Колко точно отцепва Цветан Цветанов от ГЕРБ

От създаването на ГЕРБ през 2006 г. до миналата година Цветанов беше вторият човек след лидера Борисов.

© Юлия Лазарова

От създаването на ГЕРБ през 2006 г. до миналата година Цветанов беше вторият човек след лидера Борисов.Анализът е препубликуван от "Свободна Европа".


Колко хора от ГЕРБ ще привлече бившият заместник на Бойко Борисов Цветан Цветанов в новата си партия? Това може би е един от най-задаваните въпроси около "Републиканци за България" - новата партия на Цветанов, чието учредяване е в неделя.


В последните седмици членове на ГЕРБ от Банско до Бойчиновци напускат с отворени писма и заявяват подкрепа за доскорошния заместник на Борисов. На този фон управляващата партия ГЕРБ отчита ръст в членската си маса, твърди нейният организационен секретар Цветомир Паунов.
Кое е вярното? Пробойни могат да бъдат намерени във всяко твърдение - от обясненията на приближените до Цветан Цветанов, че "гербери от цялата страна напускат разочаровани", до подаваните от централата на ГЕРБ данни, че членовете на партията вече са над 98 000 души.


Ситуацията не може да бъде преценена обективно, казва политологът и изпълнителен директор на социологическата агенция "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.


"Засега се вижда, че хора, отпаднали от формацията на Борисов, се присъединяват към "Републиканци за България". Истината е, че най-много от ГЕРБ отцепва не бившият втори в партията, а ситуацията в страната", казва Симеонов.


Роенето след Цветанов


От създаването на ГЕРБ през 2006 г. до миналата година Цветанов беше вторият човек след лидера Борисов, но беше принуден да подаде оставка от всичките си постове след съмнения за корупция, станали известни под името "Апартаментгейт". Месеци по-късно той обяви, че се готви да създаде собствен политически проект.


След като намеренията му станаха публични, постепенно от различни краища на България отделни представители на управляващата партия започнаха да декларират, че я напускат. Бившите кметове от ГЕРБ Атанас Камбитов (Благоевград), Георги Икономов (Банско) и Кирил Котев (Сандански) обявиха, че се присъединяват към "Републиканци за България".


Напускането на отделни членове и цели организации на ГЕРБ започна през май. Тогава около 50 членове на партията във Видин напуснаха. Бившият кмет на Видин Огнян Ценков, ГЕРБ, каза тогава, че за него би било чест да участва в "евентуален нов политически проект" на Цветан Цветанов. Ценков потвърди пред "Свободна Европа", че се е включил с радост в проекта, защото е "разочарован от своите съпартийци".


Скоро след това стана известно и разделението в редиците на ГЕРБ в Плевен. Председателят на общинската структура Петя Василева и още осем партийци изпратиха писмо до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов срещу областния координатор Мирослав Петров.


Според тях Петров взима решения "на тъмно, след консултации с представителите на БСП и ВМРО в града". Плевенската структура на ГЕРБ беше сред тези, в които имаше промени между изборите за Европейски парламент през май 2019 г. и местните избори през октомври същата година. Това се случи веднага след като Цветанов напусна ръководството. Тогава Петров стана областен координатор в Плевен и зае мястото на депутата Владислав Николов. Преди това премиерът Борисов се беше заканил да "чисти до корен".


През летните месеци процесите изглежда затихнаха, но с настъпването на есента и предстоящото учредяване на формацията на Цветанов в края на септември, съобщенията за напускащи ГЕРБ отново зачестиха.


Неотдавна 50 души от организация на ГЕРБ в Шумен напуснаха. Шефът на Общинския съвет в Баните Венцислав Шишков обяви, че напуска партията заедно с още 28 човека. За сходни процеси в по-малък мащаб медиите съобщиха и за организациите в Павликени, Полски Тръмбеж, Руен. 25 души от организацията на ГЕРБ в Бойчиновци също обявиха, че се присъединяват към "Републиканци за България".


"Много хора са разочаровани. В цялата страна. Вижте и колко мои колеги бивши кметове - Камбитов, Икономов и други също се присъединяват към проекта на Цветанов. Просто ГЕРБ в страната се рои. Не знам с колко, няма и как да знам, но виждам разочарование в хората в цяла България", каза пред "Свободна Европа" бившият кмет на Видин Огнян Ценков.


Сметките, които не излизат


По думите на Ценков само от видинската организация на ГЕРБ заедно с него в края на миналата година са напуснали 100 човека, които ще се присъединят към "Републиканци за България".


Месеци след напускането на част от видинската организация централното ръководство на ГЕРБ се похвали с над 200 новоприети членове. Така партията се опита да неглижира роенето в града.


Ценков обаче твърди, че е намерил противоречение между обявените от ГЕРБ числа и тези, с които той е разполагал като областен председател на партията. "Към ноември 2019 година членският състав на ГЕРБ в града беше 1700 души, преди няколко седмици Владимир Тошев (депутат и областен координатор за Видин - бел.ред.) обяви, че след показното увеличаване на членовете от това лято членовете са 1200. Може нещо да се е объркал, разбира се", каза Ценков.


Той не отговори еднозначно на въпрос дали има манипулация в данните, които ГЕРБ представя за членовете си, но напомни, че е бил наясно със ситуацията до ноември 2019 г. "Тогава си бяха 1700", каза бившият кмет.


Организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов оспорва тези числа. "Ноември месец 2019 година във Видин сме имали 1395 членове. Напуснали са ни 67 души, а не 100", каза Паунов. И добави, че новоприетите са 162 души. "Така, като сметнете науснали и новоприети, в момента там имаме 1490 души".


Данните, които Паунов представя, се разминават както с твърденията на Ценков, така и с официалните съобщения до медиите за новоприети членове на ГЕРБ във Видин. Според редица медийни публикации в началото на месец юни тази година, представители на ръководството на партията начело с Томислав Дончев са връчили 234 нови членски карти. Според сметките на Паунов обаче новите членове са 162-ма.


Разминаването е със 72-ма души. И то се получава само по данни, подавани от ГЕРБ. Огнян Ценков смята, че в желанието си да покажат, че не са им нанесени щети, от централата на ГЕРБ са приели "показно, за пред камерите" доста хора, които са членове на партията отдавна.


Разминаването със 72-ма души във Видин не е единственото, което може да се забележи в данните, цитирани от регистъра на ГЕРБ.


"За тази година, до края на август сме приели 1343 души, а напусналите са 490. Виждате, че няма отлив от партията ни заради намеренията на г-н Цветанов да създаде своя", коментира Цветомир Паунов.


Централата на партията обяснява, че някои от напусналите са щели да бъдат изключени така или иначе заради неплатен членски внос. Според Паунов всяка година "във всяка област около 200 души отпадат заради неплащане на членския внос". Областите в България са 28 и това означава, че около 5600 души трябва да отпадат от ГЕРБ годишно. "Груба е тази сметка - по около 5000 души, да", потвърди Паунов.


Тези отпаднали обаче не се отчитат в официалния брой на членовете на ГЕРБ. "Виждате - приемаме под над 2000 души на година, и те като се сметнат, си излизат", каза Паунов.


Сметката обаче не излиза и така. По изчисленията на Паунов заради неплатен членски внос от ГЕРБ трябва да са изключени около 15 000 души за три години. Числата, които предостави обаче, сочат ръст на членовете с около 5000 души - 0т 93 984 (2017 г) до 98 204 (август 2020 г). За този период новоприетите членове са 8914.


"Две десни партии ще сме"


"Има много кухи бройки, те не се отчитат. Реалната членска маса е около 15% от цитираните данни", каза пред "Свободна Европа" бивш член на ГЕРБ, който обаче не пожела да бъде цитиран. Желанието си да говори неофициално аргументира така: "Все пак не бива да се конфронтираме от самото начало, две десни партии ще сме - може да се наложи сътрудничество", каза бившият активист на ГЕРБ, който днес е част от партията на Цветанов.


В тази посока е и анализът на политолога Първан Симеонов.


"Ако Борисов е умен, а той е съобразителен политически играч, може да се възползва от настоящата ситуация. И ако един ден Цветанов влезе в парламента, кой знае - можем да видим партньорство. Според мен Цветанов цели именно това - по някакъв начин Борисов да зависи от него. Това ще бъде вид реванш за бившия втори", коментира Симеонов. Според него, макар и сега да се противопоставят, доскорошните партньори ще опитат да запазят диалогичен тон.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (117)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7416 Любопитно

  Няма ли нова, актуална снимка на Цветан Цветанов - вече е с брада, като същински дисидент, вода ненапита и чист, като детска сълза...?:)

  [email protected]
 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Цветанов за всичките тези години има последователно и ясно прозападно поведение. От полза ще е да е в парламента, от полза ще е всяко следващо управление да зависи от неговите депутати, както разбира се и от депутатите на Демократична България.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2567 Любопитно

  как щеше да залепне тук една иконографика или няколко прости ексел чарта. не е ли крайно време журналистите да влязат в 21 век?

 5. 5 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3604 Неутрално

  Това "броене" също като между надцакващи се футболни агитки е малоумно.
  И показателно.
  За нивото.
  Ни.

  За съжаление ...

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4225 Неутрално

  По мои изчисления - 0,17%, не повече.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7416 Любопитно

  Колко точно отцепва Цветан Цветанов от ГЕРБ ?
  Да отцепва, да отцепва -....колко да отцепва...
  Те и Евгени Бакърджиев / СДС /, Румен Петков / БСП / , Касим Дал / ДПС / - И ТЕ тръгнаха да люспят от големи партийни организации, а някой помни ли ги ДНЕС - как се казваха техните ''реформаторски'' партийки ???

  [email protected]
 8. 8 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Така и не разбрах, колко са ТОЧНО?

 9. 9 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5560 Весело

  Бакалски сметки, бройки, терци, белоти, последно десет, числа, събиране, изваждане, слагане, вадене, въртене! С двеста!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 10. 10 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Още малко да държи баце властта и тотално ще се срутят ГЕРБ. И да говори повече, хахаха.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на erg31570932
  erg31570932
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Междузаводска журналистика: Свободна Европа - Дневник - Клуб Зет - Фрог - Медиапул ... Или не точно в тази последователност. И после рев, защо журналистите в парламента стоят в мазето!?! Един от тази селекция е достатъчен, след това всички ще публикуват и така.

 13. 13 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  А на ЦЦ пожелавам да остане максимално под бариерата за влизане в парламента,

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  Цветанов за всичките тези години има последователно и ясно прозападно поведение. От полза ще е да е в парламента, от полза ще е всяко следващо управление да зависи от неговите депутати, както разбира се и от депутатите на Демократична България.
  —цитат от коментар 2 на spiegel


  Нито Цецо нито Дай България ще бъдат в парламента.

  The best way to predict the future is to invent it.
 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5117 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":

  Мирише на голям страх от герберите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1700 Любопитно

  Ако питате Полина ще се окаже, че отцепва почти цялата партия....
  Какво ще правим след изборите, когато се окаже, че клиентелата "герб" е по-силна от клиентелата "цветан на мисълта"?!

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5117 Неутрално

  До коментар [#8] от "4ort":

  Питай бойко ти.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Не ви ли е хрумвало, че Цецо играе за Боко ?
  Просто са се договрили да фалшифицират изборите
  заедно и догодина да ги видим рамо до рамо
  прегърнати в коалиция.

 20. 20 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 963 Неутрално

  ЗАБЕЛЯЗАЛИ ЛИ СТЕ, че от протеста нито веднъж не казаха КОИ СА ТЕ и КОЙ ПОДКРЕПЯТ, и какви са им политическите възгледи!!! Ние от месеци слушаме само едно "ОСТАВКА", но не чуваме, ВИЕ КОИ СТЕ! Това е класическа сатанинска тактика! Обвиняваш, хвърляш вина навсякъде и твоето верую е да замъглиш всичко с чуждата вина, докато ти оставаш скрит зад вината на другите – никога не се легитимираш! Когато излъжат всички, тогава ще свалят маските и ще им видим рогата!
  Помните ли онази крилата фраза (едва ли сте я чували, та да я помните): "НАЙ-ГОЛЕМИЯ УСПЕХ НА САТАНА (ДЯВОЛА) Е ДА УБЕДИ ХОРАТА, ЧЕ ТОЙ НЕ СЪЩЕСТВУВА !!!"

 21. 21 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7416 Весело

  До коментар [#11] от "Моа Преател Тайпи":

  Да не е приел мормонство на някоя молитвена закуска новият републиканец, издигнат от демократическата партия? :)
  Или :''колкото повече тъщи, толкова повече къщи ''- не мисъл на Мечо пух, а мисъл на Цветан Цветанов :)

  [email protected]
 22. 22 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Колко точно активисти на ГЕРБ са отишли при Цветанов не е от особено значение. Въпросът е дали ще има миграция на избиратели в тази посока. Засега социолозите не "хващат" такова нещо, но на изборите не се знае.

 23. 23 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  Алоу, нали подкрепата за ГЕРБ вече е отрицателна величина? Какви гласове да отцепи Цвъчко? Нали така библиотекарке Паунова?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 24. 24 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Некой, ако е разбрал, колко точно отцепва моят любимец Цецо, нека да напиша цифрата!?!?!?!

 25. 25 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  До коментар [#12] от "erg31570932":

  Ама ти на това журналистика ли му казваш?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 26. 26 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Забелязвам особено ожесточение в герберските тролове. Това би било естествено за някой ренегат. Но човек, който е изградил партията ГЕРБ, който понесе политическата репресия през 2013 и който до последно оставаше лоялен на Борисов и дори и сега проявява нечувана за балканските нрави коректност, това издава СТРАХ.

 27. 27 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1489 Неутрално
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на erg31570932
  erg31570932
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#14] от "kzj356788

  Това те наричат: "обективна журналистика!" Един вид, всичко, което е извън тяхното разбиране за живота е необективно и следователно погрешно. И по тази причина, са се самопровъзгласили (изданията от либералния спектър) за единствени и неприкосновени носители на свободното, демократичното слово в страната.
  Тъжно...

 30. 30 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#8] от "4ort":

  До коментар [#24] от "4ort":

  Знаеш, че и авторката не знае, и не това е идеята на статията. Но, ако напише материал без да намеси Борисов или поне Цветанов, кой ще си прави труда да го чете.

 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1700 Разстроено

  До коментар [#8] от "4ort":

  Идеята на полина не е да информира, а да внушава!

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2507 Неутрално

  Цецо цепеници цепи, цепи Цецо, цепи! Сега форумния герболяк към кои ще се присъедини?

 34. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3604 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":Мирише на голям страх от герберите.
  —цитат от коментар 16 на КМЕТ В СЯНКА


  Мдам.
  Ама страхът не е от Цветанът, а за кокъла.
  Щото гербиджта ще изпадне от каруцата на властта ...

  Тая гербидж масовка по прованса ако не я урЕдят по партийна линия на служба - и за байчовци по училищата не стават да ги вземат!

 35. 35 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 809 Разстроено

  Ха-ха-ха!Герберастките тролове громят врага с партиен билет.Носи се тежката миризма на потни милиционерски чорапи и чесън.Времената на Априлския пленум на Партията и развенчаването на реакционните партийни другари се завърнаха.Дерзайте, тролове!
  —цитат от коментар 28 на BG Territory


  Не знам доколко са тролове... Представи си, че ГЕРБ имат около 100,000 члениве и някои от тях четат тоя форум. А иначе, че ГЕРБ са всъщност БКП2 съм го писал и преди.
  Както т.н "комунисти" в късните 80-те год са нямали никаква представа от Марксизъм, така и ГЕРБАДЖИИТЕ днес са ръководени само от желанието за келепир и кражба.

 36. 36 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  Колкото отцепи все е нещо. ББ изгони изборния си технолог и сега ще страда.

  SHADOWS of SOFIA
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Весело

  Около ГЕРБ винаги всичко е било "мижи да те кажем"!
  Като се почне от..."спонтанното" им възникване, премине са през "деснячеството" им, през влизането в ЕНП, през голямото им строителство, през отчетите им.
  Дори през всяка казана дума, клетви и обещания които се сменяха като като мръсни ръкавици.
  Изобщо, когато гербер (пък бил той бивш или настоящ) ви каже добро утро проверете първо дали е изгряло слънцето.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на МОСКВИЧ
  МОСКВИЧ
  Рейтинг: 124 Неутрално

  Колко на брой станаха днес дописките за този?

 42. 42 Профил на erg31570932
  erg31570932
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#25] от "chichka":

  Метафора е. Според мен е "словесно изделие". Всеки има право да се титулова, както намери за добре.

 43. 43 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 747 Весело

  Централата на партията обяснява, че някои от напусналите са щели да бъдат изключени така или иначе заради неплатен членски внос.
  —цитат от коментар 0 на От статията

  Муахахахаха!
  Ами, как да си плащат членския внос предвид шкафчето на Борисов?! :)
  За Боцата кюлчета, пачки, чернокоси мацки и Мис гащи Барселона, а за раята - членски внос!
  Демотивиращо е!
  Нали герберунгели?
  Виий тук цел ден плюете враговете на Партията за едната надница, а вожда ви го 'набива' ..акъла!
  Хахаха :)

 44. 44 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  Естествено е разочарованите от ГЕРБ и управлението на страната да се отцепват от ГЕРБ, но това не значи, че те непременно ще се присъединят към партията на Цветан Цветанов, защото и той не е цвете. Заплахата за ГЕРБ идва не от Цветан Цветанов, а от дълбокото разочарование, което обхваща все повече членове и симпатизанти на ГЕРБ.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5117 Неутрално

  До коментар [#45] от "4ort":

  Всички други освен дебелото корумпе с филиите мас.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3362 Неутрално

  "гербери от цялата страна напускат разочаровани", до подаваните от централата на ГЕРБ данни, че членовете на партията вече са над 98 000 души."

  За 6 месеца след 1944-та БКП-то стана стохилядна партия, а гербавото стана 100-хилядна за 15 години. Май има полза от демокрацията, макар и незначителна. Но новината си е лоша. Прекалено много хора се нареждат на опашка за партийни трохи. Това не е просто нечестно, то е национална прокоба.

 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Весело

  Смешни и уплашени герберя!
  И къде видяхте Полина да застава зад Цветанов!?
  Всъщност, тя се подиграва и на едните, и на другите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Има ли значение точно колко отцепва едната кратуна от другата? Той може да отцепва "партийни кадри" от герб, но то вече не останаха привърженици на герберистите, че да има какво да отцепи :) Изключвам голяма част от администрацията която постоянно е тъпкана с бонуси без да си заслужава дори заплатите, както и фирми свързани с прането им на пари. От останалата част на населението дали има и 5% да са останали да вярват на мутрата. Е ок - нека си ги поделят по братски тези 5%.... палячовци!

 50. 50 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4390 Любопитно

  До коментар [#3] от "selqnin":

  "дневниче - копаете дъното!!!"

  Добре, де! Явно редакционната политика на Дневник не Ви допада! Може ли да попитам тогава защо четете и коментирате в Дневник? А не чета ПИК, защото не съм мазохист! Вие мазохист ли сте?

 51. 51 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Като стигнах до абзаца с Галъп и Първан, прекъснах четенето, пиша това и се прехвърлям към другите съчинения в сайта.....

 52. 52 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  Смешни и уплашени герберя!И къде видяхте Полина да застава зад Цветанов!?Всъщност, тя се подиграва и на едните, и на другите.
  —цитат от коментар 48 на Храбър


  БУДАлите изпитват известни трудности да осмислят текст.

  SHADOWS of SOFIA
 53. 53 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3699 Весело

  До коментар [#33] от "Doge":

  " Цецо цепеници цепи, цепи Цецо, цепи! Сега форумния герболяк към кои ще се присъедини?"

  Който плаща повече, разбира се ! Засега са все още към бай Тошовия, поне като гледам от преобладаващите коментари на троловете във форума !

 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7484 Неутрално

  "две десни партии ще сме - може да се наложи сътрудничество"
  И продължават да твърдят, че са десни, макар че са си чисти комунисти.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  Цветанов има потенциал да процепи членската маса , за избирателите ...по трудно.
  ГЕРБ отива в опозиция( с вероятност да се разпадне) . Да си ГЕРБ ще бъде нещо по лошо от член на БКП..Членове на ГЕРБ по места ще използва суматохата да се откачи от рекета , а и да си припишат функции на БОРЦИ срещу ДИКТАТОРА :)

 57. 57 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1732 Весело

  До коментар [#45] от "4ort":

  мая галева. що за въпрос?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 58. 58 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2200 Любопитно

  Тече "естествен" процес.....ГЕРБ губят ежеддневно подкрепата на хората и част от "партииците" на ББ се ориентират своевремено.
  Колкото до това коя е дясна формация....тази на Цветанов се очертава като че ли единствената дясна партия....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 59. 59 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Колко точно отцепва Цветан Цветанов от ГЕРБ ?Да отцепва, да отцепва -....колко да отцепва...Те и Евгени Бакърджиев / СДС /, Румен Петков / БСП / , Касим Дал / ДПС / - И ТЕ тръгнаха да люспят от големи партийни организации, а някой помни ли ги ДНЕС - как се казваха техните ''реформаторски'' партийки ???
  —цитат от коментар 7 на karabastun


  На редовните избори ще се преброят,нали знаеш как всички се хвалят,че са постигнали невероятен успех и загубили няма!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 60. 60 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3362 Неутрално

  Цецо е като клошар. Рови в боклука дето сам е сътворил и търси ценни предмети. А в боклука има всякакви неща, но не много ценни. То ко бяха, нямаше да са в контейнера.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1146 Весело

  До коментар [#3] от "selqnin":
  Какво дъно! Още две копки и ще излязат в Австралия.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 63. 63 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  "две десни партии ще сме - може да се наложи сътрудничество"И продължават да твърдят, че са десни, макар че са си чисти комунисти.
  —цитат от коментар 54 на Роси


  Нови формации"дестни комунисти",нещо като по Скандинавието?Все пак е за предпочитане от бспрускоориентираните комунисти!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 64. 64 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#35] от "Александър":

  Именно , играта на 2 те уж десни партии е да привлекат максимално десни избиратели ,които да не гласуват за някоя друга дясна партия ,а общото между всички псевдо десни партии е ,че са все управлявани от бивши ченгета или сътрудници и офицери от ДС , няма нито един случаен или независим субект ,нито в дясно ,нито в ляво ,а най малкото в ДПС или БСП ГЕРБ.

 65. 65 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#50] от "vassilun":лилявият болшевик си мисли че в българия има само два вестника. да ти имам акъла
  —цитат от коментар 61 на sarunka


  В България Сорунка има медийно НСО и останали няколко опозиционни медии за цвят.

  SHADOWS of SOFIA
 66. 66 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  "Колко точно отцепва Цветан Цветанов от ГЕРБ"

  На изборите ще се разбере

 67. 67 Профил на erg31570932
  erg31570932
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#50] от "vassilun":

  Забранено е да се чете при несъгласие с възгледите и тезите на Дневник?

 68. 68 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4390 Неутрално

  До коментар [#50] от "vassilun":Забранено е да се чете при несъгласие с възгледите и тезите на Дневник?
  —цитат от коментар 67 на erg31570932


  Не! Не е забранено! Но мик е интересно по каква причина някой чете нещо, което не му харесва? Това е въпросът!

 69. 69 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  Това което имаме като пример за реализация на дете със специални образователни нужди, ходи на молитвена закуска във Вашингтон организирана от одиозната секта наречена Фамилията и от тъщолюбец стана републиканец

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Няма ли нова, актуална снимка на Цветан Цветанов - вече е с брада, като същински дисидент, вода ненапита и чист, като детска сълза...?:)
  —цитат от коментар 1 на karabastun  Актуализирането на визията на Цветанов ли ти е проблемът, или фактът, че шайката почти агонизира ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 72. 72 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2879 Весело

  ГЕРБ - РБ = ГЕ (Говлампи и Евлампи)

 73. 73 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  По мои изчисления - 0,17%, не повече.
  —цитат от коментар 6 на hamiltonf  А по мой - шайката се рои и е почти пред агония, ако и да не са много точни цифрите .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 74. 74 Профил на erg31570932
  erg31570932
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#68] от "vassilun":

  Не съм знаел, че трябва да се чете само това, което ми харесва... Предпочитам да чета повече, за да знам повече. Това е свобода- да можеш да решаваш сам! :)

 75. 75 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 609 Неутрално

  [quote#71:"niksan1"][/quote]

  Хайде стига с тази агония! Герб пак ще са първи на изборите, а вие сините комсомолци пак ще гоните 3%.

 76. 76 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Колко точно отцепва Цветан Цветанов от ГЕРБ ?Да отцепва, да отцепва -....колко да отцепва...Те и Евгени Бакърджиев / СДС /, Румен Петков / БСП / , Касим Дал / ДПС / - И ТЕ тръгнаха да люспят от големи партийни организации, а някой помни ли ги ДНЕС - как се казваха техните ''реформаторски'' партийки ???
  —цитат от коментар 7 на karabastun  Този коментар го постваш вече N-ти път ...
  От незнание, или тенденциозно, не си даваш сметка за времето при което, например един Бакърджиев се отлюспи . В онзи момент, ОДС бяха 2-ра политическа сила, след НДСВ, не бяха управляващи, Костов не беше показан на обществото с пълни чекмеджета с чужда валута, срещу тях нямаше протести, общественото неодобрение към тях не е било до 70 %, България не беше в ЕС, а днес точно Брюксел изказва частично ( за сега ... ) критика по отношение на върховенството на закона и корупцията .
  Ако имаш малко мозък, ще прочетеш още веднъж този коментар, но с разбиране и ще престанеш с простотиите за Бакърджиев и другите .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 77. 77 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Въпроса е не колко ще отцепят, а с колко ще го нацепят коуните на тиквите!!!

 78. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Бакалски сметки, бройки, терци, белоти, последно десет, числа, събиране, изваждане, слагане, вадене, въртене! С двеста!
  —цитат от коментар 9 на Незнайко в Слънчевия град  Ако допуснем за миг, че си прав, все пак истината е, че шайката се рои и хората групово преминават под скипъра на Цветанов, а какъв е процента, няма как да разберем, защото никой няма да ни поднесе ТОЧНАТА статистика .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 79. 79 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#60] от "Judjuk":

  //А в боклука има всякакви неща, но не много ценни. //
  ------------------------
  К'во викаш, много боклук има в бостаня!!!

 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Още малко да държи баце властта и тотално ще се срутят ГЕРБ. И да говори повече, хахаха.
  —цитат от коментар 10 на marian_jack_assa  Та ГЕРБ и в момента се сриват, но очакват да устискат до редовните избори и ТЕ да ги проведат - В ТОВА е цялата им надежда !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  Не ми харесва името на Цецовата партия. Републиканци не ми говори нищо. Виж ако беше "Тъщолюбци за собствени асансьори" одма ще се запиша. Да взема и аз.

 82. 82 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Ако питате Полина ще се окаже, че отцепва почти цялата партия....Какво ще правим след изборите, когато се окаже, че клиентелата "герб" е по-силна от клиентелата "цветан на мисълта"?!
  —цитат от коментар 17 на selqnin  Тоест, ти ще си доволен, ако шайката вземе повече мандати от републиканците ? Баси до къде стигнахте - да се надцаквате с още не регистрираната партия на Цветанов !
  Ей, ако аз селектирах и плащах на троловете, ти щеше много да
  гладуваш заради този коментар .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  От герб бягат при цвъц недоволните, че са отстранени от далаверата. Надат се на апартаменти и те. Може и без асансьори, но на половин цена. Изборите ще покажат, колко наистина са се присламчили към цвъцко.

 85. 85 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Не ви ли е хрумвало, че Цецо играе за Боко ? Просто са се договрили да фалшифицират изборитезаедно и догодина да ги видим рамо до рамопрегърнати в коалиция.
  —цитат от коментар 19 на Александър  А на теб не ти ли е хрумвало, че на Цветанов му е писнало да е вечно втори и да целува една мутренска ръка, вместо да е първи и да накара мутрата да се съобразява с него ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 86. 86 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#20] от "konservator.bg":

  //ЗАБЕЛЯЗАЛИ ЛИ СТЕ, че от протеста нито веднъж не казаха КОИ СА ТЕ и КОЙ ПОДКРЕПЯТ, и какви са им политическите възгледи!!! //
  ----------------------
  Плачеш ли, плачи плачи, ще ти олекне!!!!

 87. 87 Профил на erg31570932
  erg31570932
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#82] от "niksan1":

  Може да го прави безплатно.

 88. 88 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  [quote#85:"niksan1"][/quote]

  И на мен това което имаме като Цветанът ми прилича на непризнат гений.

 89. 89 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#44] от "Voiko":

  Естествено е в една шайка винаги да има недоволни от отхапаното от бута.

 90. 90 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Колко точно отцепва Цветан Цветанов от ГЕРБ
  —цитат от коментар 0 на Дневник


  още 5 апартамента !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 91. 91 Профил на Mitko.Nedkov
  Mitko.Nedkov
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Много ми прилича на задкулисна игра на ОПГ - бавно и постепенно мигриране от Борисов към Цветанов, т.е. всичко да си остане така.

  Тия двамата са врагове само по телевизията..

 92. 92 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#89] от "blondofil":

  Нали никой не си мисли, че в онова което имаме като Цецова шайка, става въпрос за онуй как му викаха ... Идеали. Бошлаф.

 93. 93 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3824 Весело

  Това с " цепенето " ми прилича на " чекмеджето " , Радев ги измисля тези гадости......а , дали Цецо ще пращи и той сладурани като при Бойко ..... или са му от ниското ниво.....случайно се прибираш и ченето ти изтръпва от страх !

 94. 94 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Каква беше приказката за мишките и кораба, че се опитвам да се сетя, ама не ми се получава?

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 95. 95 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Не ви ли е хрумвало, че Цецо играе за Боко ? Просто са се договрили да фалшифицират изборитезаедно и догодина да ги видим рамо до рамопрегърнати в коалиция.
  —цитат от коментар 19 на Александър

  Е как ще ги фалшифицират? Нали Вие, свободните и честни граждани, ще сте в комисиите и ще контролирате броенето? А ние, стадото, само ще ходим да пуснем бюлетините. Кой за БКП, кой за ГЕРБ, някои от нас за КОД....свобода на избора.

 96. 96 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Каква беше приказката за мишките и кораба, че се опитвам да се сетя, ама не ми се получава?
  —цитат от коментар 94 на Абсент

  Плъховете, плъховете..... не мишките.

 97. 97 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Днес голяма трибуна за Цв.Цв..... Сутринта по НоваТВ - цял час! Сега тук.... Ами има и други десни формации. Аз искам да чуя д-р Любо Канов!

 98. 98 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7327 Неутрално

  Движение на активисти между две клиентелистки партии - нищо добро за България

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 99. 99 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1612 Весело

  Интересно ми е в последно време колко много статии има в Дневник за Цветан Цветанов.
  И в същото време почти няма статии за Христо Иванов.
  Какво се случва с редакционната политика?

 100. 100 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3767 Неутрално

  "Роенето"/люспенето/ на ГЕРБ е факт и този процес е необратим!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK