Съдии: Висшият съдебен съвет да защити съда от Валери Симеонов

Поведението на г-н Симеонов е неприемливо – той се възползва от служебното си качество, за да коментира публично свой частен казус, с което накърнява авторитета и на законодателния орган на държавата.

© Юлия Лазарова

Поведението на г-н Симеонов е неприемливо – той се възползва от служебното си качество, за да коментира публично свой частен казус, с което накърнява авторитета и на законодателния орган на държавата.Управителният съвет на Съюза на съдиите в България (ССБ) се обърна към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) по повод изявления на заместник-председателя на Народното събрание Валери Симеонов, които според съдиите уронват грубо авторитета на независимата съдебна власт и накърняват човешкото и професионално достойнство на съдиите.


Поводът са коментарите на Симеонов, след като загуби делото, което водеше срещу Слави Трифонов заради твърдението, че е в явен конфликт на интереси, тъй като в мотела му "Козия рог" в Малко Търново се настаняват военни, които охраняват границата с Турция. Пред "24 часа" Симеонов обяви, че "такова съдебно решение би било позор за селски съд в Буркина Фасо", нарече четвърто отделение на Върховния касационен съд "екзекуторско" и се усъмни, че решението му е написано преди последното заседание "вероятно под диктовка". "Работата е стъкмена предварително", смята Симеонов.


Ето какво гласи становището на ССБ:
Съюзът на съдиите в България обръща внимание, че коментарът на съдебното решение е направен от лице с висок ранг в йерархията на държавната власт, заемащо висша представителна длъжност в законодателния орган на републиката, който олицетворява достойнството на нацията. Използваните от г-н Симеонов неприемливи квалификации по отношение на Върховния касационен съд и за съдиите, постановили решението, грубо уронват авторитета на независимата съдебна власт и накърняват човешкото и професионално достойнство на съдиите.


Същевременно изявлението на г-н Симеонов няма информативна стойност, тъй като не съобщава факти, а


разпространява внушения, които очевидно имат за цел да злепоставят върховната съдебна инстанция


в Република България.


Известно е, че с изключение на един малък процент от съдебните дела, всички останали са публични и всеки гражданин, включително и медиите, могат да проследят в съдебната зала развитието на процеса. Освен това всеки съдебен акт се публикува заедно с мотивите, които от сравнително дълъг период от време вече са достъпни на интернет страницата на всеки съд.


Неотменимо задължение на медиите е да анализират обективно, компетентно и безпристрастно съдебните решения, след което да ги представят точно и разбираемо на българското общество, което може свободно да ги коментира. Висшите представители на държавните власти обаче


следва да се въздържат от публични коментари и оценки, с които неоснователно рушат авторитета


на правосъдието и поставят под съмнение върховенството на правото.


Това основополагащо положение, изводимо от принципа на разделение на властите, е валидно и в случаите, сходни на този на г-н Симеонов - когато представителите на другите власти са лично неудовлетворени от изхода на дело, по което те самите са страна. В настоящия случай поведението на г-н Симеонов е неприемливо на още по-силно основание - той се възползва от служебното си качество, за да коментира публично свой частен казус, с което накърнява авторитета и на законодателния орган на държавата.


Затова Съюзът на съдиите в България призовава Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет да изрази позиция по повод на посочената публикация с изявление на заместник-председателя на Народното събрание, в която се споменава името на председателя на съдебния състав (съдия Веска Райчева от Гражданската колегия на Върховния касационен съд) и да предприеме конкретни действия, чрез които


да се защити доброто име на засегнатия съдия и да се противодейства на използването на медиите за злепоставящи правосъдието кампании.


С оглед на възложената му от конституцията и Закона за съдебната власт функция да отстоява независимостта на съдебната власт Висшият съдебен съвет следва да реагира винаги, когато се правят опити да се оказва недопустим натиск върху отделен съдия или върху съдебната система като цяло и неоснователно се засяга авторитетът на правосъдието. В случаи като този, както посочва в своето Становище № 7 (2005), т. 55 Консултативният съвет на европейските съдии (КСЕС), засегнатият съдия следва да получи институционална подкрепа, включително и от Висшия съдебен съвет.


Уместно е да припомним и Становище № 18 на КСЕС, че "съществува ясна разграничителна линия между свободата на изразяване и легитимната критика, от една страна, и неуважението и ненужния натиск срещу съдебната система, от друга страна", както и че "обществената критика към съдебната система трябва винаги да отговаря на изискванията, посочени в член 10, параграф 2 от ЕКПЧ и член 18 от Препоръка Rec (2010) 12".


Дългогодишният ни опит показва, че


бездействието на различни състави на Висшия съдебен съвет


в случаите на подобни груби прояви на вмешателство от високопоставени представители на другите власти срещу съдии нанася тежки вреди на държавността, защото създава предпоставки за ерозиране на независимостта на съда чрез всяване на страх у съдиите и за разрушаване доверието в съдебните актове.


Изразяваме за пореден път нашата готовност за разумен диалог с цел постигане на ефективна защита на съдебната независимост и прилагане на практика на приетите от Съдийската колегия стандарти за независимост на съдебната власт.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  А колко по лесно беше преди да стане вицепремиер! Идваше някой и му обърсваше два шамара.

 2. 2 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Съюзът на съдиите в България обръща внимание, че коментарът на съдебното решение е направен от лице с висок ранг в йерархията на държавната власт, заемащо висша представителна длъжност в законодателния орган на републиката, който олицетворява достойнството на нацията.
  По-правилно би било да напишат:

  Съюзът на съдиите в България обръща внимание, че коментарът на съдебното решение е направен от задник заемащ незнайно защо висок ранг в йерархията на държавната власт, заемащ случайно висша представителна длъжност в законодателния орган на републиката, който олицетворява падението на нацията.

 3. 3 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Абе накратко, никога в България не е имало толкова прости неща, на толкова високи места.

 4. 4 Профил на erg31570932
  erg31570932
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И Валери Симеонов е ..., но ССБ е прокси на Прокопиев.

 5. 5 Профил на Toshko Velchev
  Toshko Velchev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А,значи за Марешки и Симеонов съдът се е объркал. видиш ли иначе Божков и Цветанов са престъпници без дори присъда и на първа инстанция....

 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3174 Любопитно

  ... Пред "24 часа" Симеонов обяви, че "такова съдебно решение би било позор за селски съд в Буркина Фасо" ...

  И к'во ста'а със санкциите за "език на омразата", да не говорим за така популярният в момента расисъм?

  Тоа селски бек от кога станА такъв синьокръвен ариец, явно с няколко академични титли зад гърба си?

 7. 7 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3311 Разстроено

  "той се възползва от служебното си качество, за да коментира публично свой частен казус"
  ==========
  Вероятно съдиите са прави, но описанието на случая много ми напомня за една рошава евродепутатка, която дойде да "оправя" едни морски имоти и пътьом каза нещо за политическата ситуация у нас.

  Еретик
 8. 8 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  ВСС няма да реагира, защото е в услуга на Бойко Борисов, а пък той все още има нужда от услужливото партньорство на Валери Симеонов.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Валери Симеонов не от вчера ги ръси такива. Факт е обаче, че в хотела му имаше командировани гранични полицаи. По това време останалите малки хотели в М.Търново не са могли да поемат всички командировани.

 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3174 Весело

  ВСС няма да реагира, защото е в услуга на Бойко Борисов, а пък той все още има нужда от услужливото партньорство на Валери Симеонов.
  —цитат от коментар 8 на Fiji


  Все още?

  Ми те са си дупе и гащи още от преди.
  Да припомня, че при Баце Две излезе лафът, че НФСБ означава Национален Фронт за Спасение на Бойко!

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4140 Весело

  Колегата "bryghtlyght" добре го беше описал случая:
  Тук въпросът не е дали харсваме или не Валери Симеонов. Истината е, че Валери Симеонов като частно лице е нещо различно в юридически смисъл от компаниите, които притежава и които са юридически лица. Законодателят не случайно е разделил тези субекти, именно, за да изолира частното лице от подобен род съдебни производства. Иначе, защо човек ще се хаби да регистрира компании—какво толкова, имаш си хотел на свое име и си събираш приходите от него? За да се предпазиш от славитрифоновци, обаче, ти отделяш хотела от себе си (даже, данъците, които плащаш се попълват в отделни формуляри) и, ако се намери ламтящ за власт ентусиаст като славитрифонов, който неистово гори да те уязви, за да ти заеме мястото, отделяйки хотела от себе си правиш така, че аспирантът за власт опира до кривата круша—ако ще съди някого за нещо си свързано с хотел, то това ще е компанията, която притежава хотела, а тя си има управително тяло и не знам какво си още, дето менажира детайлите и даже може и да не те извести за проблемите си, ако ти си някъде из Карибите, събирайки слънчев загар. Да се оправят там сами, както могат.
  Не му знам в детайли на съда мотивите и на коя инстанция е делото в момента, но, както е обяснено в представения ни текст, в крайна сметка победителят няма как да не бъде Валери Симеонов и то с опрощение за сметките по делото. Няма да се учудя, ако вече е лъснал с пуцинга пирона на таблото за скалпове в хола."


  Но смартбютитата политкоректно са възмутени от "атаката" срещу "справедливия, най-, роден съд"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3311 Неутрално

  До коментар [#5] от "Toshko Velchev":

  "значи за Марешки и Симеонов съдът се е объркал. видиш ли иначе Божков и Цветанов са престъпници без дори присъда и на първа инстанция...."
  ============
  Бъркаш нещо, там плюнките са по прокуратурата, която е страна.

  Еретик
 16. 16 Профил на Teodor Stoev
  Teodor Stoev
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Защо каскета не разследва Симеонов скед решението на съда??? Къде Е прокуратурата

 17. 17 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 844 Весело

  Тоя пък..... И кво и е на Буркина Фасо? "такова съдебно решение би било позор за селски съд в Буркина Фасо"....... С Гана, Буркина Фасо и Мадагаскар България е в една група по спазване на трудовите права...... а по свободата на словото Буркина Фасо вече традиционно (от поне 5 г.) води категорично пред нашата европейска страна, член на Европейския съюз и НАТО....

 18. 18 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 727 Любопитно

  "...разпространява внушения, които очевидно имат за цел да злепоставят върховната съдебна инстанция."

  Подкрепям мнението на съдиите, макар да го намирам за изразено твърде благовъзпитан начин.
  Аз бих му теглила една на тоя.
  Надявам се ВСС да направи исканото, което може да бъде определено и като " необходимото".

 19. 19 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2278 Весело

  "Пред "24 часа" Симеонов обяви..."
  Е, къде да го обяви, ако не пред Държавен вестник?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 20. 20 Профил на Toshko Velchev
  Toshko Velchev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "Костадин Иванов":

  Да, ясно. Въпросът е,че политиците,правят крайни коментари за хора,за които все още няма никаква присъда.Видиш ли,за техтите колеги обаче се мълчи. И двамата са зам.председатели на НС.

 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3939 Неутрално

  Валери Симеонов би бил позор за член на селсъвет в Йемен, Танзания или Камерун.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3939 Неутрално

  До коментар [#21] от "Norman Granz":

  "член на селсъвет"

  Може би трябваше да напиша "племенен съвет".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 727 Весело

  До коментар [#22] от "Norman Granz":

  "...Може би трябваше да напиша "племенен съвет""

  И трите срани са републики, селсъвет май е по-подходящо...
  Освен това какво са Ви виновни, че да им пращате нашата Поразяваща уста?

 24. 24 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  Лозанъ ще да е диктувал.
  Правилно, Валерко, казвайте ги тези неща.

 25. 25 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1282 Весело

  ВСС трябва да е добре защитен. Заради епидемиологична обстановка трябва да излязат във ваканция да април, а после от май до септември в лятна ваканция. И без това колкото по-малко работят, толко по-малко негативи трупа страната.

 26. 26 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  А съдът да си защитава сам реномето, вече се котира под номинала...

 27. 27 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  До коментар [#12] от "hamiltonf":


  ..Законодателят не случайно е разделил тези субекти, именно, за да изолира частното лице от подобен род съдебни ....За да се предпазиш от славитрифоновци, обаче, ти отделяш хотела от себе си ....Не му знам в детайли на съда мотивите и на коя инстанция е делото в момента, .....Но смартбютитата политкоректно са възмутени от "атаката" срещу "справедливия, най-, роден съд"...
  —цитат от коментар 12 на hamiltonf


  Много неща не знаеш или не ти харесват. Ето, заповядай:

  "Валери Симеонов загуби дело, което заведе срещу Слави Трифонов заради журналистическо разследване през 2017 г., в което се твърдеше, че депутатът е в явен конфликт на интереси, тъй като в мотел "Козия рог" в Малко Търново, негова собственост, се настаняват военни, които охраняват границата с Турция. Съдебния казус приключи окончателно и Симеонов е осъден да плати разноските по делото."

  Ще рече Симеонов съди Слави, а не обратното.

 28. 28 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Значи,съдии могат да критикуват главния прокурор,че и да искат да бъде сменен.Могат да критикуват и политици,а като някой каже нещо против тях,скачат като опарени.Що???

 29. 29 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 844 Весело

  До коментар [#26] от "НеКой":

  А прокуратурата е "под" или "над" номинала?......се "котира"???

 30. 30 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  До коментар [#28] от "uvtest":

  Позна! Съдиите могат да критикуват баш прокурора. Но я ми покажи изказване на висш съдия с подобно на валериевото съдържание.

 31. 31 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#30] от "lz73":

  Лозанъ.

 32. 32 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 478 Неутрално

  А КОЙ ЩЕ ЗАЩИТИ ГРАЖДАНИТЕ ОТ СЪДА? ОТ ЛОЗАНОВИ И КАЛПАКЧИЕВИ?

 33. 33 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Този откакто каза истината за руския патриарх ("...второразрядно съветско ченге и хитрец, известен като „цигарения митрополит на Русия...” ), бял ден не видя - спретнаха му проруски протест, свалиха го от министерското му място и го скъсват от дела. Така е, който не коленичи пред Русия.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 34. 34 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  До коментар [#31] от "НеКой":

  Може ли цитат или линк?

 35. 35 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  До коментар [#32] от "victor_victim":

  В България има съдебно производство на няколко инстанции. Ако не си доволен може да се оплачеш и в ЕСПЧ, но странното е че там осъждат предимно прокуратурата...
  Не е зле да посочиш конкретен пример за решение на Лозан Панов или Калпакчиев, което не е законосъобразно.

 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3939 Неутрално

  До коментар [#33] от "Мизийски":

  “Така е, който не коленичи пред Русия.”

  Хехе.

  Колко сте наивни редовите герболя:

  Методи Андреев: Борисов и Доган се конкурират кой е по-добър руски проект
  https://mobile.frognews.bg/article/205480/

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 520 Неутрално

  "Същевременно изявлението на г-н Симеонов няма информативна стойност, тъй като не съобщава факти, а разпространява внушения, които очевидно имат за цел да злепоставят върховната съдебна инстанция"

  Ами да потърсят отговорност от самозабравилия се български гражзанин

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 38. 38 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  Някой знае ли адреса на Далавери? Искам да му изпратя едно парче релса, с дължина около 2 метра, и въже за връзване. Той си знае как да действува по-нататък.

 39. 39 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1431 Весело

  Някой знае ли адреса на Далавери? Искам да му изпратя едно парче релса, с дължина около 2 метра, и въже за връзване. Той си знае как да действува по-нататък.
  —цитат от коментар 38 на murry


  Стойността на релсата и въжето, както и разходите за доставка чрез куриер ще са за моя сметка. Нека не се притеснява.

 40. 40 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#36] от "Norman Granz":
  Не знаех, че Симеонов е гербер, но щом казваш :)). Иначе викаш, друго си е БСП.... Бу-ха-ха!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3939 Неутрално

  До коментар [#40] от "Мизийски":

  “ Не знаех, че Симеонов е гербер, но щом казваш :)). ”

  Симеонов е ключов елемент от управляващата организирана престъпна група.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3110 Неутрално

  "такова съдебно решение би било позор за селски съд в Буркина Фасо"

  Вярно е. Там щеше направо да влезеш в казана.

 43. 43 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3110 Неутрално

  "такова съдебно решение би било позор за селски съд в Буркина Фасо"

  Вярно е. Там щеше направо да влезеш в казана.

 44. 44 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#12] от "hamiltonf":


  Колегата "bryghtlyght" добре го беше описал случая:Тук въпросът не е дали харсваме или не Валери Симеонов. Истината е, че Валери Симеонов като частно лице е нещо различно в юридически смисъл от компаниите, които притежава и които са юридически лица. Законодателят не случайно е разделил тези субекти, именно, за да изолира частното лице от подобен род съдебни производства. Иначе, защо човек ще се хаби да регистрира компании—какво толкова, имаш си хотел на свое име и си събираш приходите от него? За да се предпазиш от славитрифоновци, обаче, ти отделяш хотела от себе си (даже, данъците, които плащаш се попълват в отделни формуляри) и, ако се намери ламтящ за власт ентусиаст като славитрифонов, който неистово гори да те уязви, за да ти заеме мястото, отделяйки хотела от себе си правиш така, че аспирантът за власт опира до кривата круша—ако ще съди някого за нещо си свързано с хотел, то това ще е компанията, която притежава хотела, а тя си има управително тяло и не знам какво си още, дето менажира детайлите и даже може и да не те извести за проблемите си, ако ти си някъде из Карибите, събирайки слънчев загар. Да се оправят там сами, както могат.Не му знам в детайли на съда мотивите и на коя инстанция е делото в момента, но, както е обяснено в представения ни текст, в крайна сметка победителят няма как да не бъде Валери Симеонов и то с опрощение за сметките по делото. Няма да се учудя, ако вече е лъснал с пуцинга пирона на таблото за скалпове в хола."Но смартбютитата политкоректно са възмутени от "атаката" срещу "справедливия, най-, роден съд"...
  —цитат от коментар 12 на hamiltonf


  Всичко което сте написали е ,,вярно ама не е така". Ако си частно лице което си грее чарковете на Караибите а през това време хотелът ти е управляван от упълномощени лица и е пълен с туристи е едно. Обаче когато си вицепремиер и хотелът ти е пълен с униформени държавни служители за които плаща бюджета ситуацията изглежда малко по-различно.

 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7574 Неутрално

  Валери винаги ли е бил такъв простак или стана такъв, когато стана министър.

 46. 46 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Като един обикновен гражданин на републиката мога да кажа, че ми е трудно да определя, кой е по-непочтен и продажен(изразявам се възможно най-ласкаво) - политиците, юристите или журналистите.

 47. 47 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#40] от "Мизийски":“ Не знаех, че Симеонов е гербер, но щом казваш :)). ”Симеонов е ключов елемент от управляващата организирана престъпна група.
  —цитат от коментар 41 на Norman Granz


  Какво означава двуизмерен мозък? Такъв, за който не съществуват повече от две възможности. Например този мозък не проумява как някой може да не харесва ГЕРБ и протестиращите левундери едновременно. Представи си колко трябва да си ограничен, за да не схванеш нещо толкова елементарно? Викаш БСП е друга бира. Смешник!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  А всички нас, кой ще ни защити и от Валери Симеонов, и от Висшия съдебен съвет?!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 50. 50 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2323 Неутрално

  Как така кой ще ни защити? Цяло лято ни защитават. Радев, отровното трио, Корнелия, Христо Иванов, Гошо боеца...

 51. 51 Профил на Toshko Velchev
  Toshko Velchev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гражданите искат справедливо разследване от прокуратурата и законна присъда от съда за всеки.
  Нашите управляващи искат присъди от прокуратурата.
  Гешев е позор, а още по-голям позор са хората в Народно събрание и Министерски съвет!

 52. 52 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 630 Неутрално

  В ССБ членува само малка част от съдиите. Но всичките гнили ябълки са там.

 53. 53 Профил на Toshko Velchev
  Toshko Velchev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В ССБ членува само малка част от съдиите. Но всичките гнили ябълки са там.
  —цитат от коментар 52 на валентин николов


  Това все едно го казва Нидялко от ПИГ

 54. 54 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 630 Неутрално

  [/quote]

  Все едно кой го казва. Важното е, че е факт.
  [quote#51:"Toshko Velchev"]Гражданите искат справедливо разследване от прокуратурата и законна присъда от съда за всеки.Нашите управляващи искат присъди от прокуратурата.Гешев е позор, а още по-голям позор са хората в Народно събрание и Министерски съвет!
  —цитат от коментар 53 на Toshko Velchev


  Всъщност позор са такива невежи дърдорковци като теб, които вдигат малоумни лозунги. Имаш ли и най-малко доказателство в подкрепа на тези идиотщини, които са ти поръчали да говориш?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK