Въпросите към прокуратурата – на място, отговорите ги няма

Определено през 2020 г. изслушването на главния прокурор придоби по-добри измерения от предишни години

© Юлия Лазарова

Определено през 2020 г. изслушването на главния прокурор придоби по-добри измерения от предишни годиниАнализът е от седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика (ИПИ).


Изслушването на доклада за дейността на прокуратурата пред Народното събрание премина почти като всеки друг такъв. Слушащите бяха повече от питащите. А смисълът на това начинание е да се даде пред обществото отчет от страна на главния прокурор какви проблеми възпрепятстват работата на българската прокуратура. Ако пречките се коренят в законодателството - парламентът да реагира със съответните промени.


Институционалната машина би следвало да работи така: редовият прокурор прилага закона, натрупват се множество казуси, главният анализира и представя изводите, народните представители обобщават и законодателстват. Ако обаче извън този нормален порядък стоят нещата, е необходимо един вид да се потърси сметка защо прилагането на закона е незадоволително и отговорността да се сведе до организационните способности на главния прокурор - проблеми при работата на конкретни прокурори ли има, наказани ли са, цели звена ли не се справят - какъв подход е избран - все в този ред на питане.
Вярно е, че Народното събрание не може да търси дисциплинарна отговорност на главния прокурор, но логично би било да насърчи публичния дебат и


да мотивира оправомощения за това Висш съдебен съвет да действа.


Разбира се, не живеем в идеална среда, а в безучастна институционална застиналост и отказ властовите администрации да изпълняват и елементарните си задължения. Но определено през 2020 г. изслушването придоби по-добри измерения от предишни години. Публиката в лицето на българския народ е доста по-взискателна, освен че една част от хората протестират, като че ли друго доста по-голяма множество има последователен интерес по темата. А критичната публика е добър мотиватор - на първо място, обществено значимите теми да не бъдат затрупвани от правителствената медийна пропаганда и, на второ място, да вдъхват увереност за това, че има смисъл от опозиционно поведение.


Така за пръв път от десетилетие насам БСП показа инакомислие и хъс в процедурата. Въпросите на Явор Божанков, Крум Зарков и Антон Кутев бяха задълбочени, а мълчанието на главния не демонстрира характерното поведение на средновековен самодържец, а ехидно недоволство и на моменти дори неудобство. Именно това е и силата на търсенето на сметка на всяка власт - в публичната дискусия къде истински, къде от страх да не изгубят традиционните си поддръжници, политиците прибягват до "цивилизационната сила на лицемерието" (Джон Елстър) - да поддържат трудни за удържане тези, трансформирайки позициите си.


И като че ли този път БСП се справиха,


публичният натиск принуждава политиците да се занимаят с исканията на гражданите.


Да видим обаче от БСП ще бъдат ли толкова активни, когато дойде времето за реални действия по реформиране на прокуратурата, каквито легитимни очаквания има в обществото, а политически заявки не липсват нито от площада, нито от президентството и извънпарламентарната опозиция.


На този фон ГЕРБ и ДПС бяха реалната защита на Гешев и още веднъж затвърдиха коалиционния договор за ненападение към главния прокурор, съответно - и той към тях. Който брани главния прокурор, очевидно и той го "стопанисва", но това само затвърждава, че у нас реалният модел е изпълнителната власт да контролира българската прокуратура.


По този начин де факто прокуратурата е с принадлежност към силните политически, а прогласяването ѝ за част от съдебната власт по-скоро е пречка за реална отговорност и повод за самозатваряне. И точно това фактическо положение ни показва какво не трябва да правим в бъдещ момент, а гласовитите искания за утвърждаване на модел, при който прокуратурата да излезе от съдебната власт, е неубедителен. Дори да облечем в юридически текстове фактическото положение, то няма да стане по-добро, просто ще е немаскирано.


Накъде оттук насетне?


Никак не бива да разчитаме само на годишните доклади за дейността на прокуратурата, за да питаме защо прокуратурата работи избирателно, неправилно или предоставя скандална закрила за политически и икономически кръгове. Напротив - трябва да направим този процес ако не всекидневие, то поне ежеседмично усилие. Тоест да отнемем комфорта на главния прокурор да изпитва час неудобство през годината.


А това може да стане по един начин - да свалим хегемонията му над прокурорската колегия (ПК) на Висшия съдебен съвет (ВСС). Работещ вариант би било членовете ѝ, избирани от самите прокурори, да останат критичен минимум. По този начин главният няма да е сред зависими от неговата воля хора, които би могъл да провери или за миналата им работа, преди да постъпят във ВСС, или в бъдещ момент, когато се върнат към редовната си служба.


Мнозинство от членовете на прокурорската колегия следва да бъдат юристи с различен от прокурорския професионален опит - например академични лица или дори съдии, тъй като съдиите имат пряко наблюдение за качествената работа на прокурорите и за взаимодействието им с разследващите полицаи. Така ще се преустанови и практиката


близки до партийните централи прокурори да попълват състава на колегията.


По този начин би се постигнал и един особено положителен ефект - да върнем увереността на редовия прокурор, че професионалната му съдба не е изцяло в ръцете на един човек. А и бихме възпитали воля у редовите български прокурори да разследват по-смело, да се самосезират по значими публични скандали, да имат опора и безпристрастен коректив в членовете на ПК на ВСС. Защото ПК именно е изцяло и винаги съгласна с главния прокурор и не дава никаква увереност, че друго мнение и поведение в прокуратурата е възможно.


Но към ден днешен усилията и вниманието на обществото трябва да бъде към членовете на ВСС. Те държат решението и отказват да го приложат - сезирани бяха от Съюза на съдиите в България с искане за проверка и започване на процедура за предсрочно освобождаване на главния прокурор. А БСП, като са тръгнали да бъдат опозиция, да намерят смелост и да поискат оставката на членовете на ВСС, избрани от квотата на Народното събрание, част от които предложени и от самите тях. На ДПС и ГЕРБ за това не можем да разчитаме, на патриотите също - те така и не станаха нищо повече от продавачи на квоти за висши постове - министерски, за членове на съдебния съвет и т.н.


Иначе казано, гневът е време да се пренесе пред ВСС, мнозинството от членовете му избраха Гешев и му дадоха комфорт, време е да заслужат с нещо и без това неоправдано високите си заплати и привилегии.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  Най-накрая статия за прокуратурата, след разгромният резултат който се получи в анкетата на "Дневник" на въпроса: "Удовлетвориха ли ви отговорите на Гешев пред депутатите?", и то при забележителните над 2000 гласували:
  54.60% - Да, Гешев се спра с работата си като гл. прокурор;
  24.86% - Да, Гешев показа на депутатите, че прокуратурата си върше работата;
  Другите процентчета е излишно да се коментират...

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 2. 2 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 65 Неутрално

  Дневник винаги е подържал престъпната партийка БСП!
  Похвално!
  Подържа и престъпниците, като Божков например
  Още по-похвално....

 3. 3 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 65 Неутрално

  Сега коментарът ми ще бъде скрит или направо изтрит!

  До коментар [#2] от "sbaleev":

 4. 4 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Съдиите искали да сменяват гладния прокурор, пардон ССБ е написал такава декларация, може би Калпакчиев, може би някой друг.
  Това е все едно котките да поискат да няма кучета, защото ги притеснявали...

 5. 5 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 65 Неутрално

  Забравих да пожелая успех на Великата Соц. Революция довечера..

  До коментар [#3] от "sbaleev":

 6. 6 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#4] от "НеКой":

  Главния естествено.

 7. 7 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Прокуратурата не желае да отговаря и особено Гешев. Може ли някой да го принуди да говори?

 8. 8 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 845 Весело

  Вчера Гешев РАЗКОВА превратаджиите на изслушването. Неслучайно гьобелсовата умнокрасива пропаганда още не може да се освести и само примецва жално

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 9. 9 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  Всеки почна да се упражнява по темата "съдебна реформа".Брегов и той,в ПРОКУРОРСКАТА колегия да се избирали СЪДИИ!!?!Ванка,ми тогава ,в съдийската трябва да заседават прокурори.Не ли?

 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  Гешев е обслужващ персонал на Сарая и като такъв няма право на свое мнение.

  Той знае кому дължи поста си и неограничената си власт и никога няма да ухапе ръката, която държи салама и тоягата едновременно.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  "Да видим обаче от БСП ще бъдат ли толкова активни, когато дойде времето за реални действия по реформиране на прокуратурата, каквито легитимни очаквания има в обществото"
  Естествено, че нищо няма да направят. Много от законите са приети и от тях.
  Промяна може да дойде от дясно, но ........
  Абе накратко - десните им трябват 30% на изборите. Мисия невъзможна след заиграването им с г-н Радев, г-жа Манолова и подобни. С тези си действия те отблъснаха десният електорат, за който ГЕРБ не беше вариант.
  Сега най-вероятно този сегмент няма да гласува.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 12. 12 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#8] от "Morbias":

  Г-н Гешев бръкна в паничките на доста тарикати. За това се надигна такъв вой.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 13. 13 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 845 Весело

  До коментар [#10] от "Norman Granz":

  Комрад Грантец, певате ли старите комуняги марсилезата на Констанц като се налюскате с водка у чаши с петолъчка? Сигурно ехти чак до Баден Баден :)

  Обаче - преврат НАНАЙ :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 14. 14 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Отговорите са налични, ама не са удовлетворителни за хейтърите. Хейтърите очакват отговори като намерено е златото, намерен е гръцкия остров, намерена е лична барселонска къща и други бабикяновщини.
  За тяхно съжаление всичко това са фалшиви новини, инспирирани от задграничните спонсори на "въстанията" и техни подобни. Това е най-големият йм страх - да бъдат разкрити лъжите.

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#14] от "BezEmotsia":

  “Хейтърите очакват отговори като намерено е златото, намерен е гръцкия остров, намерена е лична барселонска къща и други бабикяновщини.”

  За хейтърите не знам - аз очаквам отговор на въпроса КОЙ е ДП?

  Не би трябвало да е труден въпросза ВОДЕЩИЯ ПРОКУРОР по делото КТБ, нали?

  Който се справи толкова блестящо с работата си, че до момента няма нито един обвинен за кражбата на 4 милиарда лева, но затова пък има повишен - от водещ в ГЛАВЕН.

  Дето се вика - ашколсун, аферим и машаллах.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  Така за пръв път от десетилетие насам БСП показа инакомислие и хъс в процедурата. Въпросите на Явор Божанков, Крум Зарков и Антон Кутев бяха задълбочени ?????
  ЯВОР БОЖАНКОВ :Откъде тръгва политическият път на един от най-младите депутати в парламента Явор Божанков? Оказва се, че 29-годишният социалист само преди няколко години е бил една от „младите надежди“ на десницата. Видео, с участието на Божанков и Радан Кънев обикаля социалните мрежи.

  Самият факт, че новоизлюпеният политик успя да влезе в парламента, беше изненада за обществеността. В родния му Горна Оряховица по-известен е баща му, който е бизнесмен. Синът започва да трупа опит
  КРУМ ЗАРКОВ - френски възпитаник / не московски /:В четвъртък сутринта Зарков, който беше поканен да представи в ефир лидера на БСП Корнелия Нинова, закъсня с минута да влезе в студиото на Нова телевизия и се извини със следната шега:
  "Извинявайте, че закъснях, но с друга група ченгета от Държавна сигурност крояхме планове как да мъчим нечий дядо!"
  АНТОН КУТЕВ :С политическата си логорея Антон Кутев е нож с две остриета. Ако използваме футболната терминология, която е любима на посредствените политици и на самия Кутев, то БСП-лапацалото е известен като играч, който често си вкарва автоголове и на любимата партия също и то основно занимавайки се с долнопробни клюки .

 17. 17 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3309 Неутрално

  Институт за пазарна икономика?
  Преди два дена публикувахте:
  "Бившият шеф на кабинета на Радев си направи институт"
  Очаквам да почнете и този институт да цитирате редовно, щото и той ще е от Правата вяра.
  И Сатаната право говори, ако казва:
  "Гешев, остави на мира нашите, Борисов, освободи стол за Иванов!"

  Еретик
 18. 18 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2582 Неутрално

  До коментар [#8] от "Morbias":

  Не знам какво е разковал, но .... Росенец, ТЕЦ Варна, руска дълбачка и Ахмед Доган, 700 млн. лева, малък Пеевски и т.н. ...... всички далавери на сараите са напълно невидими за доганатурата.

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#18] от "Alex Ivanov":

  “Не знам какво е разковал...”

  На Ваше място бих спорил с някой вменяем...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  До коментар [#14] от "BezEmotsia":“Хейтърите очакват отговори като намерено е златото, намерен е гръцкия остров, намерена е лична барселонска къща и други бабикяновщини.”За хейтърите не знам - аз очаквам отговор на въпроса КОЙ е ДП?Не би трябвало да е труден въпросза ВОДЕЩИЯ ПРОКУРОР по делото КТБ, нали?Който се справи толкова блестящо с работата си, че до момента няма нито един обвинен за кражбата на 4 милиарда лева, но затова пък има повишен - от водещ в ГЛАВЕН.Дето се вика - ашколсун, аферим и машаллах.
  —цитат от коментар 15 на Norman Granz


 21. 21 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  До коментар [#15] от "Norman Granz":

  Делото КТБ тече от март месец.По него ,за източването на банката има 18 /осемнадесет/подсъдими ,включая Цв.Василев.Като се лъже,все пак трябва да има някаква мярка.

 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7001 Неутрално

  Направо беше жалък Гешев. И да не се мъчат герберските тролове да ни внушават обратното с някаква анкета, в която по заповед всички са участвали.

 23. 23 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#14] от "BezEmotsia":“Който се справи толкова блестящо с работата си, че до момента няма нито един обвинен за кражбата на 4 милиарда лева, но затова пък има повишен - от водещ в ГЛАВЕН.
  —цитат от коментар 15 на Norman Granz


  Обвинени има, единият е мустакатият от Белград.

  Използвайте други опорки

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#21] от "uvtest":

  Кой е ДП?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  До коментар [#21] от "uvtest":Кой е ДП?
  —цитат от коментар 24 на Norman Granz


  Предполагам Делян Пеевски.И ???А ти защо излъга че :"до момента няма нито един обвинен за кражбата на 4 милиарда"?По навик или от незнание?

 26. 26 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#9] от "uvtest":
  От главните прокурори след 1989 г. Иван Гешев е първият прокурор. Друг въпрос е как този милиционер е влязъл в системата на длъжност по-висока от милиционер.
  Та не е зле повечко да четете.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#25] от "uvtest":

  “А ти защо излъга че :"до момента няма нито един обвинен за кражбата на 4 милиарда"?”

  Защото са обвинени технически лица, и то от февруари 2017 насам.

  След което по делото няма никакво движение.

  А какво става с Делян Пеевски, кога Гешев ще му сложи прангите като на Иванчева?

  Я ми припомни, колко наказателни дела, по които Гешев е бил водещ прокурор, са завършили с осъдителна присъда?

  Нула, нали?

  А какво става с 18-те обвинения срещу Черепа, движат ли се нещата?

  И кой го предупреди да духне в държава, с която нямаме спогодба за екстрадиция - може би аз?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#26] от "Gopeто":

  “Друг въпрос е как този милиционер е влязъл в системата на длъжност по-висока от милиционер.”

  За заслуги.

  НИТО ЕДНО СПЕЧЕЛЕНО НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО.

  Малко ли е?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2582 Неутрално

  До коментар [#21] от "uvtest":

  По делото КТБ и децата знаят, че трябва да са подсъдими И Бойко Борисов (вкарал купища пари на държавата в този коптор), и ръководството на БНБ, начело с Иван Искров, и Делян Пеевски, и Стоян Мавродиев, и купища още ръководители на агенции и институции.

  Защото, драги платен гербераст, тия 4,5 млрд. потънаха в доста джобове, Цецко Василев е просто един от виновниците, който, обаче, се скара със сараите и затова се опитват само него да натопят.

 30. 30 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2582 Неутрално

  До коментар [#21] от "uvtest":

  По делото КТБ и децата знаят, че трябва да са подсъдими И Бойко Борисов (вкарал купища пари на държавата в този коптор), и ръководството на БНБ, начело с Иван Искров, и Делян Пеевски, и Стоян Мавродиев, и купища още ръководители на агенции и институции.

  Защото, драги платен гербераст, тия 4,5 млрд. потънаха в доста джобове, Цецко Василев е просто един от виновниците, който, обаче, се скара със сараите и затова се опитват само него да натопят.

 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#29] от "Alex Ivanov":

  “По делото КТБ и децата знаят, че трябва да са подсъдими И Бойко Борисов (вкарал купища пари на държавата в този коптор), и ръководството на БНБ, начело с Иван Искров, и Делян Пеевски, и Стоян Мавродиев, и купища още ръководители на агенции и институции.”

  Вместо това са подсъдими Цветан Василев (всеки момент аха-аха да го екстрадират, дано да не почине по пътя - всичко се случва) и разни технически лица.

  ДП не е.

  Гешев умува кой ли може да е ДП - да не би да е форумният участник Дечо Пора?

  Всичко е възможно...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2582 Неутрално

  Гешев с всеки изминал ден на поста си, само доказва, че е придворният пес на сараите. Атакува, когото му наредят, а за безчинствата на сараите и техните кукли на конци в "политиката" и "бизнеса", е по-сляп и от къртица.

 33. 33 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 375 Неутрално

  До коментар [#8] от "Morbias":Г-н Гешев бръкна в паничките на доста тарикати. За това се надигна такъв вой.
  —цитат от коментар 12 на kvasimodo


  Започна разследване срещу корупни съветници на президент Радев, търгували с влияние от негово име!

  Така апочнаха тъй наречените протести!

 34. 34 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  Аха,от "няма обвинени "стана "само технически лица"-имаш напредък. За движението на делото,вече отговаря съдът,не прокуратурата. По какво обвинение да сложи прангите на ДП?По кой закон? Я ми припомни ,откъде знаем,че Гешев няма нито едно спечелено дело? Нещата срещу Черепа се движат,а кой го е предупредил,не знам.Ти знаеш ли?

 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#32] от "Alex Ivanov":

  “Гешев с всеки изминал ден на поста си, само доказва, че е придворният пес на сараите.”

  Това беше ясно още преди 3 години, когато никой от широката публика не беше чувал за него.

  Някои хора се интересуваме, следим събитията. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#34] от "uvtest":

  “Я ми припомни ,откъде знаем,че Гешев няма нито едно спечелено дело?”

  Ами аз не съм длъжен да доказвам отрицателно твърдение.

  Ти ми изброй кои дела е спечелил досега.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#34] от "uvtest":

  “Нещата срещу Черепа се движат...”

  Да бе, отпънахте му колекцията.

  Което беше заданието от самото начало.

  Струва милиарди.

  И за теб ще има колкото за една почивка в Анталия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  До коментар [#34] от "uvtest":“Я ми припомни ,откъде знаем,че Гешев няма нито едно спечелено дело?”Ами аз не съм длъжен да доказвам отрицателно твърдение.Ти ми изброй кои дела е спечелил досега.
  —цитат от коментар 36 на Norman Granz


  Типично за теб.Пляскаме една неистина,пък нормалните хора нека да я опровергават.

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#38] от "uvtest":

  “Типично за теб.Пляскаме една неистина,пък нормалните хора нека да я опровергават.”

  Дай да я плеснем пак:

  Гешев не е спечелил НИТО ЕДНО наказателно дело, дори срещу джебчийка на Женския пазар.

  Айде, “нормалния”, опровергай ме.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  До коментар [#39] от "Norman Granz":
  Свещен дълг на всеки човек е да ограмотява с познания ,своите неуки събратя.Заповядай:"233-ма души са били осъдени по актове на кандидата за главен прокурор Иван Гешев от 2006 до 2016г. - периода, в който той е работил в Софийската районна и Софийската градска прокуратура. Пак за тези 10 години той е написал 4218 постановления по досъдебни производства и 2969 акта по преписки, също и 230 обвинителни акта. Участвал е и в 711 съдебни заседания. Данните бяха представени от Даниела Машева, която е шеф на Комисията по атестирането и конкурсите "

 41. 41 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 375 Весело

  До коментар [#39] от "Norman Granz":Свещен дълг на всеки човек е да ограмотява с познания ,своите неуки събратя.Заповядай:"233-ма души са били осъдени по актове на кандидата за главен прокурор Иван Гешев от 2006 до 2016г. - периода, в който той е работил в Софийската районна и Софийската градска прокуратура. Пак за тези 10 години той е написал 4218 постановления по досъдебни производства и 2969 акта по преписки, също и 230 обвинителни акта. Участвал е и в 711 съдебни заседания. Данните бяха представени от Даниела Машева, която е шеф на Комисията по атестирането и конкурсите "
  —цитат от коментар 40 на uvtest


  Браво, добре натрихте носа на Грънчо!

  На Гешев сега протестите му пречат да работи, след като обвини пРезидент Радев в държавна измяна и Грънчо ще се убеди, че е много добър главен прокурор!

 42. 42 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  Грънчо ще се убеди, че е много добър главен прокурор!
  —цитат от коментар 41 на Dariya Koleva


  Нищо не трябва да се убеждава .Необходимо е само ,водещият го офицер да смени флашката и Грънчо ще стане най големият фен на Гешев.

 43. 43 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Опозицията показа компетентност днес, но това съвсем не е достатъчно. Необходими са дела

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1192 Весело

  До коментар [#40] от "uvtest":

  Абе, машина е Гешев - по два ефективни акта на седмица е издавал. А, ако наистина ги е издавал, гледал ли е , какво подписва? Щото, ако не е гледал, то значи ги издава в съавторство. И срещу кого ги е издавал - статистиката нещо казва ли? Щото дори и една трета да са срещу нелегални ракиджийници и сладоледажийници, то работата на редовите ченгета се обезмисля и Гешев е редно да тури фуражка вместо каскет и да се захване с присъщата си милиционерска работа за която е обучен и без това.
  Разбирам Гешев да ти е роднина, че да го защитаваш, ама понеже подозирам, че не е, се чудя защо зорлем се хвърляте да се прегръщате с този нахален фатмак? Нещо много нездраво има тук...

  CONTADOR GRATUITO!
 46. 46 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 383 Неутрално

  "Отчитането" на Гешев пред Партийния дом показа, че това не работи, че няма смисъл от "отчета" и са необходими коренни промени в статута на главен прокурор. А сега , този "отчет" дава възможност на Гешев да се подиграва на "народните избранници".

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 812 Весело

  Гешев е обслужващ персонал на Сарая и като такъв няма право на свое мнение.Той знае кому дължи поста си и неограничената си власт и никога няма да ухапе ръката, която държи салама и тоягата едновременно.
  —цитат от коментар 10 на Norman Granz


  Това е нещо като кавър на шведската тройка на тройната коалиция.

  Царят се потял връз Станишев, а пък Станишев обслужвал по французки хидрофилософа. По някое време старецът се поуморил и помолил за смяна на ролите. Вие се сменяйте, на мене така си ми е добре, отсякъл франкофонът от Дръндар.

  Говори се, че сценката вече е станала култова в жанра на политическото порно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK