Любен Гоцев - един от инженерите на днешния властови модел

Разузнавач от ПГУ, дипломат под прикритие, банкер в годините на мутрите, ментор на силовите групировки – историята му продължи 90 години.

© Георги Кожухаров

Разузнавач от ПГУ, дипломат под прикритие, банкер в годините на мутрите, ментор на силовите групировки – историята му продължи 90 години.Личността на починалия на 90 години Любен Гоцев е обвита в легенди, в които трудно може да се отдели истина от неистина. Разузнавач на високо ниво в Държавна сигурност, агент под прикритие, дипломат, депутат. Но също и човек, подозиран, че е раздавал куфарчета с пари в началото на прехода, наричан Кръстника от кръга "Монтерей", сочен за кадровика на властта през последните 30 години, определян като покровител на силовите групировки, един от хората, изиграли важна роля за връщането на бившия цар в България, и човек с влияние върху премиера Бойко Борисов.


Ако се опитаме да отделим фактите от слуховете, те ще изглеждат така:


До 10 ноември 1989 г. и след началото на прехода към демокрация Гоцев има кариера за завиждане. Роден на 3 март 1930 г. в бедно работническо безпартийно семейство - баща му изработва конски седла и юзди, той стига до върховете на социалистическата власт, а успява да се задържи по високите етажи и след падането на авторитарния режим на БКП начело с Тодор Живков.


ДС кариера
Според биографията му, написана по случай рождения му ден тази година от бившия шеф на Шести отдел в Шесто управление на Държавна сигурност за "борба с идеологическата диверсия" - Димитър Иванов, Гоцев започва да се издига благодарение на партийната си дейност. Завършил е строителния техникум "Христо Ботев", става чертожник в Дирекцията по трамваите и осветлението към Столичната община, но през това време е и инструктор в районния комитет на БКП. Издигнат е до офицер във Вътрешните войски и през 1950 г. е изпратен да учи в Московския държавен институт за международни отношения, където взел шест години следване за пет. Там според Иванов "придобива езикови и професионални умения в най-сложната за времето си сфера на дипломацията - отношенията със западните страни". Сред състудентите му са бъдещият външен министър и президент Петър Младенов, бъдещият премиер Андрей Луканов, първият дипломат непосредствено след 10 ноември Бойко Димитров, разказва Иванов.


Любен Гоцев като офицер.

© agentibg.com

Любен Гоцев като офицер.


Когато се връща в България, вече е назначен в Министерството на външните работи. Едновременно с това е служител на външното разузнаване. Щатен служител е на Първо главно управление (ПГУ) на ДС в продължение на 22 години (1961 - 1983), през част от които работи под дипломатическо прикритие в САЩ и като началник на отдел "Четвърти" (Западна Европа, САЩ и Канада) в МВнР. Зам.-началник на ПГУ в периода 1974 - 1983 г. Според Иванов прекарва "три десетилетия в тежките условия, включително в чужбина, като разузнавач под дипломатическо прикритие" - бил е дори в централата на ООН в Ню Йорк.


В разследването си за убийството на Георги Марков журналистът Христо Христов разказва как в началото на 1978 г. Министерството на външните работи привиква два пъти тогавашния посланик на Великобритания Джон Клоук, за да му постави ултиматум Марков, който по това време е служител на българската секция на Би Би Си, да спре нападките срещу Тодор Живков, в противен случай НРБ ще вземе мерки да направи това. На срещите присъства и Гоцев - тогава началник на отдел в МВнР и зам.-началник на Първо главно управление (ПГУ) на ДС, работещ под дипломатическо прикритие. Същата година през септември Марков е убит, а архивите на ДС пазят документи за "острото мероприятие", на което е подложен.


При такова конспиративно шпионско минало няма как бъдещето да е по-различно.


Позиции в началото на прехода


След 10 ноември 1989 г. е назначен за първи зам.-министър на вътрешните работи, избран е за народен представител от БСП в Седмото Велико народно събрание, за кратко е министър на външните работи в кабинета на БСП с премиер Андрей Луканов (1990), посланик е в Хага (1991-1992).


Димитър Иванов акцентира върху изключителния му успех като шеф на предизборния щаб на БСП на първите свободни избори след падането на комунизма в Източна Европа. Успехът е изключително печален. Само в България бившите комунисти спечелват пълно мнозинство на тези избори - навсякъде в доскоро социалистическите държави гражданите избират свои необвързани с тайните служби представители.


На откриването на Първа източна международна банка, известна като "банката на СИК".

© Иван Григоров, Капитал

На откриването на Първа източна международна банка, известна като "банката на СИК".


След като се пенсионира, Гоцев се занимава с частен консултантски бизнес (1993 - 1999) легендира го Иванов. Известно е, че е член на надзорния съвет на Международна ортодоксална банка "Св. Никола" АД от 18 февруари 1997 г. до 13 април 1998 г., известна като "банката на първаците" заради това, че в ръководните й органи преобладават бивши офицери от Първо главно на ДС.


Така по времето на първоначалното разпределение на капиталите в младата ни демокрация, в годините на рекета от мутрите с бухалките и бързото забогатяване Гоцев не е пасивен.


През 1998 г. той взема участие в основаването на "генералското движение" в БСП - безспорен властови център, който дърпа конци в бившата комунистическа партия и тайно или явно подкрепя политически кандидатури. Като тази на Георги Първанов за президент. Или тази на Бойко Борисов за премиер.


Яков Джераси - един от организаторите на плана "Шипка" за завръщането на Симеон Сакскобургготски в България, разказва през 2003 г. в "Медиапул", че важна роля за първото посещение на царя у нас през 1996 г. е имал и Любен Гоцев. Според Джераси бившият разузнавач от ДС е бил връзката между кабинета на БСП и монарха. "Царят нямаше и пряк достъп до БСП. Седесарите бяха най-големите подкрепачи на царя в тези времена, БСП не беше." Идеята била завръщането да се осъществи, като се вземат хора от БСП, които да бъдат "кандърдисани" за царя, разказва Джераси.


Кръгът "Монтерей"


След 1998 г. генерали започват да се събират в столичния ресторант "Монтерей" и в компанията им са засичани както личности от подземния свят, така и политици от различен калибър, понякога заедно. За този кръг и кръга "Банкя" от години се твърди, че изстрелват във властта и Бойко Борисов, дотогава бодигард на Тодор Живков и бившия цар Симеон.


Любен Гоцев - един от инженерите на днешния властови модел

© Капитал


По последната тема слуховете са твърде много, а фактите по-малко. Затова е интересно какво казва приживе самият Гоцев по въпроса. През 2013 г. дава интервю за в. "Галерия" и обяснява за кръга "Монтерей":


"Отбелязваме рождените и имените си дни. "Монтерей" е жив организъм - някои си отиват, после се връщат. Други се връщат, но си отиват. Има хора, които идват и са много активни, стават приятели. Появиха се нови лица, които са известни, но да не споменаваме имена... От ГЕРБ официално не са идвали, освен ако има "скрити" гербери, но знам, че в "Монтерей" има скрити масони. Те не се афишират и не ангажират никого с вижданията си.


В "Монтерей" няма политически инженеринг. Не се ангажираме с имена. Не си спомням да сме казвали - ето, за този ще гласуваме. Никой не може да ангажира останалите. Дори сега за референдума за "Белене" аз и други бесепари не настояваме, няма пропаганда и агитация: "Дайте другари, елате да гласуваме!" До ден днешен журналистите не могат да разберат, че точно медиите измислиха този кръг "Монтерей", в който повечето сме колеги, бивши дипломати."


На коктейл в Слънчев бряг през 2004 г. На преден план са Мирослав Севлиевски и Йордан Цонев.

© Иван Григоров

На коктейл в Слънчев бряг през 2004 г. На преден план са Мирослав Севлиевски и Йордан Цонев.


На въпрос какво мисли за Бойко Борисов, наречен от бившия премиер от левицата Сергей Станишев "кадрова грешка на БКП", Гоцев отговаря:


"Това е мнение на Станишев. Защо е грешка - не знам от какво изхожда Станишев. Ако приемем нещата така, то в нашата партия не само Бойко Борисов е грешка. Има и много други. Всички знаят, че навремето Бойко Борисов е напуснал службите, защото е бил член на БКП и е искал да си остане такъв. Казал, че остава в БКП и напуска службите."


Друг представител на "Монтерей" - Виктор Вълков, неглижира в интервю за Миролюба Бенатова през 2014 г. познанството им с Борисов, но призна, че се познават отдавна и че е посещавал някои от сбирките. Същото се знае и за Младен Михалев-Маджо - един от малкото оцелели представители на групировките от 90-те.


С Виктор Вълков, Станислав Даскалов, Иван Станчов на празник на дипломацията.

© Живко Ангелов

С Виктор Вълков, Станислав Даскалов, Иван Станчов на празник на дипломацията.


По тази тема през 2014 г. говори и бащата на Илия Павлов - Павел Найденов. Той заявява пред "Блиц": Ген. Любен Гоцев общуваше със СИК и ВИС! Беше близък и с Маргините, и с Младен... Той им беше като ръководител, така да се каже... Те се съветваха с него и той им е давал сигурно ценни съвети! Те бяха млади момчета и имаха нужда от опорна точка... Младите момчета тогава искаха да се опрат до някого, да му имат доверието и донякъде да се възползват от това приятелство."


Подобни неща твърди и Георги Стоев, автор на книги за Маджо и Гоцев, в интервю за "Нова тв" през ноември 2006 г.: "Силовите групировки бяха създадени от ДС под ръководството на бившия шеф на разузнаването генерал Любен Гоцев, а той изпълняваше нарежданията на Луканов." Стоев е застрелян през април 2008 г.


Маргините срещу Гоцев


В този контекст името на Любен Гоцев изненадващо, но съвсем закономерно се появи и в криминално дело. През 2005 г. Красимир и Николай Маринови, известни като Братя Маргини и едни от ръководителите на групировката СИК, бяха обвинени заедно с няколко души като организирана престъпна група. След това бяха съдени на три инстанции за това, че са планирали убийството на Гоцев, сочения от МВР за контрабандист Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов.


Доктора беше убит малко преди започването на делото. Той е бивш съдружник на Евелин Банев-Брендо, за когото се смята, че движи делата на Маргините, докато са в ареста. Маргините бяха оправдани през 2012 г., останалите подсъдими получиха по няколко години затвор. По време на делото Гоцев и Дамянов твърдяха, че нямат представа защо са били мишена на убийци. Някой може и да им е повярвал. По това време главен секретар на МВР беше Бойко Борисов, куршуми хвърчаха из цяла София, а нито едно поръчково убийство не беше разкрито.


В интервюто си за "Галерия" през 2013 г. Гоцев хвърля светлина и върху строежа на АЕЦ "Белене". На въпрос: "Имате ли обяснение защо ГЕРБ първо заяви, че ще сторим АЕЦ "Белене", а сега е на позиция "Три пъти не"?" той отговаря:


"От претенция да бъдем водеща сила на Балканите в енергетиката вече сме на опашката. Най-важните въпроси не се решават стратегически, а на парче. Ако дойде друго правителство, то ще почне отново да говори за неща, които сега са изоставени. Външният фактор, нашият Голям брат САЩ, много влияе и бързо въздейства върху политическите решения в държавата ни. Дали съм прав - времето ще покаже. Бойко Борисов имаше положително отношение към "Белене", както показват негови изявления през последните години, и изведнъж каза три пъти не. Защо?! Ще поживеем, ще видим. Има едно правило - прави каквото правиш днес, мисли за последствията утре."


Последно името му излезе наяве през май тази година, когато спецпрокуратурата изпрати до медиите гърба на снимка, за която твърди, че е намерена в жилището на Атанас Бобоков - на гърба й бяха описани най-богатите българи и вероятното им имотно състояние към някакъв минал момент. Там Гоцев фигурираше с 30 млн. лв. - смешни пари за Кръстник на мафията, какъвто го описаха в книгите си покойните Георги Стоев и Христо Калчев.


"Човекът в сянка"


го нарича в книгата си и покойният журналист Зоя Димитрова. Самият Гоцев е автор на книга - "Българска дипломатическа енциклопедия".


Според бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев именно кръгът "Монтерей" е създал и отгледал бившия му съдружник в банката - бизнесмена и депутат от ДПС няколко мандата Делян Пеевски. "Пеевски очевидно е нещо като най-младия син на полка. Очевидно са го харесали и формирали в техния класически еничарски стил... Няма нито един от тези, дошли на власт, да не е минал през одобрението на този център", заявява Василев през 2016 г. в интервю за проекта "КТБ - какво се случи" и "Капитал". Няколко дни по-късно в писмо до избрани медии Пеевски отрече и нарече "смешно" свързването му с "Монтерей" : "През 90-те години на българския преход аз съм бил още ученик."


Гоцев впрочем прогнозира, че "много лесно можем да станем едно малко диктаторско анклавче в Европа".


Каква е ролята му в това ще разберем, когато сегашният властови модел, изграден вероятно и с негово участие, бъде демонтиран.


Любен Гоцев - един от инженерите на днешния властови модел

© Капитал


Любен Гоцев - един от инженерите на днешния властови модел

© Капитал


Любен Гоцев - един от инженерите на днешния властови модел

© Капитал


Любен Гоцев - един от инженерите на днешния властови модел

© Капитал


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (156)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  Кой сега ще е №1 ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  Кой сега ще е №1 ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 532 Неутрално
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  Знае ли се наследникът или ще видим пак гангстерска война ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1526 Гневно

  ......ПОДГАЖДА.....!!!!!......ми се чак......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 6. 6 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  Айде и Гестапото и Доганя а попътно и Царо.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 7. 7 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 697 Неутрално

  като е инжинер на днешния модел защо не са неговата собственост най-важния сектор на икономиката - банките.

  Уникредит - нйа голямата банка в България на кои е?
  На Гоцев ли?

  А Райфайзен?
  А Пощенска банка?
  А Париба френската банка?

  Защо най големите банки в България са собственост на чужди капитали?

 8. 7 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  Един от конструкторите на криминалният преход!!!

 9. 9 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 697 Неутрално

  КОи контролира кръвонсотната система на икономиката - банковия сектор?

  Които контролира финансовия сектор, той контролира в най-голяма степен икономиката.
  Които контролира икономиката той контролира и политиката.

  На кои са основните банки в БГ?
  На ГОцев ли?
  Тоя има ли и 1 млн лева ?

 10. 10 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 729 Неутрално
 11. 11 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5609 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Редник Киро и Лудогорец!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#12] от "WWW":

  Асет банк е на Маджо, а дъщерята на гоцев беше в управителния съвет. То и маса фирми не се водят директно на пеевски, но се управляват от него.

 15. 15 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Генерал Гоцев беше истински християндемократ, реформатор, либерал, консерватор и гражданин за евроатлантическо развитие. Навремето той се разправи с комунистите на Луканов и на Лилов и доведе до успешен край прехода от комунизъм към демокрация и свободна пазарна икономика :)

  Бог да благослови Америка за България!
 16. 16 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#12] от "WWW":

  също така имаше и дял в инвестбанк

 17. 17 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Днес е ден на едно ново начало!

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  "Ген. Любен Гоцев общуваше със СИК и ВИС! Беше близък и с Маргините, и с Младен... Той им беше като ръководител, така да се каже..."

  А Бойко Борисов им беше момче за всичко и честичко го поступваха, като пообърка нещо...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  " По тази тема през 2014 г. говори и бащата на Илия Павлов - Павел Найденов. Той заявява пред "Блиц": Ген. Любен Гоцев общуваше със СИК и ВИС! Беше близък и с Маргините, и с Младен... Той им беше като ръководител, така да се каже... Те се съветваха с него и той им е давал сигурно ценни съвети! Те бяха млади момчета и имаха нужда от опорна точка... Младите момчета тогава искаха да се опрат до някого, да му имат доверието и донякъде да се възползват от това приятелство."

  От ден първи до де последен на живота си, остана кръстник на червената мафия у нас, а чрез нея и на сараите и останалите силови групировки на прехода ! Ето заради такива като него, хора като Банкянлията са начело на държавата ни !

 20. 20 Профил на nodjinn
  nodjinn
  Рейтинг: 486 Любопитно

  Само ще вметна, че "за мъртвите или добро, или нищо" е пославянчена версия на истинското изречение.

  Пълната версия гласи "За мъртвите или добро, или нищо ДРУГО ОСВЕН ИСТИНАТА" - Хилон от Спарта (VI в. пр.Хр.).

  Ако е вярно и половината от това, което съм чел за този човек, ще се пържи в ада (ако има такъв).

 21. 21 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Едно добро начало. Хайде и другите от мафията след него и то по-бързичко, преди да са затрили окончателно територията.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 22. 22 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  И? Кръстникът си отиде, да живее Кръстникът? Каквото е виждам аз е една непрекъсната циганизация на страната. Мръсотия и разруха, и което е по-тревожното масово изпростяване на на народеца. Няма как да обвиняваме за всичко някакъв си (уж) Кръстник . Лека му пръст на човека, и съболезнования на близките.

 23. 23 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 660 Любопитно

  Сигурно не понесъл приемането на резолюцията на Европейския парламент.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 24. 24 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Сигурно не понесъл приемането на резолюцията на Европейския парламент.
  —цитат от коментар 23 на The sphere


  Тази резолюция вълнува комай само тебе.

 25. 25 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  С две думи, един от хората благодарение на когото сме най-бедната и корумпирана страна в ЕС.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Да гори в ада. Триста дяволи да разпалват казана му. Всички червени боклуци в ада.💩👎😒

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  " "Ген. Любен Гоцев общуваше със СИК и ВИС! Беше близък и с Маргините, и с Младен... Той им беше като ръководител, така да се каже..."

  А Бойко Борисов им беше момче за всичко и честичко го поступваха, като пообърка нещо..."

  Това беше в добрите негови години, когато с потупване се решаваха проблемите и кашите, които забъркваше ! Сега вече е късно за потупвания, цялата държава отиде в блатото.......

 29. 29 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Мдаа...герберунгелите колкото и да се правят на улави трябва да признаят, че тъкмо Гоцев сложи Тиквун и Цвъчко там, където са.

 30. 30 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Мдаа...герберунгелите колкото и да се правят на улави трябва да признаят, че тъкмо Гоцев сложи Тиквун и Цвъчко там, където са.

 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  До коментар [#20] от "nodjinn":

  ".......Ако е вярно и половината от това, което съм чел за този човек, ще се пържи в ада (ако има такъв)."

  Даже е доста щадяща статията за този тип ! И половината истина дори НЕ Е изказана, защото е просто зловеща !

 32. 32 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Неутрално

  За такива като него ще кажа "нищо"!
  Защото нищо хубаво не мога да кажа!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Няма абсолютно никакво съмнение, че кръгът около Гоцев довлече парцаленото царче в България, след колосалното фиаско на БСП в средата на 90те. ДС ченгетата знаеха, че БСП няма никакъв шанс да спечели избори в следващите 10 години и им трябва някой външен човек, също десен на хартия, но и достатъчно популярен за да спре правителството на Костов. Получи им се изключително добре - разчитайки на робския ни манталитет и вечното търсене на бащица (султан, цар, генерал, генерален секретар) намериха точния човек в точния момент. Тогава решиха и да направят финалното преразпределение на "порциите" - затова толкова хора се избиха по време на първия мандат на НДСВ. И за тази цел им трябваше някой, който да замита кръвта - тук влиза доверения сикаджия Бойко Борисов, бивш бодигард на Тошо. Бойко по стечение на обстоятелствата се оказа и продължителя на НДСВ, след като се разбра, че "царя" няма енергия и желание да се занимава с повече мизерии, след като си открадна своето. ГЕРБ е просто финалната форма на НДСВ, създадена от ДС и Гоцев.
  —цитат от коментар 33 на kapitan_laino


  А Командиря ти къде спа?

 35. 35 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Няма абсолютно никакво съмнение, че кръгът около Гоцев довлече парцаленото царче в България, след колосалното фиаско на БСП в средата на 90те. ДС ченгетата знаеха, че БСП няма никакъв шанс да спечели избори в следващите 10 години и им трябва някой външен човек, също десен на хартия, но и достатъчно популярен за да спре правителството на Костов. Получи им се изключително добре - разчитайки на робския ни манталитет и вечното търсене на бащица (султан, цар, генерал, генерален секретар) намериха точния човек в точния момент. Тогава решиха и да направят финалното преразпределение на "порциите" - затова толкова хора се избиха по време на първия мандат на НДСВ. И за тази цел им трябваше някой, който да замита кръвта - тук влиза доверения сикаджия Бойко Борисов, бивш бодигард на Тошо. Бойко по стечение на обстоятелствата се оказа и продължителя на НДСВ, след като се разбра, че "царя" няма енергия и желание да се занимава с повече мизерии, след като си открадна своето. ГЕРБ е просто финалната форма на НДСВ, създадена от ДС и Гоцев.
  —цитат от коментар 33 на kapitan_laino


  А Командиря ти къде спа?

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Кръгът на Агнешките главички се облизва вече около ресторант Монтерей !

 38. 38 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Кръгът на Агнешките главички се облизва вече около ресторант Монтерей !

 39. 39 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3762 Гневно

  "Любен Гоцев - един от инженерите на днешния властови модел"

  Един от многото грабители на съвременна България!!!!!

 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#33] от "kapitan_laino":

  "Бойко по стечение на обстоятелствата се оказа и продължителя на НДСВ, след като се разбра, че "царя" няма енергия и желание да се занимава с повече мизерии, след като си открадна своето. ГЕРБ е просто финалната форма на НДСВ, създадена от ДС и Гоцев."

  Аз намирам една съществена разлика, благодарение на която винаги съм твърдял, че Бойко Борисов е далеч по-успешният проект на ДС/КГБ от Царо.

  За разлика от Царо, който е потайно коварен, но външно фин и сдържан човек, Бойко Борисов е турбокръстоска на Бае Тодар с Бай Ганю - завършен опортюнист, безсрамен ляв популист, съвършен демагог и политически хамелеон, парадиращ с недодялаността си, която смята за свой най-голям капитал.

  Ако по времето на Царо простодушните "монархисти" очакваха България да се превърне в нещо като Люксембург на Балканите - с безкрайна процесия от короновани особи, возещи се на карети с гербове - при Бойко Борисов властта просто бе оставена да потъне в естествените си наклонности, да се отдаде на вродените си пороци: чалга, разгащеност, крадливост, задушаваща селяндурщина и поквара.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Знае ли се наследникът или ще видим пак гангстерска война ?
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  Питай Корнелия!!!

 43. 43 Профил на bladezone
  bladezone
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#7] от "WWW":

  Абе ти си ебати образа! Да си жив и здрав!

 44. 44 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Дано дяволите в ада го пекат много бавно този долен национален предател!

 45. 45 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 953 Неутрално

  "що пък да е грашка на партията" в отговор на Станишев относно Бойко Методиев Борисов. Гнусни, долни комунисти

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#42] от "4ort":

  Май е по-добре ти да питаш бойко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3662 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Кой сега ще е №1 ?
  ––––––––––––––––––
  В Монтерей питат за тебе...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 48. 48 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Ако се приеме че Гоцев има властта да издигне Бойко Борисов, то е логично и Иван Костов да е имал неговото одобрение. Кръгът Монтерей е по-скоро комунистическо мешере.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 49. 49 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#20] от "nodjinn":Само ще вметна, че "за мъртвите или добро, или нищо" е пославянчена версия на истинското изречение."

  Да, ... или добро или нищо освен истината!

 50. 50 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  За този - Нищо!

  I Want To Believe
 51. 51 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3662 Весело

  Затова когато и да започне лустрацията, няма да е късно!
  Стига да започне.
  Че гледам и вицепрезидетката строена до Капо деи тутти капи...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 52. 52 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Неутрално

  Вицепрезидентката на снимката вече дава дори напътствия как трябва да се развива държавата!?
  Пошла и недопустима история!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 53. 53 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  До коментар [#20] от "nodjinn":".......Ако е вярно и половината от това, което съм чел за този човек, ще се пържи в ада (ако има такъв)."Даже е доста щадяща статията за този тип ! И половината истина дори НЕ Е изказана, защото е просто зловеща !
  —цитат от коментар 31 на samoedin


  Споделете подробности, ако знаете такива.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 54. 54 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Не прочетох, има ли преки наследници, деца, внуци, преживяла го съпруга. Ако няма, за тези 30 млн би следвало да се обложат. Не че данъкът е голям, но следва да се подаде декларация.

 55. 55 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3662 Весело

  Следващият е Митьо Гестапото...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 56. 56 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2022 Любопитно

  Вицепрезидентката на снимката вече дава дори напътствия как трябва да се развива държавата!? Пошла и недопустима история!
  —цитат от коментар 52 на hamiltonf


  И как здраво си е хванала чантата. Явно няма никакво доверие на другарите.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 57. 57 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#54] от "zegi":
  Интересна тайнственост. Би следвало да се знае.

 58. 58 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Ако се приеме че Гоцев има властта да издигне Бойко Борисов, то е логично и Иван Костов да е имал неговото одобрение. Кръгът Монтерей е по-скоро комунистическо мешере.
  —цитат от коментар 48 на Корки


  Ами не, приятелю. Иван Костов закри банката им (кредитна банка), изгони резидента на ГРУ, и в същото време връзката на Гоцев в България, Михаил Черной. Разсипа Мултигруп, вкара Ахмед Доган в режим който не му позволи да развива кражби на бизнеси от него.
  Много си далеч от информиранистта

 59. 59 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Ако ръководството на ГЕРБ не му носи ковчега на погребението, значи са чисто и просто едни безскрупулни неблагодарници.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 60. 60 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2328 Весело

  До коментар [#3] от "оuzo":

  Долен ляв- амбриаж. По-скоро педофил.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 61. 61 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  До коментар [#58] от "stanislavdi":

  Пълни глупости!

  I Want To Believe
 62. 62 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Доста са наивни в "дневник" ако си мислят че моделът на БКП може да бъде разбит със свалянето на Мутрата от власт. Нали ще останат всички останали във всички сфери на живота в България. БКП навсякъде сложи свои хора, изгради един "капитализъм", който ги устройва, защото те са вътре в играта почти навсякъде. И до днес ако човек пише каквото знае и ще го гръмнат. Мафията убива заради принципа. И дали ще наречете тази мафия "мафия" или БКП няма никакво значение. Въпросът е, че това нещо съществува. Има много имена, които сигурно никога няма да излязат на "светло".
  БКП има полкова голямо влияние в България, че вие не можете да си представите, те имат интелектуалци, медии, съдии, прокурори, политици, хора на изкуството, бизнесмени и т. н. Навремето, когато те създаваха "демокрацията", те не създаваха само фирми, които да перат пари, създаваха всичко, което можеше да се създаде, институти, фондации, всичко. За да може да направят една голяма мрежа която да опаше цяла България във всички области на живота. И те всички тези хора и организации знаят на кого дължат всичко и кой им е дал в ръцете да са това, което са. И ако те забравят просто им припомнят.
  Има сума ти убийства за които никой нищо не знае, "нещастни случаи", "инфаркти", "инсулти" и т. н.

  ДБ=БКП
 63. 63 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2328 Весело

  До коментар [#33] от "kapitan_laino":"Бойко по стечение на обстоятелствата се оказа и продължителя на НДСВ, след като се разбра, че "царя" няма енергия и желание да се занимава с повече мизерии, след като си открадна своето. ГЕРБ е просто финалната форма на НДСВ, създадена от ДС и Гоцев."Аз намирам една съществена разлика, благодарение на която винаги съм твърдял, че Бойко Борисов е далеч по-успешният проект на ДС/КГБ от Царо.За разлика от Царо, който е потайно коварен, но външно фин и сдържан човек, Бойко Борисов е турбокръстоска на Бае Тодар с Бай Ганю - завършен опортюнист, безсрамен ляв популист, съвършен демагог и политически хамелеон, парадиращ с недодялаността си, която смята за свой най-голям капитал.Ако по времето на Царо простодушните "монархисти" очакваха България да се превърне в нещо като Люксембург на Балканите - с безкрайна процесия от короновани особи, возещи се на карети с гербове - при Бойко Борисов властта просто бе оставена да потъне в естествените си наклонности, да се отдаде на вродените си пороци: чалга, разгащеност, крадливост, задушаваща селяндурщина и поквара.
  —цитат от коментар 40 на Norman Granz


  Ляв популист? Мчи радань къв е тогаз? Ултраляв?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 64. 64 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#7] от "WWW":

  Едно минусче от мен така профилактично, ха-ха...

 65. 65 Профил на tivanov83
  tivanov83
  Рейтинг: 8 Неутрално
 66. 66 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  "Според биографията му, написана по случай рождения му ден тази година от бившия шеф на Шести отдел в Шесто управление на Държавна сигурност за "борба с идеологическата диверсия" - Димитър Иванов, Гоцев започва да се издига благодарение на партийната си дейност. "

  Сега Гестапото пред кого ще заема стойка партер?!
  Пак някой много мек?

  I Want To Believe
 67. 66 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#54] от "zegi":

  В България НЯМА данък наследство.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 68. 68 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#54] от "zegi":

  В България НЯМА данък наследство.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 69. 69 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Весело

  Повечето хард комундета, особено и агенти на ДС, битуват с мисълта, че ще живеят вечно, че те и техните другари са най-важни, че са изключение от всякакви правила. Да, ама не, някои дори и да закъсняват да поемат по вечния път, все пак, колкото и странно да е за тях, потеглят, с 300-та...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 70. 70 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#55] от "Депутат 241":

  Явно вече е стигнало и до теб.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 71. 71 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#62] от "anonim440":

  този модел се крепи на купуването
  на гласове и диверсиите с царо и бойко.
  на нищо друго не се крепи. има активно крило
  на десе, които перат пари на путин и който се сетиш
  и крило, което е на подчинение на минцифайките на бойко,
  които режат от баництата, заради еврофондовете.
  нещо не си наясно, ако не се праиш на луд, което па е
  почти ясно.

 72. 72 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#40] от "Norman Granz":

  Царя просто беше съвсем друго ниво. Такъв политик България няма да види сигурно.
  Мутрата е турбо-простак и затова се им харесва на населението "Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме"...
  Иначе като оставим Симеон II, качества на политик имаше Петър Стоянов, но и той изпълняваше поръчки и реално унищожи СДС.
  За мен това са хората, които можеха да направят нещо, имаха качества. Но разбира се нравствеността им ги спъна (липсата на нравствени качества).
  не знам какво толкова всички се възхищават на Костов, то даже Софиянски беше над него като качества. И за мен и досега остава загадка защо махнаха служебният премиер Софиянски, който се справи много добре с кризата оставена от Виденов и сложиха Костов?

  ДБ=БКП
 73. 73 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Иначе интересно съвпадение, днес над Монтерей (град в Мексико) е паднал и изгорял голям метеорит.

 74. 74 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#54] от "zegi":В България НЯМА данък наследство.
  —цитат от коментар 68 на КМЕТ В СЯНКА


  Когато си абсолютно некомпетентен хубаво е да си замълчиш

  https://www.lex.bg/laws/ldoc/2134174720

  Понеже няма да се ориентираш виж т.2 на ал. 1 на чл. 1.

 75. 75 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#74] от "von_seeckt":

  Данък върху наследството не се заплаща от преживелия съпруг и от наследниците по права линия без ограничения.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 76. 76 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 507 Весело

  Сега, каквото и да си говорим, ген Гоцев си беше американска подлога, двоен агент, който такова такованката на комунистите и рубладжиите! Направо им бамамата, особено по морето. Истински демократ, патриот и евроатлантик! Може би единственият визионер - кадрови разузнавач от Държавна сигурност, който начерта евроатлантическото бъдеще на Република България!
  Генерал Гоцев е бащата и майката на нашата автентична десница! Затова комунетата толкова много го мразят, а мен ме отразяват с минуси :)

  Бог да благослови Америка за България!
 77. 77 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#74] от "von_seeckt":Данък върху наследството не се заплаща от преживелия съпруг и от наследниците по права линия без ограничения.
  —цитат от коментар 75 на КМЕТ В СЯНКА


  А ти що беше надраскал по долу? В БГ няма данък наследство. Отивай да нахраниш кокошките, за друго не ставаш.

 78. 78 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Има някои неща в България, които плашат.
  1. Почти никой вече не търси истината в медиите. Да си припомним, че навремето по време на мутренските времена имаше журналисти, които канеха хора да говорят за групировките и техните босове. В днешно време вече групировките са изпрали парите, занимават се с легален бизнес, бизнесмени са. Няма медии, които да търсят истината. И всичко се забравя.
  2. БКП започва да променя историята чрез медии, партии и по други начини. Промиват се мозъци. Вместо България колкото повече върви напред във времето да става по-демократична, то се случва точно обратното.

  ДБ=БКП
 79. 79 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Един по един кукловодите си заминават, агент Сава и той е на годинки. Накрая ще останат само простите подлоги като Ганьо от Банкя и цял куп пишман бизнесмени като Шиши и Киро Парахода, които без държавна хранилка са кръгла нула.

 80. 80 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Георги Стоев разказва как Държавна сигурност и БКП създадоха СИК и ВИС

  https://www.youtube.com/watch?v=Qwqv5s9tgxs

  ДБ=БКП
 81. 81 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#77] от "von_seeckt":

  Написал съм това, което е обичайния случай както за наследството на Гоцев, за което стана въпрос.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 82. 82 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Който посочат от посолството, разположено на 200м от ресторант "Монтерей".

  Който и да е няма да му е лесно, защото ще трябва да им пази интересите в България не срещу "гнусни" капиталисти от Запад, а срещу меко, но твърдо настъпващи азиатци.
  И ако първите можеха да предложат само покритие срещу зулумите които ще направиш, независимо дали си селски бек мутре от Горно Ннадолнище или Банкя, без да се кихнат и копейка, то вторите движат с куфарчета кеш при което на местните им потичат лигите, забравят какво са ги учили навремето в МГИМО и обръщат резбата на мига.

 83. 83 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Редно бе Дневник да пропусне тая новина.

 84. 84 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#82] от "k_":

  Това с местоположението малко хора го отчитат.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 85. 85 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Едно нещо е ясно и на децата, ДС стои в основата на прехода в БГ , а негови поставени фигури, като Бай Х , нахлузиха на електората този модел на тайните служби. Гепене, замазване, омаскаряване, съсипване на всяка инициатива за свободна и демократична общност.
  За всичко това са виновни службите на комунистическия режим, а Бибитко е техният най добър играч
  👮‍♂️

 86. 86 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#77] от "von_seeckt":Написал съм това, което е обичайния случай както за наследството на Гоцев, за което стана въпрос.
  —цитат от коментар 81 на КМЕТ В СЯНКА


  Лъжеш, драсканиците ти бяха по повод следния пост:

  "Не прочетох, има ли преки наследници, деца, внуци, преживяла го съпруга. Ако няма, за тези 30 млн би следвало да се обложат. Не че данъкът е голям, но следва да се подаде декларация."

 87. 87 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Вече Господ ще го съди.

 88. 88 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#86] от "von_seeckt":

  Ами случайно знаем, че има наследници. Ти не знаеш ли ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 89. 89 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1567 Любопитно

  Вече промените следва да са факт.....

 90. 90 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 399 Неутрално

  "Без съмнение,ние може да се окажем един тоталитарен анклав в Европа."И за в бъдеще,никой няма да се интересува от нас.Просто ще си живеем както преди 89-та,което пък устройва доста народ в БГ-тото.Само трябва всички да "вдигнат ръце"от нас и да се примерят с участа ни.Кучетата ще си лаят а керванат ще си върви.А може би така и ще е най добре,защото освен "ментета"нищо друго не можем да създадем.Били сме някога фактор,но днес сме просто(за зла участ) територия на кръстопът.

 91. 91 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Този беше връхта на ЛГТБ общността в ДС, слуховете разказват, че не било останало и едно тинейджърче(момче) с руса коса и сини очи (предпочитания типаж на женерала), ололо парк хотел Москва, което да не е станало офицерче от милицията. Нищо, че хомосексиализма беше класифициран в стария наказателен кодекс, той (кодекса) явно не е означавал нищо за другарите от ДС. На снимките виждам боклуците, които трябва да изхвърлим от нашия живот. Всички влизали и излизали в този кръг Монтерей са за пандиза там невинни не е имало, и случайни не са били допускани на сбирките им. Лустрацията макар и закъсняла ни е жизнено необходима за да изчистим боклуците сред нас и най-накрая да им потърсим сметка за всичко което натвориха през последните седемдесет и пет години!

 92. 92 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#15] от "Günther":

  Професор Митьо,обърши си лигите.

 93. 93 Профил на bokster
  bokster
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Днес е добър ден за България, умряло е едно долно, мръсно безродно куче. Умрял е един българомразец, за съжаление много късно и за съжаление има още много други.

  Тези хора трябваше да бъдат поставени под пълен контрол веднага след краха на тоталитарния режим и не трябваше да им се позволява да бъдат фактори.

  Резултатите от техните действия продължаваме да виждаме на всеки всеки ден 30 години, по всичко личи, че ще ги виждаме и след предстоящите избори.

 94. 94 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Гестапото, биографът на Гоцев

 95. 95 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Гестапото, биографът на Гоцев

 96. 96 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Гестапото, биографът на Гоцев

 97. 97 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Конспиратор,
  Човек на руснаците.
  Да се пържи в Ада .
  Ще наблюдаваме и бизнес трусове и политически трусове.
  Снимките към статията казват и показват много.

 98. 98 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  Днес е ден на едно ново начало!
  —цитат от коментар 17 на The sphere  Няма как да не е и ден на едно много, много хубаво начало - Европа подкрепи протестите и удари шамар на мутрата и шайката, а Бог прибра един от кръстниците на мафията !
  Да, днес е един прекрасен ден !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 99. 99 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  До коментар [#27] от "PETZL":


  « Всички червени боклуци в ада ! «


  Колега,
  ти затри 2/3 от ГЕРБ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 100. 100 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  До коментар [#27] от "PETZL":


  « Всички червени боклуци в ада ! «


  Колега,
  ти затри 2/3 от ГЕРБ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK