Човекът зад храстите - "Великият и страшен Оз"

Човекът зад храстите - "Великият и страшен Оз"

© Скрийншот от Фейсбук"Параванът падна с трясък и привлече погледите на четиримата. Те останаха като гръмнати от учудване. Защото видяха, че на мястото, прикривано от паравана, стоеше дребен старец с плешива глава и набръчкано лице, който изглеждаше толкова изненадан, колкото и те. Тенекиеният дървар вдигна брадвата, втурна се към дребния човек и извика:
- Кой сте вие?
- Аз съм Оз, Великият и страшен - каза дребният човек..."


Това е един от най-вълнуващите епизоди в алегоричния роман на Лиман Франк Баум "Вълшебникът от Оз". С този прякор лидерът на "Да България" Христо Иванов нарече почетният председател на ДПС Ахмед Доган при втората си акция в парка Росенец в началото на август. Печалната алюзия с "великия и страшен Оз" падна на мястото си.


Само няколко дни по-късно Доган внезапно се появи зад храстите в сарая си - дребен и изненадан, за да си поговори със също толкова изненаданите протестиращи на плажа до лятната му резиденция. После изпрати сладолед за всички.
"Вълшебникът от Росенец" е смутен


Години наред той високомерно надничаше зад всеки погром над справедливостта, свободата на пресата, институциите на държавата... А тя подминаваше с арогантно мълчание всяко гражданско усилия за съпротива. Иначе Доган отдавна трябваше да е обяснил какво прави в т.нар. сарай, собственост на търговско дружество, с което формално няма нищо общо?


Отговорът никак не е труден - почетният председател на ДПС върши същото, което и "портфейлът на Борисов" - бившият финансов министър Владислав Горанов, вършеше в апартамента на кръстника си. Очевидно за всички, Горанов също само формално нямаше нищо общо с покупката на имота от собственика му - Кирил Домусчиев. Очевидно за всички, но не и за прокуратурата. За тази нетърпима и цинична арогантност, която изкара хора по улиците, става дума.


Ако държавата не беше се самоизяла


на порции, с които Доган години наред хранеше чиновниците й, безобразието в Росенец нямаше да се случи. А ако не беше се самоизхвърлила в морето от собствената си територия, "най-успешният кмет на ГЕРБ" Димитър Николов не би дръзнал четири поредни мандата да стои с гръб към Росенец, докато Доган превръща цял полуостров от територията на общината му в закрит комплекс.


Николов щеше да е забелязал ако не друго, поне незаконния син краставичарник на вълшебника от Оз. Петстотинте му квадратни метра се оказаха видими за сателитите на Google, но не и за бургаския кмет.


В друг сюжет от


самоунижението пред дребния човек от Росенец,


преди седмица държавата се изненада, че някой е строил в собствените й имоти, граничещи с резиденцията му. Скрити зад анонимността си, служители на Дирекцията за национален строителен контрол, вече признаха, че след 2014 г. всички опити да влязат в имотите публична държавна собственост на н. Чукалята са били осуетявани. Вероаятно незаконното строителство ще трябва да бъде премахнато за сметка на данъкоплатците. Но пак с техните пари, като бонус за принудителното нехайство и услужливото мълчание на чиновниците си, само преди дни държавата увеличи заплатите им с 30%.


Ето така, пред широко затворените очи на държавата, е ставало възможно всичко, което години наред безнаказано е вършено в парка "Росенец". И пак така, не като метафора, а в буквалния смисъл на думите, България бавно, но систематично беше разсипана от кастова непоносимост. Беше превърната във феодална република с кланово управлявани институции, в анахроничен хибрид. В нещо като нищо друго. Пленена държава.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (121)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 797 Любопитно

  Че държавата е пленена - това е ясно. Че заплатите на държавните чиновници са увеличени - това е документално доказуемо. Големият въпрос е друг. Какво ще се промени след оставката/изборите? Ще бъде ли държавата освободена? Ще бъдат ли заплатите на държавните чиновници намалени?

  Изпробвайте интелигентността си с тези въпроси! За справка с реалността ще се чуем след година.

 3. 3 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Струва ми се, че до няколко години ще проличи, че не само нашият цар е гол, но и турският. Че баба Дованга е някогашна силна фигура, която постепенно се е изпразнила, изсмукана отвътре от паяци, пиявици и собствени пороци, та сега може главно да кима и изрича неясни фрази. Фасада на задкулисието - явно има и такова нещо. И тогава, живот и здраве, турците в Родопите, Делиормана и пр. най-накрая ще имат шанс да станат свободни.

 4. 4 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2645 Любопитно

  Спасе що не припомниш как ДСБ внесе в Нараднато събрание законопроект за обявяване на Възродителният процес за етническо прочистване? Как "Вълшебника от Оз" въздейства на Иван Костов който уж му е непримирим противник?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 5. 5 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 80 Неутрално

  Полицията премахна блокадата на моста при Международния пловдивски панаир. В момента движението е възстановено, съобщава БНР.
  Това трябва да стане и в София!

  И ще стане!

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Ние си пишем, те продължават да ни се подиграват всекидневно. Поне едно взе лека-полека да става болезнено ясно за всеки, който си прави труда да чете коментарите. Вече почти всеки, който влиза във форума да разводнява темата, да провокира, и да обижда нас, нормалните хора, в статиите за протестите, за ГЕРБ и Доган -- та същите тези хора, под статиите за Беларус или Путин, защитават руските интереси и насилието над хората, дръзнали да протестират.

  Защо това е важно: защото човекът зад храстите не е сам. Досега имаше начини човек да се самоизлъже, че Борисов и ГЕРБ не работят за ДПС, или че Ахмед Доган не е проводник на руски интереси. За щастие, сега за мен лично е пределно ясно, че който все още не разбира какво се случва, НИКОГА НЯМА ДА ГО РАЗБЕРЕ. Дали не искат да разберат или просто са решили твърдо, че са на страната на анти-българизма в лицето на Доган и Русия: все тая. Тези хора не могат да бъдат убедени и с тях не може да се приказва. До скоро все още не бях сигурен, че е така, но (за мое облекчение) сега е лесно.

  Всяка промяна към по-добро бъдеще в България минава през ИЗЧИСТВАНЕТО на тези хора. Няма да е лесно и няма да стане за година или две. Може и никога да не успеем. Но поне знаем какво да правим.

 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3141 Неутрално


  Човекът зад храстите щеше да си остане МЕДИ

  - най-обикновен нагаждач от социалистически тип

  покрадващ и доносничещ на дребно

  ако КГБ-ДС система на ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА не го беше

  избрала ДА ДЪРЖИ БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ и ЦИГАНИ

  в РУСКО-СЪВЕТСКАТА ХВАТКА за ИЗТОЧВАНЕ и ОГРАБВАНЕ на БЪЛГАРИЯ

 9. 9 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Доган е символ на една порочна практика, когато близостта с управлението носи чиста печалба за "приятелите". Обратно, на непослушните им пращат прокуратурата. Тиквите и калинките усъвършенстваха практиката, и ако вождът им не беше толкова глупав и приказлив, сигурно и до ден днешен щеше да минава за спасител "от комунистите". Нищо, че ГЕРБ е БКП2 по произход и манталитет.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Под тази статия, засега, разводняването на темата (Костов, хаха, или новини не-свързани със статията) е работа, с която са се заели господата (или госпожиците?) Julian Mall и sbaleev. Хубавеца със средния пръст не знам каква му е играта, дали просто се опитва да претовари модераторите?

  Но както и да е: отново призовавам всеки мислещ човек, който реши да коментира, да не им се връзва. Натискате минуса, ако има призив за насилие или обида, натискате удивителната, НО МОЛЯ ВИ НЕ ГИ БОРЕТЕ С АРГУМЕНТИ. Една от целите им е да пилеят енергията на нормалните хора в неискрени (от тяхна страна) спорове.

 12. 12 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4327 Любопитно

  Изумително е как един доносник с помощта на ДС се превърна в най-силният човек в Държавата и дърпа конците задкулисно вече 30 години. И след това всички останали "политици" обясняват как са независими. Тази постановка се играе от 1989 и нищо не се променя. Актьорите са същите и "Директора" е същият.
  Докато име дори един от тях някъде наоколо никога нищо няма да се промени.
  Много истини излизат наяве в момента, но дали ще доведат до ИСТИНСКА промяна....... само времето ще покаже.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 80 Неутрално

  До коментар [#11] от "nocomnet":

  Борба с троловете!

  Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря. Отговарянето на троловете неизбежно води до отклоняване от темата на дискусията, изважда от равновесие наблюдателите и осигурява търсеното от троловете внимание. Тролът, който е игнориран, може доброволно да напусне Интернет-форума или дискусията, макар че понякога той или тя може да продължи да се връща към някоя стара тема, с цел да бъде последният изказал се по нея.
  Потребителите с по-голям опит често са склонни да подминават публикациите на троловете с мълчание, докато тези с по-малък опит се подвеждат по-лесно и се ангажират с диалог, без да знаят, че си имат работа с трол. В такива случаи негласното правило е по-опитните да публикуват съобщение за всички във форума, сайта и т.н., с което да посочат конкретния трол и да призоват към игнорирането му.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  До коментар [#12] от "padrino":

  Докато голяма част от народа/суверена е пасивна, истинската промяна няма как да настъпи. Живееш в уредено общество, с придобивки но и задължения. Предполагам разбираш че нищо от това не им е било дадено. Постигнали са го чрез борба. В България, подобно не стана. Дори по-лошо, може би единствения който се зае с реални реформи след силен обществен натиск, бе заклеймен като едва ли не всеобхватното зло. Започна ги, но не успя да довърши. Но всичко това е вече в миналото. Доган беше осветлен и всички го видяхме. Но както се казва, ние виждаме само върхът на айсберга. Основната част е под повърхността и само може да предполагаме колко голяма е. Да споменем някои факти: ТЕЦ Варна собственост на Доган, получи пари за студен резерв след като друго държавно дружество се отказа, коя фирма се отказва от сигурни приходи и защо; Прословутите сараи които по документи би трябвало да са комплекс за плуване и водни спортове а де факто са замък, кой/кои са разрешили всичките безобразия, имало ли е натиск, имало ли е покровителство, от кого и защо. Само няколко въпросчета които навеждат на мисли за нечистоплътни зависимости и наличието на мощни, да ги наречем, кукловоди с вероятен не-български произход.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Човекът зад храстите щеше да си остане МЕДИ- най-обикновен нагаждач от социалистически типпокрадващ и доносничещ на дребноако КГБ-ДС система на ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА не го бешеизбрала ДА ДЪРЖИ БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ и ЦИГАНИ в РУСКО-СЪВЕТСКАТА ХВАТКА за ИЗТОЧВАНЕ и ОГРАБВАНЕ на БЪЛГАРИЯ
  —цитат от коментар 8 на Hawaii


  Ако Борисов е удобен за РУСКО-СЪВЕТСКАТА ХВАТКА за ИЗТОЧВАНЕ и ОГРАБВАНЕ на БЪЛГАРИЯ, защо президента, посочен от Решетников е против него, Бсп, отровното трио, Слави и МаяМа, все руски проксита. Нещо логиката куца.

 22. 22 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  До коментар [#2] от "john_3volta":

  Бих пробвал да отговоря на въпросите ви, но да попитам вие какво предпочитате:
  1. Сегашните крадци и бандити да останат. "Мъка безкрай"
  или
  2. Да дойдат нови хора, които да възстановят законността в държавата и всички крадци да бъдат подведени под отговорност и виновните да бъдат осъдени. "Край без мъка"

  Кажете ми вашия избор и аз ще отговоря на въпросите ви. Моля.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#2] от "john_3volta":Бих пробвал да отговоря на въпросите ви, но да попитам вие какво предпочитате:1. Сегашните крадци и бандити да останат. "Мъка безкрай"или2. Да дойдат нови хора, които да възстановят законността в държавата и всички крадци да бъдат подведени под отговорност и виновните да бъдат осъдени. "Край без мъка"Кажете ми вашия избор и аз ще отговоря на въпросите ви. Моля.
  —цитат от коментар 22 на Чарли Мишкин


  Бихте ли посочили кои са тези нови хора и колко ще е техния процент при евентуални избори. Щото ДБ, за които аз ще гласувам (Признавам си, Хр. Иванов ми епротивен, ама на принципа на най-малкото зло😁) пряко сили я вземат 10% я не.

 25. 25 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Дребничкият човечец иззад храстите... Да го направим на"пре.икано мушкато".
  Този цървул, за втори път го вадят от играта. Но този път - завинаги.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Все пак да не забравяме ролята на суверена. Защото всичко тръгна от нежеланието на значителна част от населението да гласува за демократични партии давайки властта на БСП-то (разбирай БКП-то) и на ДПС-то (разбирай ДС). Така до 1997 г. и после след 2001 г.

 29. 29 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  все пак Сокола и Шиши управляват България, Берлин и Брасълс .
  много тежест и отговорност има върху крехките ремене на Сокола . затуй има пръв лутенант с могъщ гръб -Шиши.
  за Путя да не говорим - оня има на главата си половината свят . откак назначи Тръмп за Губернатор на Северо-Американския окръг , му е много тежко . кого ли ше назначи там сега? Байдън може би , щото напомня за Брежнев . Носталгия :)))

 30. 30 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2645 Любопитно

  "Досега имаше начини човек да се самоизлъже, че Борисов и ГЕРБ не работят за ДПС, или че Ахмед Доган не е проводник на руски интереси. За щастие, сега за мен лично е пределно ясно, че който все още не разбира какво се случва, НИКОГА НЯМА ДА ГО РАЗБЕРЕ. Дали не искат да разберат или просто са решили твърдо, че са на страната на анти-българизма в лицето на Доган и Русия:"

  Хайде кажи на нас напосветените поне един руски интерес който е защитил Доган?! Пък аз ще ти изреди после една сюрия турски интереси кито той защитава от появата си на политическата сцена!
  До коментар [#7] от "nocomnet":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  До коментар [#24] от "foxa5":

  Мога да ти посоча "старите" хора, които са изключително НЕПРИЯТНИ: барба Ганьос, сополя, прасчо, портмонето на барба Ганьос, барни Рънал-а, Онази ПКП, каскета, цацата, решетника и так дале ...

  Новите "престъпници" (по ваши думи) са недоказуеми, но старите са радиоактивни и щом ги подкрепяш - явно и ти си като тях?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  "Иначе Доган отдавна трябваше да е обяснил какво прави в т.нар. сарай, собственост на търговско дружество, с което формално няма нищо общо?
  Отговорът никак не е труден - почетният председател на ДПС върши същото, което и "портфейлът на Борисов" - бившият финансов министър Владислав Горанов, вършеше в апартамента на кръстника си. Очевидно за всички, Горанов също само формално нямаше нищо общо с покупката на имота от собственика му - Кирил Домусчиев. Очевидно за всички, но не и за прокуратурата. За тази нетърпима и цинична арогантност, която изкара хора по улиците, става дума."

  Изобщо не смятам, че Доган е изолиран случай в политическия живот у нас! Иначе всички подават скромни декларации в Сметната палата, докато е ясно като бял ден, че благосъстоянието им значително надхвърля полученото като заплати...

  I Want To Believe
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2739 Неутрално

  До коментар [#22] от "Чарли Мишкин":

  А кои са тези нови хора, които ще дойдат? Обществените нагласи са такива, че вероятно в бъдещия парламент ще влязат БСП, ГЕРБ, ДПС, ДБ и Слави. Патриотите са на кантар.
  Въпрос с повишена трудност: кои са възможните коалиции от горните партии, които да изключват ГЕРБ и ДПС? Доган ще приложи пределна мобилизация и като резултат ДПС ще спечели максималният възможен брой гласове.
  Значи очакваме БСП да бъде ново начало в политиката? Затова и всичките тези анализатори избягват да говорят за възможното бъдещо правителтво. А то е или широка коалиция БСП+Слави+ДБ или правителство на малцинството, което ДБ ще не ще ще крепи.
  Това са реалностите и затова много хора си казват, че ако ще сменяме ГЕРБ с БСП нищо няма да се промени. Затова не се чудете защо толкова малко хора протестират, а и проблемът на протестиращите е, че с поведението си настройват хората срещу себе си. Блокадите тормозят не правителството, а обикновените хора.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  До коментар [#2] от "john_3volta":

  Не е добра идея да се намаляват заплатите на чиновниците. Трябва драстично да им се намали броя и да се направи реподбор, за да се махнат всички "наши" хора попаднали там не заради качествата си, а заради лоялността си и подкрепата на местни и държавни дерибеи.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Ахмед Доган пожела лично на протестиращите успех, защото те са единствената му надежда се върне на власт.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 46. 46 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 605 Любопитно

  До коментар [#22] от "Чарли Мишкин":

  Кхъ-кхъ... Ако може няколко уточняващи въпроса към вашата точка №2:

  "2. Да дойдат нови хора, които да възстановят законността в държавата и всички крадци да бъдат подведени под отговорност и виновните да бъдат осъдени. "Край без мъка"

  Кои ще са тези "нови хора", от къде ще дойдат,как ще дойдат? Както през септември 1944-та година на върха на шпагина, който и до сега се извисява на 37 метра височина в центъра на София? Или както се изрепчи пред камерите истерясалата тетка, когато я изведоха от бившия партиен дом: "Аз в тази сграда ще вляза отново с калашник в ръка!"? Или пък това ще са "учтиви зелени човечета" по примера в Крим? А?

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Неутрално

  "общински съветници" от различни партии в цяла България са на концесия...че и даже кметове...... И не малко "десни" между другото ...... ако някой не е разбрал, ДПС е концесионера ...... А уйдурмите са за "матриала"...... Ако десните си ги изброят, сами ще разберат каква им е перспективата.......

 50. 50 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#7] от "nocomnet":
  "Всяка промяна към по-добро бъдеще в България минава през ИЗЧИСТВАНЕТО на тези хора. Няма да е лесно и няма да стане за година или две"
  Не съм съгласен с Вас, че ще е трудно. Троловете не вярват в нищо от това, което пишат. Те са или на заплатка в някоя "ПР" агенция, или се доказват в някоя от младежките организации на управляващите.
  В момента, в който паднат от власт, т.е. секнат парите и глупостите им ще престанат.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Закрит град. . . ами той не може да съществува на открито, влез му в положението.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 53. 53 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Модераторите няма ли най - накрая да се задействат и да изтрият постовете на wfa10675362. Видно е, че нарушава правилата? Или пак двойни стандарти от Икономедия?
  —цитат от коментар 51 на w


  Какви двойни стандарти, бе шехеразоид?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 54. 54 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2998 Неутрално

  До коментар [#45] от "Мизийски":

  То, защото Доган не е във властта, затова си няма и нов Сарай до морето, нали?!
  И въобще как си обясняваш придобивките на Доган и голямата щедрост на бюджета към него?!

  Бивш tww09306483.
 55. 55 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Доган е НИКОЙ без армията българи-ибрици-капути от ГЕРБ, Патреотите, БСП, Прокуратурата, държавната администрация, ДНСК, министерства, съдилища и т.н. и т.н..
  Ибрикчийството е ПОРОКА, а не Доган. Този ще си отиде, но на негово място ще дойде друг, защото в България да си капут е доходна професия. Доган е НИКОЙ без Борисов, Петьо Еврото, Гешев, Цацаров, Бареков, Сидеров, Джамбазки и т.н.
  ----
  За едно беше прав Боцата: 'матряла' е такъв.
  Та да не се чудим, що капути управляват 'матряла'.

 56. 56 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2998 Неутрално

  До коментар [#39] от "pamela":

  Може да си сигурна, че никой няма да направи коалиция с ДБ. ДБ дори и да влезе в парламента няма да може да участва в управлението. И не мога да разбера, защо много хора повтарят като папагали, че ДБ ще има нещо общо с БСП.
  Бъдещата коалиция ще бъде заформена на основа обслужване на руски интереси. А кой обслужва руски интереси се вижда много добре и в момента.

  Бивш tww09306483.
 57. 57 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Снимката великолепно илюстрира ,,Задхрастието,, !!!

 58. 58 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Този ОЗ обаче е смъртен, гол е дошъл и гол ще си отиде...

 59. 59 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 955 Весело

  Ахмед Доган пожела лично на протестиращите успех, защото те са единствената му надежда се върне на власт.
  —цитат от коментар 45 на Мизийски


  Доган няма как да се 'върне' на власт, защото той Е НА ВЛАСТ.
  Даже, наскоро дясната му ръка Борисов замени едни министри на ДПС с други.
  ----
  ГЕРБ и 'патреотите' са подизпълнители на Доган и ДПС.

 60. 60 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  До коментар [#46] от "ТНТ":
  До коментар [#39] от "pamela":

  Типично по дпс-герберски модел: "Всички са маскари", но нашите са по малко, нали?

  Ще перифразирам една поговорка "Във всяко стадо от черни овце има поне една".
  Вие не сте ли честен човек, не познавате ли поне един честен човек???

  Който и да дойде след сегашната коалицията гербери-патреОте- комунисти бсп - ДС дпепесари и воля ЩЕ БЪДАТ МНОГО ПО-ДОБРИ!

  Сегашните ги видяхме. Най вредни са тиквата, сополя, прасчо и каскета!

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 61. 61 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  До коментар [#60] от "Чарли Мишкин":

  Ще перифразирам една поговорка "Във всяко стадо от черни овце има поне една БЯЛА".

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#46] от "ТНТ":


  До коментар [#39] от "pamela":

  Кои ще са тези нови хора ? Които си изберем. Аз познавам поне 20 млади образовани политици с желание за реформи .За ПРАВОСЪДИЕ и премахване на рекетьорскофеодалната с-ма. Всеки от нас познава такива хора ,ако изберем поне 121 е едно добро начало

 64. 64 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2739 Неутрално

  До коментар [#60] от "Чарли Мишкин":

  Там е работата, че и тези, които имат най-голям шанс да управляват също ги видяхме. И моделът не беше по-различен.

  До коментар [#63] от "hodounski":

  Не въпросът в това Вие кого познавате. Въпросът е кой ще спечели изборите и какво правителство ще се сформира.

 65. 65 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  До коментар [#64] от "pamela":

  Явно сте доста песимистично настроена за бъдещето на България - тогава имате избор да гласувате за сегашните крадци, които харесвате и одобрявате. Няма да ме убедите, че следващите ще са толкова зле или по-зле от сегашните. Не се опитвайте. Освен ако не ви плащат за това да пишете срещу заплащане?

  Бъдещето е неясно, но със сигурност ще бъде по-добро (за мен) а вие какво ще правите - притеснен съм. :-)

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 66. 66 Профил на und16569194
  und16569194
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Подал се е като един лалугер... ДТМДМ🤐

 67. 67 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1440 Любопитно

  До коментар [#2] от "john_3volta":Бих пробвал да отговоря на въпросите ви, но да попитам вие какво предпочитате:1. Сегашните крадци и бандити да останат. "Мъка безкрай"или2. Да дойдат нови хора, които да възстановят законността в държавата и всички крадци да бъдат подведени под отговорност и виновните да бъдат осъдени. "Край без мъка"Кажете ми вашия избор и аз ще отговоря на въпросите ви. Моля.
  —цитат от коментар 22 на Чарли Мишкин


  Чарли, защо реши, Мишкин, че ще „дойдат нови хора, които да възстановят законността в държавата“? Въз основа на какви политически дадености, кадри, платформи, документи и стратегии ти разви тази съкрушителна мисъл? Кои са тези „хора“? Откъде ще дойдат тези „хора“? Какво са направили те досега? Малко конкретика, ако си така добър и така любезен и ако може да може да дадеш? Малко имена? М? Можеш, разбира се, да ме обявиш за трол, но не можеш, да се скъсаш дори, да отговориш на въпросите ми, нали? Или мислиш, че става и с общи приказки? Е, не сме всички от онези 80%, особено тук, в този форум! Или мислиш, че сме?

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#60] от "Чарли Мишкин":
  До коментар [#63] от "hodounski":

  Мишкин, изобщо не си разбрал за какво говоря! За да дойдат нови хора в управлението, включително и тези 20, за които говори Донски, трябва да се учреди от тях партия /учредително събрание от минимум 500 души и изработване на устав, които се регистрират в съда/, да участват с нея на избори, да ги спечелят и да управляват както намират за добре. Сегашната ситуация с предложение за свикване на ВНС е удобна за това, защото учредяването и регистрацията на нова партия изисква технологично време. И ако тази партия от умни хора спечели квалифицирано мнозинство във ВНС и успее да изработи нова Конституция, ами ОК! Това е конституционно-правният начин да бъде променена ситуацията в България. Другият е шпагини, калашници и зелени човечета...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Сегашната ситуация с предложение за свикване на ВНС е удобна за това...
  —цитат от коментар 70 на ТНТ

  Свикването на ВНС препоставя ситуация, удобна за окончателно разправяне с парламентарната република, управлявана по демократичен начин. Ако се подлъжем по тази хитра уловка, предложена от най-големите безскрупулни мошеници в последните 30 г., които държат тоягата и моркова, изобщо не се церемонят в методите си, ще се докараме до ситуация в която точно използването на огнестрелно оръжие и появата на зелени и кафяви вежливи човечета ще стане неизбежно. Затова - ОСТАВКА.

  CONTADOR GRATUITO!
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  До коментар [#70] от "ТНТ":

  Пишеш пълни глупости.
  Дори може да се приеме, че има честни хора и в сегашните партии (дпс, герп, бсп, патреотете, че и воля).

  Ако ти не виждаш своето бъдеще - емигрирай или преосмисли нещастният си живот.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 75. 75 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  До коментар [#70] от "ТНТ":

  И най важното - няма да има ВНС. Баце пак ще се отметне. :-)

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  "Ако държавата не беше се самоизяла
  на порции, с които Доган години наред хранеше чиновниците й, безобразието в Росенец нямаше да се случи."
  А, тя държавата не се е самоизяла, те я изядоха, мафиотите.

 78. 78 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1440 Любопитно

  [quote#72:"г-н Думанов"][/quote]

  И коя е тази „ситуация“, @г-н Думанов, „в която точно използването на огнестрелно оръжие и появата на зелени и кафяви вежливи човечета ще стане неизбежно“? Коя е тази ситуация и как е била предложена така, че само Вие сте я разбрал? Бихте ли ни пояснили също и къде и защо е било дадено подобно предложение от Борисов, който обяви, че иска ВНС и поясни ясно и членоразделно какви точно промени ще предложи? Вие добре ли сте със здравето и паметта?

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2739 Неутрално

  До коментар [#65] от "Чарли Мишкин":

  Не може да допуснете, че някой може да пише без да му плащат.
  Защо така?
  Достатъчно добре помня всички години от прехода за да си правя някакви илюзии. Колко пъти се обещаваше и очакваше ново начало, а то така и не стана.
  С какво този път нещата са по-различни? Даже няма и достатъчно силен субект, подкрепян от болшинството избиратели, който да спечели изборите, както беше 1997.
  Аз "спасителите" по-нататък не съм ги избирала защото не съм толкова наивна да им вярвам на обещанията.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#49] от "MPetr":

  ======"общински съветници" от различни партии в цяла България са на концесия...че и даже кметове...... И не малко "десни" между другото ...... ако някой не е разбрал, ДПС е концесионера ...... А уйдурмите са за "матриала"...... Ако десните си ги изброят, сами ще разберат каква им е перспективата.......=======да почна ли да ги изброявам или "десните" си ги знаят..... 161 стигнах..........

 89. 89 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#74] от "Чарли Мишкин":

  Чарли!

  Първо. Припомни си или научи българския правопис!

  Второ. Как предлагаш да се смени "системата, която ни убива"? По демократичен и конституционен начин или с революция - шпагини, калашници, зелени човечета, а?

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK