Борисов, Биков и ГЕРБ в челен сблъсък с медиите по света

Независимо как ще се развият събитията в България, тя вече се намира на световната новинарска карта.

© Spiegel.de

Независимо как ще се развият събитията в България, тя вече се намира на световната новинарска карта.Български олигарси, укриващи се в Дубай и Белград, плащат на финансираната от държавния бюджет германска медийна корпорация "Дойче веле" (ДВ), която има телевизия, радио и сайт за чужбина. Така, докато канцлерът Меркел, управляващите ХДС/ХСС, фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел", както и Европейската народна партия продължават да подкрепят "системата Борисов", забогатели по съмнителен начин български бизнесмени дават пари на издържаната от същата германска държава медия да клевети властта в България. Всеки ден българската редакция на ДВ публикува статии за уж корумпираното управление на ГЕРБ, несъществуващо потъпкване на върховенството на закона с участие на прокуратурата и, видите ли, някакъв маньовър с проекта за нова конституция, който целял да обезсмисли антиправителствените протести..."


Това, разбира се, е измислен абсурден сюжет; той не е публикуван в сайта ПИК, нито е съчинен от депутата от ГЕРБ Тома Биков. Но защо пък по-слабо запознатият с медийно-политическите реалности читател да не повярва в подобна


налудничава дезинформация, ако е по-податлив на пропагандата на ГЕРБ?
Тя и без това се опитва да вади вода от девет кладенци, за да освети някакъв "заговор" срещу управляващите. Немалко българи имат представа как сенчести бизнесмени "оправят" не една и две медии в родината. Колко му е същото да става и в Германия, макар че страната е известна с високата степен на редакционна независимост на медиите си - нали в крайна сметка живеем в "общ" европейски дом?


Самият Биков обяви бомбастично по БНТ в петък, че това, което се разиграва в европейската преса, са директно платени публикации от българи. Той обаче не можа да посочи кои медии и статии има предвид: "Понеже нямам доказателства, няма как да кажа конкретна публикация, но една немалка част от тях са си поръчки". И за да е уж по-конкретен, продължи с разсъжденията си в национален ефир: "Европейските медии между другото също вземат пари". Без да конкретизира, той рече: "Ехее, колко хора, които поръчват в България, не е толкова скъпо. Не мога да казвам имена".


Думите на Биков може и да са чиста проба пропаганда, но нищо чудно той да си вярва, защото дава какво ли не от себе си, за да легитимира убедено управлението на Борисов. Преди години обаче в битността си на журналист и ангажиран с десни опозиционни проекти яростно критикуваше и разобличаваше системата. Той е автор на прословутата статия "Карикатура на диктатор", публикувана през 2012 г. в "Офнюз". Най-вероятно депутатът от ГЕРБ разсъждава в домашно-махленския стил "Нахранете медиите!", пасващ много добре на манталитета на българските управляващи да бъдат патрони на послушните медии. Този манталитет се развихри с пълна сила при трите мандата на ГЕРБ, когато


министрите раздаваха почти безконтролно пари на правилните медии


за популяризиране на европроектите, а кметовете - за "медийно обслужване" на общините.


Освен това Биков е отколешен специалист по разобличаване на "платените публикации" срещу Борисов и ГЕРБ. През зимата той "разкри" схемата, по която се били появили критичните статии по повод на свързваната с Борисов къща в Барселона в каталунското издание "Ел Периодико". Тогава депутатът от правителствената партия каза по "Нова телевизия", че "БОЕЦ" e eднa oргaнизaция oт двaмa души, кoятo ce финaнcирa oт Цвeтaн Вacилeв. Купувaт eднa cтрaницa в eдин иcпaнcки вecтник, близък дo ceпaрaтиcти в Бaрceлoнa, c oпрeдeлeни връзки c руcки cлужби, зaвъртa ce тaм... И пoнeжe ниe тук cмe мaлкo eмoциoнaлни, кoгaтo чужд вecтник... Вeднaгa в бългaрcкaтa прeca ce зaпoчвaт eдни зaглaвия. A caмaтa иcпaнcкa прoкурaтурa oткaзвa кoмeнтaр. Тoвa oбaчe нямa знaчeниe. Вaжнoтo e, чe гo пишe в някaкъв иcпaнcки вecтник" (цитатът е по сайта "Факти").


Сега управляващите в София и пропагандистите им не могат да проумеят как в рамките само на два месеца незаобиколими фактори за формиране на международното обществено мнение като Европейският парламент и редица медии от Стария континент, но и задокеански започнаха да следят редовно и критично политическата криза в България. В ЕП вече една комисия и една подкомисия се занимаваха доста подробно със случващото се у нас, а на 5 октомври Европейският парламент ще обсъди на пленарно заседание върховенството на закона в страната. Преди това евродепутатите трябва да получат отговори на почти 30 въпроса от Борисов, Гешев и други институции за къщата в Барселона, "ония" записи и снимки, заплахите за медийната свобода, полицейското насилие срещу мирно протестиращи граждани и др. "В демократичната история на България това е безпрецедентен дебат", написа в туитър евродепутатът от БСП Елена Йончева, един от неговите инициатори.


Същевременно


медии от световна величина започнаха да отразяват все по-настойчиво протестите и конвулсиите на властта


в България. Така те затварят веригата на формиралата се за кратко време сериозна критична публичност срещу властта. Други звена на веригата са: протестиращите вече над 70 дни хиляди предимно млади и добре образовани хора с искания за "Оставка", "Предсрочни избори" и разследване на Борисов и Гешев; набъбващите разнородни анти-ГЕРБ сфери в социалните медии; традиционно критичните към управлението не много на брой, но все по-чуваеми български медии. Без да има някакво координиране между тези фактори, резултатът от дейността им в професионален и граждански план е вече устойчивата тенденция между 60% и две трети от българите да подкрепят исканията на протеста.


Антиправителствените протести в България са отразявани от грандове и оригинални гласове в журналистиката като американския "Ню Йорк Таймс", британските "Гардиън", "Индипендънт", "Файненшъл Таймс", немските "Шпигел", "Велт", "Цайт", "Тац", телевизии като "Евронюз", "Дойче веле" и руската РТ, специализирани в европейската проблематика сайтове - "Политико", "ИЮ Обзървър", "Евроактив", и много други. От техните репортажи и анализи политиците, бизнесмените , обществениците, останалите журналисти и обикновените граждани научават много нови неща за управляваната вече над 10 години от ГЕРБ страна.


Показателни са следните заглавия, подзаглавия и цитати от случайно подбрани статии:


"Бойко Борисов е десен популист, затънал в корупционни скандали";


"Масовите протести имат за цел да "си върнат България" от правителството на Бойко Борисов - и всичко започна с едно знаме", "Не бъди сляпа, Европа, и не мълчи"; "Системата Борисов превърна България в най-бедната страна в ЕС и най-бързо обезлюдяващата се в света"; "Голямото лицемерие: От седмици хората в България протестират срещу правителството. То се противопоставя брутално. На хората им липсва натиск от Брюксел".


Ясен знак, че журналистите в Европа са взели на мушка управлението на Борисов, e един на пръв поглед по-второстепенен факт. Става въпрос за постепенно нарастващия интерес по темата и в немските регионални медии. Тяхното осведомяване има голямо значение за формирането на общественото мнение в Германия и действията на политическия й елит.


Една статия в "Райнпфалц" синтезира по много точен начин същността на ситуацията в България. "След двумесечни предимно мирни протести, България явно e на прага на втора вълна от промени. Първите, които бяха преди 30 години, пометоха комунистическата диктатура, но до истинска демокрация така и не се стигна." И още: "Макар че страната членува в ЕС от вече цели 13 години, съществен демократичен напредък не бе постигнат. Тъкмо обратното:


мафиотската система от корумпирани управляващи и близки до властта олигарси,


възникнала по времето на "дивата приватизация" през 1990-те години, бе допълнително циментирана" (Цитатите са по БГНЕС).


Масло в огъня на протеста наля и публикуваното преди десетина дни разследване на водещото германско списание "Шпигел", направено с участието на българския журналист Димитър Ганев, под заглавие "Как българският премиер Борисов се превърна в слуга на Ердоган". В него се описва ролята на Борисов, тогавашния главен прокурор Цацаров, МВР и спецслужбите в помощ на турския режим при преследване на опозиционери и по-конкретно "случая Бююк".


Явно интересът в Германия към политическата криза в България е голям, защото и германчетата вече могат да се информират за нея. В началото на август обществената ZDF - най-гледаната немска телевизия през 2019 г., разказва по подходящ начин в рубриката си "Новини за деца" защо хората в България искат оставката на правителството и как корупцията разяжда държавата. Същевременно "демонстрантите смятат, че съдилищата помагат на корумпираните политици, вместо да ги контролират. Затова протестиращите настояват и за реформа на съдебната система".


Интересно, дали пропагандистите на ГЕРБ биха обявили и това детско предаване за платено от българи?
Подчертаният интерес на европейските и други чуждестранни медии към антиправителствените протести в България в общи линии закъсня. Дълго време за тях управлението на ГЕРБ - с проевропейска фасада, но базирано на олигархични обвързаности и политически клиентелизъм, не представляваше особен интерес.


Епизодични силни публикации за съмнителното минало на Борисов,


станал от пожарникар и охранител последователно главен секретар на МВР, кмет на столицата и премиер, не успяваха да навредят сериозно на имиджа му. За европейските и задокеанските журналисти Борисов беше по-скоро колоритна фигура - широкоплещест мъжага, който управлява в народняшки стил, опитва се да въведе ред в най-бедната и корумпирана страна в ЕС, предан е на Меркел по линия на ЕНП и слуша "началниците" в Брюксел.


Цяло десетилетие - с изключение на "протестната" 2013 г., грандовете на световната журналистика не забелязваха България. Въпреки корупцията и потъпкването на принципите на правовата държава, редовно констатирани в бюрократичния мониторинг на ЕС, въпреки че от 2009 г. до днес страната се срина от 68-о на 111-о място по свобода на медиите според "Репортери без граници". Причината - тя е твърде малка, без свое лоби в чужбина и послушна, за разлика от източноевропейските хулигани като Унгария на Орбан с неговата борба за "нелиберална демокрация" и консервативна Полша.


През септември 2020 г. България вече е далеч по-видима и разпознаваема,


макар че пак е засенчена, този път от събитията в Беларус, където авторитарният режим на Лукашенко се опитва да смаже протестите срещу безкрайното му силово и корумпирано управление.


Независимо как ще се развият събитията в България, тя вече се намира на световната новинарска карта. Което означава, че депутатът Тома Биков все по-често ще открива "платени" от българи критични към Борисов и ГЕРБ публикации.


Това ще продължи докато родните олигарси зад граница, които според шефката на парламента Цвета Караянчева пък финансират "Отровното трио" и протестите, изтръскат и последната монета от джобовете си, обявят фалит и потърсят закрила срещу колекторските фирми от бившия омбудсман Мая Манолова.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (111)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  Медиите по света не са като тукашните платени и зависими и то често с европейски пари.
  Когато навън надушат този факт за ГЕРБ и управляващата Шайка ще стане страно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  интересно ,световните медии не показват алтернативните проекти в политическото статукво , за какво се бори улицата ,коя е алтернативната политика и кой кой е от останалите политически субекти ,което значи ,че просто се прави шоу за публиката .

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  До коментар [#3] от "edin drugii":

  Къде е записано подобно задължение за медиите? Хайде малко по-умно !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 842 Любопитно

  Хамелеонът може да сменя само цвета си,но не може да се направи по-голям.Плямпалото си повярвало,че става и за външна употреба.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 6. 6 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Мислят си, че навън е като оПИКаните медии тук и могат да си поръчат да "опраскат" всеки. Вече са загубили всяка връзка с реалността.

 7. 7 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 829 Весело

  До коментар [#3] от "edin drugii":

  Алтернативните проекти, ще се видят по време на предизборната кампания. Към този момент, дори аз като Българин, не съм наясно с алтернативите. А ГЕРБ вече е в разпад. Очаква ги съдбата на НДСВ. Едва ли някой си спомня за последните.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 8. 8 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1043 Любопитно

  ""С удоволствие щяхме да Ви разкажем, че поне в сериозните медии в Германия, никой не взима пари, за да прави репортажи - особено за текстове относно България", пише в позицията на Медийната програма Югоизточна Европа."

  Ами да, лъжат си безплатно. Даже плащат заплати за измислици. Дават и награди...

  Измислиците на един журналист от "Шпигел":
  https://www.dw.com/bg/измислиците-на-един-журналист-от-шпигел/a-46816725

  "Клаас Релоциус е печелил четири пъти германски награди за репортерска дейност, както и много други престижни отличия, като Наградата на благотворителната организация за подпомагане на деца Kindernothilfe и Европейската награда за печатни издания. ... Фактът, че в продължение на години никой не е забелязал лъжите и фалшификациите хвърля сянка на съмнение върху вътрешната организация на работата в редакцията на "Шпигел онлайн"."

 9. 9 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  “Антиправителствените протести в България са отразявани от грандове и оригинални гласове в журналистиката като ................”
  ——
  ... и изрежда Ивчо сичките там аутфити на пропагандния колос, дет били казали по нещо за катуните в София. И ко? Ми чудовищен е, колосът, дума да няма. И не е на глинени крака със сигурност. За туй си трябват големи пари и стотинките на оня дубаец със сигурност са капка в морето, дори да допуснем, че се е разпищолил

  Тряба ли да чете човек велето на Дойчо за да научи, че българските управляващи са продажни и некадърни? Може би ... само ако се е изтресал вчера от парахода от друга галактика. Ми те са си (български) политици и разликата между тях и тия дето искат да ги съборят е, че едните са се докопали до кокала, а на другите кокал им се привижда. И избирателят ги е разпознал като още по-некадърни от сегашните

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  До коментар [#9] от "Gretel":

  Слабо. Напъни се повечко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3022 Неутрално

  Тикви-лъснахте пред света.Тези тъпотии за купени протести и медии вървят съм сред все по втърдяващото се милиционерско ядро на ГЕРБ.

 13. 13 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 291 Неутрално

  До коментар [#3] от "edin drugii":

  Световните медии са свободни от задължение да показват ,цитирит или да навират на своите читатели и зрители, клакьори с "второ" мнение като ан.христова,гълъбов и хърлан.Да не говорим,че в някои бг.медии тяхното такова е първо и последно.Те отчитат степента на гнусливост на своите потребители и предела им на търпимост.

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  До коментар [#11] от "Gretel":

  Добро утро. Нямам представа за това за което ме питаш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  До коментар [#13] от "rta48522758":

  Забравяш харизанката. Ще се засегне, че е пренебрегнат. Виж, стария лисугер гърневски как бързо се усети , че корабът на герб потъва и се покри от студията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":

  “Нямам представа за това за което ме питаш.“
  ——
  :)

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 17. 17 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  За ГЕРБЕРА винаги съществува "невидимата пазарна ръка", а битките са "персонални"! В света на ГЕРБЕРА няма сложни картини ...има платени протестиращи, има платена Божков ТВ, има платени олигарси (пак свързани с Божков), платено ТРИО, платена ДА, платена БСП , платена Манолова. Напълно нормално е да се появят и платени европейски медии, това е МАТРИЦАТА. Какво се прави с ПЛАТЕНИТЕ ?? За България е лесно , ( вземаш и им парите ) , чрез натиск пряко , и срещу жената , и срещу децата ( специфика на ГЕРБ породата). С външните ПЛАТЕНИ , сложно !!? Най малкото са комунисти ,агенти на Путин ..и та..та ..та. Проблемът вече не е ГЕРБ ( те си отиват). Да се използва държавата за ПЕРСОНАЛНА РАЗПРАВА , е ужасяваща практика. Всеки може да бъде обвинен за всичко... от содомия до убийства. Всички тези хора ,който са правили хиляди ПОРЪЧКОВИ НЕЩА ..., ще останат това е въпроса пред новите власти!!

 18. 18 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 768 Неутрално

  И Биковчетата имат искания като реакция на публикациите - арести за протестиращите и оставка на Радев. 😁😁 За да тържествувал Закона, бе! 😁😁

 19. 19 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Вчера случайно ми попадна клип от протест на Тверския площад,организиран от политолога Валерий Соловей.Насред мирната демонстрация срещу средновековните методи на държавно управление,двама яки полицаи грабнаха този човек и го натикаха в камионетка.Като през 1939 година.Но не това ме потресе,а осъзнаването ,че дори в Русия има повече достойни и смели политолози,за разлика от България!

 20. 20 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 829 Весело

  Де герберите в тази неделна утрин? Вече няколко критични статии излязоха, а от тях ни вопъл ни стон!

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  До коментар [#20] от "tsyrvulan":

  Чакат опорките от тролцентъра на Партията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  На Борисов и Гешев нямам капка доверие.
  На Биков също.
  Но не е необходимо да им имам доверие за да съм съгласен с някои неща, които казват.
  Съгласен съм, че и в западните медии се купуват и статии и отношение.
  Дали са купени в случая не знам и не твърдя, но в никой случай не го отписвам.
  В тази статия Инджов също прави някои твърдеия и внушения за които изобщо не предлага доказателства.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  До коментар [#22] от "Vivian Apostolov":

  Ти няма за какво да се притесняваш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  До коментар [#23] от "Боби Колев":

  Какви например ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Биков да не се ослушва а веднага да обвини държавният департамент на САЩ в получаване на финансиране от бг олигарси. Твърденията за ЕПИДЕМИЧНА КОРУПЦИЯ не са безплатни.

 27. 27 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#23] от "Боби Колев":

  И кои точно твърдения на Инжов са недоказани?!

 28. 28 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Упорит като бик и почти толкова умен!

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3990 Разстроено

  UNITED EU UNION

  А българчетата имат ли "Новини за деца"?
  Не. Много зле се получава.

  Еврофонд "Просвета Детска" не достига до страната най във нужда.
  Небогата.

  То затуй написа Дани и натресе в парламент
  конститурско недоношче конституцията Дани.

  Слабо финансиране = Данайски ефект

  "Явно интересът в Германия към политическата криза в България е голям,
  защото и германчетата вече могат да се информират за нея.

  В началото на август обществената ZDF - най-гледаната немска телевизия през 2019 г., разказва по подходящ начин в рубриката си "Новини за деца" защо хората в България искат оставката на правителството и как корупцията разяжда държавата.

  Същевременно "демонстрантите смятат, че съдилищата помагат на корумпираните политици, вместо да ги контролират. Затова протестиращите настояват и за реформа на съдебната система"."

 31. 31 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3705 Неутрално

  Яааа! Вече има и нови виновни и искащи да нарушат стабилността на страната! След дежурните Костов, Станишев, Путин и международното положение, вече има нови врагове - големите чуждестранни медии. И то платени от български олигарси?! Пак глупости по герберски. Ма, какво да се прави, след като герберите отговарят по интелект, на интелекта на вожда? "Аз съм прост и вие сте прости! Затова се разбираме!" Върхът на мисловна дейност на ГЕРБ! Уви!

 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3544 Весело

  "макар че пак е засенчена, този път от събитията в Беларус, където авторитарният режим на Лукашенко се опитва да смаже протестите срещу безкрайното му силово и корумпирано управление.
  Независимо как ще се развият събитията в България, тя вече се намира на световната новинарска карта. Което означава, че депутатът Тома Биков все по-често ще открива "платени" от българи критични към Борисов и ГЕРБ публикации."

  Истинска радост е човек да наблюдава пълният срив на гербиджа не само пред собствения си народ, но и пред институциите и медиите в ЕС, а и по света ! Дано тараните на ГЕРБ все така да я карат, защото това е сигурен залог, че тази партия и нейната членска маса със сигурност ще се окаже на бунището на историята, където винаги и е било мястото.....

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  В усърдието си да се “докаже” като лоялист (нещо характерно за ренегата), Тома Биков причини такива репутационни щети на ГЕРБ и България, че ако Бойко Борисов имаше дори средна интелигентност, щеше да го е натирил с ритници.

  Само че при неговия нарцисизъм е естествено да надделее желанието да се обгражда с посредствени сикофанти, а не с интелигентни и достойни хора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  Как ни търпят при цивилизованите не става ясно , а защо го правят - съвсем , което вероятно е намек сами да си разрешаваме простотиите......

 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3544 Неутрално

  До коментар [#33] от "Norman Granz":

  "...Само че при неговия нарцисизъм е естествено да надделее желанието да се обгражда с посредствени сикофанти, а не с интелигентни и достойни хора."

  Най - после някаква полза от неговия " нарцисизъм" за всички нас, след като 10 години обществото ни е в плен на едно голямо его, не милсиш ли ? Именно благодарение на подобни типове като този депутат, както и безкрайния брой от бездарни калинки и и кариеристи в тази корпорация, над 2/3 от хората прогледната за цената вече почти 10 години да се смеят на бисерите на един тип в публичното пространство, доката държавата ни напълно е затънала в блатото на един престъпен модел !

 36. 36 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  До коментар [#29] от "Северозападнал":

  И тва му е яко:"Масло в огъня на протеста наля и публикуваното преди десетина дни разследване на водещото германско списание "Шпигел" Снощи дори официозът "Дневник",с половин уста призна,че хората са малко,за Инджов огънят бушувал и всяка публикация в чужда медия,допълнително го разгарял.Мечтател!

 37. 37 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  До коментар [#29] от "Северозападнал":

  И тва му е яко:"Масло в огъня на протеста наля и публикуваното преди десетина дни разследване на водещото германско списание "Шпигел" Снощи дори официозът "Дневник",с половин уста призна,че хората са малко,за Инджов огънят бушувал и всяка публикация в чужда медия,допълнително го разгарял.Мечтател!

 38. 38 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3990 Разстроено

  UNITED EU UNION

  Защо си губиш времето с тех...

  Ако имаш доверие в даден източник, доверяй,
  но проверяй, понеже тук-там стават грешки.

  Питаеш ли недоверие, чувството ти май не те лъже.
  Ако нещо кряка с походка странна на два крака и снася пачи яйца, е... сещаш са.

  Така правят нормалните хора.

  пп
  Не крякат. Не снасят.

  Така атакуват проблема с доверието.

  До коментар [#23] от "Боби Колев":

  На Борисов и Гешев нямам капка доверие.
  На Биков също.

  Но не е необходимо да им имам доверие
  за да съм съгласен с някои неща, които казват

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#35] от "samoedin":

  Приятелю, в България хората “проглеждат” когато положението стане неудържимо.

  In hindsight, it’s always 20/20.

  За мен някъде от 2012 г. беше ясно, че с Бойко Борисов начело България ще бъде превзета от мафията, и съм го казвал стотици пъти.

  Трябваше да почнат да отнемат бизнеси със запис на заповед (излезе четвърта част на Осемте джуджета, струва си да хвърлиш едно око); трябваше да почнат непланирани одити и прокурорски проверки заради участие в демонстрация; трябваше милицията (примесена с мутри без опознавателни знаци) да почне да бие жени по кьошетата, за да се сети стадото, че го водят към кланицата.

  Нейсе, да приемем, че народът се е събудил и вече 2/3 подкрепят исканията на протеста. И какво? Тиквата се е скрил, няма го никакъв, Гешев пише докторска дисертация, когато не проверява катерушките в Силистра...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3216 Неутрално

  Показателно в случая е, че нито една от "медиите по света" не цитират нито ПИК нито Дневник. Равнопоставят ги и точно там е челния сблъсък

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 41 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#40] от "дерибеев":

  Защо да ги цитират? Българските печатни издания нямат никакъв авторитет в чужбина. Виж да цитират някой друг политолог, разследващ журналист или доказал се член на тинк-танк, може.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 42. 42 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 558 Неутрално

  герп наистина е позор за България. Не сме имали такова падение никога.

 43. 43 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Борисов, Биков и Герб скоро време ще имат челен сблъсък с истината на следващите избори!

 44. 44 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Ако се имат в предвид левите неолиберални медии и политици по света, то този сблъсък носи плюсове на управляващите сред класическите либерали и консерваторити в България...

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3216 Неутрално

  ...фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел".."

  Ами Борисов прекрасно знае как се създава/финансира проект. Заради и идеи и ценности разбира се.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 47. 47 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  .....с половин уста призна,че хората са малко,за Инджов огънят бушувал и всяка публикация в чужда медия,допълнително го разгарял.Мечтател!
  —цитат от коментар 36 на uvtest


  Мечтател или не, много или малко протестиращи, но в Европа обърнаха внимание не само на снимките от спалнята на Тулупа и чекмеджетата с пачките, но и на изцапаните задници на Борисов и най-близките му. А нормалните хора странят от изцапаните.

 48. 48 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#11] от "Gretel":Добро утро. Нямам представа за това за което ме питаш.
  —цитат от коментар 14 на КМЕТ В СЯНКА


  🤣🤣🤣🤣🤣

 49. 49 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#47] от "historama":

  А за една държава хич не е изгодно да има лидер, от когото другите да се отвращават. Нещо подобно е било през 1918г. с нашия Фердинанд, и в резултат сме получили Ньойския договор. А Румъния изпратила едно "ново" лице, кралица Мария, приятна изненада за лидерите на Европа, и северната ни съседка увеличила териториите си с 60%.

 50. 50 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  "...Други звена на веригата са: протестиращите вече над 70 дни хиляди предимно млади и добре образовани хора с искания за "Оставка",😂😂😂Толкова за обективността!!!Инджов е в четните дни, Смилов в нечетните! Само слепият не вижда тяхната фиксация и ангажираност към така наречените "протести ". Пропаганда всеки ден! 30- ната човека обикалящи центъра на София били "хиляди ", а "световни медии " отразявали това чутовно събитие! Гнус и пропаганда! Гнусна Пропаганда!
  —цитат от коментар 29 на Северозападнал


  Еее, разбира са че са млади, по БСП стандарти, към 50-60годишни младоци. 🤣🤣🤣

 51. 51 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#29] от "Северозападнал":И тва му е яко:"Масло в огъня на протеста наля и публикуваното преди десетина дни разследване на водещото германско списание "Шпигел" Снощи дори официозът "Дневник",с половин уста призна,че хората са малко,за Инджов огънят бушувал и всяка публикация в чужда медия,допълнително го разгарял.Мечтател!
  —цитат от коментар 36 на uvtest


  Е бунта се спихна, ама както се казва - не става само с пари, трябва и акъл. Както знаем при ко унистите/задунайците (основните организатори) такъв липсва.

 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#49] от "historama":

  "А за една държава хич не е изгодно да има лидер, от когото другите да се отвращават."

  Именно.

  Снимките на нощно шкафче с пистолет отгоре и чекмедже, пълно със стотици хиляди евро, предизвикват шок и потрес сред нормалните хора.

  Така - в непрекъснат страх от атентат, готови във всеки момент да духнат нанякъде и, ако се наложи, да си пробиват път с оръжие - живеят наркобароните в Латинска Америка, шефовете на мексикански картели, мафиотите, хората извън закона.

  Меркел едва ли спи с пищов до главата.

  Марк Рюте - също.

  Затова твърдя, че сегашната шайка създаде международна представа за България като за територия под властта на мафиоти. Това не са впечатления, които лесно се заглаждат и забравят.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#49] от "historama":

  Паралелите с Мария и Фердинанд може да не са много коректни, но предстоят ни сериозни преговори с Македония, близка нам страна, а напоследък повече от дразнеща е неадекватността на лидерите ни, особено на простаците - патрЕотари, все върли русофили.

 54. 54 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1239 Любопитно

  Драги ни Иво, още Инджов, ма като ги пишеш тия работи, драгоценний, като това „Борисов, Биков и ГЕРБ в челен сблъсък с медиите по света“, наистина ли си мислиш, че някой там, където ги пишат тези работи, им обръща каквото и да било внимание? М? Или правят някому, хеле пък на политиците, някакво впечатление? Ами че хората там изобщо не им пука какво става в България и ако случайно видят нещо в някоя медия, си го прехвърлят в другия крачол! Политиците, научи от мен, щото явно досега не си го научил, не се информират от медиите, а още по-малко взимат решение на базата на подобна информация! За тях си има съответните специални служби, които ги осведомяват за истинското положение на нещата всяка сутрин, със сводка на бюрото!

  Но тъй като за мен свободата на словото е свещена, призовавам те да пишеш още по този и други въпроси! Само после да не се чудиш, че никой не ти вярва, щото това, което пишеш, е само за вътрешна употреба, а ежедневно се доказва (но не и за такива като теб), че българският народ не се състои от „80% дебили“! Те само те гледат и ти кроят шапката, защото са пътували вече доста по света и знаят какво става там и че страшните намеци и инсинуации, които се пънеш да набиваш тук, са напълно безпочвени. Те знаят и какво казват англичаните - Every miracle in three days (ха-ха!) – и че след споменатите три дни всички ще са забравили какво е писано преди тях, а новините и събитията от далеч по-интересни и вълнуващи места ще са изместили мокрите сънища на шепата заблудени, разхождащи се вечер по площадите и техните „водачи“! Сега ясно ли ти е? Имаш ли въпроси? Айде праскайте минуси, така поне разбирам кога истината ви изкарва от чепиците!

 55. 55 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1378 Весело

  “Антиправителствените протести в България са отразявани от грандове и оригинални гласове в журналистиката като ................”——... и изрежда Ивчо сичките там аутфити на пропагандния колос, дет били казали по нещо за катуните в София. И ко? Ми чудовищен е, колосът, дума да няма. И не е на глинени крака със сигурност. За туй си трябват големи пари и стотинките на оня дубаец със сигурност са капка в морето, дори да допуснем, че се е разпищолилТряба ли да чете човек велето на Дойчо за да научи, че българските управляващи са продажни и некадърни? Може би ... само ако се е изтресал вчера от парахода от друга галактика. Ми те са си (български) политици и разликата между тях и тия дето искат да ги съборят е, че едните са се докопали до кокала, а на другите кокал им се привижда. И избирателят ги е разпознал като още по-некадърни от сегашните
  —цитат от коментар 9 на Gretel


  С което мислителката отсече, че когато те крадат, трябва да търпиш.

  Защо? Защото навън ходят само по-големи крадци.

  По-малки не са останали, тъй като дамата е напуснала територията.

  Но пък се чувства ангажирана с мисията да обясни на несведущите катуни необратимостта на дереджето.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#55] от "До руските мекерета":

  Колега, като ветеран-форумец аз съм се приучил да спазвам санитарна дистанция от бръщолевенията на откровени тролове и не смятам за нужно да им отговарям.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  А нормалните хора странят от изцапаните.
  —цитат от коментар 47 на historama


  Герболята, как виждате Рапон да прегръща "приятелите" си Меркел и Макрон за снимки?

 59. 59 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2744 Весело

  ДВ дава изкривена политкоректна представа както за Германия, така и за Европа и целия свят. Отвреме навреме пускат и по някоя по-обективна статия, но това става когато събитията не могат да се скрият по политкоректен начин.

 60. 60 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#49] от "historama":

  Ъхъ. Само дето Борисов е най-добре приетият български лидер на прехода, съумял да запази твърдата подкрепа и на Тръмп, и на Меркел.

 61. 61 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#54] от "Santos":

  +±+

  Особено ми е забавно как разни умнокрасавци, дето "България им е по-скъпа от всичко" и "Душа дават, за наука за свобода" внезапно издигнаха на върха на своето идеалистическо копие съдбата на някакъв си депортиран турчин. Превратаджия. Преди 5 години. И до днес, жив и здрав.

  Знам, знам другарЕ, метежът се спихва, мъката ви е голяма. По стар партиен обичай, като няма аргументи, се налага да ги измислите.

 62. 62 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1378 Весело

  До коментар [#49] от "historama":Ъхъ. Само дето Борисов е най-добре приетият български лидер на прехода, съумял да запази твърдата подкрепа и на Тръмп, и на Меркел.
  —цитат от коментар 60 на klecho


  Категорично.

  Дори специално за него са започнали да учат български.

  Меркел особено държала да могат да си говорят по време на работните хранения.

  А Тръмп бил леко депресиран заради сравнително редките си срещи с най-добрия възпитаник на правешкия университет. Още не можел да си прости, че не успял да го разпознае, когато абсолвентът се опита да привлече вниманието с поглед и неясни звукови вълни.

 63. 63 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  =====докато канцлерът Меркел, управляващите ХДС/ХСС, фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел", както и Европейската народна партия продължават да подкрепят "системата Борисов"==== ЗАКОННО ЛИ Е СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПАРТИЯ ГЕРБ И КАК МОЖЕ ПО ЗАКОН ДА БЪДЕ РАЗПУСНАТА ????

  """" Преди години още бяха разпространени два видеоматериала с официални изказвания на ББ, който пространно благодари на две германски фондации за подкрепата, която оказват на ГЕРБ с наливане в нея на едни големи пари и по този начин обезпечили пълноценно функциониране на партията.
  ....... в закона за политическите партии, какво пише :
  –чл.23 изброява законовите начини за осигуряване средства на политическите партии / ПП /
  –чл.24 ал.1- Политическите партии не могат да получават
  –– т.4 средства от чужди правителства или от чуждестранни държавни предприятия, чуждестранни търговски дружества или ЧУЖДЕСТРАННИ ОРГАНИЗАЦИИ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ.
  –чл.24 ал.2 ПП не могат да получават движими и недвижими вещи за безвъзмездно ползване, както и безвъзмездни услуги под каквато и да е форма от субектите по ал.1 т.2 , 3 И 4.
  ....... какво следва, ако една ПП се захранва по непозволен начин с пари от фондации на чужда държава ..... правни норми :
  –чл.40 ал.1 Софийски градски съд ПОСТАНОВЯВА РАЗПУСКАНЕ на политическата партия само в случаите, когато :
  –– т.1 с дейността си НАРУШАВА СИСТЕМНО ИЗИСКВАНИЯТА на този закон.
  –чл.40 ал.2 Решението на съда по ал.1 се постановява ПО ИСК НА ПРОКУРОРА.

  Законът е много ясен и изводът е един – Софийска градска прокуратура да не се потрива, а на базата на двата видеоматериала и задължителните официални годишни отчети на ПП ГЕРБ да внесе в СГС иск за разпускане на тази партия противозаконно действала в продължение на много години.

  ..... къде са "известните прависти"..... ??????? """"""""

 64. 64 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  "Продадоха ни на ДПС" – защо 50 активисти на ГЕРБ в Шумен внезапно напуснаха партията..."

  Не само в Шумен. Членове на герб напускат партията на мутрите и в Пловдив. Във Видин също.
  Ерата герб приключва. Разпадът е повсеместен.
  Върхушката на герб не може да управлява собствената си партия, камо ли държава и то в криза!

  Алтернатива има.
  И тя е коалиционно правителство, в което герб категорично няма да участва.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 65. 65 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 871 Весело

  До коментар [#62] от "До руските мекерета":

  Кво да го правиш Баце, омайник си е.

  Виж, с Ристю Меркел би се разбирала чудесно на руски. Роден му е, по-майчина и дядово-атентарска линия. Пък и английски поназнайва, е, вярно, колкото разбрицан холандки третокласник.

  гОркият, с толкова лидери би могъл да общува, пък те не искат и да чуят за него.


 66. 66 Профил на FL
  FL
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Биков вчера онагледи поговорката *храни куче, та да те лае*. Но за виден ренегат и политическа проститутка като него това не е изненада.

 67. 67 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#29] от "Северозападнал":И тва му е яко:"Масло в огъня на протеста наля и публикуваното преди десетина дни разследване на водещото германско списание "Шпигел" Снощи дори официозът "Дневник",с половин уста призна,че хората са малко,за Инджов огънят бушувал и всяка публикация в чужда медия,допълнително го разгарял.Мечтател!
  —цитат от коментар 37 на uvtest


  Вместо да коментираш основното, както винаги троловете се хващате за подробностите.
  Кажи в момента какъв "блестящ" имидж доби България от приказките и писанията на това 24 каратово злато Томчо Биков!
  Лидерът и главния МУ прокурор вече имат персонална покана за разговор горе, при НАЧАЛНИЦИТЕ! Не говоря за ОНЗИ началник, когото Боко еднокнижния, с тортата Сахер, с "тука всичкисмепарлевуфрансе",
  поглежда уж богоязливо към небето и соче с пръст нагоре!
  Не, ще го питат за пари срещу спазена законност и други такива дребни нещица, като пране на пари, раздаване на пари на приятели и т.н.. За ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ става дума и не ми казвай ама и те така правят, но сришом.

 68. 68 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1043 Весело

  "Движение "Заедно" организира Национална конференция под мотото "Има алтернатива", предаде БНР. Председател на движението е проф. Александър Томов, бивш вицепремиер.

  Ще бъде представен и обсъден проект на програмен документ за радикална политическа промяна, изграждане на широка гражданска коалиция, нова икономическа доктрина и спиране на демографската катастрофа.

  Протестното шествие е планирано да започне в 15 часа по столичния булевард "Джеймс Баучер". Кръстовището с булевард "Черни връх" ще бъде блокирано с искане за оставка на правителството и разпускане на парламента.".
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Според мен този политически проект има сериозни шансове да влезне в парламента. Александър Томов е човека фалирал ЦСКА и затова предполагам, че всички левскари ще гласуват за него. 😉

 69. 69 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1378 Весело

  До коментар [#62] от "До руските мекерета":Кво да го правиш Баце, омайник си е.Виж, с Ристю Меркел би се разбирала чудесно на руски. Роден му е, по-майчина и дядово-атентарска линия. Пък и английски поназнайва, е, вярно, колкото разбрицан холандки третокласник.гОркият, с толкова лидери би могъл да общува, пък те не искат и да чуят за него.
  —цитат от коментар 65 на klecho


  Че кой би искал да общува с Христо Иванов, след като се е наслаждавал на виртуоза на междуметията?

 70. 70 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#49] от "historama":Ъхъ. Само дето Борисов е най-добре приетият български лидер на прехода, съумял да запази твърдата подкрепа и на Тръмп, и на Меркел.
  —цитат от коментар 60 на klecho


  Ей това в този момент хич не трябваше да го казваш!
  Къде живееш, кога живееш?
  Огънят бушува – Боко се чуди къде да се дене от страх.
  Ти– най-добре приетият от Тръмб и Меркел 🤣🤣😂😂😁!

 71. 71 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 337 Неутрално

  В България няма медии, всички пишат целенасочено и си имат политическа и икономическа цел. Щрахе в Австрия разкри как се прави схемата в дългосрочен план. В България обаче това не е схема, а нормалност.

 72. 72 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#70] от "Alexander97":

  Няма да ти търся снимки от посещанията в Белия дом и целувките с Меркел.

  Намери си ги сам, нужно са точно две кликвания.

 73. 73 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1378 Любопитно

  До коментар [#70] от "Alexander97":Няма да ти търся снимки от посещанията в Белия дом и целувките с Меркел.Намери си ги сам, нужно са точно две кликвания.
  —цитат от коментар 72 на klecho


  А колко папи са го галили по дръжката?

 74. 74 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  До коментар [#47] от "historama":А за една държава хич не е изгодно да има лидер, от когото другите да се отвращават. Нещо подобно е било през 1918г. с нашия Фердинанд, и в резултат сме получили Ньойския договор. А Румъния изпратила едно "ново" лице, кралица Мария, приятна изненада за лидерите на Европа, и северната ни съседка увеличила териториите си с 60%.
  —цитат от коментар 49 на historama


  Много ти е мътна историята,ама много.Фердинанд абдикира октомври 1918 г. ,Ньойският договор е подписан ноември 1919 г.,когато на трона е НВ Цар Борис-3 ти.Румъния увеличава територията си не заради "новото лице",а защото ,за разлика от нас,е страна победителка .

 75. 75 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 655 Неутрално

  ПИК , Блиц, Труп , 24 фейка са в черния списък на Freedom House и са заклеймени от целия свят като Руска хибридна пропаганда
  До коментар [#40] от "дерибеев":

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 76. 76 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2933 Неутрално

  "Така, докато канцлерът Меркел, управляващите ХДС/ХСС, фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел", както и Европейската народна партия продължават да подкрепят "системата Борисов"
  "Макар че страната членува в ЕС от вече цели 13 години, съществен демократичен напредък не бе постигнат. Тъкмо обратното:"

  МАМАТА и фондациите не се отказват от отрочето си!

 77. 77 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4298 Неутрално

  интересно ,световните медии не показват алтернативните проекти в политическото статукво , за какво се бори улицата ,коя е алтернативната политика и кой кой е от останалите политически субекти ,което значи ,че просто се прави шоу за публиката .
  —цитат от коментар 3 на edin drugii


  Алтернативата са БСП плюс ДПС, основоположници на мутренския тип държава!

  По-коруптни са и крадат повече от всички останали партии взети заедно!

  Либерално левашки мейн стрийм медии, критикуват Тръмп, Орбан, ПИС в Полша и всички останали патриотични правителства и президенти!

 78. 78 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Явно сега това е новата опорка, от вътре не става дайде да натиснем отвън ..... 😀

 79. 79 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3216 Неутрално

  До коментар [#75] от "Kingpin":

  Щом имаш нужда от министерство на истината... Независимо разбира се

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 80. 80 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  До коментар [#67] от "Alexander97":
  Саше,би ли посочил поне един лидер на страна от ЕС или НАТО,който да е казал ,поне веднъж,нещо против политиката на Боко и ГЕРБ?Против Орбан съм чувал,против ПиС в Полша също,против ББ-не съм,ма може да съм пропуснал.

 81. 81 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4298 Неутрално

  Нейсе, да приемем, че народът се е събудил и вече 2/3 подкрепят исканията на протеста. И какво?
  —цитат от коментар 39 на Norman Granz


  Нормане, имал си мокри сънища?

  Първо, къде е 2/3 подкрепа от народа за метежа, наречен протест? По-вероятно си искал да напишеш 2 до 3% подкрепят пРезидентът Радев, БСП и други маргинални опозиционни партийки?

  Второ какви са исканията на протеста? Искат 2 оставки, нищо друго. Ако ги питаш кой ще управлява след оставката на Борисов се отговаря "Няма никакво значение, все ще се намери някой". Те атова метежът не успя, понеже не показа визия за управлението!

 82. 82 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Ъхъ. Само дето Борисов е най-добре приетият български лидер на прехода
  До коментар [#60] от "klecho":
  Ъхъъ . И също така Тулупа е първият български лидер , който в Европарламента беше наречен МУТРА и БАНДИТ ( Thug ) а снимките с пачките и голия му наакан задник обиколиха медиите в целия свят - от Суринам Дагблад до Ал Джазира

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 83. 83 Профил на Mladen Stefanov
  Mladen Stefanov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#32] от "samoedin":

  Пич, каква радост като те вече поломиха непоправимо всичко. Нагушиха се и лайната остават за нас. Каква радост те гони не мога да си обесня. Радост ще е ако ги видя да дават интервюта и се обесняват на 10тата година от престоя им в затвора - е тогава ще е радост.

 84. 84 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Ето защо Финландия е на челно място в класацията на Free Media Index

  Финландските първолаци учат как да разпознават лъжите онлайн
  Обучението по разпознаване на фалшиви новини в скандинавската държава дават резултат

  За да извоюваш Истината , първо трябва да се пребориш с лъжата

  "Приказките работят много добре. Ето например хитрата лисица, която винаги мами и обърква другите животни с лукавите си думи. Това не е лоша метафора за един определен ти политици, нали?", обяснява Кари Кивинен, главен учител в държавния колеж в Хелзинки.

  https://clubz.bg/93745-finlandskite_pyrvolaci_uchat_kak_da_razpoznavat_lyjite_onlajn

  До коментар [#79] от "дерибеев":

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 85. 85 Профил на 777_111
  777_111
  Рейтинг: 12 Разстроено

  Дневник, Дневник както винаги тъпа и елементарна статия. Къде са протестиращите 500 човека. Всички провалени и обедняло политици изпълзяха да ни обясняват колко сме зле! Ама не сме ... те може и да са, вие също, но ние не !!!

 86. 86 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 830 Неутрално

  На дъното на всички карти сме

 87. 87 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 871 Весело

  До коментар [#82] от "Kingpin":

  Ъхъ. Само дето, ако нямаш дори и един враг в крайно пъстрата политическа палитра на Европейския Парламент, значи си обикновена умряла скумрия. По вашему, "вонящ политически труп".

  Иначе, когато Найджъл Фараж нарече Ван Ромпой "мръсен парцал", всички умнокрасавци се възмутихте от вопиющата му липса на възпитание и политическа сдържаност.

  Но когато една долна комунистка, въвлечена в доказана корупция и свързана с ИРА обижда българския премиер, защото била "проучила нещата и стигнала до тоя еднозначен извод" вие и ръкопляскате и и давате медицина трибуна.

  БЕЗРОДНИЦИ, гнусни сте.

 88. 88 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 871 Неутрално
 89. 89 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#84] от "Kingpin":

  бабикян, познахте, ах гиди протестърче...

  "пустите арменци станали финландци"

  Je suis дани кирилов
 90. 90 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 233 Весело

  Чеки да видим, дали разбирам правилно.
  Когато се появи компромат срещу Вождът Тиква без фактологическа обосновка, автоматично се приема за чиста монета. Когато компромат срещу нему опозиция или материал представящ различна гледна точка, без да претендира да е доказателство, се приема за научна фантастика.
  Троловете на БКП-то имат 0 мозъчна дейност. Зиро. Нада. Зилч.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 91. 91 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 163 Неутрално

  Комични напъни на локални величия да се изглеждат компететени.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 92. 92 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  До коментар [#80] от "uvtest":

  Холандският външен министър каза в очите на Борисов, че имаме сериозни проблеми с корупцията и правосъдието и затова ще гледаме Шенген през крив макарон. Или това не се брои? Плюс това, Борисов няма политика. Борисов е палячо, който се кланя пред големите началници, за да може да краде докато не го гледат. Борисов е тесен специалист по обслужване на руските проекти и интереси, докато се прегръща с Меркел и Юнкер. Юнкер се пенсионира и сега задачата на Борисов е по-трудна. Според тебе в какво се изразява политиката на Борисов?

  Бивш tww09306483.
 93. 93 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#1] от "reply":
  До коментар [#5] от "Майндърбайндър":
  До коментар [#6] от "Rational":

  Сложих ви "+" защото подразбирам, че не сте съгласни с Иво Инджов.

 94. 94 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1078 Весело

  интересно ,световните медии не показват алтернативните проекти в политическото статукво , за какво се бори улицата ,коя е алтернативната политика и кой кой е от останалите политически субекти ,което значи ,че просто се прави шоу за публиката .
  —цитат от коментар 3 на edin drugii


  Ама как може такъв пропуск. Къде е предизборната програма на световните медии, къде са им водачите и говорителите. То бива ли така - неподготвени да пишат за корупцията в България.

 95. 95 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 735 Весело

  Световните медии заслужават огромна критика задето не вземат отношение относно протестите в САЩ, Франция, Италия, Испания, Германия, Гърция...Дори "Дойче веле" ги пренебрегва, може би защото вниманието му е грабнато от събитията пред партийния ни дом. По някакъв начин не може да откаже на коМунистите на вестника, очаквам скоро да го научим.

 96. 96 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 233 Весело

  "...Други звена на веригата са: протестиращите вече над 70 дни хиляди предимно млади и добре образовани хора с искания за "Оставка",😂😂😂Толкова за обективността!!!Инджов е в четните дни, Смилов в нечетните! Само слепият не вижда тяхната фиксация и ангажираност към така наречените "протести ". Пропаганда всеки ден! 30- ната човека обикалящи центъра на София били "хиляди ", а "световни медии " отразявали това чутовно събитие! Гнус и пропаганда! Гнусна Пропаганда!
  —цитат от коментар 29 на Северозападнал


  Добре образовани 😂😂😂


  До коментар [#43] от "marian_jack_assa":

  Да не стане друго само? 😏

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 97. 97 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#49] от "historama":"А за една държава хич не е изгодно да има лидер, от когото другите да се отвращават."Именно.Снимките на нощно шкафче с пистолет отгоре и чекмедже, пълно със стотици хиляди евро, предизвикват шок и потрес сред нормалните хора.Така - в непрекъснат страх от атентат, готови във всеки момент да духнат нанякъде и, ако се наложи, да си пробиват път с оръжие - живеят наркобароните в Латинска Америка, шефовете на мексикански картели, мафиотите, хората извън закона.Меркел едва ли спи с пищов до главата.Марк Рюте - също.Затова твърдя, че сегашната шайка създаде международна представа за България като за територия под властта на мафиоти. Това не са впечатления, които лесно се заглаждат и забравят.
  —цитат от коментар 52 на Norman Granz


  И аз имам постолет го главата - газов. Ти от снимката можеш ли разбра газов ли е, боен ли е, реквизит от Бояна Филмс ли е?
  Тия пачки в чекмеджето някой удостовери ли дали са истински, а някой удостовери ли тия снимки дали са автентични. Ама сте елементарни, ей 😂😆

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 98. 98 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 57 Неутрално

  Във всеки сблъсък по света или у нас боко ще победи! Като един Чък Норис той ще надвие злите медии и ще донесе мир и покой на народа наш!

  без подпис!
 99. 99 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Биков сигурно слиза от политическата сцена покрай Борисов

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 100. 100 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7220 Неутрално

  Че е популист и корумпиран е истина, но да е пък десен...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK