Арестуван и обвинен (до всички мои приятели в ГЕРБ и не само)

Снимката е илюстративна, но е от задържанията на 2-ри септември

© Георги Кожухаров

Снимката е илюстративна, но е от задържанията на 2-ри септември"Дневник" препубликува разказа на бившия областен координатор на "Младежи ГЕРБ" в Русе и областта Павел Цветков от профила му във Фейсбук какво му се е случило на протеста на 2-ри септември. През 2014г. и 2017г. той е бил и кандидат за депутат от града, Цветков е на 33 години. Заглавието и акцентите са на редакцията.


Арестуван и обвинен.
Под заплаха от пет години затвор.
Или за съдбата на една членска карта.


До всички мои приятели в ГЕРБ (и не само). Реших, че е важно да знаете как действат хората, които подкрепяте, в момента, в който се обърнете срещу тях. Които аз също подкрепях допреди години и за които работих доброволно, в името на една имагинерна кауза. Трудно ми е да публикувам това публично, жал ми е. Защото все още има много хора сред Вас, които уважавам и които знам, че наистина вярват в тази кауза. Но смятам, че е важно да знаете какво се случи с мен и много други на 02-03 септември и сами да направите изводи желаете ли да подкрепяте това. Аз лично доскоро имах надежда, че нещо ще се промени и пазех членството си в партията. Но след това, което видях с очите си, решението ми вече е взето.
На 02.09 пътувахме с Людмил Радулов от Русе, за да подкрепим националния протест. Включихме се към 19 часа. Говорихме си с хората от площада, разменяхме мнения, идеи. На протеста имаше малки групи от ултраси, носещи маски, които постоянно уговаряха нещо, сновяха напред-назад, водеха телефонни разговори и ясно се отличаваха от мнозинството нормални хора на площада. Около 22:15 започна обстрелът с бомби върху полицаите.


Експлозиите звучаха страшно. Освен бомбички се хвърляха шишета, камъни, павета и каквото още можеше да се намери по площада. Имам доведен брат, който работи в Жандармерията и знаех, че е някъде там около Народното събрание и може да пострада. Впоследствие разбрах, че е ударен от хвърлено паве. През цялата вечер разговаряхме с много хора и постоянно обяснявах, че това не бива да се случва, защото тези момчета са там, за да си вършат работата и действат по заповеди.


След близо половин час обстрел, в който момчетата от Полицията само се прикриваха с щитовете, без да правят нищо друго, в един момент явно получиха заповед и започнаха да правят тактически движения, за да разделят хората и да разпръснат протеста. В този момент всички онези, които сипеха бомби и павета, бързо се изпариха.


След няколко минути полицаите малко по-малко заградиха площада и с Людмил се придвижихме до една малка уличка зад Президентството. От едната страна на улицата се бяха подредили група полицаи. Ние от другата страна си говорехме спокойно с хората наоколо. В един момент кордонът тръгна към нас. Повечето побягнаха. Аз в началото се затичах, повлечен от тълпата, но в един момент реших, че след като не съм извършил нищо нередно, няма от какво да бягам и спрях. За съжаление съм сбъркал.


Едно от момчетата ме събори на земята. Беше разярен. Разбираемо след канонадата, която се изсипа на главите им преди малко. Въпреки че изцяло му съдействах, крещеше едни и същи заповеди по няколко пъти. Закопча ме, изправих се и ме поведе. От другата страна ме подхвана втори служител. При преминаване през една тълпа, вторият ме ръгна няколко пъти в ребрата. С огромна учуда го попитах защо го прави. Отговори разярено: "А ти защо до преди малко хвърля бомби срещу нас, ей сега ще видиш!?" Погледнах го в очите и го попитах наистина ли смята, че аз съм хвърлял бомби срещу него. Замълча.


Отведоха ме встрани от Народното събрание и ме сложиха на тротоара. Там вече имаше трийсетина други задържани "престъпници", закопчани с белезници или свински опашки. Продължаваха да водят още. Част от полицейските служители бяха все още разярени и подвикваха на насядалите неща от сорта "Ей сега ще видите, шибани копеленца!", "Ще ви съсипем живота, боклуци!" и т.н. Впоследствие от друго задържано момче журналист разбрах, че голяма част от служителите на площада всъщност не са полицаи, а наемници от фирма "Делта гард" (бел.ред. - тази тема се коментира многократно от началото на протестите, но досега няма официално потвърждение). За непознатите само ще спомена, че това е охранителна фирма, спрягана за близка до властта, която е известна с множество скандални акции и побои от служителите ѝ.


Принципно винаги съм се противопоставял и съм подлагал на критика всякакви твърдения за заговори и конспирации, но в случая събитията наистина се случиха по начина, по който го изтълкуваха много публични личности впоследствие. Около половин час момчетата от МВР и Жандармерия бяха обстрелвани с бомби и павета, без да получат заповед да мръднат. Хвърлящите бомби не бяха повече от 40-50 при над 5000 на площада. След това ултрасите изведнъж изчезнаха и тогава започнаха тактическите действия по разпръскване и вече разярените след обстрела полицаи залавяха на случаен принцип хора по улиците. Внушение или не, няма как да кажа със сигурност, но нещата наистина изглеждаха по този начин.


След 45 минути седене на тротоара с белезници, ни отведоха с няколко момчета в Трето районно. Накараха ни да подпишем куп неща и ни вкараха по килиите. Оттам нататък започна едно безкрайно чакане, което, макар че продължи едва 20 часа, на всички ни се стори като седмица. Условията в килията бяха такива, че искрено започнахме да съчувстваме дори и на истинските криминали, минали преди това от там. За да бъда достатъчно описателен без да влизам в дълги подробности, само ще кажа, че част от предишните обитатели бяха изписали с изпражнения различни мъдри мисли по стените.


В трите килии бяхме общо към 15 момчета, сред които имаше двама журналисти, млад лекар от Пирогов, собственик на мебелна фирма, ИТ специалист, служител в Европейската централна банка и други подобни съмнителни фигури. Аз и всички тези момчета, задържани по същия начин като мен - направили грешката да решим, че няма защо да бягаме, след като не сме извършили нищо нередно - се оказахме с обвинения за едро хулиганство, заплашващо ни с пет години затвор.


Обвиненията са на база свидетелски показания от някои от служителите на МВР. Те са ме видели да "хвърлям бутилки по униформени и с изключителна дързост да обиждам, дърпам и бутам полицейски служители и да оказвам съпротива при задържане". Всеки един от Вас, според това колко ме познава, може да прецени кое от тези деяния съм способен да извърша. Обвиненията на почти всички момчета в ареста бяха направени по шаблон, със свидетелските показания на едни и същи четирима полицаи.


Освободиха ни към 21 часа, три часа преди крайния срок по закон. Адвокатът, с който разговаряхме малко преди да ни освободят, каза, че при задържането и престоя ни в ареста, от служителите на МВР са направени десетки нарушения на закона и правата ни, като например отказваха ни разговори с адвокат, снимаха ни без наше съгласие, подведоха ни да подписваме куп неща без присъствие на адвокат и други.


Това се случи в нощта на 02 септември. Това сме гамените и хулиганите, които бяхме по арестите. Щях да го чувствам просто като интересно изживяване и опит и дори вече да се забавлявам с това, ако не присъстваше заплахата от 5 години затвор по чл. 325, ал. 2 от НК. Бъдете спокойни, няма да стане. Предполагам.


Адвокатът, който пое случаите на голяма част от нас, твърди, че всичко по обвиненията е абсурдно и нищо не може да се случи.


Заключенията ми от видяното обаче остават. А участието ми в партията, в която все още имах надежди, че присъства някакъв морал и принципност - вече и формално прекратено.


Иронията беше, че при обиска в ареста, от портфейла ми извадиха и описаха позабравената членска карта на ГЕРБ, която все още стоеше там. Иззета при арест на протест срещу управлението на ГЕРБ.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (189)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Тъй нареченото "Велико народно въстание" приключи твърде позорно за организаторите и участниците в масовката...

 3. 3 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Играта на думи след канонадата към полицията е очаквана. Аз както не веднъж съм казвала имам бизнес тук. И мога да излезна да протестирам , но съм сигурна че никой няма да ми прати МВР заради това ...

 4. 4 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 728 Неутрално
 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3767 Неутрално

  Не знаех, че и от Делтагард се били включили да бият демонстранти въпросната вечер ! Наистина отвратително, но живеем в държавата на ОПГ-то, където нормалните хора просто биват пребивани, защото не искат да бъдат част от една престъпна реалност, нито да си траят....

 6. 6 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Вече почти не останаха хора подкрепящи ГЕРП безплатно. Чиновници, платени цигани и тук таме някой заблуден. Това са гласоподавателите им.

 7. 7 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 793 Любопитно

  Тъй нареченото "Велико народно въстание" приключи твърде позорно за организаторите и участниците в масовката...
  —цитат от коментар 2 на palav_nik


  Вие направихте ли си труда да прочетете статията ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 8. 8 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 793 Весело

  Играта на думи след канонадата към полицията е очаквана. Аз както не веднъж съм казвала имам бизнес тук. И мога да излезна да протестирам , но съм сигурна че никой няма да ми прати МВР заради това ...
  —цитат от коментар 3 на Yana Derevyanchenko


  Зависи колко ви е голям бизнеса , ако е от порядъка до 1- 5 млн годишно , спокойно можете да протестирате.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Никой не би си признал, че е извършил престъпления.
  Това си е едностранно твърдение.

 11. 11 Профил на uuy59391985
  uuy59391985
  Рейтинг: 13 Неутрално

  СРАМ И ПОЗОР ЗА ГЕРБ. БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ВАС! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!!!

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  Точно така е било както го описва протестъра ако нямаше преки предавания от случката! Полоцията чакала хулиганите да се изморят от мятане на павета и да се махнат за да напдне невинните протестъри и после се оказа че половината от тях са с криминални регистрации!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 14. 14 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Герб ще си платят на изборите за пълзящата диктатура, а управляващата върхушка - със затвор

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 15. 15
  Манчо
  Рейтинг: 1244 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 16. 16 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  До коментар [#10] от "НеКой":

  Е, чакаме да видим милиционерските доказателства. Тия дори френски дипломат арестуваха, толкова са прости. Задържат хора на случаен принцип само за да има бройка, как очакваме с такъв полицейски “потенциал” да има сигурност и борба с престъпността. А между другото какво стана, ще видим ли записите от камерите при колоните на министерския съвет когато милицията преби протестиращи?

 17. 17 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  Много кандидати за консесионери на плажове във Форума, бе!

  Къде ви записват? При ПКП ли?

 18. 18 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3113 Неутрално

  "А участието ми в партията, в която все още имах надежди, че присъства някакъв морал и принципност - вече и формално прекратено."

  А пък аз нямам нито един приятел в ШАЙКАТА и Али Баба няма нито един другар сред 49-ти разбойници. Този кво е правил в ГЕРБ? Да не би преди ШАЙКАТА да е била по-различна? Участие на криминално проявени в протеста изглежда доста налудничаво. Просто няма логика. Такива обикновено гравитират към властта за да могат да осмукват държавата. Освен това полицеският началник говори за 700 души, а не за група провокатори. Истината е, че протестът продължава много дълго и хората се изнервиха. И Боко и началниците на жандармерията се държат нагло и надменно. Реакцията е по-скоро логична. А Гербаджийчето по-добре да се върне в отбора си. Няма нужда от такива. То ако съвестта проговаряше половината гербави щяха вече да са напуснали. Прасетата в кочината никога не бойкотират копанята.

 19. 19 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 793 Любопитно

  Никой не би си признал, че е извършил престъпления.Това си е едностранно твърдение.
  —цитат от коментар 10 на НеКой


  Френският дипломат за какво престъпление беше арестуван ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 20. 20 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 793 Весело

  Много кандидати за консесионери на плажове във Форума, бе!Къде ви записват? При ПКП ли?
  —цитат от коментар 17 на Tzar Vova Josei-ki


  Още ли подписи за дебати ще събират ? Сега май ще трябват 160
  Останаха ли плажове за концесия ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 21. 21 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Неуспял кандидат за депутат. Два пъти. Нормално е да е разочарован.

 22. 22 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1461 Весело

  До коментар [#8] от "nessarox":

  Найния е под 0.1млн и я няма на бизнес картата

 23. 23 Профил на uuy59391985
  uuy59391985
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Браво на Павел Цветков и хората от протестите. Добре че има смели хора на този свят, които да се опълчват и да казват СТИГА. Иначе света би бил пълен с диктори. С ВАС СМЕ! ОСТАВКА!

 24. 24 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 793 Весело

  Неуспял кандидат за депутат. Два пъти. Нормално е да е разочарован.
  —цитат от коментар 21 на nema_labavo


  И казвате чак след 3 години се сетил, че е бил кандидат ,и точно сега се разочаровал от ГЕРБ ???

  А бе откъде Ви избират такива бре ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 25. 25 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  Френският дипломат за какво престъпление беше арестуван ?
  —цитат от коментар 19 на nessarox


  За същото, за което би бил арестуван български дипломат, позволил си да участва в метежите на Жълтите жилетки.

  Мараба, С-ДС доносници!
 26. 26 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1461 Весело

  До коментар [#7] от "nessarox":

  Тоя шемет може само да пише

 27. 27 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#16] от "Billy Pilgrim":

  Принципно могат да те задържат ако си на протест, където каквито и да са са хвърляли павета и камъни.. Проблема са действията след това... Какво са подписали и тнн..

  Не знам какво да мисля вече... От една страна ГЕРБ дето се изживяват като италианската мафия, от другата комунистите, от трета страна тея дето лижат на турския диктатор, дет се точи да възтановява империята и разрушава църкви с историческа стойност...

  Верно, че можем да поспорим, кои е по лош и кое лайно мирише най малко, въпроса е ..
  Какъв е четвъртия избор ?

 28. 28 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1244 Любопитно

  Неуспял кандидат за депутат. Два пъти. Нормално е да е разочарован.
  —цитат от коментар 21 на nema_labavo


  Дали, ако беше в НС, коментираният свръхморален ГЕРБ-кадър щеше да бъде на площада?

  Мараба, С-ДС доносници!
 29. 29 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  ,,Адвокатът, с който разговаряхме малко преди да ни освободят, каза, че при задържането и престоя ни в ареста, от служителите на МВР са направени десетки нарушения на закона и правата ни, като например отказваха ни разговори с адвокат, снимаха ни без наше съгласие, подведоха ни да подписваме куп неща без присъствие на адвокат и други.”

  БЪРЗА ОСТАВКА!
  НА ДЕСЕТИ ВСИЧКИ ПРЕД НС!
  НЯМА ДА ТЪРПИМ!!!
  🇧🇬🇧🇬🇧🇬

 30. 30 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 499 Гневно

  [quote#8:"nessarox"][/quote]
  "Зависи колко ви е голям бизнеса , ако е от порядъка до 1- 5 млн годишно , спокойно можете да протестирате."

  Абсолютно вярно. Сега.
  Както става ясно, олигархията завладя най-едрия бизнес и постепенно се насочва към средния. Като овладее и него, ще дойде ред и на тези с 1-5 мил. годишно.

  Спечелихме битка, но не и войната!
 31. 31 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1776 Весело

  До коментар [#24] от "nessarox":

  Това ли съм искал да кажа? Що па решихте, че вас ви избират по-добре :)

 32. 32 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 793 Неутрално


  За същото, за което би бил арестуван български дипломат, позволил си да участва в метежите на Жълтите жилетки.
  —цитат от коментар 25 на Манчо


  Моля?????

  НИКОЙ дипломат , никога не би си позволил да отиде на протест ,особено в друга държава.

  А френският дипломат ,просто се е разхождал със съпругата си ,даже не е бил и на протеста. Знаете ли изобщо къде е арестуван или просто ей така си пишете ??


  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 33. 33 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Любопитно

  Тая мижитурка няма ли да излезне пред народа и да каже докъде стигна работата с липсващите 700 милиона лева от хазната?
  А?

 34. 34 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Неморално е поведението на бившия гербер.

 35. 35 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1776 Весело

  До коментар [#28] от "Манчо":

  Да разбира се, морала не му позволява друго :)

 36. 36 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Любопитно

  Г-н Борисов нямате ли спомен кой ви даде толкова много пачки евра?
  А златото? Пистолета ваш ли е? И кой ви снима в спалнята докато си спите наопаки? Явно не се притеснявате че ще ви отмъкне еврата?...

 37. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  Г-н Гешев КОИ ЗНАКОВИ СЛУЧАЙ в държавата РЕШИХТЕ за последните 6 месеца?

 38. 38 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  Тъй нареченото "Велико народно въстание" приключи твърде позорно за организаторите и участниците в масовката...
  —цитат от коментар 2 на palav_nik


  За разлика от Боекооо, който жъне успех, след успех... И свинята сита, и чекмеджетата пълни.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 39. 39 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Маската на мутрата Борисов падна и виждаме грозното лице на мафията. Престъпник, простак и бандит. Много е лукав, признавам, доста години се прикриваше.

 40. 40 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  АЙДЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА СИ ,,ПРИЧИНЯВАТЕ” ВАЖНИТЕ КАЗУСИ...

 41. 41 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Тъй нареченото "Велико народно въстание" приключи твърде позорно за организаторите и участниците в масовката...
  —цитат от коментар 2 на palav_nik


  Нищо не е приключило, сега загряваме. И ставаме все по- добри и организирани. До оставката!

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на mockingjay
  mockingjay
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Сори, пич, ама ти какво очакваше? ГЕРБ е това - жалък Франкенщайн от последните парчета живо месо от СДС /само заради това ги мразя изначално - изгавриха се със синята идея!!/, циркаджиите, наритани от мадридското чучело след употреба и разни оръфляци, които се присламчиха, надушвайки плячката. Но има още много такива като теб, свестни хора, а оплетени в лъжите на Гербавите влечуги...

 44. 44 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  НИЕ НЯМА ДА СПРЕМ да задаваме неудобни въпроси! НЯМА ДА СПРЕМ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ!
  Всеки получава заплата за нещо и трябва да си върши работата както трябва.

 45. 45 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  До коментар [#29] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Затваряйте кръстовищата.

 46. 46 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Любопитно

  До коментар [#45] от "atmanpg":


  Колко време биха издържали полицаите на подобни дежурства?...

 47. 47 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 825 Неутрално

  "Обвиненията на почти всички момчета в ареста бяха направени по шаблон, със свидетелските показания на едни и същи четирима полицаи."

  Хайде сега въпросните четирима полицаи с по едно хубаво обвинение в набеждаване.

 48. 48 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#45] от "atmanpg":

  Хем виждате че не ви искат, хем пак се правите на желани... Това е наглост и нахалство!

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Любопитно

  До коментар [#49] от "Колбасар":


  Защо не използваха ,,Делта гард” за да заловят Божков? Защо не използваха ,,Делта гард” в Катуница при циганите?....
  Незнам моя, ама вашият психиатър е по-зле и от вас!

 52. 52 Профил на Колбасар
  Колбасар
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#45] от "atmanpg":Колко време биха издържали полицаите на подобни дежурства?...
  —цитат от коментар 46 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  При Ореха издържаха година и половина. Не бих се тревожил за това.

 53. 53 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  НИКОЙ дипломат , никога не би си позволил да отиде на протест ,особено в друга държава.

  А френският дипломат ,просто се е разхождал със съпругата си ,даже не е бил и на протеста. Знаете ли изобщо къде е арестуван или просто ей така си пишете ??
  —цитат от коментар 32 на nessarox


  Сериозно? Я да проверим какви са навиците на френските дипломати в София!

  https://www.youtube.com/watch?v=x6VBmGV_tvE

  Мараба, С-ДС доносници!
 54. 54 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#52] от "Колбасар":
  Не ви ли е удобен въпроса който ви зададох?

 55. 55 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Весело

  До коментар [#52] от "Колбасар":

  Иначе сравнението на ГЕРБ с БСП си го бива!
  Те всички са от едно кутило и това вече всички го видяхме- и по наглостта, и по репресиите които прилагат...

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Колбасар
  Колбасар
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#49] от "Колбасар":Защо не използваха ,,Делта гард” за да заловят Божков? Защо не използваха ,,Делта гард” в Катуница при циганите?
  —цитат от коментар 51 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  А защо не майор Деянов и Митко бомбата?

 58. 58 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  Божков СИ ГО ОТГЛЕЖДАХА ЦЕЛИ 30 ГОДИНИ... ЗАЩО БОРИСОВ НЕ МУ ПРАТИ ДЕЛТА ГАРД, А ГО ОСТАВИ ДА ИЗБЯГА.
  Борисов КАЖИ БЕ?

 59. 59 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 934 Весело

  Прелъстена и изоставена.........

  Каква драма.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 60. 60 Профил на Колбасар
  Колбасар
  Рейтинг: 8 Весело

  Божков СИ ГО ОТГЛЕЖДАХА ЦЕЛИ 30 ГОДИНИ... ЗАЩО БОРИСОВ НЕ МУ ПРАТИ ДЕЛТА ГАРД, А ГО ОСТАВИ ДА ИЗБЯГА.Борисов КАЖИ БЕ?
  —цитат от коментар 58 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Какво казвахте за психиатъра ви? А, сетих се - след няколко сеанса с вас е станал пациент на клиниката, в която е работил.

 61. 61 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  Че на всичкото отгоре и изопачават казаното от ЕК... Толкова са нещастни!

 62. 62 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  Щом им харесва да работят по този начин- ПРОТЕСТИ ДО ПОСЛЕДНО!
  ОСТАВКА!!!

 63. 63 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1244 Любопитно

  Някакъв с членска карта на ГЕРБ в джоба си, с ГЕРБ-номинация за депутат в биографията си, отива да протестира / мирно/ срещу себе си и то точно в деня, в който Отровното 3-о обяви въоръжено въстание срещу ушевците? А после се оплаква във фейса, че ушевците го били понабили, него, този добър човек, участник в знаменитата тълпа от хиляди други добри хора, предоставили усещането за своята подкрепа на няколкото стотин вандали, дошли да изпълнят 1:1 указанията на О-3?
  Някой ще ме пощипне ли, за да повярвам, че това е истина?

  Мараба, С-ДС доносници!
 64. 64 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Весело

  До коментар [#59] от "pag":
  Ако търсиш тук Мая Манолова-няма я😄

 65. 65 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  Според младежа,на площада има ПЕТ ХИЛЯДИ мирно протестиращи.Появяват се ПЕТДЕСЕТ провокатора,започват да хвърлят камъни,бомбички по полициата и тези ПЕТ ХИЛЯДИ,които са против агресията,против това да се обстрелват полицаите,не правят нищо ,за да спрат тия ПЕТДЕСЕТ хулигани.Звучи ли ви нормално?

 66. 66 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#34] от "Hristo Daskalov":

  Този бивш гербер е претърпял катарзис и се е озовал на "правилната" страна, е, малко невнятен, ама нейсе.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 67. 67 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Прелъстена и изоставена.........Каква драма.......
  —цитат от коментар 59 на pag


  За Майчето ли става дума, дето тук се подвизава под псевдонима "Аз съм българче"?

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 68. 68 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#65] от "uvtest":

  Звучи ни! Аз ако отида на протест ще протестирам. На полицаите им увеличиха заплатите да задържат именно провокатори НЕ МИРНО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.

 69. 69 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Щом им харесва да работят по този начин- ПРОТЕСТИ ДО ПОСЛЕДНО!ОСТАВКА!!!
  —цитат от коментар 62 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  И да осерете всички свети църкви и места в Родината, ей! Така се бори тиранина, с червена боя и яйца!

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 70. 70 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#67] от "proventuss":

  Бъркаш. И то ЯКО! Мая не е от Смолян😄👍

 71. 71 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Никой не би си признал, че е извършил престъпления.Това си е едностранно твърдение.
  —цитат от коментар 10 на НеКой


  Френският дипломат за какво престъпление беше арестуван ?
  —цитат от коментар 19 на nessarox


  Е ти не видя ли видеата и снимките, "френският дипломат" обстрелваше с ръчно-преносим гранатомен и минохвъргачки полицаите ..... а на чело му Божков знаци .... ха ха ха, безкрайна е герберската простотия .... тъп, по-тъп, гербер.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#65] от "uvtest":

  Ти кога последно спря хулиган?
  Изобщо някога опитвал ли си да влезнеш във физически контакт с разбесняла се маймуна?
  От клавиатурата е лесно, но моля не опитвай на живо, не е здравословно, освен ако не си натрениран.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 74. 74 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Големият въпрос е, защо полицията търпя София-Запад да дойдат, да направят провокацията, пуснаха ги да си отидат мирно и чак тогава налетяха да бият останалите хора на протеста ??!

 75. 75 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2615 Неутрално

  ГЕРБ поддържа паравоенна организация, прикрита под търговската дейност на охранителна фирма Делта Гард. Само това е едостатъчно за съд за държавна измяна, забрана и разформироване на партията, лустрация за всички нейни ръководни кадри, както и колаборационистите им от Обединени патриоти и Воля

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#5] от "samoedin":

  Не знаех, че и от Делтагард се били включили да бият демонстранти въпросната вечер !
  ....................
  И сега не знаеш.
  Просто ти е удобно да приемеш думите /без грам доказателства/ на някакъв , който чуваш за първи път. Защото ти пасват на желанията.
  Ако казваше друго - щеше веднага да го наречеш "подлога'", трол" и т.н
  Айде , знаем си вече номерата.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 79. 79 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2211 Весело

  [quote#68:"Аз съм българче обичам наште планини зелени".Аз ако отида на протест [/quote]
  До сега не си отишла???След два месеца протести???После се чудим,защо не пада диктатора и хунтата,а то,ти не си била да ги сваляш

 80. 80 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#60] от "Колбасар":

  Ти да не си ония със суджуците?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 81. 81 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1776 Любопитно

  До коментар [#65] от "uvtest":Звучи ни! Аз ако отида на протест ще протестирам. На полицаите им увеличиха заплатите да задържат именно провокатори НЕ МИРНО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.
  —цитат от коментар 68 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Ама ти не протестираш ли?

 82. 82 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Значи, кротко протестиращите кротко наблюдават агресията срещу полицаите на шепа крайни сред тях, а после се чудят защо били грубо третирани!? Дават ли си изобщо сметка как изглежда тълпата от позицията на обстрелваните полицаи? Само призивите на отровното Трио Божков са достатъчни за съдебно преследване. Човек, като се бори за справедливост, трябва сам са бъде справедлив.

 83. 83 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 686 Неутрално
 84. 84 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  До коментар [#65] от "uvtest":Ти кога последно спря хулиган?Изобщо някога опитвал ли си да влезнеш във физически контакт с разбесняла се маймуна?От клавиатурата е лесно, но моля не опитвай на живо, не е здравословно, освен ако не си натрениран.
  —цитат от коментар 73 на sandman


  ПЕТ ХИЛЯДИ въстаници,не могат да спрат ПЕТДЕСЕТ хулигана,това ли казваш???И ние чакаме на тия герой хунта да свалят.

 85. 85 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Чудих се аз защо по униформите на тея имаше черепи кости, "обичам пищови и цици", а те не били полицаи, а от паравоенните терористични групировки на гербавите - делта гард.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 86. 86 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4630 Неутрално

  До коментар [#7] от "nessarox":

  Те не четат! Те са като Бац€! Бац€ дори Винету не е прочел! Феновете му са като него!

 87. 87 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 840 Весело

  ГЕРБ поддържа паравоенна организация, прикрита под търговската дейност на охранителна фирма Делта Гард. Само това е едостатъчно за съд за държавна измяна, забрана и разформироване на партията, лустрация за всички нейни ръководни кадри, както и колаборационистите им от Обединени патриоти и Воля
  —цитат от коментар 75 на cinik


  При ГЕРБ е на хранилка и ВЧК "Вагнер", СС Дивизия Мъртвешка глава", Тонтонмакутите, Червените кхмери, ККК и Седморката на Блейк.
  Избърши пяната от устата.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 88. 88 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Значи, кротко протестиращите кротко наблюдават агресията срещу полицаите на шепа крайни сред тях, а после се чудят защо били грубо третирани!?
  —цитат от коментар 82 на Roumen Stoilov


  Не протестиращите, а полицаите получават заплата за да се справят с подобни индивиди. Ако си забравил случайно ....

  Големият въпрос тук е, защо полицията остави да се измъкнат точно тези, които дойдоха и направиха сценката, и чак тогава нападна ..... останалите.

  Това е Георги Валнетинов, гравитиращ около СЗ последните години:

  https://tribune.bg/uploads/articles/big/articles__d0c9a6e8c5f563028ce7e2edd8ae6682.jpg?v=1

 89. 89 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4630 Любопитно

  До коментар [#12] от "palav_nik":

  "а вий, вий сте идиоти."

  Това за герберите като тебе ли се отнася? 🤣😂

 90. 90 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 840 Весело

  До коментар [#69] от "proventuss":То вие се осрахте пред цяла Европа и целия свят ни гледа та за едни яйца тръгнали да реват.
  —цитат от коментар 72 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  И бием едни дребни фоторепортерчета, дето мязат на деца.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 91. 91 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2340 Неутрално

  Тая мижитурка няма ли да излезне пред народа и да каже докъде стигна работата с липсващите 700 милиона лева от хазната?А?
  —цитат от коментар 33 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Отровното трио и фигуранта ги харчат.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 92. 92 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Ето ви и още нещо, показващо около кого гравитират София-Запад:

  https://www.novinite.bg/articles/37153/Fenovete-na-Levski-s-priziv-Glasuvajte-za-edna-razumna-Balgariya

 93. 93 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4630 Неутрално

  До коментар [#19] от "nessarox":

  "Френският дипломат за какво престъпление беше арестуван?"

  Престъплението му е, че не е прославял Бац€! Да се свети името Му!

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#84] от "uvtest":

  Не ми бягай по тангентата. Питах, ти последно и изобщо някога спрал ли си хулиган?
  Примерно си на място, където има още 100 човека и един от тях беснее агресивно, ти би ли отишъл да го спреш ПЪРВИ. Щото първия е от значение, после се осмеляват и някои други. Знам, че не си и това е нормално. Всеки нормален човек се страхува, без значение в колко голяма тълпа е. Не се страхуват психопати и идиоти, за да им излезнеш, трябва подготовка, но не пред клавиатурата.
  Ще продължаваш ли с внушенията?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 96. 96 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 840 Весело

  Очаквайте по кината на 10 септември римейка на "Великото народно осиране"II
  "Империята отвръща на удара", в ролите Джаба-Арман Бабикян, Чубака-Румен Радев, Дарт Вейдър-Хаджигенов, Джар Джар Бинкс-Минеков.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 97. 97 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 668 Весело

  До коментар [#15] от "Манчо":

  Избирателна амнезия в следствие от повишения адреналин при възстанието?

  По темата:
  "Адвокатът, който пое случаите на голяма част от нас, твърди, че всичко по обвиненията е абсурдно и нищо не може да се случи."

  Хвала!
  Няма да изпратим невинни души в затвора.
  Хвала!


  П.П. Абе да няма някаква скрита превенция на престъпленията? Една нощ при описаните условия и никой няма да тръгне да прави каквото и да било закононарушение за много време. :)

 98. 98 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4524 Весело

  До коментар [#87] от "proventuss":

  Ти май забрави Сивите вълци, Червените бригади, Ку-Клукс–Клан и Свидетелите на Гундяев от последния ден...
  Както и костенурките-нинджа!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 99. 99 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4524 Весело

  До коментар [#65] от "uvtest":
  И аз искам оставката на Бойко и Гешев!!!
  Толкова са меки, че не могат да озаптят - В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА - шепа лумпени, които нямат идея изобщо защо са на площада.
  п.п. Аз пък искам нов кон. Ако може и каруца...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 100. 100 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#94] от "Депутат 241":

  Айде още един гербер задра в радев.
  Радев даде пари за студения резерв на гномчето доган?
  Радев плати без търг на руска дълбачка за пристанището на гнома и радев му подари същото това пристанище?
  Радев пропусна ка гнома доган присвои Българско държавно крайбрежие?
  Радев върна Белене?
  Радев за сметка на БГ строи газови потоци?
  Радев си играеше с черепа?
  Радев обра КТБ?
  Да продължавам ли?
  Дупетат ти не се правиш на прост, нали?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK