Шпицкомандите на властта

Изведнъж ни бе показано, че клиентелната мрежа на тази партия вече е изградила стройна йерархична структура, включваща и "силови" и дори паравоенни формирования.

© Цветелина Белутова, Капитал

Изведнъж ни бе показано, че клиентелната мрежа на тази партия вече е изградила стройна йерархична структура, включваща и "силови" и дори паравоенни формирования.Текстът е препубликуван от Портала "Култура".


Искам да инсталирам скандалните сцени пред "София Тех парк" от сряда като своеобразен "стопкадър" на достигнатото през тази седмица абсолютно морално дъно от страна на управляващата партия. И още - като своеобразен "стопкадър", доказал по неопровержим начин, че ние действително сме на 111-о място по свобода и обективност на медиите.


Мисля също, че би било лицемерна интелектуална поза да "заскобявам" емоциите си от видяното и буквално залялото мрежата и електронните медии. Мнозина го пуснаха по три, четири, пет пъти на Фейсбук страниците си и аз мисля, че постъпиха правилно. Защото ние наистина видяхме въпросните сцени "на живо" и не бива да оставяме никой да ни убеди, че те са били по-различни и че впоследствие картината е била "изопачена".
А какво видяхме?


Видяхме за първи път от 1989 г. насам управляваща партия, която е създала истински "шпицкоманди". В буквалния смисъл на тази дума. Като онези, за които сме чели, че е имала НСДАП в Хитлерова Германия. Да, ние знаехме, че определени партии от националистичния спектър ("Атака", ВМРО) от време на време "ползват" младежки групи с фашизоидни наклонности; виждахме ги - през незабравената от нас 2013 г. - пред обкръжената от протестиращи централа на Волен-Сидеровата партия на ул. "Раковски" в столицата.


Бяхме осведомени за ad hoc мобилизации на определени футболни "агитки". Не бяхме виждали обаче същински "шпицкоманди" на голяма, на общонационална партия, осигуряваща с тях комфорта на властта си. Изведнъж ни бе показано, че клиентелната мрежа на тази партия вече е изградила стройна йерархична структура, включваща и "силови" и дори паравоенни формирования.


Най-висшите ѝ представители - накупили от нея бизнеси, закриляни от местна партийна администрация - изпратиха в София хората си от "средния ешелон" (пред тях именно говори премиерът). Този "среден ешелон" бе охраняван около "Тех парка" от подчинените им от "низшия ешелон" (с баджове на вратовете и "диагоналки" през рамо, които никоя от казионните медии не ни показа) и на които най-накрай - срещу журналистите от няколкото независими медии и двадесетината протестиращи -


страстно помагаха мобилизирани партийни "батки" с шапки с козирки наобратно и черни маски,


захлупили лицата им съвсем не по санитарни съображения.


Видяхме как тези партийни "шпицкоманди" (именно цели команди, а не "неколцина платени провокатори" или даже - един-единствен "агресивен младеж", който "не бил от ГЕРБ", както ни съобщиха) бутат журналисти, отнемат им телефоните, хвърлят ги, блъскат струпалите се наоколо, умишлено се заяждат и удрят малобройните протестиращи под неприкритото "ръководство" на партийни ПР-и.


Видяхме и чухме как една от най-потърпевшите от партийната ревност на "шпицкомандите" - журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова - двукратно се оплаква на официален партиен охранител (афиширащ се с партийна карта) от техните действия и в отговор чува: "Ела тука, бе боклук!", последвано от "не ти е мястото тука, айде". Докато откъм сцената в "Тех парка" чувахме пък гласа на премиера да казва, че "Тези, които ми правят профила, знаят, че съм добър човек, и затова аз съм най-проверяваният политик в България", виждахме как двама от същите "команди" отвеждат човек зад храстите в дъното на кадъра,


повалят го на земята и напътствани от облечен в бяло бабаит с лепенка на ГЕРБ на ръкава, започват да го удрят.


Повтарям, всичко това ние видяхме, видяхме го "на живо", а до вечерта го видяха публикувано в мрежата стотици и хиляди хора. В страна дори едва на над деветдесетото място по свобода и независимост на медиите тези сцени, убеден съм, трябваше още до вечерта да генерират невероятен политически скандал.


Само че вместо това вечерта чухме (от повечето "големи" телевизии), а на следващата сутрин прочетохме (в "масовите" вестници), че "преди началото на националната конференция на управляващите и след нея" било имало "известни сблъсъци между (забележете) протестиращите и активисти на ГЕРБ", че - както казах - (един) "агресивен младеж" бил изхвърлил телефона на журналистка, но - видите ли (всъщност, такова нещо никой именно не "видя") нападнал и ПР-ката на земеделския министър на ГЕРБ.


И сетне с тежко подчертана емфаза, че "партията на управляващите заявила, че въпросните младежи нямат нищо общо с нея", че са дори "шепа платени (разбира се от Васил Божков) провокатори". Толкоз. Скандал нямаше.


И до момента, в който пиша този текст, няма. Както от седмици няма дори опит за проверка на сигналите (подкрепени със снимки), че на ключови места на протеста присъстват


облечени като полицаи, но без служебни номера и със странни емблеми, загадъчни "охранители" -


нелегални "преторианци", родни "казаци" по Путинов образец.


Знаете ли какво си помислих след шока от видените сцени? Ние, българите, очевидно сме изключително самообладан (или може би слабо чувствителен и безстрастен) народ. От един месец насам (най-вече в столицата) тече протест срещу настоящото правителство и главния прокурор на републиката. Искат се техните оставки. Искат се със скандиране и с около едночасови шествия във вечерните часове. Искат се - както отбелязах и в предишните си текстове - с развенчаващо остроумни плакати, с инсталации, хепънинги и хиляди постове във Фейсбук.


И въпреки тази форма казионните медии ден след ден ни плашат с "възможното ескалиране на протестите", заливат ни с най-малоумни конспиративни теории за "организирани провокатори" и тем подобни. С извинение за израза - оревават орталъка за две блокирани от десетина палатки столични кръстовища, за две-три хилядно множество, събиращо се, повтарям, за час-два пред МС, сред което групи младежи играят волейбол (лично аз въобще не одобрявам тази твърде подчертано миролюбива лежерност).


А знаете ли, уважаеми, какво би се случило, ако сцени, подобни на тези пред "София Тех парк" се бяха разиграли и бяха видени от гражданското общество например в Гърция, Франция или друга някоя (напълно "бяла") средиземноморска държава?


Ако подобни "шпицкоманди", организирани от партията на власт, бяха представили подобен "спектакъл" в Париж или Атина?


Ще ви кажа: още същата вечер тълпи възмутени граждани щяха да изпотрошат всички клубове на въпросната управляваща партия, щеше да има преобърнати коли, щурм на обществени сгради. И правителството щеше да рухне с невъобразим грохот.


Ако ли пък сцените се бяха разиграли в по-студена, северна европейска страна (да речем в Германия или Холандия) то и без "средиземноморската" ексцесивност, правителството на партията, отговорна за тях, още същата вечер с огромен конфуз би подало оставка, а коментарите по този повод не биха слезли от публичната сцена месеци наред. Коментарите за "шпицкомандите" и паралелните на полицията полулегални структури, казвам, а не за "ескалиралия" протест.


При нас обаче, както виждаме, е друго.


Ние и днес спокойно чакаме полицията да "установи" кой е този прословут "агресивен младеж",


хвърлил телефона на журналистката, кои са ("неколцината", както ни уверяват) "провокатори", чиито партийни лепенки видяхме с очите си, чиито хамалски простащини чухме с ушите си, но за които въпреки това ни казаха, че "нямали нищо общо с ГЕРБ". Е, щом са ни казали.


И още нещо в заключение: от трибуната на охраняваната по този начин "национална конференция" на управляващите един оратор се обърна задочно към един от двамата лидери на "Демократична България" Христо Иванов, обяснявайки му защо нямал шанс в предстоящите (все някога) избори у нас. "Защото нямаш харизма, бе чоджум" - извика му той. Което идеше да рече - за разлика от вас, жълтопаветните демократи, ние от ГЕРБ сме "харизматична" партия, партията с "харизмата" на самия Volk.


Борисов управлява десет години, защото има "харизмата" на този Volk. И да - аз ще призная, че само допреди няколко месеца това се споделяше у нас от мнозина. Само че отскоро, а след позорните сцени пред "Тех парка" (а преди това и около разкритията за "Осемте джуджета", за Догановите "сараи", за клиентелните обвързаности, за "откровените" телефонни разговори на премиера) стана ясно, че


тази "харизматичност" идва вече в повече на страната ни.


Че тя е (и вече отчетливо е, както я характеризира един сполучлив пост във Фейсбук) харизматичност на квадратни челюсти, дим от апашки пури и пронизващ мирис на мутрешки адреналин. Че преживяхме десетилетие на костюмирани бодигардове и тяхната напращяла от сангвинично властолюбие йерархия в дъното на която вчера видяхме вече и шпицкомандите ѝ.


Не идва ли време след онзиднешната демонстрация на тия "команди" за нещо по-"прохладно"? Например за управление на разума. Или и това е "жълтопаветен либерализъм"?


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  "Осемте джуджета" и много калинки край тях.
  След време Боекооо ще казва, че при неговото управление животът е бил приказка.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на ndl32675094
  ndl32675094
  Рейтинг: Разстроено

  Дневник окончателно оттече в канавката. Имаше едно време един филм на Анджей Вайда - "Всичко за продан". Да, всичко за продан.
  —цитат от коментар 3 на waterfall


  The Gifford Lectures in Natural Theology, 2016, lecture 2

  https://www.youtube.com/watch?v=k0F4l9A2CzM

  ДАНС?

 6. 6 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  Разбира се всеки се изказва вече, защо не, като са му дали трибуна. Всеки разбира от всичко в тази държава.
  Казвам държава, но реално карикатура на държава. Без елит (унищожен след 1944 г.).
  А БКП няма ли шпицкоманди? А Петното не тръгна ли с група затворници да бие студентите в СУ през 2013 г.? Много бързо се комунизираха някои хора.
  И не мисля, че вече някой вярва в този протест, освен няколко заблудени млади. Просто всеки си го използва този протест както иска. Протестът го допуска, та даже се и радва.
  А истната е, че ДБ за миг скочиха от 3 % на 6 %, но след този миг пак се върнаха на 3 %.
  То митинга на БКП наскоро в центъра на София беше по-многолюден от този протест и това е показателно. При положение, че София не е била никога на БКП и никога няма да бъде, те комунистите тук са слаби. На комунистите избирателите им са едни възрастни хора по едни умиращи села.
  А при ДБ положението не е така, в провинцията тях въобще ги няма. Те претендират, че София била тяхна. Но какво стана на кметските избори? На кое място беше техният кандидат в "тяхната крепост" (София). Ясно е, че реалните шансове на ДБ за влизане в парламента са никакви и че всички, които са сега на тяхна страна само заради така модерният по медиите протест, утре ще им обърнат гръб.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Калине, Калине, безсилието ражда чудовищни творения, като твоята мацаница. А самото безсилие се ражда в опити да се подмени нормалността с някакъв безумен дневен ред, измислен от маргинали и радикали, които смятат, че тяхното мнение е единственото правилно. И си осигурихте трайна любов народна, сблъсквайки вашите мутри с мутрите на властта и вашите шпицкоманди с всички останали. А нормалните хора стоят, гледат от задръстванията и ви обичат. Ама много ви обичат... около 6% любов.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4307 Весело

  Като прочетох за шпицкоманда, реших, че най-накрая са написали нещо за тази на
  МаяМа, но не би...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 11. 11 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  "Най-висшите ѝ представители - накупили от нея бизнеси, закриляни от местна партийна администрация - изпратиха в София хората си от "средния ешелон"

  Ристю и Ламбовси вече започнаваха да звънят на бизнесмените, да се предтавят, че скоро ще бъдат на власт и да искат пари. Досега Божков им плащаше да работят за неговите виждания, кой трябва да се удари, ама сега той си прави негова партия, та за изборите от ДБ трябва да си търсят спонсори.

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4307 Весело

  Това беше толкова елементарна провокация от страна на журналистки и протестиращи, че няма накъде повече...
  Жалка история...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Хахаха, единствено е доказано, че мутри и шпицкоманди на Божков, Прокопиев и Маджо участват в метежа, а протестърите нямат нищо против да са рамо до рамо с тях.
  А, да, и второ се разбра ... двамата побойници от Тих парка, са провокатори платени от протестъри.

  А и трето ... Калине ... я обясни онази вечер марша на протестъри с факли в ръце на какво ти прилича ...
  Да, баш на маршовете на националсоциалистите на Хитлер.

  А шпиц командите на Маяма ....

  Доказа се, че нямаме елит, а продажни копелета, дето пишат каквото им поръчат.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  До коментар [#15] от "Чимиджимичамиджоми":

  И същевременно за един изтрит коментар налагат месец бан.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 118 Неутрално

  Ще видим колко стройни, йерархични и дисциплинирани формирования има ГЕРБ, като наистина работата тръгне на разплитане. Просто в момента във властта има навсякъде мутри, които така умеят да защитават позициите си.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Разбира се всеки се изказва вече, защо не, като са му дали трибуна. Всеки разбира от всичко в тази държава.Казвам държава, но реално карикатура на държава. Без елит (унищожен след 1944 г.).А БКП няма ли шпицкоманди? А Петното не тръгна ли с група затворници да бие студентите в СУ през 2013 г.? Много бързо се комунизираха някои хора.И не мисля, че вече някой вярва в този протест, освен няколко заблудени млади. .
  —цитат от коментар 6 на anonim440  Според проучванията поне 50 процента от хората одобряват протеста - явно си от изкукалите дъртофели, който още не осъзнават, че света се променя със или без вас

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  До коментар [#17] от "ycg36675099":

  Давай, момче, пиши КУР. Повече и с още по-големи букви! Даже ще те лайквам, защото всяко твое пръстче са поне 10 гласа повече за ГЕРБ, а всеки твой КУР - 10 по-малко за умнокрасивите. Ти си ... ИСТИНСКИ ГЕРБЕР :D

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 25. 25 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Искат да се махнат Борисов и Гешев и цялата мафия от управлението на държавата. После, каквото покажат изборите, но не организирани от ГЕРБ.

  Само да припомня на късопаметните, че Третото правителство на Борисов дойде на власт след организираните избори от служебното правителство на Румен Радев с министър-председател Огнян Герджиков...

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на txs36675101
  txs36675101
  Рейтинг: Разстроено

  До коментар [#15] от "Чимиджимичамиджоми":

  И същевременно за един изтрит коментар налагат месец бан.
  —цитат от коментар 18 на дерибеев


  HUGE DRAMA

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  Уффф, имало високи момчета, някои имали чанти, други носели маски!? След като толкова не му харесват на автора тези хора, да се отказва да участва във форумите им и готово.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 3047 Неутрално

  Когато БСП си правеха в София хепининга вместо на чинията на Буждлуджа изпратиха ли ГЕРБ провокатори? Не! Щото ГЕРБ не са гамени както БСП!

  Щпиъкоманди има БСП, вилнеят от повече от месец и пречат на нормални граждани да се придвижват!

 35. 35 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  До коментар [#28] от "nessarox":Това ли Ви притеснява ?

  Спазване на правила, стандарти и прилагането им притеснява. Демокрацията не е избирателно спазване на закони и правила. Заградилите плаж са еднакви, приватизирали БТ за 100млн и приватизирали Каолин за 1.5 млн са еднакви, с 200 в д.... и бай Х... са еднакви като интелектуален заряд. Това защо ли не Ви притеснява

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5976 Неутрално

  Авторът си мечтае да сме като Гърция и Франция и с надежда изрежда сценария, при който "още същата вечер тълпи възмутени граждани щяха да изпотрошат всички клубове на въпросната управляваща партия, щеше да има преобърнати коли, щурм на обществени сгради", при което стига до циничното заключение на Боце, изречено в Щатите пред местната диаспора: "с такъв матрял разполагаме".
  Идеалистите мечтаят, хората да беснеят като във Франция и Гърция, правителствата да капят като в Германия и Холандия, а реалистите просто казват "тука е така" и "това е матряла".

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  До коментар [#28] от "nessarox":Това ли Ви притеснява ?Спазване на правила, стандарти и прилагането им притеснява. Демокрацията не е избирателно спазване на закони и правила. Заградилите плаж са еднакви, приватизирали БТ за 100млн и приватизирали Каолин за 1.5 млн са еднакви, с 200 в д.... и бай Х... са еднакви като интелектуален заряд. Това защо ли не Ви притеснява
  —цитат от коментар 35 на дерибеев


  Напротив -притеснява ме
  Обаче правите разлика между частна собственост и държавна собственост, ако има нарушения -да се проверят
  Каолин и до днес работи- но Булгартабак се приватизира и 5000 души останаха на улицата

  Къде беше ГЕРБ та не провери тези неща -10 години, а напротив -застроява се още

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 41. 41 Профил на bsa22555059
  bsa22555059
  Рейтинг: 34 Неутрално

  оообичъхми си др. живков,сигъ си оообичкъми Баааце (ништу ново нъ бг терен):единиът нъли беши цървул, другиът е полиглот съ пожирникарско образование (ооох швейцарски блянове) : илит отъ сееелене: министъркъ която говри английски по написан съ бългърски текст. шизофиниъ отсекъде ни блъскъ:един малъ, ну много прост нърод викъ михаил вешин,дето башта му беши антикумунягъ. искъми си псувач дъ ни команди и тва е .западноевропейци нъ илядо % сми. сеееленскиъ бг пролетърият окончателно победи.времи е дъ дойдът шифьорити дъ вземът влъсттъ и дъ приключим:тиквъ до тиквъ е бг:роотфронт сееелене:бае ви тошу говна дъ иде:мааааачкъй бааааце,беееезълтърнитивен си

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3853 Неутрално

  "Бяхме осведомени за ad hoc мобилизации на определени футболни "агитки". Не бяхме виждали обаче същински "шпицкоманди" на голяма, на общонационална партия, осигуряваща с тях комфорта на властта си. Изведнъж ни бе показано, че клиентелната мрежа на тази партия вече е изградила стройна йерархична структура, включваща и "силови" и дори паравоенни формирования."

  Същата организирана шщицкоманда можахме да наблюдаваме в ДПС, по времето, когато онзи младеж извади газовия пистолет срещу почетния ! Тогава беше свален на земята от озверелите депесари, блъскан, ритан, бит в името на ....любовта и етническата толерантност, лично от копоите на почетния ! Същите тези копои, които днес държат цели региони у нас във феодлна зависимост и плашат всички с етнически конфликт ако схемите им бъдат нарушени по някакъв начин......

 44. 44 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3853 Неутрално

  До коментар [#40] от "nessarox":

  " До коментар [#28] от "nessarox":Това ли Ви притеснява ?Спазване на правила, стандарти и прилагането им притеснява. Демокрацията не е избирателно спазване на закони и правила. Заградилите плаж са еднакви, приватизирали БТ за 100млн и приватизирали Каолин за 1.5 млн са еднакви, с 200 в д.... и бай Х... са еднакви като интелектуален заряд. Това защо ли не Ви притеснява
  —цитат от коментар 35 на дерибеев


  Напротив -притеснява ме
  Обаче правите разлика между частна собственост и държавна собственост, ако има нарушения -да се проверят
  Каолин и до днес работи- но Булгартабак се приватизира и 5000 души останаха на улицата

  Къде беше ГЕРБ та не провери тези неща -10 години, а напротив -застроява се още"

  Там беше и там е и днес - плътно зад престъпните схеми на успелия млад мъж ! За да превърне държавата ни заложник на сараите и да им бъде верен еничар срещу българските граждани !

 45. 45 Профил на Марула Евстатиева
  Марула Евстатиева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Искат да се махнат Борисов и Гешев и цялата мафия от управлението на държавата. После, каквото покажат изборите, но не организирани от ГЕРБ.Само да припомня на късопаметните, че Третото правителство на Борисов дойде на власт след организираните избори от служебното правителство на Румен Радев с министър-председател Огнян Герджиков...
  —цитат от коментар 25 на tarikatis


  И трите правителства на Борисов идват на власт след избори, организирани от някой друг! ГЕРБ до сега парламентарни избори НЕ СА организирали! Провеждали са единствено местни, президентски и такива за европейски парламент!

 46. 46 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2084 Весело

  Щото ГЕРБ не са гамени както БСП!
  —цитат от коментар 34 на Dariya Koleva

  Бориш се за наградите Дарвин, нали?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 47. 47 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Дневник окончателно оттече в канавката. Имаше едно време един филм на Анджей Вайда - "Всичко за продан". Да, всичко за продан.
  —цитат от коментар 3 на waterfall


  Абе чак толкова генерално не бих се изплющял.
  Но ще кажа, че нито езика, нито логиката, нито изводите на автора не ми допаднаха.
  Никакво шпиц команди, стреснати и объркани са от ГЕРБ и си ползват някоя от частните охранителни фирми около тях и толкоз.

  Всеки на тяхно място би го направил ако очаква провокации.

  ГЕРБ и Борисов трябва да си заминат, но не защото си пазят митинга или дори защото някой е изял някой и друг шамар.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 48. 48 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Лелее колко тъпотии са изписани в коментарите от 8 сутринта.
  Севдето ви иска на работа от рано, а?
  Не е лесно и да си трол тия дни.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 49. 49 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 355 Весело

  Хахаха, единствено е доказано, че мутри и шпицкоманди на Божков, Прокопиев и Маджо участват в метежа, а протестърите нямат нищо против да са рамо до рамо с тях.А, да, и второ се разбра ... двамата побойници от Тих парка, са провокатори платени от протестъри.А и трето ... Калине ... я обясни онази вечер марша на протестъри с факли в ръце на какво ти прилича ...Да, баш на маршовете на националсоциалистите на Хитлер.А шпиц командите на Маяма ....Доказа се, че нямаме елит, а продажни копелета, дето пишат каквото им поръчат.
  —цитат от коментар 14 на ironhorse


  ХАХАХА. най-смешно е, когато окаляните до гуша в л.а.й.н.а.т.а. гербаджийчета се опитват да окалят и всички около тях, но уви - невинаги става тяхната ...
  Първо - Маджо е човек на Барба Ганьос, не на Христо Иванов, дори Ламбовски вчера уточни, че става дума за сигнал, който е пуснал срещу друг виден гербер Стоян Мавродиев и затова му е звънял Маджо, но чукча не е читател, но не е и мислител, просто чукча си е ...:):) Божков си направи партия, нека да се види каква част от протестиращите ще я подкрепят /демек каква част са платените от него протестъри :)/. Прокопиев трябва барабар с другите видни "приватизатори" като Баневи, Арабаджиеви, Стайкови /лошите олигарси/ и ПееФски, Златев, Ковачки и Домусчиеви /добрите олигарси/ да бъде в панделата при бай Ставри. Но на ГешеФ не му стигат "топки", за да започне разследвания срещу добрите олигарси ... :)
  Второ - всеки с Ай-Кю над 30 му е ясно, че няма как да си платен от протестър и да биеш протестъри след това. За да биеш протестъри значи си част от група, която е наета да пази /и между другото, ако се налага/ и да бие протестъри, демек си е слуга на ГЕРБ под една или друга форма /или е нает от ГЕРБ или е част от на Вальо Златев Джи Пи Секюрити, която фирма е охранявала над 50 събирания на ГЕРБ в последните 10 години из цялата страна / :):):)

  Може автора да не е прав за част от нещата в статията, но гербаджийския планктон яко се хвърля на амбразурата да брани Барба Ганьос, защото махне ли се - секват далаверите и кинтите под масата за обикновените кухи гербаджийски лейки, нормалните хора не се притесняват кой точно е на власт, ако държавата не се краде толкова безогледно ... :):):)

 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  Дневник окончателно оттече в канавката. Имаше едно време един филм на Анджей Вайда - "Всичко за продан". Да, всичко за продан.
  —цитат от коментар 3 на waterfall  Да бе, « Дневник « оттекъл в канавката, ама ти не оттичаш от « Дневник « и си тук, само за да ни разказваш филми ...
  А някой плаща ли ти за тази твоя мъка ? Кой и колко ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на Марула Евстатиева
  Марула Евстатиева
  Рейтинг: 8 Любопитно

  ГЕРБ и Борисов трябва да си заминат
  —цитат от коментар 47 на Боби Колев


  Абе другар, ние (избирателите) вече на ДВА ИЗБОРА казваме, че ВИЕ трябва да си заминете и сме ви изхвърлили под опашката на коня! Вие си организирате комунистически метежи и започвате да обяснявате на тези, които сме ви изхвърлили, как някой друг трябвало да бъде изхвърлен. Я пробвай да дефинираш този феномен, да видим колко ъти си чел тезисите на 13-ия конгрес на БКП.

 52. 52 Профил на Марула Евстатиева
  Марула Евстатиева
  Рейтинг: 8 Весело

  Първо - Маджо е човек на Барба Ганьос
  —цитат от коментар 49 на dedo_goshko  16 август 2015

  Иван Костов и Маджо взривиха Златни пясъци. Командира и подземният бос едва не стигнали до бой. Meждy бившия миниcтъp-пpeдceдaтeл и пoдзeмния бoc ce e paзпaлил гpaндиoзeн cĸaндaл нa фaтaлнaтa дaтa 13 aвгycт.
  Oчeвидци paзĸpивaт, чe титaничния cблъcъĸ мeждy Maджo и Ивaн Kocтoв ce e paзигpaл в xoтeл „Aдмиpaл” – виeнcĸaтa cлaдĸapницa.
  Двaмaтa eдвa нe cтигнaли дo pъĸoпaшeн бoй, нo зa тяxнo щacтиe били paздeлeни oт гeн. Aтaнac Aтaнacoв.

  Πpичинaтa зa гpoзнaтa ĸaвгa мeждy двaмaтa, пopaди ĸoятo ce e cтигнaлo дo гpoзнaтa cxвaтĸa, пpи тoвa нa пyбличнo мяcтo, тaĸa и нe cтaвa яcнa.
  Зaпoзнaти paзĸpивaт, чe Ивaн Kocтoв пoчти вcяĸo лятo oтдъxвa в paйoнa, a и ocвeн тoвa e coбcтвeниĸ нa двa aпapтaмeнтa в xoтeл „Aдмиpaл”.

  Oчeвидци нa гpoзния cĸaндaл мeждy Koмaндиpa и Maджo ca възмyтeни oт нaглoтo пoвeдeниe нa бившия пpeмиep. Te нeгoдyвaт зa тoвa, чe въпpeĸи, чe изплyвaxa дaлaвepитe нa Kocтoв в KTБ, тoй вмecтo дa ce cĸpиe в мишa дyпĸa, ce paзxoждa c гopдo вдигнaтa глaвa и пpи тoвa пpивличa внимaниe въpxy личнocттa cи.

  Oщe пpeз aпpил oт пpoĸypaтypaтa cъoбщиxa, чe нaд глaвaтa нa Koмaндиpa нaдвиcвaт чepни oблaци, cлeд ĸaтo ce зaexa дa пpoвepявaт aнeĸcитe мy c KTБ.
  Πpипoмнямe, чe oт пpoвepĸaтa cтaнa яcнo, чe бившият миниcтъp-пpeдceдaтeл e cĸлючвaл двa пъти aнeĸcи ĸъм дoгoвopa cи зa дeпoзит в KTБ.
  Πъpвият oт aнeĸcитe e пoдпиcaн нa 01.07.2014, cлeд ĸaтo БHБ aлapмиpa, чe лиxвитe нa дeпoзититe в KTБ ca изĸлючитeлнo виcoĸи. Cлeд тaзи ĸoнcтaтaция, дeпoзaнтитe бяxa пpизoвaни дa cĸлючaт дoпълнитeлни aнeĸcи зa нaмaлявaнe нa лиxвaтa.

  Двa мeceцa пo-ĸъcнo, Koмaндиpa пoдпиcвa и cĸaндaлния втopи aнeĸc. Toчнo тoгaвa e извъpшeнa и гpaндиoзнaтa измaмa, блaгoдapeниe нa ĸoятo e ycпял дa изтeгли гapaнтиpaния oт зaĸoнa минимyм oт cтo xиляди eвpo. Kaĸтo винaги нaй-пoтъpпeвш oт цялaтa игpa нa няĸoлĸo чoвeĸa, бe peдoвият бългapин, ĸoйтo дeли oт зaлъĸa cи, зa дa имa нa cтpaни бeли пapи зa чepни дни. И тoзи cлyчaй нямa дa e изĸлючeниe и щe ce пpeвъpнe в мнoгo шyм зa нищo, тъй ĸaтo пapитe вeчe ca oĸpaдeни, a винoвни paзбиpa ce нямa дa имa.

 53. 53 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Ако отида на следващата реч на Христо Иванов и почна да крещя, как Маджо е върнал обаждането, дали няма да ям бой от войнстващите му последователи?

 54. 54 Профил на Enter_K
  Enter_K
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Колев":

  Зависи дали ще приказва от Барселона или дранголника.

 55. 55 Профил на gpb42643987
  gpb42643987
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Крадеца вика дръжте крадеца крадеца - тази статийка не е нищо по-различно. Повече от 30 дни шпицкомандите на агент Румен Решетников върлуват в страната, за да изпълнят заповедта му дадена от Москва, а тоя сега си смуче калта от пръстите... като се прави, че не знае за финансираните от олигарсите всякакви провокатори и провокации!? Някои още се правят на ударени с мокър парцал, докато сами се превръщат в парцал. Тези евтини номера няма как да заблудят мнозинството от народа, само показват колко и кои са помагачите на агента.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  Чудесни момчета. Яки, дебелогъзи. Не като онези терористи с китарите и цигулките,

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 58. 58 Профил на Марула Евстатиева
  Марула Евстатиева
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#14] от "ironhorse":За съжаление имате елитарния Бай Х, цървула от Банкя.За истинско съжаление сте.
  —цитат от коментар 56 на Enter_K


  А вие комунистическата унукя Бойкикев - за "завиждане" сте!

 59. 59 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8246 Неутрално

  Така действа всяка мафиотска организация, а ГЕРБ са точно такива.

 60. 60 Профил на emilcho
  emilcho
  Рейтинг: 8 Весело

  [quote#52:"Марула Евстатиева"][/quote]

  За кръстник ставате.

 61. 61 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 705 Весело

  Ако отида на следващата реч на Христо Иванов и почна да крещя, как Маджо е върнал обаждането, дали няма да ям бой от войнстващите му последователи?
  —цитат от коментар 53 на Stoyan Kostov


  Освен да ти се смеят нищо няма да ти се случи. Ама да знаеш много ще ти се смеят 😂 Всеки знае, че СИК е гравитираща около БСП групировка (за справка скандалната му охрана от МВР, а навярно и служби по времето на Р. Петков като вътрешен министър). Маджо едва ли има причина и нужда да се обажда на Христо Иванов, когато настоящият премиер му е бил момче за всичко и навярно още е (за справка - култовата статия на "Капитал" за първия рожден ден на СИК и Боеко като обслужващ персонал на партито).
  Ама иди и развесели присъстващите ... те простите п**ки не са само от Кърджали явно 😂

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Преди избори тук е така!Балканиии!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 64. 64 Профил на Марула Евстатиева
  Марула Евстатиева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всеки знае, че СИК е гравитираща около БСП групировка
  —цитат от коментар 61 на Non serviam


  Ами не знам, не знам... Виж какво твърди др. Прокопиев:

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2000/04/28/255458_krugut_olimp_e_svurzan_sus_sik/

  Кръгът “Олимп” е свързан със СИК

  Освен да признаеш, че и др. Костов гравитира около БСП (все пак му подариха лаборатория)...

 65. 65 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  Наличието на шпицкоманди показва единствуно, че "партията на народа" усеща колко е презирана от въпросния народ и отвръща на презрението с юмруци и просташки скалъпени компромати като онова с "Маджо".

  Което светкавично се обърна срещу създателите си, след като се разбра кой е звънял на "Маджо" и с каква цел.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 66. 66 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Автора на тази статия е възмутен от " шпицкомандите ", обаче в същото време индиректно призовава към насилие. Той ни обяснява, че в " бяла " държава гражданите щели да нападнат офиси и симпатизанти на ГЕРБ и щяло да има палежи и саморазправа. А ние тука се излагаме, че не постъпваме така. Много демократично, авторе.

 67. 67 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 705 Весело

  Ако само с бой се разминеш, ще е добре! Да напомням ли, че радикалните комунисти от ДСБ разнасяха черни бесилки из центъра на София? Прави си сметката..
  —цитат от коментар 62 на Марула Евстатиева


  Севде, пиле шарено, няма кой да те беси. Просто държавата ще те прати на курорт в Сливенския женски, а вилата ще ти бъде конфискувана. А пък после, ако искаш се беси на примка от гащичките, които ти е купувал Бай Хой😜

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 68. 68 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 456 Неутрално

  калин янакиев да се придържа към богословските въпроси - там няма кой да го оборва и (може би) пише правилно. тук услужливо изпуска факти, които не подкрепят неговата теза, суче, маже. абе много посредствено писание е това тук.

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
 69. 69 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  Янакиев, не се излагай, бе, човек. Снощи ТВ Алфа на Волен Сидеров излъчи интервю с теб в прякото предаване от предизборния митинг на БСП. Вярно, направи уговорката че не ти допада въпросната ТВ Алфа, но даде изявление, все пак. Янакиев в ТВ Алфа!? Парадокси на времето.

 70. 70 Профил на nniikkii
  nniikkii
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Продължава се, човек ще реши, че са се наговорили – „шпицкоманди", „хунта", „диктатура", „фашизъм", „Северна Корея"!?!...опомнете се бе, хора!

 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  "Видяхме как тези партийни "шпицкоманди" (именно цели команди, а не "неколцина платени провокатори" или даже - един-единствен "агресивен младеж", който "не бил от ГЕРБ", както ни съобщиха) бутат журналисти, отнемат им телефоните, хвърлят ги, блъскат струпалите се наоколо, умишлено се заяждат и удрят малобройните протестиращи под неприкритото "ръководство" на партийни ПР-и.

  Видяхме и чухме как една от най-потърпевшите от партийната ревност на "шпицкомандите" - журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова - двукратно се оплаква на официален партиен охранител (афиширащ се с партийна карта) от техните действия и в отговор чува: "Ела тука, бе боклук!", последвано от "не ти е мястото тука, айде". Докато откъм сцената в "Тех парка" чувахме пък гласа на премиера да казва, че "Тези, които ми правят профила, знаят, че съм добър човек, и затова аз съм най-проверяваният политик в България", виждахме как двама от същите "команди" отвеждат човек зад храстите в дъното на кадъра,"

  Това, което проф. Янакиев описва с тези няколко реда, е архитипично нацистко сборище с всички атрибути: айн фюрер, айн фолк (от механично ръкоплещещи организми, насядали под слънцето по евтините пластмасови столчета), "гражданска охрана" на мероприятието от полуочовечени, но мускулно напомпани мутри.

  Да повтора: НАЦИСТКО СБОРИЩЕ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1885 Гневно

  Мутри, сър.
  ВЪН ГРОБ!!!

 73. 73 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Имаме премиер, който е отгледан от СИК, бил е и лична охрана на Маджо, Маргините и Пашата при разни техни мероприятия.
  В Първа източна международна банка (днес Интернешънъл асет банк), още има хора да помнят как босовете от СИК начело с Маджо като идвали, отвън пазел Борисов и го пращали да носи едно-друго. Пашата и Венци Стефанов довели за охрана на Живков Бойко Борисов. И т. н., могат да се изреждат неразкрити сикаджийски убийства, по времето когато Борисов е бил главен секретар на МВР, и после как всички останали живи сикаджии се измъкнаха от правосъдието. Близки на убитите и предадени мафиоти, излежаващи присъди (примерно в сръбският затвор), чакат деня на възмездието. Затова някои спинкат постоянно с пистолет под възглавницата. Хората обаче не са забелязали, че гореизброените бяха (и все още) са създадени от ДС да "дисциплинират" прехода под контрола на Любен Гоцев, назначен от ДС специално за целта. Днес често може да се види Маджо в лоби бара на Гранд хотел Витоша на кафе с Росен Желязков - един от най-доверените хора на ББ. Пашата продължава контрола си върху митницата на аерогарата, попадаща в управляваното министерство от Росен Желязков. Маргините са постоянна охрана на престарелия вече Любен Гоцев. Често може да се видят как го свалят от специално оборудвания джип Мерцедес в инвалидна количка за да присъства с останалите заговорници, участвали някога в създаването на ДПС. След поредното вземане на решение, Mаджовци, Маргини и т.н. разнасят заповедите по отговорниците на кръговата икономика (обръчи от фирми) за поредното морфично резониране, управлявано от паралелната власт. Истинският премиер на държавата е маман на шиши, а истинският президент е проклятието на държавата. Маман е дъщеря на вожд N1 на БКП на врачанско - близък на Любен Гоцев. От там е и Цвети - банкерката. Също и Петьо еврото. Също и ББ. На банкерката някога и дадоха правото да управлява фабрика за нелегално производство на цигари близо до Бургас. ББ я охраняваше. За добрата и работа я направиха банкерка перачка. Маман на шиши си поиска спортният тотализатор и с умелото усвояване на финансите му достигна до върха на пирамидата на паралелната власт. Там се размечта и като упорита и целенасочена бизнесдама, реши, че може да направи синчето си пожизнен император на България - нещо като версия на Ким Чен Ун в кофата ЕС, пълна със стадо умрели медузи.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  А ето и малко повече за активното мероприятие с "Маджо", който уж искал да се обади на Христо Иванов:
  https://frognews.bg/novini/chovekat-peevski-mavrodiev-obajdal-madjo.html

  Разбира се, вчера герболяка беше в екстаз от тази нова дъвка, а днес изглежда сконфузено позамлъкнал...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 76. 76 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  До коментар [#73] от "Анти Шишковци":

  Това заслужжава хиляда плюса като фактология и коментар.

  Изобщо, с тоя Маджо "стратезите" се опитаха да пуснат люта димка, но я изтърваха в панталона си и сега димът им излиза от крачолите.

  Защото всички, които не бяха чували за Маджо, вече поразровиха знаят кой е: не просто ортак, а шеф на Бойко Борисов от мутренските му години.

  Хи-хиииии.

  Хаха.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 77. 77 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  До коментар [#6] от "anonim440":

  Този елит ни вкара в три национални катастрофи за 30 години. Но това май е без значение за Вас.

 78. 78 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3201 Любопитно

  До коментар [#12] от "hamiltonf":

  Викаш, направо приказка от 1001 нощ, а?

 79. 79 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3201 Весело

  До коментар [#14] от "ironhorse":

  И, ся кво да оказА? Мутрите на Боко се карат с мутрите на Божков? Евалла брато! 😀

 80. 80 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3201 Весело

  До коментар [#34] от "Dariya Koleva":

  Объркала си се малко. Тези команди са си на БКП 2. Иначе да са ги измели от това място. Все пак се събира елита (?!) на ГЕРБ/БКП 2.

 81. 81 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3853 Весело

  До коментар [#75] от "Norman Granz":

  " А ето и малко повече за активното мероприятие с "Маджо", който уж искал да се обади на Христо Иванов:
  https://frognews.bg/novini/chovekat-peevski-mavrodiev-obajdal-madjo.html

  Разбира се, вчера герболяка беше в екстаз от тази нова дъвка, а днес изглежда сконфузено позамлъкнал..."

  Рядко съм бил свидетел на подобно явление - герберски трол да замлъкне, че и сконфузено ! Вият като за последно, усещат, че времето им привършва и трескаво създават нов акаунт след нов акаунт за да спасят сволоча на ОПГ - то ......

 82. 82 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  До коментар [#81] от "samoedin":

  Айде за капак и нещо от Цветозар Томов във Фейсбук:

  "Сульо казал на Христо Иванов, че си е изключил телефона, защото Пульо се обадил на Маджо. Което, според спонтанния говорител на властта Валери Симеонов, променя всичко и означава, че Христо Иванов е в челния отряд на престъпността, който иска да управлява заради олигархични интереси. По същото време в Дупница местният полицейски началник се занимава с това да пречи да се изпълни съдебно решение, а коли от СДВР търчат на място, за да му помогнат. Но това е не е толкова скандално, разбира се, колкото вината на Христо Иванов за това, което са направили Сульо и Пульо. А той, понеже не ходи с 15 бодигарда и не си подбира клакьорите както Борисов във Враца преди няколко дни, носи космическата вина за всичко, което някой реши да изтърси пред него. Изобщо, помиярщината на някои политически удавници и обслужващите ги медии не може вече да бъде сравнена с нищо. Те имат вълшебното свойство да преобразуват в помия всичко, до което се докоснат."

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 83. 83 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2722 Весело

  "....един оратор се обърна задочно към един от двамата лидери на "Демократична България" Христо Иванов, обяснявайки му защо нямал шанс в предстоящите (все някога) избори у нас. "Защото нямаш харизма, бе чоджум" - извика му той. "
  *
  Това за харизмата е вярно. Другите му качества можем да ги броим като недоказани, след като нито е имал някакъв бизнес, нито юридическа практика, нито е заемал ръководен пост в голяма компания.

 84. 84 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 982 Весело

  Браво, браво, гус‘ин Янакиев, така трябва да се громят тези озверели „шпицкоманди“ – „Като онези, за които сме чели, че е имала НСДАП в Хитлерова Германия“ – нали? Само така! Я как хубаво сте го написали: „двама от същите "команди" отвеждат човек зад храстите в дъното на кадъра, повалят го на земята и напътствани от облечен в бяло бабаит с лепенка на ГЕРБ на ръкава, започват да го удрят“. Значи, посред бял ден няколко души бяха пребити пред очите на десетки свидетели, така ли? Ритници в главата и стомаха, юмруци в зъбите? Ама вярно ли? А-у-у-у-у, колко страшно! Леле, какво безобразие! Ама това на нищо не прилича! А какво стана после? След този невиждан кютек някой от потърпевшите извади ли си медицинско? Отиде ли на зъболекар? Зашиха ли му раните, нанесени му от тази глутница биячи, която така безобразно и безнаказано вилня с юмруци и ритници? Какво стана после тъдява? Някой подаде ли жалба? Някой сезира ли прокуратурата? И ако не, защо? Питаме ЗАЩО НЕ БЯХА ИЗВАДЕНИ МЕДИЦИНСКИ ЗА ПОБОИЩАТА, ЗАЩО НЕ БЕ СЕЗИРАНА ПРОКУРАТУРАТА, ЛАУРА КЬОВЕШИ, ЕС, ЕК, НАТО, ФБР, ЦРУ, АРМЕНСКИЯ ПОП И СЪЮЗА НА ПЧЕЛАРИТЕ? Защо, питам аз и отговор не искам? Много се радвам на този материал и на неговата автор – пари да ти дават да си вкараш такъв автогол, пак няма да можеш да го направиш! Бравос, машалла и ашколсун!

  И какви хубави, миролюбиви напътствия дава гус‘ина: „Ако подобни "шпицкоманди", организирани от партията на власт, бяха представили подобен "спектакъл" в Париж или Атина? Ще ви кажа: още същата вечер тълпи възмутени граждани щяха да изпотрошат всички клубове на въпросната управляваща партия, щеше да има преобърнати коли, щурм на обществени сгради. И правителството щеше да рухне с невъобразим грохот“! Леле, какъв материал, какъв „грохот“, каква дандания, направо се покъртихме и сега ще ходим да бутнем Баце, само малко да се захлади! Мда! Ето така трябва да се пише! Вече се чува неудържимият „грохот“ на онеправдания народ, който, воден от тезисите и напътствията на гус‘ина, ей сега ще рипне и ще се присъедини към чутовните барикади, като увеличи неустрашимите борци за власт с цели 100% - демек от 30 ще станат 60 души тренирани пиячи на бира и люпене на семки! Машалла!

 85. 85 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 651 Неутрално

  До коментар [#48] от "Dexx":

  Лелее колко тъпотии са изписани в коментарите от 8 сутринта.
  .................
  И ти реши да не останеш по-назад.
  Ама закъсня.
  Аматьор :)

 86. 86 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  С чел ли е авторът , че СА и СС създадени за самозащита на национал-социалистите от марксистките бойни групи ?! Последните са нахлували по националистическите събрания, провокирвайки бой и разтурване на сбирката.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 87. 87 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1601 Весело

  До коментар [#11] от "ggot":

  Хайде, хайде! Стига с тези тъпи опити за манипулация. Явно че толкова ви е сивото вещество в главата – не можете да измислите нещо по-умно. Впрочем, то какъвто вождът, такива и слугите му. Ще употребя старата изтъркана поговорка: "Аз да кажа на селския мегдан, че сестра ти е курва, пък след това ти доказвай, че изобщо нямаш сестра". Дерзайте все така, по този начин след месец, ако, разбира се, през това време Мутрата на републиката не подаде оставка заедно с цялата си пасмина, рейтингът на ГЕРБ няма да може да бъде уловен от социолозите. Ще бъде в рамките на статистическата грешка. Това е добре!

 88. 88 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 982 Любопитно

  До коментар [#41] от "bsa22555059":

  Ти на какъв, на оригинален ли се правиш? Ами не, не си! И това, дето си го изпльокал тук, е разбираемо само за тези, които ти слагат плюсове! Сещаш ли се? Или имаш затруднения? М?

 89. 89 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1601 Весело

  До коментар [#82] от "Norman Granz":

  ++++++++++++++++++++++++

 90. 90 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 61 Неутрално

  Господин Янакиев, моите уважения, но закъсняхте с анализа с една Маджо-вечер. Ако искате да сте "равно-отдалечен", коментирайте целия спектър на нещата, а не половината.

 91. 91 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 982 Любопитно

  До коментар [#65] от "Norman Granz":

  Я кажи „кой е звънял на "Маджо" и с каква цел“, дедо Нормане! Па дай и някой линк, освен ако не си забравил да си пиеш гинко билобата! Ще можеш ли или пак ще се ослушваш като заек в люцерна?

 92. 92 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#12] от "hamiltonf":

  "Това беше толкова елементарна провокация от страна на журналистки и протестиращи, че няма накъде повече...
  Жалка история..."
  .................
  И кое беше провокация от журналистите бе, трол неадекватен?! Че задават въпроси! Толкова сте гнусни...

 93. 93 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 651 Неутрално

  До коментар [#92] от "ЧеГоБараш":
  И кое беше провокация от журналистите бе, трол неадекватен?! Че задават въпроси! Толкова сте гнусни...
  .............
  Точно ти да говориш за гнусност.
  Освен, че си гнусен си и неинформиран - нямаше никакви въпроси, а грубо подвикване на нецензурни думи. Които УЖКИМ били на Борисов.
  Не знам на вашите сбирки, ако дойде такъв отворко и започне да ви подвиква ЕЙ БАЙ УЙ или бай КОР, сигурно ще го цункате, а?

 94. 94 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#93] от "buljubei":

  Уважавам неадекватното ти мнение, но бях писал до някой си "hamiltonf" или това си ти с една от многото ти тролски регистрации...

 95. 95 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  [quote#51:"Марула Евстатиева"][/quote]

  Абе Другарю (очевидно Ви харесва щом го използвате, затова се обръщам към Вас така) - че ние отдавна сме си заминали - има-няма 20-на години вече не живея в България.

  Казвам го за да илюстрирам колко не сте в час.

  И всичко написано под презумпцията, че ние (кои "ние"?) трябва да си заминем, 20 години след като сме си заминали, е още по-глупаво.

  "Ние" нищо не сме организирали.

  Но на продухана глава съвсем малко вятър й трябва за да си съчини приказки и да почне да вижда привидения :-)

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 96. 96 Профил на iq146
  iq146
  Рейтинг: 631 Неутрално

  [quote#43:"samoedin"]"Бяхме осведомени за ad hoc мобилизации на определени футболни "агитки". Не бяхме виждали обаче същински "шпицкоманди" на голяма, на общонационална партия, осигуряваща с тях комфорта на властта си. Изведнъж ни бе показано, че клиентелната мрежа на тази партия вече е изградила стройна йерархична структура, включваща и "силови" и дори паравоенни формирования." Същата организирана шщицкоманда можахме да наблюдаваме в ДПС, по времето, когато онзи младеж извади газовия пистолет срещу почетния ! Тогава беше свален на земята от озверелите депесари, блъскан, ритан, бит в името на ....любовта и етническата толерантност, лично от копоите на почетния ! Същите тези копои, които днес държат цели региони у нас във феодлна зависимост и плашат всички с етнически конфликт ако схемите им бъдат нарушени по някакъв начин...

  "Умнокрасавците" почвате да проумявате вече, че Доган е:
  1. Непоклатим с 500 х. фанатизирани гласа зад себе си;
  2. Зъл демон, изнудващ България със заплахата, че ако му се посегне на откраднатото, държащо се от хопчето Пеевски, ще причини етнически размирици.
  Сега да припомня - Борисов извади от властта Доган. Когато Борисов не е на власт, на власт е Доган и обратното. И да попитам - вие как бихте постъпили с Доган, при условие, че откраднатото от него отдавна е изпрано, включително и с проверки от НАП и прокуратурата(още докато беше на власт)? Ще го арестувате ли? Мммммм???

 97. 97 Профил на oleeeee
  oleeeee
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Шпиц командата е дело на Отровното трио. Лично Минеков е наел келеша и аверчетата му да правя провокации на сбирката на ГЕРБ.
  Гоменчето и приятелите му си признаха. Очаквайте скоро да бъдат повдигнати обвинения срещу Минеков.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK