Христо Иванов към прокурорите: Не бъдете декор и статисти

Христо Иванов към прокурорите: Не бъдете декор и статисти

© Юлия ЛазароваПо повод свиканото от главния прокурор Иван Гешев национално съвещание на прокуратурата в понеделник лидерът на "Да България" и съпредседател на съюза "Демократична България" Христо Иванов призова прокурорите и следователите "да не бъдат декор и статисти в поредна пропагандна акция, а свободни граждани".
"Дневник" публикува пълния текст. Акцентите са на редакцията.


Обръщение към участниците в националното съвещание на прокурорите и следователите на 24.08.2020 г.


Обръщам се към Вас в деня, на който си спомняме за жертвите на тоталитарните режими у нас и в навечерието на националното съвещание на прокурорите и следователите в България.
Свикани сте от главния прокурор Иван Гешев като статисти за поредната негова пропагандна акция и опит за демонстрация на сила. Реално, ще бъдете употребени от един все по-нетърпим за преобладаващата част от общественото мнение човек, който води маниакална политическа война за сметка на върховенството на закона и професионалното достойнство на българските прокурори и следователи.


Това събрание не се различава по нищо от опита на Движението за права и свободи да отбранява "Росенец" зад гърбовете на своите привърженици, или от сборището, организирано от политическа партия ГЕРБ, за да прикрие банкрута на своето управление. И трите мероприятия са форма на отчаяна защита на един прогнил модел на корупционно управление. Вие сте събрани, за да послужите с лицата и професионалните си биографии като като жив щит за този модел, докато огромното мнозинство български граждани искат неговото премахване.


Гешев ще говори от името на прокурорите, но Вие ще трябва да мълчите и да слушате


Най-много да има предварително раздадени изказвания, но в българската прокуратура в 21-ви век свободна дискусия с различни мнения е тотално немислима. А ако някой дръзне да се отклони от сценария, той предварително е заклеймен като "мърша на стадото". И това "стадо" сте вие. При това, всички знаем, че в нормални условия прокурорската професия е източник на гордост и висок дух. Че всяка развита демокрация в своята историческа биография има своите герои и сред тях винаги има имена на прокурори. У нас обаче прокуратурата има колективна биография на страхуването и пречупването и в нея са записани имена като Джамбов, Миков, Ситнилски и дори Колев


Гешев ще твърди, че Ви е събрал в защита на независимостта на прокуратурата. Но всички знаем, че ценността, която сте събрани да отбранявате, е безконтролността на главния прокурор, който не подлежи на демократична отчетност и спрямо когото няма ефективни механизми за търсене на дисциплинарна или наказателна отговорност. При докладите на главния прокурор в парламента въпроси не се задават, а възможните изслушвания в правна комисия не се провеждат. Заседанията на прокурорската колегия във ВСС протичат като училищна физзарядка, при която всички пеят и гласуват с един глас - този на главния прокурор. А Вие знаете и нещо друго - обратната страна на тази безконтролност е почти пълната ликвидация на независимостта на отделния прокурор, която е заменена от командно-административен тоталитаризъм и тежка кариерна зависимост.


Вместо като представители на една горда и независима професия, Вие ще бъдете просто декор


На ваш фон Гешев ще се бие в гърдите за своята лична "война с олигархията". Но за все повече хора е ясно, че това е една лъжа. Дори и когато клиенти на прокуратурата стават хора, които отдавна е трябвало да бъдат разследвани, това се прави селективно и по начин, който няма нищо общо с правосъдието. Следствените действия се превръщат в дивашки пропагандни акции, които не само не обслужват целите на НПК, но често нарушават Наказателния кодекс и Конституцията и обричат тези дела на провал в съда и поредни осъдителни решения в Страсбург.


Никога не се дава анализ какво е възпирало прокуратурата да се заеме с тези хора досега. Дори и когато има очевидни факти за политическо и институционално покровителство и системна корупция, те демонстративно и упорито не се разследват. Има определен кръг лица във властта и около нея, за които е крещящо очевидно, че се ползват с имунитет от наказателно преследване, а държавното обвинение е превърнато в маша, с която те "удрят" свои конкуренти или опоненти. Определени имена могат да изпадат или попадат в този противозаконно привилегирован кръг, но самото му съществуване никога не се поставя под въпрос.


А има и едно име, което неизменно го оглавява - Делян Пеевски. Самата пропагандна симбиоза между главния прокурор и подконтролните медии на Пеевски е изобличаваща за наличието на дълбока взаимна зависимост: общ език, общи "опорки", общи врагове, общи акции


На съвещанието или в следващите дни Гешев ще опита да влезе в ролята на Робин Худ, който въздава историческо възмездие за приватизацията. Няма обаче да има отговор за бездействието на прокуратурата по тези казуси през изминалите години. Не може да не си давате сметка, че това ще бъде поредната пропагандна акция, преминаваща в безогледна репресия, която не може да има нищо общо с ролята на прокуратурата в едно правово и демократично общество. Не е задача на държавното обвинение да се занимава с преразглеждане на историята, особено когато за тази цел се жертват основни принципи на правото, които са заложени в института на давността.


Нетърпимо е, след като не може да получи обществено доверие въз основа на текущата си работа по прилагане на закона и държавната наказателна политика, прокуратурата да се отдаде на яростен носталгичен популизъм. Това ще бъде поредната вакханалия на избирателно атакуване на едни политически и икономически субекти в полза на други. Твърде скоро ще стане ясно, че въпросната акция ще обслужи стратегията на Пеевски за преминаване от системна корупция в условията на пазарна икономика към модел на олигархичен държавен капитализъм, подобен на въведения от Путин.


Цената, която ще платим за тази авантюра, далеч няма да се изчерпва с присъдените обезщетения от съда в Страсбург. Тя ще се изразява в неоценимата загуба на правна стабилност и сигурност на частната собственост, както и в загуба на огромни пропуснати инвестиции. Но, най-вече, в драстично подкопаване на свободата и на законността в България.


Самата реч, която ще чуете, ще бъде


крещящ пример за тежката политизация на държавното обвинение


Както във всяко изказване на Гешев досега, ще има недопустими за един магистрат политически квалификации и нападки. Ще бъдат посочени врагове, кръгове, ще се сипят профански идеологически квалификации, при положение, че нищо от това не са понятия, с които може да борави един служител на правосъдието. Цялата пропагандна конструкция на това, което ще чуете, ще бъде отрицание на базовите принципи на презумпцията за невиновност, задължението за търсене на обективната истина и събиране на доказателства както в полза на обвинението, така и в полза на невинността и изискването за безпристрастност и деполитизация.


Фактически, поканени сте да станете свидетели на поредния акт, с който главният прокурор ще наруши множество положения на етичния кодекс на магистратите и ще осъществи поредно тежко накърняване на престижа на правосъдието в републиката.


Пред Вас Гешев ще обяви гражданските протести, които настояват за неговата оставка и за реформи, за атака срещу прокуратурата и нарушение на чл. 7 от Договора за ЕС.
Да опиташ да инкриминираш свободния политически дебат е дълбок тоталитарен комплекс. Проява на същия сталинизъм, с който прокурорската камара във ВСС наскоро опита да забрани на гражданите да искат промени.


Реформата на прокуратурата се използва като плашило, с което да се осигури Вашето сплотяване около токсичното статукво в името на съхраняване на статут и придобивки. Вие обаче не може да не си давате сметка, че реформата е неизбежна, защото българската прокуратура в днешното си състояние се превръща в истинска заплаха за законността и демокрацията и постоянен фактор за дестабилизация на държавността, както това е видно от настоящата политическа криза.


И колкото повече се отлага тази реформа, толкова по-дълбока ще трябва да бъде тя


Крайно време е българските прокурори да отхвърлят своя колективен стокхолмски синдром и да се включат като свободни граждани в дебата за необходимите реформи, и така да вземат полагащото им се участие в тяхното дефиниране.


Знам, че докато Гешев се опитва да изглежда голям, силен и страшен, покатерен върху вас, много от вас ще виждат едно от осемте джуджета на Петьо Еврото и Пеевски, което се опитва да изживее своите фюрерски комплекси. И не защото един или друг бизнесмен или журналист твърди това, а защото за тези твърдения не се провежда разследване и защото в днешната прокуратура това е изключено по определение.


Обръщам се към Вас днес, защото трагичната реалност е, че българската прокуратура е превърната в носител на тежка тоталитарна наследственост. Тази наследственост в течение на десетилетията след 1989 г. задушава правовия ред в обществото ни и подрива българската държавност. Днес тя се превръща в инструмент за реваншизъм и възстановяване на режим на властване чрез страх, безправие и репресии. В деня, в който всички скланяме глави пред жертвите на миналия тоталитаризъм, ние трябва да си дадем ясна сметка, че това зло не само не е изживяно, но и получава шанс да се върне на историческата сцена. Наш дълг е да му се противопоставим с всички сили!


Толкова по-важно е да се обърна към Вас днес, защото зная, че мнозинството от Вас са почтени професионалисти, които заслужават да бъдат прокурори в европейска България и да се гордеят с призванието си. Обръщам се, за да Ви кажа, че протестиращите граждани и политическите сили, които настояваме за реформа, искат това, което всички ние заедно заслужаваме - модерна прокуратура, гарантираща европейски стандарт на законност и свобода. Във всяка критика към днешното състояние на професионалното Ви съсловие се съдържа огромен заряд от надежда, че нещата могат да се променят, и то - с Ваше участие.


Ето защо, обръщам се към Вас, за да Ви призова:


не ставайте съучастници в целия този позор и беззаконие


Не се съгласявайте да бъдете заложници на тоталитарното мракобесие и неговите опити за исторически реванш. Не заслужавате това!


Не отивайте на тази тоталитарна манифестация, а ако отидете - не мълчете


Но, дори и да се счетете задължени да участвате и да мълчите, намерете друг начин да се разграничите от статуквото на Гешев.
Бъдете преди всичко свободни граждани!


С надежда,
Христо Иванов


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (394)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  Този Иванов нарича незаконно къмпингуване по софийски улици свободен политически дебат!? Всеки може да плющи глупости, интерсният въпрос е защо Дневник ги публикува!?

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3962 Любопитно

  Каскетът ги събрал , за да "стегне редиците" !Според моето скромно мнение този ход на Иванов има по-скоро политическа цел , защото не вярвам прокурорите да се опълчат срещу "ръката , която ги храни"

 4. 4 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3962 Любопитно

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Аз пък да попитам какво прави Каскетът/и неговите подчинени/:
  - за мега - далаверата в хазарта за около 700 милиона лева
  -за незаконния сарай на Доган на брега на Черно Море
  -за едни нощни шкафчета , пълни с евра и кюлчета злато
  -и със сигурност има още много неща за разкритите и обвинение сред управляващата върхушка

 5. 5 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1797 Весело

  ХИ се зявява като врачка. Съвещането още не се е провело, той разказва какво щяло да стане. Излагаця.

  Here for the LOLS
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 97 Любопитно

  Прокурори,качете се на гумения крайцер "Бойкикия",за да освободим България от диктатора Барисов!
  😎🕎😎🕎😎

  Много съм прост
 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2359 Неутрално

  Много силни и верни думи. На днешния ден, както и Христо Иванов прави паралел, те звучат като онези предупреждения на опозицията от 1946-47 в какво навлиза България. Тогава това е било предопределено от съветските войски. Сега съветски войски няма и дано предупрежденията бъдат чути.

  Необходимо е да се напомни, че прокурорът Джамбов се самоуби след тежък натиск от приближените на главния прокурор Филчев. Прокурорът Николай Колев - един от приближените на Филчев и негово оръдие в натиска над Джамбов, но обърнал се срешу Филчев, беше разстрелян пред дома си. Прокурорът Миков беше конкурент на Филчев за главен прокурор и получи повече гласове от него, но след политически натиск беше избран Филчев. Миков беше подложен на преследване, а офисът на жена му беше опожарен. Наскоро той се самоуби.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 322 Весело

  а Маджо какво мисли по въпроса? :)

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 13. 13 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Този човек Иванов е по-безразсъден дори от лицето Радев. Да си съчиняваш и тълкуваш бъдещо изказване на главния прокурор е поне толкова нелепо, колкото и да искаш някакво противоконституционно САМОРАЗПУСКАНЕ на Народното събрание.

 14. 14 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  За съжаление огромна част от прокурорите са кариерно-зависими хора със съмнителна квалификация.
  Издигането им зависи ЕДИНСТВЕНО от това, колко ревностно и безропотно изпълняват съответната заръка на съответния началник.
  Точка!

 15. 15 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  ОСТАВКА
  Нзабавана свобода за Божков,Бобокови Баневи Арабадциеви,Стайкови.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 97 Весело

  Този човек Иванов е по-безразсъден дори от лицето Радев. Да си съчиняваш и тълкуваш бъдещо изказване на главния прокурор е поне толкова нелепо, колкото и да искаш някакво противоконституционно САМОРАЗПУСКАНЕ на Народното събрание.
  —цитат от коментар 13 на sokrat41


  Абе....,майтап да става.....,и партията файтон да си въобразява ,че е фактор!
  😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

  Много съм прост
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Защо Ице, искаш да те подпукат ли :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#9] от "palav_nik":

  Когато покажете ритона !!!
  Разбра ли ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  "Бивш министър на правосъдието"Интересно кой посочи внукът на Недялко Бойкикиев - агент на Коминтерна за такъв...
  —цитат от коментар 6 на palav_nik


  Кой?

 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#15] от "deepblue":

  Тъпо другарю. Дори за милиционер.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2986 Весело

  Христо Иванов им разсипа спинкането на мутрите.Главната тиква даже ще сменя конституцията и ако не бяхме в ЕС най първата точка щеше да пише-В България е забранено да се съдят тикви.

 26. 26 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Трябва да си доста бездушен човек, за да не те докоснат тези думи. Браво, Христо. Бъдещ премиер!

 27. 27 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 939 Весело

  ХИ се зявява като врачка. Съвещането още не се е провело, той разказва какво щяло да стане. Излагаця.
  —цитат от коментар 5 на kaiser

  Е то много трудно да се сети човек, какво ще стане на манифестация, организирана от Каскета. 😫

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 28. 28 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Аз мисля, че играта е друга.
  Р. Р. и И. П. знаят, че има сериозни неща срещу тях в прокуратурата и затова войната е на живот и смърт.
  Все пак аз залагам на победа на закона.

 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#18] от "НеКой":

  Мила, успокой се и направи една неделна мусака за семейството ако имаш такова. Русичка ли си ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#20] от "КМЕТ В СЯНКА":

  До коментар [#9] от "palav_nik":Когато покажете ритона !!!Разбра ли ?
  —цитат от коментар 20 на КМЕТ В СЯНКА


  Тъпо другарю. Дори за милиционер.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 31. 31 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2657 Неутрално

  До коментар [#12] от "KLINGON":

  питай Бай Х .Маджо му е началник

 32. 32 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  До коментар [#20] от "КМЕТ В СЯНКА":
  —цитат от коментар 30 на Депутат 241


  Къде ти е запетаята?

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2657 Любопитно

  До коментар [#9] от "palav_nik":

  Една и съща флашка ли ползвате

 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#30] от "Депутат 241":

  АМА ВЯРНО другарю преподавател по Политикономия на социализЪма в Академията на МВР !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4056 Неутрално

  Христо, това е недопустимо изявление, почваме да се самозабравяме, също като Решетниковския!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 37. 37 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Христо Иванов им разсипа спинкането на мутрите
  —цитат от коментар 25 на chicago514


  Това е безспрно. Всичко тръгна от една гумена лодка и позабравеното усещане, че в България все още има смели хора.

  В резултат на това, Борисов приключи с премиерстването. Реално, Христо го направи политически труп.

 38. 38 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 816 Весело

  Не, бе.
  Само питам. Нали Ристю е голем борец срещу корупцията.
  Що не обясни нещо и за именито Буджака на И.П.
  И да закара там неговите комсомолски активисти...

 39. 39 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 759 Неутрално

  И прокурорите трудно проглеждат в тази държава

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 40. 40 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Христо, това е недопустимо изявление, почваме да се самозабравяме, също като Решетниковския!
  —цитат от коментар 36 на hamiltonf


  Ей ся се отказА от Демократична България, тюх тюх 😁😁😁

 41. 41 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  В този форум се познаваме като от детската градина.
  Обичайните заподозрени веднага се втурнаха да нападат човека Христо Иванов, точно като малки деца!
  Игра с фамилията му - на първо място!
  Събудете се, о, необразовани юроди!
  Вие ли не знаете кого защитава каскетът, избран и поставен на този неприлягащ му пост, поради образователна непригодност, но тиквун го избра и постави там, за да му върши лична работа!
  Вие, за някакви дребни стотинки сте съгласни да се гази закон и ред, за да смачка политически и икономически противник. Някои от вас го правят дори и безплатно! Неясно защо!
  Нещо за Венецианската комисия да сте чули, която години наред настоява за промяна на мястото на прокуратурата?
  Ето, затова ще имате за шеф - бухалка!

 42. 42 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2800 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":Аз пък да попитам какво прави Каскетът/и неговите подчинени/:- за мега - далаверата в хазарта за около 700 милиона лева-за незаконния сарай на Доган на брега на Черно Море-за едни нощни шкафчета , пълни с евра и кюлчета злато-и със сигурност има още много неща за разкритите и обвинение сред управляващата върхушка
  —цитат от коментар 4 на bat_plamen


  Ти верно ли си толкова незапознат с фактите и ,ако да,защо тогава коментипаш?За 700 милиона от хазарта има вече обвинени и с различна мярка за неотклонение председатели и членове на КХ.За сарая-направи се проверка,остановени са незаконните постройки.За еврата и кюлчетата-по снимката се описват номерата на всички банкноти в пачките и се проверява,пак по снимката,каратите на кюлчетата.Като привършат,веднага ще уведомят всички умници,повярвали в тази евтина бутафория.

 43. 43 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#28] от "НеКой":

  Понеже някои кметици питат, всичко започна след присъдите по Онова дело.
  Буквално на следващия ден.
  Това е контраатака с цел победа, но.
  Има едно голямо НО.
  Обикновените хора, тоест народът, не се интересуват от личните интереси на лица, които не са овластени да вършат това, което въпреки законите същите лица се опитват да направят.
  Тоест не сме нито 1789 г. в Париж, нито 1917 г. в Москва.
  Революциите са обречени, дами и господа анархо-либерало-комунисти.
  Сори...

 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#34] от "hodounski":

  Естествено. Барба не е много ларж за клакьорите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#38] от "palav_nik":

  Знаеш ли въобще какви са субектите на корупцията ?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  Бойкикиев, айде с гумената лодка пред имението на И.П.Ако го направиш, че гласувам за теб...
  —цитат от коментар 45 на palav_nik


  Защо с лодка? Там не се ли ходи пеша?

 50. 50 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  Този човек Иванов е по-безразсъден дори от лицето Радев. Да си съчиняваш и тълкуваш бъдещо изказване на главния прокурор е поне толкова нелепо, колкото и да искаш някакво противоконституционно САМОРАЗПУСКАНЕ на Народното събрание.
  —цитат от коментар 13 на sokrat41


  А ти какво мислиш, че ще измъдри един човек с мислене на третокласник, поставен с цел и задачи?!
  Г-н Христо Иванов е нарисувал предвидими неща от бъдещата реч на КАСКЕТА!

 51. 51 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Този Иванов нарича незаконно къмпингуване по софийски улици свободен политически дебат!? Всеки може да плющи глупости, интерсният въпрос е защо Дневник ги публикува!?
  —цитат от коментар 1 на svoboden


  Съгласен с теб !
  "Христо Иванов към прокурорите: Не бъдете декор и статисти "
  Бъдете активни "протестъри " срещу системата , която ви "убива " и от ГЛАД , замеряйте инситуциите с домати , яйда , свински уши , всичко полято с бира !

 52. 52 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бойкикиев, айде с гумената лодка пред имението на И.П.Ако го направиш, че гласувам за теб...
  —цитат от коментар 45 на palav_nik


  Какво му има на "имението" на Прокопиев? То имение ли е, изобщо. Ти дори не си го виждал на снимка, нали? Даже и вашия идеен брат Барека не можа да ви го покаже. Явно е нямало нищо за показване.

  Но трябва много дебело да отбележим, че изродената форма на ганьовото "всички са маскари", с която ни заливат такива като Палавника, е основен похват на кафевите медии.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 443 Весело

  До коментар [#52] от "BLM":

  Кат на Лозан барачката, викаш.

 55. 55 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В този форум се познаваме като от детската градина.Обичайните заподозрени веднага се втурнаха да нападат човека Христо Иванов, точно като малки деца! Игра с фамилията му - на първо място!Събудете се, о, необразовани юроди!Вие ли не знаете кого защитава каскетът
  —цитат от коментар 41 на Alexander97


  Няма, братле. Кафевината е по-силна от всичко при някои българи. То като се замислиш, мутрите не са много. Без слугинаж нямаше да просперират.

 56. 56 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1460 Весело

  Каскетът ги събрал , за да "стегне редиците" !Според моето скромно мнение този ход на Иванов има по-скоро политическа цел , защото не вярвам прокурорите да се опълчат срещу "ръката , която ги храни"
  —цитат от коментар 3 на bat_plamen


  Едва ли ще се опълчат, но е възможно да станат вир вода в жегата... Едва ли всички до един ще си тръгнат безкрайно ентусиазирани от осъжданото лице с каскета! (Българският хелзинкски комитет (БХК) осъди главния прокурор Иван Гешев за отказа му да предостави списък на наименованията на указанията и инструкциите, издадени от него. Решението на Административния съд София - град (АССГ) е окончателно и не подлежи на обжалване.)

  Сещам се за мутренското сборище на герб в Технопарка на 4-ти км., в жегата на открито с най-тъпите възможни оратори на всичкото отгоре... Селяндури - бол! Всичките вир вода! А някои екземпляри бяха дошли с костюми и вратовръзки на сборището...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 57. 57 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#56] от "Рим":

  БХК не вълнува никого освен едно две други нпо-та.

 58. 58 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Много силно изказване на Христо Иванов. Тиквата и Каскета едва ли ще разберат тезите в него. Щом Филчев е консултант на Каскета нищо добро не очаквайте от прокуратурата за България.

 59. 59 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интересно дали един поне прокурор ще се опълчи на терора на Гешев? Ако някой го направи, ще стане герой.

 60. 60 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  Искам само да напомня на подкрепящите срамното статукво, това:
  художник-карикатурист-сатирик видя ситуацията у нас като
  ТИКВА с КАСКЕТ отгоре!

 61. 61 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#60] от "Alexander97":

  Какво статукво бре, вие от Луната ли сте паднали.
  Имаме законно избрано правителство и главен прокурор.
  Ако ви пречат законите, изнесете се.
  Ще поплачем ден-два, пък ще спрем.

 62. 62 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 577 Весело

  До коментар [#20] от "КМЕТ В СЯНКА":

  кметче,ще покажат ритонЪт,когато те споходи щастието под формата,любима на пост№21!

 63. 63 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3524 Неутрално

  "Христо Иванов към прокурорите: Не бъдете декор и статисти"

  Много от тях отдавна са точно това, както и повечето представители на ключови държавни институции у нас ! За съжаление ! Като казвам това, включвам и президентската институция, която се превърна в мощен подгласник на руските интереси у нас, така че нямаме повод за особен оптимизъм ......

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 308 Любопитно

  Беше ли днес Бойкикев или някой друг от ДБ на молебена по повод европейския Ден на жертвите на тоталитарните режими? Поднесоха ли цвете пред паметника с имената?
  Не.


 66. 66 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Ристе, айде напиши и едно такова писъмце и до съдиите да се отърват от Лозан, който нищо не прави с очевидната и доказана (поне от САЩ, то е явно че в БГ няма как нешо да се докажа) корупция сред тях и да надигнат глава за да защитят малкото от достоинството което им е останало. Или това не ти стиска ?

 67. 67 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#65] от "voodoo_child":

  Това вече не им ценност.
  Може би след време, при подходящ вятър...

 68. 68 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#43] от "НеКой":

  Кое дело другарко ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 69. 69 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#45] от "palav_nik":

  Кой е И.П. ? Хайде по-смело да видим как ще те съдят после.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 70. 70 Профил на Wornoxmaniak  vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария
  Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария
  Рейтинг: 1511 Весело

  До коментар [#60] от "Alexander97":

  Карикатуристите Лозан Панов как го видяха? Като чалга или като такъв дето не си декларира имотите?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 71. 71 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  Христо Иванов: "Свикани сте от главния прокурор Иван Гешев като статисти за поредната негова пропагандна акция и опит за демонстрация на сила. Реално, ще бъдете употребени от един все по-нетърпим за преобладаващата част от общественото мнение човек, който води маниакална политическа война за сметка на върховенството на закона и професионалното достойнство на българските прокурори и следователи..."
  —цитат от коментар 0 на Статия


  По точно казано "Свикани сте от осъжданото лице Иван Гешев..."

  От тази политическа война, гешев и гешевци нямат нито едно спечелено дело!
  Точно обратното - Иван Гешев вече е първият осъждан главен прокурор. И това няма да е първата му присъда! Заради престъпно бездействие с власт по отношение на Борисов, Пеевски и КТБ, това ще бъде първият прокурор, който ще лежи в затвора.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 72. 72 Профил на Борислава Димитрова
  Борислава Димитрова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#55] от "BLM":

  Ама с кмета добре си предадете.

 73. 73 Профил на Борислава Димитрова
  Борислава Димитрова
  Рейтинг: 8 Неутрално
 74. 74 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  Бойкикиев, айде с гумената лодка пред имението на И.П.Ако го направиш, че гласувам за теб...
  —цитат от коментар 45 на palav_nik


  Ама ти не разбра ли, че там няма нищо за Гешевтев?
  Отдавна да го е заял, ако имаше малък шанс!

 75. 75 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#69] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ивелин Попов може да е примерно, що питаш?
  Да не си Хаджигенов.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 935 Весело

  Чистачка от прокуратурата изнесла речта на Гешев и я предала на Х.И. и той като мастит адвокатин и титан на юриспруденцията със стотици спечелени дела в България и по света и множество публикации по специализираните списания ще спретне прецедент в правото. наречен "Х.И. срещу И.Г."

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 78. 78 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#56] от "Рим":БХК не вълнува никого освен едно две други нпо-та.
  —цитат от коментар 57 на НеКой


  Това няма значение.
  Важен е изходът от това дело, според който изход Гешев вече е осъждано лице!
  "....Българският хелзинкски комитет (БХК) осъди главния прокурор Иван Гешев за отказа му да предостави списък на наименованията на указанията и инструкциите, издадени от него. Решението на Административния съд София - град (АССГ) е окончателно и не подлежи на обжалване..."

  И този осъждан престъпник с каскет ще се прави на началник и ще привиква хората за да защитава една пробита от всякъде кауза!
  Гешев и гешевщината ще приключат с курса на въоръжена борба, веднага след срутването на мутрата Борисов...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 79. 79 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#62] от "tedif":

  Ти пацко терасата ли беше ? Хайда малко по-умно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 80. 80 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 816 Весело

  До коментар [#45] от "palav_nik":Кой е И.П. ? Хайде по-смело да видим как ще те съдят после.
  —цитат от коментар 69 на КМЕТ В СЯНКА


  Еми клиент на Бойкикиев.
  Макар, че дрогарят Бойкикиев е изключен от Софийската адвокатска колегия през 2014 г.
  Заради неплащане на членски внос...

 81. 81 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#78] от "Рим":

  Той и Лозан Панов е с актове за административно нарушение, какво от това.

 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#65] от "voodoo_child":

  Нали бойко ти беше. Това е достатъчно !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 10 Неутрално

  От 2007 г. насам, изпълнявайки Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности (отменен), Сметната палата осигури за всички граждани публичност и прозрачност на имуществените декларации на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности. Одитната институция изгради ефективно функциониращи електронна система на деклариране и механизъм на проверка на имуществените декларации, както и общодостъпност на декларациите през интернет страницата на Сметната палата, което даде възможност на обществото да бъде информирано, да се правят справки за имущественото състояние за всяко от лицата и да се проследява промяната в имуществото и доходите им.

 84. 84 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#72] от "ifc37680755":

  Завиждаш ли ? ИСТИНАТА ИМА МНОГО ЛИЦА !
  ОСТАВКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#75] от "НеКой":

  Теб русокоске, никой не те пит в случая. Питам палавия от волуяк. Още повече ме е поканил на гости.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 87. 87 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 443 Весело

  До коментар [#85] от "Orator Wornoxmaniak":

  Съдът е справедлив и неподкупен. Не може да изпълни вашата молба. Военно време е и врагът трябва да бъде отстранен...

 88. 88 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  [quote#53:"uvtest"][/quote]

  Какво е това флашка?

 89. 89 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 935 Любопитно

  Аз пък се чудя на политиката на някои "правилни" другари да залагат на куция кон Х.И. в политическата надпревара. Поредната настъпена мотика.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 90. 90 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#77] от "proventuss":

  Също като Доктора на науките дето му ги пишат.
  Абе сега ми светна - ти ли му ги пишеш !?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 91. 91 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#81] от "НеКой":

  Прави разлика между актове и осъдителни присъди.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Този, съдиите ги нарича статисти,
  а пък те са си истински комунисти.

 94. 94 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 935 Любопитно

  Х.И. защо не пита дружката си Панов защо от години отказва да подава данъчна декларация?

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 95. 95 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Макар, че дрогарят Бойкикиев е изключен от Софийската адвокатска колегия през 2014 г.
  Заради неплащане на членски внос...
  —цитат от коментар 80 на palav_nik


  За неплащане на членски внос просто спираш да си член бе, пропагандаторче. Изключването е съвсем друг процес.

  Защо все ви се налага да предавате събитията по изкривен начин? Защо просто не можете да споменете фактите така, както са, а трябва да ги украсявате, променяте? Знаеш ли защо? Защото ако говорим с факти, нямате почти НИЩО за казване.

 96. 96 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#60] от "Alexander97":Какво статукво бре, вие от Луната ли сте паднали.Имаме законно избрано правителство и главен прокурор.Ако ви пречат законите, изнесете се.Ще поплачем ден-два, пък ще спрем.
  —цитат от коментар 61 на НеКой


  Още един изненадан!!!🤣😂😁
  Ъхъ, всичко е законно, като магистралите, дето ги строят само приятели, и ги ремонтират същите, а ги мачкаме ние, дето не изметохме тази срамна, неграмотна паплач, избрана законно, както ти пишеш!
  Котенцата се раждат слепички, нъл тъй, коте?

 97. 97 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 935 Любопитно

  До коментар [#77] от "proventuss":Също като Доктора на науките дето му ги пишат. Абе сега ми светна - ти ли му ги пишеш !?!?!?
  —цитат от коментар 90 на КМЕТ В СЯНКА


  Барни поне си публикува дипломата, а Спондж отказва, защо?

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 98. 98 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз пък се чудя на политиката на някои "правилни" другари да залагат на куция кон Х.И. в политическата надпревара. Поредната настъпена мотика.
  —цитат от коментар 89 на proventuss


  Само зарад тоя здрав крак на куция кон, с който изрита Бойко Борисов в орбитата на политическите трупове, си заслужав да заложиш на него.

 99. 99 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Вчера имаше един специално поръчан декор за паметника на връх Шипка с надпис и подходяща дължина за паметника, с който определно успяха да ни впечатлят. Имайки предвид това планирано мероприятия вече разбрахме за организатори на протеста що за борци са против Борисов, протев Гешев, против хората и против историята ни.
  Не че няма за какво да бъде притикувана работата на прокуратурата, но Ристю най-малко има право да определя кой какъв е.

 100. 100 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  [quote#80:"palav_nik"][/quote]
  "Макар, че дрогарят Бойкикиев е изключен от Софийската адвокатска колегия през 2014 г.
  Заради неплащане на членски внос..."

  Колко години му дадоха за това тежко престъпление?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK