Какво става с корупционните казуси "Апартаментгейт", "Росенец", чекмеджето на премиера

Европарламентът обърна особено внимание и подчерта необходимостта от задълбочено проучване на твърденията за корупция по високите етажи

© Юлия Лазарова

Европарламентът обърна особено внимание и подчерта необходимостта от задълбочено проучване на твърденията за корупция по високите етажиАнализът е препубликуван от "Свободна Европа".


Миналата седмица Европейският парламент (ЕП) прие критична резолюция за състоянието на върховенството на закона в България с 358 гласа подкрепа срещу 277 против и 56 въздържали се. Макар че документът няма обвързващ характер, той се възприема като значим сигнал към управляващите в София, определя като легитимни исканията на протестиращите и споменава няколко конкретни случая, по които няма ефективни разследвания или наказания.


Европарламентът подчертава необходимостта от "задълбочено проучване на твърденията за корупция по високите етажи след звукозаписите, появили се през лятото на 2020 г., както и във връзка със скандала "Апартаментгейт", случая с къщите за гости, аферата с танкера, случая с крайбрежния имот в "Росенец" и скандала, свързан с предполагаемото незаконно прехвърляне на пари от Българската банка за развитие, като всички те - взети заедно - говорят за дълбоки и системни слабости във връзка с принципите на правовата държава и антикорупционните мерки в България".
Въпреки че всеки от споменатите случаи беше поставен във фокуса на медийното внимание в страната през последните 2 години, по нито един от тях все още няма приключило съдебно дело с влязло в сила решение на съда.


Записите


Един от най-актуалните случаи - този с изтеклите в публичното пространство записи с глас на човек, напомнящ този на премиера Бойко Борисов, все още е обект на досъдебно производство, водено от Софийската градска прокуратура (СГП). За последно оттам съобщиха в началото на август, че разследват дали става въпрос за незаконно подслушване.


От въпросното съобщение на СГП се разбра, че прокурорите са фокусирали вниманието си в тази посока, а не в това да отговорят на въпроса дали записите съдържат данни за някакви престъпления. Повече от два месеца по-късно няма нова официална информация за хода на разследването.


Първият запис беше разпространен около средата на юни и в него се чуваше как мъж с глас, приличащ на този на Борисов, води телефонен разговор с неизвестен събеседник. В него се чуваха обидни думи по адрес на председателя на парламента Цвета Караянчева и се обсъждаха актуални теми, сред които предварителна информация за обвинение по случая с къщите за гости, както и проверката на Комисията за финансов надзор (КФН) срещу застрахователния холдинг "Еврохолд".


Впоследствие в публичното пространство излязоха и снимки с пачки от 500-еврови банкноти, кюлчета злато и пистолет от спалнята в държавното жилище на премиера, а самият той потвърди, че на една от тях е заснет как спи.


В края на юни последваха още два два записа, в които се чува глас, подобен на този на Борисов, но отново не се чува събеседникът в разговора. В единия записаният се обръща към човек с името "Валентин Василиевич", искайки му обяснение дали подкрепя "Корнела и Радев". Това обръщение съвпада с първите две имена на бившия генерален директор на "Лукойл България" Валентин Василев Златев, който междувременно беше привикан на разпит в Специализираната прокуратурата, но така и не разкри повода за него.


В другия запис човекът с глас, наподобяващ този на Борисов, коментира президента Румен Радев, подчертавайки, че "трябвa дa му ce пoдигрaвaмe, дa изглeждa cмeшeн". Последва признание от Томислав Дончев, че част от изтеклите записи са от автентични разговори на Борисов.


В края на юли беше огласен последният запис, в който отново се чува глас, наподобяващ този на Борисов, който се обръща по телефона към човек с името Томислав. Двамата коментират президента Радев, като първият мъж отбелязва, че "акъл се набива, Томиславе, на умен човек", след което употребява нецензурен израз.


"Апартаментгейт"


Случаят, придобил известност като "Апартаментгейт", също беше в полезрението на прокуратурата, но така и не стигна до съда. Причината беше, че разследващите така и не отриха данни за престъпление в действията на бившя зам.-председател на ГЕРБ и експредседател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.


"Апартаментгейт" се разви покрай разкритията на "Свободна Европа" за това как Цветанов е прибавил към активите си мезонет в столичния квартал "Изток" при стойност на сделката на квадратен метър в пъти по-ниска от пазарната цена.


В следваща серия на разследването стана ясно, че година преди сделката с апартаментите управляващата партия е променила Закона за устройство на територията по начин, който позволява доизграждането на спрения по онова време небостъргач в квартал "Лозенец" - "Златен век". Небостъргачът се строи от фирма "Артекс", от която Цветанов придобива луксозния имот. Впоследствие строежът беше спрян, като към момента спирането му е обект на съдебен спор.


В крайна сметка Специализираната прокуратура не откри нищо нередно в действията на Цветанов и през май отказа да образува разследване по случая. Проверката на държавното обвинение продължи точно една година.


Къщите за гости


Засега най-близо до развръзка в съда изглежда емблематичният случай с финансираната с европари къща за гости на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, който беше предаден на съд през октомври м.г. До обвинението му се стигна след разследване на "Биволъ", че той използва обекта като лична вила в нарушение на закона.


Срещу Манолев и Ана Димитрова, управител на фирмата, която получава европейски средства в размер на 391 160 лева за построяване на къщата, беше повдигнато обвинение за "представяне на неверни сведения с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз".


Началото на делото в Благоевградския окръжен съд беше затруднено от отводите на десетима съдии, които не искаха да разглеждат казуса, тъй като са колеги със сестрата на подсъдимия - съдията от Районния съд в Сандански Рая Манолева.


В крайна сметка делото започна през март по съкратената процедура, като в следващите месеци бяха насрочени няколко заседания за разпитване на всички свидетели. Някои от тях обаче бяха отложени заради пандемията от коронавирус или ангажименти на защитата и предстоят още две заседания през ноември и декември, след които трябва да бъде и произнесена присъдата на първата инстанция.


Случаят с къщата на Манолев предизвика мащабни проверки на земеделското министерство и прокуратурата, в хода на които беше съобщено, че Държавният фонд "Земеделие" е открил нарушения при други 253 проекта за къщи за гости. На 158 от тях трябваше да бъдат наложени финансови корекции в пълния размер, тоест да върнат всички получени от Европа средства.


Впоследствие от държавното обвинение съобщиха, че са били проверени общо 746 къщи за гости, като към март имаше данни за образувани едва 23 досъдебни производства за представяне на неверни сведения, за да бъде получено финансиране от фондове на ЕС. Колко от тези разследвания вече са в съдебна фаза и дали има и други образувани наказателни производства от прокуратурата не са уточнявали.


Танкерът "Бадр"


Задържането на либийския танкер "Бадр" в български териториални води на пристанището в Бургас, също споменато в резолюцията на ЕП, засега не е известно да е провокирало разследване в България, въпреки че случаят беше напът да доведе до международен скандал.


Сайтът "Биволъ" активно следеше развитието на случая, като нееднократно публикува информации за ролята на евродепутата от ГЕРБ Емил Радев в него, включително твърдейки, че той е поискал от либийската страна 4.5 млн. евро, за да съдейства за освобождаването на плавателния съд.


В същото време управляващите избягваха да коментират случая. В едно от редките изявления на правителствени представители по темата транспортният министър Росен Желязков заяви, че България третира случая като елемент от частно-правни взаимоотношения.


Същата теза застъпи и главният прокурор Иван Гешев по време на изслушването си в ЕП малко след избора си за наследник на Сотир Цацаров. Тогава той беше попитан от румънския евродепутат Рамона Стругариу за евентуалното участие на Радев в преговори за освобождаването на танкера. Оттогава насам Гешев не е коментирал темата.


"Росенец"


Статутът на луксозния имот, ползван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган на крайбрежието в парк "Росенец" край Бургас, през това лято ангажира вниманието на различни държавни институции.


Това се случи, след като съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов и двама негови съпартийци не бяха допуснати до брега от гардове на Националната служба за охрана (НСО). Тримата отидоха с лодка до мястото, където бяха посрещнати и блъскани обратно във водата от държавните охранители. Случката предизвика уволненията на двама гардове и по-леки наказания за други четирима.
Дни след акцията на Иванов няколко хиляди протестиращи опитаха да стигнат до плажа по суша, а ДПС организира пристигането на свои симпатизанти, които да пазят имота на Доган. Това беше използвано от полицията като претекст да не допусне протестиращите до плажа. Така се стигна до сблъсъци с полицаите, но след това хората, дошли да плажуват, все пак стигнаха до крайбрежната ивица, която е публична държавна собственост.


В средата на август Върховната административна прокуратура обяви, че е открила редица нарушения и липси на разрешителни и проектни документи за кея и постройките в имота. Дори беше съобщено, че са установени данни за документно престъпление. Оттогава досега обаче разследващите не са информирали за евентуални повдигнати обвинения или друг развой на случая.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Работи се (дежурен отговор от 2005-та до 2055-та).

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 2. 2 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Нищо не става, нали ГЕШЕВ Е РАДОСТ!

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 3. 3 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  Как какво, чака се да мине давността.

 4. 4 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  Гешев, като "Ариел". Пере без накисване.

 5. 5 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Как лекичко са пропуснати казусите с евтиния апартамент и липсата на доходи за реалната цена на жената на Панов. И трика с фирмата за да не излиза тоя имот в декларацията му. И казуса с тъста на Елена Йончева дето също се е облажил от къщите за гости. Но на практика си почиват само Йончева и мъжа и.

 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2618 Весело

  "и споменава няколко конкретни случая, по които няма ефективни разследвания или наказания." - работягите ще се изгърбят, но ще намерят уликите, алибитата, и лошите, които са спретнали на Баш Боговете от властта такива компромати. Дори по нЕкои има и решения де - консул, шеф на партия, а със сигурност по-нехвръчащите калинки са на закътано местенце, да си отпуснат крилцата за нови полети. Аа, и комисарката им напомни на всички БГ журналисти - дерзайте, ама по места, че виртуалното е за пред света само.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3769 Весело

  Увеличаваме пенсиите ! Новина от днес ! Другото......има си прокуратура, тя си знае работата ....😂😂🤣

 8. 8 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1184 Любопитно

  Ами какво да става, след като снимката към материала е част от тази снимка - https://tribune.bg/bg/multimediq/svrah-originalno-mazh-po-gashti-polegna-pred-ministerski-savet-snimki/ ? На тази снимка пък - https://tribune.bg/bg/politika/20-30-ot-da-balgariya-zanesoha-falshivo-evro-na-premiera-v-boyana/ - ни показват с какви точно банкноти от 500 евро е напълнено въпросното чекмедже! Останалите инсинуации са от съшия сорт и със същата степен на достоверност! Даже може да запитаме защо, аджеба, не ни се предоставят гороломните „доказателства за корупция“ от Али Бошкоф Баба? Какво стана с тях, аФторът да не ги е забравил нещо, а? Пък и споменатия дубайски изгнаник нещо съвсем се спихна напоследък – ни вест, ни кост, ни вопъл, ни стон, ни компромати, ни записи, ни комикси, ни бележки на салфетки, даже и книжка за оцветяване не е изпращал! Що така? М?

  А що се отнася до „Росенец“, ТЕЦ Варна и разкрасяването на една партийна централа във вид на омлет с домати, там има много благодарни люде и ефендита, които, при подходящото време и по съответния начин ще поднесат дълбоките си благодарности на лицето и лицата, зарадвали ги със своето внимание! Някой съмнява ли се в това?

 9. 9 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5356 Неутрално

  Как какво, чакат да мине време за да се забравят

 10. 10 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1890 Весело

  "записи с глас на човек, напомнящ този на премиера Бойко Борисов"

  Алла Пугачова има съпруг, Максим Галкин, 30 и кусур години по-млад от нея- може би най-добрият имитатор на нашето време.
  Той имитира невероятно перфектно не само гласовете, но и външността на своите герои.
  Дотолкова удачно, че когато имитирал една певица на сцената, намирайки се до нея, нейните РОДИТЕЛИ единодушно са заявили, че той, а не тя, е тяхната дъщеря.
  Та толкова за "напомнящ".
  Освен това, докога ще чакаме експертизата на чекмеджетата?
  Какво ще каже по въпроса "Рога и копита"?
  Какво стана с "авторитетната независима лаборатория" (сигурно тази на Яне Янев отпреди години)?

 11. 11 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  В България корупция няма и не може да има. Съдебната система работи безупречно. Щом Бокич изпита необходимост да си оправи отношенията с кръжеца Билдерберг, независимият български съд незабавно взема правилно отношение по казуса Царска Бистрица. Брюксел това ли да гледа или вашите демонстрации? Айде сега дайте по дваесе стинки, че имате да плащате съдебни разноски. Деведесе иляди на шес милиона овчици, бълха ви ухапала.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 12. 11 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  Липсата на правила и справедливост са нещата, които ни докараха до тук...

 13. 13 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1564 Весело

  -Ааааа , ама сега ЕС е зает с други работи. Меркел, Макрон и милата Урсула мнооооого спешно трябва да "оправят" Белорус, Армения, останалия бизък, далечен изток, може би Антарктида и някой и друг бушмен, тааа чак тогава ще се разправят с нас.
  Е, ако имаше още нещо да се разграби ще го намерят с предимство 😁😁😁

 14. 13 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  За "апартаментгейт" не знам. За "Росенец" се рови където няма нарушение, а голямата измама не се пипа. За "чекмеджето" се съмнявам в интелекта и разума на коментиращи темата като реален факт.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 15. 15 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2552 Весело

  "Апартаментгейт"
  ??????????
  ТихУ, че ще развалите рахатя на новия си любимец - Цецо, с който заедно ще разгромите тиранина Бокаса!

  Еретик
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Първа копка на черна дупка! Това става.

  SHADOWS of SOFIA
 18. 18 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  Не знам за "казусите", скалъпени от БКП-тата (БСП+ДСБ+ДПС), но при управленията на ГЕРБ:- Се строи в небивали размери държавна инфраструктура;- Повишават се доходите (дори в кризата с корона вируса);- Бюджетът на държавата е на плюс, а кредитния ни рейтинг се повишава!При управленията на БКП - 1944-2009:- Не се строеше НИЩО- Хората мизерстваха с минимални доходи;- Бюджетите често излизаха на огромни дефицити, като се стигна и до няколко фалита на държавата.САМО ГЕРБ и никакво внимание за писъците на трите фракции на БКП - БСП, ДСБ/ДБ и ДПС!
  —цитат от коментар 16 на Маргарет


  Меги беше умна жена, не цапай паметта ѝ с глупости.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 19. 19 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Това е уникално уважаеми читатели, ще има да се претопля тази манджа както вече споменах всяка седмица до избоите, щото хората забравят...

 20. 20 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#16] от "Маргарет":

  То и при тато се строеше ефекта го знаем. Справки кремиковци и другите гиганти на поредната петилетка.

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3769 Любопитно

  До коментар [#11] от "selqnin":

  " Липсата на правила и справедливост са нещата, които ни докараха до тук..."

  Кои правила липсват по - точно за да се стигне дотук ?

 22. 22 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Не знам за "казусите", скалъпени от БКП-тата (БСП+ДСБ+ДПС), но при управленията на ГЕРБ:- Се строи в небивали размери държавна инфраструктура;- Повишават се доходите (дори в кризата с корона вируса);- Бюджетът на държавата е на плюс, а кредитния ни рейтинг се повишава!При управленията на БКП - 1944-2009:- Не се строеше НИЩО- Хората мизерстваха с минимални доходи;- Бюджетите често излизаха на огромни дефицити, като се стигна и до няколко фалита на държавата.САМО ГЕРБ и никакво внимание за писъците на трите фракции на БКП - БСП, ДСБ/ДБ и ДПС!
  —цитат от коментар 16 на Маргарет


  Как ли ще ти прозвучи потомствения комунист ББ? Или искаш да проектираш биография на чужд гръб?
  Прави си внушенията пред друга аудитория .

  SHADOWS of SOFIA
 23. 23 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1590 Разстроено

  Какво да става - пак има комунизъм, за едни другари безплатни вили с общите пари, за другите - познайте. Пó равните не ги закачат институциите, по-тъмно зелените да му мислят.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 24. 24 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  До коментар [#21] от "samoedin":

  Например правилата как Законите важат за всички. Как не може да ти отмъкнат бизнеса и да се окажеш в ареста с обвинение...ей такива прости неща, като ПРАКТИКА, не само като законодателни текстове!!!

 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4537 Любопитно

  Липсата на правила и справедливост са нещата, които ни докараха до тук...
  —цитат от коментар 11 на selqnin


  Кои правила липсат? Щом има правила да бъе обвинен Божков, защо по същите правила не бе обвинен и Горанов?

 26. 26 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4537 Любопитно

  До коментар [#21] от "samoedin":Например правилата как Законите важат за всички. Как не може да ти отмъкнат бизнеса и да се окажеш в ареста с обвинение...ей такива прости неща, като ПРАКТИКА, не само като законодателни текстове!!!
  —цитат от коментар 24 на selqnin


  Да разбирам ли, че подкрепяте протестите? Защото хората протестират точно заради двойния аршин в съдебната система!

 27. 27 Профил на iceland
  iceland
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#18] от "Един вампир броди из Европа":

  +++++++++++++++++

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Липсата на правила и справедливост са нещата, които ни докараха до тук...
  —цитат от коментар 11 на selqnin


  Кмета на Бургас и заместник председател на герб , лично е внесъл за разглеждане строежа на Догансарай. Нали при най-малкото съмнение за незаконност гонехте от партията. Ето изгонихте Цецерон за къде по-малко нарушение а тук мълчание. Дали пък не е от страх пред управляващия на управляващите?А

  SHADOWS of SOFIA
 30. 30 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1184 Любопитно

  До коментар [#18] от "Един вампир броди из Европа":

  Виж сега, @Един вампир броди из Европа, @Маргарет е казал истината, която хич, ама никак не ви отърва! Ето ти някой и друг пример: разликата между ГЕРБ и БСП е в отношението към преврата на 9 септември 1944 г. И към развихрилата се след него вакханалия от беззакония, убийства и пр. Тя пролича, когато депутатите на ГЕРБ гласуваха да се снеме от поста зам. председателя на парламента от БСП Жаблянов, който не отдаде почит за жертвите на т.н. народен съд. Друга разлика между БСП и ГЕРБ бе посочена от Иван Костов в началото на първия мандат на Борисов. Тогава Иван Костов каза - тези които въртят интригите срещу ГЕРБ са СЪЩИТЕ, КОИТО ГО ПРАВЕХА СРЕЩУ НАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ. Да, да същият Иван Костов, който носеше цветя на Борисов в правителствена болница.

  Ако се проследят изявите, например на един от вдъхновителите на протестите - Костадин Костадинов /Костя Копейкин/, който иска нов народен съд за днешните управляващи и нарича противниците на руско-съветското влияние тук подчовеци /по хитлеристки образец - унтерменши/ , ще го видим цъфнал до дясното рамо на Корнелия Нинова на снимки от митинг, примерно. Но да го оставим Копейкин - самата Корнелия Нинова и президентът Радев, бълващи срещу ГЕРБ безспирно проклятия от окопите на антизападния ешелон, са достатъчни. Освен това, @Един вампир броди из Европа, щом стана дума за вектора изток-запад, ГЕРБ се е позиционирал в посоката - запад, за разлика от БСП. Не е така? Напротив. БСП вече е в плен на националсоциализма. Открито отхвърля партията на европейските социалисти и влезе в съзаклятие с неофашистки и националистически формации. За разлика от ГЕРБ, който стои стабилно на европейската политическа сцена. Виж отношението на ГЕРБ към ЕНП и нейния председател на - Мартин Вебер и отношението на БСП към партията на европейските социалисти и лидера й Станишев. Те дори го изключиха от партийното ръководство. Не съм сигурен дали и изобщо не го изключиха от БСП!

  Друга съществена разлика между ГЕРБ и БСП е в доверието на западните служби за сигурност. При управлението на БСП то беше "0", при управлението на ГЕРБ не е така. Изобщо, в сферата на сигурността и отбраната разликата е очебийна. Корнелия Нинова и президента й Радев се хвърлиха като бесни срещу покупката на F-16 от Щатите. И т. н., и т. н. А отношението към корупцията? Принципът на БСП е - не даваме си нашите, независимо дали са корумпирани, купували гласове или нещо друго. Да ти напомням ли, че самата Нинова беше извадена от правителството като зам.-министър именно за корупция? Принципът на ГЕРБ (но на Борисов, всъщност) е – за който има дори и намек за корупция, да си ходи, без значение на какво ниво е в партията! Или и това ще оспориш?

 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  До коментар [#26] от "vassilun":

  Не подкрепям така наречените "протести" ,протестирал съм от 1989 до 2013-та, защото знаех какво искам да махна и какво идва!
  Да махнеш онова, което не ти харесва е по-лесната част, после трябва да живееш с последствията от това си действие...
  Сега не ми се мисли за това, което идва..

 32. 32 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  "записи с глас на човек, напомнящ този на премиера Бойко Борисов"Алла Пугачова има съпруг, Максим Галкин, 30 и кусур години по-млад от нея- може би най-добрият имитатор на нашето време.Той имитира невероятно перфектно не само гласовете, но и външността на своите герои.Дотолкова удачно, че когато имитирал една певица на сцената, намирайки се до нея, нейните РОДИТЕЛИ единодушно са заявили, че той, а не тя, е тяхната дъщеря.Та толкова за "напомнящ".Освен това, докога ще чакаме експертизата на чекмеджетата?Какво ще каже по въпроса "Рога и копита"?Какво стана с "авторитетната независима лаборатория" (сигурно тази на Яне Янев отпреди години)?
  —цитат от коментар 10 на Дон Кихот


  Коректно е да се каже: "Записът е вероятно на мъж с глас, напомнящ този на Ненчо Балабанов, когато имитира Бойко Борисов."

 33. 33 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4045 Неутрално

  Какво стана ли? Що за въпрос? Ми, същото което стана с делото за КТБ. Тупане на топката и бавене, та да мине време. Мноооого време.

 34. 34 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 545 Весело

  *интересната визитка* на Борис Митов:
  *Разследващ журналист в "Свободна Европа". Съдебно-криминален репортер от над 10 години. Следил е работата на службите за сигурност и съдебната система в различни медии, сред които Българската телеграфна агенция, вестник „Сега“ и сайта „Медиапул“.*
  Ти да видиш - хем вестник *Сега*,хем в *Медиапул*.
  Сещаме се за собствениците.....
  P.S.Ауу,в Бългериън нямало свобода на печета и на медиите!

 35. 35 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 545 Весело

  *интересната визитка* на Борис Митов:
  *Разследващ журналист в "Свободна Европа". Съдебно-криминален репортер от над 10 години. Следил е работата на службите за сигурност и съдебната система в различни медии, сред които Българската телеграфна агенция, вестник „Сега“ и сайта „Медиапул“.*
  Ти да видиш - хем вестник *Сега*,хем в *Медиапул*.
  Сещаме се за собствениците.....
  P.S.Ауу,в Бългериън нямало свобода на печета и на медиите!

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  До коментар [#16] от "Маргарет":

  При ГЕРБ най-вече се вдигат доходите на Ахмед Доган и Делян Пеевски.

 38. 38 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Това за снимките е несериозно, фотошоп не важи в съда.
  Колкото до апартаментите, въпросът е морален, фирмите могат да си дават отстъпки на когото решат. Естествено, че е укоримо, но трудно за това може да бъде осъден някой, от наши съдии.

 39. 39 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Не знам за "казусите", скалъпени от БКП-тата (БСП+ДСБ+ДПС), но при управленията на ГЕРБ:- Се строи в небивали размери държавна инфраструктура;- Повишават се доходите (дори в кризата с корона вируса);- Бюджетът на държавата е на плюс, а кредитния ни рейтинг се повишава!При управленията на БКП - 1944-2009:- Не се строеше НИЩО- Хората мизерстваха с минимални доходи;- Бюджетите често излизаха на огромни дефицити, като се стигна и до няколко фалита на държавата.САМО ГЕРБ и никакво внимание за писъците на трите фракции на БКП - БСП, ДСБ/ДБ и ДПС!
  —цитат от коментар 16 на Маргарет


  Само мармота който увива шоколад със станиол Сте забравила ...

 40. 40 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  До коментар [#31] от "selqnin":

  Да махнеш онова, което не ти харесва е по-лесната част, после трябва да живееш с последствията от това си действие...
  Сега не ми се мисли за това, което идва..
  ++++++++++++++++
  Много пъти го писах и аз, дано "електоратът" вдене какво му готвят.
  Всички скелети от гардероба без Виденов.

  Еретик
 41. 41 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Липсата на правила и справедливост са нещата, които ни докараха до тук...
  —цитат от коментар 11 на selqnin


  Правила и закони има, това което липсва е механизъм който да накара недоразумения като тъпия милиционер Гешев да си го причини така щото тези закони и правила да се прилагат с равна сила спрямо всеки, нарушил ги.

  Все неща, много ясно визирани от ЕК през цялото време, и особено през последните дни.

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7562 Неутрално

  Прокуратурата се занимава само с организирани престъпни групи, а изброените действат самостоятелно.

 43. 43 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1574 Весело

  Няма по големи глупаци от повярвалите на фейка с чекмеджето.
  Дълбайте си.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 44. 44 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Как какво, чакат да мине време за да се забравят
  —цитат от коментар 9 на pet_fire
  Борис Митов

  Разследващ журналист в "Свободна Европа". Съдебно-криминален репортер от над 10 години. Следил е работата на службите за сигурност и съдебната система в различни медии, сред които Българската телеграфна агенция, вестник „Сега“ и сайта „Медиапул“
  Борка , спри да претопляш манджите! Пиши нещо за Истанбулската конвенция , ама по-така .....

 45. 45 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Нещо за "свободата на словото "

  Реклама

  Начало
  Общество
  У нас

  В подкрепа на журналиста Борис Митов

  Десетки журналисти се събраха на протест пред Съдебната палата в защита на свободата на словото и правото да пазят източниците си на информация. Поводът - прокуратурата днес за втори път извика колегата от "Медиапул" Борис Митов, за да даде обяснения във връзка с негова критична публикация. В петък Митов беше предупреден, че го чака дело за изнасяне на класифицирана информация заради приложените към материала документи, макар че те са разсекретени от съда.
  от Пенка Ангелова
  18:56, 08.04.2013

  Десетки журналисти се събраха на протест пред Съдебната палата в защита на свободата на словото и правото да пазят източниците си на информация. Поводът - прокуратурата днес за втори път извика колегата от "Медиапул" Борис Митов, за да даде обяснения във връзка с негова критична публикация.

 46. 46 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1574 Весело

  Има някои неща, които ме смущават за Мутрата.1. Това че не бил излязъл от БКП навремето. Редно е някой да го попита кога е излязъл, защото щом създава своя партия, значи не може да е вече в БКП. Или е хем от БКП, хем от Герб?2. .....

  —цитат от коментар 28 на anonim440


  Запознат ли си с начина по който се проведе деполитизацията на въоръжените сили в България.
  Накратко нещата стояха така, ако останеш партиен член не можеш да останеш на служба.
  Имаше една голяма част от офицерите които в този момент са били в рамките на 10 годишния си договор, задължаващ ги да служат и изискващ ако напуснат да си заплатят образованието.
  Ако офицерът обяви, че не желае да се деполитизира, биваше освобождаван без да дължи нищо.
  Боко е просто един от тези.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 47. 47 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  До коментар [#11] от "selqnin":

  ХАХАХАХА! И какво неща са докарали ”до тук”?! Че ни вдигнаха рейтинга ли? Или, че вдигат пенсиите защото има пари в бюджета? Вие комунистите власт няма да видите НИУГИШ!!!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 48. 48 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3769 Неутрално

  До коментар [#24] от "selqnin":

  " Например правилата как Законите важат за всички. Как не може да ти отмъкнат бизнеса и да се окажеш в ареста с обвинение...ей такива прости неща, като ПРАКТИКА, не само като законодателни текстове!!!"

  " Правилата как законите важат за всички" са в сила в нашето общество откакто се помни ! А " практиката" - ми по кой точно закон и във връзка с кое точно правило, което смяташ, че се нарушава, липсва практика ?
  Като си купиш и напазаруваш евтино държава с нейните институции, няма закон, който " да те " топли" ! Стоиш на произвола и милостта на престъпниците у нас и се надяваш да не си следващия в редичката на осемте джуджета.....

 49. 49 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#31] от "selqnin":Да махнеш онова, което не ти харесва е по-лесната част, после трябва да живееш с последствията от това си действие...Сега не ми се мисли за това, което идва..++++++++++++++++Много пъти го писах и аз, дано "електоратът" вдене какво му готвят. Всички скелети от гардероба без Виденов.
  —цитат от коментар 40 на Костадин Иванов


  ++++++++++++++++++++++++

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1574 Весело

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.За да видите коментара кликнете тук.Пълен текст на коментара:Не знам за "казусите", скалъпени от БКП-тата (БСП+ДСБ+ДПС), но при управленията на ГЕРБ:- Се строи в небивали размери държавна инфраструктура;- Повишават се доходите (дори в кризата с корона вируса);- Бюджетът на държавата е на плюс, а кредитния ни рейтинг се повишава!При управленията на БКП - 1944-2009:- Не се строеше НИЩО- Хората мизерстваха с минимални доходи;- Бюджетите често излизаха на огромни дефицити, като се стигна и до няколко фалита на държавата.САМО ГЕРБ и никакво внимание за писъците на трите фракции на БКП - БСП, ДСБ/ДБ и ДПС!
  —цитат от коментар 50 на Маргарет


  ++++++++++++++

  и в това имало обиди?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 52. 52 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  До коментар [#51] от "zz_s":

  За Дневник е жестока обида да пишеш истините!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 53. 53 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2597 Гневно

  Как , какво става.....ами , кучетата си лаят , а керванът си върви...и...и...и....

 54. 54 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4537 Любопитно

  До коментар [#44] от "doroteus":

  До коментар [#45] от "doroteus":

  Нещо по темата имате ли да споделите?

 55. 55 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  До коментар [#54] от "vassilun":

  Темата отдавна е за лъжите ви!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 56. 56 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4537 Любопитно

  До коментар [#54] от "vassilun":Темата отдавна е за лъжите ви!
  —цитат от коментар 55 на lz2


  Кое от написаното по-долу е лъжа:

  1. Като кмет на София Борисов обеща да разруши незаконното барбек на Доган! И разбира се изпълни обещанието си!
  2. Преди първия мандат на ГЕРБ (след тройната ламя) Борисов обеща да развали всички заменки! И разбира се изпълни обещанието си!
  3. Правителството на Борисов уволни министър Трайчо Трайков, който поиска оставката на Красимир Първанов, който подписа анекса а Росатом, заради който анекс платихме 1.2 милиарда на Росатом за никому ненужните реактори! Същият Кр. Първанов бе повишен в зам министър в третото правителство на Борисов. След апартаментгейт бе уволнен и назначен в борда на Лукойл от квотата на държавата.
  4. Правителството на Борисов "посъветва" ТЕЦ Марица Изток да се откаже от студения резерв, за да може да плаща по 50 милиона на година на Доган. Загубите на държавния ТЕЦ се покриват от бюджета (от твоите данъци също)!
  5. Кметът на Бургас (зам председател на ГЕРБ) предложи и общинският съвет на Бургас (доминиран от ГЕРБ) прие да подари на Доган пътя до морските му сараи.
  6. Правителството на Борисов строи с 3 милиарда лева от бюджета (от твоите данъци също) продължението на турски поток, за да може Газпром да продава газ на Сърбия!
  7. Правителството на Борисов плаща почти 400 милиона без конкурс на руски фирми за удълбочаване на канала към пристанището на Доган!

  Забравих, че Борисов отказа да изтегли парите на държавните фирми от КТБ, защото ако го направел, банката щяла да фалира! И тя фалира!

  Та кое от горното е лъжа?

 57. 57 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Натискаме си парцалките докато отмине бурята....

 58. 58 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  До коментар [#56] от "vassilun":


  До коментар [#56] от "vassilun":

  Всичко! Успокой се, че ще получиш факт. Власт тъй или иначе няма да видите!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 59. 59 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4537 Весело

  До коментар [#56] от "vassilun":До коментар [#56] от "vassilun":Всичко! Успокой се, че ще получиш факт. Власт тъй или иначе няма да видите!
  —цитат от коментар 58 на lz2


  Твоят идол - Баце е с влязла в сила рисъда за лъжа! 🤣😂

 60. 60 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Става това, че Свободна Европа отдавна не е СВОБОДНА, а специалист по претопляне на стари манджи!

 61. 61 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 630 Гневно

  Протестите повехнаха за това огън да претоплим старите манджи, че изборите идват. А старите манджи са НЕЗАКОННИ КОМПРОМАТИ за които трябва да се търси отговорност от създателите и разпространителите им.
  Хайде КАТО СТЕ ПРИНЦИПНИ коментирайте ЗАКОННИЯ ЗАПИС НА РАДЕВ КАК УРЕЖДА ЛЮБОВНИЦАТА СИ! Далаверите на Йончева, Прокопиев, Нинова, радевите съветници - ТЕ СА ПО-ОТДАВНА И СА ДОКАЗАНИ. Разчепкайте фалита на КТБ - ПОРЕДНИЯ ПРОВАЛ на комунистическото правителство! Как Костов УПРОСТИ ЗАЕМИТЕ НА КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ, КОИТО ПРИЧИНИХА ИНФЛАЦИЯТА!? Ха да ви видим принципите!!!

 62. 62 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#57] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ти пък каде се подреждаш-.----"натискАМЕ".....Твоите хора са специалисти по натискане за облажване, ама никак не им се получава.............къщи, чекмеджета, прекрасни каки-шпионки бобокови...............хахаха, керванът си върви Бобоков в ареста, а предсрочни избори НЯМА ДА ИМА. Ни служебен кабинет. Мунчо е в нервна криза и заедно с Мангъорв ще ги транспортират със Спартана в Северна Корея. Левите иди--оти от ЕП, Гешев ги чака да се приберат. Кака Радка, Ленчето...и останалата с-ган. Сега го прочети още веднъж и веднаги си пий Лексотана, да не си вземам грях......! хахах

 63. 63 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1890 Весело

  До коментар [#18] от "Един вампир броди из Европа":

  "Меги беше умна жена, не цапай паметта ѝ с глупости."

  Що бе, и тя не харесваше изявяващите се като неадекватни кресльовци, които вечно не са в час.
  И не щото не могат, а щото им плащат затова.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#64] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Като умен и красив успя са измъдриш това.....и какво, ако не се гръмна? Ще ме целиш с яйца???Щото доматите са вече по 4 лева,..............

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4537 Весело

  До коментар [#58] от "lz2":

  "Успокой се, че ще получиш факт."

  Как се получава ФАКТ? 🤣😂

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK