Успехите ми се оказаха недостатъчни – предлагам рестарт на държавата

Успехите ми се оказаха недостатъчни – предлагам рестарт на държавата

© Цветелина Белутова, Капитал"Дневник" публикува обръщението на министър-председателя Бойко Борисов към българските граждани.


Обръщам се към всички български граждани.


Обещах своите решения - време е да ги съобщя!
Към този момент това правителство, което хората избраха, изпълни своите ангажименти: гарантира икономически растеж, стабилни финанси, рекордно нисък външен дълг, подобри инфраструктурата с невиждани досега мащаби, стартира големите енергийни проекти, които мнозина твърдяха, че са невъзможни.


Това правителство продължава да води страната през пандемията с минимум щети, мобилизирахме милиарди в подкрепа на здравната и социалната системи, хората и бизнеса.


Контрабандата на цигари е спаднала десет пъти за девет години. Така в момента България е европейската страна с най-ниските нива на контрабанда на тютюневи изделия. Стотици милиони е ефектът за България от мониторинга на алкохола и на горивата в рафинериите.


Това правителство договори близо 60 милиарда лева, които да бъдат инвестирани в страната ни през следващите години.


Това правителство убеди европейските ни партньори да ни приемат в най-вътрешния кръг на европейска интеграция - Еврозоната и Банковия съюз!


За годините на управлението на ГЕРБ, с мен като министър-председател, увеличихме доходите и брутния вътрешен продукт повече от два пъти и половина.


Това се оказа недостатъчно.


След години на атаки от несистемни и провалени политически играчи, хули и фалшиви новини, ерозира доверието в институциите. Появи се естественият бунт на младите хора.


Олигарси, обединени заради засегнати икономически интереси, провалени фигури, неуспели да катализират политическите и финансовите си амбиции, неосъществени политици, загубили отдавна обществена подкрепа, се опитаха да превземат този бунт на младите. Опитаха се да взривят реда в страната.


С парадоксален по заряд език на омразата, тези хора им измъкнаха протеста. Още в самото начало започнаха да внедряват сред протестиращите определени лица и интереси, които подмениха идеите на младите с идеите на олигархията и подземния свят.


Започна всекидневно нагнетяване на огромно политическо напрежение. Подобна симбиоза е изключително опасна за демокрацията. По светофарите на жълтите павета и колоните на Орлов мост се появиха бесилки и ковчези, а сградите - символ на държавността, бяха поругани. Червена боя обля сградата на парламента и центъра на европейска София!


Когато маските в един момент паднаха, на сцената бяха изведени майките на деца в неравностойно положение.


Второто действие от големия сценарий на олигархията беше проведено от политици от всички цветове на опозицията, които търсиха и безкористно получаваха моята подкрепа през годините. Заради безскрупулните си политически амбиции те или сами се отказваха, или ги отказваха. Точно това те не успяха да превъзмогнат.


Обединиха се. Като шпицкоманда обикаляха пред дома ми и постилаха черни чували там, където живеят дъщеря ми и внуците ми. След това фиаско организираха барикади. Рушено бе обществено имущество, опъваха се вериги, издигаха се бесилки, влачеха се контейнери, пейки и саксии. Опитаха да внушат, че няма държава.


Същевременно опозицията в парламента не се припознава като алтернатива, защото е слаба, безпомощна и неспособна да произвежда законодателни решения, които да са коректив на управлението.


Президентът загърби основната си роля на обединител на нацията. В желанието си да е политически лидер, умишлено подклаждаше напрежение между институциите, стигна дотам да изправи български граждани срещу български граждани. Раздели обществото, размаха юмрук и подпали разрушителната сила на противопоставянето.


Така се превърна и затвърди като фигурант и слуга на олигархията.


КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА, КОГАТО ВСИЧКИ ГУБИМ?


И така автентичният глас за промяна беше смазан. Започнал като гражданска акция на съмишленици, се превърна в диктат над всички граждани. Но и това не проработи.


Сценарият за пълен блокаж на държавата се оказа невъзможен, защото разрушителният революционен реваншизъм не е в природата на българина.


Защото желанието за правова държава, за законност, за нови лица не може да се постигне с грубо нарушение на правото и закона. И българите усетиха това.


Затварянето на пътища, гари, метро и опитите за кървави ексцесии доведоха до взрив на недоволство.


Протестът не роди своите автентични водачи. Повече от месец протестиращите не конкретизират исканията си отвъд оставките.


Тези образовани млади хора, участващи в протеста, не показват какво ще правят след това. И най-важното - как ще го постигнат и с кого?


Не е достатъчно само да се разруши старият свят. Трябва да се знае какво ще се построи на негово място. Знаят ли например как ще участват в едни предсрочни избори? Какво е политическото им представителство? Каква ще е програмата им? Какво предлагат?


Лозунгът "Всички вън" е деструктивен и дълбоко погрешен. С действията си старите шмекери ги употребиха. Бунтът на младите беше превзет.


Нито едно ново лице от протеста не доби публичност, не се открои като оратор, като водач, като нова фигура, която може да е алтернатива.


За съжаление, огромната част от децата на протеста не разбраха игрите на задкулисието!


И все пак - всичко е в ръцете на младите. Аз уважавам техния бунт. Те все още имат шанс да създадат ново, легитимно, демократично движение и ново поколение политически лидери с демократична представа за България.


Време е младите хора да осъзнаят историческата си мисия и тежкия път, по който ще предложа заедно да поемем.


Дълбокото желание за промяна в България вече е запалено и то е вече извън контрола на системните политически партии. Необходимо е раждането на ново поколение български лидери за бъдещето и нов основен закон на държавата.


В противен случай и този протест ще остане само с вдъхновяващата енергия на протестите от 1989-а, 1997-а, 2013-а и след време ще последва съдбата им.


ИЗВОДИТЕ


За мен и партията ми участието в правителството винаги е било не цел, а възможност да работим, за да постигаме резултати. Затова над 10 години хората ни гласуваха доверието си. Не веднъж съм получавал укори заради прекомерната си гражданска чувствителност. В името на демокрацията два пъти съм се оттеглял, когато съм усещал опитите за разделение на обществото. И въпреки това хората ме връщаха.


И днес няма да съм този, който вместо да пази демократичния мир и да надгражда, ще допусне българи да се бият с българи на блокадите. Няма да съм този, който толерира размахването на юмруци както на блокадите, така и от президентството.


ВРЕМЕ Е ЗА РЕСТАРТ - ВРЕМЕ Е ЗА РЕШЕНИЯ


На основание член 87, алинея 1-ва от Конституцията на Република България и член 76, алинея 1-ва от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, ПП ГЕРБ ще внесе проект на нова Конституция на Република България.


Време е за отговорност и решителност! Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата. Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отлага във времето! Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи - те са основата, от която съм тръгвал за всяко свое решение.


Необходимостта от нова Конституция на Република България е тема, която през последните години е водеща за много граждани и обществени организации. За да отговорим на нагласите и очакванията на българските граждани, предлагаме проект на Конституция, която да защити основните принципи и начала на нашето съвремие.


Действащата Конституция беше приета в друг исторически период, при други политически дадености, при друг международен статут на страната ни, при друго равнище на законодателната практика, а изтеклото време показа, че без промяна на основния закон няма как да отговорим на предизвикателствата.


Основният закон следва да бъде изграден така, че да е в унисон с европейските правила. Съгласно действащата Конституция, нова може да бъде приета само от Велико народно събрание.


Затова аз предлагам свикването на Велико народно събрание, което да въведе редица съществени промени в Конституцията:


• Ще предложим броят на народните представители от 240 да бъде намален на 120;


• При Великото народно събрание броят на народните представители да бъде намален - от 400 на 280;


• Ще прекратим Висшия съдебен съвет и ще предложим създаването на Съдебен съвет на съдиите и на Съдебен съвет на прокурорите. Двата съвета ще решават отделно кадровите въпроси, свързани със съдиите, от една страна и прокурорите и следователите, от друга.


В съответствие с препоръките на Европейската комисия за демокрация чрез право - така наречената Венецианска комисия, която е консултативен орган към Съвета на Европа, членовете на Съдебния съвет на съдиите ще се избират седем от професионалната общност, тоест от самите съдии и шест от Народното събрание, избрани с мнозинство от две трети от народните представители, като членовете по право ще са председатели на Върховния касационен съд и Върховния административен съд.


• Мандатът на председателя на Върховния касационен съд, на Върховния административен съд и на Главния прокурор предлагаме да бъде пет години;


• Ще предложим да се ограничат правомощията на министъра на правосъдието само до това да предлага проекти на бюджети на съответните органи и да управлява недвижимите имоти на съдебната власт;


• Ще предложим към съветите на съдиите и прокурорите да се създадат отделни инспекторати, тоест да не е един инспекторат, както е в момента. Всеки от двата инспектората се състои от главен инспектор и петима инспектори;


• Ще предложим да се въведе институтът на индивидуалната конституционна жалба;


• Ще предложим Главният прокурор на всеки шест месеца да бъде изслушван от Народното събрание и докладът му да бъде приеман. Докладът обхваща прилагането на закона за дейността на прокуратурата и разследващите органи;


• Народното събрание може да изслушва Главния прокурор по въпроси, свързани с конкретни наказателни производства, след разрешение на наблюдаващия прокурор;


Това са неща, които хората искат и очакват от години. Тези предложения ще увеличат ролята и доверието в политическото представителство, ще изчезнат депутатите-анонимници. Ще се укрепи независимостта на съдебната система, ще направи прокурорите и съдиите самоуправляващи се общности и може би най-важното, ще засили контрола над дейността на Главния прокурор.


В момента, в който Народното събрание вземе решение да се произведат избори за Велико народно събрание съгласно чл. 160 на Конституцията, аз ще се оттегля от поста на министър-председател в същия ден.


Великото народно събрание е уникална възможност - не само да се рестартира демокрацията ни, но и това да се случи в режим на максимално политическо представителство. Ще настояваме от всичките 400 народни представители в него, 200 да бъдат избрани пропорционално, а останалите 200 да бъдат избрани мажоритарно.


Дошло е време всеки от нас да се определи, като направи своя политически и исторически избор. Само така ще може да се тръгне на чисто. Във време на най-тежката социално-икономическа криза, време на пандемия, време по-тежко от Голямата депресия, когато се сриват световните икономики, държавата трябва да излезе обединена.


Съединението прави силата!


От това има най-голяма потребност страната ни днес!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (143)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5338 Неутрално

  Изявлението на Борисов отново беше възхвала....на самия него

 2. 2 Профил на Xoxo
  Xoxo
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Предлагам да започнем с ОСТАВКА И СЪД!!!

 3. 3 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 151 Неутрално

  Хайде ГЕРБ да не прави проект за нова конституция.

 4. 4 Профил на unp44546507
  unp44546507
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Няма по-голям лъжец от Бойко.

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  "За мен и партията ми участието в правителството винаги е било не цел, а възможност да..."

  ... крадем в огромни мащаби, развращаваме нацията и (между другото) служим на руските стратегически интереси на Балканите и в Европа.

  ОСТАВКА!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Мдаа...Пожарната все инициативата от ицката и компания и ги лиши от правилен ход.

 7. 7 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1099 Любопитно

  Тук едни като нямат какво да кажат ново,дъвчат до безкрай много старо!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 8. 8 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 232 Неутрално

  В никакъв случай не можем да допуснем да подменят промяната, както направиха пред 90та. Борисов и мафията не трябва да пишат конституцията. Прокуратурата си остава същата, а няма и помен от електронно гласуване. По същество нищо, но ще заложат за следващите 30 години подводните камъни, с които да останат на власт.

 9. 9 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  Смешник.

  Оставка, бе толуп!

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 10. 10 Профил на comentor
  comentor
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Стига "перестройки" - предложените промени (ако са приложими) могат да се приемат със квалифицирано мнозинство от обикновено народно събрание.
  А велико народно събрание крие риск от промяна на ориентацията на страната и пълна путинизация.
  Те не го искат в селото той за поповата къща пита ...
  НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ
  ЩЕ Я ПИШЕ
  НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ.
  СЪС СТАРИ МУТРИ от ВИС И СИК...НОВА ДЪРЖАВА НЕ СТАВА
  Великото Народно Събрание го върни на Путин, барабар със АЕЦ Белене и Балкански Поток.

 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  Не нова конституция, а нов главен прокурор и търсене на отговорност за всички, които доведоха страната ни до състояние на мутраджийски вертеп !

 12. 12 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 272 Весело

  Хахаха и залпа започва... Истината е , че за пръв път реално може да се свика ВНС, Борисов постави добра тема за дебат и много интерезна везна - остаква само през ВНС . Тоест няма да има оставка, понеже едва ли Бсп ще подкрепи ВНС.

 13. 13 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Хитро написано..без обичди, без грубости, сугерира воля за разбирателство, компромис. А това искат мнозинството българи, които не са от най младите. Който го е писал това, акъл е имал в главата.

 14. 14 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Борисов се прави на луд като една истинска мутра.
  Борисов ОСТАВКА!!!
  Кое не разбра.
  Ти не можеш да направиш нищо свястно.

 15. 15 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Дискредитиран, уплашен и чудещ се как да се закрепи още малко, за да доизпълни поръчките на задкулисните си кукловоди.
  Само ще удължи агонията си...

 16. 16 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  Време е законите да се спазват!
  Крадците - в затвора! Не само кокошкарите!

 17. 17 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 701 Неутрално

  В никакъв случай не можем да допуснем да подменят промяната, както направиха пред 90та. Борисов и мафията не трябва да пишат конституцията. Прокуратурата си остава същата, а няма и помен от електронно гласуване. По същество нищо, но ще заложат за следващите 30 години подводните камъни, с които да останат на власт.
  —цитат от коментар 8 на Are de


  Ха, ха...ами побеждавате на изборите за ВНС и вие ще я пишете бе:)))))

 18. 18 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 701 Неутрално

  В никакъв случай не можем да допуснем да подменят промяната, както направиха пред 90та. Борисов и мафията не трябва да пишат конституцията. Прокуратурата си остава същата, а няма и помен от електронно гласуване. По същество нищо, но ще заложат за следващите 30 години подводните камъни, с които да останат на власт.
  —цитат от коментар 8 на Are de


  Ха, ха...ами побеждавате на изборите за ВНС и вие ще я пишете бе:)))))

 19. 19 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 272 Весело

  Дори да има оставка , като политически ход е много добър, защото засяга "рестарт" на Христо Иванов , 120 депутати на Слави Трифонов и протестите през всички години до сега... Чисто политически ход, който е много добре изпипан. Всъщност и в двата случая Борисов печели. Не знам дали е чел една книга, но политиката е разбира по интуиция...

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#15] от "trafopost":

  "Дискредитиран, уплашен и чудещ се как да се закрепи още малко, за да доизпълни поръчките на задкулисните си кукловоди."

  Има да се достроява Руско-Сръбски поток, да се наливат милиарди в Гьола, да се строи пристанище към ТЕЦ-а на Доган, дето при нужда да акостират руски военни карабли...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ма молА ви, Дневник. Оставете хората да ГЛЕДАТ речта, а не да я четат. Защото трябва да се види как недоразумението срича, заеква, прочита грешно, как гласът му трпери от страх и несъгласие със СОБСТВЕНИТЕ му мерки.

  Речта е БЕЗЦЕННА!

  https://www.dnevnik.bg/video/boiko_borisov/2020/08/14/4102510_kakvi_promeni_v_konstituciiata_shte_predlojat_ot_gerb/

 22. 22 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  Почвам ред по ред.
  "След години на атаки от несистемни и провалени политически играчи, хули и фалшиви новини, ерозира доверието в институциите. Появи се естественият бунт на младите хора."
  Значи той се идентифицира като несистемен провален политически играч, защото поровала на институциите си е в зенита си след 10 години ГЕРБ.

 23. 23 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Смешен, нагъл и лъжлив тулуп. За свикване на ВНС пелтечеше още през ноември 2016г., не, че направи нещо по темата освен да излъже за пореден път вярващите му глупаци. Оставка, съд и при бай Ставри!

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 24. 24 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Аз см против мажоритарно избиране на партиен принцип. Не мисля че обществото е узряло да гласува за личности.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 25. 25 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Чисто политически ход, който е много добре изпипан. .
  —цитат от коментар 19 на Yana Derevyanchenko


  Оставаше и да не срича и заеква, и да не се поти от неудобство... Тогава можеше и да е добре изпипан.

 26. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  В новата пиеса НЯМА РОЛИ ЗА бойко и Шайката !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#15] от "trafopost":"Дискредитиран, уплашен и чудещ се как да се закрепи още малко, за да доизпълни поръчките на задкулисните си кукловоди."Има да се достроява Руско-Сръбски поток, да се наливат милиарди в Гьола, да се строи пристанище към ТЕЦ-а на Доган, дето при нужда да акостират руски военни карабли...
  —цитат от коментар 20 на Norman Granz


  ++++++

 28. 28 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  "Това правителство убеди европейските ни партньори да ни приемат в най-вътрешния кръг на европейска интеграция - Еврозоната и Банковия съюз!"
  Всъщност не са ни приемли. Приеха ни под условие в чакалнята.
  А в накй-вътрешния - Шенген, когато ни гласуват доверие да сме граница на ЕС, ни отклазват много години, въпреки неистовите опитите на Борисов да го изтъргува.
  Отново лъжи и манипулации от Борисов

 29. 29 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Хитро написано..без обичди, без грубости, сугерира воля за разбирателство, компромис. А това искат мнозинството българи, които не са от най младите. Който го е писал това, акъл е имал в главата.
  —цитат от коментар 13 на von_seeckt

  Прочетено със толкова злоба, че не можах да го изслушам до края.
  Майстор е на пинизите, нали? Виждам че привържениците му с това се гордеят - няма с какво друго. Само пинизите им останаха.

 30. 30 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#22] от "Doge":

  Гледай видеото. Безценно е.

 31. 31 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Даже и Виденов като сдаваше властта не е бил толкова уплашен, ми се струва...

 32. 32 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  ,,Несистемни играчи”.....Незнам защо в момент на толкова сериозна реч се сетих за Ненчо Балабанов 😄

 33. 33 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  И кой по дяволите му пише промените в конституцията този? Тъпата кърджалийска п@тка или Карадайръ, или пък Цецка Цачева. А бе ей, сульо, дали пък няма да оставим в твоите ръце промяна на конституцията, а простак?
  Досега не протестира, но довечера съм на площада.

 34. 34 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  Продължавам
  Така се превърна (президентът) и затвърди като фигурант и слуга на олигархията.

  Няма как президента да е слуга на олигархията, след като той няма нито законодателна нито изпълнителна власт, от която олигархията има нужда да съществува. Слугите на олигархията трябва да се търсят в НС и Мин. съвет.

 35. 35 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 979 Любопитно

  За какви успехи говори Баце...
  Сигурно живее в паралелна вселена...

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 36. 36 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Голям стратег е Борисов - с един ход превърна матова ситуация в патова. Да не говорим, че ако противника го подцени, може да обърне играта.

 37. 37 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Каракачанти даде веднага заявка какво ще представляват обсъжданията на новата конституция - тотални популистки не европейски простотии, които ще се дъвчат и ще изместят фокуса от истинските промени в съдебната система и прокуратурата, 2-3 години протакане до следващото ОНС, докато прикрият през още хиляда офшорки следите, докато не изгорят всички досиета и улики,

 38. 38 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  Не видях някой да коментира предложенията по същество :)

  Всички коментират личността на Баце :)

  И после искате демокрация - ми не става така. :)

 39. 39 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Първо оставка!

  От къв зор неграмотния Боку и шайката му айдуци ще променят част от Конституцията?!

  Най-правилното е Боку в кауша и там да разказва спомените си на какСевда милионерката!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 40. 40 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  Лозунгът "Всички вън" е деструктивен и дълбоко погрешен.
  Всъщност е много павилен. Никой от политическите лидери на парламентарно представените партии не може дори да се доближи до протестиращите без да бъде освиркан и охулен. Никой от тях не е припознат , като алтернатива на статуквото.

 41. 41 Профил на Geo
  Geo
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Исканията на протеста са ясни - две оставки и реформа. Вместо това ни се предлага ВНС. ББ продължава да упорства, че е сценарий на обидени и засегнати олигарси плюс Радев, че нямало излъчени конкретни лица и политики, все едно това може да стане и някога е ставало на площад напълнен от гражданско недоволство. И продължава да плаши с "какво ще стане после", все едно е безалтернативен...

  Истината ще ви освободи
 42. 42 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 951 Неутрално

  На видеото тулупа е доста жалка картинка!

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 43. 43 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 1044 Весело

  "Успехите ми се оказаха недостатъчни ..."

  Боже, прибери си вересиите.

  "Да, България"
 44. 44 Профил на und16569194
  und16569194
  Рейтинг: 53 Неутрално

  До коментар [#33] от "stanislavdi":

  Севда.

 45. 45 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  До коментар [#8] от "Are de":

  Който ще гласува конституцията, той ще я и пише. Засега се очертава това да са ГЕРБ, БСП, ДПС, Слави Трифонов и под.
  Ега ти новата конституиция. Може да е по-лоша и от старата.

 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Весело

  Единственото нещо, за което трябва да се притесняват премиер и компания е, че са им необходими добри адвокати в съда ! Като се има предвид, че Доковска няма да бъде сред тях, остават познатите Марковски и нему подобни !

 47. 47 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Борисов е великан.
  10 години на политическата сцена и 10 години печели избори след избори.
  Най-успешния политик на прехода, въпреки фалшивите новини!

 48. 48 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  Не видях някой да коментира предложенията по същество :)Всички коментират личността на Баце :)И после искате демокрация - ми не става така. :)
  —цитат от коментар 38 на realguru


  ПО същество: сега има закони - да се спазват!

 49. 49 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хитро написано..без обичди,
  —цитат от коментар 13 на von_seeckt


  Да бе. Първата част е единствено хвърляне на кал по протестиращите, включително и по младите хора, които иначе уж подкрепя (в протеста срещу него).

  И чукчата-писател, дето му е писал речта, която маймунът срича и заеква, явно е типичен представител на гербавата посредственост, компенсирана със злоба и арогантност.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#29:"blagoj"][/quote]

  Политиката, първо е изкуство да обедиш хората да гласуват за тебе.В Америка затова организират огромно, скъпо струващи маскаради, у нас това става с пинизи.

 52. 52 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Мозъкът на сикаджията е вързан директно за устата и между тях няма буфер.

  Не е ясно дали речта е породена от мисъл или мисълта - от реч.

  Затова говорът му е леко несвързан и всяко изречение противоречи на предишното.

  Единствено злобата е постоянна.

  Сикаджията напълни шкафчето и реши да вика за Велико народно събрание.
  Преди това беше зает да пълни шкафчето.

 53. 53 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Голям стратег е Борисов - с един ход превърна матова ситуация в патова. Да не говорим, че ако противника го подцени, може да обърне играта.
  —цитат от коментар 36 на bpcorp


  Гледай речта и го виж колко е жалък, за да разбереш колко не си прав.

 54. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Весело

  " Успехите ми се оказаха недостатъчни..."

  Всъчност, предостатъчни са, но само за сараите и престъпния модел у нас !

 55. 55 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Ролята на тиквите и калинките за "успехите" е по-скоро със знак минус. А вицът, че Дани Ръбъл, тъпата кърджалийска п@тка и останалите безгръбначни ще пишат конституция, не е смешен. Самите "идеи" са механичен сбор от популистки предложения с цел мимикрия на системата.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 56. 56 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Надявам се БСП или ДПС да не му уйдисат. Макар че с всички останали Борисов събира 162-ма, а трябват 160. Мутрите вън! Пък после ще му мислим за конституционни и други промени. Кой ще те търпи още бе, наглец?

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 57. 57 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Това не е спешно да ме търсите. Спешно не спешно. Това е просто, казва си, че е проста жената и си кара. Когат’ си прост е лесно.

 58. 58 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  Протестът не роди своите автентични водачи. Повече от месец протестиращите не конкретизират исканията си отвъд оставките.

  Няма и нужда. Плоските номерца да угодиш на това-онова, но да не си одадеш оставката няма да мине този път.

 59. 59 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2215 Любопитно

  Силна реч. Без недомлъвки, конкретна, решителна, каквото и да е отношението ми към ГЕРБ, браво. Ще е запомняща се есен.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 60. 60 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  "членовете на Съдебния съвет на съдиите ще се избират седем от професионалната общност, тоест от самите съдии и шест от Народното събрание, избрани с мнозинство от две трети от народните представители"

  Не съм съгласен политици да избират членове на Съдебният съвет. Така се получава, че няма разделение на властите. Ако политици избират после тези членове ще са зависими.

  ДБ=БКП
 61. 61 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 951 Неутрално

  За какви успехи говори Баце...Сигурно живее в паралелна вселена...
  —цитат от коментар 35 на alchemist


  Шкафчето, къщичката и магазинчето в Барселона, къщичката в Гърция от вчера, и колко още незнайни придобивчици...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 62. 62 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Борисов е великан. 10 години на политическата сцена и 10 години печели избори след избори. Най-успешния политик на прехода, въпреки фалшивите новини!
  —цитат от коментар 47 на Александър


  Никакъв великан не е, но тези дето уж са му опозиция са много дребнички.

 63. 63 Профил на jjg4o648764
  jjg4o648764
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А аз предлагам съд и затвор за Тиквата, Горанов, Гешев, Пеевски, Пепи Еврото и целата останала сволоч от ОПГ-то.

 64. 64 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#56] от "gun":

  Сега ще се се съберат за кворум. Слушай какво ти казвам. Като им свирне и ще влязат под строй

 65. 65 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Борисов е великан. 10 години на политическата сцена и 10 години печели избори след избори. Най-успешния политик на прехода, въпреки фалшивите новини!
  —цитат от коментар 47 на Александър


  Гледай речта да го видиш как пелтечи твоя "великан". Един жалък, притиснат до стената, уплашен човечец.

  Добре, че тая вечер ще го гледа и цяла България по новините. Страхотно е. Българите може да не знаят какво точно прави конституцията, но всеки човек надушва страха.

 66. 66 Профил на Помuяр
  Помuяр
  Рейтинг: 638 Весело

  Скромен както винаги.

  ТЪПАК! АЗ СЪМ Ш***Н ТЪПАК!!!
 67. 67 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#60] от "anonim440":

  Ама нали тва искаше ДеБъ?
  Или като го говори Бойкикиев не е намеса в съдебната власт.. 😂

 68. 68 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Дано ако има нова конституция тя е да е добра и да се спазва. Защото в България законите не важат за всички, и това се вижда.

  ДБ=БКП
 69. 69 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  Рестарт, извършен от същите криминални среди с корени в бившата ДС, към които се числи и ПП ГЕРБ< ще означава пропилян живот на още 2 поколения.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 70. 70 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  "Защото желанието за правова държава, за законност, за нови лица не може да се постигне с грубо нарушение на правото и закона. И българите усетиха това."

  Никой не е погазвал "грубо" закона. няколко нарушения на Закона за движение по пътищата, не може в никой лсучай да бъде наречен "грубо нарушение на правото и закона."

 71. 71 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#8] от "Are de":Който ще гласува конституцията, той ще я и пише. Засега се очертава това да са ГЕРБ, БСП, ДПС, Слави Трифонов и под. Ега ти новата конституиция. Може да е по-лоша и от старата.
  —цитат от коментар 45 на Мондиана


  Е вие нали се каните да спечелите изборите???

 72. 72 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 677 Неутрално

  кво ше ги провиш тия пари бе човек имаш ти за хилядо живота , КЛЕПТОМАН

 73. 73 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3397 Неутрално

  Мога да се заяждам с достоверността или манипулативността на всеки абзатц, отделни изречения или дори думички. Но няма смисъл.
  Цялото, цялото е умишлено манипулативно, което донякъде е разбираемо, но важното е, че уж "добрите намерения" са "троянски коне" с мошенически цели.

  А и само си помислете как КорифеЯТ ИМ Дани Ръбълъ ВИ джурка Конституция!
  Която тържествено се внася и гласува от одиозни фигури като ТКП и Релсата!

  На това му вика народа ... те в село го не искат - то за поповата къща пита!

 74. 74 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 734 Весело

  Успехите ми се оказаха недостатъчни...
  —цитат от коментар 0 на Дневник


  в краденето ли бе Тиквоч ?!
  НЕееееееееееееееее !
  в тая област ти си баш майстора !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 75. 75 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#36] от "bpcorp":

  От коя землянка излъчихте речта ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 76. 76 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  До коментар [#38] от "realguru":

  " Не видях някой да коментира предложенията по същество :)

  Всички коментират личността на Баце :)

  И после искате демокрация - ми не става така. :)"

  Какво му пречеше да направи всичко това през тези 11 години, че да му " коментирам предложенията" ? Честно казано, не му коментирам и личността по една пределно проста причина: тук такава НЯМА ! Ща не ща, пиша относно модела на сараите - само на това сме свидетели в тази превзета от тях държава !

 77. 77 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#65] от "BLM":

  Страхлив звучи твоя идол Бойкикиев.
  Всеки път като говори заеква и няма капка увереност в тембъра си.

 78. 78 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  "..."... крадем в огромни мащаби, развращаваме нацията и (между другото) служим на руските стратегически интереси на Балканите и в Европа.ОСТАВКА!!
  —цитат от коментар 5 на Norman Granz

  Гърнец, със същите опорки громехте и Костов.
  Кражби, непрозрачна приватизация, Мистър 10%, , Славчо Христов.Унищожаване на образованието, обслужване руските интереси-продажбата Лукойл.
  Нема ли нещо ново?

 79. 79 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 986 Любопитно

  Определено успехите не бяха достатъчни с това което се похарчи и затри,но те и не бяха чак толкова желани.
  Разбитра се и аз, и той говорим обществените ползи,а при личните облаги... ОХООО там какви успехи бяха,подаръци и къщи за милиони дарени от Европа и местния ратай на около стотина Бокоизбрани.
  От един месец неможем само да ги преброим "успехите",камо ли да им се насладим.
  Как само притиснаха Артекс и ги смазаха, та свалиха цените за маса народ до 600лв./кв.м и какви ли не чутовни подвизи около КТБ.И как се опънаха на руснаците та само 1,2 милиарда в канала...ама то пари за семки са това.

 80. 80 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Скромен както винаги.
  —цитат от коментар 66 на Помяр


  И добре образован.

 81. 81 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Весело

  До коментар [#51] от "von_seeckt":

  Прав си - бойко ги Обеждава - води ги на обеди !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 82. 82 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 734 Весело

  бай Тиквоча в най- добрата му роля: на разсърденото и обидено детенце !
  сега не ви щъ кукличките и парцалчетата, ама 10 години ви го вкарвах хубавоооооооо !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 83. 83 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  "Започна всекидневно нагнетяване на огромно политическо напрежение. Подобна симбиоза е изключително опасна за демокрацията. По светофарите на жълтите павета и колоните на Орлов мост се появиха бесилки и ковчези, а сградите - символ на държавността, бяха поругани. Червена боя обля сградата на парламента и центъра на европейска София!"
  НАПРОТИВ! Правото на мирен протест е в основата на демокрацията. Самото неразбиране на това е огормен проблем за Борисов. Инстиуциите бяха проугани не от протестиращите , а от управляващите, защот те ги превърнахах в това което са. Ако петно боя по съдебната палата е поругаване, какво е незачитащия конституцията Иан Гешев за главен прокурор?

 84. 84 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  "Започна всекидневно нагнетяване на огромно политическо напрежение. Подобна симбиоза е изключително опасна за демокрацията. По светофарите на жълтите павета и колоните на Орлов мост се появиха бесилки и ковчези, а сградите - символ на държавността, бяха поругани. Червена боя обля сградата на парламента и центъра на европейска София!"
  НАПРОТИВ! Правото на мирен протест е в основата на демокрацията. Самото неразбиране на това е огормен проблем за Борисов. Инстиуциите бяха проугани не от протестиращите , а от управляващите, защот те ги превърнахах в това което са. Ако петно боя по съдебната палата е поругаване, какво е незачитащия конституцията Иан Гешев за главен прокурор?

 85. 85 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1795 Весело

  С две думи, ББ каза: Трай коньо за зелена трЕва

 86. 86 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#65] от "BLM":Страхлив звучи твоя идол Бойкикиев. Всеки път като говори заеква и няма капка увереност в тембъра си.
  —цитат от коментар 77 на Александър


  Ми де'а знам - Христо акостира с една лодка на пристанището на един от най-опасните хора в България, заради което сега твоят "великан" пелтечи по четена реч и прави промени. Кой, мислиш, е страхливият?

 87. 87 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Весело

  До коментар [#59] от "etty1":

  Силна като надгробно слово.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 88. 88 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Късно е либе за китка.
  Това, ако го беше казал преди 7-8 години, някой можеше и да клъвне.
  Днес си като прочетен, жълт вестник - лъжеш и говориш глупости, смачкан, ненужен и непотребен.
  Напускай!

  Аз не зареждам в Лукойл.
 89. 89 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  "Същевременно опозицията в парламента не се припознава като алтернатива, защото е слаба, безпомощна и неспособна да произвежда законодателни решения, които да са коректив на управлението."

  Когато баце е прав, прав е. Не мога да не се съглася, че парламентарната опозиция не е реална алтернатива, а единствено "стани да седна".

 90. 90 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#29:"blagoj"]
  —цитат от коментар 51 на von_seeckt
  Политиката, първо е изкуство да обедиш хората да гласуват за тебе.В Америка затова организират огромно, скъпо струващи маскаради, у нас това става с пинизи. [/quote]


  ....да Убедиш естествено. Благодаря на кмета за забележката!

 91. 91 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#78] от "4ort":

  "Гърнец, със същите опорки громехте и Костов."

  Ти нещо си слънчасал.

  Никога не съм твърдял друго, освен че Костов е най-успешният държавник в новата история на България - човекът, който пое държавата банкрутирала след червеното управление на Виденов и я изведе до преговорен процес за НАТО и ЕС.

  Докато мошеникът, когото подкрепяш, му викаше Гаргамел.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 92. 92 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Късно е либе за китка
  —цитат от коментар 88 на simval


  Може би най-адекватният отговор на менталните мъчения на Борисов.

 93. 93 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Простата мутра май дава и ултиматуми за оставката на парламента. Проста мутро, ти сегашната конституция не знаеш, нова ще ми пишеш. Мутро, по конституция ти си изпълнител на волята на парламента, а не обратното. Ама така ще е, като си подбрал такива като простата кърджалийска пут_а, които принизиха парламента до прост изпълнител на волята на ТУЛУПА и командващите го сараи и КОЙ.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 94. 94 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  "Това правителство продължава да води страната през пандемията с минимум щети, мобилизирахме милиарди в подкрепа на здравната и социалната системи, хората и бизнеса."

  Нищо подобно. България ден след ден влиза в различни списъци на различни държави, за които се налага карантира след влизането в страните им от територията на България. А за здравната система, само ще дам примера, за гастроентеролозите, които ликуват болни от КОВИД в Добрич, повече не е нужно.

 95. 95 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#86] от "BLM":

  Бойкикиев е страхливият. Казвам го без да се замисля дори. Целият панаир с лодката беше от страх, че никой не иска да протестира срещу "лошия" Борисов и че ДеБъ пак ще съберат 3% на скедващите изборите. Затова и трябваше да се направи провокация и евтин ПР.

 96. 96 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Весело

  До коментар [#90] от "von_seeckt":

  Да убедиш а не да откраднеш изборите както прави герб.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 97. 97 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Казвам го без да се замисля дори.
  —цитат от коментар 95 на Александър


  Знаем 😁😁😁

 98. 98 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Дани Кирилов няма право да пише във Фейсбук, но ще пише конституция.
  Пълен тестикул.

 99. 99 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Весело

  БОЙКО, КАКВО СТАНА С ШЕНГЕН !?!?!?!?
  КОЙ Е ВИНОВЕН !?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 100. 100 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 967 Весело

  Успехите ми се оказаха недостатъчни – предлагам рестарт на системата
  ...
  Аз пък редлагам
  ОСТАВКА
  СЪД
  ЗАТВОР

  В Русия съм! В Русия съм!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK