Увеличение на максималния осигурителен доход ще е безумие

Целта е сметката на това корупционно управление да бъде платена предимно от IT бизнеса.

© Цветелина Белутова, Капитал

Целта е сметката на това корупционно управление да бъде платена предимно от IT бизнеса.Ивайло Мирчев от Изпълнителния съвет на "Да, България" за планираното увеличение на осигурителния доход от правителството:


Правителството обмисля ново увеличение на осигурителния доход до 3200 лв. Поредно безумие. Целта е сметката на това корупционно управление да бъде платена предимно от IT бизнеса.


В България има само един сектор, който е почти недокоснат от мутрите на ГЕРБ и компания, тъй като те не разбират нищо от тая работа и съответно
не могат да управляват IT бизнес, дори да го откраднат, както вече пробват с други.


Управляващите вече 10 г. нямат и никаква заслуга за развитието на българските IT компании, но пък в последните години непрекъснато опитват да им пречат.


Новината за планираното увеличение дойде в същия ден, в който Microsoft обяви, че ще инвестира над € 1 млрд. в огромен IT проект в Гърция. Същото скоро направиха и от Tesla, както и други технологични гиганти.


Да, това е същата Гърция, която е уж в много тежка икономическа криза и се управлява зле. И да, това е същата Tesla, за която от ГЕРБ твърдяха, че преговаряли за завод в България.


Отговорността на управляващите е да стимулират сектора


с най-висока добавена стойност в българската икономика, който на всичко отгоре работи над 80% за износ. Вместо това те правят всичко възможно да пречат на развитието. В резултат на фригидната и некадърна политика на ГЕРБ големите технологични инвестиции отиват в страни в криза като Гърция и заобикалят България.


Тези хора нямат капацитета да управляват, нямат представа как да модернизират страната, нямат представа от нищо друго, освен да кроят корупционни схеми.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK