Истинският парламент е на улицата

"Още по-разочароваща от загубата на доверие е загубата на достойнство, защото парламентът допусна да се превърне в безпрекословен изпълнител на волята на министър-председателя."

© Президентство

"Още по-разочароваща от загубата на доверие е загубата на достойнство, защото парламентът допусна да се превърне в безпрекословен изпълнител на волята на министър-председателя.""Дневник" публикува речта на президента Румен Радев, произнесена днес в Народното събрание при откриването на есенната парламентарна сесия.


Уважаема г-жо председател на Народното събрание,


Уважаема г-жо вицепрезидент,
Уважаеми народни представители,


Дами и господа, представители на медиите,


Уважаеми сънародници,


Уважаеми народни представители, бягството няма да ви спаси от позора.


С това показвате, че истинският парламент е отвън. Разбира се, и аз не съм съвсем във възторг, че съм в Народното събрание при тази обстановка, но както мен, така и вас българските граждани са ни избрали, за да ги представляваме и да решаваме техните проблеми и най-малкото да се изслушваме. Аз няма да коментирам това напускане, но то е показателно всъщност за липсата на диалог и защо хората днес са на улицата.


Първо искам да ви поздравя с новата зала и да пожелая тя да бъде свидетел на мъдри решения в полза на българския народ.


Обръщам се към вас, народните представители, защото в дълбоката морална и институционална криза, в растящата дистанция между граждани и управляващи, именно Народното събрание е институцията която следва да прояви отговорност в решенията си за гражданския мир и за бъдещето на България.


Спомняте си, че точно преди една година от тази трибуна аз се обърнах към народа и Народното събрание. Очертах ситуацията в страната и проблемите, които раздират обществото ни:


необузданата корупция, неефективното управление, концентрацията на властта и обществения ресурс в тесен кръг хора -


водещото до задълбочаване на бедността, неравенствата и демографската криза, до западане на образованието и здравеопазването, до срив на институциите.


Посочих пътища за тяхното решаване, целящи засилване на гражданското участие и контрол върху управлението, укрепването на върховенството на закона, засилването на парламентарния контрол върху изпълнителната власт, повече прозрачност и отчетност в работата на институциите, укрепване на пряката демокрация, въвеждане на финансова децентрализация, подобряване на бизнес средата. Призовах парламента, като централен орган на държавната власт, към действия за постигане на тези важни за обществото ни цели.


Ясно заявих, че "времето за промяна неумолимо изтича, така както изтичат навън младите и трудоспособни българи, както гаснат едно след друго българските села и оставените на произвола български пенсионери. Призовах парламента да концентрира усилията си върху важните за бъдещето на страната решения. Спомянете си, предполагам, предупредих, че ако това не се случи


"или апатията ще продължи да изпразва България, или улицата ще помете статуквото".


Тези мои думи бяха пренебрегнати, предполагам с надеждата всички проблеми да потънат в апатията. Но днес улицата, изпълнена с възмутени и загрижени за бъдещето на България хора, дойде за оставки.


Ако Народното събрание бе упражнявало по-силен, пълноценен контрол върху изпълнителната власт, сега нямаше да има порочно изхарчени милиарди, мастити олигарси, пълни с валута шкафчета и пълни с гневни хора улици.


Ако Народното събрание се бе вслушало в призивите и ветата за недопускане на лобистко законодателство, сега нямаше да бъде с такова намалено доверие и щеше да влияе много по-конструктивно върху обществените процеси


Има и нещо още по-разочароващо от загубата на доверие и то е загубата на достойнство,


защото парламентът допусна да се превърне в безпрекословен изпълнител на волята на министър-председателя. Никой в тази зала не се осмели да зададе дори един въпрос при доклада на главния прокурор.


След 2 месеца на нестихващи протести в страната, на незапомнена консолидация на нашите сънародници зад граница, на тежка дискредитация на България в световните медии, аз мисля, че всичко е казано и диагнозата на такова управление е окончателно поставена.


Очаквам от българският парламент да не влиза повече в ролята на обслужващ персонал на министър-председателя, да не подменя обществения дневен ред, това, което днес иска обществото, да не скверни парламентаризма с неграмотни упражнение за нова Конституция и Велико народно събрание, които имат за цел единствено спасяване на днешното правителство. Това само удължава агонията и подклажда гнева на хората.


Не липсата на нова Конституция и на Велико народно събрание изкараха хората на улицата, а липсата на морал в управлението, подриване на устоите на държавността и корупцията.


Българите ясно заявиха своята воля и исканията за незабавни оставки,


това, което чувате отвън днес и хората продължават да се стичат, оставки на правителството и на главния прокурор, честни избори и ново доверие.


Тези оставки са неизбежни, защото хората излязоха от хипнозата на пропагандата, преодоляха страха и настояват за своето правото да живеят в нормална държава - желание, несъвместимо със сегашното управление.


И когато тези оставки станат факт, аз ви призовавам да предотвратите всякакви опити на статуквото да измами очакванията на гражданите и да се бетонира зад експертен кабинет, който няма да бъде нищо повече от марионетка на сегашната власт. Това ще бъде единственият начин това Народно събрание да излезе с достойнство от тази кризисна ситуация.


Българският парламент е най-висшата институция в държавата и следва да бъде най-уважаваната,


което зависи от това дали народните избраници ще вземат своите решения, съобразявайки се най-вече с волята на своите избиратели. И ако не искате да чуете мен, то трябва поне да чуете вашите избиратели, които днес са отвън и да не гласувате за експертно и каквото и да е друго правителство в мандата на това Народно събрание. Както и да не гласувате предлаганите промени в избирателния закон, защото те са недопустимо отстъпление от демократичните завоевания на българите през годините.


Ако претендираме, че сме демократична държава, не можем да решаваме политически въпроси с полицейски методи, не можем да рискуваме да има ескалация на напрежението. Политическите въпроси се решават с политически средства и когато доверието е окончателно загубено, е ясно какви са средствата - оставка, разбира се.


Да, аз съм съгласен, трябва да има


дебати - и за промени в конституцията, и за превръщането на държавата ни в страна с върховенство на правото,


реално разделение на властите, ефективни, отчетни и прозрачни институции, работещи ефективно в интерес на гражданите, а не на личности, партии, олигархични кръгове. Трябва да има и дебат за необходимите фундаментални условия, без които няма сигурност на личността, собствеността и бизнеса. Условия, без които няма европейски доходи и качество на инфраструктурата и обществените услуги.


Тези дебати обаче и бъдещите решения трябва да се водят и да се вземат от следващото Народно събрание и правителство с необходимия кредит на доверие. Хилядите хора отвън днес са доказателство, че е акумулирана огромна обществена енергия за промяна, че в България се роди силно гражданско общество, което ще търси решения за истинско европейско бъдеще на България, което ще изисква морал в политиката и ще бъде безкомпромисно към всеки управляващ, дръзнал да предаде обществения интерес.


Искам от тази трибуна най-отговорно да се обърна към протестиращите и към полицията за недопускане на насилия и не поддаване на провокации, защото не можем да си позволим точно в този критичен за България момент справедливите искания на хората да бъдат опорочени. В този исторически момент следва българският парламент да бъде на висотата на обществените очаквания и


да предотврати въвличането на страната в хаос, безредици и безпътица.


Като изразители на волята на народа ви призовавам да последвате волята и исканията на българите за незабавна и безусловна оставка на правителството. Нямаме друг път за излизане от блокажа на държавата освен мирния, нормалният политически акт на оставка при загуба на доверие.


Благодаря за вниманието!


Желая ви успех!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (119)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  А истинският президент още го търсим.

 2. 2 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 428 Неутрално
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7998 Неутрално

  Ние търсим и честни ,и кадърни управляващи, честен главен прокурор и адекватна съдебна система, ама явно с търсене само не става. Трябва да се научим да избираме правилните хора, трябва да спрем на вярваме на лъжи и да добием някаква политическа култура.

 8. 8 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 623 Гневно

  А най-големите провокатори в момента се пазарят потно в Партийния дом, изговаряйки все по-скандални намерения - "Воля" вече дръзна да се облизва за мандат - Марешки само така щял да преосмисли дали да подкрепи с подписи внасянето на мракобесните конституционни "поправки" на ГЕРБ.

  А ДПС просто не може да откъсне очи от парите, нито за секунда. Евросредства, удвояване, усвояване, усвояване!
  Карадайъ поиска ново правителство начело с човек от ГЕРБ, за да гарантира, че всички на софрата ще се натъпчат до гуша с европейски пари от пакета за коронавируса и многогодишната финансова рамка - преди следващите избори. Нямат насита и нямат мярка.

  Такова сборище на хищници и хиени сме допуснали до властта у нас. И както сме го допуснали, така и трябва да го разтурим.
  Трябва да им покажем, че недостойното им търгашество е обречено на провал.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 9. 9 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 842 Неутрално
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 623 Разстроено

  И Радев не става. Не че не ми драйфа от Каскета и Толупа ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 12. 12 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2657 Неутрално

  За мутрите оставка, а не успех.

 13. 13 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Рундьовите глупости - в рубриката "Анализи"!МУХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАА
  бе що не написахте, че горните велемъдрости са изречени само пред бесепарите и депесарите, щото ВСИЧКИ други са напуснали залата?
  —цитат от коментар 6 на pag


  Само пред бесепарите. Депесарите после му поискаха оставката!

  Евроатлантида
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 686 Весело

  Ето го, чаровния спасител.. На БСП :) :) :)

  Да отрежеш дървото, за да стигнеш до ябълките, вашта работа... Дестабилизация, без план, е без план включващ просперитета на обикновените хора, дето ги употребяват като инструментите, които са, щото са емоционално заредени, без мисловна дейност и желание да задават неудобни въпроси :) :)

 16. 16 Профил на J.J.
  J.J.
  Рейтинг: 875 Неутрално

  По-голям популист от този не е имало на този пост. Пълно неуважение към институциите на държавата.

 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1830 Гневно

  Отваряте портите на анархията!!!
  Идват дни и месеци, в които ще си мечтаете за времето, което сега описвате в катастрофични категории!
  Биещи се помежду си по улиците или биещи се за храна в разбитите магазини българи, задръстени болници, ръст на безработицата са реални опасности, които може да се окаже, че няма кой да посрещне....тогава?!?!?!
  Къде ли ще е тогава отровното трио...?
  Арман със сигурност ще е в чужбина с еднопосочен билет!

 18. 18 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 430 Весело

  Човече, това което е написано е толкова смехотворно. Самия Радев е от партия които са Социалисти. Социалисти. Социалисти....

  И си тръгнал да говориш против корупция.... Цялата ти идея е да свалиш власта и да дойдат твоите социалисти, защото сегашните социалисти не ти харесват.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Един достоен президент, и разбира се, ненавиждан от мафията

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Поздравления за точните думи, г-н Президент!

  Недоволстващите имат правото да продължат да се пазят от рушняците и куманизите зад корпулентните антикомунистически и евроатлентически гърбини на Бац Мефодиевич, Валентин Василич и Делян Иренич.

 25. 25 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  Ехее, да не очаквате да изчетем целия тоя дълъг брътвеж на Фигуранта. Жалък опит. Опитайте пак.
  —цитат от коментар 5 на Компетентен

  Не знам защо милиционерските тролове винаги държите на това, да подчертавате, че сте неграмотни и четенето не ви е сила!? 🤔
  То си ви личи винаги, няма нужда да го изтъквате!
  Гледайте си Вожда от жипката и пред свещите в мазето и долу гащите. 🤪

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 26. 26 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  др.Радев, се върна във времената на Октомврийският пуч през 1917 г.

 27. 27 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  Ми що не излезе да говориш пред истинския парламент, ами се скри и ти вътре :)

  Може би щото можеше някое яйце да те умери ли? ;)

 28. 28 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1961 Неутрално

  До коментар [#3] от "sa6":Дали дебелия каратист би посмял да мине през протестиращите, както го направи Радев?
  —цитат от коментар 21 на 3biri


  Този протест е под патронажа на пРезидента.
  И въпреки всичко беше с охрана от НСО!!!!

 29. 29 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 686 Весело

  До коментар [#25] от "virtual brain":

  Да живее революцията ! Велик войвода Румен Кремълски, ще ни поведе към светлото бъдеще :) :)

  Няма лошо да се биеш срещу корупцията ама е важно и кой стой зад теб :) Защото има хора дето ще направят и Бойко да изглежда като ангел :) :)

 30. 30 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Весело

  Хубаво, цензурирахте ме, сега ще го напиша политкоректно:

  Поздравявам ви, че довеждате до знанието на широките работническо-селски протестиращи и въставащи маси велемъдрите слова на нашият любим ръководител и уважаван вожд на нацията Президентър на Републиката о.р. ген. Р. Радев.
  За голямо съжаление бисерите на неговата мъдрост бяха пропиляни, защото освен националноотговорните здрави опозиционни сили от БСП и ДПС, останалите депутати страхливо избягаха от обличителното му слово.
  Хвала!!!

  Знанието е сила, информацията - власт
 31. 31 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Ние търсим и честни ,и кадърни управляващи, честен главен прокурор и адекватна съдебна система, ама явно с търсене само не става. Трябва да се научим да избираме правилните хора, трябва да спрем на вярваме на лъжи и да добием някаква политическа култура.
  —цитат от коментар 7 на Роси


  Те точно тук е ключа на демокрацията - треба да се чете и да се мисли. Можем да започнем с това, да прочетем най-сетне, какво е демокрация и кои са трите стълба на демокрацията. След това да зпретнем ръкави и то взело, че станало ...

 32. 32 Профил на Miroslav Vladimirov
  Miroslav Vladimirov
  Рейтинг: 374 Весело

  Честито , дневник вече стана официоз.

  Мирослав Владимиров
 33. 33 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#14] от "stedim":

  ”Но истински президент не си ти”

  Много ясно, Цецка е вашият истински президент, ама загуби изборите дори в собственото си село.
  Не помогнаха дори гласовете на брачедите от Факултета и Столипиново, та сега вместо пред НС държи реч пред кокошките в курника. А Радев с 2 милиона гласа я отнесе като куцо пиле домат.
  Щото Борисов нали беше сигурен, че и магаре да предложи, ще го изберем. Е, не стана, та се наложи да се оправдавате с Решетников и Путин, че извадили 2 милиона гласа, да прецакат перфектната кандидатка Цецка. 😂😂

 34. 34 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1961 Неутрално

  И Радев не става. Не че не ми драйфа от Каскета и Толупа ...
  —цитат от коментар 11 на danvan


  Поради тази причин няма масовост!
  Да не би Копекейкин, Сестра Галева, Гошо Интелигентното,да стават?
  Няма как да искаш, да махнеш едни негодници, а не тяхно място да поставиш други такива.
  Протестът трябваше да ги изгони още първия ден.

 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3577 Неутрално

  Едни позорища безчет
  заливат ни
  с патлаци,
  жипки,
  чекмеджета,
  суджуци, барселонски гащи,
  позорът на Каскета ...

  И може смело да се смета,
  че сред мисирките навред,
  загубил срам и сенс за ред
  Тиквунът наш загуби свест,
  помислил си, че е "на шеС"!

  А работата и на вид
  престана вече да е лека
  и днеска не десница мека,
  а твърд юмрук, юнашки свит,
  за тази напаст е потребен.

  Че ний допуснем ли съвсем
  да ни обяздват и размЕтат
  едни разпасали се мекерета -
  животът смисъл губи си хептен,
  за протоплазма непотребен ...

 36. 36 Профил на Hydroxy
  Hydroxy
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Дневник даже болдвал някакви неща от тази т.нар. реч на Фигуранта 🤣 Вас червеното знаме роди ви.

 37. 37 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  А истинският президент още го търсим.
  —цитат от коментар 1 на Гражданин


  Частите от истинския парламент са тези почтени и отрудени хорица :
  8 души са задържани на протеста в София в сряда. Сред тях има и шестима криминално проявени - с регистрации за кражби, грабежи и др, съобщават от СДВР.

  Един от задържаните е Пламен Стоянов, по-известен като Големия Дамбовец. Той е отведен в Първо районно управление. Преди години Стоянов попадна зад решетките при действията по спецоперацията "Октопод".

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 792 Неутрално
 40. 40 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3615 Неутрално

  И този елемент някога беше ВВС-ар и орел!!!Оказа се,че в цивилния живот е просто въздухар и кокошкар!!!
  —цитат от коментар 38 на vincenzo76


  Друго си е да си

  ПОЖАРНИКАР
  МУТРАР
  На ПАШАТА АВЕР
  и накрая
  ПРЕМИЕР

 41. 41 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  До коментар [#39] от "scott":

  Има пРезидент на копаня в североизточното сатрапия!!!

 42. 42 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5602 Неутрално

  "Истинският парламент е на улицата! - Радев.Ру
  –––––––––––––––––––––
  Полицията - "От арестуваните осем души, шест са криминално проявени."
  Най-агресивните са от забранената вече русофилска партия "Възраждане" на Костя Копейкин.

  Ето това са честните и достойни парламентаристи на Радев!
  Срам!!!
  И импийчмънт, разбира се.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 43. 43 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3615 Неутрално

  а президент - нема.
  —цитат от коментар 39 на scott


  За това пък МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛИ дал Господ

  Един КАМУФЛАЖЕН с джипка

  Един - в САРАИТЕ и

  Един - в ХОТЕЛ БЕРЛИН

  Този в МОСКВЕ - него не го броим

 44. Като цяло, слаба реч на Радев. Очаквах повече и по-вдъхновено.

 45. 45 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2130 Неутрално

  ,,Уважаеми народни представители, бягството няма да ви спаси от позора.”

  След като нямат уважение на президентската институция и БЯГАТ- ДА СИ СЪБИРАТ ЧУКАЛАТА И ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ!!!
  ЛЕГИТИМНОСТТА Е ПРЕДИ ВСИЧКО ОТГОВОРНОСТ КЪМ ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО!!!
  Имат претенции да управляват, ама БЕЗ ДА ЗАЧИТАТ ДРУХИТЕ ИНСТИТУЦИИ!
  НЯМА ДА СТАНЕ ДРУГАРЕ!!!
  ОСТАВКА!!! И КОЙ ОТ КЪДЕТО Е ДОШЪЛ!!!
  НИЕ НЕ СМЕ ВИ ИЗБИРАЛИ ЗА ДА БЯХАТЕ И ДА НИ СРАМИТЕ!!!
  ВЪН!!!

 46. 46 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3615 Любопитно

  До коментар [#39] от "scott":Има пРезидент на копаня в североизточното сатрапия!!!
  —цитат от коментар 41 на selqnin


  ЩО !

  СТРОЯЩИЯТ РУСКИТЕ ПОТОЦИ и АЕЦи

  Следящият за това ЛУКОЙЛ ДА НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ

  и да си ОБГРИЖВА ХАРИЗАНИЯ АНКЛАВ Росенец

  Тоя НОСИТЕЛ НА ОРДЕН ЛОМОНОСОВ

  да не би да е САМО НА НОЩНИ ШКАФЧЕТА и КЮЛЧЕТА

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2130 Неутрално

  НЕ МОЖЕ КОГАТО НАРОДА ОЧАКВА ОТГОВОРИ НА ТОЛКОВА ВАЖНИ ВЪПРОСИ ОТ ГЕРБ ДА СЕ ОМИТАТЕ!!!
  А КОГАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА ЕВРОСРЕДСТВА ДА СТЕ ПЪРВИ!!!
  АМАН!!!
  АМАН ОТ ТАКИВА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ПРЕД ПРОТЕСТИРАЩИТЕ!!!

 49. Ми що не излезе да говориш пред истинския парламент, ами се скри и ти вътре :)Може би щото можеше някое яйце да те умери ли? ;)
  —цитат от коментар 27 на realguru


  Мина през целия площад два пъти - на отиване и на връщане. Хората му стискаха ръката. Ти пак си се информирал за събитията през Пик ТВ.

 50. 50 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Да говориш за корупция изобщо; за мафия изобщо; за мутри изобщо, значи изобщо не искаш да променяш нищо друго освен да изгониш едни за да поставиш на тяхното място други от твоя клан. Истинския борец против корупцията трябва да открие и посочи, кои точно закони трябва да се променят, за да няма условия за корупция. Ако искаш да бориш мафията трябва да инициираш приемането на закони за: пълна забрана на хазарта във всичките му форми; за инкриминиране отпускането на необезпечени кредити; за доживотна присъда без право на замяна за всички производители и разпространители на наркотици....Нищо подобно не се случва. Радев не забелязва стотиците, хиляди казина по всички малки и големи градове на България; рекламите за необезпечено кредитиране; нито страданията на хората от терора на ЧСИ; нито безбройните реклами за хазарт опасали стадионите на България.... Тежко ни и горко, ако улицата ни реди дневния ред.

 51. 51 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2130 Неутрално

  РАЗДАДОХТЕ НА ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ МИЛИОНИТЕ КОИТО НАРОДА СЪБРА И СЕГА КОГАТО ВИ ТЪРСЯТ СМЕТКА УДОБНО СЕ ОМИТАТЕ!!!
  ЗАЩО?
  НЕ ВИ ЛИ ИЗБРАХМЕ ЗА ДА ОТСТРАНЯВАТЕ БЕЗЗАКОНИЯТА?
  НЕ ВИ ЛИ ИЗБАХМЕ ЗА ДА БЪДЕТЕ ГАРАНТ ЗА ЗАКОННОСТ и РЕД?
  Къде ви е законността?

 52. 52 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  [quote#40:"Hawaii"][/quote]

  А още по друго е да си и лицемер, нали!!!Щото Баце може и да е ярък представител на банкянската школа, ама поне е прям и не лицемерничи мазно като гореспоменатия моралист, който го ожениха от днес за утре по служебни причини!!!

 53. 53 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  Ето какво обаче казва един друг президент за настоящия.

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8962747

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 54. 54 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  Само че мнозина депутати от ГЕРБ и вероятно от ДПС не пожелаха да изслушат президента и се изнизаха от залата, а би било добре да го изслушат. Впрочем това, че преди една година са го изслушали не значи, че са го чули, защото корупцията продължи да се вихри, демографската криза отдавна вече е катастрофа, но абсолютно нищо не се прави младите да останат в България, образованието е лошо, здравеопазването също.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на laoyangzi
  laoyangzi
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#11] от "danvan":

  Щом ДПС му иска оставката, значи става.

 57. 57 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1405 Любопитно

  Само да попитам......
  Когато РР излезе от Президентството за да стигне до Парламента... ОТ КОГО БЕШЕ ОХРАНЯВАН?
  От записи се вижда, че е охраняван от яки момчета с бели тениски с надписи......НО, по закон се охранява от НСО. Момчетата с белите тениски с надписи от НСО ли са и ако са, защо по време на служба са с тениски с послание на РР? НСО личните капризи ли задоволява или служителите и заработват и на частно? Ако не са от НСО, то НСО къде е?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 58. 58 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  Анархисти, хунвейбини и санкюлоти могат да вземат властта, но доказано не са в състояние да управляват в полза на общественият договор и общественият интерес!!!

 59. 59 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Най големия боклук сред българските политици!радев ОСТАВКА!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 60. 60 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2130 Весело

  До коментар [#59] от "АмброзСП":


  Те пък останали света вода ненапита 😂

 61. 61 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1830 Любопитно

  До коментар [#49] от "Точно днес ли ще ме спреш да пиша мижитурке безполезна":

  Да разбирам ли, че тези, които не просто НЕ стискаме ръката на п Резидента на североизточната сатрапия не сме хора или не сме българи?!?!?!
  Смешки!

 62. 62 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Послание от Ада

  1. Трябва да се иска оставка не само на Радев, но и на вицепрезидента, иначе тя му поема функциите
  2. Институционалния Хаос е неописуем. Трябва да се иска намеса на Конституционният Съд, който да обуздае президента и да го ограничи само в рамките на пълномощията му, а да не му позволява да изпълнява политически поръчки.
  3. За да се спаси Парламентарната Република смяната на управляващите трябва да става само със законни средства. Оставка се предлага и гласува в парламента или става с вот на недоверие, а не с митинги на площада. Властта се поема не с натиск от площада и силите зад тях, а чрез законни избори.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 63. 63 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  До коментар [#26] от "balkantourist":

  Как да се върне, като той не ги е напускал...

 64. 64 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1399 Любопитно

  До коментар [#3] от "sa6":Дали дебелия каратист би посмял да мине през протестиращите, както го направи Радев?
  —цитат от коментар 21 на 3biri


  Да, ако протестът беше инспириран от него! Що не?

 65. 65 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 646 Весело

  Мдаа,много интересно става!
  Какво видЕхме ние - охраната на хаскьовлийчето с бели фанелки и на тях протестърски надписи!
  ДругарЕ,това частна охрана ли е или НСО?
  Сега чакаме пак *толуп*,бандит*,чекмеджета*,а,да ви припомним - къщата и лИбовницата в Барцелона!
  Впрочем,дебилчетата на варненския копейкин знаят ли колко струва едно жълто паве?
  А дали са с гордата професия*павьори*,та утре да дойдат и да възстановят щетите?

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1830 Весело

  До коментар [#44] от "Точно днес ли ще ме спреш да пиша мижитурке безполезна":

  "Вдъхновено"от човека, на който му личи още ръба от фуражката и поанта на мандата му еу коремното...?!
  Не бях се смял така сърдечно и искрено от години!
  Имате потенциал за развлекателният бизнес...
  благодаря Ви!!!

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 568 Неутрално

  За Фатмака гласувах напук, защото Бойко се изцепи, че ще изберем и магаре, ако го посочи. Е, признавам, че съм направил огромна грешка. Най-слабият президент в историята ни.

 71. 71 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2343 Весело

  Сега ББ може да завихри нова интрига с ДПС- негавата оставка срещу импийчмънт на Радев.
  БСП има 78 депутати, останалите партии- 162.
  Щом ДПС е за импийчмънт, бройката се набира без проблеми.
  Според мен, такава размяна си струва- този храненик на Путин може да донесе много беди на България.
  А докато трае процедурата по импийчмънта, ББ ще се доближи до края на мандата.
  Дори и да не го изкара докрай, след като опасността от Радев отпадне, това няма да е от такова значение.
  Освен това, ГЕРБ си е гарантирал победата в следващите избори.
  Както и умнокресливите - своето подсмърчане около миризливите ( в буквалния смисъл) 2 процента.

 72. 72 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2343 Весело

  До коментар [#49] от "Точно днес ли ще ме спреш да пиша мижитурке безполезна":

  "Мина през целия площад два пъти - на отиване и на връщане. Хората му стискаха ръката."
  Ти пък!
  Че нали на същите хора плаща същият Божков!
  Какво искаш- някой да остане без надница ли?

 73. 73 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  а президент - нема.
  —цитат от коментар 39 на scott


  Немой с лошо ! РЕЗИДЕНТЪТ Е ГЛАВНИЯ "МИРОТВОРЕЦ "!

 74. 74 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1399 Любопитно

  В момента всички коментари тук се четат от съветника на Радев по медийните въпроси. Та, в тази връзка, нека попитаме г-н Радев на какво точно разчита, за да се класира за втори мандат? Питам за един приятел, че иска и той да се кандидатира! Така де, и той е пенсионер!

 75. 75 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2343 Весело

  От известно време фигуранта го показват все в такива ракурси, че той поразително наподобява Бай Тошо.
  Също селянче, ако някой не помни.

 76. 76 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Ако Радев е алтернативата, пази боже.

 77. 77 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#76] от "stoiank":

  Пеш излезе от Резидентството и беше обгрижван от тълпата до парламента.
  Ясно е какво става.
  Опит за преврат от червените боклуци.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 78. 78 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1469 Весело

  До коментар [#74] от "Santos":

  Резидента е тъп като галош и наистина си мисли, че може да получи втори мандат.
  Не се сеща дори, че след този опит за преврат вече няма как да не бъде разследван за държавна измяна.

  Аз мога да викам срещу ГЕРБ, ти можеш, но на държавният глава това е забранено.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#49] от "Точно днес ли ще ме спреш да пиша мижитурке безполезна":

  Е чак хора не бяха. Група тъпаци предварително информирани да пазят там.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6024 Неутрално

  Оставка И на Радев!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 83. 83 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3577 Весело

  В момента всички коментари тук се четат от съветника на Радев по медийните въпроси. Та, в тази връзка, нека попитаме г-н Радев ...
  —цитат от коментар 74 на Santos


  Не изпадайте в самооблащение, тайфата на Шехерезада.
  Опорките не се четат при тролта, вие сте само ехо ... по-скоро ... айларипи ...

 84. 84 Профил на mranderson
  mranderson
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Нещо казал ли е за отпадане на санкциите срещу Русия?

 85. 85 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2243 Любопитно

  Някой ще бъде ли така любезен да напомни защо е нужен президент в парламентарна република, особено ако няма предишна традиция?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 86. 86 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  Така приказва, щото не е са го евакуирали с бял автобус от парламента.

 87. 87 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 925 Гневно

  ГЕРБерите квичат на умряло - народът уволни Тиквата!
  ВСЕКИ ДЕН ЩЕ ПРОТЕСТИРАМЕ ДО КРАЯ!

 88. 88 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Боко сложи една ТКП начело на парламента.
  Ходеще си там когато си искаше.
  Е..ше с 200 и обикаляше с джипката.

  На какво отгоре очаквате сега да отиде в Парламента.

 89. 89 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#87] от "#ОСТАВКА":

  Тъпак. Протеста ви свърши.

  Става въпрос, че краят ви дойде. Беше днес на обяд.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#85] от "etty1":


  Някой ще бъде ли така любезен да напомни защо е нужен президент в парламентарна република, особено ако няма предишна традиция?
  —цитат от коментар 85 на etty1


  Да. Да обединява нацията, но ти имаш предвид Президент.
  Това там е Резидент и служи за разединяване.

  Най-смешен беше като размаха юмруче преди време на излизане от Резидентсвото.
  Така някак си не му идваше отвътре с тази малка женска ръчичка, ама махаше, а идиотите се радваха. Този само бой е ял. Никога не е бил победител.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 92. 92 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Без да съм гласувал за г-н Радев със сърце, трябва да призная, че речта му е достойна в настоящата ситуация. Браво.

  www.commcrime.blogspot.com
 93. 93 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 294 Гневно

  До коментар [#17] от "selqnin":

  Без ГРЕБ земята ще се отвори значи...хахаха, ам сте жалки гербавите тролчета.

  www.commcrime.blogspot.com
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#52] от "vincenzo76":

  ББ е най-големият лъжец в България, а не е прям, нещо бъркаш...

  www.commcrime.blogspot.com
 96. 96 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 817 Неутрално

  ,Левите и болшевиките ,и прочие анархисти , ОБИЧАТ всяка временна криза - периодична , във всяка страна ..

  Това е животворната среда , почва , мечтана от тях ...
  Тогава ТЕ започват да действат- с илюзиите си , с оръжие или с демагогията си , със слугинажа си на чужда , източна от нас - държава.“
  Радев,нищо не е забравено и никой не е забравен.Показа си истинската комунистическа същност.

 97. 97 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Сбърка ББ с Цецка Цачева като я предложи за президент , и сега тая грешка му струва яки нерви . Каква е поуката ??! НИКОГА ВЕЧЕ ЗА НИЩО НА СВЕТА БСП НЕ ТРЯБВА ДА ПИПА НИКАКВА ВЛАСТ . Червената смрад е готова на договор с всеки който и осигури власт

 98. 98 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#34] от "4ort":

  Не е работа на протеста да гони никого. това че въпросните Маяма и тн. идват на площада не опорочава площада, нито се води от тях. Те също имат граждански права като граждани на България. Обаче когато са там, всеки, който пожелание може да им каже в очите, че те са срам и не стават. Например днес аз видях Александър Томов и го попитах дали не го е срам и му го казах в очите, че не го харесвам. Мислете значи.

  www.commcrime.blogspot.com
 99. 99 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Импийчмънт за подсрекателство против законно избрано правителство. Дори народът да протестира, президентът не може да се изявява като Че Гевара. НЕ МОЖЕ!

 100. 100 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 294 Гневно

  До коментар [#97] от "Bojidar Vasilev":

  Каква е разликата между БСП и ГЕРБ?

  www.commcrime.blogspot.com
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK