Мисля, че е депутат Делян Пеевски нали така? Да не греша... (Гешев пред парламента)

Мисля, че е депутат Делян Пеевски нали така? Да не греша... (Гешев пред парламента)

© Юлия ЛазароваМисля, че е депутат Делян Пеевски нали така? Да не греша...


Репликата е на главния прокурор Иван Гешев. Да, правилно прочетохте. На главния прокурор към депутатите в пленарна зала по време на изслушването му през седмицата. На трибуната на парламента Гешев се вторачва в листите и премята една страница напред-назад с уточнението "да не кажете, че избягвам въпроса, тука става въпрос за... мисля, че е депутат... и делото КТБ". После започва да говори за политически обвинения (а ролята на Пеевски за КТБ не е политическа), за демокрация (някакви общи приказки) и с цитати от народа до Стив Ханке (за да обясни, че банката била пирамида през чужди думи). Все пак отговаря нещо и за Делян Пеевски - "всичко, което е получено като финансиране, е върнато на КТБ и това е факт по делото", а кредитополучателите не са били предмет на разследването. Значи кредитополучателят Пеевски е невинен и изряден...


Тази сцена и отговорът бяха толкова нелеп опит за разграничаване освен слабо актьорско изпълнение, че обобщението може да се изчерпа и с тях. Но около шестте часа изслушване на главния прокурор Иван Гешев в парламента и в правната комисия бяха полезни, защото изясниха и за най-незаинтересуваните, че не са били случайни тенденциозните елементи и селективният подход в работата на прокуратурата под негово ръководство, които вече се бяха откроили.
Изслушването беше безпрецедентно най-вече заради зададените въпроси (от БСП), включително тези, за които той трябваше да вземе разрешение от наблюдаващите прокурори, без което - както многократно уточни, не можел да отговори.


Сам Гешев потвърди избирателния си подход


- взел разрешение за едни дела, но не взел за други.


Не взел например разрешение, за да обясни какво стана с делото за подслушването на началника на ВВС, кой орган поиска разрешението, вярно ли е че не прокуратурата го е поискала, ако не е тя, ДАНС ли е и на какво основание и как аудиозаписите са влезли в папките на прокуратурата като доказателства в делото (които тя отгоре на всичко разпространява), ако всъщност ДАНС е подслушвала по своите "оперативни правомощия". Пред правната комисия той вместо да изясни, още повече замъгли случая - "друга трябвало да бъде компетентната прокуратура", което изобщо не касае дали законно са употребени специални-разузнавателни средства (СРС). А в пленарна зала направо игнорира темата.


Защо се спирам точно на този скандал ли? Той е лакмусът дали прокуратурата нарушава конституцията и законите. По-точно: Докато Гешев не изясни тези въпроси, съвсем логично е предположението, че


шефът на ВВС е подслушван само за да бъде закачен президентът


Произволно предположение ли? Та нали Гешев имаше пълната възможност пред парламента да изнесе непроизволната истина, но избегна да го направи. Защо? Липсата на отговор на тези точно въпроси е предостатъчна да илюстрира безконтролността и злоупотребата с власт на българския главен прокурор, за което от години пишат и институциите на ЕС (а той тази седмица обяснява, че главният прокурор не можел да извърши престъпления...).


Двойният метър играеше както в премълчаването на едни дела, така и в отговорите по други


Да премълчаваш например делото за опита за отравяне на оръжейния производител Емилиян Гебрев, сина му и директора на завод "Дунарит" на фона на бруталното настъпление на цялата държавна машина срещу неговия бизнес, е показателно за критерия на прокуратурата кои дела са важни за обществото.


Но потвърждението, което чухме от главния прокурор - че делото за кризата в БНР със замлъкването на "Хоризонт" за близо 5 часа, касаещо националната сигурност, е завършило без привличане под наказателна отговорност, е


скандал, който дискредитира цялостно прокуратурата


А защо не бяха изпратени на парламентарната временна комисия разпечатките от телефонните разговори на генералния директор на БНР, за да се види кой му е наредил да свали от ефир журналист, се решавало от наблюдаващия прокурор. Освен това Гешев се съмнявал, че Цацаров е обещавал на временната парламентарна комисия да бъдат изпратени разпечатките. Напомням, че слуховете свързваха фигури от ДПС с натиска над генералния директор. А ДПС одобри доклада на Гешев с безусловно пълно мълчание и нито един въпрос.


Както започнах този текст, за първи път главният прокурор се видя принуден да каже нещо повече по въпроса защо липсва Делян Пеевски дори като свидетел в делото КТБ, извън онази стара реплика-отговор, че "те и Путин, и Обама липсвали" в папките.

"Никой прокурор в Европа не повдига обвинения с политическо посочване или по политическа преценка. Това може би се е случвало в други времена. За съжаление на някои живеем в демокрация, работим при спазване на законите и има принципи за върховенството на закона. Това, което ми е известно - депутатът, вашият колега Делян Пеевски, всичко, което е получено като финансиране като физически и юридически лица, е върнато на КТБ и това е факт по делото. Получаването на кредити не е престъпление."

Случайното съвпадение на връщането на кредитите от Пеевски със сриването на банката за Гешев не означава нищо. И това че знаменитите инициали ДП фигурират в папките на делото, също не значи нищо.


Затова пък Гешев с охота говори за укриващия се в Дубай Васил Божков, делото за отпадъците с обвиняемите братя Бобокови, съветниците на президента, за които многократно прокуратурата е информирала по своя си почин със съобщения до медиите. Без да изнесе нова информация и с пълно игнориране на причинно-следствени връзки.


Трябва да са доволни депутатите, че главният прокурор въобще споменава дела, за които се интересуват.


Откроено тенденциозно и манипулативно спрямо президентската институция


За втори път - след публичното изявление на 10 юли по повод претърсването в президентството и обвиненията срещу съветник и секретар на президента, Гешев споменава за претърсване в жилището на бивш шеф на дирекция "Архиви" в МВР, откъдето били иззети "кашони с документи с гриф секретно, материали за политици и магистрати, справки за криминални величия, оръжие и боеприпаси. И всеки път този митичен бивш шеф в МВР е споменаван от Гешев в разказа за съветника на президента по националната сигурност.


Процедурата на изслушването не позволяваше депутати да попитат Гешев привлечен ли е под отговорност този митичен герой с кашоните секретни документи, каква е връзката му с обвиняемите президентски хора. И ако не е обвиняем или поне арестуван, какъв е смисълът да бъде споменаван всеки път като живописен детайл в сюжета за обвиняемия президентски съветник, освен манипулацията да бъде завъртяно името му с изнесени секретни материали и справки за криминални величия - добре звучи.


Подходяща за милиционер тактика за омаскаряване, не и за магистрат от най-висок ранг.


"Тежко въоръжени не са влизали в президентството, повтарям - тежко въоръжени"


Ако депутатът в правната комисия е употребил израза "тежко въоръжени" във въпроса си, Гешев се възползва да подмени питането, за да избегне смисъла - на въпроса: защо си е създал собствена въоръжена охранителна служба към Бюрото за защита на свидетели, вече наричано Бюро за защита. Въоръжени служители на тази служба, подчинени лично на главния прокурор, обезпечават претърсвания и задържания под стража в акциите на прокуратурата и МВР. На 9 юли служители на тази служба влязоха в президентството да охраняват претърсванията в кабинетите на секретаря и съветника на президента. Не носеха картечници и гаубици като влизаха в президенството, само пистолети, доколкото разпознавам оръжията. С този елементарен номер Гешев смята, че си е решил въпроса разрешена ли е от конституцията въоръжена служба в съдебната власт.


Гастролът на Гешев в парламента де факто официализира статуквото


Показа публично пред най-високата институция, че главния прокурор не се притеснява нито от селективния си подход (който ме критикува ще си пати, който ме хвали ще е спокоен), нито от своята фактическа недосегаемост и безконтролност.


Изход не се вижда. На ход са депутатите, които са избрали членовете на Висшия съдебен съвет, те формално контролират Гешев и имат правото да поискат всички отговори и да го санкционират, ако си избира по този начин за какво и как да говори и какво да премълчава.


Ако бъде допуснато другото - главният прокурор да бъде санкциониран/отстранен от онези, които неформално и фактически са го посочили/избрали - това не е оздравяване на правосъдието и е по-страшният вариант. Защото утвърждава мощта и вечността на строителите и диригентите на модела, срещу който скандират площадите.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5320 Неутрално

  Гешевщината е безгранична

 2. 2 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Пеевски нищо не е върнал от ограбеното от КТБ, просто го прехвърли върху други банки ... на една от които наскоро българският данъкоплатец й покри, на двойни и тройни цени, "дупката в капитала" .... жалко обаче, че нямаше кой да го каже в това в скопения "парламент".

 3. 3 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3322 Весело

  ГЕШЕВ♾РАДОСТ

  "Чуждестранен агент"
 4. 4 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  В следващия парламент с гласовете на ДБ, Слави и БСП на Каскета ще му отрежат крилцата. Важното е всички да гласуваме масово, това е спасението ни от тоя.

 5. 5 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Нещата с прокуратурата са наистина страшни, реално с нейна помощ една формална демокрация, може да се превърне в истински авторитарен режим. И използва средствата на демокрацията, за да постигне още по-силна автокрация. Парадокс, уви...

 6. 6 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 815 Неутрално

  каскет=позор=оставка и затвор

 7. 7 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2154 Неутрално
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 805 Неутрално

  В следващия парламент с гласовете на ДБ, Слави и БСП на Каскета ще му отрежат крилцата. Важното е всички да гласуваме масово, това е спасението ни от тоя.
  —цитат от коментар 4 на moreee


  Не бъди толкова убеден. Слави е лесно да бъде купен от Пеевски.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 10. 10 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1805 Неутрално


  На практика при това изслушване, каскета говорИ за онова, което му изнася и премълча много по-важни отговори на много по-важни въпроси, но е близък денят в който ще отговори и то не пред депутатите ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 11. 11 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3322 Неутрално

  До коментар [#4] от "moreee":

  Какво ще се случи в следващия парламент, самият бог не знае, но засега ГЕРБисти и партнери им патриоти е избрали това РАДОСТ

  "Чуждестранен агент"
 12. 12 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  Страхува ли ви Гешев?
  —цитат от коментар 7 на atmanpg  Да, изгубих апетит и не мога да спя ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 13. 13 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#2] от "Alex Ivanov":

  И да, и не, Пеевски купил навремето с милиони от банката да речем весникарски преси. Като спира да си плаща заемите съдията изпълнител конфискува на книга машините, след което ги пуска на търг. На търга ви е ясно, че няма кой да се яви и така след 2-3 намалявания на началната сума на търга същите машини се придобиват от Пеевсли да речем за десетки хиляди. Така Пеевски е чист като момина сълза - взел ли е заем - да, взели ли са му машини после - да. Има ли право да си ги купи обратно - да. Кой покрива разликата - всички ние с един заем от 4 милиарда... И всички по веригата също чисти ...

 14. 14 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Защо не харесвате Гешев?
  Защо протестерите, организирани от пРезидент Радев и платени от мутрата Божков, му искат оставката?

  Гешев за пръв път от всички главни прокурори до сега подгони червените олигарси на БСП! Гешев нареди обиск на кабинети на съветници на пРезидента, търгували с влияние по искане на техния шеф!

  Ето затова му искат оставката! Няма да я получите!

 15. 15 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1584 Любопитно

  Получаването на кредити не е престъпление !!!!!!!!!!

  А не връщането им какво е ????

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Защо не харесвате Гешев?Защо протестерите, организирани от пРезидент Радев и платени от мутрата Божков, му искат оставката?Гешев за пръв път от всички главни прокурори до сега подгони червените олигарси на БСП! Гешев нареди обиск на кабинети на съветници на пРезидента, търгували с влияние по искане на техния шеф!Ето затова му искат оставката! Няма да я получите!
  —цитат от коментар 14 на Dariya Koleva


  Дано да е платен тоя коментар, че ако е безплатен, значи нещата са доста отчайващи.

 18. 18 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2877 Весело

  Мисля, че скоро ще му ритнат столчето.Твърде тъп е и ги излага.Цацаров вършеше същата работа (или по-добра), но не ставаше за смях всеки път, като си отвори устата.
  —цитат от коментар 16 на Norman Granz


  Щом котката (Гешев) хваща мишки (червени олигарски) е все едно какво мислят мишките (Грънчо).

 19. 19 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Не знам има ли все още някой, който да не е убеден в двойния аршин?! На Гешев, разб се.
  Ако има някакви дела, някакви разследвания срещу господарите му, то те ще се бавят, ще се мотаят до забрава...

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  До коментар [#17] от "SliceOfLife":

  Дария (под това име положително се крие мъж, вероятно висш милиционер или прокурор с много свободно време) е златният стандарт за герберска интелигентност.

  Аз й/се радвам, защото ми спестява много усилия да им измислям пародии.

  Тя е оригиналът!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  До коментар [#13] от "Аз":Кой покрива разликата - всички ние с един заем от 4 милиарда... И всички по веригата също чисти ...

  Нито имаше заем 4млрд, нито сте покривали дори лев разлика.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  До коментар [#15] от "nessarox":

  Кой освен фирмите на Василев не е върнал кредити?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 23. 23 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  Днес Гешев беше при поредното разбиване на нарколаборатория в Горна Оряховица. В последните месеци бяха разбити токова нарколаборатории, колкото сумарно никога досега.
  Зад "протестите" със сигурност има нарко-финансиране.

  The best way to predict the future is to invent it.
 24. 24 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3322 Любопитно

  До коментар [#14] от "Dariya Koleva":

  Гешев за пръв път от всички главни прокурори до сега подгони червените олигарси на БСП!
  ▪️▪️▪️▪️▪️

  Вие виждате разлик между "червените олигарси на БСП!" И "червените олигарси на ГЕРБ!"❓❓
  Колко интересно:)

  "Чуждестранен агент"
 25. 25 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  Защо не харесвате Гешев?Защо протестерите, организирани от пРезидент Радев и платени от мутрата Божков, му искат оставката?Гешев за пръв път от всички главни прокурори до сега подгони червените олигарси на БСП! Гешев нареди обиск на кабинети на съветници на пРезидента, търгували с влияние по искане на техния шеф!Ето затова му искат оставката! Няма да я получите!
  —цитат от коментар 14 на Dariya Koleva


  + мощни удари срещу наркомафията
  + разбиване на "фирми" за телефонни измами. Напоследък да се чували за такива?
  + удар по местните слуги на неаполитанската мафия и спиране на вноса на италиански боклук

  Но за всички тези неща в Дневник не пише. А Гешев очевадно е единствения главен прокурор досега, който си върши работата,

  The best way to predict the future is to invent it.
 26. 26 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Този милиционер е неоспоримото доказателство, че Прокуратурата на Територията е тотално провалена. Грешката е системна и не може да бъде поправена без тотална реформа.
  Необходими са незабавни действия в три насоки ЕДНОВРЕМЕННО:
  1. Премахване на сталинистката структура на субординация и единоначалие в Прокуратурата.
  2. Изваждане на Прокуратурата от съдебната власт.
  3. Пълен реподбор на всички прокурори.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 27. 27 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Гешев е класически пример за сеира, който следва, когато на дребно и жалко човече му се даде власт.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  До коментар [#29] от "Ivan Ivanov":

  “... тиквата ходеше на всяко убийство на времето,нищо не разкри...”

  Целта не беше да разкрие, а да разчисти терена за СИК, изтребвайки ВИС-2 (е, покрай тях изгоряха и някои несговорчиви СИКаджии).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  До коментар [#18] от "Dariya Koleva":

  Когато видя една осъдена мишка ще ти повярвам.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4428 Любопитно

  До коментар [#14] от "Dariya Koleva":

  "Гешев за пръв път от всички главни прокурори до сега подгони червените олигарси на БСП!"

  Бихте ли дала определение на думичката "олигарх"? Предварително благодаря!

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3508 Неутрално

  Мисля, че скоро ще му ритнат столчето.Твърде тъп е и ги излага.Цацаров вършеше същата работа (или по-добра), но не ставаше за смях всеки път, като си отвори устата.
  —цитат от коментар 16 на Norman Granz


  Много вярно!
  Вместо да се държи меко и благопристойно, глупчото Гешев се разправя като селски пияница насред площада. Неприкритите яд и злоба, които никой с нищо не е предизвикал (все още) са много показателни.
  Преди още да са го закачили, той се бие и защитава, размахва юмручета и налага....
  Такова държание говори за тежкото чувство за виновност, което Гешев не успява да прикрие.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 489 Неутрално
 37. 37 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Гешев е позор преди всичко за членовете на Висшия Съдебен Съвет, които гласуваха той да стане Главен прокурор.
  Но е позор за Прокуратурата, за цялата Съдебна власт и за Държавата, в които никога не е имало толкова крещящо неподходящ човек на най- безконтролния и с огромна власт държавен пост!
  Оставка Гешев!
  Оставка и разпускане на Висшия съдебен съвет!

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3713 Весело

  Бе може и шеф на ДАНС да са го направили вече, знае ли човек ?

 39. 39 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5751 Любопитно

  До коментар [#37] от "Jordan J":
  До коментар [#4] от "moreee":
  Дайте поне едно име за нов главен прокурор?


  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 40. 40 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1309 Весело

  До коментар [#12] от "niksan1":

  Защо бре,нали си в Мюних?
  А и сме те поканили при нас - слънце,узо,дзадзики,от тебе само кемане!
  Не ти ли стига?
  А ти - ГешеФ,та ГешеФ!
  Споко,чакането му е майката,става каквото предрекохме - и последното корабче отплува по Перловска барабар с протеста!

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4706 Гневно

  Може би е време да не ги забелязваме ......

 43. 43 Профил на аnka georgievа
  аnka georgievа
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Такова ниско падение на институцията с представителната личност Гл.прокурор не е имало.

 44. 44 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#37] от "Jordan J":

  Позволявам си да Ви поправя - пропускате Филчев.

 45. 45 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  До коментар [#2] от "Alex Ivanov":

  Аз съм го казвал вече ама за нетроловете да повторя:
  Ако аз взема заем от твоята банка и не върна кредита кой е крадецът аз или ти?
  Прочее ако аз взема друг кредит от твоята банка с който да плащам лихвите по предния кой е крадецът аз или ти? А ако се окаже че всички заеми отиват директно в лице което е и собственика на банката а от там ТИ като собственик на банката решаваш на кого да дадеш тези пари кой е крадеца аз или ти? Моето съучастие е недоказуемо понеже аз съм изтеглил пари които съм "върнал" в пирамидата преди да се срути, със заем от друга банка. Какво незаконо действие съм извършил аз в този случай? А ти?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 46. 46 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  Защо не харесвате Гешев?Защо протестерите, организирани от пРезидент Радев и платени от мутрата Божков, му искат оставката?Гешев за пръв път от всички главни прокурори до сега подгони червените олигарси на БСП! Гешев нареди обиск на кабинети на съветници на пРезидента, търгували с влияние по искане на техния шеф!Ето затова му искат оставката! Няма да я получите!
  —цитат от коментар 14 на Dariya Koleva


  ++++++++++++
  За това му искат оставката. Настъпа за първи път червения бизнес, спонсорите на пРезидента, БСП и ДБ. Разбута русофилските продажници.
  Шиши е само универсалният злодей в кампанията.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 47. 47 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 90 Неутрално

  И Борисов, и Гешев признаха, че се правят на прости и неразбрали. Гешев дори похвали Борисов, че по-умело се прави на луд от него.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Мачкай, Гешев!

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 50. 50 Профил на mirospiro
  mirospiro
  Рейтинг: 30 Гневно

  ТОЗИ ЯВНО Е ДОШЪЛ ЗА МАЛКО И НИЩО НЕ ЗНАЕ

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Този не се прави на луд, той наистина е болен мозък.
  —цитат от коментар 51 на Vlado Popov


  Дали тежката комплексираност от ранната му младост, когато е осъзнал, че връстниците му го презират заради работата /и репутацията/ на баща му - отдаден милиционер, е болестно състояние на психиката - не знам. Професионалният психиатър от ДС /по съвместителство и от някогашната МВР болница/ с когото се запознах в края на живота му и с когото водихме полезни за мене разговори, се спомина преди известно време на преклонна възраст. Но от други източници знам примери за неадекватно поведение на обекта при контактите му с момичета на неговата /или около/ възраст в младежкия му период - малко преди и малко след постъпването му в милиционерското училище.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ruse_Island":

  С цялото ми уважение, причината не е в каскета, а в т.н. гласоподаватели, които не проявяват елементарен интерес как се управляват страната и публичните институции, и впоследните 15 години от избори на избори е все по-зле.
  Нямаме никакво основание да сме възмутени, при положение, че не успяваме да излъчим приемливо некомпетентни и непочтени хора да ни управляват. Освен това голяма група икономически активни хора, която изобщо не е представена в управлението.
  Та така - огромното мнозинство хора са нарцистични глупаци, и даже живеят доста по-добре, отколкото заслужават.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 55. 55 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4875 Неутрално

  Такава персонална атака от прогресивни журналисти срещу определена личност не е имало от времето на процеса срещу Трайчо Костов.

  Gunter glieben glauchen globen
 56. 56 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4875 Неутрално

  До коментар [#30] от "Norman Granz":

  Вис са добрите мутри. Както и Черепа.

  Gunter glieben glauchen globen
 57. 57 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Пеевски нищо не е върнал от ограбеното от КТБ, просто го прехвърли върху други банки ... на една от които наскоро българският данъкоплатец й покри, на двойни и тройни цени, "дупката в капитала" .... жалко обаче, че нямаше кой да го каже в това в скопения "парламент".
  —цитат от коментар 2 на Alex Ivanov


  Точно.

 58. 58 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 5344 Неутрално

  Непрофесионално поведение, показващо некадърност и лакейство

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 59. 59 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Такава персонална атака от прогресивни журналисти срещу определена личност не е имало от времето на процеса срещу Трайчо Костов.
  —цитат от коментар 55 на Alarmstufe: Rot


  Хе, ти да не би да си трайчокостовист?

 60. 60 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#9] от "danvan":

  Имам твърдото усещане, че е създаден по аналогия с Бареков, но очевидно по - успешен проект. Прекалено театрално беше регистрирана партийната му. И много внимателно се изразява по адрес на създателите си. Както на сестра Галева и разрешиха да катарзисира, като последен шанс, виждайки как кметският пост и се отдалечава безвъзвратно.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2105 Весело

  Да преброим нашите хора: Фигурант Радев, Божков, Гебрев, Цв. Василев, рогоносец Бобоков... да не пропуснем някого. А, да и "В като Вагина" - именно с главна буква.

 63. 63 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1624 Весело

  До коментар [#17] от "SliceOfLife":

  Част от пишещите тук, са депутати от герб!
  Те влизат в състава на мутренските тролчета наречени "биковчета"...
  Нивото обаче на всички е отчайващо ниско като интелект, като коментар или правопис!

  Плещат всеки ден едно и също, с едни и същи грешки и чакат да дойде Годо за да ги спаси от десницата, защото мутрата борисов си отива и очевидно няма да има достатъчно "батерия" за да им помогне...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 64. 64 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1624 Весело

  Да преброим нашите хора: Фигурант Радев, Божков, Гебрев, Цв. Василев, рогоносец Бобоков... да не пропуснем някого. А, да и "В като Вагина" - именно с главна буква.
  —цитат от коментар 62 на Lemmy


  Кои бяхте вие дето се броите?
  Цоциалистите или мутрите?
  Ами забравили сте Делян Пеевски.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 65. 65 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  ..... семпъл е Гешев, като млад районен инспектор на един ден служба.Очевидно такъв ще си остане..... Очевиден е дефицита на ментално вещество, но това "като за начало - актовете на спеца да не ходят на ВКС" ме развеселява, ако въобще има нещо весело около това недоразумение......

 66. 66 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 104 Весело

  До коментар [#4] от "moreee":

  Дааааа, ще гласуваме масово,за да спасим България от ДБ, Слави и БСП

 67. 67 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  Не че няма трески за дялане ,ама спрямо предишните също червени прокурори , този до сега разбута доста червени обори и обърка много работата на тъмно червените олигарси , дейсността му по разбиване на нарко групировки и тези с боклука и телефоните също го отличават от предишните прокурори ,няма да коментираме ,каква щеше да бъде страната ,а ко прокуратрура , съд и МВР си бяха здраво по местата и мутрафоните и крадците също бяха прибрани по затворите ,я какъв красив остров затвор имаме на Дунава ,ако беше напълнен само за няколко години с престъпници , нещата щяха да са далеч напред.

 68. 68 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  До коментар [#39] от "Незнайко в Слънчевия град":

  На вас герберите все този въпрос ви е в главите "Дай име за нов главен прокурор", а до оня ден питахте "Дай име за нов министър председател". да не би да страдате от "Стокхолмски синдром"?

  И да знаеш - има страшно много хора които могат да изпълняват посочените държавни позиции много по-добре от гешев и борисов.
  А и въпроса го задавате сякаш вие (в лично качество) можете да назначите посочения от нас човек/име.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 69. 69 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 173 Неутрално

  До коментар [#14] от "Dariya Koleva":

  А кой главен прокурор трябва да чакаме, за да подгони олигарсите на ГЕРБ, БЗНС, АТАКА, Воля, СДС, ВМРО, НВСБ???
  Колко сте Тъпа драга?

 70. 70 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 173 Неутрално

  До коментар [#14] от "Dariya Koleva":

  Има един олигарх на БСП, който не е подгонен.
  Хаде да видим дали ще познете?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK