Критикът се превърна в скъп гост: Марешки и танцът му с прокуратурата

В края на август лидерът на "Воля" се оказа сред ВИП гостите на Националното съвещание на прокуратурата в правителствената резиденция в Бояна.

© Цветелина Белутова, Капитал

В края на август лидерът на "Воля" се оказа сред ВИП гостите на Националното съвещание на прокуратурата в правителствената резиденция в Бояна.марешки
Текстът е препубликуван от "Свободна Европа".


Възможно ли е прокуратурата от години да наблюдава съдебно дело за изнудване и разследване за организирана престъпна група срещу политически лидер и зам.-председател на парламента и в същото време да го покани като почетен гост на националното си съвещание? Когато политикът се казва Веселин Марешки, реалността е точно такава.


Реалността включва още противоречия - първо да си остър критик на държавното обвинение, а след това да го подкрепяш в публичните си изяви. Противоречията са неизменна част и от политическото поведение на Веселин Марешки.
Известният с успешния си бизнес с лекарства и горива лидер на "Воля" през последните седмици зае централна роля в политическите събития в страната. След като няколко пъти се зарече да не подкрепи управляващите, именно той осигури на 2 септември 10 подписа от свои депутати, за да могат ГЕРБ и коалиционните им партньори от "Обединени патриоти" да съберат 120 подписа и да внесат проекта за нова конституция в парламента.


Така правителството на Бойко Борисов продължи да управлява, тъй като премиерът си беше поставил като условие за оставане във властта точно разглеждането на проекта за нов основен закон от депутатите.


Какво може да се крие зад подобно поведение?


В края на август лидерът на "Воля" се оказа сред ВИП гостите на Националното съвещание на прокуратурата в правителствената резиденция в Бояна.


Марешки седеше редом до тогавашния правосъден министър и един от авторите на конституционните промени Данаил Кирилов, вътрешния министър Христо Терзийски и бившия главен прокурор Никола Филчев.


Марешки седеше редом до тогавашния правосъден министър и един от авторите на конституционните промени Данаил Кирилов, вътрешния министър Христо Терзийски и бившия главен прокурор Никола Филчев.

© Цветелина Белутова, Капитал

Марешки седеше редом до тогавашния правосъден министър и един от авторите на конституционните промени Данаил Кирилов, вътрешния министър Христо Терзийски и бившия главен прокурор Никола Филчев.


Прокурори коментираха неофициално пред "Свободна Европа", че присъствието на подобно събитие на политик, който едновременно е подсъдим и обвиняем, не просто изглежда неприемливо в очите на редовите обвинители, но и изпраща недвусмислен сигнал към свидетелите по делата срещу него.


Отношенията между зам.-председателя на парламента и ръководството на държавното обвинение обаче невинаги са изглеждали толкова гладки. В самото начало на мандата на 44-ото Народно събрание през 2017 г. тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Марешки заради разследване за изнудване и нелоялни търговски практики. Година по-късно, през 2018 г., лидерът на "Воля" отново беше под прицела на прокуратурата - този път с прецизирано обвинение за участие в организирана престъпна група (ОПГ) за изнудване на аптекари.


Междувременно от края на 2015 г. той стана подсъдим по дело за изнудване за недвижим имот във Варна. По него беше привлечен към наказателна отговорност и за нападение над бившия местен общински съветник и настоящ лидер на проруската партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Това обвинение обаче впоследствие отпадна заради изтекла давност.


Как се разви разследването за ОПГ?


Ходът на разследването за организирана престъпна група срещу Марешки през последните три години е доста променлив, но към настоящия момент липсва публична информация на какъв етап се намира досъдебното производство.


Това дело е образувано по материали от другото разследване за изнудване, което предстои да бъде разгледано на втора инстанция от Варненския апелативен съд. Първоначално и двата случая се наблюдават от Виолета Радева от Окръжната прокуратура в морския град. Впоследствие тя обаче стига до извода, че по второто производство има данни за престъпна група и праща случая по компетентност в Специализираната прокуратура в София.


Там материалите преседяват до края на 2016 г., когато колегите на Радева прекратяват разследването. Това решение обаче е отменено от Апелативната специализирана прокуратура и делото е върнато за доразследване обратно във Варна. Там Радева отново анализира доказателствата и повторно го праща в спецпрокуратурата с мнение, че те уличават Марешки и съпартийците му Кръстина Таскова и Пламен Христов в участие в престъпна група за изнудване.


Така се стигна и до повдигането на обвинения срещу тримата депутати от "Воля" през 2017 г. и прецизирането им година по-късно. Тогава Марешки се обяви за жертва на политическа репресия. От края на 2018 г. досега разследващите не са давали актуална информация за хода на това производство.


"Това дело, разбира се, е приоритетно за прокуратурата като всички дела, които се водят срещу лица с имунитет. Прокуратурата няма намерение да протака разследването, каквото твърдение вече чух от името на г-н Марешки, защото за нас е важно максимално бързо да съберем доказателствата и да предадем лицето на съд", обяви пред медиите в средата на юли 2017 г. тогавашният говорител на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя каза още, че са разпитани много аптекари, които "конкретно, категорично и безпротиворечиво" описват как са били изнудвани.


"Свободна Европа" отправи няколко официални въпроса до пресцентъра на прокуратурата - дали по случая вече има готов обвинителен акт, дали разследването е спряно или прекратено, както и дали по него има нови обвиняеми. Отговори не бяха изпратени. Нееднократно опитахме да се свържем и със самия Веселин Марешки по телефона, но той или не отговаряше на позвъняванията, или с номера му не можеше да бъде осъществена връзка.


Глоба за близо половин милион падна във ВАС


Въпросното разследване за организирана престъпна група става повод за образуване и на преписка в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) срещу свързаната с лидера на "Воля" фирма "Фармнет".


През юни 2017 г. на дружеството е наложена глоба за близо половина милион лева за нелоялна конкуренция. Като основания за санкцията са ползвани показанията на няколко свидетели по делото за престъпна група, които твърдят, че са принуждавани да купуват лекарства от Марешки, защото той и хората му в противен случай ще открият аптеки близо до техните и ще ликвидират бизнеса им.


"Фармнет" обжалва и през юли тази година окончателно печели делото срещу КЗК пред Върховния административен съд (ВАС) като начело на разгледалия го състав е лично председателят на съда Георги Чолаков. Сред основните мотиви за решението на ВАС е обстоятелството, че комисията не е събрала сама доказателства срещу "Фармнет", а е ползвала показанията от прокурорското разследване, без да провери тяхната достоверност.


Така към момента, от една страна, не е ясно дали досъдебното производство за участие в престъпна група за изнудване срещу Марешки е активно, свързаната с него фирма вече е оневинена за нелоялна конкуренция, а от друга - политикът се радва на ВИП покани от главния прокурор Иван Гешев. Въпреки че срещу лидера на "Воля" все още има висящ съдебен процес. На фона на всички тези събития самият Веселин Марешки вече не критикува държавното обвинение за политически поръчки, както го правеше преди четири години.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  Марешки е просто паразит, подобен на Бареков или Волен. Такива виреят само в модела #КОЙ

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 2. 2 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1458 Гневно

  Казах ли #оставка веднага!

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1862 Разстроено

  Малко са хората, които притежават "таланта" да ми станат органично противни, но този определено е сред "най- талантливите" в това отношение!!!
  ГНУС!!!

 4. 4 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Колко скъп е този гост? За какви суми говорим?

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4490 Неутрално

  "Фармнет" обжалва и през юли тази година окончателно печели делото срещу КЗК пред Върховния административен съд (ВАС) като начело на разгледалия го състав е лично председателят на съда Георги Чолаков. Сред основните мотиви за решението на ВАС е обстоятелството, че комисията не е събрала сама доказателства срещу "Фармнет", а е ползвала показанията от прокурорското разследване без да провери тяхната достоверност."?!  Баси и мотивите на ВАС! Трагикомични!
  Случая добре си го спомням, дори познавам двама от собствениците на изнудваните аптеки. Всички изнудвани собственоръчно бяха написали и изложили обстоятелствата по тези изнудвания, схемите, примери за ценова война и дъмпинг, физически заплахи и т.н., но това явно се били "приказки под шипковия храст" лично за председателя на ВАС Г. Чал.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4490 Неутрално

  До коментар [#4] от "Калник":

  Питай съда?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 7. 7 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  Малко са хората, които притежават "таланта" да ми станат органично противни, но този определено е сред "най- талантливите" в това отношение!!!ГНУС!!!
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  Тези който харесват Марешки се учудват на такива които неГо,и обратното!Това отличава человеците от овцете!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 8. 8 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Не купувам от Марешки.
  Не купувайте и вие.
  #ОСТАВКА.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 9. 9 Профил на nkk81
  nkk81
  Рейтинг: 163 Неутрално

  До коментар [#8] от "BG Territory":

  +1

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4470 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Сезирай каскета! Явно Марешки е скъп гост на Каскет Гешев!

 12. 12 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1458 Любопитно

  Кога ще прочетем в Дневник разследване за др. Нинова или за др. Радев? Въпросът е риторичен!
  —цитат от коментар 10 на balkantourist


  Понеже никога не са писали за г-жа Лъжа и фатмака може би? Айде гербавите тролове, у лево!

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 13. 13 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Марешки е просто паразит, подобен на Бареков или Волен. Такива виреят само в модела #КОЙ
  —цитат от коментар 1 на danvan

  Не точно. Бареков е един обикновен надут балон, дребен нищожен скункс.
  Марешки е стара доста габаритна кремълска пералня, напомпана отдавна с много капитал.
  Иначе, ментално и двамата са еднакви паразити и на еднакво ниско интелектуално ниво.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 14. 15 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1862 Весело

  До коментар [#7] от "АмброзСП":

  Разликата между человеците и овцете е способността да МИСЛЯТ самостоятелно и критично!!!
  Всеки мислещ човек може да стигне сам до извода за какъв точно субект става дума!!!

 15. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4490 Весело

  До коментар [#13] от "virtual brain":

  Не е кремълска, а тимаджийска...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 16. 17 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 173 Весело

  Че кога Марешки е бил критик на ГешеФФ? Някой, нещо ЛИНК да даде? Марешки играе ролята на мюре за патки.

  *ПЦК-Проста Цинкова Кофа. Просто кофа.
 17. 18 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1336 Гневно

  По-голямо мафиотско сборище от това национално съвещание на Д(П)С-прокуратурата и ВИП гостите и - здраве му кажи!
  Само главният дон от Росенец и матрьошката му от хотел Берлин липсват. 👊

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 18. 19 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4467 Любопитно

  Статията е много добра, поздравления на автора.

  Става ясно, защо протестиращите искат и оставката на Каскета Гешев, а не само на Боко Тиквата.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 19. 20 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1336 Весело

  До коментар [#13] от "virtual brain":Не е кремълска, а тимаджийска...
  —цитат от коментар 16 на hamiltonf

  Е да, не е п..чка, а п..тка.
  И вижда в Русия по-добър защитник от НАТО по вътрешно лично убеждение. 😫

  https://clubz.bg/87918-ivan_kostov_bsp_ataka_mareshki_i_dogan_sa_po_opasni_ot_rusofilite

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 20. 21 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 173 Неутрално

  Между другото, онзи ден мярнах в партийната телевизия на ОПГерб Антон Тодоров беше поканил шефа на партийния им вестник, нИдялкУ като гост. Бързо минах на друг канал, щото не бих понесъл миризмата на крайпътна тоалетна.

  *ПЦК-Проста Цинкова Кофа. Просто кофа.
 21. 22 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Решението за следващото управление на България е взето. Изборите се печелят от ГЕРБ. На второ място БСП. На трето Слави Трифонов. На четвърто ДПС. Управляващата формация ще е горепосочената, без БСП. Варианта е разработен предварително на база резултатите от изборите в БСП за техен лидер, преминали тези дни. Имало е вариант при друго развитие на тези избори. Другият вариант е бил възложен на Георги Гергов, но се оказал неуспешен, независимо от големите финансови инжекции, които властта му набила, за да купи вътрешните избори в БСП. От вчера е подадена команда към всички придворни медии и тролове да преминат към масово очерняне на всяка опозиция, свързана с протестите и превземане/ликвидиране на свързаните медии с опозицията. "Информационно обслужване", което обработва крайните изборни резултати е инструктирано за масово рязане на резултатите на потенциално опасните партии, особено на Демократична България. Организацията по цялата дейност е възложена на някакъв депутат от ГЕРБ, бившо полицейско началство на Русенска област. Троловете се организират от сина на някакъв шеф на нещо си, което отговаряло за някакво "Електронно управление". Синчето му било съветник на Цвачка по проблемите на същото това нещо, наричано Електронно управление, а сега било високоплатени експертче в "Информационно....". Нареждането към троловете е агресивно атакуване на форумното пространство на "Дневник", "Капитал", "Фрог нюз" основно.
  Това, горепосоченото е решено след предишното категорично решение - в никакъв случай да се подава оставка. Решенията се вземат в Сараите. Програмата на Сараите е разчетена за следващите 10 години.

 22. 23 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  Прокуратурата го държи Марешки на каишка: ту я отпуска, ту я пристяга около шията му. И той реагира според ситуацията. Въпросът е кой командва прокуратурата и направлява движенията ѝ с каишката? Борисов? Пеевски? Библиотекаро-сарайското свърталище? Монтерей-Амстердамь? Осемте джуджета? Трите прасета?

 23. 24 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  В България всичко е възможно!

 24. 25 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  Малко са хората, които притежават "таланта" да ми станат органично противни, но този определено е сред "най- талантливите" в това отношение!!!ГНУС!!!
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  Аз мъчно бих изброил и 5 имена от управляващите и от сегашното НС, които не са ми противни. И който да не е пу--а, не зависимо кърджалийска, или от друг град.

 25. 26 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  Гербавите нс този крепят управлението, докато разпродават България

 26. 27 Профил на #ОСТАВКА
  #ОСТАВКА
  Рейтинг: 2387 Неутрално
 27. 28 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  До коментар [#10] от "balkantourist":

  Въпросът е глупав! И не е по темата.

 28. 29 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5455 Неутрално

  От статията става ясно с какво са го стиснали за "кайсийките" ГЕРБ и защо Магарешки е патерица в най-важните моменти за ГЕРБ в НС

 29. 30 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  До коментар [#10] от "balkantourist":

  Когато такова се случи. Питай Каскета...

 30. 31 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  До коментар [#22] от "Анти Шишковци":

  Въпросният депутат, бивше русенско ченге, се казва ПЛАМЕН НУНЕВ. Само уточнявам.

 31. 32 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  Марешки се отличава с голямо двуличие. Вероятно престъпленията, за които го обвиняват са доказуеми и той е принуден да изпълнява нарежданията на Борисов. Изключително бе остра реакцията му срещу президента Радев, който заяви, че управляващите и някои депутати са мутри.

 32. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7930 Неутрално

  Краставите магарета се подушват през девет баира.

 33. 34 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Ми покани ли го, да следят врага отблизо.

  Какво точно е разкрил Митов? Че не става ясно.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 34. 35 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 2460 Любопитно

  Понеже всеки политик е и закононарушител, ролята на прокуратура и съд е много голяма. Ако са си на място, политиците ще са в затвора. Ако не, ставаме "прокурорска република".
  Републиканско ли е главният шеф на републиката - главният прокурор, да посочва следващия главен шеф?

 35. 36 Профил на Димитрова
  Димитрова
  Рейтинг: 295 Неутрално

  До коментар [#16] от "hamiltonf":

  Аз пък мисля, че е украинска. Той пере парите на мафията там от време оно.

 36. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  До коментар [#10] от "balkantourist":

  Като пуснат тема за Нинова- пиши за Нинова каквото прецениш.
  Ни когато става дума за Марешки- недей всяка втора дума да ти е Нинова и Радев....
  Ще се с гърчите от злоба!

 37. 38 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#7] от "АмброзСП":Разликата между человеците и овцете е способността да МИСЛЯТ самостоятелно и критично!!!Всеки мислещ човек може да стигне сам до извода за какъв точно субект става дума!!!
  —цитат от коментар 15 на selqnin


  Да съм написал нещо различно?

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 38. 39 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Карабастунчето сега ще дойде да обясни тези зависимости... всичко е точно...

  #оставкабе

 39. 40 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4036 Весело

  Това , което наистина впечетлява в коалицията , е невероятното съвпадение на качеството по всички " качества " ... у всички там !

 40. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 42 Профил на KYULC
  KYULC
  Рейтинг: 145 Неутрално

  в аптеките му няма посттерменали (пример:областен град:на 100 м. един от друг е марешки и магазинче за зеленчук:в магазинчето от години с посттерминал и услугата е и за 10 стотинки>бг е >шизофренен кошмар

 42. 43 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Внимателно разгледайте снимката. Най- важният човек на нея е евродепутата от ДПС Илхам Кючюк. Той е от малкото хора в движението с директен достъп до Доган. Тук е като пратеник на Доган и Пеевски да надзирава събитието.

 43. 44 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#42] от "KYULC":

  И на бензиностанциите му е така. За да няма проследяване. Парите кеш винаги се крият.

 44. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 46 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Ама аптекаря не е луд! Луди са онези дето гласуваха за този паразит и му дадоха възможност да определя правилата по които ние всички да живеем!

  Тъжна съдба имаме....ето това ни е елитът.....

 46. 47 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Днес в 15 ч. Варненският апелативен съд осъди
  лидера на "Воля" Веселин Марешки на 4 години затвор за
  изнудване и рекет.
  Медийните мисирки мълчат?
  #111място

  http://dobrich.media/осъдиха-марешки-на-4-г-затвор-съучастн/?fbclid=IwAR2R4t_D3rFrutwYAEUDTGcSUfUaGIM-PGw6DJ137eYmXTrPMH9oaXfg5Xs

 47. 48 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Този е изпечен лъжец какъвто е и Тиквата. Всички агенти на Руската империя са еднакво вредни за България, но магарешки е и особено нагъл.

 48. 49 Профил на iq146
  iq146
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Задължително НОВА КОНСТИТУЦИЯ! Със съда на Лозан Панов България ще си остане буксуз...

 49. 50 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 849 Неутрално

  45:"val1320"Най ме кефят миекащите депутати на Марешки :) Чудя се само като е такава фурнаджийска лопата като политик,какъв ли бизнесмен е?!

  написа дървеният шоп

 50. 51 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2100 Весело

  До коментар [#45] от "val1320":"Чудя се само като е такава фурнаджийска лопата като политик,какъв ли бизнесмен е?!"

  Ефективно Осъден на 4 г.(четири г.)затвор!

  http://dobrich.media/осъдиха-марешки-на-4-г-затвор-съучастн/?fbclid=IwAR2R4t_D3rFrutwYAEUDTGcSUfUaGIM-PGw6DJ137eYmXTrPMH9oaXfg5Xs

 51. 52 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1146 Весело
 52. 53 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1714 Весело

  До коментар [#12] от "danvan":

  Бе те и против КТБ и Василев писаха и против ченалова...
  Ама това преди да "станат борци против тиранията" нещо да добавиш (научи ли граматиката?)?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 53. 54 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Задължително НОВА КОНСТИТУЦИЯ! Със съда на Лозан Панов България ще си остане буксуз...
  —цитат от коментар 49 на iq146


  Като образован гербер, естествено не можеш да правиш разлика между ВКС и ВАС.
  Важното е да лаеш срещу Лозан Панов, без значение за какво.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 54. 55 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Неясно за мен остана как така този екземпляр успя да излъже толкова хора (или определени хора) та се намести в парламента. Не знам иначе кой би му имал доверие. Ще бъде забравен от тук нататък, но достатъчно поразии нанесе.
  Пък и излъчването му е едно такова..... невдъхващо доверие, нечистоплътно, подло...

 55. 56 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  До коментар [#22] от "Анти Шишковци":

  Искаш да кажеш, че БСП е наистина опозиция? Както и Демократична България. Но удобната е БСП, която реално не се противопоставя на руските енергийни проекти, и на данък Русия. Т.е. УДОБНАТА ОПОЗИЦИЯ!

 56. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  Неясно за мен остана как така този екземпляр успя да излъже толкова хора (или определени хора) та се намести в парламента. Не знам иначе кой би му имал доверие. Ще бъде забравен от тук нататък, но достатъчно поразии нанесе. Пък и излъчването му е едно такова..... невдъхващо доверие, нечистоплътно, подло...
  —цитат от коментар 55 на papunqk


  Много просто, пусна малко евтин бензин.
  А ясно ли ти е как със Слави Трифонов ще излъже толкова много гласоподаватели (10%)?
  Ами това са неща, които могат да се случат само в България. В която живеят българи. Масовият гласоподавател гласува за тарикати, мошеници. Като Марешки, Бойко Борисов, Доган, Тома Биков. Спирам дотук, защото тролчетата ще завалят с минусите.

 57. 58 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  До коментар [#16] от "hamiltonf":


  "Не е кремълска, а тимаджийска..."

  Те ТИМ се командват от Хонолулу....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK