Държавата като плаж за 72 "почетни председатели"

Най-големият от закритите и недостъпни плажове - "Евксиноград-3"

© Скрийншот от Google maps

Най-големият от закритите и недостъпни плажове - "Евксиноград-3"Повече от 30 години след падането на комунистическия режим в България части от територията на страната продължават да са блокирани, като достъп до тях е осигурен единствено за тесен привилегирован кръг от т.нар. правоимащи. Това показаха резултатите от проверка на "Дневник", продължила повече от три месеца. Тя трябваше да установи основанията, на които държавата е направила невъзможен достъпът на граждани до три плажа - публична собственост с обща площ от 43 215 кв. м. А единствената причина за това е, че те граничат с правителствената резиденция "Евксиноград".


В кадастралните регистри плажовете са обозначени съответно като "Евксиноград -1, 2 и 3", а достъпът до тях е възможен единствено през строго охраняваната територия на едноименната правителствена резиденция. Тя се управлява от администрацията на Министерски съвет и се охранява от Националната служба за охрана. Въпросните три плажа обаче не са част от нея. Те са публична държавна собственост, която по конституция трябва да е достъпна за всички български граждани, но въпреки това бреговата ивица е запазена единствено за


хора от висините на властта
Този режим на ограничен достъп, осигурен от Националната служба за охрана, продължава въпреки очевидното грубо погазване на действащото в момента законодателство.


Според допълнителните разпоредби на Правилника за прилагане на Закона за НСО тя "осигурява за сметка на своя бюджет охраната само на Стопанство "Евксиноград", но не и на плажовете, които не са част от него.


Отговорите на два въпроса, които "Дневник" изпрати до Службата за връзки с обществеността на НСО потвърдиха този факт. Първият от тях беше на какво основание службата осигурява охраната им?


Полученият отговор звучи странно за структура с ясно регламентирани правомощия, които допускат дори прилагането на репресивен инструментариум. В текста е записано дословно следното: "Дейностите и функциите на НСО,


евентуално приложими за конкретния случай


са указани в чл. 14, ал. 1, т. 2 и 3 и в изпълнение на функциите на НСО съгласно чл. 13 от същия закон".


Формулиран по този начин отговорът, който няма как да не е съгласуван с ръководството на службата, означава само че то никак не е убедено в законовите основания за действията й.


Според чл. 13 от Закона за Националната служба за охрана нейните основни функции са да прогнозира и разкрива заплахи за безопасността на охранявани лица и обекти, да предотвратява и пресича посегателства срещу тях, както и да осигурява безопасността на охраняваните лица в местата на тяхното пребиваване и по време на придвижването им. Освен това службата трябва


да осигурява в пределите на своята компетентност


организацията и функционирането на специалните комуникации на охраняваните лица. Отделна точка от закона урежда защитата на охраняваните лица и охраняемите обекти при бедствия, в положение на война, при военно или друго извънредно положение.


Чл. 14, ал. 1, т. 2 и 3 от същия закон, цитирани в отговорите на НСО гласят следното:


"За осъществяване на функциите по чл. 13 и в пределите на своята компетентност Националната служба за охрана създава и поддържа условия и ред, необходими за осигуряване безопасността на охраняваните лица в местата на тяхното пребиваване, и отстранява препятствията за осъществяване на охраната; организира и провежда технически и други мероприятия, необходими за осигуряване безопасността на охраняваните лица и охраняемите обекти; осигурява специализиран транспорт".


Според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие свободният достъп до морските плажове "може да бъде ограничен само в случаите, свързани с националната сигурност и отбраната на страната, охраната и контрола на държавната граница, опазването на защитени територии и обекти при опасност за здравето или живота им, както и в други случаи, определени със закон".


Ето как отговарят от НСО на въпроса попадат ли в някоя от тези хипотези трите плажа - "Евксиноград 1, 2 и 3"?


"Съгласно компетенциите си НСО контролира достъпа до стопанство "Евксиноград" в изпълнение на Параграф 1 от Допълнителните разпоредби на Правилника за прилагане на ЗНСО. Националната служба за охрана охранява обекти и прилежащите към тях площи, в които пребивава лице, на което е предоставена охрана по ЗНСО (чл. 25, ал. 1)".


Дори за непосветния в тълкуването на юридически текстове е очевидно, че определението "евентуално приложими" не е нищо повече от


камуфлаж за трудно защитими действия на НСО


с които три плажа, публично достъпни според Конституцията, са запазени само за правоимащи. При това 365 дни в годината.


Според текст от постановление №118 на Министерския съвет, влязъл в сила през 2009 г. за периода от 1 до 31 август с предимство за почивка в "Евксиноград" се ползват следните длъжностни лица и техните семейства: председателят на Народното събрание, президентът и вицепрезидентът, министър-председателят, неговите заместници и членовете на кабинета му, главните секретари на трите институции, главният прокурор, председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд, както и председателите на постоянните комисии към Народното събрание. В същия кръг попадат членовете на Конституционния съд и председателят на Сметната палата.


Общо 72 правоимащи


В кадастралните регистри трите плажа "Евксиноград 1, 2 и 3" ясно са определени като самостоятелни поземлени имоти. Това означава, че те по никакъв начин не могат да бъдат определени нито като територия "прилежаща" към едноименната правителствена резиденция, нито като "охраняеми обекти" по смисъла на Закона за НСО. Между другото подобно твърдение деликатно е пропуснато и в отговорите на въпросите, изпратени от службата.


Нека сега да допуснем, че всички правоимащи решат да почиват в "Евксиноград" едновременно. Това би означавало, че всеки от тях би разполагал с по


над 500 кв.м пясъчна ивица


на която Националната служба за охрана гарантира придвижването, живота, здравето и комуникационната им сигурност. При това не само в периода на летните им отпуски, а през всички 365 дни в годината.


Абсурдно е, нали?


Вероятно точна по тази причина след повече от месец отлагане "за съгласуване" от Министерството на туризма така и не отговориха на въпроса защо трите морски плажа, граничещи с "Евксиноград", не са включени в списъка с плажовете на територията на областите Добрич, Варна и Бургас, който се актуализира всяка година, а за последен път това с е случило на 8 август 2020г. Така те остават "закрита територия" само за 72 правоимащи и членовете на семействата им. Тя не е свързана нито с отбраната на страната, нито с охраната и контрола на държавната граница, както гласи Законът за Черноморското крайбрежие.


Само преди четири месеца - на 7 юли т.г., шестима служители на Националната служба за охрана, без да се легитимират, изблъскаха в морето лидера на "Да, България" Христо Иванов, заради опита му да стъпи на брега на плаж в парка "Росенец. До саморазправата на държавните гардове се стигна защото те охраняваха публична държавна собственост, на практика незаконно отдадена във владение на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. Малко след това четиримата охранители бяха наказани дисциплинарно.


За да ограничи достъпа на граждани до трите плажа край "Евксиноград", държавата е издигнала масивни огради дори в залива пред резиденцията. Няма никакво основание за колебание, че всеки опит за преминаването й би завършил по същия начин, както и инцидентът в "Росенец". Причината е, че и в двата случая държавата е обърнала гръб на собствените си закони. При това очевидно в частна полза.


Фотогалерия: "Закритите" плажове на "Евксиноград" >


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Ако плажовете не бяха за правоимащите 72 столичани и близките им, досега щяха да бъдат разпродадени.

 2. 2 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 429 Весело

  Мутри, вън!
  И те отишли на плаж...

 3. 3 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 257 Неутрално

  А колко добре изглеждаше планът да върнем на власт агентурата преди 20-ина години. Умът ми не побира как така все още не сме балканският Люксембург?!

 4. 4 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Реално, според действащото законодателство, НСО има право да охранява периметър и извън границите на охранявания обект.

 5. 5 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Традиция бе държавните глави, идващи в България през лятото да ги посрещат в резиденцията "Евксиноград". Последният май бе Е. Макрон, или поне аз не се сещам за друг. Оттогава резиденцията е нещо като почивна станция на МС и правоимащите. Точно като почивна станция, със субсидирани (ниски) цени. За кюфтета и за бели евксиноградски вина.

 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  "...хора от висините на властта..."

  Висините на властта = социалните низини.

  Тодор Живков, Милко Балев, Тано Цолов, Пеко Таков, Мако Даков, Цола Драгойчева, Пенчо Кубадински

  vs.

  Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Цвета Караянчева, Красен Кралев, Вежди -

  пълна приемственост.

  Социо-културна и АНТРОПОЛОГИЧНА.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Весело

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  🤣🤣🤣👍

 9. 9 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Дали има държава в ЕС с толкова много охранявани правоимащи? НСО охранява вече даже и депутати. От народната любов.

 10. 10 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#4] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Оказва се че НСО и ГДБОП имат много права... а когато говорим за задълженията им - доста информация ни убягва... ( пример липсата на информация за ,,фотографа” в спалнята на премиера... и кой, кога и защо го е допуснал там да снима...

 11. 11 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Закон за НСО


  Чл. 26. (1) При повишена степен на застрашеност на охраняем обект комисията по чл. 23 може да реши в непосредствена близост до него да бъде обособена охраняема зона, ползваща се с режима на охраняемия обект, в която достъпът да бъде ограничен или забранен.

  Не виждам оротиворечие нито с текста от Конституцията, нито със ЗУБЧК.
  
    12. 12 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Любопитно

  До коментар [#11] от "Котаракът на Шрьодингер":

  А аз виждам....
  Когато спиш не е ли опасно да те заснемат?...

 13. 13
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 14. 14 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#11] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Като как НСО ПРОСПА ,,фотографа” в премиерската спалня?...

 15. 15 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 800 Неутрално

  "Чл. 26. (1) При повишена степен на застрашеност на охраняем обект комисията по чл. 23 може да реши в непосредствена близост до него да бъде обособена охраняема зона..."

  И какво означава "застрашеност на охраняем обект", "обособена охраняеме зона"? Там военни бази ли има, ядрени оръжия ли, банкови трезори ли, какво? От кого НСО пази 72 държавни служители + семействата им? това наркобосове ли са?

 16. 16 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Както си го написал, абсурд:
  нито НСО има функционална структура,
  нито "охраняем обект" граници.

  Охранителят може да наблюдава около охраняем обект
  и при конкретна необходимост да действа в защита на охраняемия,
  но не и да обсебва околен терен.

  Няма такова законно: "според действащото законодателство".
  Законодателят Народно събрание обсъжда предложения (за промени на) закони,
  гласува, евентуално биват приети, приетите публикувани в ДВ
  и тогава влизат в сила.

  Има действащи закони, законови норми.
  Има спазване или неспазване на такива.

  Има и котараци.
  Не признават огради ;)

  До коментар [#4] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Реално, според действащото законодателство, НСО
  има право да охранява периметър
  и извън границите на охранявания обект.

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#14] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  "Като как НСО ПРОСПА ,,фотографа” в премиерската спалня?..."

  Вероятно прекрасната госпожа е била от ПРАВОИМАЩИТЕ.

  Освен това, по метаданни снимките и видеото са били правени в ПЕТ отделни случая, т.е. проникванията (във всеки смисъл на думата) са били многократни.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#12] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Конституцията повелява плажовете да са изключителна държавна собственост. Забраната за дистъп до тях пи чл. 26 от Закона за НСО не променя вида на сибствеността. Тоест, тук няма нарушение на Конституцията.
  Законът за устройство на българското черноморско крайбрежие предвижда изключения за достъпа до плажовете, точно каквото е посочения случай в чл.26 от ЗНСО.

  Това, че толупите и калинките в администрацията не познават законите и не знаят какво да отговорят на Дневник, не означава, че в случая има нарушение на законите.

 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Разстроено

  "правоимащи"....1989г. не беше3 ли преди цели 30 години...?!?!?!
  Момчета и момичета по площадите - ето така ни погълнаха и храносмелиха нас, вашите предшественици по площадите- сега това за съжаление се случва с вас...

 20. 20 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Весело

  До коментар [#15] от "historama":
  Неутрално
  "Чл. 26. (1) При повишена степен на застрашеност на охраняем обект комисията по чл. 23 може да реши в непосредствена близост до него да бъде обособена охраняема зона..."

  Сега ще ти обясня какво е ,,повишена степен на застрашеност”. Това е все едно да спиш и някой да влезе да те фото- и видеозаснема докато спиш без ти да знаеш....😄

 21. 21 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Весело

  До коментар [#18] от "Котаракът на Шрьодингер":


  Ама аз в 12 друго те попитах...

 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  Пореден материал за някаква никаква тема...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 23. 23
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Весело

  До коментар [#23] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Мен ми е интересна, понеже няколко пъти в годината посещавам винарната на резиденцията, и се чудя какъв е проблема!? Ти разбра ли?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 25. 25 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  НСО ако прецени и реши, може да затвори и Централния плаж във Варна, понеже Бойче е решил да изложи 130 те си кила чиста банкянска мас на октомврийското слънце. На основание, че животът му е заплашен от народната любов. И всичко ще е напълно законно. Дали е справедливо да има правоимащи, определени от законите, това е съвсем друг въпрос.
  В случая Евксиноград е ограничен достъпа на гражданите до плажовете, съгласно чл. 26 от ЗНСО и няма абсолютно никакво нарушение, на никой закон.
  Защо законите са такива е съвсем друга бира...

 26. 26 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Ако плажът се отвори ще стане място за протести и държавните служители, които го ползват сега повече няма да може да го ползват. Отделно сигурността им ще бъде намалена, харесват ли ни или не някои лица може би е по-добре да си останат така нещата.

  -voxy
 27. 27 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Ако изобщо знаеха какво е сигурност щеше да бъде добре.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  До коментар [#25] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Не е така, защото плжа в Евсиноград е затворен 365 дни в годината. Независимо дали Бокочовека е там или не. Н яма как практически да няма никой в двореца и да е заотверен плажа.

 30. 30 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Колко прочувствено описа казуса с ,,проникванията” на ,,правоимащите” 😂

 31. 31 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  А тъй нещо около еврата и златата при ,,проникването” на ,,правоимащите” дали г-н Гешев не е подразбрал?
  Примерно от къде са попаднали там? Кога? Защо?

 32. 32 Профил на kam27
  kam27
  Рейтинг: 811 Весело

  Плаж в ексеновград е и кво гледат в каченто на другите да се кризят в собствената си копаня

 33. 33 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До 26:"voxy"..Ако плажът се отвори ще стане място за протести и държавните служители, които го ползват сега повече няма да може да го ползват. Отделно сигурността им ще бъде намалена, харесват ли ни или не някои лица може би е по-добре да си останат така нещата..."

  Даваш ли си сметка за логиката от написаното?
  На основание на кои разпоредби едни държавни служители могат да са по-привилигировани от други?
  На какво основание личните разходи по почивката на една група държавни служители трябва да се поема от данъкоплатците? Освен платената отпуска?
  Между другото същото се отнася и за почивните станции и на другите министерства! Защото нв никоя друга страна на ЕС това не го има! Включително и в богатите!

 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#33] от "historama":

  "На какво основание личните разходи по почивката на една група държавни служители трябва да се поема от данъкоплатците? Освен платената отпуска?"

  На основание Решение на ЦК на БКП от април 1956 г. (след Априлския пленум).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До 18
  Има публично-държавна собственост (на цялото общество, т.е. данъкоплатците), а не само държавна (правителствена).

 36. 36 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Нищо чудно, тези, които са в НЦ и МС са приемници на рзбойниците "управлявали" територията след 44а и съответно продължават с привилегиите.

  Мутри вън.

 37. 37 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#34] от "Norman Granz":

  Ако написаното в постинга ти не е шега, значи наистина в държавата ни има нещо много гнило!
  Не вярвам отпуската на Макрон, Меркел , и т.н., или кой да е от министрите в Западна Европа да е за сметка на данъкоплатците!

 38. 38 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#11] от "Котаракът на Шрьодингер":Не е ли НЕСПРАВЯНЕ СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И СЪС ЗАКОНА ЗА ОХРАНА да допуснеш някой да слага евра в нощното ти шкафче ( В ТЕОЕ ОТСЪСТВИЕ!!!) и след това да те натопи тебе ме ти си ги искал рушвет...?А?
  —цитат от коментар 13 на Аз съм българче обичам наште планини зелени  По принцип си права, но нощните шкафчета които видяхме са напълнени с евро от онова от Банкя и никой друг .
  Тук НСО НЯМА вина .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7291 Неутрално

  Ами защото и след 30 години ни управляват пак същите, пребоядисани комунисти, ченгета и децата им.

 40. 40 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  Това НСО просто трябва да се закрие. Да пътуват с градския транспорт и собствени автомобили, за последните 30 години един политик е убит и то от собствената си партия, нямат нужда от охрана.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 41. 41 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  До коментар [#33] от "historama":

  Ами то и доста европейски държави, много по-богати от България, нямат даже и правителствени самолети.
  Сещаш ли се как австрийският канцлер летеше с редовните авиолинии, докато наш Бойко пристигаше с правителствен самолет за някаква среща из Европа? Ами това е разликата. Нашите властимащи си живеят още в комунизма и разбират управлението, като задоволяване на личните им удобства и прищевки за сметка на бюджета. А структурата на НСО си е чисто УБО, тоест въоръжена и лична прислуга за червената номенклатура. И продължава да си е така...!

  Бивш tww09306483.
 42. 42 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Плаж в ексеновград е и кво гледат в каченто на другите ...
  —цитат от коментар 32 на kam27


  Де да беше канче...
  Става дума за огромен казан.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 43. 43 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#38] от "niksan1":

  Да но тук имаме разминавания в твърденията.
  Той казва че е сготвен... а НСО казват че и други освен него са имали свободен достъп ....
  И в края на краищата пълната истина ЛИПСВА...

 44. 44 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#25] от "Котаракът на Шрьодингер":Не е така, защото плжа в Евсиноград е затворен 365 дни в годината. Независимо дали Бокочовека е там или не. Н яма как практически да няма никой в двореца и да е заотверен плажа.
  —цитат от коментар 29 на Doge


  И къде в Закона за НСО пише, че периметъра се ограничава за достъп само за времето, когато има хора в обекта? Субективна е преценката, да. И да, няма логика да е затворен плажа целогодишно. Хубаво или лошо, такъв е закона. И няма нарушение на законите в случая.

 45. 45 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Ако плажовете не бяха за правоимащите 72 столичани и близките им, досега щяха да бъдат разпродадени.
  —цитат от коментар 1 на historama


  Що, "Росенец" разпродаден ли беше ИЛИ "усвоен"?

  VD
 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#37] от "historama":

  "Ако написаното в постинга ти не е шега..."

  Шега е, но отразява действителността.

  Бойко Борисов се заобиколи с номенклатура от "правоимащи", каквато последно е имал Тодор Живков.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  АНТРОПОЛОГИЧНА +++

 48. 48 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Може въпроса да се постави по-ясно ,напр. " КАКВО " се промени след 10.11.89-та год, къде,в какво ,с кои управници и изобщо да се посочат различията , след което коментариите ще станат полезни за обществото , защото ще се знаят и КОЙ(И) са го направили , как са се развивали събитията и кой( и) са се " облагодетелствали " от тези безкрайни над 30 години мъгляв " Преход "......

 49. 49 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  До коментар [#25] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Има нарушение. Достъпът се огранияава , когато въпросният тулуп е там.Когато го няма трябва да има достъп.

 50. 50 Профил на Раул Драгнев
  Раул Драгнев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Може въпроса да се постави по-ясно ,напр. " КАКВО " се промени след 10.11.89-та год, къде,в какво ,с кои управници и изобщо да се посочат различията , след което коментариите ще станат полезни за обществото , защото ще се знаят и КОЙ(И) са го направили , как са се развивали събитията и кой( и) са се " облагодетелствали " от тези безкрайни над 30 години мъгляв " Преход "......
  —цитат от коментар 48 на Николай Бучков


  Ами др. Костав спасяваше едни милиони от КТБ - но никой не пита - от къде са? Реални милиони, в банка, не снимки на ксерокопия от банкноти по 500 евро и шоколадчета в златен станиол, като ония в чекмеджето. Др. Костав и др. Първанов построиха хотели на синчета и щерки по морето - и за тях никой не пита, с какви пари са построени:

  https://www.monitor.bg/bg/a/view/89361-Командира-и-фамилия-със-златни-имоти-на-Златните

  А 30 000 месечно за "консултации"? А сараите в Драгалевци? А сградите, давани ПОД НАЕМ срещу 30 000 месечно? Само КТБ / Цв. Василев е плащал на Костови по 60 000 лева на месец!!! Някой да е чул щерката на Борисов да живее в палати или да има хотели за милиони? Сестра му и до ден днешен е обикновен лекар в АГ болница. Акп Борисов крадеше като Костови и компания, дали нямаше да си има лъскава ЧАСТНА болница и да си пита питанката?

 51. 51 Профил на vys18530578
  vys18530578
  Рейтинг: 219 Неутрално

  За пръв път от началото на м. юли чета смислен материал в "Дневник". Браво на Спас Спасов - точно, последователно, аргументирано! Аман от материали за нарушените права на македонското, ромското и сексуалното малцинство и как трябва към правоимащите да добавим Х. Иванов, А. Цонева, И. Мирчев и т.н. Още веднъж - поздравления за статията.

 52. 52 Профил на Bada Bing
  Bada Bing
  Рейтинг: 360 Неутрално

  За 30 години отношението на властимащите към раята не е мръднало и един милиметър.
  Но явно раята вяча нищо против - Хамилтън е типичен пример.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#50] от "Раул Драгнев":

  От къде знаеш че не питаме. И за тях питаме! Питаме защо ако са били незаконни за тези 10 години КОНПИ не им ги отне?

 55. 55 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4190 Разстроено

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  А проникнатий аскет, правонемащ на защита
  срещу 100 дни протести местни и от ЕС по-нелесни?

  Узурпираха властта, символите на честта:
  желтопаметни павета устоели многа лета.

  На Музея на дома компартийната къщя прожектират си кина.
  Демократите

  До коментар [#30] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":
  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Колко прочувствено описа казуса с ,,проникванията” на ,,правоимащите” 😂

 56. 56 Профил на Раул Драгнев
  Раул Драгнев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За 30 години отношението на властимащите към раята не е мръднало и един милиметър.Но явно раята вяча нищо против - Хамилтън е типичен пример.
  —цитат от коментар 52 на Bada Bing


  Вие какво искате? Всичкият пролетариат да може да се припича на плажа на Евксиноград, пищни блондинки по монокини да му сервират студено мартини и да му сменят сатенените чаршафи в стаята по два пъти на ден? Къде го има това? Макрон, Меркел, Джонсън и останалите лидери на европейски страни нямат резиденции или как? Да напомням ли, че във Франция Борисов беше приет не в хотел в парижко предградие, а в Елисейския дворец! И не от краля на Франция - такъв няма от 1848 година - а от демократично избраният Президент. Време е да научите, че държавните привилегии и обществен статут са гарантирани по силата на гражданския вот, който определя тези, които имат право да се възползват от определени привилегии. Да, тези привилегии са осигурени с обществен ресурс, те се плащат от нас - работещите, но по никакъв начин не са право на всеки сополанко, въобразил си, че има право на тях, защото е мятал яйца и развален домат консерва по обществените сгради! Така че - неуважаеми комунистически другари - явете се на избори, спечелете ги и вие ще можете да ползвате благата, които ползват ВСИЧКИ управляващи - резиденции, почивни бази, дворци и т.н. Да ми се тръшкате как ви принадлежало нещо и сте имали право да го ползвате, щото някой ви е излъгал, че всички сме равни, е незряло и дори инфантилно! Няма такива филми никъде по света! Сменете си телевизорите.

 57. 57 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Статията не е точна: всякакви хора могат да почиват в Евксиноград, но не през цялото време на годината и при други ограничения. Достъпът е много силно ограничен, но не е невъзможен, както сензационно, скандално и бомбастично се твърди тук.

 58. 58 Профил на Раул Драгнев
  Раул Драгнев
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#50] от "Раул Драгнев":От къде знаеш че не питаме. И за тях питаме! Питаме защо ако са били незаконни за тези 10 години КОНПИ не им ги отне?
  —цитат от коментар 54 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Ама кой е казал, че са "незаконни"? То в това е проблема - че са абсолютно "законни" - има си човекът и договор за "консултации" за 30 000, има си и договор за "покупка", има си и договор за "наем". Проблемът е, че умнопрекрасните като теб вдигнахте държавата във въздуха за един апартамент на Цветанов (не му симпатизирам ни най-малко), при това придобит чрез замяна на три други имота + доплащане - напълно почтена сделка, а се опитвате да ни пробутате за "честни и почтени" крадци, отмъкнали десетки пъти повече с десетократно по-непочтени сделки. И сте силно възмутени, че не сме прости като вас и можем да направим разлика между един апартамент в София - колкото и скъп и луксозен да е - и един скъп, тузарски туристически комплекс като Златните, подарен на приближен олигарх срещу лични облаги за драгалевския крадец и семейството му.

 59. 59 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Типично див комунистически аргумент, Раул Драгнев.
  Виновен, освен ако не проявим милост и си забравим инсинуацията...

  Цивилизован принцип на правото:
  Невинен, освен ако по съдебен законен ред се докаже противното.

  Дори да имаш съмнения за някои влогове в банка,
  че са от съмнителни източници,
  не е основание за издънване на банката.
  Всички или повечето банкови влогове са по презумпция легитимни.

  След като КТБ е издънена в 2014, т.е. констатирана като неликвидна,
  следва да се разследват причини и причинители.
  И да се плаща, доколкото е останало нещо, на коректните вложители.

  До коментар [#50] от "Раул Драгнев":

  Може въпроса да се постави по-ясно ,напр. " КАКВО " се промени след 10.11.89-та год, къде,в какво ,с кои управници и изобщо да се посочат различията , след което коментариите ще станат полезни за обществото , защото ще се знаят и КОЙ(И) са го направили , как са се развивали събитията и кой( и) са се " облагодетелствали " от тези безкрайни над 30 години мъгляв " Преход "......

  —цитат от коментар 48 на Николай Бучков

  Ами др. Костав спасяваше едни милиони от КТБ - но никой не пита - от къде са?

 60. 60 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#56] от "Раул Драгнев":
  ,,Време е да научите, че държавните привилегии и обществен статут са гарантирани по силата на гражданския вот, който определя тези, които имат право да се възползват от определени привилегии. Да, тези привилегии са осигурени с обществен ресурс, те се плащат от нас - работещите,...”

  Я се събуди бе момко!
  Кой работещ е длъжен да плаща липсите от 700 млн в хазната направени от същите тези с ,,държавните привилегии”?
  Кой работещ е длъжен да плаща борчове с години за неосъществени ядрени проекти?
  Кой от работещите е длъжен да плаща делата които се водят в Страсбург срещу България?
  А ,,Росенец”? Какво се оказа? Там какви личности с ,,държавни привилегии видя? Онези с белите шапки ли?

 61. 61 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#58] от "Раул Драгнев":

  Цецо, ти ли си бе душа?
  Регна ли си партията?

 62. 62 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#58] от "Раул Драгнев":

  къде скри 42 милиона георги гергов.
  що продаде слънчев ден на пеевски.
  кажи бе отворко.
  https://bultimes.bg/brutalna-dalavera-za-43-mln-vuv-varna-genialna-shema-na-peevski-gergov-i-gerb/

 63. 63 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#33] от "historama":

  на същото основание на което ги пази НСО, теб пази ли те НСО?

  -voxy
 64. 64 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#58] от "Раул Драгнев":
  https://www.monitor.bg/bg/a/view/89361-Командира-и-фамилия-със-златни-имоти-на-Златните

  И защо до сега не го разследваха от къде да му парите?
  И защо досега не направиха ревозията на тъпата приватизация, която ограби всички българи?

 65. 65 Профил на Раул Драгнев
  Раул Драгнев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#58] от "Раул Драгнев":https://www.monitor.bg/bg/a/view/89361-Командира-и-фамилия-със-златни-имоти-на-Златните И защо до сега не го разследваха от къде да му парите?И защо досега не направиха ревозията на тъпата приватизация, която ограби всички българи?
  —цитат от коментар 64 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Правят я, правят я! Нали заради това пищите всичките и се опитвате да свалите законната власт, за да спасите кожите на костовите крадци - Прокопиев, Донев, Дончев, вече арестуваните новобогаташи-парвенюта - Баневи, Стайкови... да не изброявам. Като типични комунисти - избивате хора в лагери и храните прасетата с труповете им, в името на народа, а? Та и вие - борите се за "законност", ама ВИЕ да казвате кое е законно и кое - не, а не съответните органи.

 66. 66 Профил на tintiri
  tintiri
  Рейтинг: 325 Неутрално

  Мен повече ме дразнят рестрикции в бази на МВР и отбраната.Не виждам по каква логика трябва да паркирам пред бариера и да вървя 500м пеша до плажа,а служители от системата да влизат с колите си и да достигат непосредствено до плажа.
  Или басейн към хотел,който е само за гости на хотела и военни (които може да не са гости на хотела)

 67. 67 Профил на Раул Драгнев
  Раул Драгнев
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#58] от "Раул Драгнев":къде скри 42 милиона георги гергов.що продаде слънчев ден на пеевски. кажи бе отворко.
  —цитат от коментар 62 на mihail_p


  Кое те кара да вярваш, че правителството има право и трябва да се меси в частни сделки между физически или юридически лица? Твоята изконна, умнопрекрасна дясност, възпитана в школите на БКП?

 68. 68 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#67] от "Раул Драгнев":

  не разбираш какво казвам.
  ходи при антон тодоров.
  кажи сега за парата на варненци.
  не ми се праи на умрела лисица.
  къде потънаха 42 милиона лева.

 69. 69 Профил на Раул Драгнев
  Раул Драгнев
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#67] от "Раул Драгнев":не разбираш какво казвам.ходи при антон тодоров.кажи сега за парата на варненци.не ми се праи на умрела лисица.къде потънаха 42 милиона лева.
  —цитат от коментар 68 на mihail_p


  Питай др. Костав, който подари "дупка" за 42 милиона на Гергов - да ти обясни, по каква логика и от какъв зор е раздавал българска земя, сякаш му е бащиния, на комунистическите велможи. А после, като горд собственик, Гергов може да я продаде не за 42, а за 420 милиона - негова си работа! Частната собственост е неприкосновена, по Конституция. Знам, че за комунистите като теб Конституцията и законите нищо не значат, но отминаха времената, когато можехте безнаказано да ги потъпквате и това ви влудява, нали?

 70. 70 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  До коментар [#44] от "Котаракът на Шрьодингер":

  чл. 13 от Закона за Националната служба за охрана нейните основни функции са да прогнозира и разкрива заплахи за безопасността на охранявани лица и обекти, да предотвратява и пресича посегателства срещу тях, както и да осигурява безопасността на охраняваните лица в местата на тяхното пребиваване и по време на придвижването им.
  ===
  Ето "място на тяхното пребиваване".
  -------------------------------------
  " и охраняемите обекти при бедствия, в положение на война, при военно или друго извънредно положение."
  -------------------------------------

  Не ми е известно да има война.

 71. 71 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#69] от "Раул Драгнев":

  питам те тебе.
  какво стана с дупката, за която
  подлогата на пеевски портних даде на олигарха
  гергов 42 милиона. как имот за 1 милиона стана 42 милиона.
  как гергов даде на адвоката на пеевски курорта слънчев ден.
  кажи бе минцифайка.

 72. 72 Профил на Раул Драгнев
  Раул Драгнев
  Рейтинг: 8 Весело

  Питай др. Костав, който подари "дупка" за 42 милиона на Гергов - да ти обясни, по каква логика и от какъв зор е раздавал българска земя, сякаш му е бащиния, на комунистическите велможи.
  —цитат от коментар 69 на Раул Драгнев


  До коментар [#68] от "mihail_p":

  Ааа, ако не забравиш, питай го и защо подари Росенец на Лукойл, заедно с "Нефтохима", та сега всичките му апологети да ни ревете, че бил "руски анклав". Ами такъв е, защото сте го подарили за 35 години на руснаците - ВИЕ, от ДСБ, не Борисов или ГЕРБ! И не знам защо Спондж Боб ходи да си кисне осраните потури там и да ни разиграва евтини циркове, а не отиде в сараите на драгалевския Гуру и да го пита него за дворците на Доган на плажа Росенец.

 73. 73 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#72] от "Раул Драгнев":

  ти кажи защо портних продаде имот за 1 милион
  за 42 милиона на олигарха гергов. кажи защо
  гергов му върна жеста с продажбата на
  слънчев ден на адвоката на пеевски.

 74. 74 Профил на Раул Драгнев
  Раул Драгнев
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#72] от "Раул Драгнев":ти кажи защо портних продаде имот за 1 милионза 42 милиона на олигарха гергов. кажи защогергов му върна жеста с продажбата наслънчев ден на адвоката на пеевски.
  —цитат от коментар 73 на mihail_p


  А, ако Портних е продал имот, който струва 1 милион, за цели 42 милиона, той трябва да е кмет на Варна не два, а 42 мандата! Жалко, че хората не живеят по толкова. Но съм съгласен, че е добър кмет - нищо общо с комуниста Кирчо, когото трите БКП-та - БСП, ДСБ и ДПС - крепихте 20 години да краде и безчинства, та Варна изостана с десетилетия от Бургас, управляван от кмет на ГЕРБ!

 75. 75 Профил на stoyanst
  stoyanst
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Яли сме шамари на тоя плаж като студенти 1998-а... Бяхме чули, че други колеги са се разхождали по плажа и решихме и ние да го видим. Прескочихме си оградата, щото плажът е ограден, и взехме невинно да се разхождаме по най-финия пясък, на който някога съм стъпвал. Ама след минутка се появиха настървени охранители и ние го ударихме на бяг. Аз успях да стигна и да се прехвърля през оградат, обаче моя приятел изяде шамар и беше заплашен с оръжие - успя да скочи в морето и да избяга с плуване. Мен ме скри в москвича си един рибар от съседните буни и ме закара до Варна, моя човек плува няколко километра, за да излезе около Траката...
  Явно, когато нашите познати са се разходили по плажа, охранителите са спали и са били набрали злоба за нас, щото после обикаляха да ни търсят отвъд заграждението... Яли са калай от шефовете, че са проспали предните нарушители. Майката си е***ло..., още ми държи влага :)

 76. 76 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#74] от "Раул Драгнев":

  чети внимателно.
  дава 42 милиона лева.
  https://bultimes.bg/brutalna-dalavera-za-43-mln-vuv-varna-genialna-shema-na-peevski-gergov-i-gerb/
  кажи, защо портних даде 42 милиона лева
  за дупката на гергов.
  пишеш наизуст.

 77. 77 Профил на Раул Драгнев
  Раул Драгнев
  Рейтинг: 8 Весело

  Яли сме шамари на тоя плаж като студенти 1998-а... Бяхме чули, че други колеги са се разхождали по плажа и решихме и ние да го видим. Прескочихме си оградата, щото плажът е ограден, и взехме невинно да се разхождаме по най-финия пясък, на който някога съм стъпвал. Ама след минутка се появиха настървени охранители и ние го ударихме на бяг. Аз успях да стигна и да се прехвърля през оградат, обаче моя приятел изяде шамар и беше заплашен с оръжие - успя да скочи в морето и да избяга с плуване. Мен ме скри в москвича си един рибар от съседните буни и ме закара до Варна, моя човек плува няколко километра, за да излезе около Траката...Явно, когато нашите познати са се разходили по плажа, охранителите са спали и са били набрали злоба за нас, щото после обикаляха да ни търсят отвъд заграждението... Яли са калай от шефовете, че са проспали предните нарушители. Майката си е***ло..., още ми държи влага :)
  —цитат от коментар 75 на stoyanst


  При другара Костав?! Ъпсурт! Тогаз цареше "демокрация" и такива изедници като Доган - врази народни - бяха по "занданите"! А туй мутри, охранители, биячи - пълен ъпсурт! Вий лъжете, за да сваляте рейтинга на другара Атанасов и другара Ръдань! Но рейтингът на Бойкики е непоклатим! Само липсата на квадратни гащи го е възпирала по онова време да натопи мощен космат таз във водите на црното море и да сбори с голи ръце изедниците народни!

 78. 78 Профил на sashkavas
  sashkavas
  Рейтинг: 8 Неутрално

  https://offnews.bg/temida/kmetat-na-sozopol-spria-stroezh-na-otkrit-basejn-i-ograda-na-ivo-proko-738426.html

  И понеже не става дума за имот на Доган, Шиши или Боко това го подминаваме. Явно истинския проблем въобще не е, че държавата е плаж на някой (дет се вика това е човещинка, кво пък толкоз), а че тоя някой не е правилния човек.

 79. 79 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 572 Неутрално

  нищо не е мръднало в тази държава

  BG e мини империя на злото.
 80. 80 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#11] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Не съм чувал "Евксиноград" някога да е бил обяванян за обект с повишена спепен на застрашеност, Котарак! Да не би някой да е скрил нещо ;) ? Или продължаваме да търсим текстове из законите, "евентуално относими" към задълженията на НСО, за да оправдаем нарушаването на Конституцията?

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  До коментар [#80] от "Спас Спасов":

  Явно сте забравили Срещата на върха на ЕС във Варна...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 83. 83 Профил на Куха Лейка
  Куха Лейка
  Рейтинг: 427 Любопитно

  Уважаеми редактори, днес стана ясно, че ще събарят оградата и басейна на Прокопиев до Сосозпол. Някакъв материал по темата няма ли да пуснете? Христо с лодката да не направил някакъя автогол ...

 84. 84 Профил на sashkavas
  sashkavas
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#83] от "Куха Лейка":

  Проблем няма, всичко там е “законно”, или поне съда така ще каже и решенията всички ще бъдат отменени, а виновните подведени под отговорност с дела за клевета и уронване на савършенно градения имидж. Никой не може да съди този който държи намордника на съдиите. Така че там всичко ще е на 6, проблема е само прокуратурата, щото тя само мъти водата, и за това Гешев трябва да си ходи и да бъде сложен подходящ човек и тогава съвърнешството ще вече пълно и вечно.

 85. 85 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Не съм единодушен??!?!?!? Созополският кмет спрял строеж и щял да бута оградата на някой си Иво П. Това сега положително ли е или отрицателно деяния на Кмета. Иво П. към горната бройка ли да го броим или как?

 86. 86 Профил на orchis
  orchis
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Ами за съжаление сегашният "елит" не се различава от предишния. Отличителна черта за посредствените хора е да искат и да парадират с привилегии. То като няма с какво друго да се похвалиш ...

 87. 87 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#83] от "Куха Лейка":

  Голям дерт, а?
  Ами идете в пика да разпуснете таз душа камбана...
  Прокопиев не е нито депутат, нито министър председател, не е и почетен партиен лидер за разлика от Доган, Шиши или Боко -та обществения интерес в този случай не мое се сравнява, но вие като "Куха Лейка" явно не правите разлика...

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  ДО: " 50 " Поздравления , ето Вие сложихте началото......очаквам и следващите да се намесят ! Например , хората на " Костов " , общо взето са дребни риби , работещи за " комисионни " , но има и цели акули т.к. които са си разпределили не парчета от някаква баница , а цели територии в икономиката , политиката , държавната администрация......Наистина има за какво да се поспори на този терен!

 91. 91 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2470 Весело

  До коментар [#30] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Грънци обича "проникванията"

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 92. 93 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 730 Неутрално

  А ни убеждават, че комунизмът безвъзвратно си е отишъл...

 93. 94 Профил на Раул Драгнев
  Раул Драгнев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#83] от "Куха Лейка":Голям дерт, а?Ами идете в пика да разпуснете таз душа камбана...Прокопиев не е нито депутат, нито министър председател, не е и почетен партиен лидер за разлика от Доган, Шиши или Боко -та обществения интерес в този случай не мое се сравнява, но вие като "Куха Лейка" явно не правите разлика...
  —цитат от коментар 87 на linard


  А когато прилапа Каолин, Винпром "Дамяница", писаха закон, с който ме ЗАДЪЛЖИХА да внасям десятък в ЧПФ, за да може Прокопиев да си строи палати и да си купува яхти с моите и на милиони бъдещи пенсионери вноските - дали не беше благодарение на един гърбав драгалевски Гуру, дето се водеше прайм министър? Или олигархът престава да бъде олигарх, когато връзката му с държавната хранилка слезе от власт?

 94. 95 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1034 Весело

  [quote#56:"Раул Драгнев"][/quote]

  Другарю, ама така добре и др. Тодор Живков не го е казвал.

 95. 96 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#22] от "hamiltonf":

  Пореден материал за някаква никаква тема...
  ....................
  Ами, така си е.
  Тя, Канна Рачева си призна, как се прави - "ще си измисля нещо"
  Та и авторът тука се прави на улав.
  Как се охранява резиденция, на която подстъпите откъм морето са неохраняеми.
  Ми не става така.
  И авторчето добре го знае , но му е през оная работа -защото сега правителството е на омразния тиран Бокаса.
  Ако /не дай си боже / Бойкикев докопа властта - всичко ще бъде наред, защото той е много, много добър, пърха с крилца и ака маргаритки.

  В общи линии дребнави заяждания, Ама като няма друго..

 96. 97 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  ".... за периода от 1 до 31 август с предимство за почивка в "Евксиноград" се ползват следните длъжностни лица и техните семейства: председателят на Народното събрание, президентът и вицепрезидентът, министър-председателят, неговите заместници и членовете на кабинета му, главните секретари на трите институции, главният прокурор, председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд, както и председателите на постоянните комисии към Народното събрание. В същия кръг попадат членовете на Конституционния съд и председателят на Сметната палата...."

  За да бъде пълно разделението на властите към списъка трябва да се добавят и шефовете на медиите - печатни и електронни.

 97. 98 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#65] от "Раул Драгнев":

  То пък едни ОРГАНИ... 😂

 98. 99 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#51] от "vys18530578":

  "За пръв път от началото на м. юли чета смислен материал в "Дневник"."


  Очевидно имате проблем с осмислянето на прочетеното.

 99. 100 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#84] от "sashkavas":

  "Проблем няма, всичко там е “законно”, или поне съда така ще каже и решенията всички ще бъдат отменени, а виновните подведени под отговорност с дела за клевета и уронване на савършенно градения имидж."


  Точно така! При Иво Прокопиев всичко е законно, както е доказано от практиката, за разлика от практиката на Каскета, който няма нито едно спечелено дело.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK