Тук беше Бойко Борисов

Третото правителство на Бойко Борисов се залежа повече от очакваното, но прощалното слово няма да му избяга.

© Надежда Чипева, Капитал

Третото правителство на Бойко Борисов се залежа повече от очакваното, но прощалното слово няма да му избяга.Текстът е препубликуван от "Тоест".


Третото правителство на Бойко Борисов се залежа повече от очакваното, но прощалното слово няма да му избяга. В политиката признателност и благодарност се чуват на погребение или при смяна на лидера - като онези думи на Петър Младенов на 10 ноември 1989 г.:


Позволете ми от името на ЦК на Политбюро и лично от свое име да изкажа благодарност на другаря Тодор Живков. Като първи партиен ръководител той разгърна значителна по мащаби дейност за осъществяване на социалистическите преобразувания в страната. За всичко това, изпращайки другаря Живков на заслужен отдих, ние най-сърдечно му благодарим и му желаем още дълги години здраве, бодрост и творческа активност.
В добрите редакции знаят, че некрологът е жанр, който е задължителен, също като хороскопа и прогнозата за времето. В добрите редакции за знаменитости над определена възраст некролозите са "почти" готови. За пометените от сцената политици обаче най-добре да им се благодари, докато са още на подиума. После Лета ги отнася. Съвсем сигурно е, че ако срещнете Данаил Кирилов на улицата, последното, за което ще се сетите, е, че е бил депутат и министър на правосъдието. "Тоя някъде съм го виждал" - и толкоз.


Бойко Борисов заслужава да получи признание за заслугите си към българската държава и общество сега. Нека първи му ги отдадем.


1. Десетилетието на Борисов промени социалната стратификация на българското общество.


Освен забогателите в Прехода и/или от участие в политиката, формира се и нова страта новобогаташи - от усвояване на европейските фондове. Откакто България получава своя дял от евросредствата, все Борисов е начело на държавата - става въпрос за около 23 млрд. евро на европейските данъкоплатци.


Няма страта средна класа, но има стабилен дял "работещи бедни" - 12% от всички работещи, или 378 000, по данни на Института за пазарна икономика. Увеличи се миграцията към чужбина, като за най-предпочитаната държава - Германия, заминават над 30 000 годишно.


2. Десетилетието на Борисов успя да наложи норми на обществен морал и собствени етични стандарти, различни от универсалните човешки морални принципи.


Съгласно тях институциите на държавата служат главно за да замитат следите от действията на управляващите или да им издават индулгенции, а прокуратурата - да отстрелва ловуващи в съседство с тях вълци.


Съгласно тях всеки заклел се да служи на Борисов, сиреч да изпълнява разпорежданията му, в това число и кой да бъде "опраскан", е достоен за висок пост в републиката - министър, председател на Антикорупционната комисия, шеф на финансовия регулатор


Съгласно тези норми селекцията на кадри на ГЕРБ включва фигури като председателката на парламента Цвета Караянчева, която не намира за срамно да се даряват стари килими и стари календари. Или други, които не виждат проблем да се събира суджук за премиера. Има всякакви - политически хамелеони като Тома Биков и Спас Гърневски, "тежка артилерия" като Десислава Атанасова, комбинатори като Лъчезар Иванов и бивши вече депутати, "посадили" канабис в Държавен вестник.


Съгласно тези норми, довели до трайни дегенеративни изменения на българската политика, партньор по карти може да бъде назначен за министър, друг партньор - да получи данъчен чадър и да е невидим за органите на държавата. Приближени се уреждат с договори за 40 млн. лв., приятелски фирми - за още по-големи. Кой взема поръчки за столичния център, кой - за доставки на варовик за държавната ТЕЦ "Марица-изток 2"


Само кучкарят на Борисов си остана кучкар.


3. Десетилетието на Борисов направи видимо задкулисието, което влезе в държавата през официалния вход.


Дори ни го показа в неговите (почти) пълни обеми - и това не са пропорциите на Делян Пеевски, много по-големи са. Задкулисието има своите министри, магистрати, пъпкувало е в министерствата и агенциите - институционализирано е. Така става възможно човек като Ахмед Доган, напуснал политиката с имуществена декларация, в която няма значителни притежания, да се сдобие с полуостров и енергиен бизнес.


Конструираната безконтролна власт на главния прокурор е важен елемент в тази схема. А Борисов се уплаши и така и не посмя да я наруши.


За разлика от времената на прехода, задкулисието притежава и цяла група медии, така че всеки "поръчан" бива удавен в канализацията. Тези убийства са по-лесни от мокрите поръчки на наемни убийци - няма кръв, няма нужда да се убива убиецът, жертвата е и омаскарена същевременно, а освен това се продава като журналистика.


4. Десетилетието на Борисов затвърди митологеми, наложени от тоталитарната държава и нейните служби.


Пример за това са отношенията с Република Северна Македония. От една страна, Борисов твърди, че не иска България да е в ситуация да блокира европейската перспектива на Скопие, от друга, София поставя ултиматум за подкрепата си: без "македонски език" и претенции за "македонско малцинство". Германия, която в момента председателства Съвета на ЕС, се надява първата конференция - същинското начало на преговорите - да се проведе през декември.


В България всеки път, когато се спомене "Македония", изригва по условен рефлекс патриотарска вълна, а в перспективата на еврочленството тези прояви зачестяват. Навремето Божидар Димитров (вече покойник, бивш секретен сътрудник и агент на Първо и Второ главно управление на ДС) редовно казваше нещо обидно - например, че македонското знаме било копи-пейстнато от японското и го наричат "вентилатора".


Сега лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов (агент Иван от Шесто управление на ДС) заплашва "от името на правителството", че България ще блокира Берлинската конференция през декември. Същият Каракачанов през 2018 г. изразяваше публично съмнения, че Атина и Скопие ще се споразумеят за името на югозападната ни съседка - но те успяха. Сега обявява как България няма да направи компромис, което отново активизира антибългарската реторика.


В отворено писмо известни български учени и общественици призоваха българските управляващи да преосмислят говоренето си за "македонска нация" и да изоставят митологичното историографско мислене. А Борисов се опитва да угоди на коалиционните си партньори и обществените настроения от типа "ке умрем за Македония" - предимно в кръчма, пред камера или в домашен запой.


5. Десетилетието на Борисов създаде и свои запазени марки - ниско качество на законодателството, съчетано с тежък лобизъм, и рейдване на бизнеси.


Ниското качество на законите е факт, неизменно констатиран в докладите на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка. Двусмислените текстове в Закона за хазарта - и неговото прилагане, позволили на бизнесмена Васил Божков да не внесе 700 млн. лв. такси в държавната хазна, са от най-ярките лобистки примери.


Закони се правеха, за да убият малки бизнеси, да разчистят пътя на нови или да им дадат непозволени предимства, да премахнат проблеми, които следва да се решават по съдебен път, да попречат на граждани да обжалват, да осигурят повече правомощия за бухалките на задкулисието


Добре че - както пише американският есеист Джон Гарднър - Вселената отхвърля смъртоносното влияние на пълното еднообразие. Вече не искаме повече от същото.


Разбира се, че в това десетилетие Борисов подари на българските граждани чудесно метро и калпави магистрали. На някоя метроспирка премиерът може да се "подпише" по типичния български маниер: "Тук беше Бойко Борисов."


Желаем му заслужен отдих, бодрост и творческа активност.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (155)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  ББ е тук и ще остане! Даже ще остане в историята като най-успешния премиер на прехода, според Г.Марков! А разни там фаркати бабикяни и професионални протестути и протестутки/според един колега във форума/ ще ги забравят за една седмица след като спрат да ги "дават по телевизора"!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Абе Веждито можеше да му изпъне един паметник, цял ръст.

 3. 3 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3084 Весело

  Хубав текст, и аз мисля, че е време Борисов да се пенсионира, макар засега да не изглежда, че се е предал. Никога не съм го разглеждал в черно и бяло, а и е рано да му се поставят окончателни исторически оценки. Най-важното е кой ще го замени - засега залозите са за Томислав Дончев, да видим.

 4. 4 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 247 Неутрално

  Обещанието на Симеон да ни оправи за 800 дни ми се видя малко съмнително и бях доста скептично настроен. Когато обаче се появи Бойко Борисов, със солидна кариера на охранител и бизнесмен зад гърба си, нямах никакви съмнения, че ще ни превърне в балканската Швейцария! Все още не мога да си обясня какво се обърка, планът изглеждаше бетон!

 5. 5 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Нека Му благодарим и за грандоманията, нарцисизма, просташкия език, безочието и незнанието на чужди езици и да се надяваме, че вече няма да си избираме такива хора.
  Аз ще запомня моята среща с него - вечеряше с бодигардовете си в ресторант в чужбина, където беше отишъл на среща на всички европейски лидери, но явно беше преценил, че няма какво да си каже с тях и хапваше рибка в приятна компания, с хора, с които е на един акъл.
  Да Му пожелаем здраве и дълги години да пътува по разбитите магистрали, които ни построи!

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  Във фундаменталния си труд The Twilight of Democracy (1995) Патрик Е. Кенън класира държавите в три категории: Първи, Втори и Трети свят.

  Първи свят са развитите либерални демокрации, с работещи институции (вкл. гражданско общество), индустриализирани и с висок стандарт на живот.

  Втори свят са диктатурите от съветски тип - с тотален контрол на държавата върху всички области на живота, вкл. културната и суховната - т.е. върху мисленето и лилбостното формиране на индивида.

  Трети свят мисля, че е ясно кое е.

  Та Кенън предвиждаше, с разпада на съветската система, два пътя на развития на бившите Московски сателити: или като Първи, или като Трети свят.

  Оказа се напълно прав: Чехия, Словения, Естония, Словакия са твърдо в а Първия свят, там могат с известни условности да бъдат причислени и Полша и другите две Балтийски републики, натам върви и Хърватска, докато България, Сърбия, Македония, Румъния, Молдова и др.под. се хлъзнаха в Третия свят, от който излизане няма.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Мдааа.... Нещо не върви с традиционния спорт на НЕКАДЪРНИЦИТЕ В ПОЛИТИКАТА - "Сваляне на Бойко Борисов". Дошло е времето на състезанията за деца с увреждания - "Да оплюем Борисов".

  Някъде от времето на Станишев - на даването под съд на политиците от тройната кокалиция, го свалят "още утре". Една камара безполезници и хора със сбъркана национална, социална и сексуална ориентация се изредиха, и никой не се класира...

  Имаше и период на надеждата - когато свято вярваха, че някой ще им го свали: от руската армия или руският резидент, до ЕС, американските посланици, криминалната престъпност в България и т.н., и т.н., и т.н....

  Сега вярата е в това, че те може и да не са го свалили, но така са го оплюли, че народът няма да го избере.

  Проблемът им е в това, че само и единствено те си четат писанията - друг не им ги поглежда, а новинарските и "аналитични" предавания биват игнорирани чрез светкавичното превключване на следващия канал, по който тече конкурентният им турски сериал или някакво идиотско реалити шоу... Пак идиотизъм, ама не чак толкова...

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  С преразказването добре. С изводите от него - ми постно, много постно.... Но се радвам, че те е впечатлило гениалното заключение, че след като втори свят вече няма, страните от него ще трябва да избират между първия и третия. Даже и пет пръста не са му потрябвали на човека. Три са му стигнали Много мисъл се иска за това, Нормане, много....

 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#8] от "Кошмарът на гербофашунгерите":

  “Що реши, че историята ще се пише от един креслив подлец?”

  Ченгето от Шесто управление на ДС Георги Марков е абсолютен и безспорен авторитет за себеподобните си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Борисов все още е тук и това е единственото постоянно нещо в правителствата на Герб. Борисов 2 и Борисов 3 въобще не са правителства само на Герб, а сбирщина от всякакви партии от НС. Министрите от Герб са само едни бушони, които той постянно ги сменява. Няма как да не се споменат даренията за Доган и Гергов, а неизвестно защо сега и на Симеон.

 13. 13 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Борисов все още е тук и това е единственото постоянно нещо в правителствата на Герб. Борисов 2 и Борисов 3 въобще не са правителства само на Герб, а сбирщина от всякакви партии от НС. Министрите от Герб са само едни бушони, които той постянно ги сменява. Няма как да не се споменат даренията за Доган и Гергов, а неизвестно защо сега и на Симеон.

 14. 14 Профил на Кошмарът на гербофашунгерите
  Кошмарът на гербофашунгерите
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#8] от "Кошмарът на гербофашунгерите":“Що реши, че историята ще се пише от един креслив подлец?”Ченгето от Шесто управление на ДС Георги Марков е абсолютен и безспорен авторитет за себеподобните си.
  —цитат от коментар 10 на Norman Granz


  Герболята толкова се замозабравиха, че вече ни цитират Г. Марков като инстанция, също както вече нямат особено свян да ни цитират ПИК, който уж не четат.

  Нямат и избор де - в момента те биват защитавани единствено от такива "инстанции" като Недялко Недялков, Петьо Блъсков, Георги Марков, Георги Флоров и Стъки.

 15. 15 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3084 Весело

  До коментар [#8] от "Кошмарът на гербофашунгерите":

  Борисов има място в историята, какво - времето ще покаже. И да споделя един от любимите ми цитати, мисля че беше от американски журналист и философ отпреди 150 години, не се сещам за името му:
  Историята е преразказ, най-често неточен, на събития, най-често несъществени, извършени от политици, най-често мошеници, и войници, най-често глупаци.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#11] от "Кошмарът на гербофашунгерите":

  “Хомофобия, расизъм, евроскептицизъм, конспиративно мислене, фалшиви новини, чалга, ориенталщинта, безкутурие, безвкусие, пошлост - всичко това беляза ерата на Борисов.

  Няма как нещо различно да излезе когато на пиедестал се поставя безкултурен, прост човек и неговта клика.”

  С други думи - присъствието на Бойко Борисов начело на държавата и в центъра на българския политически живот има, освен останалите последици, и дълбоко развращаващ, покваряващ и вулгаризиращ ефект върху обществото.

  Защото той е колективната проекция на необразованите, лишени от култура и вкус социални низини, притежаващи единствено хитрост и безогледен опортюнизъм, и чрез своя “успех” - да ги води и олицетворява вече 15 години, той ги валидира, придава им чувство за собствена стойност и посока на развитие: Щом Бойко може (казва си бакшишът, кварталната мутра, криминалният елемент с бухалката под предната седалка) - значи И АЗ МОГА.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на Скелета
  Скелета
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Глупости.
  Точно след 2000г. се формира нормална средна класа в България.
  И не е с еврофондове, а заради включването ни в глобалната икономика.
  Еврофондовете си ги прибира малка група приятели на властта, независимо кой е на власт.

 19. 19 Профил на Кошмарът на гербофашунгерите
  Кошмарът на гербофашунгерите
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ”С други думи - присъствието на Бойко Борисов начело на държавата и в центъра на българския политически живот има, освен останалите последици, и дълбоко развращаващ, покваряващ и вулгаризиращ ефект върху обществото.Защото той е колективната проекция на необразованите, лишени от култура и вкус социални низини, притежаващи единствено хитрост и безогледен опортюнизъм, и чрез своя “успех” - да ги води и олицетворява вече 15 години, той ги валидира, придава им чувство за собствена стойност и посока на развитие: Щом Бойко може (казва си бакшишът, кварталната мутра, криминалният елемент с бухалката под предната седалка) - значи И АЗ МОГА.
  —цитат от коментар 17 на Norman Granz


  То това е най-тежката последица от ерата Борисов, а най-лошото е, че понеже ще си идат, някой-друг ще сърба попарата, която те надробиха и те даже ще хвърлят вината върху него.

 20. 20 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  То това е най-тежката последица от ерата Борисов, а най-лошото е, че понеже ще си идат, някой-друг ще сърба попарата, която те надробиха и те даже ще хвърлят вината върху него.
  —цитат от коментар 19 на Кошмарът на гербофашунгерите


  Ми да! По време Луканово и Виденово апологетите им хвърляха вината за фалита на държавата, ограбването на банките и измирането на българи от глад, върху Филип, Жельо и най-вече върху Горбачов, защото "измислили демокрацията". По социдиотическо такива неща не ставали. Там МВР и доброволните сътрудници решавали всички проблеми, а в АПК-тата, Кремиковци и консервните комбинати промишлеността процъфтявала...

 21. 21 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Още като изгряваща "звезда" в МС за Баце пророкувах че ще свърши като своя ментор.Е, не дочака пленума на ЦК на ГЕРБ за да го дари с благодарност, па се качи на жипката за да " хване Балкана".

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  Ето какъв патологичен лъжец и политически хамелеон е Бойко Борисов, описан със собствените му думи:
  https://youtu.be/BrpxK3FL76c

  Редно е да си помислим, ерго, що за хора са и ония, които му вярват...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#22] от "Norman Granz":

  Вярват глупаците. Умните хора мислят. Та - цялата ти разобличителна дейност е насочена към глупаци, а те в България не останаха много. Някои поизмряха при управленията на съпартийците ти - с живота си платиха вярата си в идеите, значи, а на други им дойде акъла. Колко време, според тебе, човек може да вярва на БСП, бивша БКП? Сменяйте пак името, паспорта и пръстовите отпечатъци... Поне в това имате опит...
  ................
  А, чакай... Вече сте го направили. Сега сте ДБ.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#21] от "Чърчил":

  "Още като изгряваща "звезда" в МС за Баце пророкувах че ще свърши като своя ментор."

  Ако имаш предвид Тодор Живков, той доживя дълбоки старини и си почина кротко, заобиколен от деца и внуци.

  За Бойко Борисов не мога да гарантирам дали няма да духне някъде, откъдето няма екстрадиция, или ако пропусне да го направи, да свърши в затвора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  "Третото правителство на Бойко Борисов се залежа повече от очакваното, но прощалното слово няма да му избяга."
  То прощалното слово няма да му избяга, но изборите ще ви зашлевят с правителство ГЕРБ4.
  Червените, маскирани под всякакви лилави форми сте толкова отчаяни в неспособността си да вземете властта, че ви остава единствено да плюете на дребно по постигнатото през последните десет години. А това е защото разчитате на късата памет на хората и на незнанието на новото активно поколение какъв батак беше в България по ваше време. То пък последното се оказа не чак толкова червено заразено, и си работи и си развива бизнеса без да ви обръща внимание.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 28. 28 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Като започнахме със заслугите на ББ нека споменем и тази пи ар акция да кани млади и успели българи по света да се върнат в България . И те се върнаха за да му искат оставката.Неблагодарност.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 29. 29 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  До коментар [#23] от "gr52":

  А колко време може да вярва на ББ?

 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#28] от "Чърчил":

  “Като започнахме със заслугите на ББ нека споменем и тази пи ар акция да кани млади и успели българи по света да се върнат в България . И те се върнаха за да му искат оставката.”

  Пък той се ожали, че заради КОМУНИСТИТЕ не бил завършил като тях в чужбина.

  Баща му - комунист и полковник от милицията - го репресирал и прекършил съдбата му.

  😁😁😁😁😁☠️

  И го принудил с терор и репресии да марширъва с пионерска връзка (на 27 години) под радиоактивния Чернобилски дъжд.

  😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  [quote#26:"gr52"]
  —цитат от коментар 31 на zz_s
  Тя двойката лилави папагал тролове има време да си подава реплики 24/7. След малко ще кацнат още от тях. Написали са им статия, за захрака. [/quote]

  захрака -> захранка

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#30] от "Norman Granz":

  “с пионерска връзка (на 27 години) ”

  Забравих да спомена как в гладните Виденови години, вече като милионер от контрабанда и силово охраняване (Ипон) обикалял да търси Хумана за 15-годишната си дъщеричка...
  😁😁😁😁😁

  Пионерче на 27, Хумана на 15...

  Само на мен ли ми се струва, че в това семейство сякаш НЕ БЪРЗАТ да се развиват? 🙄

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Борисов печели изборите с 62% от гласувалите при 65% активност! Запишете си го и свиквайте! Тая гавра с правото на протест, тия бесилки и ковчези, риби и яйца му осигуриха победата!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 35. 35 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Проклети да бъдат историците които излъгаха че Цар Ивайло е бил свинар!!!

 36. 36 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#25] от "Norman Granz":
  ++++++++++++++++++++++++++++ . Продължи ми мисълта. А път за това да "духне" я в ЮАР ,я в Сърбия, и Дубай а защо не и в Русия му проправиха неговите авери братя Галеви,Ц.Василев и В.Божков.Нищо странно няма за Ц.Василев или В.Божков ,когато има вечни интереси няма вечни врагове.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#36] от "Чърчил":

  Специално за Божков - до днес остава неясно кой го предупреди да изнесе всичките си пари навън и да духне точно в Дубай, ден преди да наглуят в офисите му?!

  Явно целта е била да му прилапат бизнеса и (най-вече) колекцията, за която съм чувал, че струвала над милиард.

  Специално за колекцията мнението ми е следното: независимо от начина им на придобиване (очевидно незаконен), Черепа се беше погрижил тези неща да бъдат събрани НА ЕДНО МЯСТО, съхранени при перфектни условия и ПУБЛИЧНО ДОСТЪПНИ в частния му музей.

  А, доколкото чувам, сега някои се появявали на международния пазар... ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 325 Неутрално

  До коментар [#4] от "L Glassman":

  Още от момента в който се появиха споменатите от вас, бях сигурен, че са крадци и с нищо няма да са полезни на България, освен на себе си.
  Задачата не бе никак трудна!

 39. 39 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  Хубав текст, и аз мисля, че е време Борисов да се пенсионира, макар засега да не изглежда, че се е предал. Никога не съм го разглеждал в черно и бяло, а и е рано да му се поставят окончателни исторически оценки. Най-важното е кой ще го замени - засега залозите са за Томислав Дончев, да видим.
  —цитат от коментар 3 на boevbisser


  Няма никакво значение кой ще замени мутрата.
  Това ще бъде човек от неговата прислуга. Който и да е, цялата партия герб отива в историята - при ндсв!
  Никой в следващият парламент няма да влиза в коалиция с партията на корупцията и мутрите. За Демократична България, тази позиция трябва да се възприеме като закон!
  Който влезе в коалиция с мутрите или с дпс -загива!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 40. 40 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  ББ ............. да кани млади и успели българи по света да се върнат в България . И те се върнаха за да му искат оставката. Неблагодарност.
  —цитат от коментар 28 на Чърчил


  ++++++++++++++++

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 41. 41 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#12] от "ggot":
  сбирщина от всякакви партии от НС

  Какви партии!?
  Това са клончета от интерес чии, без идеи, без идеология. Сбира ги общия интерес за лична печалба.

 42. 42 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Поздравления за редакцията. От доста време не бяхте побликували толкова смислена статия, напипваща проблемите на съвременното общество у нас.
  Безвремието установено от шайката много напомня времето на застоя при Брежнев.
  Да не забравяме и тезата ограничения суверинитет - в бацЄвия вариант "каквото кажат началниците". Уж всички доволни, уж "средна" класа, уж гигански строежи и.т.н.
  Абсолютна заслуга на БХ е че фасадната демокрация беше доведена до съвършенство и получи ново измерение. Все пак тази заслуга не е само негова - странна симбиоза между между ортодоксални комунисти и европейската шайка - ювелирна операция ОПГ маскирана като партия.

 43. 43 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3084 Весело

  До коментар [#39] от "Рим":

  Не бързй да ги погребваш и Борисов, и Герб. Може да поизядоха някои й друг политически шамар, но не им е изпята песента. Колкото и да ми се иска.

 44. 44 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#43] от "boevbisser":

  “Не бързй да ги погребваш и Борисов, и Герб.”

  Такива като Бойко Борисов имат политическо бъдеще, докато една немалка част от нацията се идентифицира с тях (виж пост No 17).

  Дори да го подменят от ДС/Сарая, ще е с подобна фигура, може би не толкова морално изхабена.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 45. 45 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  Сега за всичко, винаги Борисов се обвинява,
  след него ще бъде този, който го отменява.

 46. 46 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  До коментар [#18] от "Скелета":

  За каква средна класа говорите? Ако се погледне структурата на доходите основното перо са пенции и заплати. Това не е средна класа, това са работещи бедни и основно калинки било то за бушони, било за привидно благополучие "гласоподаватели" в резултат на дрескод наколенки и облизване на диференциали.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#37] от "Norman Granz":
  Я да видим,кой прилапа бизнеса на г-н Череп.Ужас-държавата в лицето на БСТ.А кой му прилапа колекцията?Пак ужас - държавата в лицето на НИМ.Е,как след целият този ужас,здравите лилави сили да не скочат в отбрана на ,с пот и честно спечеленото от Г-нБожков?

 49. 49 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#23] от "gr52":А колко време може да вярва на ББ?
  —цитат от коментар 29 на lz73


  Ми аз, например, не му вярвам. Но изключително силно УСЕЩАМ, че битието ми се променя към по-добро, и то осезателно. Та - не е до вяра, а до усет за реалността; до способността да я осмислиш... Както казваше баба ми - умна жена беше, "не стига да гледаш, трябва да виждаш" и "всичко е до мислене".
  ...................
  Струва ми се, че в постингите си всички правим една грешка: пишем "Костов" и "Бойко", а трябва: "екипът на Костов", "екипът на Бойко". Измежду многото си слабости Костов (шапка му свалям за това, което екипът му направи по време на мандата му) имаше и тази, че беше изключително лош кадровик. Не знаеше на кого да вярва и на кого - не. А първоначално имаше късмет с хората около себе си. Много голям късмет. При Боку е друга история. Той непрекъснато търси точния човек за точното място. А че трудно се намират е отделен въпрос...
  .............
  И още нещо. "Политолозите" - бивши преподаватели по научен комунизъм или недоучили си студенти, ни подвеждат с това "лидерска партия". Не е лидерска - внушиха го на Боку, и той не спря да плещи "аз, аз, аз", народняшка е. Не ги интересува идеология, не ги интересува семейна или бивша партийна принадлежност. Интересува ги да се свърши работата - кой може и кой не може да го направи. Затова тези от бившата идеокрация - като Нормана и Глупито и прочие залепени за бютифоните смартита, реват така яко. Не ги избират по това, от какви семейства са, и в какви училища са учили, нито заради това, че мама и тате са им казали, че ще ни управляват, щото им се полага, а по това, могат или не могат да вършат нещо... А те по този критерий СЕ КЛАСИРАТ ПРИ ЦИГАНИТЕ.

 50. 50 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3084 Весело

  До коментар [#44] от "Norman Granz":

  Ти гледаш социалната и културната база на привържениците, аз - съвсем друго. Смятам, че за разлика от Царя, и този урок Борисов го научи, той успя да изгради партия със структури, хора, организация, пари. Успя за 3 мандата да вкара свои хора в държавни и общински органи, в предприятия и т.н. В най-до

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Хубав текст, и аз мисля, че е време Борисов да се пенсионира, макар засега да не изглежда, че се е предал. Никога не съм го разглеждал в черно и бяло, а и е рано да му се поставят окончателни исторически оценки. Най-важното е кой ще го замени - засега залозите са за Томислав Дончев, да видим.
  —цитат от коментар 3 на boevbisser


  Без значение е кой ще го наследи начело на партията, оттеглянето му от лидерския пост ще е пагубно. Той е спойката, тая сбирщина е трудна за контрол - Гърневски, Биков, Лъчо Мозъка и Цачева са конюктурни кариеристи, които достигнаха върхове. При една нормалност тези хора не биха се пласирали на пазара на труда и тяхното бъдеще е да се прикачат към друг безпринципен проект. Перспективата пред Караянчева е да се върне и да проектира поцинковани кофи, но и нейното его няма да го позволи. Трудно ще е и за Дариткова и Атанасова. Социологията показва, че следващите избори няма да оформят мнозинство и кабинет, така колкото и да не му се иска Борисов ще се сблъска със служебен кабинет на Радев и поне едни избори организирани от него, а да не кажем и втори. Служебния кабинет няма много правомощия, но може да смени - ключови фигури в МВР, Финансово министерство, НАП, Икономиката, също и Областните управители. Това освен, че ще ореже доста влиянието на Борисов в изборния процес, ще даде възможност за стартиране на проверки и ревизии или даване зелена светлина на вече започнали. От излезлите на бял свят през последните 2 години дивотии, такива проверки могат да извадят доста тиня на светло, при такъв обем дори и главния прокурор няма да може да замете всичко, отделно ставайки обществено достояние, това ще промени нагласата в обществото. Та Борисов, че е аут, е аут от политиката, въпросът е каква ще му е гражданската съдба!

 53. 53 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 242 Любопитно

  Толкова много думи за една най обикновенна марионетка, крайно амортизирана при това

 54. 54 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3084 Весело

  да си довърша - в най-добрия случай отстраняването на Герб от властта, където те чудесно се окопаха, и то ако въобще се случи, ще отнеме 3-4 години. Ако в същото време успеят да намерят приемлив заместник на вожда, може и въобще да излезат оттам.
  Изборите ще покажат, ще почакаме и ще видим.
  Успешен ден на всички.

 55. 55 Профил на Кошмарът на гербофашунгерите
  Кошмарът на гербофашунгерите
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Чакам с нетърпение да прочета какъв анализ ще направи авторката в "некролога" на радев.
  —цитат от коментар 47 на princess_x


  Радев към момента е политикът с най-висок рейтинг в България. Радев е в политически възход, Борисов - в свободно падане, така че, аналогиите са нелепи. Разбира се, знаем откъде идат тези аналогии. Кафевите винаги са фабрикували уж еквивалентен антипод на всичко компрометирано в техния лагер на принципа на whataboutism-a. Така "разбираме", че Прокопиев бил същия като Пеевски, Дневник бил като ПИК, Радев като Борисов. Силиците на кафевите стигат само до там - да "уличат" другата страна, че е също толкова лоша. А ти си просто поредното им глашатайче.

 56. 56 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#50] от "boevbisser":

  Ключовата дума в постинга ти е "УСПЯ". Ако не сам - чрез екипа си. Нали точно затова главно екипите му атакуват некадърниците?

 57. 57 Профил на Кошмарът на гербофашунгерите
  Кошмарът на гербофашунгерите
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#37] от "Norman Granz":Я да видим,кой прилапа бизнеса на г-н Череп.Ужас-държавата в лицето на БСТ.
  —цитат от коментар 48 на uvtest


  Майката на главния ти тартор не почна ли баш от държавното тото?

 58. 58 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#52] от "nij50393132":

  Голямо развлечение е да четеш писанията на недоучили си студентчета...

 59. 59 Профил на Кошмарът на гербофашунгерите
  Кошмарът на гербофашунгерите
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ми аз, например, не му вярвам. Но изключително силно УСЕЩАМ, че битието ми се променя към по-добро, и то осезателно.
  —цитат от коментар 49 на gr52


  А психиатърът ти съгласен ли е? 🤣🤣🤣

 60. 60 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#37] от "Norman Granz":Я да видим,кой прилапа бизнеса на г-н Череп.Ужас-държавата в лицето на БСТ.А кой му прилапа колекцията?Пак ужас - държавата в лицето на НИМ.Е,как след целият този ужас,здравите лилави сили да не скочат в отбрана на ,с пот и честно спечеленото от Г-нБожков?
  —цитат от коментар 48 на uvtest


  +++++++++++++++++++++++++

 61. 61 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  Опозицията, вместо само да плюе да беше изградила алтернативна партия, способна да спечели изборите.
  Засега такава няма, а вместо това се предлагат всякакви варианти на Отечествен фронт, като например в тази статия:
  https://segabg.com/category-observer/borisov-nadvi-protesta-i-veche-sa-vazhni-izborite-naprolet

  Цитат:
  "Трябва да се проумее и от партиите, и обществото като цяло: власт без ГЕРБ е възможна единствено след събиране на несъбираеми до момента величини –
  Слави Трифонов и „Демократична България”, БСП и Цветан Цветанов,
  всички задно с Мая Манолова и т.н. ( примерите са произволни). Точно сега е моментът да почнат тези процеси. Не е беда, ако участниците се поскарат – важното е след неминуемите сближавания, разлъки и сдобряване през март да е сформирана алтернатива."

 62. 62 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3967 Неутрално

  Десетилетието на ГЕРБ и Боце на власт могат да се характеризират като крайно вредни и негативни за България , защото:
  -не се направиха никакви реформи в държавната администрация , която е огромна и корумпирана
  -не се намали нивото на корупция , а даже напротив- държавата се Доганизира
  -продължава масовото обезлюдяване на България и нищо не се прави по въпроса поне този крайно негативен процес да се минимизира
  - в последно време взе да се трупа държавен дълг, който ще тежи много на бъдещите поколения у нас
  -ГЕРБ не направи нищо съществено , за да се намали руското влияние у нас

 63. 63 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Весело

  До коментар [#59] от "Кошмарът на гербофашунгерите":

  Ми... никога не съм ходил на психиатър... Не се е налагало. Според приятели, с които спорим, най-вбесяващата ми черта била тази, че нищо не можело да ме изкара от равновесие. Предполагам, че е заради многото цигари, които пуша. Да са живи и здрави индианците, че са измислили тютюна!
  .....................
  Когато някъде около 1998 за пръв път влязох във форум, номерът да обявиш този, за когото усещаш че е прав - а това никак не ти харесва, за болен от нещо си, беше все още свеж... "Изпи ли си хапчетата", "викайте санитарите", и т. н., и т. н....

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  До коментар [#34] от "lz2":

  А, вие отсега сте нагодили процентите. Борисов затова хвана гората , да устиска до изборите, че да може той да ги фалшифицира.

 66. 66 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  До коментар [#8] от "Кошмарът на гербофашунгерите":

  "Що реши, че историята ще се пише от един креслив подлец?"

  Бих допълнил - от агент Николай на ДС!

 67. 67 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#54] от "boevbisser":

  Тази номенклатура, която той създаде, е изцяло конюнктурна и интересчийска - мотивирана от чисто икономически интереси, главно възможностите за усвояване на бюджетни средстваи еврофондове.

  Утре ря ше се прелее ан блок към следващия благодетел, който ще й осигури същите възможности.

  ГЕРБ е партия без идеология, ако не броим за идеология близостта до властта като поле за лично облагодетелстване. ГЕРБ засмукват като прахосмукачка всевъзможни ренегати и откровени подлеци от всякакви други партии, именно защото не са партия, а мафия, ОПГ.

  Разправял съм тук за един град в Северна България, обект на мое специално изследване: до 2008-9 г. той беше изцяло в ръцете на БСП - кмет от БСП, общински съвет 95% от БСП, полицаи, съдии, прокурори, директори на предприятия - всичко поддържаше и агитираше за БСП, опозиция нямаше и тежко на оня, който дръзнеше да им се изпречи.

  Днес всички тези хора - същите дибидюс! - по списък и ЕГН, са от и за ГЕРБ, БСП просто не съществува, те смениха партията и толкоз. Опозиция, естествено, няма и тежко на оня, който дръзне да им се изпречи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Весело

  До коментар [#34] от "lz2":А, вие отсега сте нагодили процентите. Борисов затова хвана гората , да устиска до изборите, че да може той да ги фалшифицира.
  —цитат от коментар 65 на Роси


  Аз съм го виждал. Седи с химикалката до бюлетините и дращи ли, дращи...

 70. 70 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 690 Неутрално

  ББ е тук и ще остане! Даже ще остане в историята като най-успешния премиер на прехода, според Г.Марков! А разни там фаркати бабикяни и професионални протестути и протестутки/според един колега във форума/ ще ги забравят за една седмица след като спрат да ги "дават по телевизора"!
  —цитат от коментар 1 на lz2


  Я, па тоя! Я пак?

 71. 71 Профил на Кошмарът на гербофашунгерите
  Кошмарът на гербофашунгерите
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#59] от "Кошмарът на гербофашунгерите":Ми... никога не съм ходил на психиатър... Не се е налагало. Според приятели, с които спорим, най-вбесяващата ми черта била тази, че нищо не можело да ме изкара от равновесие. Предполагам, че е заради многото цигари, които пуша. Да са живи и здрави индианците, че са измислили тютюна!.....................Когато някъде около 1998 за пръв път влязох във форум, номерът да обявиш този, за когото усещаш че е прав - а това никак не ти харесва, за болен от нещо си, беше все още свеж... "Изпи ли си хапчетата", "викайте санитарите", и т. н., и т. н....
  —цитат от коментар 63 на gr52


  Това, че да пращаш някого на психиатър е чест форумен похват в България, е напълно вярно. Но това не значи, че всеки път е използван просто като заместител на аргументация. Понякога адресатът звучи наиситна налудничаво. Както и да е, това беше от мен за теб, повече не мисля да си губя времето.

 72. 72 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Ако в същото време успеят да намерят приемлив заместник на вожда, може и въобще да излезат оттам.
  —цитат от коментар 54 на boevbisser


  В лидерските партии никога не се намира приемлив заместник на вожда. За пример са НДСВ и ДСБ.
  В лидерските партии дори да махнеш втория човек в партията, това не се отразява на силата ѝ. За пример е ГЕРБ без Цветанов.

 73. 73 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#54] от "boevbisser": ГЕРБ е партия без идеология...
  —цитат от коментар 67 на Norman Granz


  Колко пъти трябва да ти обяснявам, че ВРЕМЕТО НА ИДЕОКРАЦИИТЕ СВЪРШИ? Вече няма да можеш да правиш кариера с това, че другите може и да са верни на идеите, но ти си още по-верен! След като за нищо не ставаш, ще гледаш тъпо и ще мигаш, и ще ти виси долната челюст като на кравата на комшиите ти! Нанай маро за тези, които друга професия освен тази, че са верни на идеите и на партийния секретар, нямат!

 74. 74 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#64] от "Кошмарът на гербофашунгерите":

  Хахаха.
  Какъв фактор е ДБ реално в обществото, че някой да е Против него. Ще ти се ама няма как да се случи в реалният живот

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално  До коментар [#71] от "Кошмарът на гербофашунгерите":

  Не бе, не звуча налудничаво. Просто ти е трудно да ме разбереш. Нали си с елитно образование и от интелигентно семейство? Та... не умееш да усвояваш нови неща, значи... И те мъчи всичко, което влиза в противоречие с трудно наученото от теб...

 77. 77 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#73] от "gr52":

  Преди няколко постинга се обърнах недотам учтиво към теб с напомняне да си търсиш другаде събеседници, с които да си обменяте кръчмарски лафове. За трол на ГЕРБ ставаш, но като потенциален опонент за дебат си абсолютно безинтересен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 78. 78 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Весело

  повече не мисля да си губя времето.
  —цитат от коментар 71 на Кошмарът на гербофашунгерите


  А ти какво друго си мислиш, че правиш във форума?

 79. 79 Профил на Кошмарът на гербофашунгерите
  Кошмарът на гербофашунгерите
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Хахаха.Какъв фактор е ДБ реално в обществото, че някой да е Против него. Ще ти се ама няма как да се случи в реалният живот
  —цитат от коментар 74 на Да вярваме на истината


  ДБ винаги са били фактор. В крайна сметка, това е една от пет партии, които имат евродепутат. Това, че се напъваш да кажеш на черното бяло само показва истинските ти намерения - да тролиш. Аз именно затова обикновено просто ви тегля една майна - на вас ви личи по всичко, че целта ви не е някакъв конструктивен диалог. Задачата ви е да сипете помия, най-вече по ДБ, и част от тази помия е постоянно да ги омаловажавате. Типичен кафяв похват. Нали и тартора ви Борисов в единия запис повтаряше тактиката, вероятно подшушната му от някой кафяв медиен стратег като Недялко: "трябва да изглежда смешен".

 80. 80 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#77] от "Norman Granz":

  Аз не си търся събеседник в твое лице, коментирам те. Просто... ти си ми развлечението и си "правя удоволствието" с теб, както казва бавачката на Жулиета.
  ...................

  А че ти затруднявам мозъчната клетка, съм наясно, но знаеш ли, не от добро маймуната е станала човек. Маймуната е станала човек, защото е страдала. (Последното е цитат, нищо, че не сложих кавичките.)

 81. 81 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  ДБ ВИНАГИ са били фактор.
  —цитат от коментар 79 на Кошмарът на гербофашунгерите


  И преди да съществуват, разбира се.

 82. 82 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#79] от "Кошмарът на гербофашунгерите":

  “Борисов в единия запис повтаряше тактиката, вероятно подшушната му от някой кафяв медиен стратег като Недялко: "трябва да изглежда смешен".”

  Различните хора имат различни представи за хумор и смешно.

  За мен, например, смешна е самата идея, че премиер на европейска държава може да се остави като пълен абдал да го снимат по гол задник в спалнята му, легнал напреко през възглавниците, с чекмедже, пълно с половин-един милион евро, и пищов отгоре.

  Това е комедиен сюжет, достоен за раланта на Саша Барон Коен.

  За гербиджа, обаче, смешни са гражданите, излезли по улиците да протестират срещу този срам.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 83. 83 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#43] от "boevbisser":“Не бързй да ги погребваш и Борисов, и Герб.”Такива като Бойко Борисов имат политическо бъдеще, докато една немалка част от нацията се идентифицира с тях (виж пост No 17).
  —цитат от коментар 44 на Norman Granz


  В случая "немалка" е евфемизъм. Или литота, ако ти харесва повече... Що се отнася до "продължава", то продължаването ще е изключително дълго... Да не искаш да се идентифицира с Ицето? Или с някой, дето го наемат за клоун на детски рождени дни?

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2043 Весело

  Заглавието има ли общо с епизода от "Изкуплението Шоушенк"?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 184 Неутрално

  Г-жа Емилия Милчева защо не "анализира" русфобската и понякога неонацистка реторика на Полша, Литва, Латвия, Естония, Украйна, България на техния покровител САЩ и не заяви авторитетно да спрат с исторически митологичното мислене , което съсипва отношенията в Европа и я превръща в място в което всеки мрази някого щото преди много години било това и това.

  Свободата, Санчо...
 89. 89 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Не е важно коя партия ще е избрана на избори за да управлява,а е важно кой ще я КОНТРОЛИРА.Защото контрольора на властта,не гражданите го избират,а други хора извън територията.Изборите са просто една илюзия за избирателите и избраните и една формалност за контролиращите.Статуквото е непоклатимо,докато не се смени контрольора.А щом той е убеден,че посоката е вярна,само природни бедствия могат да го обезкуражат,нищо друго.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2224 Весело

  Цитат:
  "Тук беше Бойко Борисов"

  Къде точно ще е този кенотаф?! ;)

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 853 Неутрално
 94. 94 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  "Третото правителство на Бойко Борисов се залежа повече от очакваното, но прощалното слово няма да му избяга."То прощалното слово няма да му избяга, но изборите ще ви зашлевят с правителство ГЕРБ4.Червените, маскирани под всякакви лилави форми сте толкова отчаяни в неспособността си да вземете властта, че ви остава единствено да плюете на дребно по постигнатото през последните десет години. А това е защото разчитате на късата памет на хората и на незнанието на новото активно поколение какъв батак беше в България по ваше време. То пък последното се оказа не чак толкова червено заразено, и си работи и си развива бизнеса без да ви обръща внимание.
  —цитат от коментар 27 на zz_s


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++

 95. 95 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Аз мисля, че се изживява като костенурката детектива от "Мистър Мерцедес"...
  —цитат от коментар 90 на gr52


  НА детектива..., извинения.

 96. 96 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Мдааа... Като гледам бързо нарастващия брой на постингите, ФАКТЪТ, ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ ВЕЧЕ Е ОСТАВИЛ ТРАЙНА СЛЕДА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, действително впечатлява всички. И независимо дали го приемат, или, както е обичайно за тях, отричат реалността, те се отнасят към него с подобаващо внимание.

 97. 97 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  До коментар [#92] от "Кошмарът на гербофашунгерите":

  Потвърждавсм казаното от вас —> като страничен наблюдател мога да видя много добре и съм напълно съгласен с вас, че нямате много общо с европейците — особено в умението, да се води дискусия и да се убеждава с аргументи противната страна.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 98. 98 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 608 Весело

  Проклети да бъдат историците които излъгаха че Цар Ивайло е бил свинар!!!
  —цитат от коментар 35 на LudLustrator


  И да не е бил, тогавашните неуспешни кандидати за властта са успели да го изкарат такъв. Нищо ново под слънцето!
  ......................
  П. П. Ти, като истинско смарти, имаш ли си вече бютифон, или също като мен, си верен на лаптопа си?

 99. 99 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 44 Неутрално

  Хъ. Браво! Лекуваме болката в ляво с памфлетчета.

  Щом ви помага..

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 100. 100 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  От статията:" София поставя ултиматум за подкрепата си: без "македонски език" и претенции за "македонско малцинство" Емка,и това ли се вменява във вина на Боко,че отказва да признае наличие на " македонски език" и "македонско малцинство "в България?Или,щото Ръдан Йончев си вкара чутовен автогол с резолюцията ,изискваща да признаем партия на "македонците",сега се чудите ,как да изкарате ,че той е прав,а Боко греши?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK