Новият запис на Борисов – псувнята е израз на безсилие

Добре е и тези, които са гласували за него, да си дадат сметка, че посланието "Аз съм като вас" е подменено: новото послание гласи: "Вие сте тъпанари"

© Юлия Лазарова

Добре е и тези, които са гласували за него, да си дадат сметка, че посланието "Аз съм като вас" е подменено: новото послание гласи: "Вие сте тъпанари"Анализът е препубликуван от "Дойче веле". Професор Александър Кьосев коментира изтеклия нов запис на премиера.


Най-напред, разбира се, да направим уговорката, че записът би могъл да е фалшив; да допуснем, че е така. В такъв случай тайният автор на този фалшификат е велик писател реалист. Той е постигнал невероятна достоверност и прилика със своя прототип. Не съм криминалист, не мога да кажа, нито се интересувам дали записът е автентичен. Но като литератор мога да гарантирам експертно: той е абсолютно достоверен. Ще цитирам Аристотел, който казва, че изкуството не предлага непременно истини, а неща, верни "по вероятност и необходимост".


Този начин на говорене ни е познат
И тук евентуалният гениален фалшификатор е показал Бойко Борисов "по вероятност и необходимост" - как той би изразил себе си. И това е повече от достоверно: защото в този просташки телефонен монолог той е изразил себе си такъв, какъвто е, и такъв, какъвто би могъл да бъде. Все едно дали го е казал или не (а всички знаем, че той би могъл да го каже): подобен начин на говорене е наистина негов, по вероятност и необходимост той прониква дълбоко в Бойковата същност.


Ние, жителите на Земята, от време на време изпращаме в Космоса платинени дискове със записи на някакви важни за нас неща. Те обикновено са прекрасни: гласът на Валя Балканска разнася из Космоса "Излел е Делю хайдутин". Дали обаче да не изпратим на извънземните и някои по-срамни неща, да ги подготвим, че тук не всичко е перфектно? Ако се осмелим на такова срамно послание, сигурен съм, че този Бойков запис ще намери достойно място сред другите срамотии на земната цивилизация. Той е такава простащина, такава свинщина и срам, че може директно да замине за Вега, Алкор, Бетелгойзе или Алфа Кентавър. Това е уникален байганьовски феномен, който би следвало да се съхрани за поколенията и далечните цивилизации.


А сега да допуснем другото: че записът не е фалшив, нито е манипулиран. Какво означава той тогава? На първо място означава, че - от гледна точка на сигурността - Бойко Борисов е обграден от хора, които го подслушват и записват. И явно не си дава сметка за това, че вече е предаден, записван и подслушван от своите собствени хора. Само това е достатъчно един нормален премиер веднага да си подаде оставката - то означава, че той просто не си контролира службите. Вече те го контролират, манипулират го, както си искат.


Израз на пълно безсилие


Пък и да се запитаме друго: как е възможно да се говорят такива неща по телефона, след като би следвало вече да ти е ясно, че те подслушват? Според мен отговорът е ясен: този човек наистина живее в паралелна реалност, както каза Христо Иванов. Загубил е каквато и да било връзка с действителния свят, живее в свои фикции. В този измислен свят основното му политическо действие е псувнята.


Няма да цитирам тук конкретните фрази. Не защото се страхувам от цинизми или вулгарности - един филолог никак не се страхува от разнообразните употреби на езика. Да погледнем обаче отблизо - какво представлява псувнята? Тя е израз на практическо безсилие, заменено със символическо убийство, поругаване и унищожаване с думи на този, когото ти мразиш, но не можеш да унищожиш наистина. Когато по подобен начин сипеш цинизми и псувни, това просто означава, че вече нищо друго не си в състояние да направиш - безсилен си.


Стигам до "посланието". Ако в записа наистина се чува гласът на Борисов, то той се оказва голям лъжец. Защото, както знаем, неговото официално послание гласеше: "Аз съм прост, и вие сте прости, затова се разбираме." Но от записа чуваме: "Аз мисля себе си за непрост, за лукав, хитър и умен, а вас ви мисля за тъпанари, които заслужават да им го набиват."


"Вие сте тъпанари"


Тоест интимното послание - това, което Борисов наистина си мисли, е обида към протестиращите, брутално незачитане не само на електората, а на Суверена.


Добре е и тези, които са гласували за Бойко Борисов, да си дадат сметка, че посланието "Аз съм като вас" е подменено: новото послание гласи: "Вие сте тъпанари." То е насочено към всички. Имало 200 000 интелигентни хора в България и Бойко Борисов бил сред тях, представете си, хаха (Протестиращите не са сред тях явно.) С две думи: тук говори един лъжец и всички хора, включително онези, които гласуват за него, трябва да го чуят и разберат.


Колкото до езика, той, разбира се, е, меко казано, неприемлив. И не само защото по принцип е недопустим: защото нарушава нормите на приличие, защото е просташки и разюздан. Зад всички тези верни и непоносими неща има нещо още по-важно. С този език се разрешават политически проблеми, това е работата на един премиер.


А както веднага се досещаме, възможностите точно на този груб и обиждащ език не са големи, дори бих казал, че те са изключително бедни с оглед на сложните и амбициозни задачи, които поставя политиката. Този език е лош политически инструмент, той не е "направен", за да разрешава политически проблеми - направен е, както видяхме, за да унищожава символически противниците си или да набива на електората едно или друго.


А политиката е сложно, фино и тънко нещо. Тя изисква специализиран език, осъществяващ преговори и договаряния между различни социални групи, с различни интереси и манталитети - такива преговори, които постигат сложни, общи цели, език, който тушира конфликтите и обединява, а не овълчва. Така както, да кажем, инженерното дело изисква специализирани инженерни понятия, категории, формули и т.н., така и езикът на политиката е сложен и функционален с оглед на своята сложна цел.


Какво издава този език


А когато се подменя с един просташки и беден език, цялата картина на политическото безкрайно се опростява и политическите действия започват да се объркват с псувни и сексуално насилие. И всичките решения, които може да предложи този език, остават единствено два вида. Единият вид е "ще ви набиваме акъл", а другият е "ще ви набиваме ***". Това може да бъде сведено и до прочутата съмнителна мъдрост за тоягата и моркова, но е още по-грубо, още по-непоносимо.


То не е политика, а елементарно, брутално и грубо: затова всички граждани се чувстват обидени: един премиер не говори така. Но да повторя - отвъд обидата, по-важното е, че не може да реши никакъв политически проблем. То имитира решението на проблеми, заменя го с "набиване".


И какво се оказва? Има там някакви експерти (между които, впрочем, и Томислав Дончев), те извършват някаква експертна работа, но сложната експертна пирамида на работата е увенчана от един просташки връх, където седи един разпищолил се Бай Ганю. И всичко това, което вършат тези специалисти, е унищожено: свежда се до двете брутални действия, за които говорихме.


В записа не се чува гласът на Томислав Дончев, не зная дали това не е технически дефект. Но в това има някаква символика. Защото такива хора ще бъдат абсолютно унищожени от това, което прави в момента техният лидер. Той се самоубива символично, но завлича и тях, докато те си мълчат. Той псува другите, а не знае, че псува себе си и убива своята партия, къса връзките ѝ с почтените хора.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3139 Весело

  Твърде дълъг текст, нещата са много по-прости, Борисов си е такъв. Мисля, че след поредното записано изящно словоизлияние червеят на съмнението се промъква в душата и на най-заклетите му привърженици.
  Сетих се и за стария соц виц - какво е чисто и просто - къпан милиционер.

 3. 3 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Нима сме по различни като индивидиуми - примитиви. Позор!

 4. 4 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#2] от "boevbisser":

  Навремето имаше хора, които не можех да убедя, че гласуването за ГЕРБ е престъпление. Доводите им бяха:
  1.Той поне прави нещо.
  2.Ами то няма за кой.
  3.моля ти се, аз съм си решил.
  Превод :
  1.Не съм се усетил, че основното което прави е да краде.
  2.Вързах се на ДС, че Тиквата е незаменима като слънцето и въздуха. Всъщност почти всеки друг ще е по малко зле
  3.Нямам доводи, реагирам първосигнално.

  Това им беше електората. Сега голяма част се срамуват и не си признават.

 5. 5 Профил на iradev
  iradev
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Ако някой е имал съмнения, че предишните записи са "дийп фейк", "Ненчо Балабанов имитира Баце ..." и други подобни глупости, мисля, че вече няма никакви основания. Жалко за самия Борисов, най-вече за това как най-безсрамно се кле в децата и внуците си.
  Безукорно честния ни премиер :-)

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  А, не. Когато го посрещат "спонтанно" паразиите от ДА, Боеко е любезен:
  https://www.facebook.com/victor.lilov/videos/10224139367491189/

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 8. 8 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3139 Неутрално

  До коментар [#4] от "George Svinarov":

  Не съм съвсем съгласен, защото поне аз никога не съм разглеждал Борисов само в черно и бяло. Поне според мен, той направи чистосърдечен опит, особено първият мандат, да поведе държавата напред, в някои неща успя, в повечето - уви, не. Толкова му е капацитетът, то и от записа личи.
  Мисля, че и той знае, че времето му свършва, и търси изход и най-вероятно ще намери, никога не съм го имал за глупак. За простак - да, но за глупак - категорично не.

 9. 9 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Много добър анализ на бойковщината. Жалко, че няма да има ефект върху избирателите му. За тях това не е израз на безсилие, а признак на мъжественост. Това имаме като народ. Май още две поколения са нужни до началото на истински промени в посока на правовата държава. Без вождове!

  без подпис!
 10. 10 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#1] от "bpcorp":А на бас, че за изцепката на Канна Рачева от БТВ в ДневникЪ и дума няма да напишат ;)
  —цитат от коментар 6 на Kamss


  И понеже няма какво да пишете по темата, решихте да я разводните ли ?

  Знам, че няма да го осмислите, но не ВИ ли е срам, че премиера ни е такъв простак ?
  Не се ли срамувате, че такъв човек е мин.председател /

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 11. 11 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 124 Неутрално

  Не се ли срамувате, че такъв човек е мин.председател
  —цитат от коментар 10 на nessarox


  Борисов един път не е напсувал „ген.“ Атанасов, а?
  Само веднъж преди много години го нарече ГНОМ!
  Може би Тиквата разчита на депутатите от ДСБ пак да гласуват за него в НС.

  До коментар [#10] от "nessarox":

 12. 12 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Винаги съм се дразнил от идиотщините на Борисов, но с риск да събера всички минуси ще си кажа, че съм напълнои съгласен с него, че материала е лош.

  РАзличаваме се по това, че аз не искам да съм лидер на такъв материал, а той - да.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1901 Неутрално
 15. 15 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 653 Неутрално

  С този индивид, който трябва да е все още полуизправен в редичката на питеците е свършено. И той го знае! Снощи бях на площада и гледката и настроението на всички тези млади хора бяха страхотни. Енергията е отприщена и спиране няма.
  От месеци пиша тук, че ГЕРБ ще повтори майчицата си НДСВ - т.е. ще анихилира. И много скоро никой няма да си признава, че е бил техен привърженик - толкова срамно е вече лепнатото кафяво петно върху тях!
  А колкото до каруцарския език на Мутрата - той по природа си е такъв и никога не е бил различен. Докато си говорехме тези дни тук за езиковите му познания пропускахме, че освен банкянския диалект владее и каруцарско наречие. И всички виждаме, че го владее доста добре! Това, може би, е следствие от "невъзможността" да учи в Кеймбридж, отнета му от дядото-комунист на битото наплощада момче. Озлобил се е и си е рекъл да научи "каруцарски" със силен сръбски привкус.
  Свършено е с него, а той, лично, "свърши" и ГЕРБ!

 16. 16 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 713 Неутрално

  [quote#11:"bib45647808"][/quote]

  Псувните и ругатните са израз на безсилие.
  Свикнали сме на богатия речник на Борисов.

  Типичната оцеляваща мутра .
  Хубавото е, че на изборите , независимо дали предсрочни или редовни , ще се окаже в реалността.
  Пропадането ще е болезнено.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 17. 17 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1901 Весело

  ,,Това, може би, е следствие от "невъзможността" да учи в Кеймбридж, отнета му от дядото-комунист на битото наплощада момче.”

  🤣🤣🤣

 18. 18 Профил на gazolinerabp
  gazolinerabp
  Рейтинг: 323 Неутрално

  замине за Вега, Алкор, Бетелгойзе или Алфа Центавър

  Бетелгейзе по принцип, и Кентавър.

 19. 19 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3413 Весело

  Вече е ясно-Той е.Наистина е прост и не лъже,че е прост и,че се разбира само с простите.Другите го нервят и им го набива с 200.

 20. 20 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Това е до възпитание.
  А човек не носи вина, че е възпитан като простак.
  Възпитавали са го простаци и при това положение не е имал друга възможност, освен и той да стане простак.
  Баща му е бил прост човек с шапка, на служба, която не изисква много акъл.
  Майка му е била проста жена , сложена за учителка, но поради простотията си е възпитала примитивен простак.

 21. 21 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 653 Весело

  До коментар [#6] от "Kamss":
  "А на бас, че за изцепката на Канна Рачева от БТВ в ДневникЪ и дума няма да напишат ;) "

  Я "раздуй", че явно съм пропуснал нещо от "съществено значение" за България.

 22. 22 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  Нима сме по различни като индивидиуми - примитиви. Позор!
  —цитат от коментар 3 на hasmokar


  За вас не знам, но аз със сигурност.

 23. 23 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4319 Любопитно

  "Службите ВЕЧЕ го контролират"

  Ето тази част от статията е абсолютно невярна....Бойко е производство на службите и те ВИНАГИ са го контролирали, те го създадоха, те го контролират и те са тези които ще го захвърлят на бунището когато не е вече нужен (според мен те вече са започнали. Колко дълго още ще остане в кабинета който населява не зависи от него и никога не е зависило. От първият му ден той е бил и продължава да бъде само една кукла на конци.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 24. 24 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Хайде по-бързо остаФка на ББ, че радефф чака звездния си час. Пък и ваканцията ще свърши и голяма част от протестиращите ще заминат на училище в чужбината си. А двамата невидими герои на пърформънса- Доги и Шиши, пренареждат ролите. Хм, какъв ще го играе Бошкофф и ко? Гешев - колкото и да го удряш, той е като парцалена кукла, нищо не усеща и не реагира, така че остаФка - йок. А авторът е написал толкова много думи, за да отчита публикации.

 25. 25 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  Бедни ми бедни Алеко, сигурно се въртиш в гроба. Твоето въобръжение се оказа слабо за да опише простащината на успелия селяндур.

 26. 26 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4319 Весело

  .........Сетих се и за стария соц виц - какво е чисто и просто - къпан милиционер.
  —цитат от коментар 2 на boevbisser

  Ето това е определено нещо което ми липсва от времето на соца, вицовете, някой от тях бяха литературни шедьоври. Показвайки острият ум и чувството на хумор на една цяла нация. 😁😁😁

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 27. 27 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  ногу възмутително ногу!
  а да слушат незаконно държавата
  си е наред не ли?
  де гиди моралисти
  кату сълзи чисти!

  а да напсуеш РешетникоРадев предател саботьор
  си е баш на место
  него цел народ го псуе

 28. 28 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 653 Весело

  До коментар [#24] от "waterfall":
  "Пък и ваканцията ще свърши и голяма част от протестиращите ще заминат на училище в чужбината си."

  Ще ти отговоря на банкянско неречие - Надай се к*ре на пиянье женье! И още - чуй любимеца ти какво се набива на проста жена.

 29. 29 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Първите седем години са ключови.
  Тогава се предопределя манталитета и се поставят евентулните рамки в умственото развитие.
  Борисов спомена, че в двора си са отглеждали прасе.
  Възможно е, като малък да са го затваряли в кочината с прасето и от това съвместно съжителство да се е формирал базовият модел.
  "С какъвто се събереш - такъв ставаш" , както добре е известно.
  А, диалогът на титулярния обитател с приходящия е бил в стил : "Аз съм прасе и ти си прасе. Затова се разбираме."

  Е

 30. 30 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  До коментар [#26] от "padrino":

  Когато действителността е по-цинична и по-абсурдна от това, което можеш да си предстВиш, всеки виц е тъп.

 31. 31 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  Да се подслушват, прослушват или коментират чужди разговори е еднакво нечистоплътно.

 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  Всичко в поведението на този индивид говори за неразвит интелект, тотално отсъствие на домашно възпитание и пълна личностна деградация, която с всеки изминал ден го отдалечава от човешкия род.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2511 Неутрално

  Не е вярно това. Те така си говорят от началото. Друга подобна "мъдрост" по висшите управленски етажи, която многократно съм цитирал и модераторът ме е трил, е "Бате к*ре, раята е као джената - не я ли клатиш дздрао, почва ъ мисли дза глупости!"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 34. 34 Профил на FL
  FL
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Борисов много иска да бъде обект на бъдещи исторически изследвания, но за негово съжаление ще се превърне в обект на медицински такива.

 35. 35 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1367 Весело

  Хубавото е, че откакто тръгнаха записите, ББ започна да се появява по телевизията прилично облечен. Няма вече изторбени анцузи и къси гащи, за да не вземе електоратът логично да свърже образа със словото или по-скоро псуването на премиера.
  Изгладена ризка, без една гънка върху шкембето, понякога даже вратовръзка на необятния врат - хармония, красота и благоприличие. Още един-два записа и ще започнем да го гледаме с папийонка и смокинг.

 36. 36 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 653 Весело

  До коментар [#6] от "Kamss":
  "А на бас, че за изцепката на Канна Рачева от БТВ в ДневникЪ и дума няма да напишат ;) "

  Ооооо . . . извинявай! Чак сега научих за съществените думи, казани от ченгето Кеворк. Той така се възмутил, та се сетих веднага за яростта на героя от началото на "Илиада"
  Пей за гнева на Ахила, сина Пелеев, богиньо,
  гибелний гняв, що докара мъки безброй на ахейци . . . сигурно си чувал за "Илиада"?
  Та и наш Кеворк, осрано до ушите ченге, се гневил снощи по форумите!

 37. 37 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Не е вярно това. Те така си говорят от началото. Друга подобна "мъдрост" по висшите управленски етажи, която многократно съм цитирал и модераторът ме е трил, е "Бате к*ре, раята е као джената - не я ли клатиш дздрао, почва ъ мисли дза глупости!"
  —цитат от коментар 33 на cinik


  Моля те напиши книга с целият материал, който имаш. Това трябва да бъде увековечено, за да не се повтаря никога повече. Предполагам, че дори въображението на Иво Сиромахов е бедно пред това, което ще съдържа, но е за доброто на нацията.

  Veritas odium parit obsequim amicos
 38. 38 Профил на gpb42643987
  gpb42643987
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Умопомрачителни доказателства на предизвестени хипотези? Какво нещо е двуличието! Да правиш точно онова, срещу което уж протестираш? Щели да свалят гл. Прокурор... защото назовал престъпници заради доказателства, а тези ги назовават заради предположения!? И тъй, ако има нещо предизвестено, то е че на малоумници не може да се вярва - те сами се компрометираха!

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  До коментар [#4] от "George Svinarov":

  “Това им беше електората. Сега голяма част се срамуват и не си признават.”

  Преди 19 години 46% от имашите право на глас български граждани подкрепиха един объркан, мигащ на парцали хазартен играч, когото ДС мафията им беше опаковала като спасител на нацията, дошъл на бял кон за 800 дни не просто да я вкара в Европа, а да я направи Швейцария или Белгия на Балканите.

  Тогава казах на един приятел: Помни ми думата, до следващите избори едвали и двама на сто запитани ще си признават, че са гласували за ТОВА.

  Така и стана.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2557 Разстроено

  "в този просташки телефонен монолог, той е изразил себе си такъв, какъвто е, и такъв, какъвто би могъл да бъде" - език, КОЙто ние не разбираме. Колкото и да се напъваме да МУ "влезем" в положение, няма как да го направим и то не само заради простотиите, но и заради мислЪтЪ МУ - нищожна.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#23] от "padrino":

  Няма да му простят чекмеджето.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1230 Неутрално


  Нищо изненадващо няма в този вулгарен език.
  Това е езика на мутрите, биячите, охранителите, борците.
  Езика на простия, нискограмотен субект.

  Но дори и в простащината има предел.
  Дори, когато примитивните изроди се псуват и бият има неписани правила.
  Съществува мълчалива забрана за удари в слабините и за псувнята към майка.
  Само най-мръсните, най-подлите и най-жалки биячи и псувачи си позволяват да минат тоя предел.
  По правило, това са страхливци и подлеци, които се чувстват безсилни да уязвят по обичайния начин.

 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#24] от "waterfall":

  Издишаш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#31] от "svoboden":
  "Да се подслушват, прослушват или коментират чужди разговори е еднакво нечистоплътно."

  В нормалния свят всеки . . . повтарям всееееки разговор между публични личности, в случая министър-председател и зам министър-председател се приема за публичен!
  Добре е да си го набиеш в главата, ако си умен, 'щото на прост човек к*р се набива в главата!

 45. 45 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#8] от "boevbisser":

  "Не съм съвсем съгласен, защото поне аз никога не съм разглеждал Борисов само в черно и бяло. Поне според мен, той направи чистосърдечен опит, особено първият мандат, да поведе държавата напред, в някои неща успя, в повечето - уви, не. Толкова му е капацитетът, то и от записа личи.
  Мисля, че и той знае, че времето му свършва, и търси изход и най-вероятно ще намери, никога не съм го имал за глупак. За простак - да, но за глупак - категорично не."

  Какъв първи мандат те гони? Борисов е продукт на ДС от началото на 90те години. Първо като мутра от кръга на СИК и ВИС, после през препиране през НДСВ и накрая като спасител на държавата. Дали е глупак е спорно. Но тия които гласуваха за него със сигурност са.

 46. 46 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#34] от "FL":
  "Борисов много иска да бъде обект на бъдещи исторически изследвания, но за негово съжаление ще се превърне в обект на медицински такива."

  Ооооох, откога моля д-р Николай Михайлов да вземе мерки по този въпрос!

 47. 47 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  Докато няма изследване на записа и компетентно заключение , че това е гласът на Борисов, всичко е упражнения върху предположения.

 48. 48 Профил на canu
  canu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  25.07.2013 Б.Х.:"Властта на всяка цена нищо не я оправдава"

 49. 49 Профил на Ша шчупат държавата на Пеевски
  Ша шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Простащината и псувнята сама по себе си не е проблем.

  Проблемът започва когато Простакът започне да си въообразява, че е "Непрост", а всички други са "тъпнари".

  Проблемът става още по сериозен, когато самозабравилият се Простак е облечен във власт, а "тъпанарите" са собственият му народ, върху който се "упражнява" да управлява, при това БЕЗКРАЙНО некадърно. Докато го псува междувременно - ЗЛОБНО!

  Профанизацията и разпада на държавността в България я првърна в Шишиландия - последната феодална държава в Европа. Защото властта (все още) е в човек, който МРАЗИ и народа и Родината си, защото, те вечно са "неблагодарни" към височайшата му Простотия.


  Единственото забавно в записа е, че както се оказва и както всички подозирахме, Барба Ганьос тайничко си вярва, че е от "умните и красивите".

  Лесно ми е, защото съм Прост!
 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#31] от "svoboden":

  Как чужди - той нали е от народа ? Или НЕ ?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#2] от "boevbisser": Превод :1.Не съм се усетил, че основното което прави е да краде.2.Вързах се на ДС, че Тиквата е незаменима като слънцето и въздуха. Всъщност почти всеки друг ще е по малко зле3.Нямам доводи, реагирам първосигнално.
  —цитат от коментар 4 на George Svinarov


  Няма да влизам в полемика с вас, но разказът ви за предпочитанията на хората е много елементарен, с повтаряне на недоказани твърдения. Относно кражбите, Орешарски и Радев (чрез Герджиков) вече търсиха престъпленията на Борисов, ама не ги намериха, нали?

  Освен това, помислете каква е оценката на хората за вашите "лидери" след като продължават да харесват първичния (примитивния) Борисов. Ако Борисов е "корумпиран", "глупав", циничен и т.н. то колко по отвратителни и глупави са вашите лидери, според избирателя?

  В крайна сметка, политиката е дейност за вършене на работа, а не за празно красноречие. В противен случай, Местан трябва да е вечният лидер - това ОК ли е? Борисов не е изолиран случай с вулгаризмите си в личното пространство - Тръмп, Борис Джонсън.

  Вие разбрахте ли защо Хр. Иванов отрича съдебната реформа, която сам предложи и направи преди 5 години?
  Замислихте ли се за неговите поредни "гениални" предложения за промяна, при която всеки гражданин ще може да сезира Конституционния съд и ще има законодателна инициатива? Докога ще вярвате на човек с толкова ниска експертиза, който се отрича от вчерашните си думи и не признава че е направил грешка (според него)?

  Въпросите са за размисъл, а не за да ми отговаряте.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  До коментар [#45] от "George Svinarov":

  “Борисов е продукт на ДС от началото на 90те години.”

  Съгласен съм.

  Неслучайно бе избран от ДС/Мултигруп за охрана на Царо при триумфалната му обиколка на България за подгряване на публиката още през 96-а. Целта беше да го инсинуират във вътрешния кръг на доверените лица на коронованата марионетка ... за всеки случай.

  И случаят дойде: пет години по-късно Царо спечели избори, абдикира и стаца министър-председател. Два месеца по-късно Сикаджията, контрабандистът на крадени коли, човекът на Маджо и Пашата бе предложен от ген. Бригадир Аспарухов за ... главен секретар на МВР!!

  Ход, сам по себе си толкова скандален, колкото би било назначаването на Карло Гамбино за директор на ФБР.

  От този момент нататък с невероятен по мащабите си медиен съпорт гангстерът Борисов бе озстрелян във висшия ешелон на държавата: кмет на София, министър-председател, при това опакован като “десен” и “прозападен”.

  През всичките тези години един малък процент хора запазихме разсъдъка си и през цялото време знаехме кой е той - виж по-горе, да не се повтарям.

  Хубаво е, че сега и останалата част от нацията полека-лека прогледна с кого си има работа.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  До коментар [#49] от "Ша шчупат държавата на Пеевски":

  В този ред на мисли, един съвсем бърз поглед на форума на Дневник би потвърдил, че над голяма част от пишещите говорят просташки и се правят на улави, вероято още по-голяма се имат за повече от другите и общо взето всички виждаме и вината и решението навсякъде другаде, но не и у себе си.

  И това е по-прогресивната част народонаселението.

  Последователите на прасешките медии не желаят и/или не могат да пишат, освен платените такива, разбира се :-)

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#47] от "stedim":

  Ти не му ли вярваш. Та той си призна в Жипката.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  От разговора на Борисов се разбира, че проблемът не е само той, ами и гербаджиите и патриотите. Тъпанарите които са го обградили, според него. Който гласува за Борисов е тъпанар.

 57. 57 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#51] от "BezEmotsia":

  "Няма да влизам в полемика с вас, но……...……..
  ........
  ......
  ......
  Въпросите са за размисъл, а не за да ми отговаряте."


  Браво! Евала! Това е начина да се оспорва нечие мнение! Без право на отговор. Иначе знаете каква е "експертизата" на Христо Иванов.
  Сега да ви кажа Вие за какво да се замислите.
  1.Аз не съм споменавал Христо Иванов. Още по малко в смисъл, че му вярвам.
  2. В каквото и да обвинявате ХИ, то не е на дневен ред. Колко не съм съгласен с Вас също не е в темата.
  3. Как могат да се докажат кражби и злоупотреби, когато съда е превзет? Колко широко затворени очи трябва да има човек, за да не вижда ежечасно "подпорните стени"? Колко хора изпищяха за бизнеси, за имоти, за нелоялна конкуренция? Не съм аз човека, който ще доказва кражбите. Но всички ги виждаме.

  Последно. Методите Ви са типично тролски. Като не можете да оправдаете Борисов, нападате Христо Иванов. И айде в блатото на "всички са маскари". Алеко Ви е описал толкова добре.

 58. 58 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#53] от "Norman Granz":

  В първия мандат се бил опитал да направи нещо за България. Виж, че още има шарани дето се ловят на гол бастун. Добре, че беше Костов да ни вкара в ЕС, та сега да има с какво да се хвалят. Крадат еврофондове и се тупат в гърдите.

 59. 59 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4343 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Аристотел?
  Немаме запис на негов тиквозен начин на говор ;)

  уточнение

  Фалшификациите са вид изкуство.

  Произведение на всяко изкуство, от човек за хора,
  съдържа истина, някаква/някак, за да се получи връзка,
  комуникация. Неизбежно даже.

  Истина, както я разбират страните, поне малко реална.
  Няма лъжа без (поне малко) истина.

  Театър малък/болшой надгражда около истина... кво да е.
  Хора, бдете ;)

  "Ще цитирам Аристотел, който казва, че изкуството не предлага
  непременно истини, а неща, верни "по вероятност и необходимост".

  Този начин на говорене ни е познат.

  И тук евентуалният гениален фалшификатор е показал..."

 60. 60 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Това е организирано мероприятие поне от 2016г и записите са правени с цел, когато има нужда да бъдат извадени! Но мисля, че такава организация и особено изпълнението на "заданието" не е по силите на обикновени хора, а на професионалисти! Колкото и да е прост и невнимателен ББ не би говорил така, ако има и най-малко съмнение, че го записват. Има и втори въпрос - кое е по-голямо престъпление- незаконния запис или съдържанието му? Излиза, че наистина има "втора държава" в държавата и е време да се разследва.

 61. 61 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#2] от "boevbisser":

  Добре бе аз не разбирам ... ти допускаш ли, è и най-върлите привърженици на бокича са си мислели, че той е и със стотна по-различен от това, което се чува от разговорите. Ако е така, то ние българите действително си пасваме в определението, което сами си даваме - малък, но много прост народ. Бокича е ясен на всеки с 2 гънки на мозъка си. Има две обяснения - електоратът знае какъв е и въпреки това гласува за него, защото е приемливо за електората - това го приемам - да вземеш решение с ясното съзнание за последиците от това решение. Вторият вариант за мен е по плашещ - електоратът хал хабер си няма от това какъв е бойче и по-голямата част от останалите герб депутати - ако това е така, то ситуацията е страшна.
  За псуването - казах го и в друга статия - това е диалог между (според страните) двама души, които не би следвало да допускат, че ги подслушват. Псуването е (според мен) начин мъжа да изкара от себе си агресията без пряка (физическа) агресия (да троши, да се бие и тн.). Може за много хора това да е неприемливо, но когато индивидът е под голямо психологическо напрежение това е вероятно по-доброто решение от други. Ся моралистите дето се изчервяват от думите му ще кажат примерно да слуша класическа музика - аз съм пробвал - не става. Помага ми като съм спокоен да съм още по-спокоен и концетриран, при гняв - няма ефект. А какво мислел за електората - има ли изненадани???

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 62. 62 Профил на oup37599102
  oup37599102
  Рейтинг: 8 Весело

  "Когато подслушваш, рядко може да чуеш хубави неща за себе се"

 63. 63 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 624 Неутрално

  3. Как могат да се докажат кражби и злоупотреби, когато съда е превзет? Колко широко затворени очи трябва да има човек, за да не вижда ежечасно "подпорните стени"? Колко хора изпищяха за бизнеси, за имоти, за нелоялна конкуренция? Не съм аз човека, който ще доказва кражбите. Но всички ги виждаме.
  —цитат от коментар 57 на George Svinarov


  Превзет съд, превзета прокуратура (множество ВСС и прокуратури) - какви други оправдания имате? Изкарвате Борисов за много влиятелен, а същевременно го определяте като . . . Това е класически пример за вътрешно противоречие, което си е ваше право.

  Ваше право е да търсите отговорност в Борисов за всяко престъпление в БГ, но помислете каква беше средата преди 2009 год. и сравнявайте - мутренски времена, отвличания на хора, "сеч" по пътищата, много по ниска покупателна способност, в пъти по-ниски приходи в хазната, по-слаба икономика и т.н. (мога да визам в конкретика, при нужда).

 64. 64 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#20] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":

  Не е само до семейната среда. Личният избор също е важен.
  Ето сестра му - казват, че е добър и търсен лекар.

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 65. 65 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#51] от "BezEmotsia":

  Сетих се един явен пример за кражба. Може да се провери на няколко места в България. Имаше една програма по която се "строяха" екопътеки. Колко пари са усвоили не ми се рови. Дали са 5 хиляди или 50 милиона е все тая. По важно е доказателството, което все търсите. Аз лично знам за 2 екопътеки, за които се твърди, че са построени. Табелите с описанието че са построени с пари от еврофонд си стояха... вероятно още стоят. Само че, от пътеките няма нищо. НИЩО! Един камък не е преместен. Едната е в земенския проход и ттябваше да е от гр Земен през земенските скали до ЖП спирка Скакавица. В гр Земен беше табелата.

  https://images.app.goo.gl/8aMC5XyzACC5fPUe8

  Другата е в село Катунище. Не успявам да намеря снимка на табелата, но съм я виждал лично. И няма, поватарям, НЯМА един камък сложен.

 66. 66 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5056 Неутрално

  До коментар [#38] от "gpb42643987":

  "И тъй, ако има нещо предизвестено, то е че на малоумници не може да се вярва"

  Не ми се вярва да има такива, които да ти вярват на тебе!

 67. 67 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  До коментар [#4] от "George Svinarov":

  И при мен е така - никой мой познат вече не признава, че е гласувал или ще гласува за ГЕРБ, а имам много познати. Вероятно има, но ги е срам. То трябва да си невероятно проста отрепка, за да гласуваш за бандити. Същото и за другото БКП...
  На форума обаче има над 20 такива, явно корупцията, кражбите, пристащината и беззаконието ги устройват... или им плащат, за да са прости.

 68. 68 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#60] от "iliyapopov":

  Да се надяваме, че службите ще разследват кой и как записва Борисов и дали той е единственият записван. Очевидно е, че НСО много се компрометира.

 69. 69 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#63] от "BezEmotsia":

  "какви други оправдания имате?"

  За какво да се оправдавам? Каскета и Тиквата трябва да се махат по ред причини. Аз какво общо имам? Троловете съвсем изтрещяхте вече.

  Иванов бил такъв и онакъв
  Да съм докажел кражбите на Борисов.
  Да съм се оправдавал.

  Тролове, сър!

 70. 70 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#67] от "Котаракът на Шрьодингер":

  "На форума обаче има над 20 такива,"

  Това са тролове. Имаше някои заблудени, но напоследък останаха само троловете.

 71. 71 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#67] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Не виждаш цялата картинка и тук ще намери приложение изразът - София не е България. Що гласуват за него? Ми щото в процинцията герб дава работа. Ако друга партия поеме управлението, голяма част от тези, които сега имат работа ще бъдат заеменени с други, верни на новите управляващи и няма да имат работа. От тук - 1 млн гласа за герб.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 72. 72 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#51] от "BezEmotsia":
  "Въпросите са за размисъл, а не за да ми отговаряте.
  Вие разбрахте ли защо Хр. Иванов отрича съдебната реформа, която сам предложи и направи преди 5 години?"

  То за размисъл, ама ако човек познава материята, не лъже като теб и може да мисли!
  Христо Иванов предложи цялостна съдебна реформа. От тази цялостна, неговите си хора от ГЕРБ, пуснаха да мине през НС една трета от предложеното, т.е. осакатиха цялостната визия и създадоха един правно-юридически урод. Поради същото Хр. Иванов подаде сам, без никой да му я иска, оставка, защото просто е един почтен човек, а почтения човек с питеци не може да работи. Затова сега си имаш Барни Ръбъла за нещо като министър!

 73. 73 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Сетих се един явен пример за кражба. Може да се провери на няколко места в България. Имаше една програма по която се "строяха" екопътеки.
  —цитат от коментар 65 на George Svinarov


  Вие сериозен ли сте с този коментар? Борисов ли е виновен за пътеките, според вас? Чувал съм за открадната кокошка в съседен град - за нея също ли вините Борисов?

  Някога замисляли ли сте се, че има теория (изградена от човешкото страдание) за управление на проблеми, която никак не е в унисон с вашите съждения.

  Очаквах повече от вашите коментари, но не го приемайте за упрек. Това си е за мен :)

 74. 74 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  .... "Нормално" за страна като България, където "кандидата на неуките", завършил "трафопоста в Банкя" се приравнява с "доктор на науките ".......... и хора учили за дознателчета и следователчета станаха прокурори.......

 75. 75 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Пропагандата в Дневник продължава с пълна сила!
  —цитат от коментар 1 на bpcorp


  Не разбираш смисъла на слогана "Ти си ТЪП, ние НЕ!" нали?

 76. 76 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#71] от "bludniq_sin":

  "Ми щото в процинцията герб дава работа."

  Също така краде бизнеси, заграбва частни и държавни имоти. Да не мислиш, че само на Росенец е отнет достъпа за простосмъртните? На колко язовира се дерибейства по същия начин. В Ямбол има една баластриера. Там местния велможа ограничи достъпа, защото я бил взел на концесия. Само че, за да вадиш пясък риболова не ти пречи. И деактуваха общинския път по същия начин, като в Бургас.

 77. 77 Профил на wwwto4kacom
  wwwto4kacom
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Госин президента няма ли да се произнесе? Все пак са замесени задните му части?

 78. 78 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  София не е България.
  —цитат от коментар 71 на bludniq_sin


  Много бързо стигнахме дотук. БСП се бори по-дълго за София, преди Клара Маринова да почне да прави карти.

 79. 79 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 624 Весело

  Да съм докажел кражбите на Борисов.
  —цитат от коментар 69 на George Svinarov


  Вие не доказвате кражби, това е ясно.

  Но я посочете още някоя "кражба", за която е отговорен Борисов, че стана интересно (аз ще ги подреждам във вашия списък):

  * откраднати пари за две екопътеки;
  * открадната кокошка в съседен град;
  * моля за още примери за "брутално" престъпно отношение

 80. 80 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#73] от "BezEmotsia":

  "Борисов ли е виновен за пътеките, според вас?"

  Става дума за крадене от еврофондове. Да не мислиш, че еврофондовете се дават на Грую Гъсков и той видиш ли откраднал парите? Има цяла сиситема за "печелене" на конкурси. И после където може - не се прави нищо. Където не може - се наема "подизпълнител" да свърши работата на 20% от сумата.
  Северната тангента на София и магистрала Тракия пропаднаха ли? Защо според теб? Ами "Лафка" колко семейства, които държаха по едно павилионче оставиха без доход. Сигурно и за този договор Борисов не е знаел, а Пеевски е изнудил Фандъкова.
  Доматите с колците, а?

 81. 81 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1367 Весело

  До коментар [#79] от "BezEmotsia":

  На входа имаме еврофондове, "съпорт" и такса спокойствие. На изхода имаме нощно шкафче. По средата имаме черна кутия-касичка с марка ГЕРБ/ДПС.
  Какво точно става в черната кутия е работа на прокуратурата. Затова са и протестите.

 82. 82 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#79] от "BezEmotsia":

  След този ти коментар спирам да ти отговарям, защото умишлено ме провокираш да ти тегля една и да ме баннат.

  Модератора, следвате ли си тъпите правила? Ето, човека ги спазва стриктно и унищожава всяка идея за смислен дебат. Затова Тайпи е предприел кампания срещу Вас и срещу троловете.

 83. 83 Профил на bsa22555059
  bsa22555059
  Рейтинг: 14 Неутрално

  авторът когато се търкаляще на жълтото паве,не знаеше ли, че ни докарва най-голямото чудовище на власт. в случая е пределно точен.срамът остава за нас.глупащината на този типаж е повече от психиатричната му диагноза,каквато наистина притежава.но има нещо друго по-съществено, и то е,че този образ надминава книжния Ганьо и на ак не би трябвало да го изтървава от ума

 84. 84 Профил на bsa22555059
  bsa22555059
  Рейтинг: 14 Неутрално

  авторът когато се търкаляще на жълтото паве,не знаеше ли, че ни докарва най-голямото чудовище на власт. в случая е пределно точен.срамът остава за нас.глупащината на този типаж е повече от психиатричната му диагноза,каквато наистина притежава.но има нещо друго по-съществено, и то е,че този образ надминава книжния Ганьо и на ак не би трябвало да го изтървава от ума

 85. 85 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 624 Весело

  Става дума за крадене от еврофондове. Да не мислиш, че еврофондовете се дават на Грую Гъсков и той видиш ли откраднал парите? Има цяла сиситема за "печелене" на конкурси. И после където може - не се прави нищо. Където не може - се наема "подизпълнител" да свърши работата на 20% от сумата.Северната тангента на София и магистрала Тракия пропаднаха ли? Защо според теб? Ами "Лафка" колко семейства, които държаха по едно павилионче оставиха без доход. Сигурно и за този договор Борисов не е знаел, а Пеевски е изнудил Фандъкова.Доматите с колците, а?
  —цитат от коментар 80 на George Svinarov


  Допълвам списъка ви с "кражби", за които е отговорен Борисов:

  * откраднати пари за две екопътеки;
  * открадната кокошка в съседен град;
  * Пропаднала магистрала Тракия (нищо, че този участък е строен от тройната коалиция)
  * Пропаднало околовръстно на София (моля посочете "дупката")
  * Фалирала фирма Лафка (всъщност, за всички фалирали фирми е виновен Борисов, хи хи)
  * Разлепени плачки по Графа (това е от мен, ама ако кажеш ще го махна, хи хи)

  * моля за още "примери" за "брутална" кражба от Борисов

  Е, може да ми теглите една, ако това ще ви успокои, но вижте втората част от заглавието на статията.

 86. 86 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  Борисов: =====На прост човек кур се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един кур. Като се трови, като му се ебава майката и така нататък=====................"Като се трови" вика класика !!! ..... Кой ще тровиш бе пич.....? Че тоя профил който визира ...(на "прост човек") е на 95% от избирателите му......всички ли ще ги "трови" ????

 87. 87 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  "И какво се оказва? Има там някакви експерти (между които, впрочем, и Томислав Дончев), те извършват някаква експертна работа, но сложната експертна пирамида на работата е увенчана от един просташки връх, където седи един разпищолил се Бай Ганю. И всичко това, което вършат тези специалисти, е унищожено: свежда се до двете брутални действия, за които говорихме."
  Както казват хората от добро звукозаписно студио:
  "Хвърляме огромни усилия, ангажираме най-модерната звукозаписна техника, ежедновно подобряваме звукоизолацията на студиото, презаписва стотици пъти за да стигнем до съвършено качество и реализъм на звука и накрая ... това се слуша на един примитивен МР3 плейър с мялки слушалчици"
  Та така и с експертите на властта. Ако изобщо вече има такива.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  "Какво издава този език"
  Нищо повече от това,че ни управлява един прост и циничен човек. Той не уважава никого, не взема акъл от никого. И това било най-доброто, което може да извади България. Той нямал алтернатива.

 89. 89 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Говори за малограмотност, арогантност, неоправдано самочувствие и всякаква липса на неуважение към всички.

 90. 90 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3139 Разстроено

  До коментар [#67] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Въпреки всичко на следващите избори ГЕРБ ще вземе между 20 и 25 %, готов съм да сложа и бас. Какво говори това за българите не ми се коментира.
  Не отписвайте Борисов и партията, това не е, повтарям не е НДСВ - имат организация, изборно ноу хау структури, поддръжници, фирми около тях, огромно количество свои хора в администрацията, пари и т.н.
  Ако трябва да ги оприлича на нещо, ДПС е по-близо.
  Борисов си е взел поуки от всички преди него, не го подценявайте като политик само заради това, че е необразован простак.

 91. 91 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#2] от "boevbisser":Навремето имаше хора, които не можех да убедя, че гласуването за ГЕРБ е престъпление. Доводите им бяха:1.Той поне прави нещо. 2.Ами то няма за кой.3.моля ти се, аз съм си решил. Превод :1.Не съм се усетил, че основното което прави е да краде.2.Вързах се на ДС, че Тиквата е незаменима като слънцето и въздуха. Всъщност почти всеки друг ще е по малко зле3.Нямам доводи, реагирам първосигнално. Това им беше електората. Сега голяма част се срамуват и не си признават.
  —цитат от коментар 4 на George Svinarov


  Абсолютно точно!!!!
  И аз имах подобни разговори с близки и познати, които днес услужливо са забравили или удобно не искат да се връщат към тях!
  Проблемът е, че същите тези хора сега ще търсят нов спасител, който да ги води - след Цар и милиционер, май ще се вържат на чалгар - тоест - не са мръднали в развитието си тези хора.
  И вместо да мислят КОЙ ще дойде, трябва да мислят КАКВО!

  Винаги съм твърдял, че масата българи са прости и тъпи и това постоянно се доказва.Но пък за себе си реших да не контактувам и избягвам масата, защото животът е твърде кратък, за да си създавам и сам ядове и нерви!
  А за всички онези, които са си мислели, че Борисов е лидер, умел, умен у кадърен - жалки сте и сте наистина, ама наистина - много тъпи!А ако не са и видели, че между бСП и ГЕРБ няма разлики - значи са идиоти!

 92. 92 Профил на srd05575979
  srd05575979
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Не е безсилие , защото е съществена част от речника му , затова по-точно би било да се попита другарката в училище на какво го е учила и дали сега се гордее с постигнатите резултати....защото , към резултатите има очевиден афинитет , но и резултатите приличат на училищната му подготовка !

 93. 93 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Добре, че край него няма внуци.

 94. 94 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4040 Весело

  До коментар [#90] от "boevbisser":

  "готов съм да сложа бас"!?  Стига бе, човек, ще фалираш с тези басове, някои от които губиш само след 15 минути...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 95. 95 Профил на Йордан Кирчев
  Йордан Кирчев
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#9] от "Лопе де Вега":

  А защо не направите анализ на Бойкикевщенита?

 96. 96 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1382 Весело

  След Бакеро, който викаше по Камата, сигурно и Mark Rutte ще търчи след Баце и ще вика "No mamata, no mamata!" :)

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 97. 97 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  [quote#85:"BezEmotsia"][/quote]

  Веднага отговарям на въпроса - за каква вина и отговорност говорим - наказателна или политическа? Защото за това ,че 95% от еврофондовете и обществените поръчки са спечелени от фирми, близки и/или собственост на следните лица - ПееФски, Златев, Гергов, Ковачки, Домусчиеви и Доган, виновен наказателно /ако е фалшифицирал документи примерно/ е съответния министър, но политическата вина и отговорност се носи от началника на министъра, демек от Барба Ганьос! При условие, че за 3 години сменяш 15 министри, означава само едно - че самия ти не искаш да поемеш политическата вина и отговорност за грешките си :) А причината е най-вероятно защото не можеш да осъзнаеш какво точно означава това и как се "носи" подобна вина и отговорност :):):)
  А по темата за разговорите - псуването в лични разговори издава беден речник и слабоумие /неща, за които е ясно, че Барба Ганьос "притежава" в излишък :)/ и не са наказателно укорими, но когато в личния ти разговор ти, в качеството си на публична личност, разговаряш с друга публична личност и псуваш още няколко други публични личности, най-малкото, което можеш да направиш, е веднага да си подадеш оставката. Защото така се носи политическата вина и отговорност за псуването, никой не гоовори за наказателна вина и отговорност. А Вие сега ще ми отговорите ли дали сте съгласна, че подаването на оставка е политическа отговорност или че няма наказателно-правни състави в тъпите псувни на Барба Ганьос? :):):) По-лесно формулирам въпроса - смятате ли, че дори след излизането на само 1 от тези записи, за които е пределно ясно, че са записвани думи точно на министър-председателя и не е необходимо лабораторията на ФБР да го доказва, министър-председателя ни не трябваше незабавно да подаде оставка и да понесе МОРАЛНА и ПОЛИТИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ за думите си, изказа си и ниския си морал и култура? :):):)

 98. 98 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3139 Неутрално

  До коментар [#94] от "hamiltonf":

  така е, както казва Ицата - сатайм уин, самтайм луз.
  мислех, че няма да свалят ДДС-то за вино и бира - ей, свалиха го, при това със мнозинство.
  добре, че не играя хазарт, спукана ми е работата.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Има и още нещо трагично, още един аспект, който авторът е пропуснал: Борисов така говори със и пред всички от обкръжението си, когато не е пред камера. И няма защо да ги съжаляваме, че ще ги завлече със себе си, защото те години наред са търпели такъв разюздан, груб и просташки тон и са се престрували пред обществото, заблуждавали са го, че работят за лице, достойно да бъде премиер. Всички негови хора са убедени,че записите са истински, защото го познават и са го чували безброй пъти да ругае и обижда, но и сега продължават да мълчат и да се държат за него. Не заслужават съжаление, а още по-малко уважение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK