Масовият непрокопсаник в САЩ се припознава в Тръмп

Масовият непрокопсаник в САЩ се припознава в Тръмп

© правителствена пресслужбаАнализът е препубликуван от "Дойче веле". Заглавието е на "Дневник".


Ако и за вас персоната на Доналд Тръмп е отблъскваща, а публичното му поведение, слово и изпълнения - нетърпими, вероятно сте неспособни да си представите избирателите му, освен най-общо като невежи, неморални (или лицемерни) и неособено интелигентни люде. Вероятно дори тайничко ги смятате за ненормални. От друга планета. Сигурно вие самите не познавате такива хора и не държите това да се промени. Все пак отчитате, че - както сте карантинирани в собствена ехокамера, екранирана от CNN и New York Times - всъщност обитавате теле-очевидност с капаци на прозорците.


Но колкото и да не ви се иска и да не ви се вярва, Тръмп отново ще спечели. И причината за това не е, че политиките и ценностите му събират повече привърженици, отколкото противници. Тръмп ще спечели, защото повече хора ще гласуват за това какви искат да бъдат, а не за това какви са.
Заради това Тръмп стана президент преди четири години


Откакто е на политическата сцена, Доналд Тръмп играе с неумолима автентичност една и съща роля - тази на самозванеца, на оня, който не става за президент. Това го направи президент преди четири години. Това ще го и преизбере сега - колкото и контраинтуитивна да ни изглежда тази перспектива.


Повечето сме убедени, че Тръмп не играе никаква роля, а че просто е самозванец и лъжепророк. Ала неправдоподобната му ефективност понякога ни усъмнява, че всъщност калкулирано влиза в ролите на грубиян, расист, женомразец, ксенофоб и най-вече на простак и глупак; и че с мефистофелска проницателност той ги избира като ефективни инструменти не на героя, а на трикстера, каквито масово сме всички; като за целта преобразува псевдопразничната ситуация на предизборното политическо шоу в лудешки карнавал, в който високото и ниското разменят местата си: шутът се криви и кълчоти като пародия на крал, а цялото кралско и политическо войнство е низвергнато и обругано.


Дали Тръмп е мефистофелски тип гений, или риалити шоу играч, няма много значение: дали се прави на долница, за да успее като горница, или е автентична долница, претендираща да бъде припозната като горница, е все едно -


и в двата случая става дума за обречено на успех начинание.


Тръмп винаги е бил арогантен и високомерен егоцентрик, който не е криел презрението си към другите. Когато се кандидатира преди пет години, той следваше да трансформира милиардерския си елитизъм в нещо, което да импонира на масите. И той заложи на три слона: на фантазматичния индивидуализъм, на политически некоректната долница и на възвърнатото достойнство на глупостта, неукостта и бездарието. Ето защо, продължавайки да бъде безпардонен спрямо всякакви индивиди и групи, той даде израз и изроди - буквално и преносно - инхибираната долница на ниските класи с патриархалните им фобии спрямо малцинствата (често и спрямо тези, от които идват или на които принадлежат).


В същото време той продължи да бъде по един риалити шоу маниер простодушно глупав, банален, примитивен, лишен от блясък, чар, остроумие и чувство за хумор: т.е. да бъде автентичен и самосъвпадащ във всеки един момент.


Тръмп следваше да изпълни ролята на трикстер, на гротесков герой, за да може да преодолее огромната социална дистанция чрез културна идентификация с ядрото и чрез алтернативната воля за себепрекрачване на периферията. За целта масовият непрокопсаник следваше да се припознае във вездесъщата глупост и бездарие на един милиардер, паркетен и книжен лъв и риалити шоу звезда. Така Тръмп беше разпознат като свой, като същия, ако и социално да беше малко нещо принц със собствена планета. Тръмп винаги е ненавиждал политическата коректност, но той е презирал еднакво и малцинства, и мнозинства.


Издевателствата над малцинствата позволиха на Тръмп да отприщи долницата на неуките маси, да яви тяхната пословична политическа некоректност не като сподавен ропот, а като открита воля за власт. И в тази карнавална ситуация, в която долницата, глупостта и фантазията за друга идентичност изведнъж се оказаха на най-високата сцена, трибуна и арена, Тръмп намери автентичната точка на идентификация със своята публика:


виталността на американската мечта за успяващия аутсайдер.


Като беше в неспособност да мине за истински герой, Тръмп направи единственото, за което разполагаше с ресурс: представи се като автентичен трикстер, т.е. като лъжегерой и антигерой - единственият възможен в една постпостмодерна, ендемично негероична епоха като днешната. И точно през своята риалити шоу експертност той изигра най-съществения си коз - този на автентичността. Защото риалитито е този жанр, в който участниците, без да са актьори, играят по зададен сценарий, но тъй като нямат дарбата да се превъплъщават, те предявяват отново и отново абсолютното си самосъвпадане.


За Доналд Тръмп е ключово болшинството от американците да го ненавиждат презрително. Това е неговият начин да си осигури неистовата привързаност на електорално печелившото малцинство. Защото омразата към Тръмп разкрива високомерието към неговия тип избиратели: фантазмено непримиреното със социалната си локва мълчаливо (квази)мнозинство.


Тръмп все по-успешно им внушава, че верността им към него е единственият възможен начин да си възвърнат самоуважението и достойнството като декласирани, на които от десетилетия публично е вменявано, че все по-засрамено следва да премълчават, че са расисти, женомразци, хомофоби, ксенофоби и ненавиждащи бедните лумпени. Аз съм тук, внушава им Тръмп, за да изтъкна вашите пристегнати под политкоректни колани долници.


Най-гениалното в шоуто на Доналд Тръмп


САЩ са крайно нормативно, дисциплинарно пространство със строг ред, върховенство на закона и социално наложено съблюдаване на правила. Това е шизоидно място, в което, от една страна, се тачи индивидуализмът, свободата, инициативата и смелостта да мечтаеш и да предприемаш, а от друга - това е пространство на тежката социална разграфеност и нормативност, на тапии, квалификации, дипломи и пр. символичен капитал. В същото време никъде другаде по света политическата коректност не се е превръщала в такова социално бреме, не е упражнявала такъв натиск върху всекидневното публично поведение на низовия гражданин.


Гениалното откритие на Тръмп беше да заложи на долницата на въпросния гражданин, на потиснатото му зло, на домашната му версия, която всеки е принуден да оставя у дома, когато отива на работа или се озовава в публичното пространство. Тръмп знаеше поначало, че единственият начин да спечели е да се престори на шут, който бръщолеви глупости и скверности, зад които прозират потисканите и изтласканите желания и фобии на необразованите слоеве.


Посредством симулация на паресия Тръмп постанови политическия процес и процедура като анахроничен протокол и ги замени с перманентен карнавален ексцес на неспирно преобръщани редове, позволили на шута да стане президент и каращи традиционните политици от кариерата от цял свят да треперят за бъдещето си. Тръмп все така продължава да играе ролята на малкия, вече леко сенилен принц, който казва, че


царят на политическото статукво е гол.


Най-гениалното в шоуто на Тръмп, нека повторя, е неговото риалити шоу бездарие, което не му позволява да играе никаква роля, освен тази да бъде автентично себе си.


Вече не става дума за негативен вот, нито за избор на по-малкото зло, нито за любопитство към новото. След успешно проведен четиригодишен карнавал, на изключените и безгласните им се услади да се чувстват овластени чрез представителството на самозвания трикстер. Ето защо те още по-убедено ще гласуват против груповата си идентичност и принадлежност, против приличието и разумността, за да гласуват за себе си като делегират на лъжегероя символичната си воля за успех и власт.


Именно перманентното му себезавръщане и самоприземяване в собствената нищожност е онова самосъвпадане, в което все повече неоглашени се припознават. Тръмп ги представлява в пределната им отсамност именно като не разполага с трансцендиращи го творба, политика или визия. Той е само и единствено един евримен в ролята супермен - спасител на американската мечта. А тя - уви или аве - все още живее.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (221)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  Оригинален поглед, макар и да не води до верни прогнози.

 2. 2 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 468 Неутрално
 3. 3 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Рекло телето дъба да мушка.

  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 4. 4 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 91 Неутрално

  Скоро не бях чел по-нискокачествено словоблудство.

 5. 5 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  Резултат до момента:
  Тръмп - 27,1 %
  Байдън - 26,0 %
  ГЕРБ - 46,5 %

 6. 6 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1018 Весело

  До коментар [#2] от "ivpetr":

  Посочи поне един умен привърженик на Демократическа партия в този форум?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Petko Boukov
  Petko Boukov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  "Тръмп ще спечели, защото повече хора ще гласуват за това какви искат да бъдат, а не за това какви са."

  Великолепен анализ. Точно като тези с 30-40 000 долара на година се тръшкат, че Байдън ще вдигне данъците на тези с по 400 000.

  Тези, които те карат да вярваш в абсурди, могат да те накарат и да вършиш зверства. Волтер, 1765
 9. 9 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1309 Весело

  Сетих се на какво ми напомня пискането на левите. На детско недоволство. Така, светът в последните няколко десетилетия позабогатя и оттам беше лесно да се раздават свободи. Точно както родител с енергия и пари се радва да си поглези децата.

  Само че децата, понеже искат всичко, в един момент се качват на главата на родителя. Почват да си мислят, че ще командват винаги и винаги ще се намерят пари и енергия да им се изпълнят прищевките.

  Обаче родителят в един момент се ядосва и стяга правилата. Ако децата продължат да мрънкат - следва напляскване.

  Не, Тръмп не е дете, той е възрастен и е реалист. Американското ляво са разглезени деца, които искат всичко, но без да свършат работата. Да, ама възрастните преценяват, че не може с парите за месо да се купят играчки и бонбони. И стягат дисциплината. И децата пискат. Не им обръщайте внимание, настъпиха десетилетията на възрастните, сега ще се живее по-спокойно.

 10. 10 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  "Колкото и да не ви се иска и да не ви се вярва, Тръмп отново ще спечели"
  ахахаха, другарите от дв вече знаят изхода от тези избори. То всички го знаят, ама се правят че има интрига. хахах
  А за непрокпопсаника, подкрепящ Тръмп мога само да каже: явно тези завършили социални науки, имащи кредити за по 100 000 долара, нямащи работа и мразещи целия свят, защото се мислят за най-умните и красивите и те са започнали, да подкрепят Тръмп, защото по-големи непрокопсаници от тях има ли изобщо?!?

 11. 11 Профил на yxy36658763
  yxy36658763
  Рейтинг: 96 Неутрално

  До коментар [#6] от "Orator Wornoxmaniak":

  Ако Тръмп спечели,
  дано тази статия да изчезне!  До коментар [#4] от "Rodrigo":

  До коментар [#3] от "Orator Wornoxmaniak":

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 12 Профил на Спиро
  Спиро
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Напълно погрешна статия, повтаряща станалата печално известна фраза на Хилари за "deplorables".
  Явно за комунистите и "демократите" е винаги в сила: Нищо ново не е научено и нищо старо не е забравено.
  Жалко!

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Дойче веле, alles klar!

  Нека да позная, масовия прокопсаник сигурно се разпознава в Байдън.

 17. 17 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  Колко много ненужни думи.
  Когато избраха Обама се разбра че цветните са повече от белите.
  А когато избраха Тръмп се еидя че простите вземт връх.
  Но за моя изненада Тръмп се оказа удачен избор.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 18. 18 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Авторът да се концентрира върху литературната теория. Прочетох това
  Тръмп намери автентичната точка на идентификация със своята публика:
  виталността на американската мечта за успяващия аутсайдер.
  Припомням, че Тръмп беше милиардер преди да стане президент. (За разлика от нашите политици). Да говориш за милиардер, че е успяващ аутсайдер е меко казано безсмислено.

 19. 19 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1883 Неутрално


  "Ако и за вас персоната на Доналд Тръмп е отблъскваща, а публичното му поведение, слово и изпълнения - нетърпими, вероятно сте неспособни да си представите избирателите му, освен най-общо като невежи, неморални (или лицемерни) и неособено интелигентни люде. Вероятно дори тайничко ги смятате за ненормални. От друга планета. Сигурно вие самите не познавате такива хора и не държите това да се промени. Все пак отчитате, че - както сте карантинирани в собствена ехокамера, екранирана от CNN и New York Times - всъщност обитавате теле-очевидност с капаци на прозорците."
  Стил достоен за в-к Правда или Работническо дело.
  Не се учудвам след като Гл. редакто в Дойче веле е един индивед, работил като цензор при комунизма в БНР.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 592 Любопитно

  Парадокси , ниско образовани и бедни хорица гласуват за милионер укриваш данъци които се грижи само за личното си облагодетелстване и намаляване данъците на богатите .
  Високо образовани хора които биха имали изгода от намаляване на данъците гласуват за левите демократи .

 22. 22 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  Не само в САЩ, феноменът "Тръмп - кралят на негодните" е международен.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  Масовият непрокопсаник в САЩ се припознава в Тръмп"

  Сериозно всичко ли е позволено на правилната партийна линия?

  Как ли ще се приеме, трипроцетовия непрокопсаник се припознава в Ъ-кащ такъв?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 643 Неутрално

  с това ниво на Дневник мисля, че достигнахте до вестник "чук-чук"....Ама се чува кух звук...

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 25. 25 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 788 Весело

  Журналята от ДВ, нещо почват да обръщат палачинката.
  Май вече имат инфо как вървят нещата. Ясно им е, че ако продължават да се дупят на демократите Бай Дончо после ще им резне субсидиите и край на хубавия живот и топлите местенца.
  Та за това са решили да целуват ръка. Първоначално, де. После ще целуват дето каже Бай Дончо! Смях!

 26. 26 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#16] от "Шоршо":

  Браво Шоршо,правилната снимка си си барнал.

 27. 27 Профил на Petko Boukov
  Petko Boukov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  левите демократи .
  —цитат от коментар 21 на lout66


  Там е работата, че демократите не са леви - с изключение на шепа прогресивни демократи като Сандърс, АОК и Илхан Омар всичките са същите корпократи като републиканците.

  В Редит имаше най-добрата аналогия - "Републиканците смятат, че всички блага трябва да се притежават от петима души, докато демократите смятат, че те трябва да са десет плюс пет жени и може би един чернокож."

  Тези, които те карат да вярваш в абсурди, могат да те накарат и да вършиш зверства. Волтер, 1765
 28. 28 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3395 Неутрално

  Избирам Тръмп не за друго, а защото алтернативата е Партията на войната. А война не искам и никой не иска. Въпросът е защо евроатлантиците толкова мразят Тръмп и искат другия? Всички знаем защо. Искат братска Америка да им помогне да показват по-големи зъби.

 29. 29 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#12] от "anlazar":

  Който се припознава в някой от двамата, жалко за него самият. Това е нещо като нашият избор между Първанов и Сидеров - да се чудиш къде да избягаш.

 30. 30 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#2] от "ivpetr":Посочи поне един умен привърженик на Демократическа партия в този форум?
  —цитат от коментар 6 на Orator Wornoxmaniak  Достатъчно е, че те имаме теб ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 31. 31 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Клета майка България, щом доцентите по литература в СУ използват такъв език.

 32. 32 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#19] от "kvasimodo":


  Може ли малко подробности? Аз въобще не се учудвам. Същото са и тези тук.

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 33. 33 Профил на xlf5o648452
  xlf5o648452
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тоест, 90% от белите американци са "непрокопсаници" ...

 34. 34 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  Е, нали Путин затова подкрепяше Тръм още на предишните избори: за да се изпълни света с феномени като него самият - авторитарни лидери, които превръщат изборите и другите принципи на демокрацията в инструменти за превземане на държавата.

 35. 35 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Очаквам същата статия догодина по изборите със сменени имена, пари трябва да се заработят, авторе.
  "Димитър Камбуров

  Доцент по литературна теория към едноименната катедра на Факултет по славянски филологии на СУ."
  Стой си в теорията, практиката не е силната ти страна.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 284 Весело

  Последни напъни на комунистите да помогнат на корумпираната
  деменция да спечели някакси. Пълен отврат.

  Масовите непрокопсаници в САЩ рушат, палят и разграбват.
  Всички знаем в кой се припознават и това определено не е Тръмп.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 38. 38 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#21] от "lout66":

  Нима тук не е така? Всички мераклии за далаверка и бързо забогатяване, любители на трапезата и чалгата, се превъзнасят по чекмедже-тарикат.

 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  "простодушно глупав, банален, примитивен, лишен от блясък, чар, остроумие и чувство за хумор: т.е. да бъде автентичен и самосъвпадащ във всеки един момент."
  Боже, това къде ли сме го виждали.

 40. 40 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 712 Разстроено

  В България - простата Тиква от Банкя.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 41. 41 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  A иначе Тръмп не само ще спечели, ами може и вота да спечели, за да е по-гадно. И не само - самият той започна едно движение, което променя съзнанието на хората.

  Сега, без да съм непрокопсаник, бая време съм прекарала в либералния мисловен климат. Знам му клишетата и меметата. Знам колко крехна позиция е това и как зад благовидни политики се крият безскрупулни ходове. Как се правят армии от полезни идиоти, които после се жертват. Как се прави шпицкоманда интелектуалци. Които обаче не са точно умни, макар да се вписват в комичното вече клише "умнокрасиви". Та така, радвам се, че не съм била заблудена и че левичарството е хипноза и нереална визия. Хората с реалистичен подход ще се оправят. Тия, дето се надяваха да раздуват приказки и да получат високоплатени синекури, постове, трибуни и влияние - ще пискат.

 42. 42 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1985 Неутрално

  Заглавието кърти. Трябва добавим, че не само масовият непрокопсаник в САЩ се принознава в Тръмп, но и българският непрокопсаник. Ако това не е достатъчно ясно тук във форума, то един бегъл поглед върху другите сайтове го доказва.

  Едно не мога да се съглася с материала. Че Тръмп ще спечели, защото хората искали да бъдат като него. Точно обратното. Ако на мен ми се пие, аз няма да се кача в колата на шофьор, който е отчетливо пиян. Ако аз съм непрокопсаник, ще гласувам за човек, който разбира и знае как да направи така, че и аз да напредна в живота, а не за непрокопсаник като мен.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 43. 43 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  Тцъ, тцъ, тцъ...

  Тва, Тръмп, голямо Чудовище, ей...

  Мало и голямо джендърче е пропищяло от него...

 44. 44 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1382 Неутрално

  С уточнението, че не мога да понасям Тръмп - както съвсем констистентно съм декларирал още отпреди първия му избор - искам да попитам г-н Камбуров според него кой се определя с компроментирания и корумпиран Байдън, който е толкова очевидно перфектно изшлайфан във фалшивото си поведение, че - както повечето професионални политици изключая Тръмп - е готов за Холивудска продукция?

  Повечето негативи, които изброявате за Тръмп са верни, но защо не погледнете и алтернативата?

  Дразнещо е, наистина е дразнещо когато някой, особено с претенции за свободна национална медия, е толкова едностранен!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 45. 45 Профил на yxy36658763
  yxy36658763
  Рейтинг: 96 Весело

  Последни напъни на комунистите да помогнат на корумпиранатадеменция да спечели някакси. Пълен отврат.
  —цитат от коментар 37 на dream_er


  Най-рано резултатите ще са известни към
  0100 часа Московско време!

  Московско Време!

  До коментар [#37] от "dream_er":

 46. 46 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Когато човек живее в България, поради ограничаване на практическия мироглед, незнаене на езици и липса на източници, може и да му дойдат мисли като на автора на въпросното писание. Тръмп не е единственият прост, прям, груб и арогантен в САЩ. Всеки който е живял там (а аз съм живял известно време) знае, че такива са болшинството от американците. Но повечето са надянали маски, било поради опасение, че ще им изстине службицата или че ще бъдат застреляни от някой разярен нервак. Което не променя постъпките им. Тръмп е охраняване лице, богат и независим човек. Поради това той се държи открито и не проявява двуличие. С една дума - показва истинското лице на американец, устремен към успеха и постигането на целиоте си.
  Не е верно, че не плаща данъците. В САЩ това е невъзможно. Но в бизнеса има графа приходи и графа инвестиции и разходи. Данък се плаща върху разликите на двете графи.
  Е, като на българско издание и на български автор, следва да си затворим очите за подобни статии. Ноооо ... ако някой си мисли, че от подобно нещо може да произлезе някакво аналитично знание или полза или да осветли някакви процеси в обществото - то се лъже и то много. То показва простотията на нашата интелигенценция и преса!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 47. 47 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 852 Неутрално

  До коментар [#41] от "lil_alex":

  целият въпрос е кой прави политиките,
  а ако ги прави тръмп, нещата отиват накъм
  flat earthers. за демократичния establishment
  нещата са горе доел така, но голямата картина,
  изобщо не е такава. тръмп изолира и разединява Америка,
  заради собствените си, копирани от roger ailes консерватвни
  тъпни.

 48. 48 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Ха-ха-ха! Някои започват да нервничат и това им личи

 49. 49 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2500 Весело

  До коментар [#6] от "Orator Wornoxmaniak":

  Дефинирай "умен"? Това да те хванат, че публикуваш гербаджийски опорни точки във форумето например къде се намира на скАлата за умнотия, че да преценим как да се самооценим.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 50. 50 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2500 Весело

  A иначе Тръмп не само ще спечели, ами може и вота да спечели, за да е по-гадно.
  —цитат от коментар 41 на lil_alex


  Може, всичко може. Това с вота - в паралелните Вселени. Вече изгубихте връзка с реалността.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 51. 51 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 722 Весело

  "Димитър Камбуров
  Дойче веле"

  "Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”."

  Да де, но в 100% от случаите съвпадат! Може би е защото "анализаторите" които ползвате, се прехранват от същият "спонсор". ШороШ!?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 52. 52 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Весело

  Някой така и не разбраха, че не за Тръмп хората излизат да гласуват, а за себе си. Тръмп е само средството да се борят за своите интереси и да кажат "стига". Елитите не успяха да впрегнат или задушат енергията им и затова са бесни.

 53. 53 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#47] от "mihail_p":

  Ако беше се спускал по-дълбоко в заешките дупки, може би щеше да знаеш, че това с плоската земя е кодош на зевзеците от 4Chan и е вид мета-тест за интелигентност. Та може да се окаже, че плоскоземците не са толкова плоскоземни и ще се смеят последни...

 54. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2518 Неутрално

  Wсичките ми приятели в САЩ са за Тръмп :-)
  ... хич не са непрокопсаници :-)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 55. 55 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2009 Весело

  Не знам за какви непрокопсаници говорите. Виждам високи, хубави мъже и жени с хубави коли. .
  —цитат от коментар 20 на lil_alex


  Бял мерцедес те преследва в живота, Лиле ... Да си жива и здрава. Твоите постинги най-много ме разсмиват.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 56. 56 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1808 Весело

  Умнокрасивци от всички страни - на крак срещу идеологическият враг!!!

 57. 57 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2382 Весело

  Свършиха "политолозите" и "социолозите" и Дневник мина на литературните критици - те да споделят какво мислят за Тръмп. Ами да ви кажа едва ли избирателите ги вълнува особено. Други неща ги вълнуват, например корупцията на Байдънови, за която аз тук не видях и една статия (може и да е имало и да съм пропуснал).

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 58. 58 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1382 Неутрално

  Когато човек живее в България, поради ограничаване на практическия мироглед, незнаене на езици и липса на източници, може и да му дойдат мисли като на автора на въпросното писание. Тръмп не е единственият прост, прям, груб и арогантен в САЩ. Всеки който е живял там (а аз съм живял известно време) знае, че такива са болшинството от американците. Но повечето са надянали маски, било поради опасение, че ще им изстине службицата или че ще бъдат застреляни от някой разярен нервак. Което не променя постъпките им. Тръмп е охраняване лице, богат и независим човек. Поради това той се държи открито и не проявява двуличие. С една дума - показва истинското лице на американец, устремен към успеха и постигането на целиоте си.Не е верно, че не плаща данъците. В САЩ това е невъзможно. Но в бизнеса има графа приходи и графа инвестиции и разходи. Данък се плаща върху разликите на двете графи.Е, като на българско издание и на български автор, следва да си затворим очите за подобни статии. Ноооо ... ако някой си мисли, че от подобно нещо може да произлезе някакво аналитично знание или полза или да осветли някакви процеси в обществото - то се лъже и то много. То показва простотията на нашата интелигенценция и преса!
  —цитат от коментар 46 на Сатана Ликующий


  Ако има нещо, което да ме дразни повече от простаци като Тръмп - каквито има наистина навсякъде по света, то си е човешко качество - то е хора, които ей-така небрежно дефинират цяла една нация - това е един континент, дявол взел го! - като "такива са повечето от американците".

  И то на солиден опит базиран на "известно време" тук!

  Жалко за пътуването Ви ако това е, което сте отнесли обратно!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 59. 59 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1730 Весело

  Масовият непрокопсаник в САЩ се припознава в Тръмп
  —цитат от коментар 0 на заглавие  Много хора забравиха, защо в САЩ
  почнаха да подкрепят Тръмп!
  Не че Тръмп е много стока,
  ама онези преди него се доказаха,
  като негодници, нагаждачи, подкупни лицемери,
  на които не им пукаше за нищо друго,
  освен за банковите си сметки!
  Да не говорим, че в международен план
  са си чисти престъпници, водещи войни
  предимно, за "американските интереси"
  (глобалните мулти-интернационални компании)!
  Сега отчаяно се чудят, как да обърнат вота,
  като за капак са сложили лице -противник на Тръмп,
  които открито казва, че е готов да ПРОСТИТУИРА,
  само и само да му дадат пари!
  Евала на демокрацията в САЩ!

 60. 60 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Левичарите падат много ниско. Тиражират все по-долнопробни лъжи и фалшиви новини.

 61. 61 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  Спускам за 999-ти път!

  Цитирам по памет Остап Сюлейман Берта Мария Бендер бей - че "Животът е сложно нещо, но се отваря просто, като чекмедже!"

  Преди 4 години Тръмп посочи кои са неговите Врази...

  https://youtu.be/Bmvxx_YbDsM?t=454

  Нищо не само не се промени, но и се задълочи и засили. :)

 62. 62 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#57] от "Тюфлекчия":

  Пффф, че то академичните типове са най-конвергирани към правилния наратив, направо готово дресирани. Само да им натиснеш копчето и рецитират всички опорки. Университетите са така от 20 години, а литературната теория - хептен, то си е партийна школа...

 63. 63 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1883 Неутрално

  До коментар [#25] от "nhh18551388":

  ++++++++++++++++++++++++++
  До коментар [#24] от "Октавиан":

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 64. 64 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#55] от "7777":

  Да бе, знам, че в смелия нов свят няма място за хубави неща, само идеологически правилна аскеза. Кльощави веган дегенерати с вел'сопеди...

 65. 65 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 683 Гневно

  Литературоведът Камбуров е ударил съвсем през просото!
  По възможно най-просташкия начин!

  Прочее, не особено далновидно е Дойче веле да препоства мненията на средношколски учители по проблеми, далеч от светогледа им.

  Нищо против средношколските учители, но нивото им е ниско за достоверни коментари.
  Макар че да наречеш симпатизантите на Тръмп "непрокопсаници" не е само нискочела идиотщина!
  Съвсем не!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 66. 66 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Свършиха "политолозите" и "социолозите" и Дневник мина на литературните критици - те да споделят какво мислят за Тръмп. Ами да ви кажа едва ли избирателите ги вълнува особено. Други неща ги вълнуват, например корупцията на Байдънови, за която аз тук не видях и една статия (може и да е имало и да съм пропуснал).
  —цитат от коментар 57 на Тюфлекчия


  Е как ще видиш-мен ме баннаха,защото написах,че има видеозаписи с Байдън син, на които прави секс с 14 годишната си племенница .И които лично гледах в Интернет.

 67. 67 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4310 Весело

  До коментар [#46] от "Сатана Ликующий":

  "Когато човек живее в България, поради ограничаване на практическия мироглед, незнаене на езици и липса на източници..."!?  Трагикомично! Нее в България знаем чужди езици, дори и по два, доста хора и по три, четири и нагоре, а доколкото ми е добре известно, американците освен собствения си език не знаят никакъв друг, изключая латиносите, за които все пак другия език се явява майчин....
  Жалка история!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 68. 68 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  Не знам за какви непрокопсаници говорите. Виждам високи, хубави мъже и жени с хубави коли. От другата страна някакви хулигани и синекоси дегенерати, лица с неопределен пол, като цяло луди и неадаптирани към живота. Ма с претенции...
  —цитат от коментар 20 на lil_alex


  https://bit.ly/386yrQn

 69. 69 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2009 Весело

  До коментар [#55] от "7777":Да бе, знам, че в смелия нов свят няма място за хубави неща, само идеологически правилна аскеза. Кльощави веган дегенерати с вел'сопеди...
  —цитат от коментар 64 на lil_alex


  Не се плаши, Лиле. И в настоящия свят има хубави мъже и жени, с хубави коли, които обаче не гласуват за Тръмп. Може би защото хубавите неща ги приемат за даденост, а не ги гледат гладно отвън.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 70. 70 Профил на Brasil
  Brasil
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Заглавието кърти. Трябва добавим, че не само масовият непрокопсаник в САЩ се принознава в Тръмп, но и българският непрокопсаник. Ако това не е достатъчно ясно тук във форума, то един бегъл поглед върху другите сайтове го доказва. Едно не мога да се съглася с материала. Че Тръмп ще спечели, защото хората искали да бъдат като него. Точно обратното. Ако на мен ми се пие, аз няма да се кача в колата на шофьор, който е отчетливо пиян. Ако аз съм непрокопсаник, ще гласувам за човек, който разбира и знае как да направи така, че и аз да напредна в живота, а не за непрокопсаник като мен.
  —цитат от коментар 42 на Lou


  Ако си непрокопсаник, надали ще имаш умствения капацитет да разсъждаваш по този рационален начин. Така че всъщност авторът определено е напипал нещо.

 71. 71 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Афторът се е пренапънал. А тогава знаем какво се получава :))

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 72. 72 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#69] от "7777":
  Хубавите неща никога не са даденост, някой трябва да ги изработи. До един момент може да си умен и да измамиш хората да ти дават хубави неща, щото си умен. Ама ако не им подобриш реално живота, ще се усетят, ще те овалят в катран и пера.

  Има премного хора, които са измамно хубави, без основи, кухи.

 73. 73 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2009 Весело

  До коментар [#55] от "7777":Да бе, знам, че в смелия нов свят няма място за хубави неща, само идеологически правилна аскеза. Кльощави веган дегенерати с вел'сопеди...
  —цитат от коментар 64 на lil_alex


  САЩ е свободна страна, Лиле. В нея има място както за свръхдебели консуматори на Макдоналдс с пикапи, така и за кльощави дегенерати с велосипеди.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 74. 74 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 393 Неутрално

  да, а 50 cent е най-големия неудачник измежду всички. Хилядите хора по ралитата на Тръмп са до един неудачници. Всички хора, които не искат социализъм и 60% данъци са неудачници.
  Насреща им са SJW, които никак, ама никак нямат психични проблеми, като онази плачещата във ваната, че била scared. Или другата, която с тих глас плаче и обяснява как Тръмп започвал нов холокост, защото неговите поддръжници тайно получавали по пощата шапки и това било знак за тях да се подготвят.
  Те, SJW, ще се опълчат на Китай и на Русия и на радикалния ислям.
  ето малка част от тях тук, бъдещите лидери на света - не-неудачниците, преуспелите - https://www.youtube.com/watch?v=8qWas9uTrSk

 75. 75 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 476 Весело

  На феновете на Тръмп ще им трябва тълковен речник, за да разберат написаното.
  P.S. Има такъв(тълковен речник) онлайн, постарайте се и опитайте да осмислите текста! ;)

 76. 76 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#68] от "Sabbath":

  Anne Jack.

 77. 77 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 640 Неутрално

  По-злобна и гнусна статия в Дневник не бях виждал. Трябва да се срамувате, че сте я препечатали.

 78. 78 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1883 Неутрално

  До коментар [#32] от "Октавиан":

  В предаване преди 2-3 седмици Антон Тодоров разказа подробности за Гл. Редактор на българската секция на Д. Веле.
  Иначе ако му четете официалната биография срамежливо се споменава, че е работил в БНР , но се премълчава фактът ,че е бил В ИДЕОЛОГИЧЕСКИЯ МУ ОТДЕЛ.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 79. 79 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  До коментар [#69] от "7777":Хубавите неща никога не са даденост, някой трябва да ги изработи. До един момент може да си умен и да измамиш хората да ти дават хубави неща, щото си умен. Ама ако не им подобриш реално живота, ще се усетят, ще те овалят в катран и пера. Има премного хора, които са измамно хубави, без основи, кухи.
  —цитат от коментар 72 на lil_alex


  Дано да си права, Лиле. Надявам се повярвалите на Тръмп най-сетне да се усетят, да изиската данъчните му декларации и да го накарат да си изпълни обещанията. Пък после дали катран и пера, дали домашен арест върху златния кенеф -- това са подробности от пейзажа.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 80. 80 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  "Масовият непрокопсаник в САЩ се припознава в Тръмп"

  По левундерска измишльотина изтипосана в заглавието не съм чел. Имам роднини там дето не трайват Тръмп, но съм попадал на безброй изказвания на българи от там, които са успели хора и са му привърженици точно защото за такива прокопсали неговото управление направи много.

  Защо ми се струва, че масовият непрокопсаник се припознава в BLM, Антифа.... и демократите.

  А отделно аФтора визира като непрокопсаници хората които искат и разбират че трябва да се вземат в ръце и да се оттласнат сами от дъното. Тези хора не са непрокопсаници.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 81. 81 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Автор, под него дойче веле..... четенето е излишно!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 82. 82 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 852 Неутрално

  До коментар [#53] от "lil_alex":

  гледай сериала the loudest voice с
  Ръсел Кроу в главната роля.
  там е скрито разковничето на
  тръмпизма. няма какво да ми обясняваш
  някакви каламбури.

 83. 83 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2382 Весело

  "Тръмп ще спечели, защото повече хора ще гласуват за това какви искат да бъдат, а не за това какви са."Великолепен анализ. Точно като тези с 30-40 000 долара на година се тръшкат, че Байдън ще вдигне данъците на тези с по 400 000.
  —цитат от коментар 8 на Petko Boukov


  Май и ти като авторчето не си разбрал, че за да станеш богат (ако не си по наследство), трябва ПЪРВО да започнеш да мислиш като богатите. А не като селските пияници, дето виждат надежда единствено в това да дойде "народната власт" и да експроприира имотите на "кулаците" и да ги даде на тях. И после се чудят що са скъсаняци при три режима. Оня поне е разбрал, че може да живее прилично като се прави на много умен в някой хуманитарен факултет, а тебе и толкова те няма...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 84. 84 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#82] от "mihail_p":

  Не знам за тръмпизма, но левичарството, сега виждам, беше един бавен, търпелив, дори достоен за признание гамбит. Включваше политика, икономика, международни отношения и не на последно място, работа върху човешкото съзнание, себеусещане, ценности и вяра, с доста антихристиянски или псевдо-християнски елементи. Само че както люлееха хората, така хората се посъбудиха...

 85. 85 Профил на Чубакът
  Чубакът
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Без да съм апологет на оранжевия, ама масовият непрокопсаник в САЩ не е ли малцинствен, на хранителни помощи и жилище от HUD, населяващ предимно сини щати?

  "The nation which can prefer disgrace to danger is prepared for a master and deserves one." || Economic Left: -3.75 || Social Authoritarian: 1.38
 86. 86 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2009 Любопитно

  До коментар [#84] от "lil_alex":

  Е, точно заради псевдохристиянщината на Пенс, няколко семейства в квартала ми - традиционно гласуващи за републиканци -- са си накитили ливадките с табелки "републиканци за Байдън." Много от тях карат и пикапи, и велосипеди. Американците не се събират в клишета, Лиле. Нито леви, нито десни. Гледат си интереса, но гледат и колко е читав кадидатът. "По плодовете им ще ги познаете."

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 87. 87 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  До коментар [#7] от "chepokalipsis":

  Като четеш дневник, ще решиш, че става въпрос за изборите у нас, бахти мозъчните пръдни се изпускат.
  —цитат от коментар 7 на chepokalipsis


  Ама Вие не разбрахте ли, че статията е за Бойко Борисов, не за Тръмп. Земенете имената и ще се убедите.

  Нещо като песента на Лили Иванова "Ден":

  Ден голям, ден безкрай, дълъг като век,
  аз за тебе всичко вече знам.
  Но добре, че в живота тежък или лек
  ти не си един, макар голям!

  Е, заменете "ден" с "член" и ще видите какво се получава.

 88. 88 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  Без да съм апологет на оранжевия, ама масовият непрокопсаник в САЩ не е ли малцинствен, на хранителни помощи и жилище от HUD, населяващ предимно сини щати?
  —цитат от коментар 85 на Чубакът


  Не.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 89. 89 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 476 Весело

  [quote#79:"7777"][/quote]

  Абсолтно съм съгласен, че Тръмп, след изтичане на изтичане на имунитета му, ще бъде рзследван и съден. Смятам, че ще бъде на принципа "Изгори, за да свети!", с цел назидание, не, че не си го е заслужил! Прекалено много поразии причини.
  Странният факт- всички русофили, герб-ери, анти-ЕС, анти-ваксъри и противници на мерките против КОВИД 19 са за Тръмп. От това по-ясно няма какво да се коментира "дясната" им позиция и възгледи!

 90. 90 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#86] от "7777":

  Разбира се, че има изключения. Но има и дух на времето и в момента виждаме как един светоглед ще си отиде, защото няма да се продава толкова лесно. Свърши ентусиазмът, видяха се кусурите. И не, това с данъците не хваща дикиш - парите не са реално нещо. Съзнанията и душите са по-реално нещо от парите.

 91. 91 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Странно ми изглеждат както съчинението на литератсващия автор, така и коментарите под него. За автора е ясно - гледа да изкара някой лев с това, което може - да литератства /пиша го с уважение към способностите на човека/. За коментиращите - да не би да не им е ясно, че и единият кандидат, и другият кандидат се опитват да са играчи /не актьори/ в постановка, режисирана от интереси в сянка. За мене главният въпрос е защо бяха дапуснати тези откровенно слаби и вредни за Америка играчи до финалния спектакъл; къде и в какво се е изчерпала системата, та да се скрие зад две, меко казано, не заслужаващи внимание лица.

 92. 92 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 611 Весело

  ХАХАХАХАХАХА

  тази претенциозна хистерика в дойче веле и 2% нагоре на дау джонс в момента ми подсказват, че новият президент на САЩ ще бъде ... старият

  на печелившите честито, на останалите... те си знаят, истерииу припадаци, рев както преди 4 години, оттренирано, тоя път поне няма да е изненада, тъй че дано мине по-бързо

  Je suis дани кирилов
 93. 93 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2009 Любопитно

  До коментар [#86] от "7777":Разбира се, че има изключения. Но има и дух на времето и в момента виждаме как един светоглед ще си отиде, защото няма да се продава толкова лесно. Свърши ентусиазмът, видяха се кусурите. И не, това с данъците не хваща дикиш - парите не са реално нещо. Съзнанията и душите са по-реално нещо от парите.
  —цитат от коментар 90 на lil_alex


  Това, което аз виждам, е голямо медийно (включително в социалните медии) отразяване на крайни кресливи мнения: леви и десни. Мнозинството американци са умерени люде. Духът на времето--ако може да се говори с такива големи обобщения - е на мълчаливите, действащи умерени срещу кресльовците от ляво и от дясно. Но кресльовците постигат реален ефект, дума да няма.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 94. 94 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Ей, този Тръмп, никакви успехи няма в живота, само няколко милиарда е спечелил. Не е като Биден, да му дават пари и Путин, и китайските комунисти, при това без даже да си помни името. Това е това да си "прокопсал"!

 95. 95 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Deplorables, да? Палячо.

  Sic transit gloria mundi
 96. 96 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 852 Неутрално

  [quote#79:"7777"]
  —цитат от коментар 89 на Мизо
  Абсолтно съм съгласен, че Тръмп, след изтичане на изтичане на имунитета му, ще бъде рзследван и съден. Смятам, че ще бъде на принципа "Изгори, за да свети!", с цел назидание, не, че не си го е заслужил! Прекалено много поразии причини. Странният факт- всички русофили, герб-ери, анти-ЕС, анти-ваксъри и противници на мерките против КОВИД 19 са за Тръмп. От това по-ясно няма какво да се коментира "дясната" им позиция и възгледи! [/quote]

  ма те са за тръмп, щото тръмп се лендзи на путин.
  да не мислиш, че вникват в политиките, които той
  направи за 4 години. изобщо
  не им дреме.

 97. 97 Профил на chukarka
  chukarka
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Клети, клети студенти на такъв доцент....

  Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече. Айнщайн
 98. 98 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2991 Весело

  Оригинален поглед, макар и да не води до верни прогнози.
  —цитат от коментар 1 на авторът


  Кое му е оригиналното, авторът е ...

  Цитат
  Доцент по литературна теория към едноименната катедра на Факултет по славянски филологии на СУ. Преподава литературна теория, литературна история, културни изследвания, полородови изследвания.

  Все едно аз да напиша статия за квантовата физика!

 99. 99 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  [quote#79:"7777"]
  —цитат от коментар 89 на Мизо
  Абсолтно съм съгласен, че Тръмп, след изтичане на изтичане на имунитета му, ще бъде рзследван и съден. Смятам, че ще бъде на принципа "Изгори, за да свети!", с цел назидание, не, че не си го е заслужил! Прекалено много поразии причини. Странният факт- всички русофили, герб-ери, анти-ЕС, анти-ваксъри и противници на мерките против КОВИД 19 са за Тръмп. От това по-ясно няма какво да се коментира "дясната" им позиция и възгледи! [/quote]

  Стига си лъгал. Вчера гледах интервю на Путин, в които казва,че демократите в САЩ имали много общо с комунизма и той самият като бивш комунист ги подкрепял.
  Имаше интервю на един бивш агент на КГБ-Юри Безменов,който казва,че 85 процента от бюджета на КГБ за чужбина отивал за налагане на левичарски идеи в американските университети.Интервюто е от 1984г.

 100. 100 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 640 Разстроено

  Просташки писаници от пишман доцент, аман от излагации...

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK