Партийният дом ще си остане завинаги партиен дом

Напускането на Народното събрание е символно напускане, акт на зарязване на парламентаризма.

© Цветелина Белутова, Капитал

Напускането на Народното събрание е символно напускане, акт на зарязване на парламентаризма.Преместването на Народното събрание в Партийния дом е позор откъдето и да го погледнеш.


Този позор не е дело на Бойко Борисов, Ахмед Доган или Делян Пеевски, те така или иначе не обичат да ходят в парламента и надали въобще ги интерсува къде той ще заседава и ще заседава ли въобще.


Това е позорно дело на всички депутати, които са минали през Народното събрание от момента, в който нелепата идея да се местят в Партийния дом се появи, до момента, в който са подписани всички строителни договори, та и до ден днешен.
То е позорно дело и на всички нас, които знаехме, че парламентът ще се мести, но не се възпротивихме срещу този вандалски акт и дори не зададохме въпроса защо.


Примъкването на депутатите в Партийния дом беше дълъг процес пред очите на всички. Напускането на Народното събрание беше дълъг процес пред очите на всички. Оставихме го да се случи.


Проблемът не е само в пропиляните 40 милиона, нито пък в архитектурната безвкусица, с която е направена новата зала. Не е и само в това, че от сградата на Партиния дом не бяха махнати комунистическите символи, нито пък абсурдната дръжка на петолъчката отгоре, която по никакъв начин не се връзва със сградата и е нагла стърчаща покана да се върне червената звезда. Народното събрание е както функционална, така и символна сграда.


Разговарял съм с доста народни представители, които обикновено вдигаха рамене и казваха, че старата сграда на Народното събрание не била много удобна. По-удобно щяло да бъде в нова сграда. Вероятно и Цветан Цветанов така си е казал, че стълбите не са му удобни, добре е да си направи асансьор. И на Пламен Георгиев му е било по-удобно да си направи тераса на покрива на съседите.


Сградата на Народното събрание е напълно добре пригодена за онова, за което е построена и за което е използване в продължение на 130 години.


Напускането на Народното събрание е символно напускане, акт на зарязване на парламентаризма. Сега много депутати ще реагират както реагират за Белене - ами толко пари сме дали, трябва да довършим белята до край.


Партийният дом ще си остане завинаги партиен дом, окупиран от безхаберни депутати със съгласието на техните избиратели на принципа "да правят каквото щат".


Вината е наша.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  България се намира в класова и кастова война.
  Партийният дом НЕ е на българите, а на управляващата каста.
  По голямата част от дребния и среден бизнес - на слугинските касти, с помощта на които се упражнява социален контрол и се поддържа цялата кастова система.

  ТЕ са класово осъзнати, организирани и обединени, защото са малцинство.
  Мнозинството в голямата си част е "объркано стадо"(по Чомски) и системата се старае да го държи вечно в това положение, за да може да го експлоатира.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 2. 2 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  ГРОБ-аджийските комунисти се върнаха в родния дом. Оказаха се най-добрите комунисти от всички. А парламента е една излишна институция за парлама, откакто стадото избра мутра да го управлява.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 3. 3 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Импийчмънт на Радеф!

  ВЕДНАГА!

  Машини прости, народ неук.
 4. 4 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#3] от "Zizu":

  Искай си, колкото си искаш :)
  НЕ че съм за Радев, но ако не беше този контрапункт, герберастките свине щяха да наложат още по голямо беззаконие.

  Така че, искай си, все още сме демокрация :))))

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 5. 5 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Радев в Бервиха при Януковия и Лукашенко.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#3] от "Zizu":

  Не си по статията драги. Тук дискутираме за любимия ви съветски герб , който оставихте НАРОЧНО на Народното Събрание !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#5] от "deepblue":

  Объркал си името. Къде е бойко ти ?
  И какво ти е мнението по темата на статията ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 411 Неутрално

  ЗАЩО НЯМА ДА ИМА ОСТАВКА?
  ЗАЩОТО ОСТАВКАТА ОЗНАЧАВА ЗАГУБА ВЪРХУ МАНИПУЛАЦИЯТА НА ИЗБОРИТЕ.
  ТОВА ОЗНАЧАВА ЗАГУБА НА ВЛАСТ.
  ЗАГУБАТА НА ВЛАСТ СЕ ИЗКЛЮЧВА ИЗБЩО КАТО ВАРИАНТ ОТ ВЛАСТИМАЩИТЕ.
  ДОКАЗВА СЕ ОТ ЛЪЖИТЕ НА ПРИДВОРНИТЕ СЛУГИ, ПУСНАТИ ДА ВНУШАВАТ ЛЪЖИ ПО ПРИДВОРНИТЕ ВЕСТНИЦИ И ТЕЛЕВИЗИИ. Пример - лъжите на придворният слуга и изборен стъкмистик Константинов: В Европа такова нещо като машинно гласуване няма. (Какво пропуска старчето: няма, защото в Европа е немислимо и недопустимо да се манипулират избори. Следователно разходи за машинно гласуване са излишни. Дори и съмнение за манипулация не се допуска. Затвора е неизбежен, ако някой се опита да манипулира.)
  Възможно ли е да има машинно гласуване на следващите избори и какви са правилата при такъв тип вот - това коментира изборният експерт проф. Михаил Константинов пред БНТ. (Не случайно в БНТ. Машинно гласуване изисква специални процедури на производство на машините и сертифицирането им от международни сертифициращи организации с цел недопускане на манипулации. Невъзможно е след това да се пипа софтуера. Прилага се в тъпи държави по инициатива на ООН, примерно, където е очевидно, че местните мафии с автомати принуждават хората да гласуват по техни указания или държави като Индия, където много хора не могат да четат и пишат, за да се гарантират честни избори. Значи там можело а в България не може. Защо ли не се хакват машините в Индия?)
  Според сегашния закон във всички секции с над 300 избиратели трябва да има само машинно гласуване, обясни проф. Константинов. (Властта прави всичко възможно да не се допусне машинно гласуване. Това, че е внедрявано частично е да се замажат очите на хората, да се имитира, че се отговаря на бщественият натиск. Частичното въвеждане е безсмислено. Или изцяло или изобщо не трябва да се внедрява. Машинното гласуване е по лесно за ползване от неграмотни хора, при предварително провеждане на съответна популяризация/подготовка, както се прави и при хартиеното. Бабите и неграмотните по лесно се ориентират при визуално представяне, цветно, на екран, отколкото на хартия, където дори е по трудно за тях да се ориентират, взирайки се в хартията.)
  По думите му в исканията на протестиращите има противоречие - от една страна, те искат машинно гласуване, а от друга - веднага избори. (Другато му тъпо внушение. Веднага избори означава служебно правителство, което за три месеца винаги може да осигури машинно гласуване по всички секции в цял свят и съответната подготовка. Вече всички имат смартфони. Никой не може да се стресне от какъвто и да е екран.) За два месеца обаче няма как да се осигури тази логистика, обясни експертът. (И това не е вярно. Просто нужна е политическа воля. Желание. Ако има политическа воля, отдавна да е направено всичко. Само това е достатъчно доказателство, че изборите се манипулират. Да не говорим, че умишлено се забавя във времето, до невъзможност за прилагане на машинно гласуване - съществено доказателство, че изборите се манипулират.)
  Може ли да се осъществи машинен вот на изборите? Топката е в ЦИК.
  Машини за гласуване във всяка секция с над 300 избиратели. (Излиза, че в чужбина няма да се приложи машинно гласуване. Освен в циганските колонии, по границата между Полша и Германия, които изцяло ги контролира проклятието на България.)
  Машинно гласуване се прилага там, където хората са неграмотни - просто защото те не могат да попълнят документ, обясни експертът. Той даде пример с Индия, където на екрана на машината има картинки и портрети на кандидатите, тъй като там половината население е неграмотно, затова се гласува така. (Тук великият експерт си противоречи. Излиза, че в България е безсмислено, щото всички можели да четат и пишат. Но в Индия неграмотните не се страхували от екрана, а българските грамотни се страхували и в паниката си нямало да могат да се оправят с екрана. Но придворното професорче не засяга темата с организацията на машинно гласуване за стотици милиони гласоподаватели и наличието на политическа воля на индийското правителство спрямо мащабите на България и откровено липсата на политическа воля в българското правителство. Това, заедно с тупането на топката и глупавите мотиви, с които се размива темата е също доказателство, че изборите се манипулират.)
  „В Европа такова нещо като машинно гласуване няма. Категорично смятам, че трябва опцията за хартиено гласуване да се запази. Представете си, ако човек, който не е пипал компютър през живота си, влезе да гласува машинно, а машината все пак е вид компютър, какво прави той, най-малкото ще отнеме време“, каза експертът. (Грубо внушение за отклонение от машинното гласуване. Всички имате възрастни роднини. Направете си експеримент и ги накарайте да ви изберат по смартфона, като отделите време да им обясните как става това. За тях това е доста по сложно, отколкото да се ориентират по екрана на машината за гласуване. Значи в Индия, неграмотните, които не са пипали компютър се справят, а в България грамотните не могат. В джунглите може а в България и българите в чужбина, където живеят само грамотни Българи, не може.)
  „Само в Естония гласуват по интернет, така че и това не е много разпространено. (Тук е пропуснал да обясни, че в Естония са въведени електронни паспорти отдавна, което е в основата на електронното им правителство, поради наличие на политическа воля. Наличието на електронни паспорти не позволява изборни манипулации, защото личните електронни идентификационни данни са в сложни връзки в автоматичен режим с много други данни на гласоподавателя и всяка неправомерна промяна води до реакция на системите, поддържащи електронното правителство, блокиращи неправомерната намеса. (В България политиците обслужват мафията и затова няма политическа воля. Тук от електронна идентификация властта бяга като от чума, защото електронното правителство свежда корупцията до нулеви показатели, както се случи в Естония и веднага ще лъснат приблизително 400 хиляди "мъртви" души, които проклятието на България лично по негова преценка разпределя при гласуването в крайната фаза на обработка на изборните данни от персонал, лично назначаван от ШИШИ във фирмата Информационно обслужване, където е и гад*ното професорче Мишо Константинов. ) Няма система, която да не може да бъде хакната и заради това повечето държави го избягват“, обясни проф. Константинов. (Лъжа!!! Избягват го тези държави, където има ред и върховенство на закона и е по евтино хартиеното гласуване. Избягват го и държави като България, превзети от мафия, която се е окопала във властта и честни избори са заплаха за мафията. Машинното гласуване не позволява да бъде хакнато, ако е доставено от контролиран от международни организации производител и се създаде съответната организация в държавата. Тук придворното професорче без да се усеща доказва, че държавата не може да създаде необходимата организация, защото просто няма работещи институции в полза на държавата и хората както и липсата на всякаква политическа воля за целта. Вече 15 и повече години се имитира, че ще се правят електронни паспорти. Четвърти обявен търг тихомълком се блокира. Умишлено инфраструктурата за електронно правителство се прави разпокъсана, за да не може да се организира смислено. Професорчето се прави, че не знае, че машинното гласуване е направено така, че не може да бъде хакнато. За да бъде хакнато, трябва във всяка машина поотделно да се пипне, което е невъзможно, защото технологично машините са направени така, че при пипане се самоумъртвяват, ако не разполагаш с кодовете за достъп. По силата на международни спразумения, производителите на машини не предоставят кодовете за достъп и всяка машна има собствен уникален код за достъп, съхраняван само при производителя. Хакването става при Мишо Константинов, където се прави окончателното преброяване - фирмата "Информационно обслужване". Там се прави добавяне/отнемане на гласове в сървърите, поддържани само от "Информационно обслужване". Там се вкарват в употреба мъртвите души, чиито ЕГН - та се съхраняват в дирекция ЕСГРАОН, изцяло под контрол на Сараите и се подават на "Информационно обслужване", също кадрово осигурявано от сараите - човечетата в Информационно обслужване, имащи право на достъп до данните, изпълнителният директор и целият борд на директорите са назначения на Сараите. Отговорник за назначенията в полза на Сараите е Спас Русев. Който иска да прави сверки - мисия невъзможна. Ще бъде "пипнат" така, че все едно яко ток и ковид са го ударили едновременно. Общественият натиск принуждава властта все пак да използва машинно гласуване. За да се запази възможност за манипулация на изборите се измисля схемата с комбинирано хартиено и машинно гласуване. Професорчето разполага с достатъчно информация, за да разпредели правилно машините по изборни секции съгласно избирателните нагласи. Още едно доказателство, че изборите се манипулират и оставка няма да има в никакъв случай, защото сараите ще загубят контрол върху манипулацията на изборите. Оправданието пред ЕС и САЩ е, че това е единственият начин да се спаси България от превземането и от Русия. И получава българската мафия подкрепа от ЕС и САЩ, за да ни задържи като територя в НАТО и ЕС. Другото не ги интересува - мафиотизирането на територията. В България след 44--та година до сега няма честно проведени избори с едно изключение, в зората на демокрацията.

 9. 9 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 836 Неутрално

  "от сградата на Партиния дом не бяха махнати комунистическите символи"

  Няма такова нещо, като: "Аз бях комунист, ама..."

  ВЕДНЪЖ КОМУНИСТ, ЗАВИНАГИ КОМУНИСТ!

  Промил ли си си мозъкът, това е завинаги! В каквото и да се кълнеш сега!

 10. 10 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 836 Любопитно

  До коментар [#3] от "Zizu":


  Импийчмънт на Радеф!ВЕДНАГА!
  —цитат от коментар 3 на Zizu


  С кого да го заменяме? С Барба Ганьос, или ПКП?

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  В момента в Бълкгария нито една институция не е легитимна.

  Нито изпълнителната власт, която е обслужващ персонал на мафията и Сарая, нито законодателната, пълна с уплашени и зависими безличия начело с простата кърджалийска *****, нито съдебната, захлупена с един каскет и служеща за преторианска гвардия на мафията и Сарая и шпицкоманда за разправа с конкуренцията.

  Да не говорим за “силите на реда”, които обгазиха протестиращи граждани, след което ги влачиха в глухите улички, да да ги бият далеч от камерите на телевизията.

  На фона на цялата тази престъпна вакханалия главният виновник се е скрил е го нема.

  Вече четвърти ден.

  Така че - дали ще подпечатват с гумения печат безобразните си решения в партийния дом или в подлеза на Центална гара, или на Орландовци, или ще възстановят мавзолея и ще се заврат там - все тая.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Партийният дом не е е такъв от 1990. Тогава комунистите, към които принадлежи и автора, си го самозапалиха. За да унищожат архивите.

  The best way to predict the future is to invent it.
 13. 13 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Весело

  Абе защо днес няма шумкарски лагер на Орлов мост :)
  Ама вече няма ли да има :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 14. 14 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Този път съм съгласен с г-н Попов.

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#8] от "Анти Шишковци":

  "Тук от електронна идентификация властта бяга като от чума, защото електронното правителство свежда корупцията до нулеви показатели, както се случи в Естония и веднага ще лъснат приблизително 400 хиляди "мъртви" души..."

  Това е едната пряка последица.

  Другата е, че ще с въвеждането на електронно правителство по естонски образиц (малка Естония и най-напредналата държава В СВЕТА в това отношение, обект на завист и пример за подражание на много по-големи и "уважавани" държави), това ще направи излишни огромна армия от хоботници, получаващи държавни заплати (увеличени съвсем неотдавна с 30% в акт на платена любов) за операции, които може да върши един чип, но КРЕПЯЩИ РЕЖИМА.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боян Таксиров":

  Тези левичарски лозунги са силно преувеличени... Кой спира хората от "обърканото стадо" да развият предприемачество, да рискуват и т.н., за да станат част от дребната и средна буржоазия? А и доста хора именно от ниските слоеве са влезнали директно именно в "управляващата каста" по една или друга линия, което е сериозен проблем, защото не са подготвени. Йерархия винаги е хубаво да съществува, защото на човек му трябва цел, стимул за развитие, а и сме различни, определено не сме равни. Проблемът идва от човешката природа, в която е заложена корупцията с всичките нейни аспекти. От там йерархиите се изкривяват, а качествата на индивида често остават на заден план. Въпросът е, че това е естествено и неизбежно. Всичко останало е утопия, докато хомо сапиенс не еволюира...

 17. 17 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#13] от "EU defender":

  Умнико, още ли не си разбрал, че шумкарския лагер се е преместил в партийния дом? А главния шумкар мутра се вясва толкова в него колкото и на времето бай Тошо в гората?

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 18. 18 Профил на ludkastrator
  ludkastrator
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абе, тиквите, рубинената звезда е била дадена на съхранение пи Боце Тиквоча,правоверният комунист, а той забравил къде я закопал, и вече 4 ден я търси...леле ако не я намери, ще го порнат с 200 на пилона!!!!

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#16] от "4okuto":

  "Кой спира хората от "обърканото стадо" да развият предприемачество, да рискуват и т.н., за да станат част от дребната и средна буржоазия?"

  ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА ги спират.

  Примерът с ИЗАМЕТ ги спира.

  Любена Петрова-Еврова ги спира.

  Никой няма интерес за залага имуществото и живота си, за да развива успешен бизнес, който някакви гангстери, облечени в държавна власт, могат да му вземат с един подпис и един патлак, дпрян в гърба.

  Бойко Борисовска България е СМЪРТ за дребния и средния бизнес - развиваш, докато те надушат рекетьорите и дайдат да те изнудват.

  Или, ако си прекалено успял, направо ти вземат фирмата.

  Бойко Борисовската "икономика" се крепи върху евросубсидии и ДЪРЖАВНО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на бюджетни средства в джобовете на близки до властта фирми, т.е. на олигархично-мафиотски капитализъм.

  Фирми като Трейс, Хидрострой и ДжиПи Груп, които "усвояват" бюджетни пари с милиарди, срещу които произвеждат БРАК във вид на перките по Граф Игнатиев, напукани и слегнати магистрали, варненското кръстовище с водопада и пр. безобразия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#19] от "tsyrvulan":

  "А къде е премиерОт миндил и твой гуру Бойка Мутрашенко? В нелегалност ли мина?"

  Медитира в зайчарника при зайците.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на ludkastrator
  ludkastrator
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "EU defender":

  //Абе защо днес няма шумкарски лагер на Орлов мост :)
  Ама вече няма ли да има :)//
  =======================
  Абе, Севда Моника, докато си говорила на микрофона на Боцки, той ли ти каза че няма да ходи на Орлов мост!!!

 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#12] от "EU defender":

  Знаеш ли къде беше Кошлуков по време на палежа ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#16] от "4okuto":

  НЕ, не са преувеличени, както се казва, истината е по невероятна от всяка измислица.
  Системата в България, а разбира се и не само тук контролира населението на много нива.
  Хората се захранват с различни илюзии от училище, медии, политици, шоузвезди, купена "интелигенция" и други институции и групи от обществено значение. Интернет с журналистите и троловете, а и таргетираното и персонализирано съдържание също влиза тук .
  Това е едно ниво на контрол, касаещо манипулацията и програмирането на населението.

  Картелирането на бизнеса, концентрацията на капитала, лобирането, сливането му с политиката са друго ниво на контрол.
  Ако нивото с програмирането не сработи, "опърничявият" трябва да бъде деградиран професионално и финансово, а оттам и социално. Да бъде превърнат в аутсайдер, да не може да си намери нормална работа и дори да бъде оставен без препитание.
  В корпорациите и не само там се насажда отровна, потискаща култура на работа, която има за цел да превърне хората в овце и професионални идиоти.

  Инфилтрацията на институциите позволява законите да се ползват избирателно и като бухалка. Съсипват бизнеси съвсем "легално". - още едно ниво.

  Инфилтрацията на социума, разделянето на хората, насъскването им едни срещу други, разпръскването на интриги, манипулации, лъжи и опити за психологическо потискане са поредното ниво.

  Има разбира се и още лостове.
  Не е толкова просто, системата ще се разгражда постепенно. А ще се разгражда, защото НЕ е съвместима с човешката природа.

  Богатият не иска да рискува, той има каков да губи. Бедният обратно, няма какво да губи и рискува.

  Затова има и протести и стават и революции.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 25. 25 Профил на ludkastrator
  ludkastrator
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Все питам тиквите, къде го беше Боци Тиквоча, "великият" демократ 90_те години и все няма кой да ми отговори, ама най-накрая разбрах че той тогава е бил пионерче, така не доживял до комсомолец, та решил директно да стане комунист!!!

 26. 26 Профил на ludkastrator
  ludkastrator
  Рейтинг: 8 Неутрално

  По Банкя говорят, че такава голема Тиква, не се раждала и няма да се роди, а ако се роди, немое да се очува.
  ------------------------------
  Абе тиквите, Боци вече член ли е на ЦК на БКП!!!

 27. 27 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Това не е само в България. Има страни от Запада, където е още по-трудно да развиеш успешен дребен и среден бизнес. Примерно в една Франция бюрокрацията е огромна, а таксите и данъците много солени. Отделно ти следят всяка стъпка под лупа и глобяват за най-малки подробности. У нас е по-лесно да се прави бизнес в момента.

 28. 28 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Весело

  А бе, вярно си е всичко това за партийния дом, ама погледнато иначе, всички . . . повтарям всички "народни представители" от това Народно събрание са си точно на мястото в зала "Георги Кирков". В това Народно събрание няма нито един . . . повтарям нито един негов член, който да не е комунист. И съм убеден, че всички искат някак си да си върнат оня прословут "член първи" от комунистическата "конституция", но не могат да се разберат коя от фракциите на БКП да е най на власт!

 29. 29 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  Партийният дом си остава символна сграда заедно със съседнита сгради на властта от времето на тоталитаризма от друга страна това при всички случи е по-добро решение - да се напълнят с ново съдържание сградите от това време вместо да се взривяват като мавзолея!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#28] от "Косьо Генчев":

  "В това Народно събрание няма нито един . . . повтарям нито един негов член, който да не е комунист. "

  ... и готов да продаде душата си за руски рубли.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  Да вкарваме във всичко в ДОГМА е идиотско и много скъпо . Сигурен съм че където е ГЕРБ има далавера , и това ще се разбере.... ..Да сградата е история , и точно поради това може да стане прекрасен музей с различни действащи парламенти ( граждански ,ученически ,международни ..и тн ) Вода пием всеки ден , и не си разрушаваме ВОДОПРОВОДНАТА СИСТЕМА ( защото е комунистическа в 88%) , а Пътищата (извън магистралите) - 94% от времето на комунизма ,като само 20% са поправени .........и то заради чекмеджета . По скоро да се концентрират усилия в издръжка и други неща. Тук четох, че събранието в ДАНИЯ има 4 коли , 3 пъти по малко сътрудници ..., и практически никаква охрана. ТИЯ трябва да се върнат на УЛИЦАТА, да ходят пеша , да плащат сметки за ток парно , да ходят в нормална ( не правителствени болници) ...ясни сметки . Подписани декларации ,че могат да бъдат следени и подслушвани (тоест по малко граждански права)

 32. 32 Профил на ludkastrator
  ludkastrator
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "rumen_s":

  //ГРОБ-аджийските комунисти се върнаха в родния дом. Оказаха се най-добрите комунисти от всички//
  =======================
  Та нали козаро -милиционерите са били пазачи пред Партийният дом, с увиснали мадури от висене са чакали да им подхвърлят някой кокал от масата на ЦК на БКП, а сега 30 г. по-късно най-накрая се добрах и вътре да влязат.
  =====================
  За тиквените комунисти 09.09.1944г. няма да е големият празник а 02.09.2020г....сбъдната мечта!!!......
  ------------------------------
  КПСС ,БКП...вечна дружба!

 33. 33 Профил на ludkastrator
  ludkastrator
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абе тиквите, вече си имате Партиен дом, ама що взривихте Мавзолея, къде сега ще погребете вожда на Тиквената република!!!

 34. 34 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#24] от "Боян Таксиров":

  Почти всичко от изброеното е характерно за неолиберализма и глобализма... Съгласен съм с голяма част, но те все още не са превзели България. Нашата битка трябва да е това да не се случва. Затова трябват хора с манталитет на победители и класически либерални, или умерено-консервативни ценности. Неолибералните медии произвеждат "жертви" и "онеправдани", които като манталитет винаги ще са част от "обърканото стадо". Те нямат интерес от мислещи и независими хора с амбиция.

 35. 35 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  Още една гавра с демокрацията. Нито е първата нито ще е последната.

  подпис
 36. 36 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#13] от "EU defender":Умнико, още ли не си разбрал, че шумкарския лагер се е преместил в партийния дом? А главния шумкар мутра се вясва толкова в него колкото и на времето бай Тошо в гората?
  —цитат от коментар 17 на rumen_s


  Ама от БСП са опънали палатки в парламентарната зала ли :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 37. 37 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  До коментар [#3] от "Zizu":
  Импийчмънт на Радеф!
  ВЕДНАГА!

  Апропо, тук имаше ли дописка за статията в испанския АВС, описваща Радев като ожесточен русофил, организираш протестите, а Христо Иванов като "неуспял политик"? Защото тук доста се държи на тежестта на публикациите в испанската преса...предполагам са дали подробни цитати.


 38. 38 Профил на ludkastrator
  ludkastrator
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "Косьо Генчев":

  // повтарям всички "народни представители" от това Народно събрание са си точно на мястото в зала "Георги Кирков".//
  =============================
  Когато кмет на София беше зеленият (а от вътре червен), синът на "великият" партизанин генерал Каракачанов, Александър Каракачанов, го бяха заснели как с ръцете на гърба гордо крачи по килима с петолъчка!!!
  ---------------------------------------------------
  Затова ЛУСТАРЦИЯ до 9_то коляно!!!!

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#24] от "Боян Таксиров":

  "Инфилтрацията на социума, разделянето на хората, насъскването им едни срещу други, разпръскването на интриги, манипулации, лъжи и опити за психологическо потискане са поредното ниво."

  Най-страшната криза е кризата на доверието.

  В момента доверието към премиера е около 20%, към НС е между 10 и 20%, към съдебната власт (вкл. Каскета и ГЛАВНО заради него) е в едноцифрени проценти - когато хората нямат доверие в институциите, няма обществен договор; когато няма обществен договор, има ЗАКОН НА ДЖУНГЛАТА.

  Има ТРЕТИ СВЯТ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 911 Весело

  До коментар [#36] от "EU defender":

  Не, БСП в едно с ГЕРБ и останалите намкьори, са се разпрострели в партийния дом, като шумкари на поляна след обир на мандра.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 41. 41 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Неутрално

  Баси, да не махнат герба на съветския съюз защото нямало пари според Цв. Караянчева, при положение, че за ремонта отидоха 40 000 000 лв, а за алпинисти, за да изтържат този срамен символ трябват 10-15 000 лв!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 42. 42 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#39] от "Norman Granz":

  Доверие НЯМА, защото целта на мафията е да пороби хората, да ги вкара в кошара, в клетки - икономически, социални, духовни, да им промие мозъка, да наложи двойните си стандарти, касаещи правоимащи и провянамщи, да отнеме всяка най нормална и естествена човешка свобода в името на НЕЙНИЯ план, в името на ефективността с която върхушката трупа власт и забогатява.
  За мнозинството е отредено да скандира "България над всичко" да приглася на чалгата на Слави, и да потъва в оскотяване и битово робство.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 43. 43 Профил на ludkastrator
  ludkastrator
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#27] от "4okuto":

  //У нас е по-лесно да се прави бизнес в момента. //
  ===================
  Нещо май сериозно те хапе щъркела, въобще чел ли си данъчното законодателство, то така е написано че поне от малко да си законен винаги вървиш по ръба на закона!!!
  ===================
  Работил сън в данъчните, и с очите съм си виждал, когато решат някой да ударят, се събира цяла банда данъчни, плюс няколко катафалки с милиционери!!!

 44. 44 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Не го харесвам Ю. Попов, малко ми прилича на дървен философ, но в лсучая е прав. Това казва всичко "нагла стърчаща покана да се върне червената звезда".

  Комундери (не комунисти) ни упрвляват от 75г и сичакат да се официализират отново. сега само пазвантите са им на показ.

 45. 45 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  100% вярно, браво на автора. И то даже не заради символиката, която има тази сграда! А заради лавинообразното, с нищо неоправдано, раздуване на администрацията и тълпите хрантутници, които я обслужват! В сегашния си вид сградата ан парламента е била напълно достатъчна, още от 1885 (когато започват заседанията). Била е достатъчна, когато населението беше над 9 милиона. Беше достатъчна и през по-голямата част от прехода и по време на присъединяването на НАТО и ЕС, когато имаше най-голяма нужда от законотворчество. Обаче сега, видите ли, била малка и дайте да добавим още 5 пъти по-голяма сграда, че да можем да уредим на работа де-кой какъвто роднина има?

 46. 46 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Старото нар. събрание Мутрята щели да го правят Мавзолей. На Боку Мутрев с партийната книжка. Щели да го положат в Любимата му дръжавна джипка, с пищов в ръка и кюлче злато в другата.
  Аааа, пръчка в задника, нали си е Ветропоказател....

 47. 47 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ludkastrator":

  Имам много близък французин, женен за моя роднина, който е имал бизнес в родината си. Има и тук. Та това се негови приказки и затова правя подобно сравнение. Няма никакви връзки с ГЕРБ или друга партия.

 48. 48 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  Не разбрах какъв точно му е проблема на автора?

 49. 49 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 911 Весело

  До коментар [#48] от "НеКой":

  За теб е нормално да не разбираш. Автора няма проблем. Пише статия за партийния дом. Както и да е, за породата ти разбирането или неразбирането не е проблем. Като ви спуснат опорките, почвате със словесните полюции.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 50. 50 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  До коментар [#49] от "tsyrvulan":

  Значи ти си я писал тази статийка, ако тези 4-5 изречения могат да се нарекат така.
  Ми вкаравайте малко повече мисъл, обосновавайте се.
  Иначе е просто отбиване на номера.

 51. 51 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Партийният дом не е партиен дом много отдавна. Махнаха петолъчката.

  ДБ=БКП
 52. 52 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  До коментар [#41] от "hamiltonf":

  Това не е до пари...! Не схващаш ли? Сигурен съм, че ще има много желаещи да го направят безплатно! Напълно безплатно могат да съборят и Моча, както и Альошата в Пловдив... Ама не им стиска на нашите управляващи дупедавци...!

  Бивш tww09306483.
 53. 53 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Разочорованието на Юлиан Попов, че няма да стане отново министър в служебен кабинет! Дерзай, комсомолецо!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 54. 54 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  Партийният дом ще си остане завинаги партиен дом .
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Комунистическите мутри от герб заплюха една вековна традиция!
  Ще върнем Народното събрание там, където винаги е било!

  "...Сградата на Народното събрание е сред първите обществени сгради, построени след Освобождението.
  Правителственото решение за построяване на сегашната сграда на Народното събрание е взето на 4 февруари 1884, като по това време министър-председател е Петко Каравелов. Предвиденото място за новата сграда се намира в покрайнините на столицата. Преди Освобождението тук са се намирали т.нар. позорни гробища, където турците погребвали екзекутираните престъпници.
  Проектът е изработен от сръбския архитект от български произход Константин Йованович. Той е учил в Австрия и Швейцария и по-късно проектира и сградата на Сръбската национална банка в Белград (1891-1892). Йованович предлага проекта си на 7 май 1884 г., а на 22 май същата година Народно събрание гласува 220 хил. франка за строеж на сградата. На 25 ноември същата година княз Александър І, Стефан Стамболов и търновския митрополит Климент полагат основния камък. Строителството и обзавеждането продължават до 1886 г. под надзора на главния архитект към Дирекцията за обществено строителство арх. Фридрих Грюнангер (1856-1929) и неговия асистент Йозеф Прошек (1861-1928). Въпреки това депутатите започват да заседават в нея от 28 май 1885 г. През 1896-1899 година е построено двуетажно разширение от северната страна за канцеларии и архив по проект на архитект Йордан Миланов-тогава зам. началник на Архитектурното отделение в Министерство на обществените сгради, пътищата и благоустройството. През 1925 година започва изграждането на триетажно северно крило с чакалня, кулоари и архив, което оформя фронта към пл. „Св. Александър Невски” по проект на архитект Пенчо Койчев. Строителствот завършва в 1928 г...."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 55. 55 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#16] от "4okuto":

  "Проблемът идва от човешката природа, в която е заложена корупцията с всичките нейни аспекти. От там йерархиите се изкривяват, а качествата на индивида често остават на заден план. Въпросът е, че това е естествено и неизбежно. Всичко останало е утопия, докато хомо сапиенс не еволюира..."

  Съгласен съм с целия ви тект и извода, който съм цитирал по-горе.
  Но според мен има едно продължение, което прави нещата различни в различните държави. Измислени са и на книга и у нас съществуват едни институции, - правоохранителни и правораздавателни, които имат задачата да ограничават естествения нагон на човека към бързо и лесно обогатяване.
  Не казвам, че и в най-добрите примери те са идеални, такова чудо няма, но както се казва в други случаи, размера е важен.
  Едно е корпупцията и въобще мошеничаствата да са в приемлив размер, а друго е в Африка, някои азиатски държави, не малко южноамерикански, да не пропукаме балканските, че и нашите родни постижения в тази област.
  Затова е толкова важно състоянието на тези институции, те са нещо като имунната система за човека, в повечето случаи помага, макар че има и фалове, болести, че и смърт.

 56. 56 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2020 Гневно

  Е, нашите депутати най-после се сгушиха в родното си място, под крилото на общата им Партия-Майка!
  Нищо неочаквано, макар доста да се позабавиха...И знаково.

  Мараба, С-ДС доносници!
 57. 57 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Абсолютно съгласен с автора. Абсолютен позор е да се зареже сградата на Народното събрание. Новата сграда освен символ на комунизма е и ужасно грозна като интериор, всичко е направено с липса на какъвто и да е вкус.

  -voxy
 58. 58 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  И двете сгради на Народното Сьбрание са зловещи. Историческата сграда е издигната насред римско и турско гробище. Там са били бесени престъпниците. Димитър Общи е бил обесен точно на мястото на паметника на Цар Освободител, Васил Иванов - малко зад сградата. Великият кмет на София Петков (опълченец и баща на земеделеца Никола Петков) е разчистил мястото, без да знае че самият той ще бъде убит 1909 до Ректората, а синът му арестуван в самата сграда на Народното Събрание и обесен.
  Партийният Дом е свързан тясно с БКП. Но и авторът е тясно свързан с ДКМС и може би БКП, така че позицията му е чиста демагогия. Аз самият никога не съм бил член на БКП (само пионер и комсомолец), така че мразя Партийния Дом като символ на болшевизъма. Но омразата си е омраза, и не бива да е огромна. Никога няма да вляза в сградата, но тя трябва да се използва. Както се използват Президентството (бивш Държавен Съвет) и Министерски Съвет.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 59. 59 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Импийчмънт на Радеф!ВЕДНАГА!
  —цитат от коментар 3 на Zizu


  ОСТАВКА ОсТаВкА Ооооставка!Да се маха!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 60. 60 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 894 Неутрално

  Тази соцмонументална архитектура не внушава приятни усещания !!!

 61. 61 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  До коментар [#30] от "Norman Granz":


  До коментар [#28] от "Косьо Генчев":"В това Народно събрание няма нито един . . . повтарям нито един негов член, който да не е комунист. "... и готов да продаде душата си за руски рубли.
  —цитат от коментар 30 на Norman Granz


  Стига си дигал тъпи лозунги, олигофренски! Защо в снимките на уж ношното шкафче на Борисов нямапе рубли, а евра. И злато! Къде са рублите, бе ....! А затова че навсякъде има комунисти аз знам кой е виновен. За да не предизвикам взрив ще го посоча косвено.
  1997. Предстоят избори. Аз сън безпартиен, но отивам на предизборно събрание на СДС. Лучников представя г/жа Берберян като кандидат депутат. Вдигам ръка и питам / г/н Лучников, ще възстановите ли действието на лустрационния закон за заемане на академични длъжности - закона Панев. А Лучников ми отговори прямо - няма да го възстановим, понеже ЕС го счита за дискриминационен. Което беше лъжа. В същото време германците декомунизираха ГДР с драконовски мерки. След това вербално притиснах един от министрите на Софиянски, наш семеен приятел и го попитах какво беше съглашението с БКП. След дълго увъртане отговорът бе ... мека декомунизация!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 62. 62 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#55] от "tsvetko_51":

  Така е. Именно затова смятам, че хора като Румен Радев са вредни за България. Доверието в институциите ни е ниско, те са слаби, а Бойко е популист без ясна идеология. Той жонглира и иска да угоди на всички по малко, за да държи властта. И в същото време президентът влиза във война с парламента, което още повече разделя обществото и отслабва държавата... Вместо градивна, позитивна критика и действия за подобряване на основите, които имаме, много хора искат да разрушат всичко и да почнем от тотална 0. Това не мога да го приема.

 63. 63 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2020 Весело

  Партийният дом ще си остане завинаги партиен дом
  ************************************************

  Всъщност, като се замисли човек, установява, че и след преместването на Парламента в сградата на партийния дом, той си остава пак Партиен дом - населението му е 100% дестилат на фракции от БКП. С този акт нещата си идват на мястото! Обществото ни получава един несъмнено откровен знак, обясняващ ставащото у нас!

  Мараба, С-ДС доносници!
 64. 64 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Не виждам един депутат от настоящия парламент, на когото да не му отива партийният дом. Паснаха си чудесно. И това, което направиха с конституцията, е потвърждение, че мястото не им е в сградата на площад "Народно събрание", за построяването на която сграда решение е взел Петко Каравелов, а първият камък е положен от Стефан Стамболов. Хубаво е, че Цвета Караянчева се изнесе оттам.

 65. 65 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Преместването на НС в сграда със съветски архитектурен стил от времето на култа на личността на Сталин, е подигравка с историята на борбите за демокрация от създаването на третата българска държава до наши дни.Напускането на старата сграда показва, че у нас няма традиции в българкия парламентаризъм, няма уважение към дома на строителите на съвременна Б-ия.

 66. 66 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  И новите партийци се нанесоха вече там.

 67. 67 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Комунизмът се завърна, а децата вече не трябва да спят, а да действат.

 68. 68 Профил на ludkastrator
  ludkastrator
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#47] от "4okuto":

  //Имам много близък французин, женен за моя роднина, който е имал бизнес в родината си. Има и тук. Та това се негови приказки и затова правя подобно сравнение//
  ============
  Малко не ясно, защото и аз съм правил бизнес, а след като фалирах, работих в данъчните, и от вътре и от вън познавам системата.....щом някой "наш" човек те заплюе, ще те ликвидират за норматив!!!

 69. 69 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Тази грозна сграда на седемдесетгодишния ни национален позор трябва да се събори, а хората мачкали българина през всичките тези години да бъдат подложени на лустрация!

 70. 70 Профил на ludkastrator
  ludkastrator
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "Боян Таксиров":

  //Богатият не иска да рискува, той има каков да губи. Бедният обратно, няма какво да губи и рискува.

  Затова има и протести и стават и революции.//
  =================
  За революциите не съм съгласен -> има ПРОИЗВОДИТЕЛНИ СИЛИ И ПРОИЗВОДСТВЕНИ ОТНОШЕНИЯ (не е по Ленин, той го е откраднал) и когато производствените отношения започнат да изпреварват (демек гепенето), производствените сили, настъпва революционна ситуация (не по Ленин, за върховете и низините).
  ------------------------------
  Революциите се правят от по-умните управляващи, защото знаят че ако не предприемат мерки и контролирана "революция", може да бъде стихийна и унищожителна ( Погачов), народа е само масовка и в тази масовка основно са обеднелите имащи!!!
  ----------------------------
  До сега революционната ситуация се спасяваше от еврофондовете, а вероятността да ги има са малко,отделно доста пари идваха от "емигрантите", а те доста ще намалеят, дори може да секнат!!

 71. 71 Профил на skeptichen
  skeptichen
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Толкова е символно че този дискредитиран парламент се премести в сградата на бившич партиен дом. Някакси добавя допълнителен заряд към протеста срещу авторитаризма.

  Като че ли се борим със същата партия пред същата сграда, просто е 30 години по-късно и на власт е не БКП, а олигархията която тя създаде и политическите и слуги.

  Дано някой ден тази сграда бъде разрушена цялостно, и на нейно място да се разкрият руините на античния стадион на Сердика отдолу откъм бул.Дондуков, и да се озелени останалата част - по-хубаво ще е.

 72. 72 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 373 Неутрално

  "Напускането на Народното събрание е символно напускане, акт на зарязване на парламентаризма".
  Сградата на Народното събрание е символ на парламентаризма и демокрацията, така че напускането и може да се тълкува като отстъпление от тези принципи. 130 години можа да служи на депутатите, сега вече е неудобна. Замяната на тази сграда с партийния дом не е само просто преместване, това е продължение на привилегиите на една партия, заемала мястото на всички останали в партиния спектър. Още не сме се измъкнали от еднопартийната система и пак се запътваме към нея. Само че този път противопоставянето ще бъде между партията на привилегированите от една страна и партията на плебса от друга. Нищо старо не е забравено и нищо ново не е измислено.

 73. 73 Профил на kyulc
  kyulc
  Рейтинг: 49 Неутрално

  привържениците на Баце са смазващи шизопримати.жълти тъпанари от класа. на лицето на новото Народно събрание ( думата парламент е прзна чуждица,кухо съдържание),което плаши като внушение и естетика, липсва призива,че съединенито прави силата (ако това не е гавра с дедите ни,здраве му кажете) ротфронт

 74. 74 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 477 Весело

  Бутайте всичко до кота нула!
  Ние сме *за*!

 75. 75 Профил на hick
  hick
  Рейтинг: 252 Неутрално

  самият той ще бъде убит 1909 до Ректората, а синът му арестуван в самата сграда на Народното Събрание и обесен.
  —цитат от коментар 58 на Сатана Ликующий


  Поради незнание си пропуснал да отбележиш, че големият му син Петко е убит на Московска, на 200 метра от сградата на Народното събрание. И си объркал годината.

  По този повод ти препоръчвам да се вслушаш в съветите на проф. Донев:

  https://youtu.be/LVaVxziILks

  Цинизмът е голям предател.

  I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it https://archive.org/details/cu31924027451032/page/n228/mode/2up
 76. 76 Профил на andy614
  andy614
  Рейтинг: 220 Гневно

  Този състав на народното събрание е като парламента на Англия през 14 век - Parliamentum indoctum (Тъп Парламент)

 77. 77 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  имаше готин виц. момчета не пускайте жените си да стоят много време при тъщите. връщат си фабричните настройки.

  та и сега доста бързо ще си върнат фабричните настройки, гигантите от бкптата. лошо

 78. 78 Профил на umbra_domini
  umbra_domini
  Рейтинг: 213 Неутрално

  10 ноември и всичко след него не беше осъзната необхдоимост. Не беше искрен стремеж към демокрация, към изграждане на нова държавност. Беше едни вървеж, продиктуван и от алчност за власт, и от обида, че партийният дом не бе за всеки. Защото, онези които за всичките тези години се извървяха през властта и все още са там нямаха нищо против самият партиен дом. Тях ги измъчваше мисълта, че преди не беше за тях. Само някакви, недостойни според тях, го обитаваха, а те желаеха себе си там. Те търсеха и получавха властта не за да подобрят участта на народа си, а за да я избегнат. Те драпаха нагоре не да ограничат разграбването и корупцията, а за да бъдат част от тях. Всички те бяха израстнали с червената звезда отгоре над партиийния дом в очите си - тя беше вътре в тях, нищо че я отнесоха с въртолет. БКП навремето ги дразнеше с монополизмът си: партийният дом не е за всеки, само за наши си. Това не беше демократично, те затова се бореха: партийноят дом да е за всички, да разбираме - и за тях. И си го получиха. Ремонтираха си го, обзаведоха си го и си се нанесоха. Така де, Партиен дом е това, а не някакв си мърлявичка сградичка, дето някой я нарочил навремето за Народно събрание...
  Така че, прав е Юлиан Попов. Съгласен съм за всичко, освен за едно: за множественото число. Не приемам да съм виновен за това свинство. Както и за библиотеката на РВД. В която има библотекарка. С чудесна заплата. И нищо, че книги от там не взема никой. И че всъщност няма нужда от такава библиотека. И от библотекарка. За тези, дето населяват днес Партийният дом тази библиотека е от голямо значение: там библиотекарки са жени, балдъзи, любовници и деца. И никой за 20 години преход не каза: дйте да махнем тази библиотека, дайте да икономисаме пари. Бе как ще я махаш: утре, като пак се върнеш на власт, жената къде ще работи? Ето затова си харесват и партийният дом: всички - и червени, и зелени - тайничко му се въхищават и искат да рабоят именно там. Нас не ни дразни злоупотребата с власт като такава, а само фактът, че не винаги сме част от нея.

 79. 79 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2909 Весело

  До коментар [#30] от "Norman Granz":
  ... и готов да продаде душата си за руски рубли
  >>> Умните хора знаем добре за какво да си продаваме душата, нали?:)

 80. 80 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2909 Неутрално

  Сериозно казано, аз също не одобрявам преместването на Народното събрание в тази нова.. стара сграда. Някакви служби към парламента може и да е било уместно да пратя там , но историята и символиката казват друго нещо.

 81. 81 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Герберастите винаги са показвали носталгията си към бай им ТодАр Правешкия цървул
  Чехия ,Полша и Унгария направиха свои музеи на комунизма с които заплюха диктатурите на червените изроди , а нашите милиционери от ГЕРБ събраха соцкича и направиха Музей на социалистическото изкуство. Сега се върнаха на майка си в … сградата.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 82. 82 Профил на Rose Mayer
  Rose Mayer
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Поздрави на всички, които четат това свидетелство. Казвам се Майер. Бях отхвърлен от съпруга си след седем (7) години брак, само защото друга жена имаше магия върху него, за да го манипулира. Един ден, когато четях през интернет, видях няколко свидетелства, споделени от различни хора, разказващи за д-р Огунделе, мощен заклинател на заклинания, как той им помага при техните взаимоотношения, затова се свързах с д-р Огунделе в неговия WhatsApp: +27638836445. Той ми каза да не се притеснявам, че съпругът ми ще се върне при мен след 24 часа, точно след работата си, съпругът ми ми се обади по телефона и поиска моята прошка, какво голямо чудо направи д-р Огунделе, радвам се да го оставя всички знаете, че този заклинател има силата да върне влюбените и да реши други проблеми в отношенията. Заради него сега съм доволна от съпруга си, благодарение на д-р Огунделе. Ако имате нужда от помощ, свържете се с него на неговия WhatsApp: +27638836445. Имейл: [email protected]

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK