Мишел Обама: Америка се излага и това е вбесяващо, гласувайте за Джо

Мишел Обама: Америка се излага и това е вбесяващо, гласувайте за Джо

© ReutersСъс силна реч, както при номинирането на Хилъри Клинтън, но на запис, защото партийните конгреси в САЩ тази година за пръв път са виртуални, Мишел Обама призова съмишлениците си да гласуват за Джо Байдън. Словото ѝ веднага стана една от най-обсъжданите теми в социалните мрежи. То е записано, преди да бъде посочена за кандидат за вицепрезидент Камала Харис - първата цветнокожа жена, издигната на този пост от някоя от големите партии в САЩ.


Предлагаме ви пълния текст на словото на бившата първа дама:

Добър вечер на всички. Трудно време е и всеки го усеща по различен начин. И знам, че много хора не са склонни да се настройват на тема политически конгрес в момента или да обръщат внимание на политиката като цяло. Повярвайте ми, разбирам го. Но аз съм тук тази вечер, защото обичам тази страна с цялото си сърце и ме боли, когато виждам толкова много хора да страдат.


Срещнах толкова много от вас. Чух вашите истории. И чрез вас видях обещанието за тази страна. И благодарение на толкова много, които дойдоха преди мен, благодарение на труда, потта и кръвта, аз успях сама да изживея това обещание.


Това е историята на Америка. Всички онези хора, които навремето са жертвали и преодолявали толкова много, защото са искали нещо повече, нещо по-добро за децата си.


Има много красота в тази история. В нея също има много болка, много борба и несправедливост и работа, която трябва да свърши. И когото изберем за наш президент на тези избори, ще определи дали ще почетем тази борба и ще се откъснем от тази несправедливост и ще запазим жива възможността да завършим тази работа.


Аз съм една от шепата хора, които видяха от първа ръка огромното бреме и страхотната сила на председателството. И нека още веднъж да ви кажа: тази работа е тежка. Тя изисква ясна преценка, овладяване на сложни и противоречащи си въпроси, отдаденост на фактите и историята, морален компас и способност за изслушване - и трайно убеждение, че всеки един от 330 милиона животи в тази страна има смисъл и стойност.


Думите на президента имат силата да раздвижат пазарите. Те могат да започнат войни или да посредничат за мир. Те могат да призоват най-доброто в нас или да събудят най-лошите ни инстинкти. Просто не можете да се преструвате в тази работа. Както вече казах, това да си президент не променя кой си; тя разкрива кой си. Е, президентските избори могат да разкрият и кои сме. И преди четири години твърде много хора избраха да повярват, че гласовете им нямат значение. Може би им е писнало. Може би са мислили, че резултатът няма да бъде толкова оспорван. Може би пречките им се сториха твърде непреодолими. Каквато и да е причината, в крайна сметка тези избори изпратиха в Овалния кабинет някой, който загуби националния вот с близо 3 милиона гласа.


В един от щатите, които определиха резултата, преднината му беше средно само два гласа на избирателен участък - два гласа. И всички живеем с последствията.


Мишел Обама: Америка се излага и това е вбесяващо, гласувайте за Джо

© Reuters


Когато съпругът ми напусна офиса си редом с Джо Байдън, имахме рекордно продължителен период на създаване на работни места. Бяхме осигурили правото на здравеопазване за 20 милиона души. Бяхме уважавани по целия свят, обединявайки своите съюзници, за да се изправим срещу климатичните промени. И нашите лидери работиха с учени, за да предотвратят превръщането на епидемията от ебола в пандемия.


Четири години по-късно състоянието на тази нация е много по-различно. Повече от 150 000 души загинаха, а икономиката ни е с големи проблеми заради вирус, който този президент омаловажаваше твърде дълго. Остави милиони хора без работа. Твърде много загубиха здравето си; прекалено много се борят да си осигурят основни неща като храна и пари за наем; твърде много общности са оставени в беда, за да се справят с това дали и как да отворим нашите училища безопасно. В международен план загърбихме не само споразумения, чиято основа бе положена от моя съпруг, но на съюзи, подкрепяни от президенти като Роналд Рейгън и Дуайт Айзенхауер.


И тук, у дома, докато продължават да бъдат убивани Джордж Флойд, Бреона Тейлър и неизчерпаем списък с невинни цветнокожи, заявяването на елементарния факт, че техният живот има смисъл, все още е посрещна с присмех от най-високия държавен пост.


Защото всеки път когато потърсим този Бял дом за някакво лидерство или утеха, или за някакво подобие на стабилност, получаваме в отговор хаос, разделение и пълна липса на съпричастност.


Съчувствие: това е нещо, за което напоследък много мисля. Способността да се поставите на мястото на някой друг; признанието, че опитът на някой друг също има стойност. Повечето от нас практикуват това, без да се замислят. Ако видим, че някой страда или се бори, ние не започваме да си правим сметки. Протягаме ръка, защото: "В името на Божията благодат отивам и аз." Това не е някаква концепция, трудна за схващане. На това учим децата си.


И като толкова много от вас Барак и аз се опитахме да дадем на нашите момичета силна морална основа, за да пренесем ценностите, които нашите родители и баби и дядовци вложиха в нас. Но в момента децата в тази страна виждат какво се случва, когато спрем да изискваме съпричастност един към друг. Те се оглеждат и се чудят дали не ги лъжем през цялото време за това кои сме и какво наистина ценим.


Виждат как хора вдигат скандали в хранителни магазини, не желаят да носят маска, за да ни пазят. Те виждат хора, които се обаждат в полицията заради хора, които просто си вършат работата, но имат различен цвята на кожата. Те виждат право, което казва, че определени неща принадлежат само определени хора, че алчността е нещо добра, а победата е всичко, защото, докато си на върха, няма значение какво се случва с всички останали. И те виждат какво се случва, когато тази липса на съпричастност е задушена от пренебрежение.


Мишел Обама: Америка се излага и това е вбесяващо, гласувайте за Джо

© Reuters


Те виждат нашите лидери да лепят на съгражданите си етикети на врагове на държавата, докато подкрепят бели расисти. Те гледат с ужас, докато деца са откъсвани от семействата си и хвърлени в клетки, а лютив спрей и гумени куршуми се използват срещу мирни протести само за да си направи някой фотосесия.


За съжаление това е Америка, която е на показ за следващото поколение. Нация, която се излага не само по въпроси на политиката, но с характера си. И това не е просто разочароващо; направо е вбесяващо, защото знам добротата и благодатта, които са там - в домакинствата и кварталите в цялата нация.


И знам, че независимо от нашата раса, възраст, религия или политически пристрастия, когато изолираме шума и страха и наистина отворим сърцата си, знаем, че случващото се в тази страна просто не е правилно. Не е това, което искаме да бъдем.


И така, какво да направим сега? Каква е стратегията ни?


През последните четири години много хора ме питаха: "Когато другите падат толкова ниско, дали си струва да се извисяваме?" Моят отговор: да се държим на ниво е единственото нещо, което работи, защото, когато слизаме на тяхното ниско ниво, когато използваме същите тактики за унижение и дехуманизиране на другите, ние просто ставаме част от грозния шум, който заглушава всичко останало. Деградираме самите себе си. Деградираме самите причини, заради които се борим.


Но нека бъдем ясни: да се извисяваш не означава да се усмихваш и да казваш хубави неща, когато се сблъскаш с порочност и жестокост. Да се държиш достойно означава и да поемеш по трудния път. Това означава, ако трябва, да пълзим до върха на планината. Да вървим с високо вдигната глава означава да не понасяме омразата, докато помним, че ние сме една нация под благодатта на нашия Бог и ако искаме да оцелеем, трябва да намерим начин да живеем заедно и да работим заедно в различията си.


А да се извисиш означава да отключиш оковите на лъжата и недоверието с единственото нещо, което наистина може да ни освободи: студената неоспорима истина.


Затова нека бъда толкова честна и ясна, колкото е възможно. Доналд Тръмп е погрешен президент за страната ни. Имаше повече от достатъчно време, за да докаже, че може да свърши работата, но явно не става за нея. Той не може да отговори на изискванията. Той просто не може да бъде това, от което се нуждаем, за да се застъпи за нас. Колкото - толкова.


Разбирам, че посланието ми няма да бъде чуто от някои хора. Живеем в нация, която е дълбоко разделена, а аз съм чернокожа жена, която говори на Демократичната конвенция. Но достатъчно от вас ме познавате. Знаете, че казвам точно това, което чувствам. Знаете, че мразя политиката. Но вие също знаете, че ме грижа за този народ. Знаете колко много ми пука за всичките ни деца.


Така че, ако запомните едно нещо от думите ми тази вечер, то нека е следното: ако мислите, че нещата не могат да се влошат, повярвайте ми, те могат; и ще го направят, ако не извършим промяна в тези избори. Ако имаме някаква надежда да прекратим този хаос, трябва да гласуваме за Джо Байдън сякаш животът ни зависи от това.


Познавам Джо. Той е дълбоко почтен човек, воден от вярата. Той беше страхотен вицепрезидент. Той знае какво е необходимо за спасяването на икономика, преодоляването на пандемия и ръководството на страната ни. И той се вслушва. Той ще каже истината и ще се довери на науката. Той ще прави интелигентни планове и ще управлява добър екип. И той ще управлява като някой, който е живял живот, който останалите можем да разпознаем.


Мишел Обама: Америка се излага и това е вбесяващо, гласувайте за Джо

© Reuters


Когато е бил дете, бащата на Джо губи работата си. Когато е млад сенатор, Джо губи жена си и дъщеря си, докато е още бебе. И когато беше вицепрезидент, той загуби любимия си син. Така Джо познава какво е мъката да седнеш на маса с празен стол, поради което и отделя времето си толкова щедро на скърбящи родители. Джо знае какво е да се бориш, поради което дава личния си телефонен номер на децата, борещи се със собственото си заекване.


Животът му е свидетелство за умението отново да се изправиш - той ще канализира тази твърдост и страст, за да ни сплоти, да ни помогне да се излекуваме и да ни поведе напред.


Да, Джо не е перфектен. И той ще бъде първият, който ще ви каже това. Но няма перфектен кандидат, няма перфектен президент. И способността му да учи и да се развива намираме в онзи вид смирение и зрялост, за който толкова много хора копнеят в момента. Защото Джо Байдън е служил на тази нация през целия си живот, без изобщо да забравя кой е; но нещо повече - той никога не е изпускал от поглед кои сме ние, всички ние.


Джо Байдън иска всички наши деца да отидат в добро училище, да посещават лекар, когато са болни, да живеят на здрава планета. И той има планове как да постигне всичко това. Джо Байдън иска всички наши деца, без значение как изглеждат, да могат да излязат през вратата, без да се притесняват да бъдат тормозени или арестувани, или убити. Той иска всички наши деца да могат да отидат на кино или на час по математика, без да се страхуват, че ще бъдат застреляни. Той иска всички наши деца да растат с лидери, които няма да служат само на себе си и на своите заможни връстници, но ще осигурят мрежа за социална сигурност за хората, изпаднали в затруднение.


И ако искаме шанс да преследваме някоя от тези цели, някое от тези най-основни изисквания за функциониращо общество, трябва да гласуваме за Джо Байдън в числа, които не могат да бъдат пренебрегнати. Защото в момента хора, които знаят, че не могат да спечелят честно в урните, правят всичко възможно, за да не гласуваме. Те закриват избирателните места в кварталите на малцинствата. Те чистят списъци с избиратели. Изпращат хора, за да сплашат избирателите, и лъжат за сигурността на нашите бюлетини. Тези тактики не са нещо ново.


Мишел Обама: Америка се излага и това е вбесяващо, гласувайте за Джо

© Reuters


Но това не е моментът да задържаме гласовете си в знак на протест или да играем игри с кандидати, които нямат шанс да спечелят. Трябва да гласуваме както през 2008 и 2012 г. Трябва да се покажем със същото ниво на страст и надежда за Джо Байдън. Трябва да гласуваме предсрочно, лично, ако можем. Трябва да поискаме бюлетините си в пощата в момента, веднага, тази вечер, и да ги изпратим обратно веднага и да проследим, за да сме сигурни, че са получени. И тогава, уверете се, че нашите приятели и семейства правят същото.


Трябва да обуем удобните си обувки, да си сложим маските, да опаковаме вечеря - и може би също закуска - защото трябва да сме готови да стоим на опашка през цялата нощ, ако трябва.


Вижте, пожертвахме толкова много тази година. Толкова много от вас вече вървят по този път на трудности и лишения. Дори когато сте изтощени, събирате невъобразима смелост, за да облечете защитни облекла и да дадете шанс на нашите близки. Дори когато сте разтревожени, доставяте пратки, подреждате рафтове и вършите цялата всекидневна работа, за да можем всички да продължим напред.


Дори когато усещат, че трудностите ги заливат от всички страни, работещите родители някак си свързват двата края без детски градини и детегледачки. Учителите стават креативни, за да могат децата ни все още да учат и да растат. Нашите млади хора отчаяно се борят да преследват мечтите си.


И когато ужасите на системния расизъм разтърсиха страната ни и съвестта ни, милиони американци от всяка възраст и положение се надигнаха, за да шестват в защита на другия, скандирайки за справедливост и прогрес.


Мишел Обама: Америка се излага и това е вбесяващо, гласувайте за Джо

© Reuters


Ето кои сме все още: състрадателни, настойчиви, достойни хора, чиито съдби са обвързани една с друга. И отдавна е време лидерите ни отново да олицетворяват нашата истина.


И така, от нас зависи да впишем своите гласове и нашите бюлетини в хода на историята заради герои като Джон Люис, който каза: "Когато видите нещо, което не е наред, трябва да кажете нещо. Трябва да направите нещо." Това е най-вярната форма на съпричастност: не просто да чувстваш, а да действаш; не само за себе си или нашите деца, но за всички, за всички наши деца.


И ако искаме да запазим възможността за напредък жива в нашето време, ако искаме да можем да гледаме децата си в очите след тези избори, трябва да затвърдим мястото си в американската история. И трябва да направим всичко възможно, за да изберем моя приятел Джо Байдън за следващ президент на Съединените щати.


Благодаря на всички ви. Бог да ви благослови.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (153)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на hjw57646275
  hjw57646275
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много силна реч. Без да обижда и да хвърля обиди като четвъртокласника в Белия дом. Без да си измисля лъжи и "алтернативни факти" и да кичи с имена. Кратко, ясно и силно. Съветвам интелигентните хора да гледат речта.

 3. 3 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Евала й на жената, напипа всичко гнило.

 4. 4 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  В момента всички политици се излагат.
  Ковида бутна къщичките на всички прасенца като лошият Вълк.
  Оказа се че по старо му неможе а новому няма и сега всички преписват един от друг.
  Дано по методът проби грешки да оцелят ваксата.
  Обаче светът е различен благодарение на интернет вече всеки иска бонбонки Тик Так и да пуши цигари Кент.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1992 Неутрално

  Мишел Обама: Америка се излага и това е вбесяващо, гласувайте за Джо
  —цитат от коментар 0 на заглавие  Правилно!!!
  Не може само Доналд да излага Америка!
  Трябва да има пълна излагация,
  затова гласувайте за Джо!

 7. 7 Профил на wuv41646394
  wuv41646394
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бла, бла, бла...От Джо по-голямо излагане,няма.На тая мъжа и изби милиони хора за 8 години, на още повече съсипа живота, за награда получи нобелова награда за мир, отвратително!
  —цитат от коментар 5 на alfanero


  Грешите. Тръмп е избил само 173,772 души от януари досега и не е получавал Нобелова награда за мир.

 8. 8 Профил на Petko Boukov
  Petko Boukov
  Рейтинг: 486 Неутрално

  "Той е дълбоко почтен човек, воден от вярата."

  Разочароващо е, че това е първото изречение в подкрепа на Байдън. Ако ще си мерят колко подходящи са за президент според силата на вярата, то и Пенс би бил чудесна кандидатура.

  Тези, които те карат да вярваш в абсурди, могат да те накарат и да вършиш зверства. Волтер, 1765
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на pirvt
  pirvt
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Демократите са пълна скръб, но всеки избор е по-добър от оранжевото бедствие!!!

 11. 11 Профил на hjw57646275
  hjw57646275
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "scott":

  Къде има квоти? В местната бакалница ли? Доказателствата....

 12. 12 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  Направо пускам сълза :)

  Кажи мъжо ти колко войни почна и Тръмп колко почна :)

  Ааа, забравих на мъжо ти дадоха Нобел за мир. :)

 13. 13 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 771 Неутрално

  "Америка" се изложи с недоразумението Барак.
  Че и прие Нобелова награда за мир след 8 месеца на поста президент, преди да подпали Северна Африка, Близкия Изток и Украйна

 14. 14 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  Какче, я кажи що така става? Що белите се чупят от градовете управлявани от демократите? ;)

  https://www.facebook.com/watch/?v=696143304574439

  According to The New York Times, 420,000 people left New York City between March 1 and May 1.

  Заради мирните протести ще да е сигурно. Кой ги запали да питам аз и как ще ги решите като им давате по чифт маратонки и нов айфон всеки месец ли? ;)

 15. 15 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  "обичам тази страна..."

  Мишел Обама си призна , че е заобичала "тази страна" едва когато е станала първа лейди.

 16. 16 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 558 Весело

  Тръмпанаря наистина ги излага ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  Демократите са пълна скръб, но всеки избор е по-добър от оранжевото бедствие!!!
  —цитат от коментар 10 на pirvt


  В какво отношение по-конкретно?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 19. 19 Профил на dxg42646328
  dxg42646328
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "обичам тази страна..."Мишел Обама си призна , че е заобичала "тази страна" едва когато е станала първа лейди.
  —цитат от коментар 15 на tacheaux


  Хм, а Мелания дали въобще може да каже на английски "Обичам тази страна"? Или да каже каквото и да е.

 20. 20 Профил на dxg42646328
  dxg42646328
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Направо пускам сълза :)Кажи мъжо ти колко войни почна и Тръмп колко почна :)Ааа, забравих на мъжо ти дадоха Нобел за мир. :)
  —цитат от коментар 12 на realguru


  Колко?

 21. 21 Профил на psihodesen
  psihodesen
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Излага се я. За цял мандат, Тръмп не е започнал нито една нова война. Излагация си е. Не е като носителят на нобел за мир, Обама, който подпали отново арабския свят и Украйна!

 22. 22 Профил на rhl01646329
  rhl01646329
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#11] от "hjw57646275":в администрациата.....квоти за черни, хомота, малцинства. Ако не ти се появи черен - квотата седи незапълнена. не мож да адеш работат на некой бел с качества. просто се чака черния да благоволи и да подеде молба за там.
  —цитат от коментар 17 на scott


  В коя администрация? В администрацията на Тръмп няма квоти. Черна имаше една - Омароса. Жени почти няма - само дебели стари чичковци с шкембенца.

 23. 23 Профил на Ганьо фурийката
  Ганьо фурийката
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Излага се я. За цял мандат, Тръмп не е започнал нито една нова война. Излагация си е. Не е като носителят на нобел за мир, Обама, който подпали отново арабския свят и Украйна!
  —цитат от коментар 21 на psihodesen


  Обама е започнал войната в Украйна? - не знаех. Или в арабския свят - коя война е започнал?

 24. 24 Профил на psihodesen
  psihodesen
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#23] от "jkg28646271":

  Ти на коя планета си живял до този момент?

 25. 25 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#22] от "rhl01646329":

  що се правиш на идиот?
  КВОТИТЕ са за нискоразредната администрация. къдет се ВЪРШИ РАБОТА!
  ПОКАЗНАТА - БЕЛОДОМСКА И СЕНАТСКА СЕ ИЗБИРА! Там ковти нема.
  Но например в администрацията на секи щат..............................

 26. 26 Профил на flatline
  flatline
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Абсолютно. Тръмп набута болните в старческите домове, за да изпозарази старците. А, чакай, пак бях демокртаите. Грешка. До коментар [#7] от "wuv41646394":

 27. 27 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Доналд Тръмп е погрешен президент за страната ни! С добавка че погрешният президент на Америка дърпа не само Америка назад към варварство, дърпа целия свят.

 28. 28 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4083 Весело

  До коментар [#14] от "realguru":

  Амче те ( специално NY) и преди това бяха управлявани от демократите!
  Много хора наистина напуснаха града но във връзка с корона вируса и карантината, мисля че подобно е положението и с други мегаполиси в САЩ

  klimentm
 29. 29 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Тръмбо опитва да разедини Европа - най-естествения съюзник на САЩ! Срам за Америка е този президент!
  Дъщеря ми и семейството и подкрепят Джо!

 30. 30 Профил на Ганьо Балканише фюрише
  Ганьо Балканише фюрише
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абсолютно. Тръмп набута болните в старческите домове, за да изпозарази старците. А, чакай, пак бях демокртаите. Грешка. До коментар [#7] от "wuv41646394":
  —цитат от коментар 26 на flatline


  Едва ли някой е "бутал" старци в домовете - това е техен доброволен избор. Но Тръмп остави всичко на произвола и докара САЩ до страната с най-много зарадени и жертви, отричайки постоянно.

 31. 31 Профил на Ганьо Балканише фюрише
  Ганьо Балканише фюрише
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#22] от "rhl01646329":що се правиш на идиот?КВОТИТЕ са за нискоразредната администрация. къдет се ВЪРШИ РАБОТА!ПОКАЗНАТА - БЕЛОДОМСКА И СЕНАТСКА СЕ ИЗБИРА! Там ковти нема.Но например в администрацията на секи щат..............................
  —цитат от коментар 25 на scott


  Та това ли са ви доказателствата?

 32. 32 Профил на Ганьо Балканише фюрише
  Ганьо Балканише фюрише
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#23] от "jkg28646271":Ти на коя планета си живял до този момент?
  —цитат от коментар 24 на psihodesen


  Кажи де, не се стеснявай.

 33. 33 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Обама заяви на западноевропейските лидери: Вие в НАТО сте гратисчии!
  Това стана 2016 в Хановер, Германия. Тръмп го повтори без да идва в Германия.
  Обама предложи на ЕС търговско споразумение. ЕС го отхвърли, за да не фалирали селяните на Франция от по-евтините плодове и зеленчуци, както и месо. Тръмп ги заплаши с мита и ЕС се намръщи! Тръмп излага САШ ли! Обама подписа Екоспоразумението в Париж, което дава 13 години гратисен период на най-големият замърсител в света - Китай. Тръмп изкара от този договор САЩ докато договора не се преразгледа.Отново Тръмп виновен! Хе хе хе хе!

  Стига с мазни хвалебствени статии! То бива пропаганда, ама тая е за олигофрени.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Тръмп и той, като нашия, не знае защо е избран на този пост. Или по-точно, не е това, което те си мислят.

 35. 35 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  Разделяй, насъсквай и владей - тактиката на демократите за спечелване на малцинствата...

 36. 36 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  До коментар [#20] от "dxg42646328":

  https://www.latimes.com/projects/la-na-pol-obama-at-war/

  Чети! Стига само въпроси.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 37. 37 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#15] от "tacheaux":

  не знам по каква причина си се заблудил
  за тръмп, че е нещо различно от
  con-man wannabe и защо е пагубен.

 38. 38 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4212 Неутрално

  Дразни писането на многобройни пропагандни лозунги от генерираните фиктивни адресати, всъщност е един тролиращ индивид. Ако имаш нещо да кажеш, не се старувай, използвай един ник/име. Доказването на ИТ превъзходство над останалите е за някои тийнейджъри, не за сериозни хора във форума. Бъди смел демократ, не мишок.

  jkg28646271, rhl01646329, dxg42646328 и т.н.

 39. 39 Профил на chukarka
  chukarka
  Рейтинг: 8 Весело

  в.Дневник станал доста ляв - да публикува такива пасквили. А коментарите в прослава на афроамериканската Цола Драгойчева направо ме просълзиха...

  Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече. Айнщайн
 40. 40 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  Колко?
  —цитат от коментар 20 на dxg42646328


  Ми бомби Либия и Сирия макар и да не се намеси там директно. Но и двете са в цветущо положение в момента. :)

  Добре че Тръмп спря поддръжката на ИД в Сирия, че Асад с помощта на Русия да ги разкара от там.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_policy_of_the_Barack_Obama_administration

 41. 41 Профил на xes31646285
  xes31646285
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#20] от "dxg42646328":https://www.latimes.com/projects/la-na-pol-obama-at-war/ Чети! Стига само въпроси.
  —цитат от коментар 36 на sandman


  Чета. Там пише за войните в Ирак и Афганистан, които не са започнати от Обама. Та коя война е започнал и е "изтрепал милиони" (цитирам)?

 42. 42 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  [quote#41:"xes31646285"][/quote]

  Сирия и Либия ти писах че ги бомби без да праща директно хора.

  В Сирия колко пари, оборудване, оръжия отиваха за "умерената" опозиция, които после минаваха на страната на ИД.

  Сещаш ли се ИД въоръжена с нови американски джипове предназначени уж за "умерената" опозиция.

 43. 43 Профил на xes31646285
  xes31646285
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Разделяй, насъсквай и владей - тактиката на демократите за спечелване на малцинствата...
  —цитат от коментар 35 на Jazzdevil

  Разделяй и владей е точно политиката на Тръмп - демократски щати срещу републикански, черни срещу бели, жълти срещу бели, идващи имигранти срещу вече заселили се "американци", "ние" срещу "другите" (които винаги са лоши и различни от "нас"), американци изповядващи други религии срещу американци-християни. да не продължавам.

 44. 44 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  "Той е дълбоко почтен човек, воден от вярата."Разочароващо е, че това е първото изречение в подкрепа на Байдън. Ако ще си мерят колко подходящи са за президент според силата на вярата, то и Пенс би бил чудесна кандидатура.
  —цитат от коментар 8 на Petko Boukov


  То и Лодкаря е учил Богослвие.

 45. 45 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2295 Весело

  И тази реч е толкова фундаментална за нас и света защото? Ех пусти грант...

  Между другото аз не знам някоя Първа дама, която да е излагала САЩ повече от тази. В нескопосаните си опити да се прави на "алтернативна" изглеждаше като абсолютен палячо. А това с обедите в училищата няма да ѝ го прости цяло поколение ученици. То май заради това Gen Z са най-консервативното поколение от бейби бумърите насам...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 46. 46 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  До коментар [#20] от "dxg42646328":

  https://www.japantimes.co.jp/opinion/2017/01/18/commentary/world-commentary/obama-war-peace/

  Още по- сбито и стегнато.
  Пропагандата си е пропаганда, фактите, факти.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 47. 47 Профил на alfanero
  alfanero
  Рейтинг: 762 Неутрално

  В речта си споменава, че деца имигранти се затваряли в клетки, само забрави да спомене, кой построи клетките и кой затвори два пъти повече деца в тях, мъжът и.

 48. 48 Профил на vvv45646286
  vvv45646286
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дразни писането на многобройни пропагандни лозунги от генерираните фиктивни адресати, всъщност е един тролиращ индивид. Ако имаш нещо да кажеш, не се старувай, използвай един ник/име. Доказването на ИТ превъзходство над останалите е за някои тийнейджъри, не за сериозни хора във форума. Бъди смел демократ, не мишок.jkg28646271, rhl01646329, dxg42646328 и т.н.
  —цитат от коментар 38 на daskal1


  Дневник непрекъснато ме блокират и искат да ми отнемат свободата на словото, която толкова защитавате. Затова. Вземете ми я защитете, да не трябва да се регистрирам през минута. Не знам защо мен са нарочили, при условие, че има много тролове от руски Ай-пи та. Това не променя казаното от мен обаче, което си остава истина. Кой го е казал - регистриран jkg28646271 или регистриран Петко Атанасов, намо значение, нали?

 49. 49 Профил на vvv45646286
  vvv45646286
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дразни писането на многобройни пропагандни лозунги от генерираните фиктивни адресати, всъщност е един тролиращ индивид. Ако имаш нещо да кажеш, не се старувай, използвай един ник/име. Доказването на ИТ превъзходство над останалите е за някои тийнейджъри, не за сериозни хора във форума. Бъди смел демократ, не мишок.jkg28646271, rhl01646329, dxg42646328 и т.н.
  —цитат от коментар 38 на daskal1


  Дневник непрекъснато ме блокират и искат да ми отнемат свободата на словото, която толкова защитавате. Затова. Вземете ми я защитете, да не трябва да се регистрирам през минута. Не знам защо мен са нарочили, при условие, че има много тролове от руски Ай-пи та. Това не променя казаното от мен обаче, което си остава истина. Кой го е казал - регистриран jkg28646271 или регистриран Петко Атанасов, намо значение, нали?

 50. 50 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2393 Неутрално

  Прилична реч , ама за Хилари Клинтън не става......още веднъж !

 51. 51 Профил на alfanero
  alfanero
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Дневник, защо ми изтрихте коментара? Кои са нецензурните думи или обидите на расова и сексуална основа? Бихте ли ми казали, поне да знам, коментарът ми все още може да се види в цитатът от коментар 7

 52. 52 Профил на vvv45646286
  vvv45646286
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#40:"realguru"][/quote]

  Това не е започване на война. Тръмп пък бомби Йемен, Сирия и Ирак - там уби иранския къв беше. В такъв смисъл нещата са еднакви.

 53. 53 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  До коментар [#19] от "dxg42646328":
  "Хм, а Мелания дали въобще може да каже на английски "Обичам тази страна"?"

  Владеенето на английски език няма нищо общо с обичането на "тази страна".

 54. 54 Профил на vvv45646286
  vvv45646286
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И тази реч е толкова фундаментална за нас и света защото? Ех пусти грант...Между другото аз не знам някоя Първа дама, която да е излагала САЩ повече от тази. В нескопосаните си опити да се прави на "алтернативна" изглеждаше като абсолютен палячо. А това с обедите в училищата няма да ѝ го прости цяло поколение ученици. То май заради това Gen Z са най-консервативното поколение от бейби бумърите насам...
  —цитат от коментар 45 на Тюфлекчия


  Мелания. Тя даже не може да срича на английски.

 55. 55 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Типична комсомолска секретарка. Толкова и е акъла. Човечеството има нужда от интелекуалци- лидери, както никога в новата история. Не, че няма интелигентни човеци. Има, но гласа на разума е заглушен от тръмповци и обамовци. Все същите боклуци, с различен речник и сценично поведение, но сърцевината им е същата.
  Тръмп поне не се прикрива зад красиви и празни фрази. Изпляска е толкова много думи и не е казала нищо, което може да каже средно интелигентен колежанин. И точно средно интелигентния колежанин е впечатлен, щото видиш ли, ''я колко съм умничък, и аз си мисля същото''.
  Докъде се докарахме като цивилизация! Невероятно.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 56. 56 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  До коментар [#37] от "mihail_p":

  Коментирам Мишел Обама , а не Тръмп.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на flatline
  flatline
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#30] от "let36646274":

  Отговорът ти няма връзка с написаното от мен.

 59. 59 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  Доналд Тръмп е погрешен президент за страната ни! С добавка че погрешният президент на Америка дърпа не само Америка назад към варварство, дърпа целия свят.
  —цитат от коментар 27 на Таралеж


  В кое отношение по-конкретно?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 60. 60 Профил на gnz57646287
  gnz57646287
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#19] от "dxg42646328":"Хм, а Мелания дали въобще може да каже на английски "Обичам тази страна"?"Владеенето на английски език няма нищо общо с обичането на "тази страна".
  —цитат от коментар 53 на tacheaux


  Значи Мелания не е казала Обичам тази страна (щото не може), а Мишел го е казала (защото е родена в Америка и е нормално), обаче Мишел лъже, а Мелания е права и обича Америка повече (без да си е отворила устата)? В желанието си да изкълчите нещата и да брандирате "другите" достигате до куриозни безмислици.

 61. 61 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  Типична комсомолска секретарка. . .Докъде се докарахме като цивилизация! Невероятно.
  —цитат от коментар 55 на sandman


  Гладко говорещи адвокати -- гаранция, че всичко е наужким и нищо няма да се свърши.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 62. 62 Профил на gnz57646287
  gnz57646287
  Рейтинг: 8 Весело

  Айде от мен да мине, последно, че имам да правя конфигурация на VyOS:

  Къде е Стената? Мексика плати ли? Гагага...

 63. 63 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 729 Неутрално

  След като съпруга и на тая "хубавица" попиля САЩ икономически, води ненужно предварително изгубени войни,от което се срина доверието в САЩ сега се дрищи. Използването на расистката политическа карта от демократите,само и единствено влошава нещата. Демократитев САЩ все повече заприличват на нашето БКП-ДПС.. Мнозинството гласуващите за тях са с тъмен цвят на кожата и латиноси,все "изрядни данъкоплатци",също като гласуващите тук за ДПС.
  Ще видим,то и на предишните избори проучванията даваха предимство на демократите,но след това...

 64. 64 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2295 Весело

  Чудя се дали и тя като Sleepy Joe няма да припише на мъжа си заслугата за мира между Израел и ОАЕ? Оня ненормалник се опита и го направиха за две стотинки. Естествено фейк нюза си трае де - иначе анализират някоя запетайка в речите на Тръмп по две седмици.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 65. 65 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  Ню Йорк след протестите. Който е бил там няма да го познае. Скоро и цяла Америка така.

  Приятно гледане.

  https://www.facebook.com/TVI2000mj/posts/10223524157518773

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4212 Неутрално

  До коментар [#48] от "vvv45646286":

  За мен има значение. Иначе, насочеността на вестника е про-демократска, защо ще ви блокират? Не ругаете, не сте циничен? Аз бих поддъжал вашата кауза аза свобода на словото.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2295 Весело

  До коментар [#65] от "realguru":

  Обаче от Гучи не грабили. Явно имат вкус хората... :D :D :D

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 72. 72 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#65] от "realguru":Обаче от Гучи не грабили. Явно имат вкус хората... :D :D :D
  —цитат от коментар 71 на Тюфлекчия


  Автора казва защо не са грабили от Гучи :)

  Намира се в Тръмп билдинг, президента, жена му, сина му живея там (като не е в Белия дом), има сикрет сървиз и никой не смее да се доближи. :)

 73. 73 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Какче, я кажи що така става? Що белите се чупят от градовете управлявани от демократите? ;)https://www.facebook.com/watch/?v=696143304574439 According to The New York Times, 420,000 people left New York City between March 1 and May 1.Заради мирните протести ще да е сигурно. Кой ги запали да питам аз и как ще ги решите като им давате по чифт маратонки и нов айфон всеки месец ли? ;)
  —цитат от коментар 14 на realguru


  Ти сериозно ли си въобразяваш че е заради някакви протести? Явно нищо не знаеш за Америка, в историята е имало много по-големи протести, мародерство и т.н. Причините за напускането на града СЕГА са съвсем други и това е само началото.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1261 Весело

  Женската злоба при провален съпруг спрямо преуспяващ друг е движеща в нейното обръщение🙈🙊🙉

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 76. 76 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 450 Весело

  Евала й на жената, напипа всичко гнило.
  —цитат от коментар 3 на charlesdegaulle


  И на Обама ли?

 77. 77 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6204 Весело

  Очакваме препис от Мелания!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 268 Неутрално

  тези наистина живеят в паралелна вселена от нашата-били създали милиони работни места и преборили еболата))) паралелна реалност-давахте милиард за транс операции на военни,създадохте армия безработни афроамериканци на чекове,илюзионисти на крек

 81. 81 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#30] от "let36646274":

  САЩ имаха коефициент 89% за справяне с всяка пандемия. Тръмп навремето нарече страните в Африка "клоака". А сега се оказа, че "клоаките" се справиха доста по-добре с вируса от него!!
  Далеч съм от това да обвиня хората дето гласуваха за него. Изпечен бизнесмен, съден за какво ли не, а се измъква винаги като мокра връв. И обеща нещо нужно - да пресуши блатото в политиката. Е, обеща и доста щуротии, като стената с Мексико. Но очевидно (просто няма как!!) да управлява САЩ, като че ли е бизнес компания. Без да се и замисли, че при лош мениджмънт фирмата фалира. Той има опит с това - изсмуква активите, фалира фирмата и открива нова. Само дето САЩ не са фирма, не можеш да я закриеш и откриеш наново. Управлява сякаш е наистина главен управител на бизнес - държи се като цар, уволнява всеки, който му противоречи или изнася вътрешна информация, не търпи никаква критика и си има собствено мнение за всичко. Вообще не понася и критиката в пресата, радиото и телевизията - лукаво измисли "фалшиви новини"... А няма дар слово, при това. Неистово иска да бъде преизбран и е готов да съсипе САЩ, за да стане това. Като започна с пощата.

 82. 82 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Любопитно

  Мишел Обама: Америка се излага и това е вбесяващо,
  ========
  Нищо подобно.....

  За пръв път в историята си, Америка показа на света истинското си лице......
  Без маски и цензури....

  Bukalemun
 83. 83 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  [quote#73:"bobyb"][/quote]

  Важен е крайния резултат. А той е, че още едно цивилизовано място се превръща в гето.

  И кой управлява последните години - демократ.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на Сам Фкъшти
  Сам Фкъшти
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Майкъл Обама - транито заработва милионите, които Дийп Стейт му даде през сделките за книгата му ($60М), Нетфликс филма ($100М+) и Спотифай предаването с мъжа му Барак Обама.

 86. 86 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  Да и пожелаем същия успех, както на Хилари Клинтън, за която гласуваха мнозинството избиратели.

 87. 87 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Ясно. Като чернокожи, тя и съпругът й са били подложени на нечувани издевателства, унижения и дискриминация заради цвета на кожата си. 😂Стигнало се дори до нечуваната жестокост и дискриминация него да го изберат за президент на САЩ. 😂😂 Тя мразела политиката, затова го посъветвала да приеме това мъчение, два пъти?! Герои!😂😂 Колко трогателно, как да не се разплачеш?! Вярвам й, горката. Лош Тръмп, лош! 😂

 88. 88 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  До коментар [#11] от "hjw57646275":

  Има diversity hires от преди тръмпи. Квотите са за университетите, особено за уважавани и акредитирани специалности като african-american studies и gender studies. Вижте ЦЕУ в Будапеща, стартиран от любимия на всички филантроп който лиши централната банка на О.К. от парите си около 90та. Там можеше да се изучават подобни акредитирани специалности, до момента в който нацистът Орбан не започна кампания против спонсориране от чужбина, подобно на нацистите от вмро срещу които другарят Х.Иванов се обяви когато искаха подобни мерки като гадният Орбан.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 89. 89 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Неутрално

  Изключителна реч!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 90. 90 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Нещо да каже за престъпността сред черните?
  50% от тежките престъпления се извършват от черни мъже, въпреки че са 8% от населението на щатите? Или отново е забравила за този сериозен проблем.

  -voxy
 91. 91 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Любопитно

  Когато съпругът ми напусна офиса си редом с Джо Байдън, имахме рекордно продължителен период на създаване на работни места.
  =========
  Така е.....
  И в същия този период, започнаха най различни конфликти по света
  Бежанските потоци от БИ и Африка, брекзит, Болсонаро в Бразилия, Гуайдо във Венецуела, опит за преврат в Анадола, Covid 19.......
  Всичко стана при вашето управление, Мишел.......
  И през цялото това време.....след като се пенсионира мъжа ти.....пускахте селфита от Хаваите......с усмихнати лица.....

  Bukalemun
 92. 92 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  А Джо не се излага постоянно... Какво ли не правят хората за власт и пари...

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2665 Неутрално

  Щом болшевиките са вбесени, значи нещата са наред. :-)

 95. 95 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2665 Неутрално

  До коментар [#45] от "Тюфлекчия":

  Тази реч е финдаментална, защото сме колония. Само още не са се разбрали кой повече ще ни краде, САЩ, Германия или УК. :-)

 96. 96 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Неутрално

  Така че, ако запомните едно нещо от думите ми тази вечер, то нека е следното: ако мислите, че нещата не могат да се влошат, повярвайте ми, те могат; и ще го направят, ако не извършим промяна в тези избори. Ако имаме някаква надежда да прекратим този хаос, трябва да гласуваме за Джо Байдън сякаш животът ни зависи от това.
  ========
  Горката Мишел......говори хубаво, но не става за предизборна агитация....!
  Не усеща че именно хаоса е голямата промяна, а на това което нарича промяна.....е равносилно на връщане назад с 4.....8 години......
  Което на практика е невъзможно......понеже обикновения американец иска промяната да е изоснови......а не само предизборна......
  С риск да бъде наречен какво ли не.....нормалния американски гражданин започна да чупи дори и своите паметници......
  А Мишел не е обелила и дума по този въпрос......

  Bukalemun
 97. 97 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  До коментар [#95] от "Stargate":

  и как те крадат теб? Би ли казал някои числа? Щатите с трилионите си БВП са опрели до твоите стотинки ли?

  -voxy
 98. 98 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3040 Весело

  "Дневник", по-добре публикувайте някоя реч на Джо Байдън, ама без да я чете...

 99. 99 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3126 Неутрално

  Дразни писането на многобройни пропагандни лозунги от генерираните фиктивни адресати, всъщност е един тролиращ индивид. Ако имаш нещо да кажеш, не се старувай, използвай един ник/име. Доказването на ИТ превъзходство над останалите е за някои тийнейджъри, не за сериозни хора във форума. Бъди смел демократ, не мишок.jkg28646271, rhl01646329, dxg42646328 и т.н.
  —цитат от коментар 38 на daskal1


  Колега, ама ти не ли го усетил комуниста Стюпид? Той работи с поне десетина акаунта всеки ден, особено пък, ако е банван основния му акаунт, в случая BLM.

  Пазете се от доносника vesolr
 100. 100 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Не знам защо така се получава, но феновете на Путин обожават и Тръмпа...
  А Мишел Обама отново ни поднесе поредната силна реч. Затова тръмпистите подскачат като ужилени.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK