Как Гешев се подигра с депутатите

Той не отговори на зададените съдържателни въпроси, но пък използва трибуната за хвалби на работата си. Защо го допуснаха депутатите?

© Юлия Лазарова

Той не отговори на зададените съдържателни въпроси, но пък използва трибуната за хвалби на работата си. Защо го допуснаха депутатите?Анализът е препубликуван от "Дойче веле".


България е разтресена от политическа криза, защото срещу управляващите, включително срещу премиера Борисов, има сериозни съмнения за корупция и злоупотреби. Тези съмнения дори влязоха в доклади и резолюции на европейски органи. Става дума за конкретни скандали: "Божков", "нощно шкафче", "записи", "къща в Барселона", "осем джуджета", "либийски танкер" и т.н.


По нито един от тези скандали нито парламентът, нито обществото получиха смислена информация от Иван Гешев. Което само затвърди впечатлението, че той заема високия си пост с определена цел: по точно такива скандали да не се случва нищо в наказателен план.
Основната вина за подигравката с парламента обаче не е на Иван Гешев, а на управляващото мнозинство от ГЕРБ, ДПС и техните сателити, които я допуснаха. В този случай БСП свърши своята работа на опозиция - депутатите ѝ бяха много добре подготвени и зададоха нужните въпроси.


Но управляващото мнозинство не се противопостави на опитите на Гешев да избягва тези въпроси, а напротив - помагаше му с удобни питания и накрая изготви положителна проекторезолюция за одобрение на доклада и изслушването му. С този акт беше потвърден политическият договор за ненападение между главния прокурор и управляващите: всеки от тях пази гърба на другия.


За какво всъщност отговаря главният прокурор?


Изслушването на Иван Гешев от правната комисия в Народното събрание демонстрира, че проблемът с безотговорността на главния прокурор се е задълбочил. След решението на Конституционния съд за оперативната самостоятелност на прокурорите и за това, че всеки прокурор може да разследва Иван Гешев, се стигна до следната парадоксална интерпретация: главният прокурор може да влияе на всяко дело чрез "методическо ръководство", но той не отговаря за нито едно от делата, а само за методическите си указания.


Ако това "методическо ръководство" е основната съдържателна работа на главния прокурор, защо тя тогава не присъства в отчета му? Какви са били инструкциите, указанията и методическите насоки, които е давал? Формални ли са или не? Колко са? Писмени ли са? Публични ли са? Засягали ли са някой от големите скандали? По нищо от това обществото не получи никаква информация.


Големият проблем е, че тази умишлено неясна концепция за "методическо ръководство" затвърждава властта на главния прокурор над подопечните му прокурори (те трябва да се съобразяват с него) и сваля от него отговорността за всяко конкретно дело. Това е така особено в ситуация на беззъб ВСС, който не упражнява никакъв контрол върху дейността на главния прокурор по принцип.


Кои са делата от обществен интерес, по които прокуратурата дава информация?


Какво е "методическото ръководство" на Иван Гешев по този въпрос също не стана ясно от изслушването. Както депутатът Крум Зарков от БСП отбеляза, по някои дела прокуратурата дава обилно информация, защото били в обществен интерес, а по други - тези, заради които хиляди протестират - е изключително пестелива. По скандалите около премиера например Иван Гешев съобщи единствено, че Борисов три пъти е бил разпитван от различни прокуратури.


В някои от отговорите си г-н Гешев намекна за това как прокурорите решават коя информация да пуснат: само ако тя подкрепя тезата на прокуратурата. Тъй като обвиняемите имали достъп до медии, прокурорите решавали да пускат информация, която аргументира техните собствени позиции. Но ако това е методическото указание, адвокатите са прави да протестират, че става дума за злоупотреба с власт - прокуратурата сама се поставя в привилегирована позиция да пуска това, което е изгодно за нея, по дела, които са изгодни за нея.


Т.е. има ясен двоен аршин, който подрива устоите на правовата държава.


Защо Иван Гешев не е поискал от наблюдаващите прокурори разрешение за изнасяне на информация по делата от обществен интерес?


Докладът на прокуратурата е пълен със суха статистика на бюрократичния ѝ оборот. В тази статистика се загубиха дори управляващите. Депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов например попита колко от отчетените корупционни дела засягат високите етажи от властта. Ако той е разбрал отговора, който получи, редно е да го сподели.


Обикновено като "висок етаж на властта" и разследван действащ министър се развява Нено Димов. Проблемът е, че делата срещу него са за нарушение на Закона за управление на водите и нямат много общо с корупцията: поне такава информация не е изтекла в медиите. А и Нено Димов просто бе използван като наказателен бушон за прикриване на тежка управленска грешка, за която политическата вина е колективна - на правителството.


На този фон на липса на казуси по високите етажи на властта е изключително неправдоподобно Иван Гешев да не се е сетил да се подготви добре по парливите скандали около управляващите и премиера. Всъщност целият смисъл на изслушването му в парламента беше точно този - да демонстрира, че се отнася сериозно и към съмненията в корупция за самия център на властта. В който Нено Димов - за разлика от Ахмед Доган и други нотабили на ДПС - не е бил никога.


За какво служи парламентът?


Смисълът на парламентарния контрол е в това народните представители да могат да получат пълна информация за функционирането на държавните органи. На базата на тази информация те трябва да вземат кадрови и законодателни решения с огромна важност, включително за промяна на самата конституцията.


Изслушването на Иван Гешев в комисията на НС се превърна в задружно упражнение между управляващи и главен прокурор за скриване на информация от обществото. Ако това скриване бъде увенчано и с решение на НС в пленарната зала, приемащо и одобряващо доклада на прокуратурата, подигравката с парламентаризма ще стане окончателна.


И тук идваме до искането за оставка на председателя на парламента г-жа Цвета Караянчева. Това искане е основателно, макар че е изключително иронично, че ДПС - които де факто са част от управляващото мнозинство и си поделят с него вината за ерозията на парламентаризма - го подкрепят. Под ръководството на г-жа Караянчева българският парламент наистина съвсем се обезсмисли и се превърна в параван на изпълнителната и на прокурорската власт: мисията му изглежда е да крие премиера и главния прокурор.


Британският парламент може да приема решения за "неуважение към парламента" (contempt of parliament), ако висши служители откажат да дадат исканата информация или по друг начин възпрепятстват дейността на народните избраници. През 2018 г. например цялото правителство беше обявено от парламентарното си мнозинство за "неуважаващо парламента" - прецедент в конституционната история на острова.


Българският парламент - чрез мнозинството в него - сам се отказа от правомощието си да иска смислена информация и да упражнява парламентарен контрол. И сам обиди себе си по много сериозен начин.


Ако г-жа Караянчева не разбира това, явно не е подходяща за заемания пост.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  Не е трудно да се подиграеш с този парламент, още по - малко пък с неговия шеф ! Казвам го с тъга, не с някакво задоволство, то и няма как да бъде другояче, след като най - важния орган у нас, сърцето на държавността ни, се е превърнал в безличен придатък на една джипка и едно сараи.......

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  Каскетът им показа, че мястото им е на бунището, че за нищо не стават и е НАД ТЯХ.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3411 Весело

  Чудно се представи Гешев, какво не му харесвате. Всяка негова изява, плюс такива на Караянчева и други звезди от управляващите им подливат вода на идващите избори.

 5. 5 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  С кърджалийски мъченици толкоз. ГешеФФ им показа къде им е мястото. Той е радоС, той е ИнструменТ на Господ.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  "За какво всъщност отговаря главният прокурор?"

  За казаните по селата - не бива да се вари безакцизна ракия!

  За близалките в детски център Биберон - не бива да съдържат афганистански хероин (те и не съдържат, така че по този пункт Гешев може да отметне пълен успех).

  За дребната битова престъпност - чиганите не бива да крадат яйца по дворовете.

  За спазването на санитарно-хигиенните норми в гаровите тоалетни (там има още какво да се желае).

  В никакъв случай не отговаря за едни 700 милиона, за едни 350 милиона, за едни 150 милиона, за едни 75 милиона, за един милиард, за едни 3.3 милиарда, за едни 4.3 милиарда и така нататък.

  Човекът е зает, не му губете времето с глупости.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Весело

  Цитирам:
  "Ще следим дали това законодателно предложение ще бъде развито, внесено и прието и кои ще бъдат вносители"
  Инструментът ГЛЕДА!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 8. 8 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 536 Неутрално

  "За какво служи парламентът?"

  Носи резил след резил сред демократичния свят

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 9. 9 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 601 Неутрално

  То май цялата държава е на "методическо ръководство". Гешев просто следва примера.

 10. 10 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  То няма угодия в таз демокрация бе :)

  Като не ходел - рев що не ходел. :)

  Като отишъл - рев що отишъл и се подиграл с тях. :)

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  "За какво служи парламентът?"Носи резил след резил сред демократичния свят
  —цитат от коментар 8 на neut


  Така работят нещата :)

  Парламентът има одобрение сигурно под 10%. :)

  Всички се гъбаркат с политиците в него. Обаче па някой като не се отчете пред него - рев що не се отчитал. :)

 13. 13 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Наистина сме в криза , но не политическа , а на образованието , включваща и махленското говорене. Надявам се , че думата "махленско" не би трябвало да обиди някого , след като МУТРИ , МАФИОТИ , ОЛИГАРСИ , ДЕБИЛИ , ОЛИГОФРЕНИ и още мога да назова ,не обиждат "народа " , държавниците , преподавателите , инетлигенцията и като цяло онова " общество " , което протестирало за ценности! Прав е Гешев да не слезе на махленското ниво на въросите и протестите: Цитирам D W *Bulgarien /*може би / , защото на истинстото радио , което слушахме нелегално една ли му пука от подобни "пикантерии ":
  "България е разтресена от политическа криза, защото срещу управляващите, включително срещу премиера Борисов, има сериозни съмнения за корупция и злоупотреби. Тези съмнения дори влязоха в доклади и резолюции на европейски органи. Става дума за конкретни скандали: "Божков", "нощно шкафче", "записи", "къща в Барселона", "осем джуджета", "либийски танкер" и т.н
  Прав е Иво Никодимов с лапсуса "осем малки негърчета "

 14. 14 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  "България е разтресена от политическа криза, ... "
  приключих с четенето до тук. Няма смисъл, политическа криза в България няма.
  Това, че на някой му се иска да има, си е негов проблем.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 15. 15 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  тоа па къде сложи дпс в управляващо мнозинство :)))

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 16. 16 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  Заради такива ка то Гешев, заради такива като сегашните управници, заради безродниците, които ги подкрепят, България вече е наричана Новият Трети свят дори от останалите в Източна Европа:
  https://wydarzenia.interia.pl/swiat/news-przeglad-premier-jest-nagi,nId,4790459,via,1?parametr=mechcpc

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 17. 17 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  "България е разтресена от политическа криза, ... "приключих с четенето до тук. Няма смисъл, политическа криза в България няма.Това, че на някой му се иска да има, си е негов проблем.
  —цитат от коментар 14 на zz_s


  Хахаха... Искрено се засмях на това и си представих как динозаврите си повтарят мантрата (или опорка по сегашному) - "нищо няма, ледников период няма, не се задава и това, че на някой му се иска да има, си е негов проблем..."

 18. 18 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1915 Неутрално

  До коментар [#15] от "kaiser":

  Когато става за собственото си оцеляване герп и ДпС с като коалиционни партньори. По подобни случки се разбира прекрасно. ВНЛ, а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 19. 19 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5073 Неутрално

  До коментар [#14] от "zz_s":

  "България е разтресена от политическа криза, ... "
  приключих с четенето до тук.

  Много правилно! Четенето е безполезно! Трябва само да се слушка Баце!

 20. 20 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Смилов, Сър!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 21. 21 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Един ден ще се благодари на Гешев, че се е станал Главен Прокурор! Този тщестлавен, себияен, глупав и арогантен човечец направи така щото всеки у нас - а и извън - да разбере колко увредена е системата в България. И независимо от това колко време ще отнеме, това е началото на края - като една лавина, започва се с малко, и малко по малко критичната маса се увеличва и повлича всичко след себе си...
  —цитат от коментар 11 на xhi13317223


  Точно това си мислех и аз :) На практика ако не беше безумната му наглост, протестите можеше и да не започнат, а от там всичко останало. Както се казва "Понякога нещата трябва да се объркат докрай, за да се оправят". Надявам се падението му, да не завърши само с отстраняването му. Бай Ставри колкото и да няма свободни килии, за такива като него ще се намери една...

 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5073 Неутрално

  Смилов, Сър!
  —цитат от коментар 20 на С Стоянов


  С Стоянов, Сър!

 23. 23 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5073 Неутрално

  Смилов, Сър!
  —цитат от коментар 20 на С Стоянов


  С Стоянов, Сър!

 24. 24 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  БСП сега борци против мафията ли са 👹

 25. 25 Профил на Roi
  Roi
  Рейтинг: 337 Неутрално

  Много пъти Смилов ме е дразнил с неговите писания, но този път го поздравявам най-искрено. Има някакво проглеждане за справедливост съвсем в начален стадий, но ме радва.
  Най-жалкото е, че допуснахме тези шарлатани да издевателстват повече от 10 години. Сега ще бъде безкрайно трудно и мъчително да си подредим държавата.

 26. 26 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3376 Весело

  "Как Гешев се подигра с депутатите"
  ==============
  Само с тези, дето си мислеха, че ще го смъмрят.

  Еретик
 27. 27 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Когато стигнах до частта от изречението " ...заради които хиляди протестират...", подчертавам ХИЛЯДИ, спрях да чета .

 28. 28 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 792 Весело

  До коментар [#20] от "С Стоянов":

  Я! Още един с прислужически манталитет се оплаква (или рапортува) на аристократа си ... Няма ли телефони или приемни часове, че тук във форума я вършите тая работа?

  🥳

 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#22] от "vassilun":

  "С Стоянов, Сър!"

  Не им обръщай внимание.

  Тробовете никога не влизат, за да коментират темата. В 99% от случаите коментират автора (комунист, соросоид, троцкист, левундер), изданието (грантаджийско, левундерско, джендърско, либерастко - дори да става дума за медии като Ню Йорк Таймс, ВВС или Економист) или останалите коментиращи (комунисти, соросоиди, троцкисти, левундери).

  Да се води полемика с такива е абсолютно бедпредметно.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Е, то беше ясно, че e само за парлама този отчет на Каскета.
  С едно нещо не съм съгласен, соц-комунистите може и да са задавали въпроси, ама мълчаха като пукали до този момент. Мълчаха и когато го избираха ГешеФ.
  Истината е и че Радев мълча, докато не му пратиха мутро-разследващи в президенството.
  Истината е, че в България няма институцинализирана опозиция, има само комунисти и техните резерви.
  ГешеФ е само следствие, трябва да се отрежат главите на ламята, за да има смисъл от махането на този нещастник. Иначе, ще дойде друг Гешеф или друга Цаца.

 31. 31 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Институцията на главния прокурор различна ли беше когато БСП бяха на власт. Татарчев и Велчев по убави ли бяха? БСП сега ли видяха какво представлява институцията главен прокурор по сталински маниер? Или може би БСП бяха опозиция на БКП по времето на комунизма? 👹

 32. 32 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Прекрасен анализ на Смилов! Вижда се, че ролята на главния прокурор днес е да прикрива корупция и престъпления. Пример: Росенец с незаконните строежи в огромни размери го доказва.

 33. 33 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Допуснаха го, защото нямат чест и са в един кюп. ВЪН

 34. 34 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  Все пак не казахте -- верно ли б Брюксел щели да откриват ресторант "Les huit nains"?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 35. 35 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 791 Неутрално

  То няма угодия в таз демокрация бе :)Като не ходел - рев що не ходел. :)Като отишъл - рев що отишъл и се подиграл с тях. :)
  —цитат от коментар 10 на realguru


  Отива, но не отговаря на въпросите.
  Прави се на луд.

 36. 36 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1968 Любопитно


  "Основната вина за подигравката с парламента обаче не е на Иван Гешев, а на управляващото мнозинство от ГЕРБ, ДПС и техните сателити, които я допуснаха. "
  Г-н Смилов, не бива така да пришивате ДПС към ГЕРБ.
  Всеки малко мислещ вижда, че ДПС е в комбина с БСП -на всички гласувания са заедно.
  Впрочем не е ли време българите да спрете да пишете в медия, която ни ПРЕДАВА по отношение на Македония. Все пак господине РОДИНАТА е по важна от няколко финикийски знака.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#36] от "kvasimodo":

  "Г-н Смилов, не бива така да пришивате ДПС към ГЕРБ."

  Разбира се, нелогично е да се пришава слугата към господаря.

  Не Доган подарява на Бойко ТЕЦ-ове и строи пристанища, все пак...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#37] от "Norman Granz":

  Днес дпс-оод и бсп отново гласуваха заедно.
  Не е за пръв път. Така е през последните 20 години.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 39. 39 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  ..............България е разтресена от политическа криза, защото...............

  Защото смиловци и въобще дойчовелевци НЕ знаят що е то политическа криза.
  Такава в България няма и не е имало повече от три години.

  Всичко останало е някакъв смешен пълнеж, който само бетонира допълнително сегашната власт.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3411 Любопитно

  До коментар [#39] от "Росен съм аз а Путлер да спасява Русия":

  Каква политическа криза, това си е политическа катастрофа. А дали са бетонирани скоро ще разберем - след най-много 5 месеца. Подобни безпардонни изяви като тази на Гешев сериозно подлива вода на управляващите.
  Да видим, изборите наближават, ние тук само си чешем езиците.

 42. 42
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2047 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 43. 43 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  "България е разтресена от политическа криза"
  След като прочетох това....как да вярвам на автора за останалата част от текста? нека отвори един речник и прочете какво е политическа криза. Крясъците и мятането на яйца от 0,035% от населението не е политическа криза.
  Аре у лево!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 44. 44 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#41] от "boevbisser":

  Няма политическа криза. Стига глупости.
  Има парламентарно мнозинство и работещ парламент. Няма нито едно изпълнено условие за политическа криза.

  Сега друг въпрос е какво работи този парламент, но от политическа гледна точка няма абсолютно нищо.

  Бетонирането.

  След като ВСИЧКИ искат да променят конституцията за да влезе ИК и гей браковете избирателят вече е забравил напълно, че това се опита да го прокара първи точно ГЕРБ, така че изборите са им сигурни. Няма дясно на практика, бсп се разпада, на дпс-оод не им останаха много цигани за купуване, а слави трифонов без да прави нищо влиза с 14%.

  "Новото нормално" ще е ГЕРБ и слави...Боже пази България и децата и.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 45. 45 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#43] от "chichka":

  2+ месеца това говоря и пиша, но няма полза.
  Политическата култура на българина е изключително ниска и нищо не може да се направи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 46. 46 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 313 Гневно

  Защо го допуснаха депутатите?

  Защото ги е страх. Всички вършат престъпления!

  Спечелихме битка, но не и войната!
 47. 47 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 968 Неутрално

  "България е разтресена от политическа криза".......не е така...... "България е разтресена от политическа и съдебна корупция...... и докато българина не се събуди......ще го тресат яко......

 48. 48 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1630 Любопитно

  Все пак не казахте -- верно ли б Брюксел щели да откриват ресторант "Les huit nains"?
  —цитат от коментар 34 на Един вампир броди из Европа


  Не, ще открият ресторант за морски дарове „Le Gondolier Barbu“! Десертите са само турски сладоледи! Друго да питаш?

 49. 49 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Доста пропагандна статия. Трябва да се отбележи.
  ГЕРБ управлявали с ДПС и техните сателити!? Това да не са Бойкикиев и неговите сателити на протестите, а именно : МаЯма, Копейкин и БиСиПи.
  Стига вече с тия жалки внушения. То и Влади Горанов беше човек на Пеевски и беше несменяем. Ама се оказа поредната ЛЪЖА!
  Другите лъжи са, че по всички тези "скандали" и гейтове раздухвани от либералните парцали не се работи. Срещу Цветанов имаше сумата проверки, а и беше отстранен от ГЕРБ.

 50. 50 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3376 Весело

  До коментар [#44] от "Росен съм аз а Путлер да спасява Русия":

  "Новото нормално" ще е ГЕРБ и слави...Боже пази България и децата и."
  ==============
  Малко хронология:
  На първите избори, спечелени от ГЕРБ, комунистите пуснаха клип:
  "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов".
  После смениха промоцията:
  "Гласуваш за Бойко, получаваш Доган". Няколко от нашите редовно въртят плочата.
  Сега казваш:
  "Гласуваш за Бойко, получаваш Славчо".
  Дори да си прав, трудно ще приема, че Слави ще дърпа нечии конци. Като патерица - може.

  Еретик
 51. 51 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Така е наистина "Ако г-жа Караянчева не разбира това, явно не е подходяща за заемания пост." Но постави простия човек на директорско място и му гледай сеира....Не мога да я разбера тази женица: да се остави един плиткоумник да се подиграе с нея така и тя да продължава да го величае... Т.е. не искам да го разбера, а то е явно: власт, внимание, пари... Но пък си е унижение до края на живота... Пфууу!

 52. 52 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  Депутатите ще позволяват Гешев да им се подиграва , защото знаят , че след някой друг месец няма да имат повече депутатски имунитет и тогава могат да станат обект на прокурорски тормоз и преследване, защото косъмът на всички не е чист. Всеки има своите прегрешения , а ако има такива без прегрешения , ще им се измислят.

 53. 53 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 646 Неутрално
 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#52] от "tacheaux":

  “Депутатите ще позволяват Гешев да им се подиграва , защото знаят , че след някой друг месец няма да имат повече депутатски имунитет и тогава могат да станат обект на прокурорски тормоз и преследване, защото косъмът на всички не е чист.”

  Именно.

  Гешев не е сложна там, за да прилага закона еднакво за всички, а за да закриля едни престъпници, опрасквайки селективно други.

  А, както си казал, от парламентарно представените партии няма един читав.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 49 Неутрално

  Компаративния коснституционалист не бива да се обижда.

  Не само Гешев, ами всеки на който излезе с номера чекмеджетата, би ползвал сатира, ако е културен.

  ако не, би почнал да ругае..

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 56. 56 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 404 Неутрално

  БСП сега борци против мафията ли са 👹
  —цитат от коментар 24 на blondofil


  Както казва "Дойче веле":
  „БСП свърши своята работа на опозиция“

  Умните и Красиви хора помнят, че ДСБ винаги са продавали избирателите си
  и са подкрепяли комунистите от ГЕРБ.
  Иван Костов, Атанас Атанасов и Радан Кънев
  на два пъти гласуват доверие на Тиквата да е Премиер.


  До коментар [#38] от "Росен съм аз а Путлер да спасява Русия":

  До коментар [#24] от "blondofil":

 57. 57 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 108 Неутрално

  Много пъти Смилов ме е дразнил с неговите писания, но този път го поздравявам най-искрено. Има някакво проглеждане за справедливост съвсем в начален стадий, но ме радва.Най-жалкото е, че допуснахме тези шарлатани да издевателстват повече от 10 години. Сега ще бъде безкрайно трудно и мъчително да си подредим държавата.
  —цитат от коментар 25 на Roi


  грабвай пушката, то сърце не трае...

  sen
 58. 58 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 108 Неутрално

  Някой умен и красив ще отговори ли на въпроса на Гешев защо никой не пита за разследването на испанската прокуратура за апартамента. Нали, всичко беше доказано.

  sen
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално

  "Изслушването на Иван Гешев в комисията на НС се превърна в задружно упражнение между управляващи и главен прокурор за скриване на информация от обществото."
  Че той Гешев затова е сложен там, да крие и да замазва, да не е сложен да открива престъпниците във властта.

 61. 61 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#50] от "Костадин Иванов":

  Ами не виждам какво друго може да се случи, ако са прави социолозите за ОП и другите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 62. 62 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#56] от "bib45647808":

  Тц. Иван Костов не е.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 63. 63 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#58] от "sen":

  Ъм изглежда, че испанската прокуратура не чете вестници и не знае, че е приключило разследването. Хем нито съм умен, нито красив.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 64. 64 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#59] от "Stormbringer":

  Те изборите за Дайбългарите приключиха. Резултата е като на последните избори.
  Това никой досега не го беше правил. Да изгуби избори пет месеца преди провеждането им.
  Велко Вълканов загуби изборите за президент предварително, но само месец или по-малко до изборите та не е баш същото.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 65. 65 Профил на no matter
  no matter
  Рейтинг: 296 Весело

  Когато стигнах до частта от изречението " ...заради които хиляди протестират...", подчертавам ХИЛЯДИ, спрях да чета .
  —цитат от коментар 27 на stedim


  А не е ли време да спреш и да пишеш? Ние ще преживеем липсата... с благодарност.

 66. 66 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Чекмеджета, комикси, криминални записи. Това не е сериозно. Става за зевзеклъци. Не като петте кашона секратни документи и профили на елита. Открити у съвестника на Радев.

 67. 67 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  "България е разтресена от политическа криза" След като прочетох това....как да вярвам на автора за останалата част от текста? нека отвори един речник и прочете какво е политическа криза. Крясъците и мятането на яйца от 0,035% от населението не е политическа криза. Аре у лево!
  —цитат от коментар 43 на chichka


  Иначе на думи Смилов е голям специалист:

  Специалист по сравнително конституционно право, програмен директор на Центъра за либерални стратегии, гост-преподавател в Централноевропейския университет в Будапеща и доцент по теория на политиката в катедра "Политология" на СУ "Св. Климент Охридски".

  И понеже си публикува в Дойчо Веллев целта е да се омаскари законно избрано и подкрепяно на народа правителство!

 68. 68 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Неутрално

  Смилов, преди да пишеш каквото и да е, кажи от кого си получаваш заплатата, ей така, за обективност!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 69. 69 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5073 Неутрално

  До коментар [#36] от "kvasimodo":

  "Г-н Смилов, не бива така да пришивате ДПС към ГЕРБ.
  Всеки малко мислещ вижда, че ДПС е в комбина с БСП -на всички гласувания са заедно."

  Викаш правителството на БСнареди на ТЕЦ Марица Изток 2 да се откаже от студения резерв и същото това правителство на БСП даде 50 милиона годишно за студен резерв на ТЕЦ-а на Доган?!

  Викаш кметът на Бургас, който предложи на общинския съвет (доминиран от БСП прие предложението) да предаде пътя до летните сараи на Доган е от БСП?!

 70. 70 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5073 Любопитно

  До коментар [#38] от "Росен съм аз а Путлер да спасява Русия":

  Росене, я кажи кое правителство даде 50 милиона на година за студен резерв на ТЕЦ-а на Доган? Кое?

 71. 71 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5073 Разстроено

  До коментар [#51] от "papunqk":

  "Но пък си е унижение до края на живота..."

  Тази ПКП няма никакво самоуважение! Не завиждам на децата и! Жалко за тях!

 72. 72 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2013 Весело

  "България е разтресена от политическа криза, ... "приключих с четенето до тук. Няма смисъл, политическа криза в България няма.Това, че на някой му се иска да има, си е негов проблем.
  —цитат от коментар 14 на zz_s
  Хахаха... Искрено се засмях на това и си представих как динозаврите си повтарят мантрата (или опорка по сегашному) - "нищо няма, ледников период няма, не се задава и това, че на някой му се иска да има, си е негов проблем..."
  —цитат от коментар 17 на xhi13317223


  До коментар [#14] от "zz_s":"България е разтресена от политическа криза, ... "приключих с четенето до тук. Много правилно! Четенето е безполезно! Трябва само да се слушка Баце!
  —цитат от коментар 19 на vassilun


  Весело ми е и на мен. Много сте се наели.
  Та колко пъти ви беше казано че бъркате желаното с реалното.
  Може много да го желаете, да са ви всички дето ви се смеят гербери, но от това оценките ви за ситуацията няма да станат верни.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 73. 73 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 593 Неутрално

  когато заемеш страна , анализите ти се превръщат в помия ...Жалко , беше стойностен човек ...

 74. 74 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#50] от "Костадин Иванов":

  класически похват ... за да оамжеш някого с лайна , го прикрепяш към лайнар ... ГЕРБ го виждал само със Дългия ... що бе , не беше ли с ДПС ?

 75. 75 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5073 Любопитно

  До коментар [#59] от "Stormbringer":

  Колега с никнейм на моя любима песен, да Ви попитам нещо. Ясно е, че Васил Божков си е спестил плащането на 700 милиона лева такси. Вярвате ли, че това е останало незабелязано от Влади Горанов? Вярвате ли, че министър Горанов е пропуснал да забележи липсата на едни 700 милиона лева в приходната част на бюджета? И така в продължение на ПЕТ години!?

  Отоговорете, моля!

 76. 76 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#49] от "Александър":

  важното е да се запълва дневник с храчки ... дали е така , на кого му пука ...Та така и Смилов , включи се в производството на лайна и изтри всичко което бе постигнал като политически анализатор ... сега е просто една Бойкакевска латерна

 77. 77 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  До коментар [#58] от "sen":

  "Някой умен и красив ще отговори ли на въпроса на Гешев защо никой не пита за разследването на испанската прокуратура за апартамента. Нали, всичко беше доказано."
  ===========
  Защото испанската къща замина след гръцкия остров.

  Еретик
 78. 78 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гешев, защо не арестувахте Маджо на погребението на Гоцев????
  Той по-различен ли е от Черепа?

 79. 79 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#69] от "vassilun":

  ГЕРБ са в комбина и с БСП, и с ДПС, само че с различни крила в тези партии.
  Само пълни тъпаци не го виждат това нещо.

 80. 80 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Съдът отмени запори на НАП за 300 милиона на фирма на Васил Божков
  https://frognews.bg/novini/sadat-otmeni-zapori-nap-300-miliona-firma-vasil-bojkov.html
  ..........
  Гешев, какво правим???

 81. 81 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  До коментар [#80] от "The Rock":

  Гешев е шеф на прокурорите, не на съдиите.

  Еретик
 82. 82 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Любопитно

  Основната вина за подигравката с парламента обаче не е на Иван Гешев, а на управляващото мнозинство от ГЕРБ, ДПС и техните сателити, които я допуснах
  ***
  ДПС заедно с БСП (К) отхвърлиха доклада на Гешев.
  Смислов не е разбрал, или умишлено лъже?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 83. 83 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Любопитно

  До коментар [#65] от "no matter":

  Ти си истински демократ!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 84. 84 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Любопитно

  "България е разтресена от политическа криза, защото срещу управляващите, включително срещу премиера Борисов, има сериозни съмнения за корупция и злоупотреби. Тези съмнения дори влязоха в доклади и резолюции на европейски органи. Става дума за конкретни скандали: "Божков", "нощно шкафче", "записи", "къща в Барселона", "осем джуджета", "либийски танкер" и т.н."Дрън-дрън, ярина! Това изобщо не са "конкретни скандали", а слухови и градски легенди. - За "Божков" всичко е ясно - избяга от правосъдието, защото Гешев се осмели да се заеме с него.- "Нощното шкафче" е пълен та*ак от гледна точка на правосъдието - снимки с неизвестен автор, на които има някакво шкафче с нещо като пари и нещо като злато. Нито могат да бъдат свързани с Борисов, нито може да се потвърди и отхвърли парите и златото истински ли са или бутафория. Работата на прокуратурата е да събира доказателства, които да издържат в съда. Такива тук няма.- В "записите", дори да се окажат истински, няма нищо незаконно. Може и да не е много лицеприятно, но не е незаконно. Прокуратурата няма работа тук.- "Къщата в Барселона" е свързана с Борисов само в клюките и слуховете, които си разменят разни каки. Никой прокурор няма да тръгне да се излага с такива неща в съда.- "Осемте джуджета" е семейна бизнес-драма, в която бащата тръгнал по к**ви и по живоит, зарязал семейството си и се съди с него за общия бизнес. В хода на драмата дъртият прибегнал до услугите и на имотната мафия, подписвал наред и мафията го поошушкала. При това - законно! Пратил прокуратурата срещу сина си, пък после му станало мило за него, щото бил на хемодиализа. От това става сапунен сериал, може би и един куп съдебни дела, но от частно-правен характер, за наказателно дело едва ли има достатъчно доказателства. - "Либийският танкер" също е дълга съдебна драма, но с международни участници. И е твърде сложна и многопластова за жълтопаветни лаладжии като Смилов, Бойкикев, Кънев и компания.Умнокрасивият жълтопаветен ДБ-илиат да вземе да накара своите лидери да се правят сериозна политика и да се готвят за избори, а не да се занимават с клюки, слухове, зле скалъпени компромати и клеветнически, позорящи и подкопаващи позициите на България декларации. Щото на изборите пак ще ги бият като маче о дирек, а след тях пак ще подсмърчат извън парламента, под опашката на коня...
  —цитат от коментар 59 на Stormbringer

  Изключителен анализ!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 85. 85 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#81] от "Костадин Иванов":

  Но Гешев е двигателят за налагане на запорите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK