Велика народна подмяна (реакциите за "решенията" на Борисов)

Нова конституция следва да отразява и закрепва постиженията на вече осъществена обществена и икономическа модернизация, а не да бъде последно издихание на политическия модел "Бай Ганьо-Бай Тошо-Бай Кой".

© Цветелина Белутова, Капитал

Нова конституция следва да отразява и закрепва постиженията на вече осъществена обществена и икономическа модернизация, а не да бъде последно издихание на политическия модел "Бай Ганьо-Бай Тошо-Бай Кой".Велика народна подмяна - един от най-кратките, но особено точни коментари във Фейсбук на речта на премиера Бойко Борисов в петък е на политолога Даниел Смилов (негово мнение по темата четете тук). "Дневник" събра без претенция за изчерпателност още реакции от мрежите за идеите на министър-председателя.


Самуил Петканов, "Не!Новините":


Борисов: Дани, недей писа във Фейсбук, че ни излагаш.
Пак той: Дани, я напиши една нова конституция.


Евгений Кънев, икономист:


Един от любимите ходове на авторитарната власт: да се предложат много промени, за да не промени това, което хората искат и трябва да се промени.


Коя от всички предложени промени променя нещата, заради които се протестира?


"Промени се, за да не се промениш".


Явно Бойко Борисов буквално е следвал съветите на Тодор Живков , смятал е като него да векува във властта и затова е пропуснал като ментора си най-важния принцип на авторитарите: "подготви си наследник".


И сега понеже му трябва време без да дава властта на Радев, а е много далеч до редовните избори при тези протести - най-елегантният начин за НЕГОВОТО оцеляване е Велико народно събрание.


Теодор Ушев, режисьор:


Очакваме и прокурорът да обяви своите условия за подаване на оставката си - отменяне на земното притегляне и нова метеорологична единица.


Стояна Георгиева, главен редактор на "Медиапул":


Преди да съобщи предложенията си за нова конституция, премиерът на няколко пъти натърти, че протестът е сценарий на ОЛИГАРХИЯТА или че е превзет от ОЛИГАРСИ. Това няма как да е вярно, защото при олигархията парите и политическата власт винаги съществуват в симбиоза, понякога дори събрани в едни и същи лица. Освен богатството, неотменима част от нея винаги е била и е властта - тоест бизнес, който трупа пари чрез политическата власт, а тя работи за него.


Тоест щом Борисов признава наличие на олигархия, при това толкова мощна, той признава, че ръководи ПРАВИТЕЛСТВО НА ОЛИГАРХИЯТА. А тя няма как да иска да се детронира, както не иска и Борисов, видно от предложенията му за ВНС и нова конституция, които всъщност да циментират сегашната ОЛИГАРХИЯ.


Радан Кънев:


"Решенията" на Борисов са безотговорно и несериозно отношение към иначе важния и труден дебат за конституционни промени. Темата за нова българска конституция не може да бъде дъвка за уплашени политикани в затруднение. Отговорът на институционалната, здравна и социално-икономическа криза не може да бъде даден в панически опити за оцеляване:


1) ВНС се свиква на база на проект за конституция, изготвен и одобрен от редовното НС. Не можем да приемем за сериозно Данаил Кирилов да изготви конституционен проект, а 44 НС, което единодушно избра сегашния ВСС и прие десетки законопроекти, които циментират статуквото, да го одобри.


2) Нова българска конституция трябва да отразява на първо място новия консенсус в обществото и на второ, но не по важност - таланта и усилието на най-добрите български юристи. Партия ГЕРБ и 44 НС са напълно негодни да покрият и двата критерия.


3) Обществото ни - както самият Борисов неведнъж правилно отбеляза - има спешни и неотложни задачи, свързани с пресрещането на здравната криза, преодоляването на икономическта депресия, стратегическото инвестиране на средствата по NextGenerationEU и Зелената сделка и съответните дълбоки реформи в енергетиката, земеделието, индустрията, образованието, здравеопазването, околната среда.


4) Нова конституция следва да отразява и закрепва постиженията на вече осъществена обществена и икономическа модернизация, а не да бъде последно издихание на политическия модел "Бай Ганьо-Бай Тошо-Бай Кой". Тя трябва да бъде дело на успешно ново поколение, а не на провалени ченгета.


5) Най-сетне - очевидно е, че в обществото има изцяло нови настроения и разположение на силите в политиката. Абсурдно е досегашното, изчерпано мнозинство да остави в наследство поредното юридическо недоносче.


В заключение: Нека въобще не се хващаме на тази въдица. Борисов не предлага обществени промени, камо ли "рестарт", а поредни селски тарикатлъци. Е, този път се надявам, че няма да минат.


Радослав Бимбалов, рекламист:


След днешната 13-минутна реч на премиера ми се иска да му кажа само две неща:


1. Не ни казвай, премиер-мутро, че искаш да рестартираш държавата. Държавата не е джип. Не се рестартира с едно завъртане, нито от теб, нито от кретените, с които си се обградил. Имахте повече от 10 години да промените поверената ви държава. Не просто не го направихте, а задълбочихте феодалния строй, в който живеем.


2. Не ми ГОВОРИ ТАКА! Не изпитвам и грам уважение към теб и това няма да се промени нито като ми крещиш като Хитлер, нито като ми тропаш по бюрото като Хрушчов. А докато ми се правиш на Путин, не забравяй, че АЗ плащам заплатата ти, АЗ наливам нафтата в джипа ти (който е МОЙ), АЗ пълня и чекмеджетата, и офшорните ти сметки! Няма да търпя непочтителното ти уважение и няма да позволя да използваш позицията, която АЗ съм ти дал, за да ме плашиш със закони, които не спазваш. Ти, уважаеми премиер-мутро, си един обикновен, ниско образован и много зле възпитан мой служител. И АЗ мисля, че не желая повече да работиш за МЕН. Точка.


Христо Комарницки, карикатурист във в. "Сега" и "Прас прес":


1. Исканията и целите на протеста бяха ясни от самото начало - оставка на Борисов и Гешев. Протестът никога не е искал нова конституция и избори за ВНС. Такива желания може би имат само някои от протестиращите, но те не са общовалидни.


2. Писането на нова конституция не става за една-две нощи на нощното шкафче, до патлака. Това е занимание сериозно, работа на специалисти, с каквито ГЕРБ не разполага, както е видно от състоянието на законодателната му дейност.


3. Промените в конституцията би трябвало да се извършват само след продължителни обществени дебати, увенчани с постигането на широко съгласие. Те не бива да са резултат на отчаяно среднощно хрумване на никой властник, пък бил той и генерал, д-р на педагогическите науки, и носител на черен колан.


4. Доколкото си спомням, последното ВНС изготви новата конституция в процеса на мандата си. Намирам за абсолютно неприемливо да се предлага готова Конституция, написана от сега управляващите, а ВНС да бъде принизено до обикновен регистратор и коректор на правописа на г-н Борисов и екипа му.


5. Но първо по значимост: ОСТАВКА!


Велислав Минеков, скулптор:


Мафията желае конституция!!!


Грета Ганева, адвокат:


Те му казват "ОСТАВКА", той им казва, че ще им пише нова Конституция. Алоу, Баце!


Великолепен опит на Борисов да влезе отново в играта, че и да остане в нея. И невероятен инстинкт на Христо Иванов, който с лекота го върна в изходно положение.


Радвам се да наблюдавам процесите на изчистване, развитие на обществото и израстване на гражданското мислене и самоосъзнаване


Михаил Хаджиянев, юрист:


Скъпи приятели конституционалисти, ето и няколко любопитни детайла относно дейността на правителството около свикването, провеждането и закриването на Велико народно събрание.


1. Ако се свика Велико народно събрание, не се назначава служебно правителство.


РАБОТИ съществуващото правителство, пък било то и в оставка.


2. Ако при свикването на Велико народно събрание не се възложи то да избира правителство, такова не се избира, докато вървят заседанията на Великото народно събрание. Година, две, три-колкото трябва. Не се избира и служебно правителство.


РАБОТИ съществуващото правителство, пък било то и в оставка.


3. След разпускането на Велико народно събрание, не се назначава служебно правителство, до избирането на ново Народно събрание и избирането на ново правителство.


РАБОТИ съществуващото правителство, пък било то и в оставка.


Тези три любопитни детайла показват, че г-н Борисов ще кара джипката, още дълго, след като сегашните прогимназисти кандидатстват за висше учебно заведение. Има хора, които могат да си помислят, че предложението за нова конституция е свързано с това обстоятелство.


Добромир Живков, социолог:


До вчера живеех в процъфтяваща страна, а от сутринта в страна, която се нуждае от спешен рестарт. Какво се е случило нощес?


Димитър Бечев, политически анализатор:


Нова конституция е новото "най-добре да си дойде Царят".


Димитър Павлов, журналист на свободна практика:


Пас, купа, пас, пика, пас, без коз, пас, пас, всичко коз, пас, пас, контра, пас, реконтра, Велико народно събрание.


Димитър Кенаров, журналист на свободна практика:


Ти му казваш "Развод ми дай", той ти вика, "Нема. Ше ти купим нова брачна халка."


Стефан Димитров:


Няма начин, статукво, загубило всякакво доверие, да подготвя ВНС и да пише нова конституция. Не трябва да да мине и няма да мине!


Васил Божков, бизнесмен, укриващ се в Дубай:


БМБ поиска да рестартираме системата и властта му.


Това означава:


- Рестарт на шкафчетата с евра и кюлчетата злато.


- Рестарт на такса "помагане".


- Рестарт на Шиши.


- Рестарт на инструмента с каскет.


- Рестарт на заграбването на бизнеси.


- Рестарт на погазването на Конституцията.


- Рестарт на геноцида над българите.


БМБ не иска да подава #оставка - иска да управлява до края на ВНС.


Да унищожим #хунтата, да има върховенство на закона, българското общество да решава съдбата си. Решението е #ДаСменимСистемата.


Петър Пунчев, радиожурналист:


ББ вика Ръбъла:


- Напиши конституция.


Дани сяда с чупка в кръста, вади химикалка и лист:


- Колко пъти, шефе?


Иванка Иванова, юрист, съветник по правните въпроси в президентството:


Експресен принос към конституционното право:


1. Народното събрание може да гласува решение за свикване на Велико народно събрание само с разрешение на наблюдаващия прокурор.


2. Всички бивши и действащи главни прокурори са членове по право на Великото народно събрание. Член по право на ВНС е и задължителната военна служба.

3. Народното събрание може да изслушва главния прокурор всеки ден, но депутатите не са длъжни да му задават въпроси.


4. Всеки Висш съдебен съвет, който е бивал "прекратен", незабавно се е възобновявал.


5. Ако ще има Съдебен съвет на прокурорите, следва да има и Досъдебен.


6. Не е правилно да има два отделни Инспектората. Трябва да са поне три, за да може когато двамата се разследват един друг, третият да докладва пред Брюксел.


7. Момент. Инспекторатите сега не са ли три?


8. Когато може да се ограничи правото на изразяване на министъра на правосъдието, няма нужда да се ограничават и конституционните му правомощия.


9. Конституционните правомощия на министъра на правосъдието и без това са отрицателна величина.


10. Вярвайте ми, мога така цял ден. Няма нужда да ми благодарите. Мислете, преди да гласувате.


Михаил Екимджиев, адвокат, пред "Медиапул":


Той иска да си отвоюва време. Борисов ни казва: Аз ще ви седя на главите поне още два месеца, а после ще ви наложа конституция, каквато аз искам. Това го прави по абсолютно демагогски начин, защото много хора искат нова конституция.


Идеите на Борисов са един откровен и долнопробен политически блъф, чрез които той може да постигне два изключително вредни за обществото резултата. Първият вреден резултат е, че Борисов няма да подаде оставка поне през следващите 2-3 месеца. Сегашното Народно събрание, доминирано от ГЕРБ, ще решава дали предложението ще бъде разгледано в двумесечния или в петмесечния срок. Това е първият селски трик на Борисов.


След това президентът трябва да изчака най-малко три месеца за свикването на изборите по технологични причини. Общо 7-8 месеца до изборите ни е гарантирано, че трябва да траем това управление. До самата оставка на Бойко Борисов ще има около три месеца.


Този парламент, доминиран от ГЕРБ, ще реши каква да е новата конституция. Проектът за промените ще бъде изготвен от това Народно събрание и Великото Народно събрание може само да ги приеме или отхвърли, а не да ги измени по същество. Това е политически, морален и юридически парадокс, защото едно управление, което е загубило доверието на хората, ще ни натрапи свой проект за конституция., с който бетонира недосегаемостта на главния прокурор за поне още 4 години.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (166)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Болшевиките и криманлния олигархичен контингент ще се борят със нокти и зъби конституцията на Андрей Луканов и Александър Лилов да не бъде докосвана! Тя ги направи богати и неподвластни на закона!

 2. 2 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  ББойко не е интересен... в 19 ч какво ще изреве червения президент? Ще вдига ли юмруче пак?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 3. 3 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1829 Весело

  Няма автор значи ги е срам от това което са написали

 4. 4 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  Не ви е срам ! Да сложите Васко най накрая !

 5. 5 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1829 Весело

  аз съм ВНС което да отмети тази глупост ВНС

 6. 6 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Подценявайки и унижавайки гражданите и техните справедливи протести, мутрата си вкара страхотен автогол

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Интересно е, че всички подбрани коментиращи са от групата на умнокрасивите.
  После говорим за плурализъм, демокрация и свобода на словото!?

 9. 9 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Баце криво ляво с вар и киреч се оправя, чат пат. ама къде се хукна по конституциите сега

 10. 10 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2770 Весело

  Барни Ръбъл не може детски пъзел да нареди, ще ми пише Конституция!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 11. 11 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  Конституцията трябва да се промени в едно - 2 мандата макс., а не като мутрата безсрочно с избиратели роми и 15% невал. бюлетини.
  ОСТАВКА

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Кукловодите на протеста са объркани и смутени! Брилянтен ход на Борисов. За съжаление от всичко това губи България.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  До коментар [#10] от "Николай Колев":

  Министърът ли пише Конституцията !? Ти да видиш !

 16. 16 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Струва ми се неприемливо и нередно един олигарх да диктува и финансира протести за смяна на системата :
  "Публикации
  Васил Божков
  59 минути ·

  БМБ поиска да рестартираме системата и властта му.
  Това означава:
  🔄 Рестарт на шкафчетата с евра и кюлчетата злато.
  🔄 Рестарт на такса „помагане“.
  🔄 Рестарт на Шиши.
  🔄 Рестарт на инструмента с каскет.
  🔄 Рестарт на заграбването на бизнеси.
  🔄 Рестарт на погазването на Конституцията.
  🔄 Рестарт на геноцида над българите.
  БМБ не иска да подава #оставка – иска да управлява до края на ВНС.
  Да унищожим #хунтата, да има върховенство на закона, българското общество да решава съдбата си. Решението е #ДаСменимСистемата.
  2 хил.2 хил.
  124 коментара184 споделяния
  Харесва ми
  Коментар
  Споделяне
  Васил Божков
  4 часа ·

  Не може онзи, който доведе България до Трета национална катастрофа, да дава политически предложения. Единствената му цел е да спечели време. Единственото решение е #оставка.

  #Оставка и на главния прокурор, който твърди, че е инструмент на Бога, и погазва законите, който трябва да защитава.

  Разследване на депутата Пеевски, който си купи държавата и институциите й.
  #Възмездието идва.

  #БъдетеСмели

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  Толкова за гербавата опорка, че Борисов хванал някой поо бели гащи. Много бързо напоследък ви се спихват опорките.

 19. 19 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3510 Весело

  Дани е най силният юрист на ГЕРБ и е министър затова е Министър на правосъдието.Другият силен юрист с подобен интелект на Дани е главен прокурор.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#15] от "Dankol":

  Ами че кой? Нали той е правното острие на ГЕРБ, министър на правосъдието, преди това преседател на правната комисия 5 години. Ти да видиш, Данаил Кирилов със забрана да пише статуси във фейса, ще пише нова конституция.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Винаги съм знаел, че Бг е пълна с конституционалисти:))) Всеки разбира, всеки дава мнения в....мрежата:)))

 24. 24 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6548 Весело

  До коментар [#2] от "chichka":

  Ще поведе червено-синята мъгла !!! :)

  [email protected]
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2770 Весело

  До коментар [#3] от "1001":

  Той и телефонния указател няма автор...
  П.П. Кое да има автор? Цитатите ли?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 27. 27 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  И аз съм пред голяма дилема !? Дали да гледам лаифове от продължаващите протести или "Теория на глупостта " по Нешънъл !?

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4784 Неутрално

  ПАК ПОЗНАХ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Барни Ръбъл не може детски пъзел да нареди, ще ми пише Конституция!
  —цитат от коментар 10 на Николай Колев


  И защо трябва той да я пише? Към МС работо постоянно експертна комисия, която всъщност пише проектозаконите. Давай другата опорка.

 30. 30 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Барни Ръбъл не може детски пъзел да нареди, ще ми пише Конституция!
  —цитат от коментар 10 на Николай Колев


  И защо трябва той да я пише? Към МС работо постоянно експертна комисия, която всъщност пише проектозаконите. Давай другата опорка.

 31. 31 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#10] от "Николай Колев":Министърът ли пише Конституцията !? Ти да видиш !
  —цитат от коментар 15 на Dankol


  По думите на Баце това е най-добрият юрист на ГЕРБ. Така че явно да.

  Veritas odium parit obsequim amicos
 32. 32 Профил на FL
  FL
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Какъв рестарт иска мутрата? Нали 10 години управлява и доведе държавата до небивал възход, а сега трябвало да се рестартира? Що така ви зацикли виндоса, бе? Щото се окрадохте, оплетохте в лъжи, съсипахте всичко, след вас ни море, ни гори, ни въздух ни остана, , щото си назначихте верни и прости .... , а искате да вършат работа като за умни?
  За какво ми е вашата Конституция,дето ще я пишат Цвета, Цеца и Цецо?

  Я марш оттука!

 33. 33 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Нека не си кривим душата. Протестиращите просто не оставиха на Борисов друг възможен ход. А Радев сигурно е бесен, защото служебен кабинет, назначен от него вече не е неизбежен.

 34. 34 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 114 Неутрално

  Другаря Бай Ганьо реши да избегне затвора. Как ще пишеш конституция, като още не можеш да четеш. Конституцията не е да държиш противопожарен шланг като школник или бухалка докато рекетираше от СИК.

 35. 35 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  Винаги съм знаел, че Бг е пълна с конституционалисти:))) Всеки разбира, всеки дава мнения в....мрежата:)))
  —цитат от коментар 23 на von_seeckt


  Друго си е банкянския еднокнижник - конституционалист нали? С главен мислител по правните въпроси Данаил Кирилов, който има забрана да пише статуси във фейсбук (но не и нова конституция).

 36. 36 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2770 Весело

  До коментар [#10] от "Николай Колев":Министърът ли пише Конституцията !? Ти да видиш !
  —цитат от коментар 15 на Dankol

  Не министъра, а най-добрите юристи на ГЕРБ. МинистЕра не трябва ли да е от най-добрите? Следиш ли ми мисълта, освен че се прокрадва съгласието, че Барни е непригоден?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  Забравили сте :

  Ивайло Дичев

  На място на протестиращите довечера бих обявил парад на победата и вдигане на лагерите.

  И оставане в готовност - в очакване Борисов да изпълни обещанието си, да разпусне това и да свика Велико народно събрание.

 40. 40 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  Почти един век преди Борисов
  тази тактика я пробваха
  НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИТЕ в ГЕРМАНИЯ - 1945 година

  Разгромени и мразени от Цял Свят
  те се опитаха да вземат участие в работите
  по регламентиране на Новия Следвоенен Ред в Европа и Света

  Не им се получи обаче
  Победителите от Войната ОТСТРАНИХА и ОСЪДИХА
  ТАРТОРИТЕ на ГЕРМАНСКИЯ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ
  Новият Следвоенен Ред в Европа и Света беше установен
  БЕЗ ТЯХНО УЧАСТИЕ

  Това трябва да стане и СЕГА

  Новият Дневен Ред и Утрешния Ден на България

  БЕЗ ГЕРБ и БЕЗ БОРИСОВ

 41. 41 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5629 Неутрално

  Проектът за нова конституция ще е на Пеевски, т. е. на ДПС и може да включва турския език като втори официален, като в Македония. Само царят мразеше толкова много българите като Борисов.

 42. 42 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#30] от "von_seeckt":

  Защото Барни Ръбъл е юридическото острие на ГЕРБ. Биографията му го подсказва. Повече от 5 години председател на правната комисия в НС и напоследък министър на правосъдието ( а съвсем напоследък със забрана да пише у сурататефтеря).

 43. 43 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И аз съм пред голяма дилема !? Дали да гледам лаифове от продължаващите протести или "Теория на глупостта " по Нешънъл !?
  —цитат от коментар 27 на Dankol


  Гледай лайфовете. Глупостта си я усвоил вече.

 44. 44 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Малки Борисови трикове, с които не може да конкурира правешкия хитрец

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 45. 45 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  До коментар [#43] от "BLM":

  Човек се учи докато е жив ! Най-вече от умнокрасивата част от населението !

 46. 46 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2770 Неутрално

  Винаги съм знаел... Всеки разбира, всеки дава мнения в....мрежата:)))
  —цитат от коментар 23 на von_seeckt

  Аз не виждам да се обсъжда Контитуция. Или не си разбрал?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 47. 47 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#30] от "von_seeckt":Защото Барни Ръбъл е юридическото острие на ГЕРБ. Биографията му го подсказва. Повече от 5 години председател на правната комисия в НС и напоследък министър на правосъдието ( а съвсем напоследък със забрана да пише у сурататефтеря).
  —цитат от коментар 42 на Doge


  Плямпаш. Над 90% от законопроектите се внасят от МС. По много малка част от тях се правят минимални промени в комисиите на НС.

 48. 48 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 944 Неутрално

  "Нова българска конституция трябва да отразява на първо място новия консенсус в обществото и на второ, но не по важност - таланта и усилието на най-добрите български юристи. Партия ГЕРБ и 44 НС са напълно негодни да покрият и двата критерия."
  Радан Кънев

  Т.Е. протестиращите алкохолици, наркомани и лумпени са НАПЪЛНО ГОДНИ да пренапишат Българската конституия и дори да учредят наново държавата?

  Евроатлантида
 49. 49 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Комарницки: Исканията и целите на протеста бяха ясни от самото начало - оставка на Борисов и Гешев. Протестът никога не е искал нова конституция и избори за ВНС. Такива желания може би имат само някои от протестиращите, но те не са общовалидни.

  Ха-ха-ха. Лъснаха им голите задници. Те не искали Промяна, а искали Подмяна.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 50. 50 Профил на Miroslav Vladimirov
  Miroslav Vladimirov
  Рейтинг: 313 Весело

  Браво на Дневник.Ей така се прави извадка на мнения.Само така и до пълна победа на здравите сили. Все повече ми се струва че "Правда" вече е по удачно от "Дневник".

  Мирослав Владимиров
 51. 51 Профил на dubar
  dubar
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Промяната може да стане само ,ако е подкрепена от мнозинството от гласуващите!

  Точно от това се страхуват протестърите,тъй като са миниатюрно малцинство,затова и няма да го приемат...

 52. 52 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2279 Весело

  Отлично чувство за хумор!

  Димитър Бечев, политически анализатор:
  Нова конституция е новото "най-добре да си дойде Царят".

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 53. 53 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 755 Весело

  Барни Ръбъл не може детски пъзел да нареди, ще ми пише Конституция!
  —цитат от коментар 10 на Николай Колев


  Може, що да не може, то в тази партия всичко може! А Барни ще я напише по постинги от Фейса

 54. 54 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Малки Борисови трикове, с които не може да конкурира правешкия хитрец
  —цитат от коментар 44 на neut


  Борисов буквално разстреля всички Радеви мечти за служебно правителство на отмъщението. Процедурата за ВНС изключва възможността на Зеления чорап да го състави. Затова тази вечер ще се пъне като мишка на котка колко лоша била идеята за нова конституция и рестарт.

 55. 55 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Бойко Борисов с херкулесовска сила на духа.
  Бойко Борисов и Големият адронов колайдер.
  Така ви ошашави, че няма нито едно адекватно мнение.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 56. 56 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#47] от "von_seeckt":

  Ти дрънкаш глупости. Конституцивта кое минисъерство ще я пише, инсект?

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  След като е публикувано мнението на Чери, нема начин той да плаща протестите.

 59. 59 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  Поредната статия за днес на тази тема! Другарите са в ступор! Борисов им открадна победата и ги прати пак в 3-та глуха. :-)

 60. 60 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1090 Весело

  До коментар [#37] от "BLM":

  Стюпи, ами ако БСП гласува ЗА?

  Неадекватни сте!

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 61. 61 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бойко Борисов с херкулесовска сила на духа. Бойко Борисов и Големият адронов колайдер.Така ви ошашави, че няма нито едно адекватно мнение.  Жалка история.
  —цитат от коментар 55 на Orator Wornoxmaniak


  Адекватен подпис си си избрал. 😁😁😁

 62. 62 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2770 Неутрално

  [quote#15"]До коментар [#10] от "Николай Колев":Министърът ли пише Конституцията !? Ти да видиш !
  —цитат от коментар 25 на MИСИРКА
  Така ги учи рублен радев, какво да им се сърдим....[/quote]

  Мисирката #КОЙ я учи? нИдялкУ, или някой друг?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 63. 63 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 620 Весело

  поздрави на дневник

  изключително кохерентна подборка на автори
  ушев, радан, череп, иванка
  в дилема съм кой е по-по-адекватен

  Je suis дани кирилов
 64. 64 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#56] от "Doge":

  Когато си неграмотна, по добре е да си мълчиш. Няма да се пише Конституция, а законопроект за изменението и, който както гледам ще е 1 или 2 странички.

 65. 65 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  ПАК ПОЗНАХ !!!
  —цитат от коментар 28 на КМЕТ В СЯНКА


  Кога ще падне Тиранинът, Бай Тотьо?

 66. 66 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1116 Весело

  Каквото и да каже радеф няма значение!
  Бойко му разказа играта!

  Показа му, че политик не се става, като те турят някъде!

  Политикът се ражда!

  Радеф, да си пази пенЦията и да се радва на президентската заплатка, че и нея ще я взима още малко!

  Машини прости, народ неук.
 67. 67 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Борисов буквално разстреля всички Радеви мечти за служебно правителство на отмъщението. Процедурата за ВНС изключва възможността на Зеления чорап да го състави.
  —цитат от коментар 54 на Nikolai Tsekov


  Добре бе, някой гербав може ли да обясни защо считат решението за ВНС като в кърпа вързано. Защото знаят, че ДПС са техни хора? Или?

 68. 68 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Новият Дневен Ред и Утрешния Ден на България.
  БЕЗ ГЕРБ и БЕЗ БОРИСОВ
  —цитат от коментар 40 на Hawaii


  А кой да го пише новия ред бе хаваец? Филанкишията или запорожците? Борисов ви казва че трябва да има нов ред но той трябва да бъде написан от ВНС избрано от всички нас. Какво неясно и пъклено има в това? Ти улицата ли искаш да пише новия ред, или партийните централи, или някъде на скрито?

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 69. 69 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1642 Весело

  Точно казано от " Мисирката " , може да се добавят и по-стари техни изпълнения......

 70. 70 Профил на Райчо Иванов
  Райчо Иванов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  БСП, ДПС, ДА България са против нова Конституция,
  Защо бе другари?

 71. 71 Профил на dubar
  dubar
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "Konstant Ray":

  Какви протести?

 72. 72 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#37] от "BLM":Стюпи, ами ако БСП гласува ЗА?
  —цитат от коментар 60 на Orator Wornoxmaniak


  Ми ти кажи де. Какво означава това за жалката ти партийка?

 73. 73 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#64] от "von_seeckt":

  Не ми бягай по тъча ами кажи кое министетство ще ги пише. Инскт.

 74. 74 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 944 Весело

  "Васил Божков, бизнесмен, укриващ се в Дубай:"

  дневник, ударихте дъното!!!

  Евроатлантида
 75. 75 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  До коментар [#15] от "Dankol":Ами че кой? Нали той е правното острие на ГЕРБ, министър на правосъдието, преди това преседател на правната комисия 5 години. Ти да видиш, Данаил Кирилов със забрана да пише статуси във фейса, ще пише нова конституция.
  —цитат от коментар 21 на Doge


  Лодкаря ли да я напише? Който, ако не го беше БХ на работа, няма ЕДИН ДЕН трудов стаж!!!
  Дори беше изключен от адвокатската колегия, че не си е плащал членския Внос!?!?!?!?!

 76. 76 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  БСП, ДПС, ДА България са против нова Конституция
  —цитат от коментар 70 на Райчо Иванов


  Дано сте прав. Най-важното е в момента да избегнем пълната загуба на време, която би била ВНС.

 77. 77 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#73] от "Doge":

  Най вероятно правосъдното. За дама имаш бая каруцарски език.

 78. 78 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5063 Неутрално

  До коментар [#8] от "Александър":

  "Интересно е, че всички подбрани коментиращи са от групата на умнокрасивите."

  Тъпогрозните освен да ближат на Баце задните части, друго не правят!

 79. 79 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Лодкаря ли да я напише?
  —цитат от коментар 75 на 4ort


  Заради "лодкаря" днес Божеството пелтечеше и запъваше, пощтръклял от страх.

  Христо изобличи твоите любимци и той ги събори (надявам се) - спомни си го другия път когато се опитваш да лепиш унизителни названия по човек, на когото не си достоен и обувките да лъскаш.

 80. 80 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2770 Неутрално  И защо трябва той да я пише? Към МС работо постоянно експертна комисия, която всъщност пише проектозаконите. Давай другата опорка.
  —цитат от коментар 30 на von_seeckt


  Ама МС ли ще пише Конституцията? Давай другата глупост.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 81. 81 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#8] от "Александър":"Интересно е, че всички подбрани коментиращи са от групата на умнокрасивите."Тъпогрозните освен да ближат на Баце задните части, друго не правят!
  —цитат от коментар 78 на vassilun


  Един от цитираните в статията "бизнесмени" плаща масрафа. Не съм учуден!

  Евроатлантида
 82. 82 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#77] от "von_seeckt":


  До коментар [#73] от "Doge":Най вероятно правосъдното. За дама имаш бая каруцарски език.
  —цитат от коментар 77 на von_seeckt


  Инсект, кой е министър на правосъдното министерство?

 83. 83 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Сега ще лъсне голата истина. Искачите на Промяна всъщност не искат промяна. Те искат власт. Сега ще започне съпротивата и защитата на спасителната за БКП конституция накоято те сами си написаха.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 84. 84 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5063 Весело

  И аз съм пред голяма дилема !? Дали да гледам лаифове от продължаващите протести или "Теория на глупостта " по Нешънъл !?
  —цитат от коментар 27 на Dankol


  Специало за тебе са направили сериал по Нешънъл Джиографик! 🤣😂

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#37] от "BLM":

  ступи. почна много бойно да го даваш. набиха ли ти опорките

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 87. 87 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  Като селски хитрец, Борисов изтресе една купчина невъзможни неща, но те до днес бяха желани от част от протестиращите. А това, че "Дневник" цитира и Васил Божков за мене е доста смущаващо. Дали да не чакаме митинг в защита на Божков?

 88. 88 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5063 Любопитно

  До коментар [#34] от "helemong":

  "Другаря Бай Ганьо реши да избегне затвора. "

  Барба Ганьос ли имате предвид?

 89. 89 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#73] от "Doge": "За дама имаш бая каруцарски език"
  —цитат от коментар 77 на von_seeckt


  Инсект, това прозвуча като комплимент от твоята уста... Или бъркам?

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 90. 90 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#77] от "von_seeckt":

  Кажи бе инсект, кой е министър на правосъдното министерство?

 91. 91 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 707 Неутрално

  [quote#80:"Николай Колев"][/quote]

  Мозък умнокрасив! МС ще внесе проект за изменение на К. който ще се внесе в сегашното НС и на неговата основа ще се гласува свикването на ВНС. Толкова сте неграмотни, че направо е ужасяващо.

 92. 92 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  До коментар [#67] от "BLM":

  Стюпи,спри се,пии едно лексотанче и престани да се занимаваш с неща ,които не разбираш.И да има и да няма ВНС ,Боко печели.Ако има,почти си завършва мандата и се оттегля,защото той така е решил,а не щото бираджиите от катуна са казали.Ако няма,вика:"ние искахме промяна,БСП иДПС са против"и пак довършва мандата.Ако още нещо не ти е ясно,питай.

 93. 93 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Поне с днешният акт на Борисов, който е логичен и поискан от "протеста" се разбра какво иска БСП и ДБ. Те искат власт, но без избори, без промяна, изън конституцията. Власт точко каквато и както са придобили техните дядовци - активни борци и партизани, разстрелвайки със шмайзерите българската интелигенция!

  Евроатлантида
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5063 Весело

  До коментар [#43] от "BLM":Човек се учи докато е жив ! Най-вече от умнокрасивата част от населението !
  —цитат от коментар 45 на Dankol


  За тъпогрозната част от населението обучението е кауза пердута! 😂🤣

 96. 96 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#91] от "von_seeckt":

  Кой е министър на правосъдното министерство? Елемнтарен въпрос, а не знаеш.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#37] от "BLM":ступи. почна много бойно да го даваш. набиха ли ти опорките
  —цитат от коментар 86 на sarunka


  Не внимавате! Само баце набива, забравихте ли?

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 99. 99 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#90] от "Doge":

  Абе я се потапяй! Това бива простотия и неграмотност, но твоите ми идват в повече.

 100. 100 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#99] от "von_seeckt":

  А бе ти не зснаеш кой е министър на правосъдието, а тука ни ръсиш мозък. Не се ли усещаш какъв палячо си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK