Cosa nostra ли е вашият политически проект (отворено писмо до премиера Борисов)

Бойко Борисов

© Юлия Лазарова

Бойко Борисов"Дневник" публикува "отворено писмо до господин Бойко Борисов, министър-председател на Република България", изпратено от режисьора Галин Стоев. Заглавието и акцентите в текста са на редакцията.


Господин Министър-председател,


Обръщам се към Вас като гражданин. Артистът и човекът в мен трудно биха намерили пресечни точки с Вас. С това писмо се обръщам и към всички политици, които тайно или явно стоят зад Вашия проект за държавност.
В България повече от месец се случва нещо. Нещо, което Вие явно не разбирате или по-скоро не можете да разберете: Един неочакван изблик на социална енергия, който според предварителните Ви сметки би трябвало бързо да отече в плаващите пясъци на родните непукизъм, нихилизъм и безволие. Но той продължава по-дълго от предвижданото въпреки сменящите се стратегии да го омаловажите или оклеветите. Защо става така?


COVID-19 доведе в домовете ни страха и паниката. Същите онези страх и паника, които Вие експлоатирахте с PR акции и с обиколки с джип, които освен да дадат своя дан за глобалното затопляне, демонстрираха и таланта Ви да превърнете дори песен от италианската съпротива в домашна чалга, допринасяйки, за кой ли път, за бетонирането на лошия вкус като единствено средство за легитимност в очите на електората. Представяхте свойствения си мачизъм като достойнство, с което ще погалите или пък отвъртите някой шамар там, където трябва, но който ще Ви осигури това, което в психологията се нарича Стокхолмски синдром, или с други думи парадоксалното привързване на жертвата към мъчителя си.


Българинът от години живее в подобен психологически и физически тормоз и за плашещо голяма част от населението той се е превърнал в неизбежна нормалност. Това, което обаче пропуснахте да видите с идването на COVID-19, е, че той физически върна в родината огромно количество млади българи, а също и попречи на други такива да заминат да учат или работят навън. Така се появи онази критична маса от образовани и мислещи мъже и жени, които медийната империя на един местен олигарх презрително нарича «умните и красивите». Това извращаване на великолепната фраза на писателя Георги Господинов е само част от официализираното презрение като средство за диалог с опонента.


Именно тази маса, за която всички бяхме убедени, че е окончателно затрита от културния геноцид на Вашата политика, сега е на улицата и, уверявам Ви, те не са нито толкова наивни, нито толкова неориентирани, както на Вас би ви се искало. И когато вече не можете да говорите от позицията на силата, презрението се превръща в подмазване, но никога в диалог, колкото и да се кълнете в обратното. Това в популярната психология се нарича пасивно-агресивен подход, който безотказно осигурява избягване на равнопоставеност в диалога и от там води до липса на такъв.


Според теорията на колапса една система може да прекара години и години в натрупване на пасиви под видимата повърхност, които в един момент достигат нивото, от което процесите стават необратими. В края на 80-те и политици и граждани вече знаеха, че системата в България не функционира, но на никого не му и хрумваше, че тя може да бъде преобърната. Печално известната реплика за танковете издава този тип неадекватност. Онзи злощастен политик още не беше разбрал, че времената са се сменили. Вие също не разбирате залозите на случващото се освен, разбира се, тези, касаещи личните Ви интереси и тези на субектите, които обслужвате.


И днес това неразбиране се трансформира в демагогия на тема политическа отговорност. Но все по-малко хора могат да ѝ повярват. Оказа се, че критична маса, способна да обърне статуквото, все пак съществува и това е огромен шанс за иначе измъчения процес на демократизация, който толкова отдавна предъвкваме, че вече се изпразни от смисъл. А вие разчитате именно на това отсъствие на смисъл, на тази празнота и демагогия, защото се храните с тях. Нищото поражда нищо и от нищото не произлиза нищо освен примиренческата безнадеждност на обществото.


Този климат роди новото животно на политическата сцена - Популистът. Популистът флиртува със страховете на хората, превръща държавническото говорене в разговор на маса, фамилиарничи, докато казва едно, мисли друго, а върши трето, служи си с откровени лъжи, за да поляризира докрай обществото, а ако мине номерът, би оглавил и протестите срещу себе си. И всичко това с една-единствена цел - да запази властта и статуквото, в чието изграждане е вградил сянката си. Той по презумпция смята хората за глупаци или поне за страдащи от загуба на краткосрочната памет. Как иначе би си позволил да мълчи пред лицето на безсрамни аудиозаписи с неговия глас и снимки, на които - макар кралят да е гол - пистолетът е наблизо, а пачките много. И това, уви, не е лош гангстерски филм, това е част от целенасоченото насаждане на идеята, че видите ли, «няма лоша реклама» и че всичко това е нормално.

Галин Стоев е отличен със степента Кавалер на Ордена за изкуство и култура на Франция.

© Анелия Николова

Галин Стоев е отличен със степента Кавалер на Ордена за изкуство и култура на Франция.


С други думи, няма коректив, всичко е възможно, защото всичко е позволено. На средностатистическия инертен индивид това може и да му харесва, защото то легитимира собственото му малодушие и безчестие. Но подобна стратегия в дългосрочен план неминуемо се увенчава с провал поради една проста причина - тя не може да създаде ценност, не може да мине за идеал, не може да породи смисъл. А човек не може да съществува без Смисъл.


Опасявам се, че Вие никога не сте имали политически проект или визия отвъд дребната мисъл «да усвоим едни пари». А визията на политика се определя от неговите хоризонти. Ако хоризонтите са тези на махалата, държавата се третира като отдалечено и запуснато гето, а управленската логика е тази на тартор на квартална шайка. И понеже в гетото Законът отсъства, бандата установява свои правила и принципи, свой шариат със свои сараи, смазвайки всяка съпротива по пътя си. В зависимост от географската ширина това става на принципа на кървави саморазправи или с по-префинени методи за всяване на страх, докато не превърне цялата държава в добре смазан корупционен механизъм. Той на свой ред поражда злокачествен политически и икономически елит. Така стигнахме до фасадната демокрация с руско-азиатски привкус, подхранвана от връзкарство и въпиеща некомпетентност.


В годините на Вашето управление тази логика се просмука във всички нива на държавата чрез системно погазване на всякаква законност, чрез мрежа от обвързани фирми за предрешени държавни поръчки, изпълнени калпаво заради пренасочени средства, чрез откровени кражби на успешни бизнеси, разпределяне на зони на влияние и балкански клиентелизъм, който осигурява безпрепятствено забогатяване на върхушката от приближени за сметка на обедняването на обикновения гражданин. Тези процеси бяха институционализирани като функции на държавата, подкрепени от прокуратура, която вместо правосъдие предлага палячовщини, и подпомагани от откровено жълта преса, която има малко общо с принципите на журналистиката.


Това ли е Вашият политически проект? Най-обикновена Cosa nostra, или преведено на български «нашето си нещо, нашите интереси, нашият бизнес». Това са само част от метастазите на Вашето управление, довело до безпрецедентни ракови образувания в социалната и икономическата тъкан на държавата. Ако организмът не задейства имунитета си, той е обречен на гибел. В момента българското общество, или поне най-будната му част, се бори за своето оцеляване.


Аз приветствам протестиращите, аз приветствам тези, които се обединяват в името на едно ново съзнание, съзнанието, че така повече не бива и че е наложително на сцената да излязат некомпрометирани и отговорни хора, които чисто и просто да свършат работа. Същата онази работа, за която Вие бяхте избран и която така и не свършихте. А не я свършихте не защото не искахте, а защото сте потенциално неспособен да я свършите, или с други думи неспособен сте да превърнете гетото в правова държава. Отвъд кварталния хоризонт Вие не виждате нищо освен може би съучастническото мълчание на някои големи играчи в Европейския парламент заради тесните им партийни интереси. Но времето на този тип мислене приключва и Вие въплъщавате родния вариант на този залез.


Днес основната думата на протеста е ЗАЕДНО независимо от обичайните опити той да бъде яхнат, изкривен и омаломощен. Вие се оказахте зад борда и е безотговорно да си играете с идеята за Велико народно събрание, сякаш това е пореден фокус, изваден от торбичката на PR екипа Ви.


Защото Историята Ви гледа, а нейният съд е безпощаден.


Благодаря за времето, което отделихте, за да прочетете това писмо.


Галин Стоев
Режисьор, директор на Националния драматичен театър в Тулуза, ФранцияВсичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (330)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Когато Шекспир е написал, че животът е сцена, съвсем не е имал предвид, че е редно, разни второкласни театрали, да играят театро на политическата сцена.

 2. 2 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Г-н Стоев,България е малка държава,намираща се на Балкански полуостров.За разлика от Франция тук реалноста и проблемите си имат своята специфика и начина за разрешаването им е малко странно изглеждаща от нивото на държавата в която пребивавате.Но както е казал един мъдрец;-Няма да е все така!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 3. 3 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  "Това ли е Вашият политически проект? Най-обикновена Cosa nostra или преведено на български « нашето си нещо, нашите интереси, нашия бизнес »."

  Тезата на мафията е - нашето си е наше, чуждото е общо.
  Включително и когато се касае за човешки права, които се прави опит да се отнемат, уж в името на някакво "единство".
  Единство в престъплението и далаверата!

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 4. 4 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1722 Любопитно

  Бравос. Виждате ли "нашето момче" какВо съчинило, нищо че на времето му решавах задачите ;-)))

 5. 5 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Добре казано, но Бай Х. и това няма да прочете.

 6. 6 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Да го изпрати до фондация „ Ханс Зайдел”, нашите европартньори.

 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  Г-н Стоев, той няма да го прочете ,но ако му го прочетат ,няма да го разбере.
  Герб никога не е била партия Няма идеология ,няма цели ,има само Cosa nostra

 8. 8 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#1] от "klecho":

  Така е, Борисов и Гешев играят театро, но са второкласни изпълнители и публиката е отегчена от техния цирк.

 9. 9 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#1] от "klecho":

  Кое от написаното не е вярно?
  Или понеже не можеш да обориш написаното, първият инстинкт е веднага да оплюеш автора? Това издава пълно безсилие, но напоследък доста се наблюдава сред герберите. Вие толкова си можете. Иначе нямаше да сте гербери.

 10. 10 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#4] от "Петя":

  За сметка на това, евтините клишета от темите по литература още горят в неспокойната му душа.
  "Защото историята ви гледа, а нейния съд е безпощаден" 😂😂😂

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Смел и правдив текст, който ще предизвика вой сред крадливите и лъжливи поклонници на Банкянския артист.

 13. 13 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  До коментар [#10] от "klecho":

  Така е, така е...невероятно добър "тандем :-))

 14. 14 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  До коментар [#6] от "оuzo":

  Да го изпрати на ЕНП дето крепят режима на Б.Х.

 15. 15 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  ...и да ви открехна още...те го гласяха за малката дъщеря, а взе че се харесаха с голямата :-))

 16. 16 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 704 Весело

  До коментар [#8] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Баце е толкова калпав актьор, че от 11+4 години е на сцената. Вече гледаш третата част. Скоро у четвъртата.

 17. 17 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 529 Разстроено

  Хубав текст, но г-н Борисов нито ще го прочете, нито би могъл да го разбере...

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 18. 18 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5713 Весело

  Малко е попрекалил с нихилизма, с метафорите и с епитетите, но творците са нежни души и това им е простено.
  Обаче баце Боце едва ли ще се трогне от такъв плач.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 19. 19 Профил на de val
  de val
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Умно и точно послание. Коза ностра е формула, която обяснява много неща: ДС, тайните служби, тайните бизнес връзки и безкрайните лъжи и замитания под килима пред собствения народ, Европа и всеки отвъд заверата...

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 510 Весело

  Не, не е Коза Ностра защото е Камора. А иначе всеки човек си има свой хоризонт, но хоризонтът на барба Ганьос и тия дето продължават да му дърпат конците отдавна се е свил до точка, а той си мисли, че това е неговата гледна точка.

  73! Go Go
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Когато Шекспир е написал, че животът е сцена, съвсем не е имал предвид, че е редно, разни второкласни театрали, да играят театро на политическата сцена.
  —цитат от коментар 1 на klecho


  Обори го ! Вместо да изпадаш в истерия.

  SHADOWS of SOFIA
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  "Cosa nostra" бетонира и морето:
  https://bivol.bg/dogansarai-beton-skali.html
  БРЕГЪТ ОКОЛО ДОГАН САРАЙ Е НЕЗАКОННО БЕТОНИРАН И ЗАСТРОЕН
  МРРБ не знае за бетонираните крайбрежни скали в държавна собственост

 26. 26 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Г-н Стоев, нито мутрата ще разбере написаното от Вас , нито простите герберунгели!

 27. 27 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#9] от "Smile":

  Кое да е вярно? Въобще, той отправя ли някакво конкретно, надлежно доказано обвинение?

  Българският народ от години е подложен на тежък психически тормоз, бля,бля... повече няма да търпим, бля,бля...venceremos другари!

  Как си позволява да се изказва от името на целия народ (между другото, тактика измислена от Гьобелс) и то от Франция?

 28. 28 Профил на d11111
  d11111
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#20] от "lig35561597":

  "Световно неизвестният шмокльо" е директор на театъра в Тулуза, Кавалер на Ордена за изкуство и култура на Франция, всичко това постигнато с честен труд, качества и почтеност. А на шмокльо като тебе даже името му е с числа, забравил си обаче известно количество 00 :)))))))

 29. 29 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2266 Разстроено

  До коментар [#1] от "klecho":

  редно, разни второкласни театрали, да играят театро на политическата сцена.
  ▪️▪️▪️▪️

  Може би, може би.
  Но това би било катастрофа, просто за някаква премиера в някакво шоу..
  Но това катастрофа за държавата, когато третокласни човек, става министр-председател.

  "Чуждестранен агент"
 30. 30 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 636 Весело

  баси упражнението...
  я и аз да опитам

  скъпи Галин,

  обръщам се към теб като кибик, щото като човек и гражданин, нямаме нищо общо...
  /повярвай ми, че щастието от този несъвпадък е взаимно и напълно удоволетворяващо и двама ни/
  ...
  ...
  ...
  в заключение 10 години тази коза ностра си я търпял - или поне не си се сещал да се изтъпаниш с зурла на мегдана да упражняваш гражданска съвест/ на душа камбана/, би ли имал добрината да запазиш ентусиазма и гражданското си чувство до март

  благодаря
  спорни избори и упражняване на конституционни права и свободи

  Je suis дани кирилов
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#11] от "2.5":

  Освен, че не знаеш кой е и каква величина в неговия си занаят е Галин Стоев, не си дочел и "написаното с малки букви" под статията.

 33. 33 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#20] от "lig35561597":"Световно неизвестният шмокльо" е директор на театъра в Тулуза, Кавалер на Ордена за изкуство и култура на Франция, всичко това постигнато с честен труд, качества и почтеност. А на шмокльо като тебе даже името му е с числа, забравил си обаче известно количество 00 :)))))))
  —цитат от коментар 28 на d11111


  +

  SHADOWS of SOFIA
 34. 34 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Браво на режисьорът, директор на Националния драматичен театър в Тулуза, Франция - Галин Стоев!
  Точно е напипал пулса на събитията в страната днес!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 35. 35 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#15] от "Петя":

  Д'ева и селската клюкарка. Интригантка от училище...

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  До коментар [#30] от "samarianin":

  Ти опитваш, но на Галин се получава.
  Явно само с ядене не става.....

 38. 38 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#28] от "d11111":

  Не "известно количество нули", а само две нули: 00

 39. 39 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Браво на режисьорът, директор на Националния драматичен театър в Тулуза, Франция - Галин Стоев! Точно е напипал пулса на събитията в страната днес!
  —цитат от коментар 34 на Рим


  Човек който е застанал с името си и аргументите си. БУДАлите по обясними причини го атакуват , без да оспорват аргументите му.

  SHADOWS of SOFIA
 40. 40 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Г-н Стоев, нито мутрата ще разбере написаното от Вас , нито простите герберунгели!
  —цитат от коментар 26 на witch_doctor


  Все един-двама от избирателите на мутрата ще се замислят! Не са всички чак толкова тъпи, колкото изглеждат някои тролове на мутрата тук във форума.
  Днес един-двама, утре още един-двама и така капка по капка става вир! А вир по вир - язовир.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 41. 41 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#27] от "klecho":

  Той не е прокурор, за да отправя обвинения. Режисьор е. Явно си функционално неграмотен, за да не разбереш това ясно написано писмо.

 42. 42 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  "Cosa nostra" бетонира и морето:https://bivol.bg/dogansarai-beton-skali.html БРЕГЪТ ОКОЛО ДОГАН САРАЙ Е НЕЗАКОННО БЕТОНИРАН И ЗАСТРОЕНМРРБ не знае за бетонираните крайбрежни скали в държавна собственост
  —цитат от коментар 25 на Наблюдател


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Бивол:
  "Около 200 м от бреговата зона е буквално превърната в бетонна стена, която изниква директно от морето. Бетонът е излят направо върху някогашните скали и камъни на брега. Крупното строителство се е случило в последните месеци и за него са необходими стотици хиляди тонове бетон, желязо и строителни материали. Върху излятия на скалите бетон е извършено мащабно строителство на вили и монолитни сгради. Отгоре са оформени огромнни бетонни басейни, в които е насипана пръст. С багери тя се изгребва отдолу, от унищожения бряг. Земята върху която е бетониран целия бряг и е извършено строителството е публична и всъщност изключителна държавна собственост. За да стигне тежката техника до морския бряг е изсечена държавна гора и са прокарани нерегламентирано черни пътища в парковата територия..."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 43. 43 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Помпиерът няма нито капацитет, нито желание да прочете и усмисли написаното...

  А то е жестоко точно и безмилостно.
  Пусто не съм оптимист и не съм удебен че БГ може да излезне от състоянието на провалена държава.
  За това състояние несъмнено ББ има голяма отговорност, както и Задкулисието, на което Той служи...

  Но не е там заровено кучето; ами в това че "пословично трудолюбивия, мъдър и толерантен БГ народ" си пропознава такъв "лидер".
  И никакви стандали, бири, бележници, кюлчета, пищови, пачки, мисирки, тулупи, суджуци, батковци, черепи, ковачи, сараи - не могат като че ли да го убедят в противното - в това че Пожарната Команда е една сбиршина от калинки...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 44. 44 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Това писмо е малък тест за отсъстващата интелигентност на тиквите и калинките. Е те си имат фен клуб от също толкова прости, неграмотни и арогантни индивиди, често с материален интерес да се запази статуквото.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 45. 45 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1020 Весело


  ...Този явно се е взел много насериозно!Очевидно се смята за издрапал над средностатистическото ниво, далеч над малодушния и безчестен плебс!Остава и да се утешава в мъжка компания - за да си дойде всичко на мястото...
  —цитат от коментар 11 на 2.5


  Ххахахаа....колко точен автопортрет си е постнало герберастчето!!!

  Имало едно време ссср...
 46. 46 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#16] от "klecho":

  Във ваш'та махала Борисов може да изглежда страхотно, но в моето обкръжение никой не иска да си признае, че го харесва или гласува за ГЕРБ. Всеки нормален човек го е срам да го свързват с ГЕРБ.
  Само човек без достойнство, чест и опериран от морал, би подкрепил най-крадливото управление в историята на България.

 47. 47 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#37] от "lz73":

  хахахаха, не исках да съм многословен, а есенциален
  като гледам минусите - добре се е разбрало

  инак всеки с "разказа си"

  Je suis дани кирилов
 48. 48 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Чудовищната истина за мутренското управление събрана в едно писмо, слава богу не всички български творци са помияри бранещи власта

 49. 49 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Някой може да напише подобно писмо до Галин Стоев, Тулуза, в което с подобен стил да му обясни, че е изпаднал в заблуда.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  До коментар [#1] от "klecho":

  бойко ли визираш?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  До коментар [#24] от "Мразилка":

  Поредната мобилизирана МИСИРКА ..., София е съгласна с Б.Б , че няма да свършат простите ..ПУ

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 729 Весело

  Някой може да напише подобно писмо до Галин Стоев, Тулуза, в което с подобен стил да му обясни, че е изпаднал в заблуда.
  —цитат от коментар 49 на man_un


  Някой може, но ти и тулупа не сте от тях!!!

 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  До коментар [#50] от "chichka":

  Това че на теб не ти хересва не значи, че написното не е истина.
  Хайде малко по-умно !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#22] от "Dankol":

  В Работническо дело са писали статии срещу властта?😂😂 Бойко? Ти ли си бе, Баце?

 57. 57 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#37] от "lz73":хахахаха, не исках да съм многословен, а есенциаленкато гледам минусите - добре се е разбралоинак всеки с "разказа си"
  —цитат от коментар 47 на samarianin


  Ама това есенциален , есенция ли е или квинтесенцията политическата ти емоция?

  SHADOWS of SOFIA
 58. 58 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Герб-авите пишат ли пишат.

  Винаги са били зле с разбирането на текст.
  Невежество и бабаитлък.
  И пълни шкафчета.
  Това са видели от сикаджията. Мечтаят и те да сложат нещо в тяхното си шкафче.

 59. 59 Профил на Мразилка
  Мразилка
  Рейтинг: Весело

  Клише е, но е вярно... Ето например теб историята ще те запомни като жалък ибрикчия, който не желае промяна на статукството... Жалка харектиристика... си готов да оплюеш всеки, който има смелост да покаже характер и да заяви позиция.
  —цитат от коментар 31 на Smile


  Чакай, че се обърках нещо, от тази блага и хуманна тирада. Значи когато някой говори против правителството, ГЕРБ и Борисов - той изразява позиция, на която има право и показва "характер".

  Когато някой оспорва неговото мнение и намира сегашното състояние на нещата за добро и полезно - то той е жалък, няма право на мнение и позиция и е безхарактерен, да? Радикалните комунисти в действие!

 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  За мен една чисто антропологическа съпоставка между г-н Стоев и г-н Борисов е достатъчна, за да взема страна.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3687 Неутрално

  Баце отдавна надрастна периода на "нашето" и сега е в периода на "моето". АЗ съм.

 64. 64 Профил на vmc30675697
  vmc30675697
  Рейтинг: Неутрално

  Група на наричащите Дани Кирилов с името Барни Ръбъл
  Public group

  Description
  Дани Кирилов каза, че има списък от 250 души, които го наричат Барни Ръбъл.
  Нека да допълним този списък.
  Групата е само за осмиване на този колос на политиката и правосъдието. Моля, не публикувайте по други теми.

  https://www.facebook.com/groups/538129453570802/about/

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  До коментар [#62] от "chichka":

  Капка ли? Колко си деликатно герберчето ми !!!
  Лошотое, че когато и да паднете от власт тоя бетон и много други подобни престъпления НЯМА как да ги прикриете.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 68. 68 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  До коментар [#47] от "samarianin":


  До коментар [#37] от "lz73":хахахаха, не исках да съм многословен, а есенциаленкато гледам минусите - добре се е разбралоинак всеки с "разказа си"
  —цитат от коментар 47 на samarianin


  Както споменах, твоят "разказ" някак си не се получава....Дали пък не е, щото за разлика от Галин, няма какво смислено да кажеш?

 69. 69 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  До коментар [#63] от "Vlado Nikolov":

  Луи от Банкя.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  [quote#65:"Мразилка"][/quote]

  Не е ли странно как ограничени хора имат неограничено самочувствие?Да сравняваш артист с на път да се провали политик е все едно да сравниш породист кон с катър.

  SHADOWS of SOFIA
 74. 74 Профил на csc11677080
  csc11677080
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "chichka":

  Директора на драматичния театър в Тулуза в коя категория е ,chichka, при 30-те лумпена или 10-озверели...а ти от коя категория си ? Ако не знаеш аз ше ти кажа

 75. 75 Профил на csc11677080
  csc11677080
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "chichka":

  Директора на драматичния театър в Тулуза в коя категория е ,chichka, при 30-те лумпена или 10-озверели...а ти от коя категория си ? Ако не знаеш аз ше ти кажа

 76. 76 Профил на bizarre_infit
  bizarre_infit
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#4] от "Петя":

  Ех завист, завист .... защо ме сполетя

  Всеки го бива поне в едно нещо -ако и толкова не те бива, поне не пречи на другите.
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1067 Весело

  За мен една чисто антропологическа съпоставка между г-н Стоев и г-н Борисов е достатъчна, за да взема страна.
  —цитат от коментар 60 на Norman Granz

  Колкото една мутра има по-първичен вид, толкова повече става за представително лице на герболяшкия култ. Разбира се върха в тази класация е винаги резервиран за единствения и неповторим Тулуп Еднокнижник. 🤣😂

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Весело

  До коментар [#77] от "klecho":

  На теб това ли ти се случи. Наистина не е приятно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 84. 84 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  До коментар [#70] от "klecho":


  До коментар [#31] от "Smile":Форумната ибрикчийка наричат другите ибрици. Колко познато. 1. Нямам нито едон ден работа в България, но съм платил десетки хиляди евро данъци, местни такси и пр.2. За Борисов съм гласувал веднъж, когато излъга, че ще отвори КТБ.3. Имам повече от две гънки в главния мозък, Милев за България и затова не бих допуснал да ме управлява Радешетников.4. Лично бих бил по-добре, ако България се срине икономически. Кинтата ми е конвертируема и извън границите на страната.Така че, без излишен патос. Ти можеш ли да кажеш същото за себе си?
  —цитат от коментар 70 на klecho


  1. Странно за какво си платил тези данъци и такси ако нямаш приходи в България. Местните данъци и такси не са в такива размери...Явно си на хранилка в някое посолство...
  2. Казват, че от един път не се става обратен ама май не е вярно.
  3. Верно ли смяташ, че Радешетников е алтернатива на Баце или така твърди местният партайгеноссе?
  4. Не мога да си представя, че българин би бил по-добре ако се срине България. От какъв етнос си?

 85. 85 Профил на shagrat
  shagrat
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Г-н Стоев ,ако четете тука искам да ви кажа ,че сте си загубил времето....2009 г. един падизчия съратник на бойчето от СИК ,само че по-малък тарикат имаше интервю от затвора с него за особата бмб ...човека каза - бойко е тарикат и простак и ще си направи народ от тарикати и простаци ....той всеки който може ще преебе само и само да има да лапа ...и беше прав !!!

  вашето писание е недостъпно интелектуално и физически за огромна част от населнието в Бг което умира от яд ,само защото няма чекмедже като бойчовеото , и власт да смаже комшията ,опонента,колегата като каскета ....умира от яд ,че нема охрана и не е толкова важен колкото се прави каскета ..умира от яд ,че не може да натакова с 200 всяка добре изглеждаща жена ...а тези жени умират от яд ,че не могат да с еподложат с 200 на некой като каскета и бойчето ...тва е положението мой човек и нищо не м оже да го промени ...за съжаление това е нашата съдба географка и просташка

 86. 86 Профил на ypl32675697
  ypl32675697
  Рейтинг: Неутрално

  Bozhidar Bozhanov
  50m

  Здравейте,

  Тъй като уважаемият министър Кирилов сподели, че обработва личните данни на 250 човека ("има списък") и то не какви да е, а данни за политически убеждения (които са специална категория според GDPR), предлагам да упражним правата си по регламент и да попитаме какви данни точно има за нас и на какво основание ги обработва.

  За целта с адв. Gospodinov подготвихме следните два документа

  - заявление до администратора на лични данни, което попълвате и изпращате на електронната поща на министър Кирилов - [email protected] или като лично съобщение във Фейсбук. Линк към документа:
  https://drive.google.com/file/d/16ssci31KokXC6YqvIa6syldAuCKymiiY/view

  - в случай, че не получите отговор в срок от 30 дни, подавате жалба до Комисията за защита на личните данни https://www.cpdp.bg/?p=pages&aid=56 . Линк към документа:
  https://drive.google.com/file/d/1ZvcjUuwCVUsUklQv5VFg8un79iy9fcAw/view

  Това може да звучи като шега и тролене, но всъщност е сериозно. Колкото и неадекватен да е един министър, не може просто да си прави списъци с политически опоненти.

 87. 87 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#59] от "Мразилка":

  Как този някой го оспорва? Да каже "Не, това не е вярно, няма некадърни калинки във властта. Всички са добре подготвени специалисти, които си разбират от работата, имат стратегия и визия за развитие". Да каже "Не, този господин греши. Бойко Борисов е държавник с визия, той е образован и мисли за стратегическото развитие на страната и не се занимава с дребнотемие като обиколки на магистрали с джип".
  Ето ти пример за изказване на аргументирано мнение. Вие обаче няма как да направите това. Затова мнението ви се ограничава до класификация на автора, бил "второкласен театрал", бил "умен и красив", "утешавал се на мъжко рамо" и други подобни. Това са ви на вас аргументите. Толкова си можете и издава само безсилието ви. Иначе никой не може да ви забрани да си пишете мнението. Няма как някой насила да ви спре да се излагате. Правете го наволя. То писаното слово остава и се вижда до какво морално ниво са стигнали герберите. Както се казва "колкото повече, толкова по-добре". Най-лесният начин да изложиш гербер е да му дадеш трибуна да плюе на воля. Тогава лъсва всичко стаено в душичката му.

 88. 88 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#46] от "Котаракът на Шрьодингер":Само пълен идиот би докарал БСП и Румен Радев на власт, и подкрепил Мая Манолова за кмет на София.Като малоумниците на Ристю Бойкиев.
  —цитат от коментар 82 на klecho


  И какво предлагаш? Да си остане потомствения комунист Боско?
  И къде ще е разликата. Вероятно си учил в института за свиването на политическата подкова когато двата полюса са един до друг.

  SHADOWS of SOFIA
 89. 89 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  До коментар [#82] от "klecho":


  До коментар [#46] от "Котаракът на Шрьодингер":Само пълен идиот би докарал БСП и Румен Радев на власт, и подкрепил Мая Манолова за кмет на София.Като малоумниците на Ристю Бойкиев.
  —цитат от коментар 82 на klecho


  Ммда, явно сте научили нещо от др. Гьобелс. Вкарвате в едно изречение факт и лъжа...
  Нямам спомени Ристю да е подкрепял Мая.
  Ще ви покажа как се прави. Ето така: само пълен идиот би издигнал такъв кандидат за президент, че да осигури победата на Радев. Като малоумника ББ.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 704 Весело

  До коментар [#79] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не, баце/тъотке.
  Просто следвам един прост принцип в живота.
  На доверието отвръщам с доверие, на добронамерения с добронамереност. Ако пък някой съумее аргументирано да ме убеди, че не съм прав, отвръщам с благодарност.
  На псувните отвръщам с псувни (имам богато въображение), на шамарите с ритник в зъбите. ПОнял/а?

 92. 92 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  ...........бетонирането на лошия вкус като единствено средство за легитимност в очите на електората. Представяхте свойствения си мачизъм като достойнство, с което ще погалите или пък отвъртите някой шамар там, където трябва, но който ще Ви осигури това, което в психологията се нарича Стокхолмски синдром, или с други думи парадоксалното привързване на жертвата към мъчителя си. .
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Стокхолмския синдром вече у нас не работи!
  Жертвите търсят сметка на мъчителите си - борисов, пеевски, доган гешев!
  За последните работи синдромът на оцеляването...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 93. 93 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 218 Неутрално

  До коментар [#22] от "Dankol":

  Върнах се повече от 30 години назад , когато дядовците на такива като този Стоев пишеха подобни кухи статии в Работническо дело !
  —цитат от коментар 22 на Dankol

  Интересно , според теб преди тридесет години , в работническо дело е имало статии, оприличаващи тогавашния режим с Тато, с наставника на Боко начело, на мафия и "коза ностра" .
  Ще си позволя да не се съглася с теб , и нещо повече, ще кажа, че това е поредната , долна герберастка лъжа. Но, от мафиоти , какво друго да очакваме?
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Когато Шекспир е написал, че животът е сцена, съвсем не е имал предвид, че е редно, разни второкласни театрали, да играят театро на политическата сцена.
  —цитат от коментар 1 на klecho


  Да, второкласни театрали, директори на тетъра в Тулуза, и носители на некви си там ордени за изкуство и литература на Франция.
  Ако някой от възрожденците се надигне от гроба и оплюе Борисов, и него ще нападнете, ако ще и Вазов да е.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Весело

  До коментар [#86] от "ypl32675697":

  ГЕРБ се готвят за тежки репресии ако успечт с потушаването нА ПРОТЕСТА.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 98. 98 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  [quote#90:"Мразилка"][/quote]

  Не съм другар , другарко. Не е наложително да търпим натовареното ти с партийни емоции мнение.Ако се стараеш да получиш лиценз за вярност , не е тук мястото.

  SHADOWS of SOFIA
 99. 99 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2194 Весело

  ............ Това може да звучи като шега и тролене, но всъщност е сериозно. Колкото и неадекватен да е един министър, не може просто да си прави списъци с политически опоненти...
  —цитат от коментар 86 на ypl32675697


  Може, може. След като зад гърба му стои цял главен прокурор, па било и с каскетно образование....

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 100. 100 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Поредният повярвал си културтрегер, който самозалъгвайки си иска да излъже и нас.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK