Как един млад човек на 33 си отива само за ден

Всеки е оставен да се спасява сам, както може и ако може.

© Георги Кожухаров

Всеки е оставен да се спасява сам, както може и ако може."Дневник" препубликува от dir.bg (с тяхно разрешение) потресаващия разказ на близка на починалия от коронавирус 33-годишен мъж в София преди два дни, докато чакал линейка и легло в болница. Случаят предизвика съчувстие към семейството и възмущение към организацията в системата в социалните мрежи. По негов повод, говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска заяви пред "Дневник", че това не е първият подобен случай и няма да е последният, защото в момента центърът е претоварен и реагира с голямо забавяне на сигнали. Част от него идва и заради необходимата дезинфекция на линейките. Според нея проблем с недостиг на коли няма, а с липсата на медици. Министерството на здравеопазването извършва проверка по случая, но все още няма официални резултати.


Денят е 30 октомври. Мой близък (това е братът на моя приятел) е диагностициран с COVID-19, има положителен PCR тест от предния петък. Като цяло състоянието му беше добро, през седмицата се случваше да вдигне температура, но след това да я свали, имаше и лека кашлица. Приемаше предписаните от личния му лекар лекарства, антибиотик, спазваше карантината стриктно, приемаше течности и всички стандартни неща, които препоръчват за домашно лечение.


Така започва разказът за последни часове на един живот и за преживяното от неговите близки - родителите, брат му и неговата приятелка. Именно тя, без да разкриваме името й, само първите букви от него - И.П., сподели за Dir.bg за случилото се. Предаваме разказа, без да се намесваме в същината му. И заглавието е нейно...
"На 30 октомври сутринта родителите му ни се обадиха, че


през нощта не се е чувствал добре, бил е с доста ниско кръвно и е бил доста замаян.


Веднага се опитахме да се свържем с личната му лекарка, както и с всякакви познати лекари, които ни препоръчаха да взема обичайните неща за повдигане на кръвното, които няма да му навредят при приема на други лекарства. През целия ден поддържахме връзка с него, около обяд беше успял да си стабилизирала кръвното налягане, и се чувстваше добре, въпреки това в ранния следобед се появиха замаяност и шум в ушите. От познати научихме и че всички отделения са пълни и в София цари пълен хаос относно настаняването на COVID пациенти.


Около 16-17 часа следобед той се почувства вече много зле, кръвното му падна изключително много - 50 на 90, беше замаян и каза че започва да диша тежко. И оттогава се започнаха мъките с това да намерим къде да го приемат.


Решихме, че ще проверим първо в частните болници, защото държавните със сигурност са препълнени.


Първо позвъняване към "Софиямед". Звъннахме на телефона, който е на спешното отделение, където вдигна една жена (чиято длъжност не знаем) и каза, че трябва да се говори с доктора, за да каже дали може да го приеме, но докторът в момента е зает и да се обадим по-късно.


След това звъннахме до "Токуда", където ни препратиха отново към друг телефон, от където ни казаха, че има разпределителен център и трябва да се обадим там. През цялото време аз се опитвах да намеря телефони на този център, дежурен телефон на РЗИ, някакъв спешен телефон или списък на болниците с COVID отделения, но без резултат.


Звъннахме на няколко частни линейки, за да проверим дали може да му направят поне преглед, тъй като не знаехме защо състоянието му се влошава толкова бързо, но оттам ни отговориха, че в момента извършват само превози на пациенти, нямат лекари, и


най-добре е да намерим първо място, където ще го настанят и след това да ги извикаме,


за да не се разкарва болният из цяла София.


Последва ново обаждане до "Софиямед", където вече обяснихме, че пациентът е в тежко състояние, можем да го докараме само те да потвърдят, че ще го прегледат и че имат легло. Последва същия отговор, че трябва да се чуем с дежурния лекар, а той в момента е зает. И така в рамките на няколко минути звъннахме още два пъти до тях, като на четвъртия път лекарят вдигна, изслуша какъв е проблемът и каза, че изобщо не знае защо му звъним, тъй като си имало разпределителен център и той не може да помогне.


Решихме, че повече няма какво да чакаме и трябва да звъннем на 112, за да запишат сигнала и да чакаме вече кога ще дойда линейка. Обяснихме по телефона, че става въпрос за млад мъж, на 33 години, без други заболявания, има си PCR тест, влошава се с всяка изминала минута и се нуждае от спешна медицинска помощ. От там ни посъветваха да се въоръжим с търпение и че ще изпратят екип, когато имат възможно. Това се случи към 18:30 часа.


И оттук натам само чакане.


Отидохме пред блока, за да чакаме линейката и да видим къде ще могат да го закарат. Междувременно аз се заех със задачата да звъня на всички болници в София, за да видя къде има места и къде ще могат да го приемат. Остана вариантът веднага след като ми потвърдят, че някъде ще бъде приет, да извикаме частната линейка, за да може да го транспортира.


Първо обаждане до "Пирогов" - места няма, обясниха ми да звънна до координационния център, но не можели да ми дадат телефона им, защото били нови центрове и не знаят още какви са им контактите. Намирали се в инфекциозна болница. Позвъняване и до Инфекциозна болница - никой не вдигна.


Звъннахме на Александровска болница, където след поредно прехвърляне се свързах с една жена, която ми обясни, че нямат легла, но можем да го закараме за преглед и ако наистина е в лошо състояние не може да откажат да го прегледат, в която и да е болница.


Звъннахме и до ИСУЛ, места също нямат, не можели нищо да направят. Преглед също отказват.


Звъннахме в Първа градска болница - дежурният отговор, места няма, по спомен те поне ми дадоха телефона на координационния център, за да мога да им звънна и да видя къде има места и да го откараме.


От Центъра ми казаха, че никъде в цяла София няма свободни легла,


не могат да му направят преглед и в момента две линейки седят и чакат с пациенти вътре да се освободи някъде легло. Как се освобождават легла в 19 часа не знам и не искам и да си помислям.


Междувременно звъннахме няколко пъти до 112, да кажем, че човекът се влошава, да попитаме има ли яснота кога ще дойдат поне някакво време, но те казаха, че нищо не могат да ни кажат, защото навсякъде е пълно, и има пациенти, които чакат от 15-16 часа следобед.


През това време звъняхме и до "Св. Анна", ВМА, Втора градска, редица частни болници - "Света Екатерина", "Доверие", "Сердика", които не вдигнаха на нито един от посочените телефони за контакти.


Решихме, че ще го закараме в Александровска поне да го прегледат и ако могат да му окажат първа помощ, но при второто ми позвъняване лекарката ми се развика и ми обясни, че човек с толкова ниско кръвно е за хоспитализация и те нищо не могат да направят и ми затвори телефона.


Поредното обаждане до "Пирогов", откъдето директно ми казаха и "да го докарате, няма да го приемем".


С всяка изминала минута човекът ставаше все по-зле, с все по-трудно дишане. При поредното обаждане до 112, дежурният им лекар пожела да се чуе директно с него и при разговора им освен, че се е държала грубо и му се е скарала, че не може да каже точно какви лекарства е вземал, му е казала, че поне още час ще трябва да изчака, въпреки че и той й е казал, че е много зле.


Продължихме да чакаме и да се опитваме да се свържем с някоя болница, по препоръка на наши познати звъннахме и в Четвърта градска, откъдето ни потвърдиха, че имат легла и може да го закараме с частна линейка. Веднага викнахме линейката, човекът каза, че ще дойде до 20 минути. Обадихме се отново в Четвърта градска, за да потвърдят, че ще го приемат, за да не го разкарваме в това състояние от болница на болница. 15 минути по-късно съквартирантът му, който е контактен с него и също беше под карантина, ни се обади, че вече диша много трудно и е припаднал.


Приятелят ми не издържа и се качи (екипиран с маска, защото това имахме под ръка), за да види какво се случва. Частната линейка дойде може би 2-3 минути след това и човекът много бързо се качи.


Но вече твърде късно. Правили са му сърдечен масаж около 20 минути,


човекът от частната линейка е звъннал веднага на спешна помощ да им каже, че положението е много критично. Може би 40 минути след цялата случка, най-после дойде и държавната линейка - 4 часа (18:30 - 22:30) след подаване на сигнала. И то само за да констатират смъртта и да кажат, че нищо не могат да направят.


Ако се чудите как си отива един млад здрав мъж с коронавирус - ами така, с лечение по телефона, 4 часа чакане на линейка, обаждане до редица болници, какви ли не, отказ отвсякъде да го приемат или поне да го прегледат, тотално неглижиране от всички медицински екипи - било то държавни, или частни, липса на всякаква адекватна помощ, липса на желание да се спасят човешки животи, дори елементарна организация и яснота как да се действа в такава ситуация. Всеки е оставен да се спасява сам, както може и ако може.


Мъката остава за нас, близките му, за един погубен млад живот, а цялата ситуация аз определям като едно убийство - убиецът е нашата здравна система, лекарите, които вчера ми заявиха категорично, че няма да го приемат, и бърза помощ, която не бих казала, че реагира бавно - бих казала, че изобщо не реагира."


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (215)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Разбирам ги, но когато няма свободни линейки, лекари и места, какво да го правят? В коридора ли да го държат?

  В града в който живеех преди, стана пожар, звънят на пожарната директно, не на 112 и от там им казват - има два други пожара преди вас и имаме само две пожарни - когато са свободни, тогава.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  При герб е така!
  ОСТАВКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1640 Любопитно

  При герб е така!ОСТАВКА !!!
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  При коого е различно?

 6. 6 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 76 Неутрално

  Шoумeнът Cлaви Трифoнoв пoиcкa oтcтрaнявaнeтo нa гeнeрaл Вeнциcлaв Мутaфчийcки oт пocтa нaчaлник нa Нaциoнaлния oпeрaтивeн щaб зa бoрбa c кoрoнaвируca.

  Cлaви Трифoнoв cмятa, чe Мутaфчийcки имa oгрoмнa oтгoвoрнocт, кoятo „видимo нe мoжe дa нocи”. Пoвoд зa изкaзвaнeтo нa Трифoнoв ce прeвърнa интeрвютo нa гeнeрaлa c журнaлиcткaтa Мирoлюбa Бeнaтoвa, в кoeтo тoй cи изпуcнa нeрвитe.

  Oчaквaм дa измрaт мнoгo хoрa, якo дa измрaт. C тeзи думи Вeнциcлaв Мутaфчийcки прeкъcнa интeрвютo cи c Мирoлюбa Бeнaтoвa пo TV1.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#5] от "nema_labavo":

  Важното е вие как морите народа. Затова ще ви платим според заслуженото.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Неутрално

  Бруталния непокизъм на "Спешна помощ" е едно на ръка. Глупавият ми въпрос е, ако е починал за няколко часа, какъв е бил проблема, неспасяем ли е бил, или е можело да бъда спасен?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1560 Неутрално

  Социална дистанция е нужна. За съжаление тя е непозната за българина. Ежедневно десетки хора на улицата старателно се бутат един в друг, в транспорта , къде ли не. Когато им се направи забележка се сърдят. Е, ми докторите в случая не са виновни. Използвайте си онова в кратуните, сивото ако го имате.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 10. 10 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  Голяма трагедия за близките. Съчувствам им.
  Но да ползваш нормалните чувства на близките на този човек с ПОЛИТИЧЕСКИ цели е меко казано неморално.
  Лекар съм и съм работил на млади години в Спешни звена. Не може да огрееш навсякъде и навреме. Няма как. Никъде по света не успяват.
  Че има слабости в нашето здравеопазване има. Ръководителите му на базата на станалото и ставащото трябва да направят изводи и промени за да има по-малко такива случай.
  Но каквото и да се прави пак ще има подобни ситуации. Просто трябва да се сведат до минимум.
  Помислете малко, даже да има 1000 линейки в град като София пак няма да успеят.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 11. 11 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  До коментар [#7] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А нещо освен лозунгите? Какво те кара да мислиш, че си от плащащите?

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Историята е много трагична, жалко за младият човек!

 14. 14 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 589 Разстроено

  Че ще настъпи такава ситуация беше ясно от преди десетина дни. Това трябва да са знаели и от НОЩ, и в министетството, защото това със сигурност им е било казано и написано от математика Витанов. Откакто запушиха устата на Мутафчийски се превърнаха в успокоители. Ето, сега сме напълно спокойни, нали? Да не се плашим, че страха бил е по-опасен от болестта.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4816 Неутрално

  До коментар [#1] от "chepokalipsis":

  Ако починалият бе Ваш близък, една ли щяхте да разсъждавате така! На чужд гръб и сто тояги са малко!

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#11] от "nema_labavo":

  Ами сигурно защото винаги според стореното плащам и са ми чисти сметките.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  6 месеца спаха.

  Любовта ще спаси света!!!
 19. 19 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 758 Неутрално

  и други ше го последват.
  Аз лично, даже нема си направа трудът да викна линейка.
  голема гавра да ти разбият надеждите и илюзиите за последен път преди смъртта.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Бруталния непокизъм на "Спешна помощ" е едно на ръка. Глупавият ми въпрос е, ако е починал за няколко часа, какъв е бил проблема, неспасяем ли е бил, или е можело да бъда спасен?
  —цитат от коментар 8 на hamiltonf


  Предполагам, че младият човек е имал друга исновна болест! По принцип млади хора, дори позитивни, нямат никакви симптоми, тоест не са болни.

  Спестяват основна информация, за да вкарат случая в контото на ГЕРБ, кмета вече напира!

 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#14] от "blagoj":


  Няма доктори,
  Няма сестри!
  Няма линейки,
  Няма легла!
  Спете спокойно деца !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4816 Неутрално

  До коментар [#16] от "vassilun":

  едВа ли!

 25. 25 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2464 Гневно

  "един погубен млад живот, а цялата ситуация аз определям като едно убийство - убиецът е нашата здравна система, лекарите, които вчера ми заявиха категорично, че няма да го приемат, и бърза помощ, която не бих казала, че реагира бавно - бих казала, че изобщо не реагира." - предизвестено безхаберие на безумно "поддържаната" ни здравна система и едно толкова мъчително отчаяние на всички около болния човек, безпомощни заради идиотизма, който НИЕ допускаме да се случва.
  Съболезнования на близките.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 26. 26 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 679 Неутрално

  А Корнелка я приеха безсимптомна във ВМА.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Поредната жертва на безотговорното говорене на Мангъров, Чобанов, Антония Петрова...

 29. 29 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Голяма трагедия за близките. Съчувствам им.
  Но да ползваш нормалните чувства на близките на този човек с ПОЛИТИЧЕСКИ цели е меко казано неморално.
  —цитат от коментар 10 на kvasimodo


  +++++++++++++++++++++++

 30. 30 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#22] от "Dariya Koleva":
  Понеже много се изявяваш по тази тема, би трябвало да знаеш, че и без да е болен човек може да умре от ковид. Умират и момичета, по млади от 30, без никакви болести - знаеш го - не се прави на тъпа. И понеже тролиш като пригожина рускиня би трябвало да знаеш как се пази Хуйло Владимирович от вируса.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#27] от "Шакир Зулов":

  Най-много в ГЕРБ !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2553 Неутрално

  Абе съмняваме да е бил здрав и прав, такъв няма как да го бутне един прост грип. Почти сигурно е имал някакъв проблем, но не му е бил открит досега, затова и си мислят, че нищо му е нямало. Има много хора със "скрити" заболявания, но недиагностицирани досега по една или друга причина.

 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#31] от "nema_labavo":

  На провокации от неуки милиционери НЕ кълва.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  Отвратителна работа.
  А частните болници трябва да бъдат задължени да приемат и спешни случаи, иначе без пари от Касата.
  Не знам, каквото и да кажа, ще е малко.
  Просто в момента ситуацията е - да не се разболяваш.
  Стане ли това, разчитай да не ти се налага да влизаш в болница...

 36. 36 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":


  При герб е така!ОСТАВКА !!!
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  Абе и аз ще взема да им искам оставката...щото позволиха на твоята началничка Корнела да заеме леглото на този млад човек който наистина е имал нужда...
  Ама вие сте привилегировани още от татово време...затова ви мразят хората...

 37. 37 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Разбирам ги, но когато няма свободни линейки, лекари и места, какво да го правят?
  —цитат от коментар 1 на chepokalipsis

  Пак не си разбрал бе, Чепокалипси.!
  Места ИМА, но зависи КОЙ си!
  Ако си някой Шопар от Банкя ще има, ако си някой от 'матряла' е друг случая.

 38. 38 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1584 Разстроено

  До коментар [#14] от "blagoj":

  Беше ясно, че така ще се развият нещата не преди 10 дни, а още през март. Тогава ни се размина някак си, но шайката, вместо да вземе мерки и да организира системата, доколкото е възможно с наличните ресурси, продължи да нехае, да краде като за последно и да обслужва обръчите.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#36] от "BiGman1":

  Греда другарю. Нямам началници. Не всички са под вожда ти с 200 .Да не посочвам. и си знаеш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 791 Любопитно

  Поредната жертва на безотговорното говорене на Мангъров, Чобанов, Антония Петрова...
  —цитат от коментар 28 на bpcorp


  Ама, верно ли?!
  Не знаех, че Мангъров, Първанова и Чобанов управляват държавата, болниците и Бърза помощ?

 42. 42 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Абе съмняваме да е бил здрав и прав, такъв няма как да го бутне един прост грип. Почти сигурно е имал някакъв проблем, но не му е бил открит досега, затова и си мислят, че нищо му е нямало. Има много хора със "скрити" заболявания, но недиагностицирани досега по една или друга причина.
  —цитат от коментар 33 на Alex Ivanov

  И така да е - да има други заболявания, това го пишеш като някакво оправдание, че няма къде да го приемат с часове?

  забавление и приключение
 43. 43 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#32] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Стига с това ГЕРБ, проблема е в това че Борисов се изкорнели, изстаниши, изорешари, та дори се извиденява вече. Комунистите не са по-малко отговорни - една смислена мярка против епидемията не са предложили. И те се поболяха, само че за тях се пазят места в болниците.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#39] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#36] от "BiGman1":Греда другарю. Нямам началници. .
  —цитат от коментар 39 на КМЕТ В СЯНКА


  Викаш оня началник от горе не го броиш...ми то никое комуне не го брои...в църквите сте първи и палите свещи за Маркс и Ленин...аре...

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#43] от "blagoj":

  Ами изгонете го щом той ви е проблемът.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  50 000 легла и 5 млрд. не стигат за лечение на 2-3000 болни?

  Любовта ще спаси света!!!
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#10] от "kvasimodo":

  аз не съм лекар. но някак си да твърдите, че е част от живота, в най-големия град да няма нито една болница, частан или дръжавна, и нито един лекар, който да каже какво да се направи, е абсурдно.
  отвратиелна страна.

 50. 50 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  Поредната жертва на безотговорното говорене на Мангъров, Чобанов, Антония Петрова...
  —цитат от коментар 28 на bpcorp


  +++++

  На тези хора трябва да им се търси отговорност.
  Все още медиите допускат “сензации” от типа “ как 66 лаборатории правят 11 000 теста” и хората започват да се съмняват.

  Любовта ще спаси света!!!
 51. 51 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Много жалко за изпуснатия млад живот, разбираема е и мъката на близките, писали тези слова, но няколко неща правят впечатление в този разказ:

  ******
  На 30 октомври сутринта родителите му ни се обадиха, че
  през нощта не се е чувствал добре, бил е с доста ниско кръвно и е бил доста замаян.
  ******
  Около 16-17 часа следобед той се почувства вече много зле, кръвното му падна изключително много - 50 на 90, беше замаян и каза че започва да диша тежко. И оттогава се започнаха мъките с това да намерим къде да го приемат.


  Решихме, че ще проверим първо в частните болници, защото държавните със сигурност са препълнени.

  ******
  Решихме, че повече няма какво да чакаме и трябва да звъннем на 112, за да запишат сигнала и да чакаме вече кога ще дойда линейка. Обяснихме по телефона, че става въпрос за млад мъж, на 33 години, без други заболявания, има си PCR тест, влошава се с всяка изминала минута и се нуждае от спешна медицинска помощ. От там ни посъветваха да се въоръжим с търпение и че ще изпратят екип, когато имат възможно. Това се случи към 18:30 часа.
  ******

  Естественият въпрос е: дали ако родителите на младия човек бяха се обадили на 112 още през нощта, когато стартират усложненията / симптоми на остра сърдечна недостатъчност+ковид изискват спешна хоспитализация!/ - резултатът би бил този?
  Да, екипите на спешна помощ са претоварени, но ако не бяха повикани в 18:30, даже не през нощта, а в 16, когато хората са започнали да звънят по частни болници, понеже са убедени, че държавната система не може да се справи - дали сега младият мъж нямаше да бъде жив? И след цялото това пропуснато ценно време / стигне ли се до ситуация на галопираща сърдечна недостатъчност, наистина иде реч за часове и дори минути!/, виновна е единствено спешната помощ?
  Меко казано, няма как да е така в тази ситуация!
  Жалко, жалко, няма как да се отървем от усещането за поредна употреба на социалните медии за почистване на гузни съвести....

  Мараба, С-ДС доносници!
 52. 52 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 791 Любопитно

  Тази трагедия е пряк резултат от управленския геноцид на ГЕРБ.
  ----
  От нагли, алчни и брутални претъпници - толкова.

 53. 53 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Отвратителна работа.А частните болници трябва да бъдат задължени да приемат и спешни случаи, иначе без пари от Касата.Не знам, каквото и да кажа, ще е малко.Просто в момента ситуацията е - да не се разболяваш.Стане ли това, разчитай да не ти се налага да влизаш в болница...
  —цитат от коментар 35 на НеКой


  Ще ги задължат, ще приемат болни, но ще ги лекуват по-зле отколкото в домашна обстановка, защото ще наслагат леглата в коридорите и няма да има кой да се грижи за болните. След седмица болниците ще трябва да приемат 2 пъти повече от сега, след 2 седмици - 4 пъти повече от сега и след 3 седмици 8 пъти повече от сега. Чак след месец може нуждаещите се от болнично лечение да спрат да се увеличават. Така че - пазете се, не е време за боледуване!

 54. 54 Профил на Александър Йорданов
  Александър Йорданов
  Рейтинг: 866 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Доста глупав коментар, направо фрапиращо неуместен и посредствен. Човекът си е заминал, а нашият си прави политическа пропаганда. Много зле.

  Often plays a very angry brute character, who swears a lot at people he dislikes
 55. 55 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  Съболезнование на близките.
  Спомня ли си някой "малкия Пепи и обеялцето"?
  Анонимна "свидетелка" споделя в сайт и сме готови със заключениеята.

  Дори в това анонимно интернето, добре написано някой неща "бодат" буквално бодат и без аутопсия ам не бих правил катогерични заключения.
  "Боде" лечението с антибиотик при условия, че споменават че човека е "покашлял".
  "Боде" ситуацията с падналото кръвно през нощта и обаждането на "познати лекари" който му препоръчали да взема "обичайните неща за ПОВИШАВАНЕ НА КРЪВНОТО".
  Тук има лекари, я да кажат колко пъти са препоръчвали да се пият обичайни неща за повишаване на кръвното на болен пациент?
  "Боде" обаждането по болници да се пита за свободни места. Това все пак не са хотели, нали?
  "Боде" фактът, че не са му уредили транспорт - личен, с частна линейка или такси дори до най-близкото спешно отделение, където ще го прегледат и преценят какво да го правят.
  Всички ни си е случвало да висим пред спашан кабинет и там винаги лекарят преценя според състоянието кой влиза първи.

  Да, възможно е приятелите и роднините в паниката и неосведомеността си да са направили критични грешки в паниката си.

  От което следва, че паниката в обществото вкл. и сред докторети вече взима жертви и на това вече трябва да се сложи край.

 56. 56 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 819 Неутрално

  вижте само тънката разлика...биволицата я приемат веднага в ВМА а за някой от 'простолюдието' обиколки из болниците и накрая пътник...докат тия от привилегирована 'елитна' мърша като биволицата и всички партии в така наречения парламент не чакат по опашки и не ги лекуват като всички други в нашата кочинка ,все ще си е кочинка...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  До коментар [#52] от "ali_ibn_isa":

  Частните болници от алчност ли не са приели пациента?

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  До коментар [#49] от "owen":

  Ами отидете в друга страна щом не Ви харесва. Ако мислите, че в Германия няма такива случаи лъжете се. Знам го от лични впечатления. Или пък вщатите, да не говорим за Русия.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 61. 61 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#36] от "BiGman1":

  А вие откъде знаете какво й е състоянието? Там ли работите или ви дават специални сводки? Кажете как е състоянието на ББ, за него нещо много мълчат медиите, или просто го пазят да не се зарази.

 62. 62 Профил на sbk59434786
  sbk59434786
  Рейтинг: 25 Неутрално

  Потресаваща история. Това не е здравеопазване - това е отказ от здравеопазване. Системата не съществува. Един по-голям натиск и тя е на път да колабира. А ако стане земетресение като в Турция? Ако стане война? Какви ще ги вършим тогава?
  Няма извинения за този геноцид, на който от години подлагат хората.

 63. 63 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Искренни съболезнования на семейството на починалия!
  Обаче сякаш става въпрос за съпътстващо заболяване на сърдечно-съдовата система, за което не се споменава.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 64. 64 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1410 Разстроено

  И все пак от какво е починал човекът?
  Бил е с Ковид но не е починал от Ковид.
  Просто искам да знам а как да разбера когато един "журналист" не си е свършил работата.
  Или вече това им е работа ?
  България уби дете!
  Нищо ново.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 65. 65 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Разстроено

  В потрес съм след прочетеното.....

 66. 66 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  До коментар [#10] от "kvasimodo":
  До коментар [#1] от "chepokalipsis":

  Демонстрирате типичното високомерно чиновническо отношение към проблема.
  Затова държавата ни е на този хал.
  Вместо да се търси решение, самодоволно се криете зад процедури.

 67. 67 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#61] от "ikar_01":


  До коментар [#36] от "BiGman1":А вие откъде знаете какво й е състоянието? Там ли работите или ви дават специални сводки? Кажете как е състоянието на ББ, за него нещо много мълчат медиите, или просто го пазят да не се зарази.
  —цитат от коментар 61 на ikar_01


  Борисов си стои в къщи и не заема мястото на никой нуждаещ...а Нинова която сама съобщава във фейса, че се чувства добре заема мястото на наистина нуждаещи са ...не ви ли е срам малко чугунорята ...пак почнахте с привилегиите...до оня ден плюхте по Мутафчийски,а сега отидохте той да ви лекува...смрад...социалисти сър...

 68. 68 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5403 Неутрално

  И не само той, на 45 си отиде от Ко-19 мъж за 2 дни без рецептурна книжка, здрав като канара. докараха го в закован ковчег в ритуалната зала. Днес бивша колежка се сбогува, на инхалатор е и няма управия. И тя е била здрава до преди да я хване... Да се болим на Бог да пази децата ни.

 69. 69 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Един от началото на пандемията само джипката си кара и на работа не ходи. Хем не може, хем не знае как, хем и не работи. Ама се е запънал да седи на власт с евтини циркаджийски номера като нова конституция и не дава оставка.

 70. 70 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Помислете малко, даже да има 1000 линейки в град като София пак няма да успеят.
  —цитат от коментар 10 на kvasimodo


  В момента екипите / не линейките!/ които са на линия са около 20. Допълнителното усложнение, пораждащо забавяния, е липсата на технология за интензивно обеззаразяване след всеки обслужен ковид...
  Ако София разполагаше с 1000 екипа, реакцията за всеки случай щеше да е в рамките на минути. Това, разбира се, е невъзможна ситуация, но ако се увеличи броя на екипите до 40 -50 и се намали драстично времето за обеззаразяване на колите, ще е напълно достатъчно за да не се стига до чакане от порядъка на 4 часа, което е напълно безумна стойност...Разбира се, не по-малко важно е наличието на система за разпределение на спешно болните от ковид, за да не се стига до ситуации, в които роднините трябва да търсят свободни места по болниците!
  Жалко, жалко за човека....

  Мараба, С-ДС доносници!
 71. 71 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#64] от "dedoliben":
  Починал е от ковид. Починал е от ковид. Починал е от ковид. Починал е от ковид. Починал е от ковид. Починал е от ковид. Починал е от ковид. Починал е от ковид.
  P.S
  "How many times can a man turn his head and pretend that he just doesn't see?"
  B.D.

 72. 72 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 874 Неутрално

  За съжаление, моят личен опит сочи, че подобна е реакцията на здравната ни система и преди коронавируса. Ако си човек без връзки и пари, те отсвирват без да им мигне окото. И ДжиПи ми е отказвал да дойде при болната ми на легло майка, и животоспасяваща операция отлагаха, защото не можехме да платим. С баща ми аналогична история. На дъщеря ми с 40 градуса температура ѝ бяха отказали спешна помощ. Мен са ме мотали с ненужни изследвания само за пари. Сега просто цъфва лицето на здравната си система в цялата си прелест. За мен това също е убийство. Толкова политици и богаташи лежат по болници без нужда, а в същото време умират без помощ млади хора.
  Представям си и на мен как ми отказват помощ, а с моите 58 дори няма да се впиша в графата "млад". Най-много да кажат, абе тя имаше хронично заболяване, та затова умря. Жалко за децата ми, за които ще остане мъката, както сега аз живея с моята.

 73. 73 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Шoумeнът Cлaви Трифoнoв...
  —цитат от коментар 6 на xyi25666099

  Слави Трифонов вече не е шоумен, а е политик.
  Ако искате да го наричате така ще трябва и Борисов да наричате рекетьор.
  Всъщност, Борисов е рекетьор и сега. Не е политик.

 74. 74 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  До коментар [#70] от "Манчо":

  е рзитата, какво правят? да бяха сложили по един или половин администратор на болница да брои легла и там някаква друга административна работа. нула логистика. любопитно колко служители е имало рзи през пролетта и колко са сега?

 75. 75 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 605 Гневно

  Това е диагнозата на всички нива на държавно управление! Тук не става въпрос само за тестуване, домашно лечение, болници, спешна помощ... Става въпрос за тотална управленска импотентност и откровена търговия с влияние. У нас НОЩ до вчера отричаше нуждата от повече тестуване. Властта не намери необходимите предпазни средства навреме. Не подготви достатъчно "ковид легла" и пръсна заразата в максимално количество болници с минимално количество легла. Т.нар. мерки са умопомрачителни идиотщини, някаква смесица между военно-полеви упражнения с цивилни граждани. Рибата се вмириса тотално - неадекватен премиер, за който началник е Господ и няма проблем да се сбират в църквите, защото една врачка така е казала... Президент - откровен тъпанар, неразбиращ що е то карантина! Юрнали се кретени по стадиони и улици, които искат закриване на всичко. Адска бюрократична машина която пази болниците от болните и спешна помощ, която е сведена до специални таксита за ковид! Цяло чудо е, че положението не е по-зле!

 76. 76 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  Бог да го прости човека. Вероятно и шмал проблими с кръвното а личния му лекар му е предписал някое лекарство със страншчен ефект понижаване на кръвното. То като се "преглежда по телефона" е много ясно че ш без това слабите диагностицш джипита ще правят още повече грешки, струващи живота на хора. Бърза помощ отдавна нито е бърза, нито и помощ. Те не могат да свалят болен човек по стълбите, защото шофьора не бил носач, а докторката съвсем. Дебилна система, която е просто една фабрика за трупове. Ако на лекарште шм се плащаше тамо за шзлекувани пациентш, щяха да умрат от глад масово.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 77. 77 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  До коментар [#22] от "Dariya Koleva":

  "Спестяват основна информация, за да вкарат случая в контото на ГЕРБ, "
  Така е, но няма да го обяснят. Човека освен Ковид е бил със сериозен стомашен проблем, изхвърляне на приетото..... От там спестеното за кръвно налягане,..... проблема не е бил от вчера! Имаме нещастен факт... и много, много манипулации с политически отенък! Но след като "майката" размятваща недъгавото си дете като бухалка срещу полицаите днес я издигна РРадев като будител.....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 78. 78 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Искренни съболезнования на семейството на починалия!Обаче сякаш става въпрос за съпътстващо заболяване на сърдечно-съдовата система, за което не се споменава.
  —цитат от коментар 63 на Сатана Ликующий


  Има недомлъфки, паднало му много кръвното, по принцип Ковид 19 няма как да удари по кръвното, ама така работи квалитетната българска журналистика!

 79. 79 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 495 Неутрално

  "Мъдрата" политика на управляващите в здравеопазването докараха нещата до безизходица в столицата. Не ми се мисли какво е положението в момента в провинцията

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 80. 80 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Когато ген. Мутафчийски преди 4 месеца каза, че ще се мре, ама яко ще се мре, идиотите се хилеха...

 81. 81 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Разстроено

  До коментар [#72] от "murttle":


  И кой здравен министър до тук успя да промени нещо в тази джунгла?

 82. 82 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Разстроено

  До коментар [#79] от "neut":

  В провинцията ли?..... не искаш да знаеш

 83. 83 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  До коментар [#51] от "Манчо":

  "Жалко, жалко, няма как да се отървем от усещането за поредна употреба на социалните медии за почистване на гузни съвести...."
  Ще повторя. Човека е с тежки хронични проблеми, щом познат лекари съветват... като друг път????? Толкова много лъжи и манипулации има вкарани в този случай.....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 84. 84 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#72] от "murttle":
  Съвсем права си, но сега влизаме в друга ситуация. Сега наистина болниците няма да могат да лекуват всички нуждаещи се. Здравния министър го знае, но се спасява с пинизи, защото не иска да понесе отговорност и ще обвинява болниците. Вероятно им е останал още малко капацитет, но той скоро ще свърши.
  Друг е въпроса, че в тази тъжна ситуация в която изпадаме човек на 33 години трябва да бъде спасен, а да бъде пожертван някой възрастен. Трудно ми е да пиша това, още повече че не съм млад, но това вече се случваше в мадритските болници и сега започва в софийските.
  И ако го разберем веднага всички ще намалим епидемията като се пазим, защото здравните органи вече не могат да го направят. Правителството се провали, но ние ако се пазим ще преминем през това по-леко.

 85. 85 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#83] от "chichka":

  Няма лъжа няма измама- човекът си умря БЕЗ лекарска помощ!

 86. 86 Профил на sbk59434786
  sbk59434786
  Рейтинг: 25 Неутрално

  Когато ген. Мутафчийски преди 4 месеца каза, че ще се мре, ама яко ще се мре, идиотите се хилеха...
  —цитат от коментар 80 на palav_nik


  Много ти е любим Мутафчийски. За пореден път цитираш истеричната му реплика. Само че той не беше сложен на този пост само да констатира, че ще яко ще се мре, а да направи необходимото за обезпечи системата, след като е бил наясно как ще се развие ситуацията.
  Какво направи любимият ти генерал в тази посока? За пореден път те питам.

 87. 87 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  Съболезнования! Масовата циганизация до това води.

 88. 88 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  Когато около Великден спорихме тук в този форум по същата тема... някои хитреци на дребно врякаха че са им затворили Витоша.
  Е, сега Витоша е отворена.... но хората умират не защото им липсва чист въздух, а защото им липсва адекватно и навременно лечение

 89. 89 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#86] от "sbk59434786":


  А какво може да направи освен да каже как да се пазим? И той го каза, но кой да чуе...
  Протестирахте срещу маските, протестирахте срещу ограниченията... Е?

 90. 90 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 589 Неутрално

  [quote#73:"yavooor"][/quote]
  Прав си за Борисов , но той сега спасява кожата си. А Станислав Трифонов е шоумен и руски агент за влияние. Този ужасно грозен субект, хранещ се с руска манджа втора употреба не може да бъде наричан политик.

 91. 91 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 816 Неутрално

  "Много ти е любим Мутафчийски. За пореден път цитираш истеричната му реплика. Само че той не беше сложен на този пост само да констатира, че ще яко ще се мре"

  Бъркаш.
  Той не констатира, а още преди 4 месеца ПРОГНОЗИРА какво има да става, когато сички купонясваха.
  Ма немаше кой да чуе. Те така...

 92. 92 Профил на sbk59434786
  sbk59434786
  Рейтинг: 25 Неутрално

  До коментар [#86] от "sbk59434786":А какво може да направи освен да каже как да се пазим? И той го каза, но кой да чуе...Протестирахте срещу маските, протестирахте срещу ограниченията... Е?
  —цитат от коментар 89 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Тези заклинания да се пазим мога да ти ги кажа и аз без да съм лекар. За началник и членове на НОЩ се изисква много повече - идеи, стратегия, осигуряване на възможните ресурси, координация, контрол, промяна в законодателството, ако е необходимо и т.н. Какво от всичко се случи в действителност? И ако се са справили, защо се стигна до там, че в дори в София, където има най-много болници и специалисти, отказват прием на пациенти, а линейките и спешните екипи не достигат? А какво да правят хората в малките населени места? А, да, яко ще се мре и това е.

 93. 93 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  Така работят нещата за съжаление.

  Заразяването с този вирус е като руска ролетка. Има голям шанс да го караш леко, но има и шанс да си отидеш млад и здрав.

  Затова най-печелившата ситуация е да не играете на руска рулетка - демек да не се заразявате.

 94. 94 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  Когато ген. Мутафчийски преди 4 месеца каза, че ще се мре, ама яко ще се мре, идиотите се хилеха...
  —цитат от коментар 80 на palav_nik


  А геният Норман Гранц го определи за прост фатмак.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 95. 95 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#92] от "sbk59434786":

  Все пак отговорността няма как да я прехвърляш само на лекувашите, когато масово безстрашните си се движиха БЕЗ маски или със свалени на врата маски

 96. 96 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  по принцип Ковид 19 няма как да удари по кръвното,
  —цитат от коментар 78 на Dariya Koleva


  По принцип това, което казвате, е 100% идиотщина / сърдечно-съдовите увреди след ковид-атака вече не будят никакво съмнение!/ , но щом Ви харесва така - давайте!

  Мараба, С-ДС доносници!
 97. 97 Профил на Dimiter Monev
  Dimiter Monev
  Рейтинг: 96 Неутрално

  Голяма трагедия за близките. Съчувствам им.Но да ползваш нормалните чувства на близките на този човек с ПОЛИТИЧЕСКИ цели е меко казано неморално.Лекар съм и съм работил на млади години в Спешни звена. Не може да огрееш навсякъде и навреме. Няма как. Никъде по света не успяват.Че има слабости в нашето здравеопазване има. Ръководителите му на базата на станалото и ставащото трябва да направят изводи и промени за да има по-малко такива случай.Но каквото и да се прави пак ще има подобни ситуации. Просто трябва да се сведат до минимум.Помислете малко, даже да има 1000 линейки в град като София пак няма да успеят.
  —цитат от коментар 10 на kvasimodo


  Какви слабости! Дори елементарно човешко отношение няма от целия медицински персонал. Всички са най-малкото адски груби.

 98. 98 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#92] от "sbk59434786":


  Когато стратегията им беше да затворят София какво се случи?
  Не плъзнаха ли всички с колите си насам-натам за да празнуват Великден с Гергьовден?
  Колко се заразиха след това?
  Започнаха ли да се появяват огнищата?
  Отговорът е един-ДА!

 99. 99 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  Има го и този момент че българинът си е немарлив по природа.
  Докато не усети коравия- не взима никакви предпазни мерки

 100. 100 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  Мутафчийски ИЗОБЩО НЕ ВИ Е ВИНОВЕН!
  Търсете Мангъров!...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK