Властта атакува протеста с отровен коктейл от фалшиви новини и пропаганда

Най-многобройни на улицата и площада продължават да бъдат младите на възраст 18-30 години.

© Юлия Лазарова

Най-многобройни на улицата и площада продължават да бъдат младите на възраст 18-30 години.Тези дни лъсна новата тактика на властта за дискредитиране на антиправителствените протести. Досега тя показваше периодично мускули в опит да уплаши демонстрантите и да "страхува" общественото мнение. През първите дни и на 2 септември полицията упражни полицейско насилие над мирните участници, периодично разтуряше "окупационните" палаткови лагери, а напоследък започна и показни проверки на бизнесмени, подкрепящи протестите.


Наказателните акции не постигнаха голям вътрешнополитически ефект, но се върнаха като международен бумеранг срещу управляващите. Полицейският произвол привлече окончателно вниманието на световните медии върху случващото се в България, в която над 60% от гражданите подкрепят основните искания на протестите - оставка на Борисов, правителството и Гешев и честни предсрочни избори. Два месеца след като гневът на хората се изля на улицата, светът започна да проглежда, че в България има


завладяна от олигархични интереси държава, помпана с еврофондове "ендемична корупция" -
както определи размера на бедствието американският Държавен департамент, и потъпкано върховенство на закона с любезното съдействие на прокуратурата.


През последните седмица-две дясно-националистическият режим обаче залага все повече на "меката сила". Тя цели да се постигне преимущество над противника не с помощта на полицейските кубинки, палки и лютивия спрей, а посредством хегемония в дневния ред на медиите, социалните мрежи и цялото публично пространство. Властта се опитва да очерни не само протестиращите, но въобще идеята за протест половин година преди редовните парламентарни избори. Тя пробва да манипулира общественото мнение, че срещу себе си има могъщ противник - "мафията", и хора, които не предлагат алтернатива, а само искат да "счупят" държавата. ГЕРБ с помощта на "обединените патриоти" водят своята информационна война на фона на задълбочаващата се политическа криза. Най-видимият й белег е напредващата парализа в работата на Народното събрание - уж върховния орган на управление в републиката, обезличен през годините от волята на авторитарния министър-председател.


Досега протестиращите не са хвърлили нито веднъж срещу силите на реда познатият ни и от съседни страни коктейл "Молотов". За сметка на това управляващите сервират на общественото мнение


отровна смесица от фалшиви новини и злонамерена информация.


Най-пресният пример е злополучното твърдение на номиналната председателка на парламента Цвета Караянчева пред bTV, че мафията и олигарсите зад граница финансират "Отровното трио" и протестите. "Искам да видя как ще докаже, че Божков е платил конкретно на нас, "Отровното трио", за протестите. Чакам с нетърпение! В понеделник това ще бъде внесено в съда", реагира от трибуната на протеста адв. Николай Хаджигенов, един от "триото". Ако те спечелят делото, парите ще бъдат дарени на детската онкохематология в ИСУЛ.


Вероятността Караянчева да бъде осъдена за клевета е много голяма. Тя разпространи публично "фалшива новина", откровена лъжа, тиражирана до момента от "агенции" като ПИК, пеевските медии и фейсбук троловете на ГЕРБ, за чиято истинност очевидно не съществуват никакви доказателства.


Фабрикуването и разпространяването на стокаратови фалшиви новини се превърна в патент за българските власти в опитите им да очернят протеста и минимизират критиките срещу себе си. В началото на септември


дори Европарламентът се видя принуден да опровергае твърденията им


за срещата на една подкомисия за наблюдение на демокрацията, на която действията на властите в София бяха подложени на унищожителна критика.


В прессъобщение беше уточнено изрично, че заседанието е организирано по собствена инициатива на подкомисията и "беше фокусирано върху последните събития в България във връзка с демокрацията, принципите на правовата държава и основните права, по-специално свободата на медиите, независимостта на съдебната система и разделението на властите". Преди това българската прокуратура се похвали, че "дискусията е организирана по предложение на главния прокурор Иван Гешев за обсъждане на актуалните предизвикателства пред Прокуратурата на Република България в контекста на засилен политически и медиен натиск".


Друга фалшива новина във връзка с въпросното заседание сътвори евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев. Той стана източник на "информацията", че "в Европейския парламент осъдиха използването на бесилки, ковчези и чували за трупове от протестите в България", както информира сайтът на ГЕРБ.


Това предизвика острата реакция на журналиста Георги Готев от базирания в Брюксел сайт Еuractiv. Във фейсбук профила си Готев уточни, че по време на дискусията наистина е станало дума за ковчезите и бесилките, използвани от протестиращите като метафора, но въпросът за тях е бил повдигнат от председателката на българската Комисия за защита от дискриминация.


"Евродепутатите отговорили, че са изумени, че тя всъщност


не се тревожи за правата на протестиращите, а е тръгнала да защитава правителството,


което разполага с инструменти да се защити, докато протестиращите и натискът над тях остават незабелязани от КЗД. Те са били изумени, че тя отчита като жертва министър-председателя и правителството, а не протестиращите, които са обект на многобройни нападки и обиди", написа Готев.


Фалшивите новини са ударна част от арсенала на дезинформацията, но тя има и други, не по-малко опасни проявления. Например, да се твърдят декларативно, като лозунги и истина от последна инстанция неверни неща, които нямат нищо общо с действителността.


Напоследък първенец в това отношение е премиерът Борисов. Преди седмица той каза нещо, което после Караянчева доразви "творчески" във фалшива новина. Борисов обяви на всеослушание, че "мафията в момента иска да свали правителството. Хазарт, контрабанда, всичко е на улицата срещу нас и си намериха и водач" Аргументи за това твърдения, посочени взаимовръзки, доказателства така и не бяха представени.


Неслучайно Арман Бабикян от "Отровното трио" отбеляза, че хората, които наричат протестиращите "мафия", трябва да четат малко повече. "Трябва да знаят, че мафията е свързана с властта. Ние ли сме мафията? Всички вие тук ли сте мафия? Или това са те?", попита той реторично множеството протестиращи на жълтите павета.


Дезинформация е и най-новата опорка на властта и присъдружните й интелектуални и експертни кръгове.


А именно, че протестът, който в началото бил основно на "младите", вече е "остарял", че и "посърнал" дори.


В петък вечерта в ефира на държавната БНТ, в сякаш консервираното от времето на авторитарния соц предаване "Панорама" младият консерватор Тончо Краевски направи неуспешен опит да "състари" протеста. Този анализатор има вид на човек, който не е стъпвал на нито една демонстрация. Ако си беше направил труда да прекара поне един час в "триъгълника на властта" на 10 септември, щеше да му се завие свят от толкова много млади и одухотворени лица, готови да задават критични въпроси на властта: студенти (в чужбина и България), ученици от най-горните класове, млади семейства - с деца, колички и кучета.


Краевски каза нещо, което всеки негов връстник, участник в демонстрациите, би отрекъл пламенно: "В началото имаше голям ентусиазъм. После, дали защото част от тези хора са си отишли да учат в университетите (в чужбина), дали защото са се отегчили, дали защото не пребивават във фейсбук, където протестът се генерира, а пък те не стоят вече там, като че ли са по-малко Като че ли остаря (протестът), има един по-угрижен мрачен вид, не тоя на генерация Z (родените след 1995 г.)."


Два дни по-рано и социалният антрополог Харалан Александров постави фалшива диагноза: Според него "протестът на младите", както първоначално беше наречено недоволството, вече е "остарял и посърнал"... Разбира се, няма нищо лошо, когато в демонстрациите участват и възрастни, че дори и стари хора. Такива всъщност има от самото начало, както и по-бедни, русофили, леви - в допълнение към по-състоятелните, еврофилите, либералите.


Опитите за вбиване на клин между отделните групи продължават - кога успешни, кога неуспешни.


Но най-многобройни на улицата и площада продължават да бъдат младите на възраст 18-30 години. Много от тях учат или вече имат добра реализация в чужбина, но са се озовали за по-дълго време в България заради ограниченията, наложени от коронавирус пандемията. Като че ли именно те искат най-силно публичният живот и политическият ред в родината им да се основават на добре познатите норми и правила на старите европейски демокрации.


Притиснатите до стената, управляващите все по-често прибягват и до разпространение на злонамерена информация, която вече си е чиста проба пропаганда. При нея се вземат някакви верни факти, слагат се в погрешен контекст и се разпространяват, за да се рушат доверие и репутации. Същевременно се предлагат измамни "решения" в полза на обществото. Такъв е случаят с целия нагнетяван шум около акцията на ГЕРБ за нова конституция и свикване на Велико народно събрание (ВНС), с които уж били уважени едни от най-важните искания на протестиращите. Факт е, че "в последните месеци искания за свикване на ВНС отправиха част от инициаторите на протестите срещу правителството и главния прокурор - "Отровното трио" и гражданското сдружение БОЕЦ.


Вариант за промяна на Конституцията със свикване на ВНС предложи и гражданската инициатива "Правосъдие за всеки", припомни в средата на август "Дневник". Само че тези намерения бяха изречени в началото на гражданското недоволство и бяха заявени като дългосрочни, да бъдат разглеждани от едно ново, легитимно Народно събрание след широка публична дискусия. Нищо повече. Пропагандата на ГЕРБ с подкрепата на жълто-кафевите медии обаче ги представи едва ли не като програмни искания на "партията на протеста". Така се опитва да легитимира


партийната маневра за оставане във властта до редовните избори.


Дори по някаква случайност да ги дочакат, на тях управляващите ще се сгромолясат. Защото власт, която се крепи само на полицейския юмрук и нескопосната пропаганда, е власт на глинени крака. Преди това обаче фабрикуваните от нея фалшиви новини и злонамерена информация могат да заразят окончателно опитомените медии и част от общественото мнение. Така допълнително ще бъде поразен имунитетът на и без това болнавата българска демокрация.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (218)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Фалшивите новини са в ход от самото начало на протестите. От начало глашатаи бяха само Борисов и членове на правителството, но сега се включиха и разни политолози и социолози, които твърдят че протеста бил окупиран, че младите се оттеглили и там били разни "стари муцуни" и възрастни хора. Това няма да се промени, но и протеста едва ли ще затихне.

 3. 3 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Властта прилага типични милиционерски методи в отчаян опит да се закрепи. Положителното е, че в тези нескопосани действия се потвърждават твърденията за които се говори на протеста - реалната власт на ДПС в правителството, превръщането на регулаторите в бухалки, източването на еврофондове, корумпираният главен прокурор, медийната империя на Пеевски, купените "анализатори" и социолози, корупционните скандали и фиктивните реформи. Истинският бизнес най-накрая започва да критикува правителството за бездействието и да вредите като Наредба 18 от последните 11 години.

 4. 4 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Чакайте бе, от Дневник по голяма пропаганда има ли? Едно време мислех че Сега е на БСП пропагандната медия, ама ще се окаже че и Дневник не е по добре. Да не говорим че постоянно публикуват Дойче Шменти Капели което е пропагандната машина на Щази.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Ако ковчезите, бесилките, бомбичките и паветата са "метафора", какво да кажем за пишещия тези редова? Гротеска?

  И да, протестите са финансирани от мафията.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Млади и одухотворени лица... Ти да видиш! Смех!

 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2162 Неутрално

  Ние сме единствената страна в света с осъден действащ премиер за лъжи. Добре би било да осъдят и ТКП и отново ще сме номер едно.
  —цитат от коментар 5 на telqk


  Има и много обесени поради съдебни грешки!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2845 Весело

  Колкото и да мажат Боце и Ко не могат да заглушат Радио Ереван ...

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1381 Весело

  Ха, защо са пропуснали да споменат видният патрЕотарин, ДС доносник с огромно шкембе и его - Каракачанов? Този трапезоид, се беше изтъпанил в телевизионно предаване че протестиращите, щели да направят от България - джендърска република, гей нам-кво-си и други малоумщини. Господ да си прибере версиите като Бойка и Каракачанов.

  Русогнилоча да плува и изгние.
 14. 14 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  От повече от два месеца насам Работническо дело дезинформира и манипулира малцината си останали читатели представяйки една подправена картина на протеста. Всичко вече е насочено единствено към малцината най-отчаяно радикализирани глави които помпайки се от писанията на медията си изливат натрупаното на площада.

  Всичко е фалшиво. Фалшива е представата за представителна масовост от десетки и стотици хиляди. Показват ни се подбрани близки кадри вместо снимки от високо и от далече. Представя ни се неверната картина че светът е с нас в лицето на полуанархистични ултралеви единици като ирландската зелена депутатка. Вадят се извън контекста изрази от дипломатични изказвания на ръководители от ЕС и се слагат за заглавия на манипулативни статии. Непрекъснато от статиите се насажда омраза и подкана към терор - къде с инцидентни заплахи за пернишки винкели, къде със снимки с бесилчици след което опашката на гущера се къса и питаме защо властта е провокирала насилието. Затваряме си очите за това как гологлави бабанковци ритат щитовете на полицаите и ги ръгат с прътовете на знамената.

  Само да им кажа на Работническо дело. Почти съм сигурен че не ви пука за моралния аспект защото единствен господ и собственикът ви знаят за каква кауза работите, но малкото ви останали нормални читатели трябва да знаят че рано или късно подобен вид пропаганда дори и да е имала почтени намерения води до печални резултати.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 15. 15 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Моля някой най-после да ми каже къде раздава пари за участие в протестите мафията? С моята кльощава пенсия мога да се запиша веднага. Ще подпиша клетвена декларация за постоянно участие в протестите и като добро бивше пионерче, ще дам тържествено обещание!

  без подпис!
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Шиши
  Шиши
  Рейтинг: 9 Весело

  До коментар [#15] от "Лопе де Вега":

  Чакай сега, нали бяхте от млсдите, красивите и одухотворените? А то мизерна пенсия.

 18. 18 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2162 Неутрално

  Како винаги крадеца вика дръжте крадеца.Автора, който е част от пропагандната машина за фалшиво преекспонирани новини тук, тръгнал да ни обяснява пропагандата на другите.Важното е, че се провали поредния опит за руски преврат у нас. Ще ви преживеем и вас.
  —цитат от коментар 12 на zz_s


  Ей ама как само се бяха нагласили болшевиките, а?! Кой за Премиер, кой за Цар, кой за министЕр! Гадно е да се разделяш с илюзиите, ама им се наложи!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 19. 19 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1381 Весело

  На всички по-горе списващи, които се оплакват от редакционната политика на Дневник, обвиняват в манипулации и прочее. Като не ви харесва, спрете да четете и участвате във форумчето. Аз например нито ПИКливите сайтове чета, нито ГЕРБидж такива, щото не ми харесват и не съм мазохист.

  Русогнилоча да плува и изгние.
 20. 20 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  Боекоо направи толкова за Русия, колкото Корнела не може да боядиса за зял живот.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 21. 21 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 76 Неутрално

  Мокрите сънища на либералите. Ще си останат само сънища. Дори Алфа Рисърч показа, че ГЕРБ ще е първа политическа сила в следващия парламент. Учиндолския месия ще вкара 50% повече от другаря Христо Иванов.

  Според мен, протестите вече работят в негативен план за новата левица. На хората наистина им писна вече и в момента подкрепата сигурно е доста под 60%.

 22. 22 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1733 Весело

  До коментар [#19] от "tsyrvulan":

  Що бе? Кой се оплаква. Хората се забавляват на несръчните хуморески. Инак редакционната политика изобщо не може да бъде по-добра. Драпа към сияйни висини.

 23. 23 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Ние сме единствената страна в света с осъден действащ премиер за лъжи. Добре би било да осъдят и ТКП и отново ще сме номер едно.
  —цитат от коментар 5 на telqk


  И единствената страна в чиито Парламент има партия обявена за престъпна и народ избралл президент издигнат от тази партия.

 24. 24 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1507 Весело

  Моля някой най-после да ми каже къде раздава пари за участие в протестите мафията? С моята кльощава пенсия мога да се запиша веднага. Ще подпиша клетвена декларация за постоянно участие в протестите и като добро бивше пионерче, ще дам тържествено обещание!
  —цитат от коментар 15 на Лопе де Вега


  Ще ти кажа веднага, когато ми кажеш, до къде я докара испанската прокуратура за къщата и гръцката за острова.

 25. 25 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2336 Любопитно

  Подходът е такъв , че протестите ще продължат , а резултатите обещаващи за протестиращите и бъдещите участници в изборите без настоящата коалиция , просто защото у нас вече всички са наясно с причините , участниците сега и на следващите избори.....Интересното е обаче , за чия сметка ще е завършекът ?

 26. 26 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  От повече от два месеца насам Работническо дело дезинформира и манипулира малцината си останали читатели представяйки една подправена картина на протеста. Всичко вече е насочено единствено към малцината най-отчаяно радикализирани глави които помпайки се от писанията на медията си изливат натрупаното на площада.Всичко е фалшиво. Фалшива е представата за представителна масовост от десетки и стотици хиляди. Показват ни се подбрани близки кадри вместо снимки от високо и от далече. Представя ни се неверната картина че светът е с нас в лицето на полуанархистични ултралеви единици като ирландската зелена депутатка. Вадят се извън контекста изрази от дипломатични изказвания на ръководители от ЕС и се слагат за заглавия на манипулативни статии. Непрекъснато от статиите се насажда омраза и подкана към терор - къде с инцидентни заплахи за пернишки винкели, къде със снимки с бесилчици след което опашката на гущера се къса и питаме защо властта е провокирала насилието. Затваряме си очите за това как гологлави бабанковци ритат щитовете на полицаите и ги ръгат с прътовете на знамената.Само да им кажа на Работническо дело. Почти съм сигурен че не ви пука за моралния аспект защото единствен господ и собственикът ви знаят за каква кауза работите, но малкото ви останали нормални читатели трябва да знаят че рано или късно подобен вид пропаганда дори и да е имала почтени намерения води до печални резултати.
  —цитат от коментар 14 на emil


  ++++++++++++++

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 27. 27 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2162 Неутрално

  Мокрите сънища на либералите. Ще си останат само сънища. Дори Алфа Рисърч показа, че ГЕРБ ще е първа политическа сила в следващия парламент. Учиндолския месия ще вкара 50% повече от другаря Христо Иванов. Според мен, протестите вече работят в негативен план за новата левица. На хората наистина им писна вече и в момента подкрепата сигурно е доста под 60%.
  —цитат от коментар 21 на Венко


  Подкрепата НИКОГА НЕ Е БИЛА 60%! Това са "Соц.изследвания" платени доста обилно! подкрепата за протестите е някъде около 15-20% и то с условия! А тобно на мухоморковото трио надали има и 3%!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 28. 28 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 920 Неутрално

  "Властта" са комунисти, които следват способите на КГБ. И това е още една причина да бъдат свалени. Не знам само къде блеят останалите българи

 29. 29 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Яко тролове понеделник сутрин!
  Явно редиците са стегнати за поддръжка на мутрафоновата власт, докато нормалните хора се подготвят за работа. Работа, чрез която те плащат данъци, данъци с които всъщност се плашат заплатите на целия прогнил мутрено-олигархичен апарат, та дори и на троловете тук.
  Смешни сте!

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 30. 30 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1381 Весело

  До коментар [#27] от "lz2":

  Имаш ли данни от социологическо проучване за да потвърдиш написаното, или пак си плещиш едно към гьотере?

  Русогнилоча да плува и изгние.
 31. 31 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  "Доцент по журналистика във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", експерт по политически комуникации"

  Някой може ли да ми обясни какво точно е да си експерт по политически комуникации? Що за празнодумие някакво!

  Г-н Инджов, ако някога поглеждате към форума бихте ли ни обяснили какво точно работите в областта в която сте експерт?

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 32. 32 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2379 Неутрално

  До коментар [#23] от "4ort":

  И единствената страна в чиито Парламент има партия обявена за престъпна и народ избралл президент издигнат от тази партия.
  ▪️▪️▪️▪️
  "народ избралл президент издигнат от тази партия"
  ☝️НАРОД ИЗБРАЛ И ТОЧКА⚫
  Народ НЕ избрал президент издигнат от партия "измамци, крадци и бандити"

  "Чуждестранен агент"
 33. 33 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#10] от "lz2":

  Има и доста утепани било то с гранатомети било опраскани.

 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  Да се поддържа, че Бойко не оознава нито Черепа, нито Маджо, но за сметка на това Бойкикев взима пари и от двамата.

  Детето в Барселона също е на Бойкикев, одрало му е кожата.

  Къщата е на майката на Бойкикев, оная комунистка ниедна.

  Бойко замалко да завърши Харвард, ама не са му дали комунистите, понеже от малък е атлантик и десен.

  Всичко, което каже Бойко, е самата истина, дори за 24 часа да каже 5 различни неща по един и същ въпрос.

  Който му противоречи, е на копаня при Путин, Черепа и Бойкикев.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Поредната статия в стил целият протест е в бяло. Те са млади и невинни. Верваме ви!

 36. 36 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Всъщност фалшивите новини ги създават комунистическите метежници, начело с Бабикян.
  А протест вече няма. И в склада няма.

  The best way to predict the future is to invent it.
 37. 37 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Дневник се превърна в знаме на крайно лявите радикали - комунисти. Изключително падение е, че предоставихте акаунтите на съфорумци на трол фабриката на БСП. Говоря за Норман Гранц, Шпигел, Василун и така нататък.
  Да, това не е подсъдно. Но е неморално, а сега в тия мътни времена е много важно да бъдеш морален. Вие, Дневник заехте грешната страна. Губещата.

  The best way to predict the future is to invent it.
 38. 38 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#34] от "Norman Granz":

  Тези,които за постигане на целите си ,не се посвениха да използват едно дете ,да говорят за "отровен коктейл от фалшиви новини"....е връх на цинизма!

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  Пълнаи всеобща мобилизация на поддръжниците на десния атлантик от Банкя е нужна, другари!

  Особено в труден момент като този, когато самият той се е скрил и в неизвестност.

  Не се крие от добро, това от мен да го знаете, а защото Черепа и Маджо - хора, които той не познава и е чувал за тях от медиите - плащат на разни безработни катунари да оръкват държавата и да клатят зайчарника.

  А зайците са чувствителни животни и след клатене създават деца, които после отказват да признаят, и с право.

  Затова - бой по комунистите като Бойкикев, Маджо и Черепа.

  Тях само Гешев ги оправя, когато е свободен от други задачи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 909 Весело

  "Дневник", викате дръжте крадеца, а!?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 41. 41 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  Властта атакува протеста с отровен коктейл от фалшиви новини и пропаганда
  —цитат от коментар 0 на заглавие


  А аз имам впечатлението, че се случва точно обратното.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  То лъжата да беше само за организиране от Гешев и бесилки... Версията много я раздуха до ЛГБТ конспирация за приемане на Истанбулската Конвенция, особено в ПИК и жълтата преса. И това с активното участие на Александър Йорданов и Емил Радев. "Лесбийки, цигани и блокади нямат повече права от останалите граждани" на Емил Радев в ПИК? И днес в ПИК има статия с ама и обидния колаж на Радан Кънев.
  Странно ми е само защо никой не иска да сезира ЕНП и ЕП какви ги вършат евродепутатите от ГЕРБ. Все едно никак не накърняват имиджа на ЕС и ЕНП.
  Но пък поне Барли на 02.09 заради тия неща извади не само казването, че има абсолютна лъжа и фалшива новина. Всички забравят продължението- предложение да създаване на етична комисия към ЕП с участие на външни експерти и приемане на механизми за наказания за такива оронвания на ценностите.
  Лично аз още на 29.08 съм пуснал сигнали за първите статии в ПИК и 24 часа от кампанията на ГЕРБ по отразяване на срещата от 28.08, към всеки един евродепутат по списъка в сайта на ЕП, Венецианската комисия, медии. Евроактив публикуваха нещо като моя статия в българския си сайт. Пуснал съм и мейлове до ЕНП и всички в ръководството й. На 31.08 получих отговор от ЕП, че нямат правомощия да направят нещо, но сигналът е препратен към LIBE.
  Но наистина масова кампания тия евродепутати да бъдат наказани странно никой не иска да подкрепи. БСП, 7/8, ДБ, хора от десницата масово казват "Ами, Меркел иска да се мълчи и нищо няма да стане." или не отговарят.

 44. 44 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2162 Неутрално

  До коментар [#27] от "lz2":Имаш ли данни от социологическо проучване за да потвърдиш написаното, или пак си плещиш едно към гьотере?
  —цитат от коментар 30 на tsyrvulan


  Всеки ден правя социологически изледвания! Движа се сред много и различни хора и чувам мненията им! По-вярно от това са само честните изследвания на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, които доказано познават всички резултати от всички ибори след 10.11.1989 година. Даже им дадоха голф-игрище за награда!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 45. 45 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2262 Весело

  Поредната статия в стил целият протест е в бяло. Те са млади и невинни. Верваме ви!
  —цитат от коментар 35 на balkantourist  До коментар [#35] от "balkantourist":

  Не бе, баджанак!
  "В бяло" е "Прани гащи"! И е млад и невинен! ;)

 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  Понеже днес рано тръгвам по задачи, от мен на изпроводяк един линк към нещо в СЕГА:
  https://segabg.com/category-video/premierut-zalozhnik

  Хубав ден. 🙂

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Чакай бе, какво общо има това дете с темата?..
  —цитат от коментар 42 на Norman Granz

  Има!Показва колко низко могат да паднат проруските метежници,какъв прогнил морал имат,та да намесят едно дете в опит да постигнат поставените от господаря им задачи.

 48. 48 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Новата опорка е видна - "ама що използвате детето"?
  Ами, виж сега, на мен детето никакъв проблем не ми е.
  Проблем имам с това, че докато за едни деца събираме капачки и есемеси, за други се препират милиони с цел осигуряване на охолен живот. И че препралите милионите са доста близки с гусин премиера.
  Проблем ми е и това, че родната прокуратура нещо хич не ще да задълбава по темата.

 49. 49 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Властта атакува протеста с отровен коктейл от фалшиви новини и пропаганда

  Всичко е точно обратното. Протестът атакува властта с отровен коктейл от фалшиви новини и пропаганда. Даже пишман ръководителите му се самоопределят като отровно трио.

 50. 50 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Новата опорка е видна - "ама що използвате детето"?Ами, виж сега, на мен детето никакъв проблем не ми е.Проблем имам с това, че докато за едни деца събираме капачки и есемеси, за други се препират милиони с цел осигуряване на охолен живот. И че препралите милионите са доста близки с гусин премиера. Проблем ми е и това, че родната прокуратура нещо хич не ще да задълбава по темата.
  —цитат от коментар 48 на Killing Joke


  Проблем е че си служите с лъжи. Проблем е че плюете по хората (дори по деца). Проблем ви е явно, че и прокуратурата в Барселона нещо не ви се връзва на лъжите.

 51. 51 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  До коментар [#15] от "Лопе де Вега":

  Парите се взимат от организаторите и пропагандната машина като този автор. Вие сте просто "полезни глу*аци" (по Ленин) и протестирате без пари защото както каза Божков - "ги движа нагоре надолу ама малко бавно реагират".

 52. 52 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  До коментар [#38] от "uvtest":

  Никой никога не е атакувал дете. Атакуват Борисов защо пере пари и издържа майката на детето в Барселона, което е на светлинни години разстояние като тема.
  И, да, това българският премиер да харчи такива пари от нищото и да ползва схеми за пране на пари е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и всеки гражданин има правото да иска истината и наказания.
  То така майка натовари две деца и отиде да гази, а вместо за терорист я обявиха за жертва заради децата в колата. Ако тях ги нямаше? Дай всяко престъпление да прикриваме, като водим деца и ревем да не ги атакуват тях.

 53. 53 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3126 Весело

  Текстът си е много верен. Срамно е, че представители на държавата, която владее всички властови лостове, използват и фалшиви новини. Толкова им е акълът. Да се надяваме, че на изборите, когато и да са те, гласуващите няма да са забравили.

 54. 54 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 504 Неутрално

  [quote#50:"Червен дисибар"][/quote]

  Браво, три опорки в един пост :)

 55. 55 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  До коментар [#52] от "атанас":

  Не е ли редно тези твърения да бъдат доказани?

 56. 56 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1668 Весело

  Има една поговорка-като се обърне колата, пътища много.
  Така, че в следващите дни можем да очакваме пълно изпразване на умнокресливата клоака- да се готвим за Дайнов, Слатински,Смилов,Владимирова,Спирова, подкастът, подХрастът-абе, гърченето няма да спре, докато не се изпразни цялото микробусче.
  И всичко това, за да не лъсне основната причина за триумфалния провал на фигуранти, маджоретки и техния отровен и умнокреслив антураж- пълна неадекватност и уникална некадърност.
  Които, както се оказва, не могат да бъдат преодоляни с никакви средства- дори с безкористната помощ на известни спонсори.
  Те са и основната причина за омразата на 7 и половина милиона (тоест, България без "народа" на Радев, който е на улиците и по съвместителство е и "парламентът на България) към диригентите и оркестрантите в тази рапсодия на абсурда- хората не искат и да помислят, че някой от триумфално провалилите се маргинали може по някакъв начин да се добере до властта.
  Да напомня - за някои от тях парламентът е вече 20-годишна мечта. За това време вече 10-15 формации възникнаха, влязоха в него, провалиха се, излязоха .
  Някои дори вече ги забравихме, други точат зъби отново за парламента.
  Може и да успеят...
  А тези все драпат...да стигнат един процент.
  За субсидии....
  Кадърност, сър!
  Толкова можем!

 57. 57 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Проблем ми е и това, че родната прокуратура нещо хич не ще да задълбава по темата.
  —цитат от коментар 48 на Killing Joke


  Що родната,нали испанската прокуратура разследваше този чутовен скандал.Нали вече година точите лиги ,с какви гръмки разкрития ще излезе тя и ,как това ще згромоляса диктатора.Май поредната напразна надежда?

 58. 58 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3175 Весело

  Ако ковчезите, бесилките, бомбичките и паветата са "метафора", какво да кажем за пишещия тези редова? Гротеска?И да, протестите са финансирани от мафията.
  —цитат от коментар 6 на Бубенце
  От коя мафия бре!?

 59. 59 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2311 Неутрално

  Значи властта се крепи на полицейския юмрук и нескопосаната пропаганда? По-точно протестът и окупациите се крепяха на полицейския юмрук. Пазеха ги като рохки яйца. Някой нещо да не ги провокира. Щом нямаше наблизо патрулки веднага се жалваха, че полицията ги е изоставила. Разгонването и арестуването на някои от протестиращите в по-късната вечер, обаче на 2 септември? Точно така. В по-късната вечер. Въпросните "протестиращи" нямаше как да се разгонят в по-ранните часове. Те бяха авангард на протеста. Неделима част от него. Щурмоваци, изкарани отпред. Плътно зад тях - сравнително нормални, жени, по-възрастни, че и деца сигурно. Как да влязат срещу мятащите взривни устройства и павета и да ги изтласкат? Това означаваше да се врежат в тълпите отзад. Което се целеше от отровното трио, Гошо Умното и Копейкин. Трябваше да издържат до по-късните часове, когато хората отзад оредеят и останат само щурмоваците. Така и се получи. Справиха се блестящо полицаите. Изчакаха ги, устояха и после за нула време ги разгониха. А Радев ги обвини, че като гледал по телевизията друго видял. Изложи се тогава Радев. Много. За пропагандата... Нали Божков в лично качество обеща на ортака на Корнелия Паунов да му изкара 10 000 пред парламента? каква пропаганда, какви пет лева? Че даже му харесало как ръководил дистанционно тълпата, въпреки че малко бавно реагирала.

 60. 60 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  До коментар [#55] от "atmanpg"

  Редно е наистина. Но Гешев не иска да ги разследва и за двата случая, които цитирам. Мицева я обявиха за жертва от МВР и я пуснаха, за Барселона и куп други неща около Бойко прокуратурата мълчи. Ако беше видяла, че Борисов е невинен, със сигурност би имало изявления, но странно просто май са прекратили разследването и даже не казват с какви мотиви.
  Та, когато прокуратурата работи за разследваните или създалите съмнение за престъпление, просто няма шанс и хората затова и са на улицата.

 61. 61 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Когато властта заделя пари да внушава масово лъжи, особено в предизборно време, когато финансира създаването на политически патерици и казионни организации да я рекламират и поддържат, подминавайки факта, че страната е най-бедната и най-корумпираната в ЕС, когато чрез идеологически внушения противопоставят населението за да го владеят, когато организират срещу заплащане тролове да атакуват всякакви опити в медийното пространство да се представя истината такава, каквато е, когато властта тъпо и упорито се прави, че не забелязва причината и следствието на процеси, кратко и ясно представени в картината с чекмеджетата, когато пресира хората с просташкият изказ на вожда и придворните слуги, когато непременно държи да не изпусне контрола върху изборите, с тази власт е свършено. Въпрос на време е. Но пътят до там ще е болезнен и мъчителен, така както е лечението на раково болен.

 62. 62 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Доста дребни гербави душици взеха по някой лев да тролстват и пускат фалшиви новини. 6-7 месеца хонорар до изборите - позор и за внуците. Как се познават? "Аз не съм гербаджия, аз съм само анти-дайбългарист!", "Аз не съм гербаджия, но не искам БСП да се върне на власт!".

 63. 63 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Айде стига с тоя "протест "!!! От сутрин до вечер, с извинение казано, "централни" телевизии ни занимават с халюцинациите на 20-на човека, някои от които с откровени психически проблеми- Дионисий Зарята например. На два пъти събраха 2- 3000 човека от цяла България и това ми било Народа?! Не, народа НЕ Е на "протеста "! Стига с лъжите, Инджов!!!

 64. 64 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 504 Неутрално

  [quote#57:"uvtest"][/quote]

  Щото част от замесените лица са нашенци.
  За надежди - аз надежди нямам. Има си реалности за тази работа. А това, което виждам, много ми напомня 1989 г. Просто се чудя колко от тези, дето сега славят Бойко, първи ще се пишат дисиденти и репресирани после :)

 65. 65 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 908 Разстроено

  Четейки коментарите под статията мога да посоча, че авторът зверски се е изложил, като е забравил да посочи армията от тролове, които са ангажирани да оплюват протеста и да възхваляват царуването на чекмеджетата. Мисля, че за последните два-три дни тези кърлежи са се утроили.

 66. 66 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  До коментар [#19] от "tsyrvulan":

  Е как да пропуснем шанса да се погаврим с умните и красивите, събрани тук ?. Ще ви издам една тайна - почти никой не чете целите статии тук щото са безумно наивистични, направо подигривка със разума. Прехвърляме заглавието и евентуално първите изречения на параграфите и отиваме на форума да се погаврим с някои убеден болшевик.

 67. 67 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Това правителство, начело с Борисов , отдавна е спряло да управлява, единствената му цел и философия е манипулация на обществото, за да краде безобезпокоявано. Но когато няма нищо градивно дълго време, неизбежно настъпва разруха. Единственият спасителен вариант, е Борисов и Гешев да си подадат оставките.

 68. 68 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#5] от "telqk":

  Осъден премиер, ако не се лъжа не само веднъж. Простата цинкова кофа и тя натам се е запътила.

  Eddie lives... somewhere in time!
 69. 69 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2715 Неутрално

  До коментар [#36] от "EU defender":

  Ако нямаше протест , нямаше да КЕСИШ тук от 6.30 :))) , а на 22.09 отново 150 000 ще изпратят "целувки" на гербавите . Иначе придържането към към 10 думи магически думи от цялата ПРОПАГАНДНА МАШИНА на властта е..... страх,слабост и слабоумие!! Не знам кой дава пари за :
  Путин -Протест
  Божков - протест
  комунизъм - протест
  метеж -протест
  цигани - протест
  Така нещата са кристално изчистени ...и няма междини НЕЩА ..
  Има собственик на чекмедже
  Охрана на чекмедже
  Пиар на чекмедже
  Директор на дирекция чекмедже
  Началник отдел чекмедже
  И тн

 70. 70 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  До коментар [#60] от "атанас":

  Нали полицията в Барселона разследва? А те не са подчинени на Гешев.
  Резултати някакви?

 71. 71 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2311 Неутрално

  И за идотското как 60 % подкрепяли протеста. Като зададеш въпрос подкрепяте ли протестите срещу корупцията 60% са даже малко. Но ако въпросът е подкрепяте ли преврата на Румен Радев срещу законната власт. Колко ще са процентите?

 72. 72 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  До коментар [#57] от "uvtest":

  Защото заради участието на българи по всички правила за юрисдикция испанците са пратили и на нашите да разследват тук и да върнат информация. А Дали каза, че Гешев дава информация за разследването на Борисов и му помага да прикрива следите си.

  Вече светна ли ти?

 73. 73 Профил на block
  block
  Рейтинг: 777 Неутрално

  [quote#8:"lz2"][/quote]

  ти нямаш бъдеще

 74. 74 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6005 Неутрално

  Е, както казват франсетата - a la guerre comme à la guerre (на война, като на война).

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 75. 75 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Инджов, същото левундерче сте от студентските ни години...

 76. 76 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 242 Любопитно

  Вече малцина вярват на правителството и неговите жълти пропагандни медии, доверието в баце е еднакво с това към недялко

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на ГЕРБ е равно на мафия
  ГЕРБ е равно на мафия
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Що родната,нали испанската прокуратура разследваше този чутовен скандал.Нали вече година точите лиги ,с какви гръмки разкрития ще излезе тя и ,как това ще згромоляса диктатора.Май поредната напразна надежда?
  —цитат от коментар 57 на uvtest


  Интересно що ли феновете на ГЕРБ толкова трескаво НЕ ги интересува как това семпло момиче е придобило тези къщи и бизнеси. Явно корупцията не ви интересува, стига да мирише на вашите хора, а?

 79. 79 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#30] от "tsyrvulan":

  Ако ГЕРБ остане на власт, при следващите избори ще докара нужните проценти. Пари имат, изградени структури за купуване на гласове и фалшифициране на резултати също.

  Eddie lives... somewhere in time!
 80. 80 Профил на ГЕРБ е равно на мафия
  ГЕРБ е равно на мафия
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Но ако въпросът е подкрепяте ли преврата на Румен Радев срещу законната власт. Колко ще са процентите?
  —цитат от коментар 71 на nik_77.


  И ... защо трябва да лъжеш хората, като задаваш въпроса си, гений?

  А, да, сетих се: защото вие не можете да кажете ЕДНО вярно нещо в тоя живот.

 81. 81 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3126 Весело

  До коментар [#71] от "nik_77.":

  Това ли е следващата опорка - социолозите не знаят как да задават правилни въпроси?
  Ей, бравос.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1381 Весело

  До коментар [#44] от "lz2":

  Не думай. Сега и социолог ли си! Ашколсун, машалла! Туй гербоидните-тролоиди всестранно надарени излязохте. Същински вундеркинди като гуруто си Бойка Банкянска. Аферим!

  Русогнилоча да плува и изгние.
 84. 84 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 724 Неутрално

  ...почти никой не чете целите статии тук ...
  —цитат от коментар 66 на m17


  Е, това не е тайна, вие троловете не мислите, не разсъждавате и не четете друго освен опорките си. Все пак ценно признание, това е противопоставяне на четящите срещу нечетящите. ;)

  Eddie lives... somewhere in time!
 85. 85 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1381 Весело

  До коментар [#56] от "Дон Кихот":

  Хубава поговорка. От сега хващай някой от многото пътища, щото гербавата каруца доста се наклони. Ориентирай се.

  Русогнилоча да плува и изгние.
 86. 86 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3126 Неутрално

  Любопитно ми е дали адв. Хаджигенов наистина ще даде под съд Караянчева, която прави всичко възможно /и постига успехи/ да си заслужи прозвището, дадено й лично от премиера и лепнало й като кожена ръкавица. Айде, че разни други представители на властта дрънкат глупости /даже не бих ги нарекъл и фалшиви новини/ някак си го разбирам - изпълняяват партийната повеля, но за председателя на парламента ми идва малко в повече.

 87. 87 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1103 Весело

  В знак на протест срещу фалшивите новини качвам запис от един монтиран разговор между Лукашенко и Путин.
  https://www.youtube.com/watch?v=OGbHWQZmXOs&feature=share

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Яко тролове понеделник сутрин!
  —цитат от коментар 29 на Clap


  Снощи обявиха, че е променен договор с Газпром при което България се решава от доходи за дребната сума от 150 милиона долара годишно или милиард и половина за целия срок на договора. Та те така те се обяснява днешната тролски активност.

  Eddie lives... somewhere in time!
 90. 90 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Понеже днес рано тръгвам по задачи, от мен на изпроводяк един линк към нещо в СЕГА:https://segabg.com/category-video/premierut-zalozhnik Хубав ден. 🙂
  —цитат от коментар 46 на Norman Granz


  Гърнец, болшевиките от Сега се позовават на Дневник, болшевиките от Дневник на Сега.

 91. 91 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 8 Неутрално

  От статията: "Най-пресният пример е злополучното твърдение на номиналната председателка на парламента Цвета Караянчева пред bTV, че мафията и олигарсите зад граница финансират "Отровното трио" и протестите."

  Г-жа Караянчева може би ще загуби делото конкретно срещу "Отровното трио", но е факт че г-н Божков в самото начало на протестите беше много активен във Фейсбук и не криеше ангажираността си с протестите, включително финансова. Имаше и засечени разговори публикувани от ДАНС с конкретни хора в България.

  Разбира се ако се стигне до съд, първо г-н Божков няма да се яви или просто ще каже, че е писал между другото нещата във Фейсбук, но никога не е действал.

  Така че да се надува гайдата, че има "фалшива новина" е най-малкото не на място, както и статия като цяло се опитва да направи от мишката слон, по мое мнение.

 92. 92 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#41] от "atmanpg":

  Въпрос на усещане както казваше пълничкото лиле!

 93. 93 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 880 Неутрално

  За нас "истината" е философски въпрос! Важни са фактите: първо, Валери Симеонов предложи и беше приет на първо четене закон за абсолютна десет годишна давност за неплатежоспособните длъжници; второ,Валери Симеонов предложи закон целящ ограничаване и постепенно ликвидиране на хазарта в България чрез увеличаване на лицензионната такса; трето, беше предявено искане за стотици милиони неплатени данъци към Васил Божков, в резултат, на което той забегна в ОАЕ И, И... се започна със записите направени абсолютно незаконно, тиражирани във всички мас медии; четвърто,установиха се връзки с италианската мафия на някои български бизнесмени и импорт на големи количества отпадъци; пето установи се, че големи количества опасни отпадъци са заровени незаконно в Северна България; пето, главният прокурор Гешев започна акция срещу тези "бизнесмени", наречени от него олигарси, като следата водеше към президенството; шесто, след разследването в президенството, Радев излезе с високо вдигнат над главата юмрук и призова няколко десетки събрали се предварително "протестиращи" да изгонят мафията и олигарсите от управлението и оставка на Борисов и Гешев. Вече близо 70 дни в София вилнеят бандите на " протестиращите", които си позволяват абсолютно безнаказано да окупират възлови кръстовище и улици, да мърсят, да съсипват държавна и общинска собственост, да тероризират с обидни реплики от рода на "МЪРЛА! МЪРЛА! МЪРЛА!", да трошат автомобили, да нахлуват във вътрешното пространство на частен автомобил с риск да заразят семейство с деца в колата, ковчези, бесилки, черни чували, яйца, домати и РИБА! ЗУРЛИ, ТЪПАНИ И БУТИЛКИ С УРИНА, БОМБИЧКИ,ПИРАТКИ, КАМЪНИ .... Аз не мога да си позволя повече от 7 дни отпуска годишно! Кой, с какви средства финансира близо 70 дни "протестиращите". Изглежда им е на кяр да "протестират" и безчинстват по улиците вместо да ходят на работа и си изкарват честно хляба.

 94. 94 Профил на gpb42643987
  gpb42643987
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Щом се адвокатства на най-изявеният производител на фалшиви новини Бабикян е напълно ясно що за пропаганда от фалшиви новини е налегнала Дневник. Докато този екземпляр е начело на "протесттите" и "въстанията" с всяко свое обаждане или показване резултатът ще се превръща във все по-плачевен. Да се пита човек колко малоумни са тези, които се хващат на подобни наглеци, защото и другите двама са от същото ДС котило и колко ниско може да падне достойнството им - този факт не е фалшива новина! Да не говорим за жълтите медии, които лансирайки "триото" фактически работят против нормалните хора, които пък вече са напълно отвратени от случващото сред "въстаниците" и техния скрит водач - Резидентът на Кремъл.

 95. 95 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#23] от "4ort":

  И единствената страна в ЕС с етническа партия в мешерето.

 96. 96 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4992 Неутрално

  До коментар [#47] от "uvtest":

  Според мен тоя не те разбра за кое дете говориш. Той си мисли за "детето на Борисов" в Барселона. Нали това е сега новата тема.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 97. 97 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 301 Неутрално

  "Но най-многобройни на улицата и площада продължават да бъдат младите на възраст 18-30 години."

  Бяха, Бяха - минало време.

  Но младите все повече се отдръпват, остават само старите комуноиди.

 98. 98 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3126 Любопитно

  До коментар [#91] от "M M":

  Председател на парламент не може да твърди публично нещо, което не може желязно да докаже в съда, а тя го прави. Айде опозиция, организатори на протест, че даже и някой депутат /те си лъжат по занятие/ - някак си по мога да го приема, но за Караянчева - твърдо не. Да я съдят пекинската патица.
  Успешен ден на всички, да работим.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK