Изборът на Борисов се свежда до служебно правителство по-рано или по-късно

Политически рационално е да напусне властта, преди да е доизхабен и отслабен от протестното възпаление, преди да са готови опонентите му, преди да е предаден от последните лоялни медии и анализатори.

© правителствена пресслужба

Политически рационално е да напусне властта, преди да е доизхабен и отслабен от протестното възпаление, преди да са готови опонентите му, преди да е предаден от последните лоялни медии и анализатори.Коментарът е от профила на автора във "Фейсбук".


С всеки изминал ден става все по-ясно, че изборът на Борисов се свежда до: а) служебно правителство по-рано или б) служебно правителство по-късно. С други думи, силно намалява вероятността той да изкара поне един пълен мандат.


Аргументите накратко:
1. Успехите му потъват, светва тъмната страна на управлението;


2. Заради него твърде много се заговори за Пашата, Маджо, Маргините, Вълка; а те вече не ги обичат тези работи;


3. Все повече прилича на обстоятелство, отколкото на фактор: за него все повече се заговори като за гарнитура: не е лошо да я има, за да подкрепи основното ядене, но не може да го замени.


4. Нараства усещането за общата му слабост;


5. Медиите надушват промяна и търсят по-балансирана позиция;


6. Влиятелни фигури се отдалечават и обсъждат как би изглеждал политически свят без Борисов; останалите лоялни говорители на статуквото повече пречат, отколкото помагат на политическото му оцеляване;


7. Партийната му работа се проваля;


8. Външнополитически хлад


9. Неблагоприятна социална и икономическа прогноза за зимата и пролетта на следващата година.


10. Благоприятна прогноза за организационното състояние на неговите политически противници за пролетта на следващата година.


Следователно хвърля бялата кърпа, преди да е доизхабен и отслабен от протестното възпаление, преди да са готови опонентите му, преди да е предаден от последните лоялни медии и анализатори, преди да са му разцепили партията; хвърля на служебното правителство вината за тежката ковид и постковид зима; явява се ранен, но не и политически полумъртъв на изборите.


Същите аргументи по-нашироко:


1. Потъва всичко, което в представите му се явява политически актив. Време е да се поучи от Костов, който си направи календар на успехите, но на изборите през 2001 г. всичко това бе засенчено. Прожекторът освети тъмните страни на приватизицията и всички икономически, финансови и външнополитически постижения избледняха. Светналата тъмнина победи. Роди се тезата, че и без Костов всички успехи щели да се случат естествено - от само себе си.


Днес цялата постановка на Борисов като строител и решавач на проблеми се превръща в пародия: претекст да обикаля с джипа из страната, за да не го сгащят в София. Естествено че и магистралите щяха да се случат без него, само че по-бързо, по-евтино и по-добре. Протестите, колкото и да изглеждат нестройни и да се представят като малобройни, поддържат светлината върху задкулисието. Те няма да съборят Борисов, но са тегаво възпаление, което отслабва цялата му политическа конструкция, и придават силно горчив вкус на всичките му постижения.


2. Заради него твърде много се заговори за Пашата, Маджо, Маргините, Вълка; а те не ги обичат тези работи. Сложен е, за да върши работа на осветеното поле и да не допуска твърде много разголване на силовите полета зад кадър.


3. Все повече прилича на обстоятелство, отколкото на фактор: за него все повече се заговори като за гарнитура: не е лошо да я има, за да подкрепи основното ядене, но не може да го замени. Това означава, че все повече активни хора си представят свят, в който правят политика, бизнес или всякакви други проекти, които не зависят от него и неговото благоразположение. Това важи на практика и за всички, които досега се намират на един телефон разстояние от Борисов.


4. Във въздуха се носи усещане за слабост. Гъвкавостта му, опитът му през последната година за по-широк консенсус по разнообразен кръг теми, непостоянството му, люшкането при кризата с ковид-19 вече се разчитат като слабост, хаотичност на ранено животно, мирисът на чиято кръв вече се носи из водата и привлича лешоядите.


5. Медиите усещат промяната и вземат завоя; особено телевизиите. Първа беше bTV, но напоследък БНТ, дори под управлението на Кошлуков, и "Нова", макар и основателно хулена от протестиращите, се стараят да отразяват протестите сравнително обективно и да дават думата на говорители, които не подкрепят статуквото. Ако към горните се добавят телевизията на Трифонов, OnAir и други, ще се види, че телевизиите планират да оперират в свят, в който Борисов не е единствената или основната фигура. Не коментирам социалните медии като Фейсбук, Туитър и Инстаграм, където отдавна е загубил прилично представяне.


6. Ключови, до вчера предани анализатори, формиращи мнение, бавно му се отдалечават. Кънчовците вече леко го ритат в кокалчетата и спокойно обсъждат преразпределението на политическото пространство в центъра и вдясно от него. Дори Харалан се е стреснал от общата му слабост и обсъжда в положителни термини възхода на Христо Иванов например. Анализаторите, които все още остават лоялни на Борисов, не влияят, защото са омръзнали. Аналогично през 2001 г. изследванията искаха не само Костов да се маха, с него всички да се махат, включително и дежурните свръхмедийно представени анализатори.


7. Опитът му за вътрешнопартийна работа се проваля. Първо, защото не я обича, второ, защото не я умее, трето, защото поема партията в разпад. Всякакви обсъждани версии за партийно бъдеще му се изплъзват. Няма ГЕРБ без Борисов, а ГЕРБ с Борисов потъва надолу. Виждали сме го през 2001 г. с Костов.


8. Външнополитически хлад. От ЕС вече се носи хладно безразличие - той там си свърши работата и вече като такъв не им е нужен. От САЩ се задават лоши новини; още не се е разчуло, но е важното, че той си го знае.


9. Неблагоприятната социална и икономическа прогноза за зимата и пролетта на следващата година го притиска да бърза. Едни избори в края на ноември или началото на декември могат да изпреварят с крачка-две най-тежкото време. И Борисов го знае.


10. Благоприятната прогноза за организационното състояние на неговите политически противници: всеки ден, в който отлага оставката, дава шанс на опонентите му да се организират по-добре за изборите. Сега БСП е вторачена във вътрешните си проблеми - как да попречат на Пеевски да им вземе партията или част от нея. Цветанов още не се организирал и регистрирал, а всичките му усилия са в посока отлюспване на лоялно свои кадри от ГЕРБ в навечерието на изборите. Около президента все още се мъти проект. Манолова също не е готова. Трифонов трябва тепърва да си осигури финансиране за телевизията и организиране на партията. Коалицията между Христо Иванов и Атанас Атанасов, макар и да напредва в социологическите проучвания, слабо напредва в организационния процес.


Следователно политически рационално е да напусне властта, преди да е доизхабен и отслабен от протестното възпаление, преди да са готови опонентите му, преди да е предаден от последните лоялни медии и анализатори, преди да са му разцепили партията; хвърля на служебното правителство вината за тежката ковид и постковид зима; явява се ранен, но не и политически мъртъв на изборите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Изглежда ми по-просто. Ще удържа напъна до първа кръв. Нечии нерви няма да издържат и след кратък, но кървав бой рухването на боковизма ще стане неудържимо. Отново подчертавам, че съм против насилието и кръвта по улиците, но наистина ви се струва, че и това ще дочакаме.

  без подпис!
 2. 2 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Всички разсъждават как ще настъпят предсрочни избори. Никой не мисли как:
  - да се организират честни избори;
  - да има медийна равнопоставеност в изборната кампания;
  - как да се промени моделът на управление, изключвайки поставянето на удобен премиер, управляван от няколко мафиотски кръга;
  - разчистване от доганци на съдебната власт и следствието;
  - начините за влияние в управлението на гражданското общество, чрез публичност и контрол на разходите и приходите...

 3. 3 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 954 Неутрално

  "Заради него твърде много се заговори за Пашата, Маджо, Маргините, Вълка; а те вече не ги обичат тези работи;"

  Тролове, чухте ли? Най голямата тъпотия която натворихте, беше да повтаряте "Маджо! Маджо!" с пяна на уста.

 4. 4 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 954 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":

  Честни избори няма да има. Номера е манипулациите да намалеят. Още отсега 🎃 подкупи държавните чиновници.

  Медийна развнопоставеност няма и не може да има докато кафявите медии са преобладаващи. 🐷 неслучайно държи пресата.

  Непоставянето на удобен премиер е задача на предизборната кампания и обществения дебат по темата. За съжаление българите са преобладаващо чалгари и вероятността да избегнем Славиту клони към нула.
  Това с Доганците от съдебната система ще е дълъг процес. Няма как да стане преди изборите.

  Картината наистина е тъжна. До нея обаче ни доведе сегашната власт и затова чистенето трябва да започне оттам. Всякакви разсъждения в стил "ще стане по лошо" и "какво ще правим после" са излишни. Светът се обикаля крачка по крачка.

 5. 5 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1248 Весело

  Авторът е забравил точка 11,какво каза дръндарския на протестиращите,когато го помолиха да свали баце!

 6. 6 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  При 500 намаляващи протестиращи дето никой не им обръща внимание и които работят за Борисов и при работещата ни икономика, която генерира огромни пари жв бюджета, което дава възможност най-накрая държавата да харчи пари пряко за хората пак някакви безумни анализи.
  Напротив.
  България е свръх готова да посрещне зимата.
  Още не е вземала и лев дълг.
  Освен това БСП не е въобще готова за избори. Следователно няма интерес. У тя ще мога нещата.
  Освен това лидерите на протеста са противни на населението и хората отиват при Слави.
  Да не говорим, че формите на протест работят за ГЕРБ десет пъти по-добре и от Арнаудова и тъпите му пиари.

 7. 7 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Преди служебното правителство има 3 опита в рамките на този парламент за съствяне на кабинет и àк тогава служебно правителство.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 8. 8 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3407 Неутрално

  Колкото по - късно, толкова по - добре за вожда и шайката. Ще се напълнят много чекмеджета и сметки в офшорки. Затова, стискане до последно.

 9. 9 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Всъщност талпата само изглежда че има избор, реално изборът му се свежда кога "началниците" му ще решат да хвърли пешкира. Основните им занимания сега се свеждат кога това да стане - хем проекта герб - ОПГ маскирано като партия - да не отиде на бунището на историята, а ако това все пак се случи щетите да са по-големи придържай ки се към дилемата след нас и потоп. А иначе жипкджията ще създава илюзия че нещо зависи от него базирайки се на огрмното его да се прай на мъж и абсолютно разминаващо се с възможностите - носач на куфарите и шофьорски умения на празен път трудно ще го надскочи!!

 10. 10 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Драстична непригодност и умствена слабост на лидерите на "градската десница". Нищо такова няма да се случи. Ще го видите само след два дена. И тогава сами ще разберете, че в действителност нищо не разбирате и за нищо не ставате.

 11. 11 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  Вече и кърпата не може да Му помогне. Той закъсня, фатално закъсня и приключи. Баце е история. Политически е свършен. А Гешеф дебне!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 12. 12 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 126 Неутрално

  Според мен, Борисов вече е приключен политически. Тъй като ГЕРБ е лидерска партия, чиито функционери без санкция от лидера не смеят да кихнат, тя ще последва съдбата на НДСВ.

 13. 13 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 954 Неутрално
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 745 Весело

  Драстична непригодност и умствена слабост на лидерите на "градската десница". Нищо такова няма да се случи. Ще го видите само след два дена. И тогава сами ще разберете, че в действителност нищо не разбирате и за нищо не ставате.
  —цитат от коментар 10 на sokrat41


  ++++++++++++++++++++++++
  Поитически неадекватни са от ДБ(ПИ).

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 16. 16 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 954 Неутрално

  До коментар [#14] от "zz_s":

  "всеки изминал ден става много ясно, че основната идея на всичките протести, статии на платени писачи, ДБ(полезни идиоти), маями...... е съставяне на служебно правителство на пРезидента/решетников с всички последствия за това за България."

  Не ви ли омръзна тая дъвка?
  Какво стана с дъвката" Маджо"?

 17. 17 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 875 Неутрално

  " От САЩ се задават лоши новини; още не се е разчуло, но е важното, че той си го знае."

  Някой знае ли какво има предвид авторът?

 18. 18 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 954 Неутрално

  До коментар [#10] от "sokrat41":

  "Ще го видите само след два дена."

  Какво ще стане след два дена?

 19. 19 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 954 Неутрално

  До коментар [#17] от "еспресо":


  "Някой знае ли какво има предвид авторът?"

  Говори се, че след услужливостта на 🎃 за руските проекти, САЩ са решили, че вече не им е удобен. Очакваме скоро и Брюксел и ЕНП да се присъединят.

 20. 20 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  Бойко, ти знаеш, от кофти матрял, кофти номера. СОРИ.

 21. 21 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#17] от "еспресо":

  Вероятните санкции за участвалите по проекта Южен поток, така де, Балкански да му кажа.

 22. 22 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  А способностите на автентиците от Росенец се свеждат до превръщането на енергията на хората в отново 30 протестиращи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 23. 23 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Държавата е счупена тотално. И след изборите, когато и да са те, ще се разбере с пълна сила. Но всеки ден с Шофьора_на_джипа е по едно чекмедже с пари за него и за много други.
  ОСТАВКА

 24. 24 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Толкова много време доверие,и толкова много грешки...... Това се случва, когато човек се самозабрави

 25. 25 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 683 Весело

  До коментар [#24] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Или както казва нашия народ - дай му власт и му гледай сеира.

 26. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  До коментар [#25] от "zero_day":

  Да хвърляш свински уши, каскети, домати, да се молиш на Доган за парче баница .... не е дадена власт. И умно не е.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 27 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 954 Неутрално

  До коментар [#26] от "дерибеев":

  Това с моленето за баница е по тъпо и от крясъците "Маджо! Маджо!". Някакви хора дошли незнайно откъде правят аналлизиране на Сопола. И ние какво общо имаме?

 28. 28 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  До коментар [#27] от "George Svinarov":

  При фактите няма тъпо/остро. Фактите са си факти. Това, че се люспите на "някакви хора" и автентични мореплаватели не ги променя. Дори схемата "Маджо" показа колко лесно може да бъде хлъзнат единствения достоен за премиер.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 29. 29 Профил на seitan
  seitan
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Много написано, а малко казано, на всичкото отгоре фейк, фейк и фейк. Гладна кокошка просо сънува. Боклукът на улицата започва да се изчиства, а и няма как да е другояче с Маджо, Бубакян, адвоката на КТБ срещу протестна нрежа, скулптора на Правешката тиква, Румен Петков, Маяма и всякаква друга измет. Заблудените берачи на краставици от Западна Европа, дошли за лятото в България, скоро ще почнат да изтрезняват. След пиянството идва махмурлукът и някой ще разберат, че ги болят не само главите, а... сещайте се, бре.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Дневник, от къде ги намирате такива "автори"? Мнението на този е ясно! Нима няма други мнения?
  Снащи атделих време да сравня централните информационни емисии на трите ТВ. БНТ и НОВА отразяват в 40% от времето протеста, като се прокрадва и по едно мнение против протеста. Божков ТВ 90% от времето на емисията е протеста, и нито едно различно мнение!
  Не се учудвам, частни медии, който плаща, той поръчва информационната политика. Вие сте частна медия нали?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 32. 32 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Любопитно

  До коментар [#26] от "дерибеев":

  А много ли е умно да даваш на Доган това, което нито му се полага нито е законно?

 33. 33 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 715 Весело

  До коментар [#27] от "George Svinarov":

  При фактите няма тъпо/остро. Фактите са си факти.
  —цитат от коментар 28 на дерибеев


  Те ако не бяха фактите, как щяхме да разберем за еднокнижника, че е откровена тъпа и крадлива мутра?

 34. 34 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 954 Неутрално

  До коментар [#28] от "дерибеев":

  А, признаваш, че това с Маджо е било номер? Издигаш ми се в очите. Един трил да си признае.
  Колкото до люспенето - някакви хора се пришиват и вкарват думи в устата на протестиращите. Ние отказваме да имаме нещо общо. Това люспене ли е? Исканията на протеста са много прости и ясни.
  Оставка на правителството.
  Оставка на Гешев.
  Предсрочни избори.
  Всичко останало не е част от протеста.

 35. 35 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Ми не е „тъпо”. За баницата. Показателно и обясняващо е. Общото за всички нас,е че тези, които се молят за нея на човека зад живия плет, са част от народа. Народа, за който е написал кратичко стихотворение през 1875г. Петко Славейков. Същия народ за който в тефтерчето си Васил Иванов Кунчев е изписал четири въпросителни знака.

 36. 36 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  До коментар [#34] от "George Svinarov":

  Естествено, че е номер и то елементарен. И точно премерен според профила на когото е погоден. Колкото до "Един трил да си признае." това издига ли те поне в собствените ти очи?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 37. 37 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  Аз пък си мисля, че Баце ще стиска до към края на септември. После ще се покрие, като ГЕРБ излъчи следващо правителство в рамките на този парламент. Тогава енергията на протеста може да се насочи към Гешев, който да даде още малко време до Нова година. След това вече е късно за предсрочни избори.
  Борисов е зает със собственото си оцеляване и нищо не го вълнува. Ни държава, ни ГЕРБ...

  Бивш tww09306483.
 38. 38 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  " От САЩ се задават лоши новини; още не се е разчуло, но е важното, че той си го знае."Някой знае ли какво има предвид авторът?
  —цитат от коментар 17 на еспресо


  Ами немската компания Uniper е заявила, че най-вероятно строителството на СП2 няма да се довършва! От тук нататък може да има всякакви интерпретации, но самата информация си е добра! За някои!
  А Балкански поток е още по лесен...

  Имало едно време ссср...
 39. 39 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Само служебно правителство няма да има.Всички други варианти са възможни.

 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  “Заради него твърде много се заговори за Пашата, Маджо, Маргините, Вълка; а те вече не ги обичат тези работи...”

  Не заради него, а заради изключително тъпия компромат, който оглупелият от страх Валери Симеонов се опита да стъкне на Христо, изкарвайки го “човек на Маджо”.

  Едновременно да се криеш зад не особено едрия гръб на Валери Симеонов и да се правиш, че не знаел кой е Маджо, е най-глупавата възможна стратегия за оцеляване.

  Но от пожарникар - толкоз.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  Изборът на Борисов се свежда до това, какво ще му нареди валерката.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  До коментар [#3] от "George Svinarov":

  “Тролове, чухте ли? Най голямата тъпотия която натворихте, беше да повтаряте "Маджо! Маджо!" с пяна на уста.”

  Хаха, изпреварил си ме.

  Както писах вчера, люта димка бяха подготвили с тоя Маджо, ама си я изтърваха в панталона и димът им излиза от крачолите.

  Който още не е разбрал кой е маджо, нека зададе в търсачката ключови думи: “Бойко Борисов и Маджо”. Или: “Бойко Борисов и Пашата”. Може и: “Бойко Борисов и Маргините”. Или просто: “Бойко Борисов и СИК”.

  Маджо ще изскочи от само себе си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1913 Неутрално

  До коментар [#10] от "sokrat41":

  А кои са селската десница?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 44. 44 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  Аз не по-зле от Слънчо си спомням, че Христо Иванов му беше министър. А също как Цецерон направи всичко да го изгони и след това възкликна, че най-после се е видял с разумни и удобни коалиционни партньори. Е, надявам се сега да се нарадват на разумните и удобните -- до насита.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 45. 45 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":

  Тя работата няма да стане без лустрация. Лошото е, преди това пак ще преживеем някоя катастрофа.

 46. 46 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  Много написано, а малко казано, на всичкото отгоре фейк, фейк и фейк. Гладна кокошка просо сънува. Боклукът на улицата започва да се изчиства, а и няма как да е другояче с Маджо, Бубакян, адвоката на КТБ срещу протестна нрежа, скулптора на Правешката тиква, Румен Петков, Маяма и всякаква друга измет. Заблудените берачи на краставици от Западна Европа, дошли за лятото в България, скоро ще почнат да изтрезняват. След пиянството идва махмурлукът и някой ще разберат, че ги болят не само главите, а... сещайте се, бре.
  —цитат от коментар 29 на seitan


  Сещам се, Шехи.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 47. 47 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1913 Неутрално

  До коментар [#30] от "seitan":

  Да де, ама баце /партия Гепи ще сдават властта на ДБ, а не обратното. Нали?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  До коментар [#16] от "George Svinarov":

  “Какво стана с дъвката" Маджо"?”

  Шшшшшшт, недей сега.

  Че току-виж се оказало, че не Мавродиев, а лично бате Бойко е звънял на Маджо да ... оказва неправомерно въздействие върху (сплашва) свидетел по ключово дело.

  И тогава ... айде пак кракът в устата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  Много написано, а малко казано, на всичкото отгоре фейк, фейк и фейк.

  Заблудените берачи на краставици от Западна Европа, дошли за лятото в България, скоро ще почнат да изтрезняват. След пиянството идва махмурлукът и някой ще разберат, че ги болят не само главите, а... сещайте се, бре.
  —цитат от коментар 29 на seitan


  Мда... Момчето което го биха гавазите на Помпиера по време на "конференцията" е астро-физик.
  Не очаквам на троловете да е известно каква е разликата между краставици и компютър (компот)...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 50. 50 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#28] от "дерибеев":А, признаваш, че това с Маджо е било номер? Издигаш ми се в очите. Един трил да си признае.Колкото до люспенето - някакви хора се пришиват и вкарват думи в устата на протестиращите. Ние отказваме да имаме нещо общо. Това люспене ли е? Исканията на протеста са много прости и ясни.Оставка на правителството. Оставка на Гешев. Предсрочни избори. Всичко останало не е част от протеста.
  —цитат от коментар 34 на George Svinarov


  Естествено , че е номер, такъв като е и шкафчето на Боко.
  Та като се започне с такива номера, се връща още от същото.
  Това е резултата от дейноста представителие на политическата журналистика като Ленчето и подобни.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 51. 51 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Най-важното е, да не се допуска руската марионетка Мунчо, да състави служебно правителство наредено от някакъв мафиотски и комунистически боклук (Шиши, Божков, Решетнико, Маджо или кой знае).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  Сега - по темата на статията:

  Бойко Борисов имаше все още известни (макар и неголеми) шансове да се оттегли с нещо като достойнство преди половин година, когато гръмна скандалът в Ел Периодико. Така постъпват нормалните държавници, когато репутацията им е опетнена и в чуждата преса се развава мръсното им бельо.

  Оттогава гръмнаха още десетки скандали, повтаряни от десетки чужди медии, а заинатеното му оставане на власт издава онова, за което намекват Дайнов и други анализатори: твърде сериозни обещания пред твърде силни играчи срещу твърде големи (и вече усвоени) облаги.

  Явно келнерът е дошъл със сметката и няма как клиентът да му даде чек без покритие.

  Щото Чепигите са в Росенец. ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на Dimiter Monev
  Dimiter Monev
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Ами немската компания Uniper е заявила, че най-вероятно строителството на СП2 няма да се довършва! От тук нататък може да има всякакви интерпретации, но самата информация си е добра! quote#38:"citoplast"][/quote]

  Неточен езуитски превод. Uniper заяви, че заради американските санкции се увеличава вероятността от забавяне на завършването на Северен поток 2 или въобще да не се стигне до него. Малко по-друго звучи.

 54. 54 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5088 Неутрално

  Като допълнение , би могло да се запита човек за самото поведение на протестиращите , ако изобщо има някаква организация,подход към декларираните цели , технология за постигането им и други характерни неща , когато се призовава само улицата , не защото , не се разбира желанието да бъдат извадени постком.партиите на прехода от играта , а защото управлението на ГЕРБ и Борисов е само едната страна на проблема с изгубената държава и хората в нея....Изглежда основната идея е на хората да им писне от инатлъка и на двете страни и да поиска избори , ама тогава протестите с тази конкретика стават излишни , защото се запазва СИСТЕМАТА и протестиращите ще си останат с пръст в устата.....Изобщо , повече са съмненията , отколкото доводите.....Очевидно е , че има две непримерими на пръв поглед страни в този конфликт , но по-навътре погледнато , при започналото вадене на " кирливите " ризи се вижда доста общ генезис и за който не се обелва и дума!

 55. 55 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Борисов е пътник рано или късно, но изтръпвам при мисълта за управление
  на БСП във коалиция със ДПС !!!

 56. 56 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1642 Весело

  До коментар [#55] от "valtoro":

  Има лек и за това изтръпване. Просто на изборите отиваш в тъмната стаичка и пускаш за Демократична България. Колкото повече, толкова по-малко изтръпване.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 57. 57 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  Само служебно правителство няма да има.Всички други варианти са възможни.
  —цитат от коментар 39 на kwy38371721  Тъкмо такова ще има и тъкмо това плаши мутрата и тъкмо това от сарайте не позволяват на мутрата, да хвърля пешкира .
  Представям си какви хора ще назначи Радев за министри и колко дълбоко ще ровят тези хора, а следите винаги остават .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 58. 58 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 958 Весело

  Я! Васо Гарнизов имал ясновидски наклонности и дарби на медиум, четящ мисли!
  Бравос!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 59. 59 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":

  Да това са приоритетите, но те едва ли ще се случат до следващите избори.
  Ерозията в държавните структури е огромна.
  Най-вероятно ще се сменят 2-3 парламента (в добрия случай) преди да видим част от това постигнато.

  "Геният може да стигне до определени граници, но глупостта няма такъв недъг" - Алберт Айнщайн.
 60. 60 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  "Кънчовците вече леко го ритат в кокалчетата и спокойно обсъждат преразпределението на политическото пространство в центъра и вдясно от него. Дори Харалан се е стреснал от общата му слабост и обсъжда в положителни термини възхода на Христо Иванов например."

  Лешоядите се препозиционират за следващата мърша!

  I Want To Believe
 61. 61 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2502 Весело

  До коментар [#2] от "Lazarus":

  Че как да мислят, след като това не стои на дневен ред? Казват "Бутаме Борисов, пък после ще му мислим!"
  Само че реално от всичките коалиции, които са възможни в парламента нито една не е в състояние да направи радикални промени.
  И не виждам какво ни я навират тази Манолова като фактор в политиката. Тежестта й в политиката е толкова, колкото беше тази на Татяна Дончева или Георги Кадиев. Който е напуснал Партията-майка не е прокопсал. Само Гоцето успя, но за малко и то благодарение на това, че беше президент. При все, че никога не съм гласувала за него, трябва да призная, че е много по-харизматичен, по-умерен и по-дипломатичен от Радев. И дума не може да става за сравнение с вечно намусения и неприятен сегашен президент.
  И Станишев, при всичките си издънки, беше по-добър лидер на БСП от Нинова. Най-малкото защото е проевропейски настроен.

 62. 62 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":

  Вижданията ви за реалностите са толкова изкривени, че нямат нужда от коментар.
  Вие сигурно живеете в друга държава и по погрешка коментирате в българскеа медия.

  "Геният може да стигне до определени граници, но глупостта няма такъв недъг" - Алберт Айнщайн.
 63. 63 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 739 Неутрално

  " Ключови, до вчера предани анализатори, формиращи мнение, бавно му се отдалечават."
  Един от които е авторът на статията.

 64. 64 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#11] от "BG Territory":

  Баце е свършен и ще гожертват собствените му ментори.
  Важното е да не успеят да ни пробутат нов "спасител" като Слави.

  "Геният може да стигне до определени граници, но глупостта няма такъв недъг" - Алберт Айнщайн.
 65. 65 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#44] от "Един вампир броди из Европа":

  Няколко пъти съм казвал, че една от най-големите грешки на ГЕРБ е, че не търсят и нямат естествен десен коалиционен партньор. Борисов направи всичко възможно за да разбие и унищожи РБ. Естествено, с помощници като Кунева и Лукарски не му трябваше много.
  Борисов съвсем умишлено пропусна да направи второ правителство с РБ миналия мандат. С това окончателно падна в лапите на ДПС и руската пета колона. Съюзи се с про-руските патрЕоти и съвсем логично е да залезе употребен и изхабен...
  Лично аз, доста пъти съм имал надежди, че Борисов може да се обърне към дясното. Но за съжаление, той не изневери на милиционерското в себе си...! Но така или иначе, Кремъл винаги изритва жестоко слугите си, за да ги замени с нови.

  Бивш tww09306483.
 66. 66 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#55] от "valtoro":

  Я бе...?! Ама не изтръпваше ли докато теглихме 3 милиарда заем, за да строим Руски потоци? Като потрошихме един милиард за атомни самовари не изтръпна ли? Докато плащахме студен резерв на Доган, как се чувстваше? Как се чувстваше, когато ББР отпусна 75 милиона на мутренска фирма? Ами за липсващите 700 милиона покрай Божков? И колко още може да се изрежда в този дух...?!
  ДПС и БСП са във властта и управлението и не са излизали от там. Борисов и ГЕРБ са просто един параван...!

  Бивш tww09306483.
 67. 67 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2357 Любопитно

  Точките, честно назовани като точки, звучат разумно. С изключение на една, точка осем. Нищо подобно не се наблюдава, напротив, мълчанието и ненамесата са в негова полза, а дори да не беше така, трудно може да бъде известно на някого тук. Спекулация.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 68. 68 Профил на kit10680791
  kit10680791
  Рейтинг: 134 Неутрално

  Хвърля всичко върху служебното правителство.Колкото по-късно толкова по-добре!

 69. 69 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  До коментар [#66] от "Petleshev":

  "Ама не изтръпваше ли докато теглихме 3 милиарда заем, за да строим Руски потоци? Като потрошихме един милиард за атомни самовари не изтръпна ли? Докато плащахме студен резерв на Доган, как се чувстваше? Как се чувстваше, когато ББР отпусна 75 милиона на мутренска фирма? Ами за липсващите 700 милиона покрай Божков? И колко още може да се изрежда в този дух...?!
  ДПС и БСП са във властта и управлението и не са излизали от там. Борисов и ГЕРБ са просто един параван...!"

  За БСП и ДПС е изключително удобно Бойко Борисов да изпълнява тяхната програма за икономическо заробване на България от Русия, докато те смучат държавни активи през "проектните компании".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 70. 70 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1864 Весело

  Васил Гарнизов явно яко настъпи ОПГ-то ГЕРБ по мазола, щом цялото войнство на пинчерите наскача да лае.
  Ми прав е човека! Всичко се свежда до избор на "едно от едно", или както е известен от шахмата - "цугцванг", мили ми смехурковци! ;)

 71. 71 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 465 Неутрално
 72. 72 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":Вижданията ви за реалностите са толкова изкривени, че нямат нужда от коментар.Вие сигурно живеете в друга държава и по погрешка коментирате в българскеа медия.
  —цитат от коментар 62 на Морски  Ами, не в България живее и още по- точно, раздава го габровлия, но вероятно е калинка от среден калибър и тръпне само при мисълта, че мутрата ще хвърли пешкира и габровската калинка ще се озове на опашката пред бюрото по труда .
  Е, смучене, смучене, но всяко нещо има начало и КРАЙ .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 73. 73 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  Борисов е пътник рано или късно, но изтръпвам при мисълта за управление на БСП във коалиция със ДПС !!!
  —цитат от коментар 55 на valtoro  Тоест, повече ти харесва явното управление на шайката със скритата коалиция с ДПС ?
  Така ли да те разбирам ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 74. 74 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#55] от "valtoro":Има лек и за това изтръпване. Просто на изборите отиваш в тъмната стаичка и пускаш за Демократична България. Колкото повече, толкова по-малко изтръпване.
  —цитат от коментар 56 на BG Territory


  Ми то много хора изтръпват и като си представят нереализирания никога неадекватен революционер, Христо Иванов да влезе отново в управлението.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 75. 75 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 856 Весело

  Съюзът на европейските клоуни (СЕК) е отправил остра декларация към ЕК, заклеймявайки поведението на българските клоуни по време на пандемията. Ето част от текста на декларацията: „В тези трудни времена, когато цирковете са затворени, българските клоуни изнасят представления на открито и събират публика дори и пред телевизионните екрани, като изпълняват нови, невиждани досега номера, като се финансират от източници извън ЕС като Белград и Дубай“.

  За особено нелоялна конкуренция европейските клоуни смятат номера, при който двама от клоуните от т. нар. от тях „Отровно трио“ поливат дървени налъми с лейки, а третият подскача около тях, пискайки „Цъфнаха, цъфнаха!“. Друк нелоялен номер е с друг един клоун, който се прави на новия премиер и събира СиВи-та от присъстващите, за да ги назначава за министри. „Публиката се търкаля от смях, линейките не смогват да извозват кикотещите се, а болниците са препълнени. Молим ви, вземете мерки!“, завършват декларацията си европейските клоуни.

 76. 76 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  Колкото по - късно, толкова по - добре за вожда и шайката. Ще се напълнят много чекмеджета и сметки в офшорки. Затова, стискане до последно.
  —цитат от коментар 8 на Vlado Nikolov


  Не съм много сигурен в тази теория.
  Тупкането на топката носи ежедневно негативи не само на мутрата, но и на неговата партия!

  Много вероятно е заедно с "баце", да се спомине и цялата партия на въпросното "баце"!
  Точно такава тенденция уловиха цели три социологически агенции през последните седмици...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 77. 77 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3784 Неутрално

  "Време е да се поучи от Костов, който си направи календар на успехите, но на изборите през 2001 г. всичко това бе засенчено. Прожекторът освети тъмните страни на приватизицията и всички икономически, финансови и външнополитически постижения избледняха."

  Неверни твърдения и погрешни изводи на Гарнизов.
  Ако не бяха докарали Симеон от Мадред , Костов щеше да спечели парламентарните избори. Срещу царското цунами нямаше как да се противостои. В крайна сметка Костов спечели парламентарните избори срещу оснонвните си конкуренти от БСП , които се класираха на трето място след СДС. Това стана въпреки безспирната медийна клеветническа канонада срещу него и въпреки, че основните гласоподаватели на Симеон дойдоха от монархически настроените среди на СДС.

 78. 78 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  До коментар [#25] от "zero_day":

  " Или както казва нашия народ - дай му власт и му гледай сеира."

  Вече много отдавна сеира се е изродил до мутренски спектакъл в най - урудливия му вариант : пълен колапс на обществото ни, заради обслужването на схемите на старите познайници на обществото ни: почетния, вълка, Маджо, Маргините......

 79. 79 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3784 Неутрално

  " Заради него твърде много се заговори за Пашата, Маджо, Маргините, Вълка; а те не ги обичат тези работи."

  Пиарите на Борисов с цел да злепоставят Христо Иванов като го обвържат с Маджо, си вкараха автогол. Изглежда не знаят народната мъдрост , че в къщата на обесения не се говори за въже. Пиарите на Борисов , който произхожда от мутренските кръгове на Маджо и Маргините, не трябваше да намесват Христо с тези мутри. Но май и пиарите на Борисов са калинки и вършат глупости. Сега Борисов няма как да се отърве от мутренското си минало. Неговите хора го набутаха на този кален терен.

 80. 80 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3784 Неутрално

  "Анализаторите, които все още остават лоялни на Борисов, не влияят, защото са омръзнали. Аналогично през 2001 г. изследванията искаха не само Костов да се маха, с него всички да се махат, включително и дежурните свръхмедийно представени анализатори."

  Отново Гарнизов прави опити да прави някакви аналогии на сегашната политическа ситуация със ситуацията на управление на СДС на края на мандата, представяйки нещата в невярна светлина.
  Докато медиите през цялото управление на Костов воюваха с него , то Борисов през цялото време на неговото управление се къпеше в медиен комфорт. Гарнизов сравнява несравними неща.

 81. 81 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3784 Неутрално

  " Няма ГЕРБ без Борисов, а ГЕРБ с Борисов потъва надолу. Виждали сме го през 2001 г. с Костов."

  Отново грешни внушения на Гарнизов.
  Веднага след редовните парламентарни избори Костов подаде оставка като партиен лидер на СДС , което според мен беше грешка , защото на тези избори СДС победи БСП. Срещу политическото цунами НДСВ нямаше как да се противопостави.
  На конференцията на СДС след изборите претенденти за партийнияпост бяха двете Михайлови тогава , Екатерина и Надежда, сега Нейнски. На тази конференция Костов можеше да бъде избран отново , но той се отказа , което е втората му политическа грешка. Победи Надежда при която започна разпада на СДС. Тя се оказа напълно непригодна да бъде лидер на политическа партия. Ако беше избрана Екатерина Михайлова , може би съдбата на СДС нямаше да е такава.

 82. 82 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До коментар [#79] от "tacheaux":

  Това се знае отдавно, но също така бързо потъва в забвението. Историята го е доказала.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 83. 83 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3784 Неутрално

  " Ключови, до вчера предани анализатори, формиращи мнение, бавно му се отдалечават."Един от които е авторът на статията.
  —цитат от коментар 63 на dlagnikov


  Ха ха! Забелязах неверни твърдения и погрешни заключения, но не бях се замислил , че Гарнизов е май Борисов апологет. В статията си Гарнизов всъщност дава добронамерени съвети на Борисов как да излезе от това положение. Жалко , че такива хора като Гарнизов са преподаватели и мътят мозъците на младите хора с неверни твърденияи внушения.

 84. 84 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3784 Неутрално

  До коментар [#65] от "Petleshev":

  Третираш ГЕРБ като нормална партия , а тя е ченгеджийско творение, проект на посткомунистическата мафия у нас, която има комунистически генезис. Бойко не греши , той изпълнява. Грешат тези, които го ръководят. Тази партия е замислена да бъде ерзац на дясна партияи тя успешно изпълнява да този момент своите функции на ерзац дясна партия.

 85. 85 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Изборът на Борисов не го определя някакъв журналист за когото никой не е чувал.
  Умнокрасивите формации не си ли виждат електоралната подкрепа ?
  Ако толкова искат да сменят системата и са жадни за власт да спечелят изборите и тогава да дават акъл. Правителството, което управлява в момента е легитимно избрано на демократични избори. Следващите избори са след 6 месеца. Престанете с цирковете.

 86. 86 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 293 Неутрално

  КРАЙ! Бойко ОБЯВИ какви са неговите важни взети решения! Прочетохте ли ги, умници? Разбрахте ли сега как актуализирахте старата поговорка, че ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА? Ето затова никога не разбирате какво става около Вас, живеете си в илюзорен свят и мечтаете ли, мечтаете, пък вече и по улиците на глас сами си изговаряте мечтите.... ЖИВИ и ЗДРАВИ, но Ви трябва и ум, а не самохвалби.....

 87. 87 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Цитат от "РЕДУТА:
  "И понеже се чуват много гласове, които с тревога питат какво ще дойде след Борисов, да не дойде Нинова, а преди това Радев да назначи едно служебно правителство, което да ни продаде на казаците, та и аз ще кажа популярния виц за двамата осъдени на смърт. Като ги карали към бесилото единият предложил да избягат. Пък другия му рекъл: Ама да не стане по-зле.

  Заклевам се във всичките години, през които съм „гнил гърди“ по чинове и банки, заклевам се във всичките си дипломи, в целия си некратък житейски опит, че по-лошо от това няма как да стане. По-тъпо, по-корумпирано, по егоистично управление трудно може да си въобрази човек.

  А колкото до страховете, че служебно правителство, назначено от Радев, ще ни продаде на Матушката, това са пълни глупости. Няма правителство, което да е направило толкова много за големите руски проекти у нас, колкото е направило това на Борисов."

  "Геният може да стигне до определени граници, но глупостта няма такъв недъг" - Алберт Айнщайн.
 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7938 Неутрално

  Борисов старателно крие миналото си, като част от групировките, но не може вечно да го крие. Все повече хора разбират, кой ги управлява, че този човек, никога няма да се отърве от зависимостите на миналото. Нито нас ще отърве от тях. Затова, да си ходи.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  За Доцент по социална и културна антропология господин авторът има доста ограничени идеи за политическите ходове на Борисов.
  Бърка желаното с реалното. А, той като Доцент по социална и културна антропология трябва да знае, че подобно разминаване с реалносттта е признак на ниска емоционална култура. При дезата този сблъсък води до тропане с краче и рев. Вътрешно безсилие да се приеме външен факт.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 94. 94 Профил на Protos
  Protos
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "Лопе де Вега":

  Снощи пак е имало пиянски скандал между провърженици на различни политически формации на незаконната барикада на Орлов мост.

  Ако няма скоро оставка ще видим разбити носове и глави в Орловград като започнат да се трепят!

 95. 95 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3691 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Немахте подобни безчовечни изисквания към Костов след 2001...
  Не и срещу Доган след претърпена атака с воден пистолет...

  Високи изисквания.
  Безчовечен "стандарт".
  Двоен.

  "Следователно политически рационално е да напусне властта, преди да е доизхабен и отслабен от протестното възпаление, преди да са готови опонентите му, преди да е предаден от последните лоялни медии и анализатори, преди да са му разцепили партията; хвърля на служебното правителство вината за тежката ковид и постковид зима;

  явява се ранен, но не и политически мъртъв на изборите."

 96. 96 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  Изборът на Борисов не го определя някакъв журналист за когото никой не е чувал. Умнокрасивите формации не си ли виждат електоралната подкрепа ? Ако толкова искат да сменят системата и са жадни за власт да спечелят изборите и тогава да дават акъл. Правителството, което управлява в момента е легитимно избрано на демократични избори. Следващите избори са след 6 месеца. Престанете с цирковете.
  —цитат от коментар 85 на Александър


  Изборите не е вазно кога са, БСП от 11 години са в опозиция, нефелна опозиция! Губят след всеки избор по няколко процента гласове!

  Извод Трябва да правим метеж, да инсталираме служебно правителство, подредено уж от Радев!

  Те друг шанс нямат да се настанят във властта!

 97. 97 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 774 Неутрално
 98. 98 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 774 Неутрално

  редакцията, изтрийте ми горния кументар, синализирах ви - васко е умен чоек и не е редно да го сравнявам с паркетниците, а и не е пияндурник а експерт по качесвените напитки. ама чесно, вбесих се, че пада до баналната посредственост на стадото тъпи лешояди...

 99. 99 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Глупостта е на мода в Дневник.

 100. 100 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 820 Неутрално

  . Като кажат служебно правителство и предсрочни избори и лигите им потичат. Не желая нито едното, нито другото. По-добре е да се промени изборния закон така, че да се гаранторат честни редовни избори. пет пари не давам за този или онзи тарикат, които искат да вземат властта тук и сега и то цялата власт, без парламет, който да ги озаптява.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK