Кой пише проекта за нова Конституция, как се пише...

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов и премиерът Бойко Борисов

© Велко Ангелов

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов и премиерът Бойко БорисовКак се пише проект за нова Конституция за седмица ? За нова Конституция ? Не просто изменения на сегашната? На коляно ли го пишат, кой го пише, с кого са го обсъждали и кога, та не се е разчуло...


С тези въпроси ме засипва настоящ конституционен съдия преди да успея аз да му задам част от тях, когато в петък (14 август) въртя телефони и търся мнения и разяснения по изсипаните по обяд внезапни идеи на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико народно събрание (ВНС).


Поне вече е уточнено, че лидерът на ГЕРБ говори само за нова Конституция, а не първо за промени в настоящата - каквото чудене предизвика част от изказването му.
А от екипа му вече са изненадали всички, особено конституционалисти и експерти, че проектът ще бъде представен след седмица. Да, след седмица.


Има ли проект за нова Конституция


Дали ГЕРБ тайно и полека отдавна пишат нов основен закон и никой не е разбрал (или не си признава). А ако ще сглобяват Конституция "на коляно" в следващите дни - повечето юристи дори не искат да си помислят, още по-малко да коментират.


Коалиционният партньор ВМРО веднага побърза публично да обяви своите искания за текстове, сред които блестят връщането на казармата и "гарантиране на семейството като съюз между мъж и жена" (но да не забравяме, че партията на Красимир Каракачанов също е в предизборна кампания, въпреки че уж крепи стабилността). Какво мисли ГЕРБ за техните идеи - няма информация. Ще се наложи ли да ги приеме, за да си осигурява нужните гласове, за да вкара предложението за нов основен закон - още един висящ въпрос.


Какво мислят депутатите на ГЕРБ, какво мисли председателят на парламента, какво мисли правосъдният министър (нищо че Борисов иска да го лиши от особени права с бъдещите промени), какво мислят членовете на правната комисия за предложенията на премиера. Консултирани ли са с тях идеите, те ли пишат проекта...


Мълчат. Повечето май са научили заедно с нас за "решенията" на Борисов и по традиция - не коментират, защото още не са чели, не са се запознали или са на почивка. Дори активната винаги във фейсбук депутатка Десислава Атаносова нищо не казва. Всички чакат второ нареждане...


Та както написах, и в юридическите среди никой не е чувал за писането на нова Конституция или не си признава. Ще трябва да отброим седмица и да видим дали Борисов ще извади създателите от анонимност...


Но ангажиментът да представят проект до седмица трябва да свърши още нещо - да изпревари спомена от предишните промени на Конституцията, при които парламентът излъчва комисия, която изработва проекта, което означава предварително постигане на съгласие за конституционни промени, независимо от някои различия в мненията на парламентарните партии какво точно да съдържат конкретните текстове.


А Борисов чуваме иска да рестартира системата лично. Депутатите (му) ще изпълняват.


Това номер на Борисов ли е


Всички коментари на специалисти, на които задавах въпроси, за изложените от Борисов идеи за промени в съдебната власт чрез нова Конституция, отминаваха конкретните предложения и се съсредоточаваха неизменно върху един въпрос: дали намерението въобще е осъществимо в следващите шест-седем месеца - колкото е всъщност времето до редовните парламентарни избори.


Внезапността на хрумването на Борисов е най-разобличителното за целта му тъй като довчера той твърдеше, че управлението има да извърши изключително важни за държавата действия, и то в условията на незатихваща пандемия, застрашаваща възможностите за справяне на здравната система.


Нереалистичност на намеренията е вторият дискредитиращ знак. Четете конституцията и мислете кое доколко е реалистично, посъветва ме бивш конституционен съдия.


Защото според сроковете дори и ГЕРБ да внесе проекта си "до седмица", парламентът може да го разгледа най-рано след два месеца, това ще рече края на октомври - началото на ноември. Означава още, че за да се събере две трети мнозинство (160 депутати), като се държи сметка, че БСП има 78 избраници, които ще опонират, трябва да са се съгласили всички останали парламентарин групи с проекта на ГЕРБ, а досега не се е чуло въобще да е обсъждана такава идея.


И дори да мине гладко през парламента решението за избори за ВНС, накрая президентът има право и да не ги насрочи веднага, а разполага с три месеца време. Но дори и да ги насрочи бързо - избори за ВНС могат да се проведат не по-рано от декември в най-бързия вариант итн. (Прочетете повече за сроковете и кое какво означава - тук)


Борисов "да се оттегли" същия ден - резервен ключ към реалната цел


"В момента, в който Народното събрание вземе решение за провеждане на избори за ВНС, аз ще се оттегля от поста министър-председател в същия ден " - тази декларация на премиера в обръщението е особено неясна и затрудни няколко конституционалисти и те тълкуваха различно позицията му.


Сегашен член на Конституционния съд откровено призна, че не разбира какво има предвид премиерът, като казва, че ще се "оттегли".


Борисов бяга от думата "оставка", но не звучи и като да има предвид да излезе в отпуск, за да може да посочи заместник (досега не е имало такава ситуация и около нея също има въпросителни). Премиерът говори за оттегляне, но то минава през парламента, напомни юристът.


Бивши конституционни съдии, обясняват, че оттегляне на премиер означава оттегляне на правителството и започване на процедура за съставяне на ново, която, ако се провали и не излъчи кабинет, президентът съставя служебно правителство и насочва избори.


А не тази е преследваната от Борисов цел, поне това е сигурно. Точно обратното. Всичките му ходове до момента са да избегне кабинет, назначен от президента, който ще организира избори и въобще каквато и да е инициатива да стигне в ръцете на Румен Радев.


Най-добре самият премиер или авторите на обръщението му да изяснят какво е имал предвид с ангажимента си да се "оттегли", коментират конституционалисти. И допускат, че внезапната идея за ВНС, особено като се има предвид че е много спорно и дори според някои ненужно да се свиква ВНС за такива промени в съдебната система, каквито се предлагат, е да се тупа топката, докато се добутаме до редовните избори през март 2021г. и в политическта биография на Борисов ще бъде написано, че е изкарал пълен мандат.


Като, разбира се, през това време с новата тема за ВНС публичното говорене ще придобие по-интригуващ за общственото ухо и по-благоприяен за властта тон.


Ако ли пък все пак парламентът бързо събере две трети мнозинство и приеме скоростно проекта за провеждане на избори за ВНС и дори да се проведат изборите няма пречка ВНС да действа и като Обикновено народно събрание в неотложи случаи, предвидено е в чл. 162, ал.2 на конституцията. В такъв случай ще нарасне силно ролята на Конституционния съд, защото той вероятно ще бъде сезиран от ГЕРБ да се произнесе какво е "неотложен случай", прогнозира Биляна Гяурова-Вегертседер, директор на Български иститут за правни инициаиви (БИПИ), който от 20 години ексертно наблюдава съдебната власт.


А конституционалист, пожелал да не бъде цитиран, директно казва, че няма пречки "великата легислатура да действа и като обикновена", тоест няма да е необходимо и питане до КС що е то "неотложни случаи".


С две думи - като изключим мъглата, в която е обвит ангажиментът на премиера за оттеглянето му, всяко друго развитие на идеята за Велико Народно събрание - бавно или бързо да е то, добутването до редовните избори през март на управлението "Борисов", за да се избегне служебно правителство е почти осигурено.


Каквато се очертава да е била и целта на внезапното радикално хрумване на премиера, което от този петък ще насища ефира.


И може би цели да отвлече вниманието от скандалите с Маджо, сараите на Доган и да прикрива други спешни действия, харчове и чекмеджета.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2769 Неутрално

  Никаква конституция няма да се пише, приема и т.н. Не и от сегашните. Това е както БСП изигра хората през 1990г.
  Оставка!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Демократът Бойкикиев, как кой?

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 3. 3 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2344 Весело

  Борисов забрани на Д. Кирилов да пише във фейсбук, но разреши да пише нова конституция?!😂😂

  "Чуждестранен агент"
 4. 4 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Оставката минва през Аджигеневото чупене ръце на Босисов.

  Шегаджии.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 5. 5 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Не се вживявайте толкова как се пише проекта. Те ще опишат своите идеи в него. Сериозното писане ще е във ВНС.

 6. 6 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#3] от "putinxujlo":

  Да, защото във фб основно се хейти. Не само писането трябва да се забрани, но и четенето.

 7. 7 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 607 Весело

  Никаква конституция няма да се пише: ако след няма и месец НС гласува решение за свикване на ВНС и президентът насрочи избори за такова, Боко ще управлява поне още две, че и три години. Достатъчно сте интелигентни, за да си намерите инфото по въпроса! А сега си отговорете на следния въпрос: искам ли Боко да ме управлява още три години?
  Всъщност, няма да има избори за ВНС. Използвайки предвиденият в Конституцията максимален период от време (осем месеца) за приемане на решение за свикване на ВНС за изработване на нов основен закон Борисов ще си осигури оставане на власт до пролетта на 2021г. Използвайки предвиденият в Конституцията кворум ще направи възможното Закон за изменение и допълнение на Конституцията да НЕ СЕ ПРИЕМЕ. По този начин НЯМА ДА СЕ СВИКА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. Ще има РЕДОВНИ ИЗБОРИ. Провеждането им ЩЕ ОРГАНИЗИРА БОРИСОВ

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 8. 8 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не се вживявайте толкова как се пише проекта. Те ще опишат своите идеи в него. Сериозното писане ще е във ВНС.
  —цитат от коментар 5 на Отнесен


  Ха, ти да видиш. Няколко часа по-късно си осъзнал, че все пак ГЕРБ ще пишат конституция в тоя парламент. И за да замаскираш гафа, туряш едно "сериозното писане ще е във ВНС". Мда, сигурно това имаше предвид като си мислеше, че "разбиваш" тез ми ти умнокрасивци, пък се оказа чел-недочел. Така става със счупения телефон на гербавите интернет шпиц команди: един пусне опорката, другите папагали веднага повтарят безмозъчно.

 9. 9 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Ако тиквите пишат конституция, ББ ще е пожизнен вожд на прасетата.

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  Котка върху горещ ламаринен покрив. Това е положението на бойко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#8] от "BLM":

  Могат и да напишат, но какво от това? ВНС няма да го приеме, народните представители ще пишат и гласуват конституцията.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#12] от "palav_nik":

  Нищо и на никого не е бръкнал. Направи ЖАЛЪК опит да се задържи още малко във властта.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#9] от "Отнесен":

  Бре, имам двойник. :)

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#15] от "Ша Шчупат държавата на Пеевски":

  И още нещо. НЕДОПУСТИМО Е да пишат Конституция индивиди, които 11+години пренебрегват и откровено нарушават сегашната по всякакъв начин. Както и отричат прякото действие и върховенството на Конституцията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#5] от "Отнесен":

  Вече стана ясно, че си НЕГРАМОТЕН и не познаваш процедурата.

  Точно като оня другата уфчица дето така я ошамарих в другата тема, че от "Дилема" я класирах на квадрилема!

  Герб са КОМУНИСТИТЕ на България!
 18. 18 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 855 Весело

  До коментар [#12] от "palav_nik":Нищо и на никого не е бръкнал. Направи ЖАЛЪК опит да се задържи още малко във властта.
  —цитат от коментар 13 на КМЕТ В СЯНКА


  Бе като гледам реакциите е уцелил десятката...

 19. 19 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "А конституционалист, пожелал да не бъде цитиран, директно казва, че няма пречки "великата легислатура да действа и като обикновена", тоест няма да е необходимо и питане до КС що е то "неотложни случаи"."


  Това ми мирише на Пламен Киров. Обаче много взе да го раздава политически с експертизата. ВНС не е предвидено да действа като обикновено НС, цялата конструкция на правомощията му е точно обратната. Това си чисто "изнасилване" на Конституцията.

  Герб са КОМУНИСТИТЕ на България!
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Весело

  До коментар [#18] от "palav_nik":

  Като толкова виждаш кажи за землянката.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#19] от "Ша Шчупат държавата на Пеевски":

  На мен ми прилича повече на оня дето беше премиер на едно служебно но не герджиков.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#19] от "Ша Шчупат държавата на Пеевски":

  Близнашки.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 0 Весело

  54 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 184
  23:10, 14 авг 20
  Неутрално

  Баце вика Дани Ръбъл и му казва:
  - Напиши Конституция.
  Дани вади химикалка и лист А4, и пита:
  –Колко пъти, шефе?  Те това е положението Ленче!

  Герб са КОМУНИСТИТЕ на България!
 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#23] от "Ша Шчупат държавата на Пеевски":

  ГЕРБ и шайката да пишат Конституция е НОНСЕНС !
  Ще я наречем МУТРЕНСКАТА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 360 Весело

  Хммм... ако тези двамата, от снимката, могат да напишат едни изречение, разбираемо на български език от девет думи или повече, без десет правописни грешки, ще си скъсам официално дипломата за строителен инженер, на което място те пожелаят в София.
  Не става дума за тяхната простащина, а за тяхната неграмотност.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 26. 26 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 874 Неутрално

  От всички безумни идеи, дето се изсипаха в етера, най-лошото е да се въведе мажоритарен елемент в избирателната система.
  Стане ли това , ще осъмнем с Парламент изцяло обладан от милиционери, комунисти и депесари и тогава жална му майка на електората.
  И още нещо, в милиционерската партия няма нито един изявен юрист, кома ли конституционалист. Даже не знам дали и юристи има, Кирилов не го броя щото той е от категорията изпразнените от съдържание едноклетъчни.
  Оттам насетне Баце ще изпързаля всички, само следете какво говорят комунделите и ще видите, че много от тези неща хич не са им чужди.
  България има нужда от разриване и почистване на лайната, изсрани от милиционерите, и бавно и спокойно изграждане на демократични институции и поне частично връщане на някаква нормалност.
  На първо време да се закрият специализираните съдилища и прокуратура, да се въведе образователен ценз за прокурори - само ЮФ на СУ, като това ще означава и напускане на поста Гл проксурор от каскета, който има само средно милиционерско училище .
  Закриване на ВСС или поне закриване на парламентарната квота там, и премахване на прокурорската.
  Да се мисли и за премахване на длъжността Гл прокурор.
  Иначе Баце ще го нататрузи на три ката на електората без да му мигне окото.

 27. 27 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Колев":

  Да верно, само Да България и Ристе моат да я съчинат таа нова костинтуция

 28. 28 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  Единствената причина поради която нова конституция няма да има е че всички тия които се биха в гърдите за промени всъщност нямат интерес от промени. Те просто искат да вземат властта при сегашните условия на безнаказаност и беззаконие. Това се отнася и за Радев (който се отчита пред Москва) и за Корнелия (която трябва да храни цоциалисти) и за Мая която е от същото котило, и за Бойкикев, който така или иначе е внедрен и превзе най-дясното.

  Те сега ще го усукват че било важно кой пише проекта и кой го гласува. Като че ли няма проектът да бъде обсъждан, променян/заменян и гласуван от новоизбрано мнозинство от 2/3 и вероятно подложен на референдум. Заради съхраняване на статуквото те ще убедят теменужените и наивниците по кръстовищата че трябва да се отиде на избори за обикновено народно събрание за да бъде забравена дори и идеята за нова конституция за още 30 дълги години. Те вече почнаха. Пръв я запя тая песен резидента, а другите му припяват.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#27] от "сидер":

  Ти нали беше пенсионер от ЖП Завода ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#28] от "emil":

  Естествено, че е важно. Не искам МУТРЕНСКА Конституция !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#30] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Естествено, че е важно. Не искам МУТРЕНСКА Конституция !!!
  ............
  Ние те знаем какво искаш.
  Ама я няма червената армия.

 32. 32 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  До коментар [#30] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, правиш се на изфирясал теменужен трол, но всъщност си един червен от пръстите на краката до върха на ушите си трол на БСП. Нали този проект ще се одобрява от новоизбраното ВНС където цялата ваша обща синьо-червена дружина ще е превзела благодарение на всенародната любов и недоволство. От къде ти идват страховете? Или по те е страх че новата конституция може и да преразгледа някои важни моменти пропуснати от настоящата. Или се страхуваш че отмяната на сегашната конституция може окончателно да заличи наследството на БКП. За забрана вече не говорим че повечето са в гроба така или иначе.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#31] от "buljubei":

  Баш ме брига ти какво баеш. С тези милиционерски етикети сте омръзнали на всички нормални хора.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 0 Весело

  Единствената причина поради която нова конституция няма да има е че
  —цитат от коментар 28 на emil
  никой не вярва на касапина Барба Ганьос, изведнъж тръгнал да става веган, че и да пише книга за веганството.

  Простичко е.

  Герб са КОМУНИСТИТЕ на България!
 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#32] от "emil":

  Обяснил съм го по-горе. Няма да повтарям специално за теб.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Наглото и гадно мутре се активизира с присъщите си за наглостта похвати.
  Сикаджийския дрипльо ще ми пише конституции.
  Хората му говорят, че ще изписва една папка листи с мастило преди да търка наровете той за конституции си мисли.
  Б*си мръсника! Тоя трябва да бъде незабавно задържан, разпитан, осъден и наказан за всичките си престъпления от СИК до ден днешен.
  Да научат любимите му кухи избиратели как е е разпределял подземното царство с началниците си и как после официалната власт.

 38. 38 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  ОСТАВКА ТИКВО

  мутренските ти номера не минават вече, тия промени имаше възможност да ги гласуваш преди няколко години, ама демостративно отиде да поиграеш футбол

  ОСТАВКА ВЕДНАГА

  а всъщност г-н Премиера какво имаше предвид като каза, че протестите от 89, 97 И 2013 (след които той дойде на власт) са били откраднати и хората измамени

  нямам думи какво лицемерие

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 39. 39 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  мутренските ти номера не минават вече Барба Ганьос, тия промени имаше възможност да ги гласуваш преди няколко години, ама демостративно отиде да поиграеш футбол - помниш ли?

  ОСТАВКА ВЕДНАГА

  а всъщност г-н Премиера какво имаше предвид като каза, че протестите от 89, 97 И 2013 (след които той дойде на власт) са били откраднати и хората измамени

  нямам думи какво лицемерие

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 40. 40 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3417 Весело

  Методиев ще диктува,Буля Цеца ще пише,Дани ще трие а Лъчо Мозъка ще принтира!

  klimentm
 41. 41 Профил на reformatorr
  reformatorr
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Бойко, Бойко,Бойко, днес разписа оставките на всички.
  Можеше да го направиш по-цивилизо, но ти си си ти. Сегашните депутати вече няма да могат да пристъпят до парламента, камо ли да гласуват нещо. Много е важно да можеш да усетиш кога чашата прелива.

 42. 42 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  “ добутването до редовните избори през март на управлението "Борисов", за да се избегне служебно правителство е почти осигурено.”
  ——
  Или, протестантите!, да си припомнят цитата “Пре... да де, -цакаха ни, Ваше величество”. Божков да се задейства за кюмбета и въглища за палатките, че до март далече

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 43. 43 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Народа прозря истината: Баце се е запътил да фалшифицира поредните избори.

 44. 44 Профил на anlazar
  anlazar
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Ант.Ко може да направиаквФен съм на Борисов,но тъпите коментари ме вбесяват.Какво може да направи ГЕРБ?Да напише проект за Конституция?Е,КОЙ ЩЕ Я ОБСЪЖДА,ПРИЕМА,ПОПРАВЯ,ЗАМЕНЯ? Велико Народно Събрание.Избрано от кой?От нас.Кое е лошото в тази идея?Не съм юрист,но кой може да махне Гешев?Съвеста му,хайде де.И ако не е нова Конституция,какво е рестарт на системата?

 45. 45 Профил на anlazar
  anlazar
  Рейтинг: 317 Неутрално

  До коментар [#44] от "anlazar":
  Антифен съм на Брисов,грешка на клавиатурата.

 46. 46 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#12] от "palav_nik":Нищо и на никого не е бръкнал. Направи ЖАЛЪК опит да се задържи още малко във властта.
  —цитат от коментар 13 на КМЕТ В СЯНКА


  Ма ти го разконспирира???
  Кмете , не усещашл ли че ви отнесе течението?
  Бат ви Бойко стана ЛИДЕР на протестите.
  Ако БСП реши да използва ситуацията - Корнелия е пътник.
  Аз за тва му се ядосвам на Баце - що я прогони таз хубава жена???
  Под нейното ръководство ще я затрием тази партия ....
  Няма по добър лидер на БСП от Нинова - само тя може да гои откара в небитието!

 47. 47 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално
  Народа прозря истината: Баце се е запътил да фалшифицира поредните избори.
  —цитат от коментар 43 на Петя


  Абе да ви таковам всичките фалшиви избори!
  Кой го избра Радев? Не беше ли правителството на ГЕРБ? Или бъркам нещо?
  Що не бяха фалшиви тези избори , що не победи Цежка. Щи кажа защо - като се разплака в студиото 2 дена преди изборите и аз си казах - тази не става.
  С голем зор отидох, ама поне не гласувах за Радев.
  На вички печеливши, решили , че Ристьо е новия Мин,Председател, ще се налож да обяснявяйт

 48. 48 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2054 Неутрално

  Трябва да има състезателност и какво пречи на Ристю да напише един конституционен проект там с помощта на съюзените съдии, адвокатите за таквозто и другите правни инициативи. Пък де да знаеш, може и да напишат нещо читово. То наистина е по-примамливо по пет лайфа и две-три телевизии на ден, ама все пак.

  Примерно, главният прокурор и двамата върховни съдии се избират чрез пряко, тайно и общо гласуване за срок от 5 години. Същото важи за окръжни и районни прокурори и съдии защото не може и последната паланка да си избира кмет, а съдиите и обвинителите някой да ги спуска. След 5 години стаж съдии и прокурори минават на ново гласуване и ако бъдат одобрени чак тогава стават несменяеми. Всичко това ще отрази максимално точно волята на народа, в чието име у нас се произнасят съдиите.

 49. 49 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#7] от "danvan":

  А сега си отговорете на следния въпрос: искам ли Боко да ме управлява още три години?
  ______________
  Аз се мисля за средно интелигентен и не разбирам въпроса - как и защо да управлява Борисов 3 години?
  Защо не 6 .
  3 години им е отнело на комунистите дасъздадат Конституция, която дори Живков промени, а 1990 година имаше ВНС за около година и не знам дали си даваш сметка, ама това( промени в Конституциата е отворено за обсъджане.
  Всеки има право да предложи промени в Конституцията и това е последнис
  Там ще наглеждам данни от манипулири

 50. 50 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 643 Неутрално

  та значи, наред със спондж боб, ето още един писател на конституция:

  Впрочем, ние сме единствената формация на терен, която е обявила платформа, около която е готова да търси конституционно мнозинство. Конституционно мнозинство е повече отколкото всеки един играч на политически терен може в момента да постигне. По презумпция, това изисква широка тематична, не управленска, коалиция. В името на дълбока конституционна реформа, в името на това да отворим шлюзовете на държавността, електронното гласувне и включването на голямата България в политическия живот – всичко това са конкретни неща, които ние сме сложили на масата в първите дни на протестите. Това са неща, около които търсим конституционни мнозинства. Обявили сме за какво сме готови да си партнираме, но няма нито един глас, който да се е обадил и казал, че приема. Но ние ще продължим да ги търсим. Няма да спра да критикувам останалите политически формации, но и ще отбележа например, че в БСП се появиха няколко млади лица, които най-накрая разбраха, че трябва да се произнесе името Гешев. Това е хубаво, може и да се появят партньори."

  Ако не сте разбрали, другарят който говори за конституционно мнозинство и появили се млади лица в БСП, потенциални партньори е Христо Иванов... Можете сами да си намерите цялото интервю от преди 7-8 дни в Гугъл. Иска ми се да знам, освен че ще получа минуси и бан, че цитирам този номенклатурчик, защо трябва да има разлика между гербаджийските мислители и него? Едните лоши, а той на бял кон, не ли, въпреки че намеква за неща, които гледам не са приемливи, ако са казани от "лошите" в това селско представление?

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 51. 51 Профил на Bisser Boev
  Bisser Boev
  Рейтинг: 3024 Весело

  Никаква нова конституция няма да има, всичко е пушек за отклоняване на вниманието и забавяне на неизбежното. А и управляващо мнозинство с председател на парламента Цвета Караянчева, правосъден министър Дани Кирилов, довело на власт Иван Гешев, да пише нова конституция - това е чист оксиморон.

 52. 52 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Никаква конституция няма да се пише: ако след няма и месец НС гласува решение за свикване на ВНС и президентът насрочи избори за такова, Боко ще управлява поне още две, че и три години. Достатъчно сте интелигентни, за да си намерите инфото по въпроса! А сега си отговорете на следния въпрос: искам ли Боко да ме управлява още три години?Всъщност, няма да има избори за ВНС. Използвайки предвиденият в Конституцията максимален период от време (осем месеца) за приемане на решение за свикване на ВНС за изработване на нов основен закон Борисов ще си осигури оставане на власт до пролетта на 2021г. Използвайки предвиденият в Конституцията кворум ще направи възможното Закон за изменение и допълнение на Конституцията да НЕ СЕ ПРИЕМЕ. По този начин НЯМА ДА СЕ СВИКА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. Ще има РЕДОВНИ ИЗБОРИ. Провеждането им ЩЕ ОРГАНИЗИРА БОРИСОВ
  —цитат от коментар 7 на danvan


  Абе, кКонтитуционалист специалист....
  Да беше поне Прочек Конституцията на РБ!
  как може толкова некадърна тролска маса да омая целия форум, та и купища "+" да има мнение в разрез с всички правила .
  Колко време бе Необходимо, за напълно нова Конститужия ?
  1. година?
  2,2 години?
  3 години?
  На кого мутрябваха 3 години за нова Конституция - на ГЕРБ ли или на ена друга партия?
  Колко време се писа уж изцяло нова Конституция - около година?
  И с какво ви накриви Борисов каскета???
  Че ви взе инициативата и сега сте на командно дишане - не знаете на кой свят се намирате и пувичната реакция е "немам им довере да пишат Конституция.
  Ми нема Бойко да я пише , Нито Д.Кирилов ,или по известен във вашите среди -Ръбала?
  Нали разбирате , чЕ органЪт, Ще приеме таз НОВА конституция , не може и кочвчег да се спи в това време???Или искате промяна в Конституцията , или вярвате на Ицо , който ви омайва с приказки , как можело се промени същото и от обикновено НС!
  Да го питам Ицо - как бе джянъм ще намалиш депутатите в обикновено НС , ако и да имаш 160 депутати , съгласни с теб???
  А ти нямаш и 16 !
  И пак ги нямаше , когато се направи на мъж - "7 от парламента , 6 от прокурорите" -
  Колко депутата успя да събереш? 200 ? Или по малко ? колко по-малко - немаше 160 , нали? Обаче , след цирковете , дето направи , сега ще събереш 18 депутати . И с тях ще промениш Конституцията на Ботсвана, ако ме разбираш...
  :)

 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#46] от "amanotwas":

  Можеш ли с прости думи да ни обясниш как ставаш водач на протестите СРЕЩУ САМИЯ ТЕБ !>!>
  НОНСЕНС !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#51] от "boevbisser":

  +++
  Вълците ще пишат правила в защита на стадото !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#52] от "amanotwas":

  Колко време е "животът" на вашите некадърни закони ? Много от тях не издържат и 168 ЧАСА !!!
  Толкова сте кадърни. Нямате нужните качества драги ! НЯМАТЕ ГИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на Bisser Boev
  Bisser Boev
  Рейтинг: 3024 Любопитно

  Борисов имаше цялото време - 11 г. и три мандата да инициира промени в конституцията, ако ги искаше. Прави го сега, когато жегата е зад ъгъла и трябва да спаси кожата и хората това го разбират безпогрешно. Не бива да се подценява народа.
  Избори и новите, които и да са те, получили мандат и доверие от суверена, да решават.
  пп. Честно казано, без намаляването на бройката депутати и сегашното НС може да направи промените, които Борисов предлга, но той иска ВНС. Ясно е защо.

 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Разстроено

  Защо ли се сетих за Барон Мюнхаузен ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Разстроено

  До коментар [#56] от "boevbisser":

  Има народна поговорка, която ми се струва подходяща за ситуацията.

  Сетила се Мара да се побара кога под нея потекла бара !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 59. 59 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#46] от "amanotwas":Можеш ли с прости думи да ни обясниш как ставаш водач на протестите СРЕЩУ САМИЯ ТЕБ !>!>НОНСЕНС !!!
  —цитат от коментар 53 на КМЕТ В СЯНКА


  Мога! Сега е ваш ред да застанете в редичката на променящи Конституцията илив редичката на "Сртани да седна"!
  Ти от кои си -искаш ли промени, или искаш ти самия да си навласт, за да се корумпираш като за световно?
  Както си знаете да го правите вашите -а после спират Еврофондовете и умирате от глад!
  Ма на народа му писна от "реформатори" -комунисти и не ви вярва!
  Аре обявете се против ВНС и на следващите избори ще ви броят , ама след десетичната запетая -това ли искате?
  И Радев скочи - не, та не!
  Иска си правителството - това ли ви е целта - на Радев правителство? Нема ли нормален начин да влезете в управата на държавата, ами все напиняте за преврати???
  Ма що ли питам, кога ще взривите църква , та да обедините последователите си?

 60. 60 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#59] от "amanotwas":

  Аз власт не ща. Искам Законност и бъдеще за децата а вие сте корумпета и нямате място в картинката.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 61. 61 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#59] от "amanotwas":

  Да не говорим за комунисти защото от вас по-големи и чугунени комунисти НЯМА !!! Искаш ли поименнно да ти ги изброя? Предполагам обаче че отлично ги знаеш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 62. 62 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#59] от "amanotwas":

  На колко години си и доколко познаваш най-новата история на България ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 63. 63 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  Сегашното народно събрание няма нужната легитимност да приема каквото и да било , освен да поиска разпускането си.

 64. 64 Профил на Bisser Boev
  Bisser Boev
  Рейтинг: 3024 Весело

  До коментар [#59] от "amanotwas":

  По-спокойно, уважаеми, много си се запенил на ранина, иди и изпий една хладка вода.

 65. 65 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#63] от "antonio_vivaldi":

  В очите на всички честни хора са изпечени прес, пардон клиенти на Бай Ставри !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 66. 66 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#63] от "antonio_vivaldi":

  Аз на тия не бих им поверил ксата на входа камо ли управлението на държавата и създаването на нова Конституция.
  РЕСТАРТ СЕ ПРАВИ С НОВИ ЛИЦА А НЕ СЪС СТАРИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ МУРВИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 67. 67 Профил на Bisser Boev
  Bisser Boev
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  До коментар [#63] от "antonio_vivaldi":

  Това е основният проблем - с 10-12 % рейтинг да искаш ВНС и нова конституция е гьонсуратлък, за по-хубава дума не се сещам.
  Иначе повечето промени, предложени от Борисов, звучат смислено, но таймингът е изпуснат безвъзвратно.

 68. 68 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#52] от "amanotwas":Колко време е "животът" на вашите некадърни закони ? Много от тях не издържат и 168 ЧАСА !!!Толкова сте кадърни. Нямате нужните качества драги ! НЯМАТЕ ГИ !!!
  —цитат от коментар 55 на КМЕТ В СЯНКА


  Ми покажи ми един закон от БСП предложен бе!
  Само един!
  Или вие само циркове можете да правите и диверсии...
  Колко време ги нямаше ваште в парламента? Колко време се крихте по храстите и оглеждахте мандри за подмолни действия?
  Едно време взривявахте влакове - а сега само до копчето на "Energy Stop" на метрото се докопахте...
  Когато предложите един законопроект и се приеме, и няма в него задни врати, тогава имате право да критикувате,, щото тия закони и с ваше участие са приемани!
  Да ти напомням ли за "Ванко 1"?
  Или искаш списък с идиотските предложения от ваша страна ???
  Нема , нема ти го причинявам, стар човек си , че стане некой фал...
  Ма да ти кажа само - Ицето нали прави "реформа " в съдебната с-ма? или не?
  Негово ли беше предложението за ВЦЦ да избира Гл,Прокурор или не?
  За кво си фърли оставката - зарад квотата 6-на 5 ?
  Така ли беше ? Това ли беше поантата на съдебната реформа - как да има по-голяма квота за избор на прокурори от НД, а не от прокуратурата?
  Това ли вие мечтата - "Крокодила Гена", ама без зъби и да прави шоу по детски градини, да радва децата???
  Ми не ! Не това е образа на Главен Прокурор, и когато някой се фана да си върши работата - олеле диктатура!
  И кво искате -да е подчинен на парламента - ми как ще обясните сегашната ситуация???
  Хем е независим,хем ревете ,че е зависим от Бойко?
  А , ако се подчиняваше по закон на Бойко, какво - щеше да отвори Белене и да ви натика там всите чугуни ли?Както вие правехте навремето?
  И очаквате да ви се падне от лотарияат - пак да го правите ли?
  Вие да колите и бесите?
  Объркали сте годината, а и хикой още не е обявил БСП извън закона , както би било нормално - БСП е приемник на БКП, а тя е обявена за терористична организация и нейното управление за незаконно!
  Има приет закон , ама няма санкции по точките от закона - въпреки всичко - комунистическия режим е със закон обявен за терористичен и всички наследници и нови следовници на тази чума сте в наръшение на законите и Конституцията на РБ!
  Де Е ДАНС да ви запука барабар с Резидента???

 69. 69 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Мда, мидяхме идеите на Ббойко ...... президента каза НЕ! Но президента РРадев има готово служебно правителство и готов нов проект за "президентска" конституция!!!! Но нито списъка на правителството показва, нито какво съдържа неговата конституция???? Герберите си казаха идеите, а РРадев защо мълчи, какви ли изненади е приготвил? Пожизнен президент или отмянана изборите? Какво ли му е написал Черепа?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 70. 70 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Сегашното народно събрание няма нужната легитимност да приема каквото и да било , освен да поиска разпускането си.
  —цитат от коментар 63 на antonio_vivaldi


  ма ти наистина ли си толкова "умнокрасив" , по рождение ли е или си карал школа някъде???
  Кое няма легитимност?Да свика ВНС ли?
  Тва къде го чете в стенвестника на "кукумицин"? ли?
  И кой е легитимен за подобно действие? Може би упълномощен от Путин негов представител = Николай Малинов? Само той има право на такива деяния май?
  Божеее , много мъка има по тоя свят....

 71. 71 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#69] от "chichka":

  Моли се да не разбереш какво с подготвили (правителство и Конституция) щото ще ти се изправи косата (ако я имаш, щото ми се чини, че не си първа младост) ама и тебе ще приберат...Много знаеш!

 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#68] от "amanotwas":

  какви закони точно искаш другарю. Нещо почна да бълнуваш. Кой прави законите от 11+ години ?
  ВИЕ ГИ ПРАВИТЕ И ПРЕПРАВЯТЕ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#70] от "amanotwas":

  Искаш ли да поговорим за корупция и мутри ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#71] от "amanotwas":

  Това с полицейщината е повече от ясно. И съд без съд - итова е ясно !
  Знаем , че новата МЪТРЕНСКА Конституция е писана в Кремъл и е превод и препис о Путиновата.
  Празрачни сте комуне !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#74] от "КМЕТ В СЯНКА":

  МУТРЕНСКА !!! И не каза на колко години си, че да те питам нещо.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 76. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#74] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ПрОзрачни сте комуне.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 77. 77 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#68] от "amanotwas":какви закони точно искаш другарю. Нещо почна да бълнуваш. Кой прави законите от 11+ години ?ВИЕ ГИ ПРАВИТЕ И ПРЕПРАВЯТЕ !!!
  —цитат от коментар 72 на КМЕТ В СЯНКА


  Ми поне един да бяхте предложили "засвета" та да го гласува НС - ама нема - само мандри да обирате можете!
  Колко закона предложихте бе? Колко не бяха приети от тях - 0!
  Мито много лесно бе - всичко от другите е грешно, ама ние сме чисти , щото не сме предложили нито един закон - не мое ни вините за "диктатурата"
  Ако се видите колко сте смешни, еле пък с ония отвън, дето ще сменят системата, ама не смеете да обявите коалициата...
  Що не се земете официално и да обявите джендъризма за свое верую?
  А , забравих - К.Нинова е против, ама малко и остава и "здравите сили " ще вземете нещата в свои ръце, нали?

 78. 78 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#74] от "КМЕТ В СЯНКА":ПрОзрачни сте комуне.
  —цитат от коментар 76 на КМЕТ В СЯНКА


  Е зе ми думите от устата !
  И кво питаше - на колко години съм ли?
  Ми на достатъчно да ви ненавиждам!
  Не ви мразя, това е да се наказвам за вашите грешки!
  Просто не искам да сте (в този си вид) пред обществото, щото има заблудени и пак за вас гласуват.
  Ако се промените и направите една наистина лява демократична партия, аз обещавам да стана неин член, или поне имате гласът ми.
  Но демокрация и комунизъм са несъвместими.
  Има нужда от такава партия - ако си честен комунист(ма те ги избиха след 9-ти)ако искаш и ти подобно нещо, и не с агент "Никола" или тролчето "чопър"дето не могат му смогнат да коментират преди него новината , която още не е изялзла, то мисля , че би ме подкрепил, а?

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Абе , ченге, мен ли намери за баламурник?
  На колко си години???
  А ключа от бараката , дето си държа парите не искаш ли?

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Не, кмете, жена съм, ама имам топки по-големи от теб :)
  Сега доволен ли си?
  Поскарвам 120 -та година, та ви знам игрите, още преди да ги обявите...

 83. 83 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Ти ми кажи - твоя льотчик как го избрахте ?
  Откраднахте идеята , нали? Или доде Решетников и ви показа правия път и всите решихте - той е , Спасителя!
  И се молите да успее да докара народа да се трепе зарад вас?
  аре бе кажи го - Радев е вреден!
  Да, ама не!

 84. 84 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Щото това ще стане -малко остава!
  Ще ядат бой отровителите, и дано не ги пази полицията ,че и тя ще пострада, както са и набрали за защитата им!
  Ще има и кръв и сополи и няма да е весело....

 85. 85 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1928 Весело

  Ми ако се стигне до писане, кой друг да я пише.
  Предполагам раздвижвате снощните приказки на Бойкикев, че парламента нямал експертиза да го прави. Неговата защото я видяхме.
  Ще се намери кой да я пише. Поне няма да е нищо не практикувалия Бойкикев.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Кой пише проекта не е важно, ако е писал глупости , ВНС не би трябвало да ги приема.
  А и защо се страхувате всички от ВНС - Да не приемат закон дето даа ви конфискъват незконно заграбеното???
  Не се кахърете толкоз - за месец- два никой нема ви типне, а и ВНС не се занимава с житейски драми.
  Спете спокойно деца на ЦК

 88. 88 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 905 Неутрално

  До коментар [#87] от "amanotwas":

  Ти наистина ли не виждаш, че тиквата се опитва да отложи оставката си с приказки за ВНС и нова конституция? Защо е важно да се махне веднага - заради тъпите опити да купи електората, като пръска безсмислено пари, заради практически сигурната корупция, в която участва. Не си забравил такса "спокойствие", пачките и кюлчетата, интересните разговори и т.н., нали? Човек с репутацията на тиквата не трябва да организира избори, писане на конституция и изобщо да се намира във властта.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 89. 89 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#82] от "amanotwas":

  Тогава ще те питам .
  КЪДЕ БЕШЕ Т.Ж. по време на последното ВНС. И той ли написа и внесе проекта за новата Конституция ?
  ЧАКАМ ЧЕСТНИЯ ТИ ОТГОВОР !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 90. 90 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 905 Весело

  До коментар [#89] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Да чакаш честен отговор от гербер е като от умрял писмо.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  По принцип не съм мазохист, но си сейвнах снимката на двамата конституционалисти. Шостакович би ги нарекъл тавариш Адиницин и тавариш Двойкин.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 93. 93 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  Гербиджа да напишат "нова" Конституция?При положение, че повечето им закони, да не говорим за другите нормативни актове, обикновено до няколко дни след като се влязат в сила, се оказва, че се нуждаят от "ремонт" защото са недомислени?Наистина ли искате може би най-некадърният юридически и не само състав на НС в цялата му история да пише и приема проект за нова Конституция?Това ли искате да причините на следващите поколения?
  —цитат от коментар 15 на Ша Шчупат държавата на Пеевски


  Ами те, и патреотите особено, изглежда се опитват да спретнат костентуция като за тролове, а известно е, че троловете на всичко се радват. Тва савецка власт, електрификация на цялата страна, национализация на всички бизнеси, конфискация на всички ритони, задължителна военна служба, смъртно наказание -- всичко го радва като деца.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 94. 94 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  "Четете конституцията и мислете кое доколко е реалистично, посъветва ме бивш конституционен съдия."

  Мо те затова са двама. Единият ще чете, другият ще мисли.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 95. 95 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Селски хитреци сме си избрали. Така и ни управляват.

 96. 96 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2769 Неутрално

  До коментар [#27] от "сидер":

  Добре ли плащат, за да продадеш бъдещето на децата ци, или го правиш про боно?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 97. 97 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3369 Весело

  Петинка недоразбрала, но пита.
  Ристю разбрал, ама в шах и дрънка глупости на кило.
  Президентото ни разбрал, ни чул, ни чел, но наредил кабинета. Все едно, че в тази държава става това, което каже той, Ристю, Маяма, Дончева и... може би Дългата грозна мутра.
  Клошарите по кръстовищата с пяна по устата горят стари плакати и плюнчат нови - "Няма да има ВНС, щото Борисов го предложи. Да си ходи, иначе кръв, бъркотия, искаме си Брадавичестото!". Даже за Гешев забравиха, за мълчанието по геополитическата ориентация на Умен, за граченето на Маяма - досега седяла на два стола, уж избрана за омбудсуумън от Борисов, хихихи...
  А бе хора, изработи ви Борисов! Яко! Простичко е - кой пише новата конституция, за колко време и с кого е споделил идеите си, НЯМА никакво значение. Не я пишете вие по кръстовища и площади! Не я пише Брадавичестото! Не я пишат Дончева, Маяма, Трифонов и другия политически боклук! Не я пише и Борисов, апропо както не е писал и сегашната! Само Ристю е писАл конституция и взеха, че му я приеха. Не оставката, а конституцията, хихих! Какво направи той - вика вчера, че същото го бил предложил още тогава на Борисов, ама оня "не"... Що? Ами щото Ристю е обикновен охлюв - пълзи, лигави се и докъдето стигне. Ограничен му е хоризонтът!

  Това трябва да ви стига, за да млъкнете, другари!

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 98. 98 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Борисов се плаши от оставка като дявол от тамян. Че престъпление ли е да я дадеш, ако не можеш да осъществиш проектите? Поболя се да стои във властта.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3369 Весело

  Да не пропусна, Петинке!
  Никъде в КРБ в правилата за ВНС няма да намериш която и да е от формите на глагола "пиша". Същото важи и за писането на законите.
  Ако тръгнем по твоята логика обаче, бих запитала КОЙ написа ЗИД на ЗМВР ЗДАНС, които бяха сервирани в НС в първия му работен ден през 2013 г.? Малко преди да изберат корпулентния сламен човек на Доган за шеф на ДАНС? Помниш ли, Петинке?
  Кой ги написа така, че до днес за вас друг "враг" освен плашилото няма? Гроздето изядено, стопанинът- в новата си яхта, а вие продължавате да стреляте с водни пистолети и да ближете кротко сладолед на Раздаващия баници?
  Та на въпроса ти ще отговоря с въпрос - кой стои по кръстовища и площади? Ще ми отговориш ли или ще трябва да попиташ някого от... "сценаристите"?

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK