Истината е, че трябва смяна. Трябва очистване, лустрация, реподбор

Трябва целенасочено и дългосрочно политическо усилие за това.

© Георги Кожухаров

Трябва целенасочено и дългосрочно политическо усилие за това.Коментарът е от профила на автора във "Фейсбук". Заглавието е на "Дневник".


Всичко в областта на правосъдието, за което сме критикувани в резолюцията на Европейския парламент и последния доклад на Европейската комисия, е ясно от години. Крещящо ясно!


Пределно ясни са и необходимите мерки. И ГЕРБ, и БСП (за ДПС не говоря) отказаха да подкрепят нашите предложения, които можеха да отговорят на голямата част от критиките и препоръките още 2015 г. После
в сговор излъчиха този ВСС, който избра посочения от Пеевски Гешев...


Упорството да се лъже, да се отричат очевидности, да се подменят понятия, да се бяга от отговорност, ни коства адски много време, огромна обществена енергия, чудовищна загуба на национален продукт и прогонен човешки капитал. И всичко това, за да могат шепа престъпници да си разиграват коня при пълна безнаказаност.


Отговорността е на Борисов, поръчката - на Сарая на Пеевски и Доган, но срамът и позорът са за колективния политически, институционален и медиен "елит". Включително всякакви наемни "експерти" и академични светила, медийни промивачи на мозъци и - особено - за съдебната номенклатура, която със зъби и нокти брани статуквото и днес във ВСС.


Не очаквам тези хора да се сепнат, да им стане гузно пред мамения си народ, да се поправят или поне дръпнат. Става дума за власт и пари. За едни - огромни количества, за други - обидно дребни "хонорарчета"...


Всеки според цената си ще продължи по същия начин. Лъжи, подмени, безсрамие и развала.


Истината е, че трябва смяна. Трябва очистване, лустрация, реподбор. Трябва целенасочено и дългосрочно политическо усилие за това.


Ние сме готови!


Идват избори!


P.S. Чудя се как след всичко това Екатерина Захариева ще остане на поста "вицепремиер по съдебната реформа". В каква ли подпорна стена човек трябва да си зазида съвестта...


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK