Над 330 пъти ръст на печалбата. Какво значи да те позлати държавата

Заради африканската чума най-голям е спадът при свинете – с близо 25 на сто, а инсинераторите не бяха изпратени за ликвидиране на нито едно от огнищата на болестта.

© Велко Ангелов

Заради африканската чума най-голям е спадът при свинете – с близо 25 на сто, а инсинераторите не бяха изпратени за ликвидиране на нито едно от огнищата на болестта.Текстът е препубликуван от "Свободна Европа".


Броят на животните в България намалява, но Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) продължава да увеличава парите, които плаща за обезвреждане на животински отпадъци. Агенцията мълчи по въпроса какво налага харченето на тези средства.


В края на юли БАБХ са подписали поредния анекс с "Еко БГ СЖП" - една от двете фирми, собственици на инсинератори, с който отпускат допълнително още близо 1,5 млн. лв. за изгаряне на трупове. Така общото увеличение чрез анекси спрямо първоначалния договор е близо 40 на сто - от 8 млн. 760 хил. лв. на 14 млн. 404 хил. лв. с ДДС.
В същото време по официални данни на Министерството на земеделието и храните общия брой на отглежданите животни у нас намалява през 2019 г. сравнен с 2018 г.


По-малко животни, повече пари за обезвреждането им


Заради африканската чума най-голям е спадът при свинете - с близо 25 на сто, а инсинераторите не бяха изпратени за ликвидиране на нито едно от огнищата на болестта. Вместо това БАБХ отпусна допълнително още пари за загробване на труповете на животните. Въпреки че в случаите, в които раздава милиони за обезрвеждане, агенцията изрично отбелязва трудностите, пред които е изправена - "определяне на терен, организиране на загробването, транспортиране на труповете, извънредни разходи. Загробването на животни не може да даде гаранции за опазване от замърсяване на околната среда".


От агенцията по храните не казват колко тона животински отпадъци се обезвреждат месечно. От данните по приключили договори на БАБХ излиза, че при по-голям брой животни в края на 2017 г. и началото на 2018 г. агенцията е плащала месечно за обезвреждане на около 570 тона животински отпадъци. В момента държавата плаща само на "Еко БГ СЖП" за повече.


Отделно за същата дейност още пари се дават на друга фирма - "Син кръст 2016". От края на 2018 г. досега фирмата има договори с БАБХ за над 21 млн. лв. Ако междувременно не бъде подписан анекс, това означава, че по обявените цени само "Син кръст 2016" изгаря по над 600 тона месечно.


Така, без да бъдат използвани в потушаването на най-мащабната епидемия по животните от миналата година - африканската чума по свинете, излиза, че двете фирми са обезвреждали по документи два пъти повече от обичайното количество животински отпадъци. Това се случва при неясен капацитет на инсталациите за изгаряне, тайна на местоположението и липса на информация за това, как се контролира количеството, за което се плаща.


"Свободна Европа" изпрати въпроси до БАБХ, прокуратурата и фирмите "Син кръст 2016" и "Еко БГ СЖП" на посочените от тях електронни адреси за контакт, но до този момент няма отговори.


Кои са фирмите?


Фирмата "Син кръст 2016" е регистрирана през 2015 г. с начален капитал 1950 лв. В отчета си за 2016 г. тя е записала загуба от 61 хил. лв. От 2017 г. "Син кръст 2016" започва да работи по договори с БАБХ за обезвреждане на отпадъци. В годината, в която това се случва, фирмата излиза на печалба от над 897 хил. лв., а през 2018 г. тя вече е над 5,35 млн. лв.


През този период собственици на "Син кръст 2016" са Янка Николова-Лазарова и Борислав Лазаров. Според Търговския регистър Лазаров е бил управител още на "ВОЛФ-96", представител на ДИТЦ и "Чистота София". Името на Лазаров стана известно покрай кризата с боклука на столицата, когато той е управител на фирмата-концесионер "Новера".


През юни 2019 г. дъщерите на собствениците на "Син кръст" честитиха рождения ден на премиера като публикуваха снимка с него от дома му и с думите: "Обичаме те и винаги ще бъдеме до тебе Благодарим ти за всичко и че и ти винаги си с нас и не ни оставяш !!!". До този момент "Син кръст 2016" е получила от БАБХ близо 14 млн. лв. и има действащи договори за още над 21,2 млн. лв. От юни тази година фирмата е с нов собственик.


"Еко БГ СЖП" е основана през февруари 2015 г. със 100 лв. капитал. В годината на създаването си отчита приходи от 18 хил. лв. Фирмата започва да работи по договор за обезвреждане на отпадъци с БАБХ от края на 2017 г. и още на следващата година отчита печалба от над 2 млн. лв.. Това е над 330 пъти повече в сравнение с 2017 г., когато е декларирала печалба от 6 хил. лв. До този момент "Еко БГ СЖП" е получила за изгаряне на трупове над 8 млн. лв. и има действащ договор за близо 14,5 млн. лв.


Парите за обезвреждане на животински отпадъци са част от нотифицирана държавна помощ от 90 милиона лева за периода 2015-2020.


Какво правят инсинераторите?


За мобилните инсинератори се разбра след протести през 2018 г. заради непоносима миризма и лоши хигиенни условия. Първи бяха жителите на радомирското село Владимир. След шума, който се вдигна, инсталацията на "Син кръст 2016" беше преместена в рудника на пернишкия квартал "Бела река". Там също избухна недоволство и инсинераторът беше махнат. След като престоя известно време на паркинга на "ВОЛФ" на Околовръстното шосе на столицата, инсталацията изчезна.


Срещу инсинератора на фирмата "Еко БГ СЖП"протестираха жителите на старозагорското село Калояновец. Мобилният инсинератор остана в селото и по време на епидемията от чума по дребните преживни животни в Ямболско през 2018 г., когато десетки трупове се загробваха с цел ограничаване на заболяването.


Eдна година мълчание


Разследването "Война за трупове" беше публикувано през 2019 г. с подкрепата на Антикорупционния фонд. Непосредствено след излъчването му тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров разпореди незабавна проверка. Той поиска специализираната прокуратура да установи дали има изтичане на 30 млн. лв. към две фирми, занимаващи се с изгарянето на животински отпадъци.


Видимият резултат от незабавната проверка в Агенцията по храните е една година мълчание от страна на прокуратурата. И държавни поръчки за близо 60 млн. лв. към две фирми със скромни обороти преди да започнат работа по договори с Агенцията по храните.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  Корупция, гарантирана от властта на ГЕРБ !
  ОСТАВКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 286 Неутрално

  E държавната мафия така действа. Какво Генчето не знае ли как са субсидирани производителите на зърно в САЩ и в Канада. Схемите са едни и същи, нашата мафиотска агенция се учи от други мафиотски агенции.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 3. 3 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Доста хора казват, но какъв е смисъла от това държавата да ни заблуждава за сериозността от климатични промени, вируси или чуми. Ето това е смисъла. Определени хора разпределят по правилния начин едни огромни средства. Преди това същите тези хора са инвестирали пари за изграждане на медийни системи и политици. После същите тези системи работят за тях и връщат инвестицията.

 4. 4 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Преди измамата с коронавируса, бях убеден, че е разумно да избият свинете, ако са болни от африканска чума. Сега и на това не вярвам. В началото намериха болно прасе в Русенско и казаха, че е влезло от Румъния. После в Пернишко и Ямболско. Оказа се, че тази зараза си я има по животните от години. Но огромната част са здрави и годни за консумация. Но "експертите" обясниха на селянина, който гледа две прасета в задния двор от пет поколения, че е страшна болест. Нищо че на човечеца си му изглеждаха здрави. И избиха на хората прасетата и разтуриха дребното му лично стопанство. Само за африканска чума се разпределиха по наши хора стотици милиони.

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  Гласувайте, за да идва Христо и да изгони Вълка, Домуса, Пеевски, Доган, Ковачки, ТИМ и т.н.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 6. 6 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 850 Неутрално

  През юни 2019 г. дъщерите на собствениците на "Син кръст" честитиха рождения ден на премиера като публикуваха снимка с него от дома му и с думите: "Обичаме те и винаги ще бъдеме до тебе Благодарим ти за всичко и че и ти винаги си с нас и не ни оставяш !!!". До този момент "Син кръст 2016" е получила от БАБХ близо 14 млн. лв. и има действащи договори за още над 21,2 млн. лв. От юни тази година фирмата е с нов собственик.


  И ние те обичаме Бибитко, че не спиш и денонощно копаш дупки за метрото, път прокарваш друже тука , нов път в тия канари,.
  Няма друг като него и философ/ на прост човек к@р се набива/ и строител и нещо като нищо друго на света.
  Само тия да са - с мед да ги намажеш.
  Докарахме я до под кривата круша, един фатмак да управлява държавата .

 7. 7 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1855 Любопитно

  ...,,Фирмата "Син кръст 2016" е регистрирана през 2015 г. с начален капитал 1950 лв. В отчета си за 2016 г. тя е записала загуба от 61 хил. лв. От 2017 г. "Син кръст 2016" започва да работи по договори с БАБХ за обезвреждане на отпадъци. В годината, в която това се случва, фирмата излиза на печалба от над 897 хил. лв., а през 2018 г. тя вече е над 5,35 млн. лв.

  През този период собственици на "Син кръст 2016" са Янка Николова-Лазарова и Борислав Лазаров. Според Търговския регистър Лазаров е бил управител още на "ВОЛФ-96", представител на ДИТЦ и "Чистота София". Името на Лазаров стана известно покрай кризата с боклука на столицата, когато той е управител на фирмата-концесионер "Новера".

  През юни 2019 г. дъщерите на собствениците на "Син кръст" честитиха рождения ден на премиера като публикуваха снимка с него от дома му и с думите: "Обичаме те и винаги ще бъдеме до тебе Благодарим ти за всичко и че и ти винаги си с нас и не ни оставяш !!!". До този момент "Син кръст 2016" е получила от БАБХ близо 14 млн. лв. и има действащи договори за още над 21,2 млн. лв. От юни тази година фирмата е с нов собственик.”
  .......😄 Съпорта работи,а?

 8. 8 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Само се придържайте че няма злоупотреби!
  Всичко ще е наред!....

 9. 9 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Странно е как като надушат някоя корупционна следа около Борисов и собственика на дружеството автоматично се сменя 😅.
  То тъп да си та ще се сетиш ,,по почерка”...

 10. 10 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  ОСТАВКА БЕ ЧУКУНДУРИ!

 11. 11 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1093 Весело

  Кой държи БАБХ? Кой му е собственик?

  "Видимият резултат от незабавната проверка в Агенцията по храните е една година мълчание от страна на прокуратурата. И държавни поръчки за близо 60 млн. лв. към две фирми със скромни обороти преди да започнат работа по договори с Агенцията по храните."

  Споко, всички необходими доказателства вече са събрани и затова преписката се е озовала "на трупчета". Ако Вълка не слушка и не плаща такса "пълен съпорт", прокуратурата веднага ще се задейства. Засега слушка и папка.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 12. 12 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  Ами избори идват бе. КОЕ по-точно не Ви е ясно ???

 13. 13 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 793 Неутрално
  До коментар [#2] от "radelmarfx": Какви производители са тея,за да получават субсидии!! Чисти назначени бандити! Поне са пратили децата да благодарят на тиквата за супорта! Трагедия,и то да е само това!

 14. 14 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Весело

  E държавната мафия така действа. Какво Генчето не знае ли как са субсидирани производителите на зърно в САЩ и в Канада. Схемите са едни и същи, нашата мафиотска агенция се учи от други мафиотски агенции.
  —цитат от коментар 2 на radelmarfx


  Браво бе!
  Може ли това да бъде оправдание за едно престъпление?
  И производителите в САЩ от къде се субсидират? От държавата или от външни донори например като ЕС?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 15. 15 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 793 Неутрално

  И със заглавието не съм напълно съгласен! Държавата това е цялото население,тук поне при едната фирма се вижда кой ги е позлатил, бай хой от Банкя! За това е получил и благодарност от дъщерите на семейството собственици,а дали само това.....кой знае?

 16. 16 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  В ерата на ГЕРБ бизнес не се прави, бизнес се "дава" и "взема". Този бизнес очевидно е даден на Доган. Бизнесът със "златните гьолове" по границите беше даден също на фирма, създадена същата година със 100 лева начален капитал.

  Другатата група, на които ще им го "вземат", е на Баневи, Ветко, Миньо и братя Бобокови. Формално обявено от Гешев като "ревизия на приватизацията" и от Цацаров като "отпадане на давностните срокове за престъпления при приватизацията", днес Специализираната прокуратура вкарва в ареса един по един червените куфарчета и ги заставя да върнат всичко на този, който им ги е дал - полковниците и генералите от ДС и КГБ от сарайско - монтерейското задкулисие.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 17. 17 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Всяко министерство , агенция , ГЕРБАВА община е така. Така те разбират ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА, ...........и невидимата пазарна ръка. На ДЕСЕТ ..една или две поръчки ще са за СВЪРШВАНЕ НА РАБОТА. Имаме КАПИТАЛИСТИЧЕСКА КЛАСА (ЕЛИТ) , който не може да функционира без държавата. Следователно ТИЯ не могат да представляват НАРОДА за нищо. Освен политически елит под КАРАНТИНА , трябва и фирмите на ГЕРБ да са под карантина.

 18. 18 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1617 Разстроено

  Качество е да измисляш схеми за облаготелстване , ама да се попита как това продължава с десетилетия е....табу ! Подтекстът е по-горе казаното.....

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  Източват като за последно, щото ОГЪН, СЛУЖБА НЕ ОСТАНА!

  Следващите ще наследят остъргана до чисто хазна, огризана като от термити държава и планини от външен дълг.

  Каквото ни остави Учителят - дотам ни докара и Ученикът.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Качество е да измисляш схеми за облаготелстване , ама да се попита как това продължава с десетилетия е....табу ! Подтекстът е по-горе казаното.....
  —цитат от коментар 18 на Николай Бучков


  Залогът става твърде голям, за да продължваме да бъдем срамежливи. Видите ли гербав на улицата, спрете го и го попитайте "Другарю Гербв, кажи си, имаш ли мокри сънища, как Пепи Еврото ти подхвърля дизайнерската лампа от спалнята на Баневи, която си видял в БЛИЦ, за усърдната ти партийна служба?"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#20] от "cinik":

  “Другарю Гербв, кажи си, имаш ли мокри сънища, как Пепи Еврото ти подхвърля дизайнерската лампа от спалнята на Баневи...”

  Аксесоарите от спалнята са за редовия гербидж, виж, за ритоните ще поддържаме, че са иззети с поемни лица и надлежно съхранени...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на mitakadm
  mitakadm
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Схемата е дълбока и мирише. Първо едни милиони се раздават без отсреща да има дейност. Изгарят някое и друго прасе, останалото се разфасова и приход от още милиони от месо и карантия. Ето как се пълнят шкафчета със злато.

  Колкото повече - толкова повече
 23. 23 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  До коментар [#20] от "cinik":“Другарю Гербв, кажи си, имаш ли мокри сънища, как Пепи Еврото ти подхвърля дизайнерската лампа от спалнята на Баневи...”Аксесоарите от спалнята са за редовия гербидж, виж, за ритоните ще поддържаме, че са иззети с поемни лица и надлежно съхранени...
  —цитат от коментар 21 на Norman Granz


  Хубаво е да има дребни мечти за скромния човечец. На патриотите обещанието е, че когаото направят концлагери за цигани, бежанци, гейове и правозащитници, нощният пазач на склад в Илиянци ще бъде назначен за пазач на газовата камера, с право да сваля златните пломби от зъбите на труповете.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#22] от "mitakadm":

  Да се поддържа, че ретроградната ДПС, в съюз с БСП, е опозиция на “евроатлантиците” от ГЕРБ.

  А ГЕРБ не е обикновен сифон за пари, през който набримчените с 200 евробудали пълнят свинарниците на ДПС, дупката на Гергов и чекмеджето на “нащракания”.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  "набримчените с 200 евробудали пълнят свинарниците на ДПС, дупката на Гергов и чекмеджето на “нащракания”

  Вземам го за следващата си сигнатура

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 26. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  За "изгорените" прасета дори и фураж не е бил купен вероятно.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Той Гешев няма да си го причини, но ако Кьовеши реши да им го причини...

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2830 Неутрално

  Къде са вълците, чакалите и лешоядите?

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  До коментар [#7] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  " ...,,Фирмата "Син кръст 2016" е регистрирана през 2015 г. с начален капитал 1950 лв. В отчета си за 2016 г. тя е записала загуба от 61 хил. лв. От 2017 г. "Син кръст 2016" започва да работи по договори с БАБХ за обезвреждане на отпадъци. В годината, в която това се случва, фирмата излиза на печалба от над 897 хил. лв., а през 2018 г. тя вече е над 5,35 млн. лв.

  През този период собственици на "Син кръст 2016" са Янка Николова-Лазарова и Борислав Лазаров. Според Търговския регистър Лазаров е бил управител още на "ВОЛФ-96", представител на ДИТЦ и "Чистота София". Името на Лазаров стана известно покрай кризата с боклука на столицата, когато той е управител на фирмата-концесионер "Новера".

  През юни 2019 г. дъщерите на собствениците на "Син кръст" честитиха рождения ден на премиера като публикуваха снимка с него от дома му и с думите: "Обичаме те и винаги ще бъдеме до тебе Благодарим ти за всичко и че и ти винаги си с нас и не ни оставяш !!!". До този момент "Син кръст 2016" е получила от БАБХ близо 14 млн. лв. и има действащи договори за още над 21,2 млн. лв. От юни тази година фирмата е с нов собственик.”
  .......😄 Съпорта работи,а?"  "С три думи: "деморализирай, за да управляваш". Някога казваха "разделяй и владей", но това е стара, демодирана практика.


  Корупция и преследване!


  Първа точка: наказвай, преследвай недоволните, компрометирай честта им, заплашвай богатството им, отдалечи ги от народа, хвърли ги в затвор, изолирай ги - накратко - направи ги безсилни и неми.


  Втора точка: създай си чрез всякакви облаги и щедрост армия от клакьори - депутати, областни управители, съдии, чиновници от всякакъв ранг, жандарми и пъдари.


  Ето ти режим. И той продължава с години."

  Какъв скандал, сърцето ти се свива."

  https://www.dnevnik.bg/knigi/2020/09/26/4118968_bogomilite_dumaha_mahni_upravnika_i_shte_premahnesh/


  Преди повече от 100 години Стоян Михайловски пише за обществените процеси по начин, сякаш е техен съвременник днес ! Дори много от нас днес не са разбрали същността на политиката на демагогията на властта - развращавай, за да владееш ! Това правят непрестанно ! Обратното е необходимо, за да изградим нещо по - различно от сегашното управленско блато - ценности !

 38. 38 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2603 Неутрално

  330 пъти ръст на печалбата
  _____________
  Мафията като дойде Баце за главен секретар се занимаваше с обичайни дейности каки на любовта,наркотици,автоджамбазене,рекет, тези сектори сега каква им е печалбата?
  Гангстерите бели с якички са превзели ПКП на НС и МС - превеждат си пари директно и то законно без проблем с прокуратурата...


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 39. 39 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 753 Любопитно

  Дъщерите на семейството благодарили на Бойко, ама не се разбира за какво. Лице с името Гергана Лазарова беше замесено в случая с бардака в Шератон; не трябва ли да се поразследва да не би същото да благодари за отърваването от съда?

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#14] от "Рим":

  Не мисля че поста ми оправдава някой. Просто казвам че Българската държавна мафия че учи от чуждата мафия.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#37] от "samoedin":

  През юни 2019 г. дъщерите на собствениците на "Син кръст" честитиха рождения ден на премиера като публикуваха снимка с него от дома му и с думите: "Обичаме те и винаги ще бъдеме до тебе Благодарим ти за всичко и че и ти винаги си с нас и не ни оставяш !!!".

  По-ясно не може да се каже.

  А изненадата за Рождения ден дали не е бил четвъртита, пристегната с ластик, в подаръчно пликче?

  Ако тази фирма развива почтена търговска дейност, защо трябва да благодари тъкмо на Премиера? Какви са заслугите на министър-председатела за успеха на даден частен бизнес? Да не би да го менажира в свободното си от магистрали и тангенти време?

  Такъв гнилоч, такава поквара не е имало дори при късния живковизъм.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на Ivaylo Konstantinov
  Ivaylo Konstantinov
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Тези ще докарат държавата до поредния фалит и пак ще почнем прехода от началото. За пореден път. Ма на прост народ.... се набива. Това по разбирането на премиера.

 44. 44 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Неутрално


  За да те позлати държавата трябва да позлатиш чекмеджето на премиера.

  Разпределението на заграбените чрез инсинераторите милиони е както следва:
  - 30% за собствениците
  - 20% за чиновниците в БАБХ
  - 50% за Бойко Борисов - лично

  Някои наивници питат защо ще се държат пари, кюлчета и диаманти в чекмеджето на нощното шкафче вместо в сейфа. Ами защото мястото не стига бе, пиленца. Не е само това, което сте видели - потоците текът пълноводни отвсякъде и непрекъснато.

  А място се освобождава не всеки ден - дипломатическата поща за прехвърлянето към ливанската и катарската банка са само два пъти в месеца.

 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#44] от "Един препатил":

  Луканов успя ли да си похарчи парите?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  фирмите "Син кръст 2016" и "Еко БГ СЖП".......са пощенски кутии на ГЕРБ и ДПС ....... Сумите са неточни и не са актуални, значително по големи са.....

 47. 47 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Ха-ха!
  Боклуците (пък били те и животински отпадъци), винаги са били запазен периметър на Мафията!
  Доказателство за принадлежността на Слънчо!

 48. 48 Профил на selinda
  selinda
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Значи така се прави бизнес тук. Без да правиш нещо креативно, смислено и конкурентно на пазара получаваш милиони.

 49. 49 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  ТЕЯ МОМЕНТАЛНО ДА СИ ПОДАВАТ ОСТАВКАТА.
  НЯМА КАКВО ДА НИ СЕ МОТАТ!
  КЬОВЕШИ ДА ЗАПОЧВА ДА ИМ РАЗНИЩВА СХЕМИТЕ... иначе няма да стане

 50. 50 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  ПРОТЕСТИ ДО ОСТАВКА НА ,,ЗАКОННО”...ИЗБРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!

 51. 51 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  До коментар [#45] от "Norman Granz":

  " До коментар [#44] от "Един препатил":

  Луканов успя ли да си похарчи парите?"

  Хубав въпрос ! Същото се повтаря и с Илия Павлов и с цяла " плеяда " от прехода, но гербиджа не схваща посланието, а се радва само на пълни шкафове !

 52. 52 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1855 Любопитно

  До коментар [#51] от "samoedin":

  Гешев дали ще си го причини а?

 53. 53 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Затова пък Ицо, като дойде на власт една стотинка няма да вземе, също като колегите му Станишев, Орешарски. Никой нама да му честития рожден ден.

 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#53] от "crq18506084":

  Последната защитна линия на Гербиджа:

  Барба Ганьос може да е простак, крадец и лъжец, ама Бойкикев и той е такъв, щото ВСИЧКИ са такива.

  Откъде знаете бе, муцки? Щото ВИЕ сте такива ли?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Значи така се прави бизнес тук. Без да правиш нещо креативно, смислено и конкурентно на пазара получаваш милиони.
  —цитат от коментар 48 на selinda  Ако не е държавата и държавната мафия, т. н. « бизнесмени « ще дадат фира, само за месец - два .
  Остави ги в една свободна конкурентна среда, без намеса на държавата и само гледай как « бизнесмените « като Шиши, Домуса, Свинаря, ТИМовците и всички от тяхната черга, ще се окажат в киреча, а, ако се появи ПРОКУРОР, а не « прокурор « - ще облекат и едни раирани жилетки .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 56. 56 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#51] от "samoedin":Гешев дали ще си го причини а?
  —цитат от коментар 52 на Аз съм българче обичам наште планини зелени  Забрави !
  Няма начин да не се пълни и някое негово шкафче - въпросът е в процентите .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#55] от "niksan1":

  "Остави ги в една свободна конкурентна среда, без намеса на държавата и само гледай как « бизнесмените « като Шиши, Домуса, Свинаря, ТИМовците и всички от тяхната черга, ще се окажат в киреча..."

  Ами след като Пейо успя да разори БУЛГАРТАБАК - единственото предприятие от соца (без моенните заводи), което произвеждаше що-годе конкурентна продукция и реализираше печалба на световните пазари ... прави сметка за какви "бизнесмени" става въпрос.

  Бизнес уменията им са като на термити - надушват къде има нещо за гризане, огризват го, то рухва и те се преместват на следващото.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#57] от "Norman Granz":

  "моенните " >> военните

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Лошото е ,че няма кой да разследва докрай от колко места още пишат или му казват на БИБИТКО колко много го обичат и винаги ще останат до него !
  ТАКА се осигуряват навреме достатъчно гласове за законно предвидените избори за едно ново макар и коалиционно управление на което му знаем добре розавите прасета умрели от чума и милионите без контрол !
  Няма да е лесно народе български ! !

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  До коментар [#56] от "niksan1":

  Гешев да започва да си го причинява от някакъв край, че МНОГО РАБОТА МУ СЕ НАСЪБРА.
  Ще му стигне ли мандата за всичките гафове, които прави някой?

 65. 65 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1371 Гневно

  Гербаджийската мафия краде като за последно. Надявам се тази есен наистина да им е за последно. Но, за да има справедливост, този път трябва да има и възмездие. Сурово. Имам предвид тежки присъди затвор за главатарите на бандата. А също и за един, в момента, главен прокурор. Перефразирам изказване на евродепутат...

 66. 66 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 387 Неутрално

  "Обичаме те и винаги ще бъдеме до тебе Благодарим ти за всичко и че и ти винаги си с нас и не ни оставяш"
  Как няма да му благодарят,след като им осигурява такива обществени поръчки. Най-голямата далавера е в държавните поръчки, защото дъхржавата е най-сигурен и безропотен платец. Военновременните доставки за армията и обществените поръчки са най-сигурните начини за бързо забогатяване.

 67. 67 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 387 Неутрално

  "Обичаме те и винаги ще бъдеме до тебе Благодарим ти за всичко и че и ти винаги си с нас и не ни оставяш"
  Как няма да му благодарят,след като им осигурява такива обществени поръчки. Най-голямата далавера е в държавните поръчки, защото дъхржавата е най-сигурен и безропотен платец. Военновременните доставки за армията и обществените поръчки са най-сигурните начини за бързо забогатяване.

 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4448 Любопитно

  Нещо от миролюба Бенатова няма ли?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 69. 69 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3442 Неутрално

  Затуй в България няма и няма и да има среден и малък бизнес докато тези са на власт!

  klimentm
 70. 70 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Нещо от миролюба Бенатова няма ли?
  —цитат от коментар 68 на Alarmstufe: Rot


  Тцъ.

  Има алчни прасета.

 71. 71 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 811 Неутрално

  поредната свинска герберска схема за пълнене на нощни шкафчета.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK