Гешев се оплаква до Брюксел от президента: тичане пред вятъра с непосилен товар

Безалтернативният главен и неговият предшественик

© Велко Ангелов

Безалтернативният главен и неговият предшественикТези дни се разбра, че Прокуратурата на Република България, която всеки ден съобщава какво е вършила, включително в кои села в страната се е появил главният прокурор и какво си е говорил с местните, е премълчала негова впечатляваща изява на европейската сцена.


В писмо от 13 юли, за което "Капитал" писа в петък (28 август), до председателя на Европейския парламент Давид Мария Сасоли и председателя на Комисията по граждански свободи и върховенство на закона Хуан Фернандо Агилар Иван Гешев обвинява президента Румен Радев в натиск над прокуратурата и посягане на нейната независимост.


Тезата на Гешев: Който се съмнява в прокуратурата, руши държавността
"Прокуратурата на Република България беше подложена на безпрецедентен политически натиск от Президента на Република България и от обслужващи го политически формации. Политическите борби и скандали целят дискредитирането на институцията и накърняване на принципа на независимостта на съдебната власт".


С тази позната от многобройните публични изяви на Гешев и на подкрепящите го (и жълти) издания декларация започва писмото, а за аргументи Гешев цитира части и от изявление на президента: "Нежеланието на прокуратурата да види сигналите за огромна корупция и грабеж на държавни средства издава страх и зависимости", и още "Прокуратурата говори с гласа и действа с прийомите на жълтите медии".


Гешев добавя още, че "президентът не вярва на прокуратурата" и дори "си е позволил да я нарече мафия". А с призива си за изчистване на мутрите от прокуратурата Радев нарушил една от основните си функции - да бъде обединител на нацията. Тъй като "целта би могла да бъде всяка друга, но не и осигуряване на нормални взаимоотношения между държавни органи". Гешев определя изказванията на президента като "безпрецедентни" и "изключително лош сигнал за държавността" (вижте копие от писмото, с което "Дневник" разполага, в края на текста).


За да докаже декларациите в писмото, Гешев описва детайлно двете досъдебни производства, наблюдавани от Специализираната и от Военноокръжната прокуратура на София: срещу секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов - за "престъпен сговор с бизнесмена Пламен Бобоков с цел търговия с влияние ", и срещу срещу съветника по отбрана и сигурност Илия Милушев - за разгласяване на държавна тайна.


Адресатите на писмото - господата Сасоли и Агилар, трябва много да са се чудили защо българският главен прокурор ги занимава с всевъзможните членове на Наказателния кодекс, алинеи, точки и "във връзка" с кои други членове и алинеи са повдигнати обвиненията, от което писмото наподобява справка, сякаш поискана от по-горен прокурор. Доказваща единствено, че, да, секретарят и съветникът на президента са обвинени; и, да, това е правомощие единствено на прокуратурата. Което никой не оспорва.


Подробностите по обвиненията обаче не са случайни. Те трябва да изпреварят (и удавят) въпросите за причинно-следствените връзки в конфликтната за прокуратурата и политическата власт българска ситуация, белязана от разгарящи се граждански протести. И да представят на Брюксел обяснения, удобни на властта.


За фактите в писмото


Един откъс от писмото ми се струва издайнически за това, че Гешев си дава сметка за слабото място на своите действия и пише изпреварващо, за да неутрализира съмненията:


"Във връзка с тиражираните лъжи от медии, подкрепящи президента, че действията ни са продиктувани от негови изказвания, следва да се изясни, че процесуално-следствените действия в администрацията на президента (на 9 юли - бел.ред.) са извършени след разрешения на Специализирания наказателен съд (от 5 юли 2020 г.) и Софийския военен съд (8 юли 2020 г.). Датите на тези разрешения предхождат изказванията на президента, с което тражираните тези за обусловеност между тях и действията на прокуратурата се явяват напълно необосновани."


Оставям настрана, че една независима прокуратура на европейска държава, която наистина се ръководи само от закона, не би тръгнала да убеждава съмняващите се в нейната принципност. А би се доказала практически, като подготви и внесе солидни обвинителните актове на президентския съветник и секретар, които е привлякла под отговорност.


"Обусловеност" има, и то пряка


Писмото на Гешев до Брюксел е от 13 юли.


На 8 юли Радев се разграничи от действията на НСО на брега край парка Росенец, поиска проверка на сараите на почетния председател на ДПС и НСО да свали охраната на Доган и Пеевски (такова мнение той изрази още в края на миналата година).


На 9 юли в президентството показно влизат прокурори и въоръжени мъже от Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор, превърнато междувременно от него в лична охранителна гвардия.


На същия ден - 9 юли, са арестувани секретарят на президента Узунов и съветникът Милушев, и то по Закона за МВР, което е закононарушение, тъй като при образувано досъдебно производство полицията може да арестува само за да предотврати укриване на обвиняемите, нарушение на обществения ред и други подобни обстоятелства, каквито в случая не е съобщено да са налице (Гешев знае, че няма основания да ги арестува, затова използва полицията, която може да го стори и без основания за 24 часа, колкото да осигурят за телевизиите като първа новина, че "хора на президента са арестувани". А на другия ден самата прокуратура постановява като мярка за неотклонеине и за двамата парична гаранция. Това естествено го няма в писмото до Брюксел).


Същата вечер - 9 юли, столичани, стреснати от прокурорския произвол, се стекоха на площада в защита на президента.


Нахлуването в президентската сграда обаче не остана без последствия.


На 11 юли Радев поиска оставката на главния прокурор - ето го акта, който може да бъде определен наистина за безпрецедентен и който стресна и трите власти, показвайки, че се е появил опонент със свободна от тях воля, който не си играе с думите и няма лесно да бъде неутрализиран. А този ден - 11 юли, предхожда с два дни 13 юли, изпращането на писмото (щом ще се позоваваме на "предхождането", за да установим дали има обусловеност между изказвания и действия вместо на тяхното съдържание).


Гешев премълчава въобще предисторията на войната "политическа власт плюс главен прокурор срещу президент", в която има открояващи се събития, които обясняват последвалия й ход: на първо място е първоначалният отказ на президента да подпише указа за назначаването на Гешев главен прокурор с мотив, че е единствен издигнат кандидат (Гешев беше обявен за безалтернативен от предшественика си Сотир Цацаров, а всяка безалтернативност поставя въпроси за целта...).


Гешев се оплаква до Брюксел от президента: тичане пред вятъра с непосилен товар

А що се отнася до същинската работа на прокуратурата, до нейната ефективност и реална независимост, говорят фактите: само седмица след писмото на Гешев съдът свали гаранцията от 1 млн. лв. на Бобоков и тази от 20 хил. лв. на Узунов. А в мотивите си съдът написа, че обменената информация между двамата е била общодостъпна и че не са събрани доказателства в необходимия обем за извършени престъпления по служба от президентския секретар...


В писмото Гешев не казва нищо и за щедрото разпространяване от прокурорите до медиите на кореспонденция от мобилните устройства на част от задържаните (вече любим похват на обвинението - защото те може и да не са годни за доказателства в съда, но вършат идеална работа за внушения и медийни присъди).


Не е изключено Гешев да е писал и други писма до Брюксел


ако съдим по финала на това от 13 юли, в който той уверява адресатите в Брюксел, че "ще продължи да ги държи в течение на следващите развития по тази тема" (официална информация за тази кореспонденция засега няма и от двете страни). Защото "в сегашната сложна здравна и икономическа криза българското общество има нужда от единство, мъдрост и здрав разум, а не от разделение и хаос".


Получателите на писмото трябва да приемат, че Гешев олицетворява единството и мъдростта, а президентът - разделението и хаоса.

Писмото - откъдето и да бъде погледнато, дискредитира българската прокуратура, независимо дали високите фактори в Брюксел го признават.


Просто Гешев, който за пореден път се държи повече като политиците, се е опитал да тича пред вятъра, без да прецени, че на плещите му е натрупан огромен товар от пасиви - обвързаности, гафове, произвол, които все повече ще го спъват. И той все повече ще ги трупа в битката, която е повел срещу всеки, който си позволи да изрази различна или критична позиция.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2014 Весело

  ,,Тези дни се разбра, че Прокуратурата на Република България, която всеки ден съобщава какво е вършила, включително в кои села в страната...”

  😂😂😂

 4. 4 Профил на bosev.asen
  bosev.asen
  Рейтинг: 559 Неутрално
 5. 5 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2014 Весело

  ,,Тезата на Гешев: Който се съмнява в прокуратурата, руши държавността”...😄😄😄

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на chironex
  chironex
  Рейтинг: 152 Неутрално
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Хич не върви когато т кефне да си го ,,причиняваш”, а когато не ти кефне- да не искаш...
  Нека сега народа да си го ,,причини”...

 11. 11 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  АБСОЛЮТНО ЛИЦЕМЕРИЕ...!
  Затова 30 години в държавата липсва правосъдие и ни се смеят защо сме бедни и безработни, заради този установен РЕЖИМ...

 12. 12 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4464 Любопитно

  Това ми прилича на:
  "Моля Другарко, Иванчо ми каза, че съм лай**"
  Господи в какви времена живеем......

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Браво на Гешев.! Трябва да е ясно , че има разделение на властите и на пРезидента да му стане ясно под фуражката , че оставка на правителство и на Главен прокурор не следва да се искат в пакет , особено след заявка от един следствен с обвинения за крупни престъпления до ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА. Това го няма в КОНСТИТУЦИЯТА , на която пРезидента непрекъснато се позовава !

 14. 14 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2014 Любопитно

  До коментар [#13] от "doroteus":

  Какъв ,,пакет” те гони тебе? От колко време се знае законни ли са Сараите на Доган?
  От времето на сегашния или Пт времето на предишния главен прокурор?

 15. 15 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2014 Любопитно

  До коментар [#13] от "doroteus":

  Защо не си причини да разследва еврата в шкафчето? Защо?

 16. 16 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2014 Любопитно

  Защо не си причини да разследва ,,Ненчо Балабанов”?....

 17. 17 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  Ха-хаааааа

  ЗАЩО не го направи както го е учил в Милиционерската Школа в Симеоново

  Чрез НЕПОСРЕДСТВЕНИЯ СИ НАЧАЛНИК - РУСКИЯТ Глав Прок ЧАЙКА

  До ОМБУДСМАНА на ЕВРАЗИЯ - Арменският Поп

  Вън от шегата - БЕЗДАРНО ЗАМИСЛЕН ПиАр

  В Брюксел най-много да се изсмеят на БЕЗДАРНОТО ТЕАТРО

 18. 18 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#17] от "Hawaii":


  До коментар [#16] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":


  До коментар [#15] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":


  До коментар [#14] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Много се развълнувахте , колеги ? Явно ПРЕЗИДНТЪТ е вашия БОГ , а Божков е неговият ПРОРОК !

 19. 19 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  ОСТАВКА НА МАФИЯТА!
  ХАЙДЕ БЪЛГАРИ- ПОКАЖЕТЕ ИМ КАКВО Е ПРОТЕСТ СТЕЩУ КОРУПЦИЯТА БЕЗЗАКОНИЕТО И ,,СЪПОРТА”!
  ОСТАВКА!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

 20. 20 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2328 Любопитно

  Младите 70 студента молят Меркел, друг се оплаква на Брюксел ... Детска градина...😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 21. 21 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Въх, каскета бил много нежна душица

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 22. 22 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Моля другарко, а пък гошо ме плюе.

 23. 23 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  Тезата на Гешев: Който се съмнява в прокуратурата, руши държавността ......... Хахаха.....

 24. 24 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  Мииииииии главният е ЗАКОПАЛ прокуратурата с това писмо ! Това е първият слуàй в историята на ЕС ( а тя не е малка) в която някакъв прокурор се оплаква от президента на дадена страна. Ако са имали определени колебания за БОЖЕСТВЕНОСТ на главния прокурор , сега вече са убедени :))

 25. 25 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  Младите 70 студента молят Меркел, друг се оплаква на Брюксел ... Детска градина...😂
  —цитат от коментар 20 на DDR


  Тъй тъй

  От Милиционерското Училище и кратките курсове за доносници се знае -

  визита и Целуване на ръка на ДОНОСНИК САВА

  на Другаря Пеевски или

  чакане на Височайша Визита от Москва

 26. 26 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  [quote#8:"Червен дисибар"][/quote]


  Няколко стотин, ли ?
  Не бяха ли 20-30 платени лузъра ?
  Гешев е ПРЕСТЪПНИК, а ти и такива като теб сте пропаднали некадърници и слуги за парчето хляб !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 27. 27 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 596 Весело

  Я, каскета, топил България пред Брюксел😆😅🤣🤪. Пикаджиите, коментирайте 💩🎃🐽!

 28. 28 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#13] от "doroteus":


  « Браво на Гешев ! Трябва да е ясно, че има разделение на властите ... «


  Ама има, ли ? Та самият Гешев се изказа ПРОТИВ разделението на властите, ама ти удобно не си спомняш !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 29. 29 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  На някои ще им се наложи да ходят на работа с каски

 30. 30 Профил на gpb42643987
  gpb42643987
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "...Гешев и на подкрепящите го (и жълти) издания..." - кога Дневник е подкрепял Гешев?

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#9] от "Червен дисибар":

  Ревалника ви Каскет що не се оплака от предшественика си Цацата дето тихо-мълком пусна Красо Черния?
  Брокера в съдебната система с 1040 телефонни номера на магистрати, политици и полицаи, както и личен шофьор...Може и НСО да го е пазил
  Нали го осветиха на прокуратурата и кво стана?
  Баси и наглеците сте. Вмирисахте държавата от главите, покрихте престъпници и престъпления, докога си мислите че имате стадо с хлопки на врата да пасе и да ви трае. Съд и затвор за разрушителите на държавността и крадците на държавни средства, мафията на Тиквата.

 33. 33 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Оплакал се хърбел от щърбел

 34. 34 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3973 Неутрално

  До коментар [#18] от "doroteus":

  Не бе! Баце е един и Гешев (е радост), е неговия пророк /говорител. Според вас де! 😀

 35. 35 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3973 Неутрално

  От каскет, назначен от тиква, какво друго да очакваш? 🤔

 36. 36 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  Радев започна да квичи, когато осветлиха няколко руски агенти в екипа му. Европа не е сляпа, а много добре вижда перспективите. Ако подкрепи метежниците, би означавало, че ни е изтъргувала с Русия.
  —цитат от коментар 31 на bpcorp


  РУСКИ ПОТОК
  АЕЦ БелеНЕ
  НЕПЛАЩАЩИЯ ДАНЪЦИ ЛУКОЙЛ
  Анклава на ЛУКОЙЛ РОСЕНЕЦ

  Европа или

  БОЙКО БОРИСОВ
  ДОНОСНИК САВА
  ПЕЕВСКИ
  РУСКИТЕ патриоти

  ни ИЗТЪРГУВАХА НА РУСИЯ и ПУТИн

 37. 37 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Точно каскета и цацата доведоха прокуратурата до този рейтинг и те седнали да се оплакват, но забележете, че не се обръщат към Кьовеши.
  Иначе и каскета и баце, да не говорим за депутатите, дето в момента се радват на народната любов, би трябвало от кумова срама да са си хвърлили оставките.
  Май началника (КОЙ ли ще ТОЙ) не им дава.

 38. 38 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Весело

  Радев яко го загази :)
  Това човече ще свърши в затвора.

  The best way to predict the future is to invent it.
 39. 39 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 750 Неутрално

  1. Преди да бъде назначен за главен прокурор Гешев каза на всеослушание, че не е привърженик на пълното разделяне на власттите.
  2. Като стана главен прокурор наду тромбата, че другите власти му се мешат в неговата власт.
  3. Всяко негово изказване е политически оцветено, върха на което беше сборището на прокурорите с цел показване на мускули, сега разбираме и за политически писма. Откъде накъде един главен прокурор ще общува с председателя на Европейския парламент. С медийното правосъдие вече свикнахме, сега изглежда, че Гешев се отдава на епистоларния жанр.

  Не съм хазартен тип, но залагам на това, че Гешев няма да завърши мандата си.

 40. 40 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Тезата на Гешев: Който се съмнява в прокуратурата, руши държавността


  И е на 100% прав.

  The best way to predict the future is to invent it.
 41. 41 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Поне на тех да беше показал ритончето. . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 42. 42 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  На някои ще им се наложи да ходят на работа с каски
  —цитат от коментар 29 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  . . . или с бронирани каскети.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 43. 43 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Борбата много бързо се увеличава,
  интересно, кой полза ще получава.

 44. 44 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1037 Весело

  И ся кво - за Ръдан и Милиончева може, а за Гешев - не може, а..........

  Знанието е сила, информацията - власт
 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  Това е една от най-елементарните и просташки статии, излизали в "Дневник"! Какъв език, какво "ниво"?! Какъвто и да е Гешев, недопустимо е подобен "журналистически" език.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 46. 46 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Тоя нали беше против разделението на властите? За него в Брюксел са десни екстремисти. Какво е ревнал? Дали е споменал как беше назначен?

 47. 47 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 234 Неутрално

  До коментар [#40] от "EU defender":

  Тезата на Гешев: Който се съмнява в прокуратурата, руши държавността И е на 100% прав.
  —цитат от коментар 40 на EU defender

  Прав е зер. И като не като не можа да види Шиши при обира на КТБ, също беше прав.


 48. 48 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  До коментар [#39] от "grajdanin1":

  Този човек е срам за държавата ни.

 49. 49 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  До коментар [#40] от "EU defender":

  Да вземеш да го смениш този ник вече, че изобщо не ти отива.

 50. 50 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 846 Весело

  Главният каскет да изкара един бърз курс при Тити как да реди ред сополи, ред сълзи.

 51. 51 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6123 Весело

  Всички реват пред Брюксел, като н@срани дечица от детска ясла пред възпитателката.
  Сега остава само, петоколонниците да се разреват пред руското посолство с молба, "братушките" отново да ни обявят война, армията им да нахлуе в България и да ги сложи на власт.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 52. 52 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 234 Неутрално

  До коментар [#51] от "Незнайко в Слънчевия град":

  . Сега остава само, петоколонниците да се разреват пред руското посолство с молба, "братушките" отново да ни обявят война, армията им да нахлуе в България и да ги сложи на власт.
  —цитат от коментар 51 на Незнайко в Слънчевия град

  На руснаците не им трябва друга власт в България. Боко , Гешев, Шиши и скритият зад тях Доган, напълно ги устройват. Проектите вървят. Данък за Русия се увеличава. Краденето е като за световно. МВсички форумни ботове, видни русофили и някогашни социалисти , активно подкрепят Боко тиквата. 53. 53 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2201 Весело

  Радини вълнения
  Дали шерифа
  Дали шофьора на самолет
  Дали шофьора на джип

  подпис
 54. 54 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Тежък простак.

  Част от тежката простотия налегнала държавата.

  Председател на парламента - ТКП.
  Главен прокурор -милиционер образовал се в Симеоново.
  Министър председател - Пунта Мара.
  Министър на туризма - май инглиш ис гуд. И с компютъра съм на ти. Разбрахте ли?
  ...... и т. н.

 55. 55 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2092 Неутрално

  До коментар [#40] от "EU defender":


  Тезата на Гешев: Който се съмнява в прокуратурата, руши държавносттаИ е на 100% прав.
  —цитат от коментар 40 на EU defender


  И защо?
  Нещо ми намирисва на Светата Инквизиция...

 56. 56 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2092 Неутрално

  До коментар [#51] от "Незнайко в Слънчевия град":


  Всички реват пред Брюксел, като н@срани дечица от детска ясла пред възпитателката. Сега остава само, петоколонниците да се разреват пред руското посолство с молба, "братушките" отново да ни обявят война, армията им да нахлуе в България и да ги сложи на власт.
  —цитат от коментар 51 на Незнайко в Слънчевия град


  Много неща не схващаш Незнайко. Протестиращите могат да реват пред когото си искат. Гешев е назначен там да осигурява спазването на Конституцията и законите. Ако смята, че президентът нарушава закона - да го обвини пред съответния съд. Ако смята, че изказва кофти мнения - да се досети, че това е негово конституционно право, а пък Гешев трябва да го осигурява...

 57. 57 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Дневник ми изтриха следния коментар:
  Радев започна да квичи, когато осветлиха няколко руски агенти в екипа му. Европа не е сляпа, а много добре вижда перспективите. Ако подкрепи метежниците, би означавало, че ни е изтъргувала с Русия.

  Цензура! Срам! Резил! Дъно!

 58. 58 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Значи първо се оплаква като ощипана мома, после на изслушването в европарламента се крие зад фустата на някаква заместничка. Ама иначе сме големи и силни мъже, а? Мишки, всички до един!

  “When small men begin to cast big shadows, it means that the sun is about to set”, Lin Yutang
 59. 59 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#40] от "EU defender":Да вземеш да го смениш този ник вече, че изобщо не ти отива.
  —цитат от коментар 49 на George Svinarov


  Ми на тех изглежда им харесват такива защитници, а може би не намират вече други. А сабалем на закуска.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 60. 60 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3973 Весело

  До коментар [#38] от "EU defender":

  Аха, и "брекзит" няма! 😀 😀 😀

 61. 61 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  В писмото си Гешев трябваше да пише как нарушава Конституцията и законите на страната, огласявайки данни по предварителни производства, пък и дори и при необразувани такива с което компрометира определени лица, срещу които няма доказателства за извършени престъпления и настройва общественото мнение. Това ли е върховенството а закона?

 62. 62 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1374 Любопитно

  До коментар [#15] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ти за кои евра дуднеш, лъчезарни? За тези ли - https://tribune.bg/bg/multimediq/svrah-originalno-mazh-po-gashti-polegna-pred-ministerski-savet-snimki/ - или за тези - https://tribune.bg/bg/politika/20-30-ot-da-balgariya-zanesoha-falshivo-evro-na-premiera-v-boyana/ - а, ще ни кажеш ли?

 63. 63 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#40] от "EU defender":

  Напротив,пич, никак не е прав ....Прокуратурата е само едната страна в процеса, която трябва да докаже своята теза. По същата логика и Висшия адвокатски съвет може да каже, че който е срещунего, руши държавността ... Осъзнаваш ли колко абсурдно е това? :):):) Още повече, че в момента точно прокуратурата руши държавността, защото действа като политическа бухалка срещу неудобните, а не разследва сигналите там, където ги кма и са ОчеИзвадни /КТБ Булгартабак, Осемте джуджета, сигналана Лупи срдщу Барба Ганьос, кпйто сигнал абсолютно "случайно' съвпада по време и лица с една къща в Барселона ..../. Прокуратурата трябва да е част от изпълнителната власт,а не от съдебната, тя няма място в съдебната власт нито по правомощия, нито по нравствен и интелектуален капацитет! :))

 64. 64 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1374 Любопитно

  Госпожо Владимирова, любезна ни аФторке, Гешев не можете да го пипнете дори и с пръст, та ако ще да се разпорите от крясъци и писъци! Никой, повтарям АБСОЛЮТНО НИКОЙ В ЕС НЯМА ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА КРЯКАНЕТО НА ОБВИНЕНИ И ПОДСЪДИМИ СРЕЩУ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА БЪЛГАРИЯ! Сега стана ли ти ясно или ще чакаш да му мине мандата?

 65. 65 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  До коментар [#57] от "bpcorp":

  Прав си. Не е трябвало де те трият. Дори и някой да се е съмнявал в сервилността ти, вече ще е сигурен, че си доганово- пеевски слуга. Закрепостен към крадливата шайка.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 66. 66 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  До коментар [#64] от "Santos":

  Явно бизнеса ти е сериозно обвързан с тулупите. Доста си активен в защитата на тоя хайван нещастен.
  И к'во ако си прав и тоя каскет изкара пълен мандат? Мислиш ,че ще продължава всичко по старо му? Гемията ви потъва мой човек. Няма значение на потъваща гемия, какъв байрак веете.
  Засега изхвърляте баласт /барни, бездомния икономист и още разни за чеп неставащи/,но потъването е неизбежно.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 67. 67 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  гешев-позор,оставка и затвор!боклик:)))

 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  Те разследват него, той тръгнал да се оплаква, че някой го наричал мафия.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#13] от "doroteus":

  Той всъщност въпросният Гешефт отрече разделението на властите и как няма да го отрече, като знаем как е избран.
  И не знам каква фуражка е президента, но не Ви се получава нещо критиката. Много неща няма в червената Конституция, но определено има, че законите трябва да се спазват - Гешев категорично не го прави - примерно огласяването на СРС-та, омаскаряване на "врагове" пред медиите и подобни свинщини.
  Та оставка Гешев, стига си се/ни занимавал с глупости !!

 71. 71 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#64] от "Santos":

  Всъщност драги Сантос, Гешефта е пътник, по един или друг начин. Ако не знаете във Висшия съдебен съвет има квоти, които се обновяват при ново правителство. Същия съвет може да му поиска оставката, при поведение, което не съответства на поста му.

 72. 72 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Какъвто и писател да се извъди главният прокурор, улицата иска неговата оставка заради различния му аршин в борбата с нередностите и беззаконието в страната

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 73. 73 Профил на ukj22671720
  ukj22671720
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#64] от "Santos":

  УлаФ,

  Нещо си нервен глеам, капсове-мапсове. Квадрилемката, дето не може да разбере 3 члена от Конституцията, прибраха ли я при тебе в Карлуково? Съ гушкати?

  А иначе в ЕС ще обърнат внимание на сленото:

  За работата си като прокурор между 2009 и 2016 Другара ГешеФ, слугата на Пеевски и твой идол има около 50 съдебни споразумения с които:

  - се намаляват присъди на обвиняеми и
  - се намаляват дължими обезщетения за причинени вреди

  В ЕС ще обърнат внимание и на това, че никой не разследва и не повдига обвинение на Другара ГешеФ за извършено престъпление по служба по чл. 145 от НК:

  https://19min.bg/news/8/126960.html

  И в ЕС може да обърнат внимание и на това:

  https://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2019/10/23/0303155001571834326_big.jpg?fbclid=IwAR2A_KTKHfkgZkNg5Q53s3VO8s0cs7KTP_r1W5Otn1OnRAxQy37ektj-3kQ

  Един интересен документ, за който твоя гуру и Данс нещо мълчат като рибоци. От доста време!

  Въпроси имаш ли, или ще си одиш на следобната клизма със санитарите?

  Герб са КОМУНИСТИТЕ на България!
 74. 74 Профил на Psycho the rapist
  Psycho the rapist
  Рейтинг: 8 Неутрално
 75. 75 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално
 76. 76 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.


  За да видите коментара кликнете тук.


  Пълен текст на коментара:
  Тичането пред вятър е ваш патент.

  А Резидента недопустимо смесва политика с отбрана. Ама за тая чуждестранна оценка тук няма да прочетете нищо

  https://www.24chasa.bg/novini/article/8962731

 77. 77 Профил на Petar Ganchev
  Petar Ganchev
  Рейтинг: 8 Неутрално
 78. 78 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  До коментар [#13] от "doroteus":

  "Браво на Гешев.!"

  Това писмо с форма на декларация е с невярно съдържание, а за фалшиви декларации подписалият ги носи наказателна отговорност по чл. 313 от НК.
  Не е вярна тезата на Гешев, че "Който се съмнява в прокуратурата, руши държавността”. Факт са отхвърлените обвинения на прокуратурата срещу здравния министър Божидар Нанев, срещу министъра на отбраната Николай Нанков Ненчев и десетки други. Не само са отвхвърлени, но прокуратурата е осъдена за недобросъвестна работа. Сиреч Съдът е разрушил държавността според милиционерчето Гешев.
  Не е вярно и твърдението, че "В последните месеци българската прокуратура, безпрецедентно след 1989-та година, повдига обвинения на действащи министри, депутати, кметове, висши полицейски началници, олигарси и лица от ъндърграунда, което активизира огромен политически, медиен и финансов ресурс срещу нас". Далеч от преди "последните месеци" прокуратурата е повдигала обвинения срещу министри (Венцислав Върбанов, Божидар Нанев, Николай Ненчев), кметове (Стефан Софиянски), депутати (Христо Бисеров) и при част от тези обвинения прокуратурата е осъдена и е отнет значителен финансов ресурс (по 100 хил. лв. за всяко скълъпено обвинение). Дори "активизираният медиен ресурс" е далеч по-голям от сега в сравнение с изпълненията на прокурор Роман Василев (https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/108-000-leva-shte-ni-struva-replikata-za-absoliutniia-prestapnik-No_693097.html ), градския прокурор Николай Кокинов (https://www.mediapool.bg/bivshiyat-gradski-prokuror-kokinov-e-podatliv-na-vliyanie-i-usluzhliv-kam-polititsi-news214642.html ), следователя Петьо Петров (Петьо Еврото https://fakti.bg/mnenia/490075-otkade-idva-silata-na-petyo-petrov-evroto ).
  Прокуратурата, ако е загрижена за държавността, следва да се самосезира за това писмо и да повдигне обвинение срещу Гешев за "декларация с невярно съдържание" в степен на "фалшива новина"/Хибридна война срещу Държавата. Пък може и полицията в стил Гешев да го арестува за 24 часа до изясняване на мотивите за лъжите.

 79. 79 Профил на dsz51679928
  dsz51679928
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Точно така президенте Радев,правилно!И Аз ако бях президент и Аз така щях да ОБЕДЕНЯ(като Обеденител) нацията.която е разделена на :-мафиотска кастова КОТЕРИЯ,притаила се във властта,ВСИЧКИТЕ ОТ МАФИЯТА ГЕРБ,крадливи МРЪСНИ МРЪСНИЦИ,и:-останалата част от народа-така наричаното простолюдие.Ти,президенте обединяващ успешно НАРОДЪТ,НО двата лагера(съвсем естествено),никога не могат да бъдат "обединени?"-никога.Мафия и НАРОД?????Не се притеснявай Радев.При такава ПОЛЯРИЗАЦИЯ,не може да се постигне много.А САМО,И ЕДИНСТВЕНО СЪС СИЛА И .......ОРЪЖИЯ.Така се бори такава БЪЛГАРСКА МАФИЯ,-с....НАПАЛМ,РАКЕТИ,С БОЙНИ САМОЛЕТИ,с Калашници и пр.Помисли по тези неща Румене.ТИ...МОЖЕШ.Това си учил-да убиваш ...ВРАГА.Врагът на тези,които обединяваш,е...ГЕРБ и Бойко Борисов.Обезателно,непременно ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ СТАТУКВОТО и Избирателната система,ЗА ДА МОГА И Аз КАТО единствен СПАСИТЕЛ и МЕСИЯ,да имам право да бъда избиран и да бъда ДЕПУТАТ,поне,ЗА ДА СЕ РЕАЛИЗИТАМ И ДОКАЖА,при спасението на нацията,Родината и НАРОДЪТ.Иначе,ЗАГИВАМЕ и ИЗЧЕЗВАМЕ като нация народ до около 60-80 години максимум.Девизът ми е:-АЗ ЗНАМ и МОГА!!!(Иван Илиев)

 80. 80 Профил на dsz51679928
  dsz51679928
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Точно така президенте Радев,правилно!И Аз ако бях президент и Аз така щях да ОБЕДЕНЯ(като Обеденител) нацията.която е разделена на :-мафиотска кастова КОТЕРИЯ,притаила се във властта,ВСИЧКИТЕ ОТ МАФИЯТА ГЕРБ,крадливи МРЪСНИ МРЪСНИЦИ,и:-останалата част от народа-така наричаното простолюдие.Ти,президенте обединяващ успешно НАРОДЪТ,НО двата лагера(съвсем естествено),никога не могат да бъдат "обединени?"-никога.Мафия и НАРОД?????Не се притеснявай Радев.При такава ПОЛЯРИЗАЦИЯ,не може да се постигне много.А САМО,И ЕДИНСТВЕНО СЪС СИЛА И .......ОРЪЖИЯ.Така се бори такава БЪЛГАРСКА МАФИЯ,-с....НАПАЛМ,РАКЕТИ,С БОЙНИ САМОЛЕТИ,с Калашници и пр.Помисли по тези неща Румене.ТИ...МОЖЕШ.Това си учил-да убиваш ...ВРАГА.Врагът на тези,които обединяваш,е...ГЕРБ и Бойко Борисов.Обезателно,непременно ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ СТАТУКВОТО и Избирателната система,ЗА ДА МОГА И Аз КАТО единствен СПАСИТЕЛ и МЕСИЯ,да имам право да бъда избиран и да бъда ДЕПУТАТ,поне,ЗА ДА СЕ РЕАЛИЗИТАМ И ДОКАЖА,при спасението на нацията,Родината и НАРОДЪТ.Иначе,ЗАГИВАМЕ и ИЗЧЕЗВАМЕ като нация народ до около 60-80 години максимум.Девизът ми е:-АЗ ЗНАМ и МОГА!!!(Иван Илиев)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK