш на богинята Кали
  40. 40 Профил на Voiko
    Voiko
    Рейтинг: 2393 Неутрално

    Напълно съм съгласен с изложеното в статията. Има и още нещо - прави се всичко възможно протестите да минават мирно без сблъсъци с полицията, без блокиране на улици и гражданско неподчинение. Така те стават търпими, може да продължават колкото си искат и евентуално да затихнат. Както се казва '' Кучетата си лаят, а пък керванът си върви''.

  41. 41 Профил на niksan1
    niksan1
    Рейтинг: 3212 Неутрално

    Дневник,изтече нов запис с "герой" Борисов. Нарича президента Радев "тъп пилот" и че точно затова заслужавал "кур в гъза".
    —цитат от коментар 19 на deaf    Ето това се казва ПРОСТАК !!!
    При това ВУЛГАРЕН !!!
    Син на полковник от милицията .

    Без ДС - ченгета! Лустрация!
  42. 42
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  43. 43
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  44. 44 Профил на bnc59488372
    bnc59488372
    Рейтинг: 1032 Неутрално

    До коментар [#6] от "ju.li":

    именно.властта под прикритието на тотемът наречен демокрация е ОБЯВИЛА ВОЙНА НА НАРОДИТЕ СИ ПОчТИ НАВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА,НЯКОИ ПИТАЛ ЛИ НЕМЦИТЕ ДАЛИ ИСКАТ 2 МИЛИОНА МюСюЛМАНИ ДА ИМ ДОЙТАТ В СТРАНАТА ЗА 2 МЕСЕЦА ПРЕЗ 2015, НЯКОИ ПИТА ЛИ ИТАЛИАНЦИТЕ ДАЛИ ИСКАТ ДА ИЗДЪРЖАТ 750 000 АФРИКАНЦИ ПО ХОТЕЛИ И АГРОТУРИЗМИ,КОРАБчЕТАТА НА шОРОш СТВАРВАТ НОВИ ВСЕКИ ДЕН,НЯКОИ ПИТА ЛИ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ДАЛИ СА СЪГЛАСНИ УЗУРПИРАЛИТЕ ВЛАСТТА ПАРТИИ ДА ПОДАРЯВАТ ИСТОРИЯТА ИМ ,КУЛТУРАТА ИМ ,И ВСИчКИТЕ ИМ ДЪЛГОВЕКОВНИ ЗАВОЕВАНИЯ НА ЗАМЕСТВАщОТО НАСЕЛЕНИЕ.ПРЕДАТЕЛСВОТО НА ВЛАСТТА Е НАВСЯКЪДЕ,ТЕЗИ ,КОИТО ДЪРПАТ КОНЦИТЕ ЯВНО БАТ ВИ БОЙКО ГИ УСТРОЙВА.ИСТИНСКИЯТ ВЪПРОС Е ЗАщО ЕВРОПА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ХАРИЗАНА НА ИСЛЯМА

  45. 45 Профил на t5eyes
    t5eyes
    Рейтинг: 777 Неутрално

    До коментар [#1] от "lz2":

    доста плоска мисъл, като за две стотинки
    протестите са най-брутални когато мутрите държат кокала и колкото повече продължава това, толкова по-голям риск от смяната им с по-свирепи мутри затова оставка ВЕДНАГА иначе ще става по-зле

    свят, спри да се кланяш на богинята Кали
  46. 46 Профил на Grainis ltd  Hydrogen Bulgaria
    Grainis ltd Hydrogen Bulgaria
    Рейтинг: 284 Неутрално

    Броят на протестиращите в цялата страна днес направо се срина.
    Всяко чудо за три дни.
    Не мога да си представя как една шепа от 2000 татуирани и дрогирани лумпена (всъщност 1,600 колкото бяха изброени онзи ден, прецизно, с ДРОН на ЕВРОНЮЗ от въздуха ), много от тях с криминални регистрации, могат да диктуват каквото и да било на 2 МИЛИОНА софиянци, камо ли на 7 милиона българи в България и още 9 милиона навън.
    Нормално тази маса от предимно млади хора по това време на годината е на бригади в САЩ - спасители, чистачи, сервитьори, на бране на ягоди и домати в Англия , или на работа в хотелите по българското, гръцкото и турското море.
    Поради пълното блокиране в момента на всички тези опции, тази година джобовете им ще останат празни.
    За което, разбира се, цялата вина - според тях, носи Бойко.
    Те искат Бойко да се бръкне и да им дава ей-така по 3 бона на месец, а те да си пият биричката на сянка.
    При наличието на 200 000 обяви за работа с над 1200 лв. заплата по българските сайтове на ден.
    И 20 милиона по чуждестранните - ЕУРЕС, ЛИНКДИН ДЖОБС и десетки други.
    Не ми се коментират БОЛШЕВИЦИТЕ от ДОЙЧЕ ВЕЛЕ с интелектуално-професионално ниво и осведоменост на стадионни семкаджии.
    Да, езикът на Бате Бойко е НАРОДЕН, ЦВЕТИСТ и ФАМИЛИАРЕН ( което ВБЕСЯВА наследниците на изтънчени немски графове и новоизлюпени нашенски паркетни барони ) -- но АВТОРИТАРЕН ?
    Едва ли има по-либерален държавен лидер, с по-мек подход и по-гъвкава реакция и корекция на всеки свой ход в посока стихване на напрежението, от целия европейски политически пейзаж.
    При всеки по-упорит натиск подава оставка. ( В момента такъв ход не се очертава )

    И после народът ОТНОВО гласува за него.
    Вече 14 пъти. Несъмнено ще има и 15-ти, и 16-ти.
    Народът е мъдър и знае защо гласува.

    Не защото Бойко е професор и е изчел един вагон книги.

    Мерси от такива професори с очилца, дипломи от Лондон Скул и провалени каузи - видяхме ги колко струват - опразниха хазната.

    Народът гласува, защото вижда, че България НИКОГА не е била по-богата, успешна и просперираща, през ЦЯЛАТА си 1339-годишна история.

    Хайде някой от професорите да ми извади статистика, приравнена към злато, сребро, пшеница или каквото и да е, кога друг път България е имала 120 млрд БВП, 55 млрд експорт ( и АКТИВНО САЛДО с Германия и САЩ ), 44 млрд бюджет, 50 млрд резерв, 60 млрд фондове, 50 млрд депозити, най-нисък Държавен Дълг и Дефицит в ЕС и най-висок кредитен рейтинг в региона, такова грандиозно СТРОИТЕЛСТВО - цели нови жилищни квартали и промишлени зони никнат за месеци, ТРИ МАГИСТРАЛИ ЕДНОВРЕМЕННО се строят и десетки главни пътища ; такива навалици в суперите и по границите от богати и щастливи българи - КОГА е било това ?

    Тези факти бъркат в здравето на Червенушки, Лилавушки, Бабикянци, Радевци и Кънчовци, които взеха да откачат напълно и да съчиняват и пращат по света невероятни НЕБИВАЛИЦИ за България :

    -- УСЕЩАНЕТО за КОРУПЦИЯ - ареста е пълен с корумпирани олигарси, тарикати че даже и действащ министър и зам.-министри. Някои се крият и в Дубайските пясъци. Тоест, механизмът за противодействие на корупцията действа БЕЗОТКАЗНО. Корупция има НАВСЯКЪДЕ по СВЕТА, в България е около и под средните нива. Всеки може, и е ДЛЪЖЕН да отиде и подаде сигнал за корупция - какъвто беше случаят с АлиБаба например. А не само да има УСЕЩАНЕ за нея. Корупцията не е ОБРИВ .
    -- ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА ( българите по света сме вече над 16 милиона, 400 училища в чужбина, стотици читалища, библиотеки, църкви, клубове, общества, състави, курсове, заведения, фирми, сайтове, и навсякъде се ВЕЕ БЪЛГАРСКИ ФЛАГ ), тоест говорим не за демографска катастрофа, а за СВЕТОВНА ЕКСПАНЗИЯ на Българската Нация.
    -- ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ ( изчислено САМО върху възрастните и болните тук в България - И БАБА ЗНАЕ ТАКА ) - през април бяхме страната с НАЙ-НИСКА СМЪРТНОСТ в ЕС - ами сега ?
    -- НАЙ МЕ КЕФИ обаче 111-то място по СВОБОДА НА СЛОВОТО - как пък го уцелихте - поне 112-то го направете, на фона на медии и социални мрежи, пълни с ПСУВНИ и на който каквото му хрумне да каже и публикува ! България е страната с НАЙ-СВОБОДНИ МЕДИИ бе пичове !
    -- КЕФИ МЕ и балалайката, че сме били НАЙ-БЕДНИ в ЕС - абе направо КЛОШАРИ. Само че КОЙ е този идиот, който би приел едни КЛОШАРИ в ЕРМ-2 например ? А в Банковия Съюз, където сме ВЕЧЕ приети ? Всеки ден НАВАЛИЦИ и ТАПИ по границите, претъпкани егейски плажове и таверни с ОМРЕЛИ ОТ ГЛАТ българи !

    Румъния например си начислява 22% СИВА ИКОНОМИКА върху БВП-то си.

    Ако и ние си начислим Сива (и Черна) Икономика, Румъния ще ни диша ПРАХА, на талази.

    Де факто, Румъния е много по-бедна от нас, дори въпреки петролните си залежи, но незнайно защо родните тъпоглавци тръбят с пяна на уста , че НИЕ сме били най-бедни в ЕС.
    Да ви кажа ли за 500 млрд Евро дълг, които ГЪРЦИТЕ имат да плащат - и ПРАВНУЦИТЕ им ? Но се водят по-богати от нас !
    Ами Италия, Испания, Португалия ? Страни в ТЕХНИЧЕСКИ ФАЛИТ.

    България има ВТОРИЯТ по ред НАЙ-НИСЪК държавен дълг в ЕС след Естония, и най-високият кредитен рейтинг в региона !

    Това означава, че ако поискаме, можем да теглим заем примерно 300 млрд Евро като гърците, да ги вложим в печеливши проекти и да си направим заплатите над 2500 евро.
    Да ви кажа ли защо не го правим ? Хайде сетете се сами.

    Дори НАИСТИНА да бяхме НАЙ-БЕДНИ, самият факт че сме сред 28-те НАЙ-БОГАТИ, пак звучи добре.

    Като гледам навалиците в суперите и по границите от богати и щастливи българи, СИ ВИКАМ - направо ЖИВИ ДА НИ ОПЛАЧЕШ от глад, беднотия и мизерия.

    България НИКОГА не е била по-БОГАТА, успешна и просперираща през последните 1339 години история, благодарение на ГЕРБ и Бойко Борисов.

    Бойко е държавен лидер с най-високо КПД в цялата ни история.

    Но в никакъв случай не е безгрешен.

    Сериозна критика търпи по отношение липсата на държавни ПРОЕКТИ за осигуряване съществен РЪСТ на икономиката.

    Така например в момента се работи по частни високотехнологични проекти с чуждестранни инвеститори, в които би могла да се включи и държавата.

    Целта на тези проекти е постигане на 2500 Евро Минимална Заплата и 1000 Евро Минимална Пенсия до 2030 г., плюс допълнителен УСЛОВЕН Базов Доход от 600 лв. на всеки нуждаещ се, плюс безплатни ваучери за храна, подслон, облекло, лечение, отопление, транспорт, почивка, създаване на няколко милиона нови работни места, както и ръст на населението на България над 10 милиона души - чрез връщане на всички ЕМИГРАНТИ, плюс заселване на още няколко милиона квалифицирани ЧУЖДЕНЦИ.

    По първата група проекти вече е договорено стартово структурно финансиране от 500 млн. Евро.

  47. 47
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  48. 48 Профил на selqnin
    selqnin
    Рейтинг: 1732 Разстроено

    За"прицелен" е прицелен, хубаво щеше да бъде и да е обмислен и да знаете какво правите, като изкарахте децата на улицата.
    С мъка в Душата виждам в тях себе си - преди 30 години - употребени и храносмелени от хора, които дори не познават и не са виждали, зад кулисите, с дебелите пури и лукавите усмивки...

  49. 49 Профил на kaiser
    kaiser
    Рейтинг: 1409 Неутрално

    До коментар [#19] от "deaf":

    Да не би да е умен Радев.

  50. 50 Профил на Николай Колев
    Николай Колев
    Рейтинг: 2989 Неутрално

    След жипкането вчера, днес Афера пусна нов запис. Простотията на Боеко се оказва неизчерпаема.

    *ПКП-Проста кърджалийска путка-неформално любезно обръщение на мин. председателя към председателя на Нар. събрание
  51. 51 Профил на Мърмор
    Мърмор
    Рейтинг: 957 Неутрално

    Пристрастна и леко манипулативна статия!
    —цитат от коментар 12 на bpcorp

    Да. Авторът прави ретроспекция на ползваните от властта методи за манипулация на обществото, но самият той въртя-сука и стигна до Радев и Нинова. Помията заливаща информационната среда е пълна, дори да идва така да се каже задгранично. А какъв е протестът - оригиналът, се видя пределно ясно снощи, не на улицата, а в студиото на БНТ. Видях изключително интелигентни, разумни, умни, спокойни и вдъхващи доверие млади хора, които дори водещата не можа да подведе с "насочващи" въпроси.

  52. 52 Профил на kaiser
    kaiser
    Рейтинг: 1409 Неутрално

    До коментар [#28] от "vassilun":

    Вие да не би да сте имали частни разговори с "Тато" по телефона.

  53. 53 Профил на niksan1
    niksan1
    Рейтинг: 3212 Неутрално

    До коментар [#39] от "t5eyes":


    « ... колкото по-дълго ГЕРБ държат кокала, толкова повече ще бъдат мразени ... «


    Така е, но въпросът няма само морално измерение .
    ГЕРБ се опитват неистово да се задържат на власт, защото трябва да се довърши тръбата през Българиястроена с наши пари и в угода на Кремъл . Искат и да продължат строежа на « Белене «, тоест, данък Русия ( по-точно данък Кремъл ) .
    Мутрата знае, че с Кремъл шега не бива и се панира, само при мисълта, че ще падне от власт и ще трябва да отговаря пред Кремъл .

    Без ДС - ченгета! Лустрация!
  54. 54 Профил на Norman Granz
    Norman Granz
    Рейтинг: 3940 Неутрално

    До коментар [#50] от "Николай Колев":

    "След жипкането вчера, днес Афера пусна нов запис. "

    Чух го.

    Не знам кое е по-ужасяващо: дали че премиерът ни е на това равнище на абсолютна нецивилизуемост, което показва записът, или че по такъв ахмашки начин се е оставил да бъде записван в покоите си от проститутки и кой знае още от кого...

    НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
  55. 55 Профил на Alarmstufe: Rot
    Alarmstufe: Rot
    Рейтинг: 4610 Неутрално

    Няма нищо по-естествено от това един масов протест да стане обект на всевъзможни упреци и нападки
    ***
    Няма нищо по-естествено един рехав и все по-оредяващ протест, да бъде наречен масов от един пристрастен автор.

    Gunter glieben glauchen globen
  56. 56 Профил на Tzar Vova Josei-ki
    Tzar Vova Josei-ki
    Рейтинг: 2604 Любопитно

    До коментар [#19] от "deaf":


    ...Борисов. Нарича президента Радев "тъп пилот" ...
    —цитат от коментар 19 на deaf


    Че Радев, пилот ли е? Пилот е!
    Че тъп ли е? Не мога да не се съглася!

    Радев е ГОСПОДИН НИКОЙ, измъкнат от ръкава на Решетников!

  57. 57 Профил на Barbarossa
    Barbarossa
    Рейтинг: 700 Неутрално

    Не е вярно! Еко-протестите (протестите за природата) са много по-точно прицелени. Спомнете си 2007 за Странджа. 2010 и 2018 за Пирин. А през 2008 имаше всеки четвъртък за Натура 2000. И сега през яни и на 7 юли 2020 имаше протест за Натура 2000 в 15 града, дойдоха 5000 души само в София. И успя.

    В деня, в който си кажем "И така може", всичко е загубено.
  58. 58 Профил на Norman Granz
    Norman Granz
    Рейтинг: 3940 Неутрално

    До коментар [#53] от "niksan1":

    "Мутрата знае, че с Кремъл шега не бива и се панира, само при мисълта, че ще падне от власт и ще трябва да отговаря пред Кремъл ."

    Точно там е заровено кучето.

    Она ден един колега го описа много добри: ще четем по медиите за руски туристи, тръгнали да оглеждат катедралата в Банкя...

    НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
  59. 59
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  60. 60
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  61. 61 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 2315 Неутрално

    До коментар [#22] от "Артър Дент":

    До стегнаха нито едно доказателство бе селски!

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  62. 62
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  63. 63
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  64. 64 Профил на tedif
    tedif
    Рейтинг: 1602 Весело

    До коментар [#19] от "deaf":

    Ти за по-нетъп ли се мислиш?Употребата на някои части на тялото в писанията ти те извисява до невиждани висоти.И не забравяй - каквото повикало,такова се обадило.

  65. 65 Профил на uox32356888
    uox32356888
    Рейтинг: 49 Неутрално

    Имаме по-скоро политически и държавен естаблишмънт на родово-кланов принцип, който, независимо от цвета си има интерес да отстоява привилегията си в обществото чрез недопускане на случайни хора в управлението. Докато това е вярно, няма как протестиращите да се надяват костюмираните лелки и чичковци да представляват техния интерес.
    —цитат от коментар 21 на irobot


    Съгласен, но как се решава този проблем?
    Как да накараме "костюмираните лелки и чичковци да представляват" интереса на народа(като изключвам интересеите на народа за бездържавие и крадене на поразия)?

  66. 66 Профил на Stargate
    Stargate
    Рейтинг: 2357 Неутрално

    Марксистите от ДБ, може и да знаят какво искат, но ние не искаме да ставаме пак социалистическа държава!

  67. 67 Профил на Корки
    Корки
    Рейтинг: 2723 Неутрално

    Протеста е срещу вота на българският избирател, избрал от многото злини, най-малката. Протестиращите знаят че следващият вот няма да е по-различен и затова искат незаконна смяна на властта. Божков и Радев подклаждат такава смяна. Тогава вече ще бъдем с незаконна и мафиотска власт и навярно извън ЕС и НАТО.

    Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
  68. 68 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 3315 Неутрално

    До коментар [#53] от "niksan1":

    Това не е вярно! Борисов има смъртни врагове,но Путин (и Русия) не е от тях.
    Второ,Борисов направи голямата грешка да отнеме властови ресурси от БСП и затова тя сега се опитва да го свали от власт. В случая Путин е само наблюдател на таза гадна схватка. Предполагам,разбира се.

  69. 69 Профил на Oggie Petkov
    Oggie Petkov
    Рейтинг: 417 Неутрално

    До коментар [#46] от "Grainis ltd Hydrogen Bulgaria":

    Добре звучи, но е далеч от реалността.

  70. 70
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  71. 71 Профил на Bramasole
    Bramasole
    Рейтинг: 3715 Неутрално

    "В Брюксел, казахме, невъзможността за диалог беше видима. Там и рисунка с козируващо човече да бяхме пратили, пак щяхме да получим срещу него 29 милиарда. В София обаче невъзможността за диалог между протестиращите и управляващите не е толкова лесно видима. И тук си говорят на два различни езика, макар и двата да се наричат български."
    https://www.reduta.bg/днес-или-отново-никога/

    "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
  72. 72 Профил на Alarmstufe: Rot
    Alarmstufe: Rot
    Рейтинг: 4610 Неутрално

    До коментар [#46] от "Grainis ltd Hydrogen Bulgaria":

    Страхотен анализ! Благподаря ти!
    +++++++++++++++++

    Gunter glieben glauchen globen
  73. 73 Профил на Grainis ltd  Hydrogen Bulgaria
    Grainis ltd Hydrogen Bulgaria
    Рейтинг: 284 Неутрално

    Протестиращите не знаели какво искат, та да се води диалог с тях. Точно обратното е, много добре знаят какво искат, строеж на съвременна България, но и също знаят, че това правителство не е кадърно да го направи, затова да си ходи. Ама не ще да си ходи, май ще трябва някой свещеник да изпълни ритуал за изгонване на зли сили, има такива молитви, а ако не помогне може и с камъни да ги гоним.
    —цитат от коментар 20 на K. Konstantinov


    Преди да събориш старата къща, трябва да построиш нова.
    Няма как това простичко правило да се знае от 200-те татуирани и дрогирани дебила дето пият бира, крещят и замерят сградите със свински уши.

    Умният човек съставя Програма, намира съмишленици, събира 500к подписа, регистрира партия и отива на избори.

    Дебилът си купува стек бира, шмръква три черти бело и отива да вие като карпатски вълк на площада.

    Ето защо нямате НИКАКЪВ ШАНС, таваришчи ЛУЗЪРИ изперкали.

    Народът не ви припознава като градивна алтернатива защото И ХАБЕР СИ НЯМАТЕ нито какво точно ИСКАТЕ, още по-малко как да го ПОСТИГНЕТЕ.

    Единствено и само повтаряте като папагали - Бойко и Гешев - оставка.

    Е, няма да стане.

    Други въпроси ?

    Единствената градивна сила в България за момента е ГЕРБ .

    И тя е на светлинни години от вас по ефективност и обществено доверие.

    България НИКОГА не е имала по-ефективен Главен Прокурор от Гешев .

    Ареста е пълен като никога досега с олигарси и тарикати, че и действащи министри и зам.-министри даже, с корумпирани кметове, изнасилвачи и убийци.

    Няколко бегълци из чужбина и Дубайските пясъци ще бъдат доставени скоро в чувал.

    Руско-Шпионската Шайка в Президентството ще бъде изгребана с булдозер тия дни, след падането на имунитета.

  74. 74 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 7975 Неутрално

    До коментар [#18] от "lz2":

    Щом един човек, излязъл от мутренските групировки ,управлява вече 10 години, едва ли следващия ще е по-зле. То от това по-зле няма как да стане.

  75. 75
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  76. 76 Профил на Schopenberg
    Schopenberg
    Рейтинг: 921 Неутрално

    Взе да става критично весело около безспорно затихващия протест. Но ползите от него се очертават все по-ясно и не са хич малко:
    - България е свободна и демократична страна, приела изборите за практика на промяна;
    - Борисов е нежелан масово и отдавна. Повечето хора гласуваха за Радев, защото не е магарето на Бойко. Това не прелива в гласове за БСП;
    - Платените от съмнителни бизнес и преследвани от закона среди подстрекатели се провалиха;
    - Цяла група самодоволни и никога полезни, освен за себе си ретропрогресистки "анализатори", като автора и т.н. са неадекватни и замръзнали в обърканите си и остарели представи за прехода;
    - България е различна, напреднала недостатъчно, но в чакалнята на еврото и върховенството на закона;
    - Вегетиращото десни са некадърни за политическо представителство на обществените нагласи.

    ... Дясно обединение, ВНС и изхвърляне на боклука...

    ...

    Navigare Necesse Est
  77. 77 Профил на Grainis ltd  Hydrogen Bulgaria
    Grainis ltd Hydrogen Bulgaria
    Рейтинг: 284 Неутрално

    Дневник,изтече нов запис с "герой" Борисов. Нарича президента Радев "тъп пилот" и че точно затова заслужавал "кур в гъза".
    —цитат от коментар 19 на deaf


    Ако е истина, бих казал -- Както винаги, точен.

  78. 78 Профил на tedif
    tedif
    Рейтинг: 1602 Весело

    До коментар [#34] от "mss34670220":


    До коментар [#42] от "gad34670221":


    До коментар [#41] от "niksan1":


    До коментар [#36] от "mss34670220":


    До коментар [#62] от "jqz36670224":


    До коментар [#59] от "jqz36670224":

    С вас сме,другарЕ,ние от терасата!
    Действайте все така и всенародната обич да ви дава криле!
    Громете Бойко,но не забравяйте - за всичко е виновен костов!
    Забравихте ли?
    Припомняме ви пак,за всеки случай си водете записки и най-важното - попрочитайте ги от време на време.
    Иначе времето е хубаво,малко вълни,слънцето пече,абе кеф.
    С вас сме!
    *Ямас* и бъдете здрави!

  79. 79 Профил на Николай Бучков
    Николай Бучков
    Рейтинг: 3989 Гневно

    Ама не разбирали , затова да им се обяснява ясно , че да разберат най-после.....

  80. 80
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  81. 81 Профил на Doge
    Doge
    Рейтинг: 2622 Неутрално

    Преди да събориш старата къща, трябва да построиш нова.
    —цитат от коментар 73 на Grainis ltd Hydrogen Bulgaria


    Глупости на търкалета. Преди да построиш новата къща, трябваа да събориш старата. Ти и това щом не знаеш, останлите глупости нямат значение. Патрии бол, програми бол. Има за от всичко за всеки. Имам хабер , какво искаме. ОСТАВКА на БОРИСОВ и ГЕШЕВ. Как не ви стана ясно. Наистина сте невменяеми. Оставка.

  82. 82 Профил на Alarmstufe: Rot
    Alarmstufe: Rot
    Рейтинг: 4610 Неутрално

    .Ако и сега се провалим да се измъкнем от блатото на евразийска фасадна демокрация, то спокойно може да зачеркнем перспективитеза още едно поколение българи.
    —цитат от коментар 10 на Rational

    Аз по-голямо измъкане от евразийската фасадна демокрация от влизането в ЕРМ2 не виждам. А вие точно по това време демонстрирахте с искане за сваляне на правителството.
    Заклинанията ви са едно, практическите ви действия са други.
    На практика вие работите за сваляне на законно избраното правителство и главен прокурор, което да хвърли страната в анархия. Радев ще назначи служебно правитество с посочени от Кремъл министри. Точно както той беше посочен от Кремъл.
    Тогава и да протестирате, ще бъде късно, а милицията ще ви чупи главите, за да разчисти площада. Тогава ще разберете какво е полицейско насилие.
    До редовните избори има 8 месеца. Спечелете ги и управлявайте така, както смятате за най-правилно. Всичко друго е насилствена смяна на властта.

    Gunter glieben glauchen globen
  83. 83 Профил на Косьо Генчев
    Косьо Генчев
    Рейтинг: 977 Весело

    До коментар [#11] от "plynii":
    "….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек к*р се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един к*р. Като се трови, като му се ебава майката и така нататък"

    Остава само да уточним кой заяви и това:
    "Аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме."
    И да се разберем кой какво ще "набива" на този, който "мое да поеме един к*р."

  84. 84 Профил на Alarmstufe: Rot
    Alarmstufe: Rot
    Рейтинг: 4610 Неутрално

    До коментар [#81] от "Doge":

    А между разрушаването на старата къща и построяването на новата, ще живеем в палатки.
    Умно!

    Gunter glieben glauchen globen
  85. 85 Профил на Косьо Генчев
    Косьо Генчев
    Рейтинг: 977 Весело

    До коментар [#18] от "lz2":
    "Искате законност като не спазвате никакви зак о ни и искате подкрепа? Е, няма д а стане!"

    От такива като теб точно никой не иска подкрепа! И акъл никой не иска от теб! Успокой се и си изпий един чай с "Менда, Валериан и GLOCK".

  86. 86
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  87. 87 Профил на Santos
    Santos
    Рейтинг: 1349 Любопитно

    До коментар [#65] от "uox32356888":

    Ами не, не е толкова трудно как да се накарат "костюмираните лелки и чичковци да представляват" интереса на народа! Ти да си видял досега обява за работа от чистачка до началник-отдел в министерство, агенция или друго държавно ведомство? Всичко, повтарям ВСИЧКО Е ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИЯ, а такива трябва да бъдат само министрите и зам.-министрите! Това нещо, за назначенията по политическа принадлежност, се забранява със закон, ако трябва и нов Закон за държавния служител и за всяко място, а в бъдеще и за всяко свободно място, се обявяват конкурси, повтарям КОНКУРСИ! Без значение на политическата симпатия, защото не само трябва да бъдат деполитизирани, както в армията и полицията, но и да има критерии, при които, за неизпълнение на задълженията и, недай Боже, саботаж, както вече се случва ежедневно – вън дисциплинарно и ако иска препоръка, възможно най-шибаната такава! Работата, която може да се върши от 10 души, да не се свърши от 46, както е сега, а от спестения фонд „Работни заплати“ да се увеличат заплатите на работещите 2 до 3 пъти! Има и други неща, но това стига, за да даде представа какво трябва да се случи! Нещо въпроси?

  88. 88 Профил на Doge
    Doge
    Рейтинг: 2622 Неутрално

    До коментар [#84] от "Alarmstufe: Rot":

    Не можеш да построиш новата върху старата, както не можеш да имаш двама премиери или две народнодни събрания. А докато строиш нова ще живееш във временно жилище ( служебен кабинет). Ама вие и това даже не можете да схванете.

  89. 89 Профил на Alarmstufe: Rot
    Alarmstufe: Rot
    Рейтинг: 4610 Неутрално

    До коментар [#88] от "Doge":

    Ами на мен на палатка / служебен кабинет (назначен от Льотчика, с посочени от Кремъл министри, както самият той беше посочен) не ми се живее. Ти и това не можеш да схванеш.

    Gunter glieben glauchen globen
  90. 90 Профил на Santos
    Santos
    Рейтинг: 1349 Любопитно

    До коментар [#88] от "Doge":

    Ами не, мерси, драга, не искаме служебен кабинет! Тази попара вече я ядохме – не ни хареса, много е кисела, а и сега и още по-кисела и гадна ще стане! Други предложения?

  91. 91 Профил на Doge
    Doge
    Рейтинг: 2622 Неутрално

    До коментар [#89] от "Alarmstufe: Rot":

    А пък на нас не ни се живее в сегашната кочина, с прасенцата. Следващия път, като питате какво искат протестиращите е , че не искат да живеят в кочина искат да я съборят и да изгонят прасенцата.

  92. 92 Профил на Doge
    Doge
    Рейтинг: 2622 Неутрално

    До коментар [#90] от "Santos":

    Не искате, щот възнамерявате да фалшифицирате пак вота. Щото ако друг прави изборите, нямате шанс.

  93. 93 Профил на Santos
    Santos
    Рейтинг: 1349 Любопитно

    До коментар [#92] от "Doge":

    Така ли, душко, ами що не фалшифицирахме „пак“ вота на случайника Радев? М? А вие и другите политически партии нямате ли си на вотовете застъпници, наблюдатели, членове на секционни и всякакви други избирателни комисии, та чак до ЦИК, че и купища журналистки? Или са кьорави и кьопави, та могат да ги лъжат? Ще ни поясниш ли?

  94. 94 Профил на proza
    proza
    Рейтинг: 1538 Неутрално

    "В България никога не е имало толкова точно прицелен протест"
    Всеки мисли себе си за единствен и неповторим. И сегашните протестъри смятат, че от тях започва летоброенето. През последните 30 години имаше незброй протести и всички бяха добре прицелени. Всичките имаха за цел девиза "Стани да седна". И сегашните ентусиасти ще останат излъгани и употребени за частни користни цели, ама нейсе. Нека се мислят за първооткриватели и Колумбовци.

  95. 95 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 2061 Неутрално

    Точна статия, за точен протест!!!
    Нима някой не е разбрал, че умнокресливите на площада и човекобоклуците по кръстовищаща имат една цел- отърваването на Черепа и президенстските предатели от правосъдието?
    Защо мислите червеният президент ще излиза с вдигнат юмрук и поза ЧЕ ГОБАРА и насъсква тълпата!
    Проблема е че Ррадев, Ннинова и Бабикян крадат за себе си парите на Черепа, а до лумпените не стига нищо!
    Череп, преведи директно на всеки софиянец по 1000 лв и за 8 часа властта ще е свалена!

    Русия- проказата на планетата Земя.
  96. 96 Профил на Doge
    Doge
    Рейтинг: 2622 Неутрално

    До коментар [#93] от "Santos":

    Щото я размаха, със 800 000 гласа. Само, че ние помним как "помагахте" с носенето на бюлетините в на местните избори. Колко сте елемнтарни във внушенията.

  97. 97 Профил на bnc59488372
    bnc59488372
    Рейтинг: 1032 Неутрално

    До коментар [#46] от "Grainis ltd Hydrogen Bulgaria":

    НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЯМА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ОТ 2500 ЕВРО, В 2 ИНДУСТИАЛНА СИЛА В ЕВРОПА ИТАЛИЯ ЕДВА 15 % ОТ РАБОТЕщИТЕ ВЗЕМАТ ТАКАВА ЗАПЛАТА ,ВИЕ ПРОСТА СЪНУВАТЕ С ОТВОРЕНИ ОчИ

  98. 98 Профил на silverman
    silverman
    Рейтинг: 708 Неутрално

    Защо никой от протестърите не говори за "The day after tomorrow"?

  99. 99 Профил на chichka
    chichka
    Рейтинг: 2061 Неутрално

    До коментар [#73] от "Grainis ltd Hydrogen Bulgaria":

    "Дебилът си купува стек бира, шмръква три черти бело и отива да вие като карпатски вълк на площада."
    Ти защо обиждаш "будните", грамотни, дошли си от чужбина "бъдещето на нацията"..... Та нали "избраният от 2 млн българи" ги насъсква с вдигнат юмрук и венсеремос!

    Русия- проказата на планетата Земя.
  100. 100 Профил на Doge
    Doge
    Рейтинг: 2622 Неутрално

    До коментар [#93] от "Santos":

    Щото сте фалшиви, както сте фалшиви при посрещането на премиера - слънце. Кой е платен?
    https://www.segabg.com/hot/kak-gerb-vraca-osiguri-na-borisov-agitka-i-aplodismenti

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK