Европейските адвокати: Гешев обявява подсъдими за виновни и преследва защитници

Буди както недоумение, така и опасения, че в публичните си изказвания новият главен прокурор неглижира ролята на адвокатурата и не приема, че адвокатите са равнопоставени участници в наказателния процес

© Юлия Лазарова

Буди както недоумение, така и опасения, че в публичните си изказвания новият главен прокурор неглижира ролята на адвокатурата и не приема, че адвокатите са равнопоставени участници в наказателния процес"Дневник" публикува позицията на Съвета на адвокатурите и правните общества в Европа [Council of Bars and Law Societies of Europe (CCBE)] относно върховенството на закона в България, приета на 28 октомври и изпратена до българските власти във връзка с проблемите в съдебната власт. ССВЕ е неправителствена организация, създадена през 1960 г., обединяваща европейките адвокати и отстояваща принципите на демокрацията и върховенството на закона. Съветът на адвокатурите е авторитетният глас на адвокатите в Обединена Европа, който защитава човешките права, етиката и спазването на законите.


Съветът на адвокатурите и правните общества в Европа представлява адвокатурите и правните общества в 45 държави и чрез тях - повече от един милион европейски адвокати. Съветът е признат като глас на европейската правна професия и представлява европейските адвокатури и правни общества и общите им интереси пред европейски и други международни институции.


ССВЕ отбелязва със съжаление, че настоящите развития в България водят до
сериозно накърняване на споделени ценности, включително свободата, демокрацията, равенството,


върховенството на закона и правата на човека, залегнали в чл. 2 от Договора за ЕС.


ССВЕ следи с тревога тези развития, които са съпътствани от слабости на върховенството на закона и институционални недостатъци в България, особено по отношение на независимостта на съдебната власт, разделението на властите и борбата с корупцията.


Конституцията на Република България гарантира свободата, независимостта и самостоятелността на адвокатурата, като й възлага да защитава правата, свободите и законните интереси на гражданите и юридическите лица. Това показва изключителната роля на адвокатурата в обществото, както и за защитата на обществения интерес.


ССВЕ би желал да изрази


опасенията си относно процедурата за предлагане и статута на настоящия главен прокурор,


както и относно липсата на ефективни механизми за отчетност в неговата работа. Буди както недоумение, така и опасения, че в публичните си изказвания новият главен прокурор неглижира ролята на адвокатурата и не приема, че адвокатите са равнопоставени участници, когато се явяват в ролята на защитници на обвиняеми в наказателния процес, и че те са основна гаранция за представляване на законните права и интереси на гражданите.


В тази връзка ССВЕ също така би желал да припомни основополагащия принцип, че адвокатите не следва да бъдат идентифицирани с техните клиенти. В това отношение ССВЕ изразява опасения по повод


няколко наказателни производства, образувани срещу адвокати.


ССВЕ изразява сериозна тревога по повод няколко системни предизвикателства в сферата на правосъдието в България, включително действия, които подкопават принципа за презумпцията за невиновност. Този принцип е сред основните, залегнали в Хартата на основните права на ЕСС, Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи, други международни правни инструменти, както и Директива 2016/343 относно укрепването на някои аспекти на презумпцията за невиновност и на правото на лицата да присъстват на съдебния процес в наказателното производство. ССВЕ наблюдава нарушение на този принцип, когато


главният прокурор публично обявява лица за виновни, преди да е издадено съдебно решение.


Прилагането и спазването на правото на ЕС и практиката на Съда на ЕС и Европейския съд по правата на човека са от първостепенно значение. Що се отнася до България, ССВЕ обръща внимание на необходимостта да се осигури пълно спазване на установената съдебна практика.


ССВЕ подкрепя българската адвокатура в усилията да отстоява върховенството на закона и независимостта на съдебната власт и изразява своята солидарност с адвокатите в законните им искания и стремеж към правосъдие, прозрачност и демократични принципи.


ССВЕ порицава остро всеки опит за пренебрегване на върховенството на закона като обща ценност на ЕС, независимостта на съдебната власт и важната роля на адвокатурата и адвокатите в обществото.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Ристю и Радан членове ли са на този съвет?

 2. 2 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Бойко Борисов ще защити г-н Гешев пред европейските лидери!

 3. 3 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Такива критики на наш Каскет не му правят особено впечатление...

 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2144 Весело

  Тия адвокатчета не могат да накривят Каскета на един истински ЙориС от Магнаурската школа.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Отново Гешев свързан с върховенство на закона

  Отдалечават се парите от ЕС все повече от България

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 6. 6 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Оставка, Гешев!
  Вие сте срам за Прокуратурата и за Съдебната власт!

 7. 7 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Тези адвокати не са далеч от истината, но какво да се очаква от главен прокурор закърмен с вишинската стратегия за правораздаване. Даже има един анекдот/предание по такъв повод. Сталин извикал следовател по едно дело и попитал защо още няма осъден. Другарю Сталин подсъдимия отказва да признае вината - казал следователя. Йосиф Висарионович погледна следователя, погладил мустака и попитал: -Каква е масата на Съветтския съюз?
  Следователя погледнал Сталин, замислил се и казал - Огромна. Тогава Йосиф Висарионович мъдро заключил: -Значи присъда ще има!

 8. 8 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 694 Неутрално

  'Ма тия от този Европейски съвет на адвокатите май не са и чували за Божията ръка с каскет. При нас, 'щото Каскета е праведен християнин, само Господ Бог решава и наказва с "ръката" си.

 9. 9 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4884 Неутрално

  Гешев стана много лош, откакто подгони определени разбойници.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 10. 10 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4884 Неутрално

  Ристю и Радан членове ли са на този съвет?
  —цитат от коментар 1 на ggot


  Ристьо е със спрени адвокатски права.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 11. 11 Профил на pnm52491926
  pnm52491926
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Също така се подкрепя и от Синдиката на престъпниците в Европа!

 12. 12 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Слабичко, няма да помогне на реномето на палаткаджиите..

 13. 13 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  Европейските адвокати могат да си позволят да кажат това, което и европейските институции виждат. Каскетаджиите, гербаджиите и доганджиите си мислят, че такива изявления нямат сила, но всъщност те предхождат края на търпимостта към българската олигархия, казват сбогом на Шенген и дават алгументи за спирането на парите за корумпираните държави.

 14. 14 Профил на bladezone
  bladezone
  Рейтинг: 434 Весело

  Ей, пеефските троли сте особено активни. Господ Доган здраве да ви дава, че да правите живота на нормалните по-весел и цветен!

 15. 15 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 339 Неутрално

  В това отношение ССВЕ изразява опасения по повод няколко наказателни производства, образувани срещу адвокати.

  Че вие да не сте свещени крави????

 16. 16 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1060 Весело

  ГешефТ е радост!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 743 Весело

  относно върховенството на закона...... Борисов го каза: """"""Законът е само за тези, които не харесваш, а иначе законът може да си погазваш, когато искаш.....""""" ........... виц: школник във ВСШ „Г. Димитров“ писал в автобиографията си: """"""Мечтая да изградя кариера в организираната престъпност...само се колебая - в държавния сектор или в съдебната система......""""""""

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Кой знае какво плюене, убеждаване и поемане на ангажименти е паднало от чисто български адвокати, за да тази организация да застане срещу Гешев. Вече гледахме тандемът Кънев-Йончева какво успяха да сътворят. В ЕНП още не могат да повярват на какво е способен Радан Кънев.

 21. 21 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Гешев е бухалка за проевропейските българи, няма поведение на прокурор. Но това е положението. Гарантирано от ВСС и избралите го ГЕРБ, БКП-то и т.н.

 22. 22 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#1] от "ggot":
  Обсебен си от демони. Отиди на психиатър!

 23. 23 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 428 Неутрално

  До коментар [#9] от "Alarmstufe: Rot":

  По-скоро заради отказа на Гешев да подгони главните разбойници, почетния, успелия млад мъж и Тиквун.

  Но вече духът излезе от бутилката и витае из европейските институции. Вече с имитация на реформи няма да мине.

  Тиквун обеща да реализира всички препоръки на венецианската комисия, чието становище се очаква до 15ти Ноември. На Тиквата разбира се няма да му позволят да реализира нищо от препоръките, като ще бъде много забавно какви ще ги плещи. Той и без това вече е абсолютно неадекватен. Още по интересно ще бъде какви пируети ще върти, за да запази "стабилността" ако спрат евро парите.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1013 Весело

  Адвокатите защитават престъпници. Твърдят, че обвиняемите са невинни до доказване на противното, но прокуратурата не обвинява невинни!

 27. 27 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Адвокатите защитават престъпници. Твърдят, че обвиняемите са невинни до доказване на противното, но прокуратурата не обвинява невинни!
  —цитат от коментар 26 на razor


  Мафията по определение е организация, която включва хора на различни нива в изпълнителна, съдебна и законодателна власт, включително да най-високи нива. Включва и медии, които да покрият мафиотските дела с менте информация, менте анализи и менте разкрития. България при управлението на ГЕРБ се насочи към "експлоатацията" на един виртуално естествен ресурс - парите от Европа и неговият по-малък локален брат парите на бюджета. Когато е налице такъв "безплатен" ресурс, то първата грижа на обладаващите политическа власт е да изградят такива институции, които да "оградят" достъпа на всички останали, които не са на власт до ресурсите. Тези ресурси по логиката на такава власт следва да са запазени за "нашите хора". Така построените или овладени институции се наричат от икономическата теория екстрактивни, т.е. които изсмукват ресурса в полза на ограничения кръг от хора, които управляват и населяват институциите.
  Промяната може да се случи със сериозна гражданска активност и сериозно политическо представителство, което иска да ликвидира не просто корупцията, причините за тази ендемична и пандемична корупция. Не просто да се смени Борисов и Гешев, не просто да се разбият на Делян Пеевски схемите. Въпросът е кои са силите, които създадоха от тези дебелаци властелините на държавата. Кои са тези сили?

 28. 28 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Човекът е християн-социалист патриот! Какво искате? Сам си го каза :)
  Той така си разбира правораздаването и обществото като цяло :)
  Може би, ако питаме каскета и ББ, въобще няма нужда от институции,а по един главатар на съответния ресор, който да се разпорежда, а след това да се търси "законово" обянение.

 29. 29 Профил на аnka georgievа
  аnka georgievа
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Нашата прокуратура е поръчков наказателен отряд.

 30. 30 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Прокуратурата в България служи, като бухалка на Пеевски и Доган - най-големите престъпници в държавата.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 31. 31 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#1] от "ggot":

  Не. От тоя кладенец вода в защита на мафията не можеш да донесеш.

 32. 32 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Ристю и Радан членове ли са на този съвет?
  —цитат от коментар 1 на ggot


  ———————

  И какво ,ако са?
  По-важно ли е това от факта , че главният прокурор , който в призван да следи за незаконни действия , сам нарушава грубо законите ?!
  Това редно ли според вас?

 33. 33 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Прост шумкарски каскет

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 34. 34 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 371 Весело

  Главният сарайски ибрикчия Иван Гешев безспорно е една от най-силните кандидатури за титлата „Йорист на годината“ през 2020 г.


  Гешев даде силна заявка още при избора си, като обяви, че процедурата му е толкова публична и продължителна, че заслужава да влезе в книгата за рекордите на Гинес.
  В началото на година топ обвинителят обяви, че до края на 2020 г. лично ще изкорени битовата престъпност на 100 %.
  В интервю пред „Епицентър“ Гешев беше категоричен, че „Единственият, който въздава правосъдие, е Господ. Аз не въздавам правосъдие. Аз съм инструмент в ръцете на Господ.... с който Той прави нещата, които смята за правилни“.
  Като виден противник на разделението на властите, кандидатът за Йорист на годината беше забравил, че за разлика от религията и Страшния съд, в които няма ярко изразено разделение на властите и процесуалните функции, то на Земята в България правораздаването все още се осъществява от съдилищата, а не от прокуратурата.

  Гешев се изяви и като виден експерт във вирусологията и епидемиологията, като едновременно иззе функциите и на политиците като отговорни за държавническите решения, и на лекарите като медицински експерти. Така на 17 март 2020 г. предложи „да преминем в режим на почти военно положение“. Това експертно мнение, по отношение на световната пандемия с COVID-19, Гешев аргументира, защото „времето ни изтича като пясъчен часовник“. Така освен Богослов, Гешев се оказа и лечител.

  След зрелищната акция на Христо Иванов на плажа на „Росенец“, Гешев се изяви и като литературовед и сравни Христо Иванов с Каренин, съпруг на Анна Каренина от едноименния роман на Лев Толстой. Според Главния прокурор на Република България, съпругът на Анна Каренина е участвал във Октомврийската революция през 1917 г. и лично е щурмувал Зимния дворец в Санкт Петербург, а Александър Фьодорович Керенски е рогоносецът в класиката на Лев Толстой.

  Опитът на Гешев за саморазправа с Президента доведе до безпрецедентни в световната история протести срещу главния прокурор на държава, продължили вече над 100 дни. В коментар относно протестите той заяви, че "В България винаги има протести за нещо... проблемът идва от една политико-олигархична група, която се притеснява от закона... протестиращите проявяват безпринципност", а българска прокуратура е мафия, "защото внесохме светлина в мрака, не на думи, а с дела, така, както ни е завещал Апостола на българската свобода Васил Левски".

  В средата на годината г-н Гешев стана рекламно лице на Туитър за България, създавайки множество интригуващи постове в слабо популярната в страната ни до този момент социална мрежа. Той я използваше и за да популяризира клипчетата си в Ютюб, където се разхожда из малки населени места, за да раздумва с местните за изнасилена баба. @IvanGeshevPG прие подкрепата на посолството на САЩ на протестите като подкрепа за себе си. Отново в Туитър Гешев се изяви и като виден историк, провъзгласявайки България за "първата национална държава в ЕС".

  На фона на продължителните протести срещу себе си, г-н Гешев трябваше да покаже безкомпромисност към mafiqta и олигархията. Така се родиха мощните акции срещу организираната престъпност в детска градина „Биберон“, гр. Силистра, и срещу сладоледа в гр. Търговище. Гешев демонстрира волята да се бори с мафиотите-малчугани. Бяха задържани с предложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ 5-годишният Иван, откраднал плюшеното мече на другарчето си, и 4-годишният Стефчо, ощипал Мимето, защото я харесва. С това борбата срещу олигархията и мафията не спря. В Търговище бяха „арестувани“ 1600 килограма сладолед и тази безкомпромисност веднага беше обявена на сайта на прокуратурата.

  Г-н Гешев е и виден благодетел и филантроп. Той демонстрира голямото си сърце, раздавайки по 200-300 лв. от заплатата си на пенсионерите из страната и провождайки шефовете на местни прокуратури да носят сладки и лакомства на пострадали от престъпления.

  В края на годината прокурор Гешев беше изслушан в Народното събрание на Република България, формално все още функционираща като "парламентарна демокрация". От трибуната на парламента г-н Гешев категорично заяви, че „За съжаление на някои живеем в демокрация“, в която българските депутати и главният прокурор „няма как да извърши престъпление при и по повод работата си – почти е невъзможно.“

  Ако смятате, че Иван Гешев заслужава приза "Йорист на годината 2020", гласувайте за него в групата Правни лудетини! Ако ли не - в групата може да номинирате друг свой фаворит за наградата. Във всеки случай елате на тържественото връчване на наградите Йорист на годината с ген. проф. д-р Мутафчийски и мис Тигрова!

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 35. 35 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Адвокатите са доста по-компетентни и образовани от прокурорите, които вместо да четат и знаят искат да притежават сила за да не им се налага да четат.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 36. 36 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1354 Весело

  Гешев стана много лош, откакто подгони определени разбойници.
  —цитат от коментар 9 на Alarmstufe: Rot

  Добър е, добър е. Един християн-социалист патрЕот е даже идеален за разни "десни" милиционери с корени в БКП.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 37. 37 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  До коментар [#32] от "Strymski":

  Не могат да измислят нещо по-умно, затова повтарят глупости. Реално има два въпроса:
  Обявява ли Гешев тоя и оня за виновни - определено да
  Това според нормите на европейското право ли е - определено не.

  Ако някой трол иска да каже нещо смислено, да обори някое от тези две твърдения с факти. А не да отклонява темата с глупости

  Не ме търсете преди обяд
 38. 38 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1518 Любопитно

  Също така се подкрепя и от Синдиката на престъпниците в Европа!
  —цитат от коментар 11 на pnm52491926


  Именно! Единственото, което могат да му направят на Гешев е да му опърдят масура! Някой има ли нещо против?

 39. 39 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1518 Любопитно

  Прокуратурата в България служи, като бухалка на Пеевски и Доган - най-големите престъпници в държавата.
  —цитат от коментар 30 на iak


  Така ли, @iak, ами щом, според теб, Доган е от „най-големите престъпници в държавата“, защо му висяхте на оградата и блеехте като метиляви овце „да ядем заедно баницата“ - https://dnes.dir.bg/obshtestvo/dogan-govori-s-protestirashtite-v-park-rosenets-video - пък той взе, че ви изпрати сладолед и вие го изблизахте като невидели? И друго да ви беше дал и него щяхте да изближете – толкова сте малоумни! Нещо да питаш?

 40. 40 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4884 Неутрално

  Гешев е бухалка за проевропейските българи,.
  —цитат от коментар 21 на ck


  Кого е бухнал? Я дай пример.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 41. 41 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4884 Любопитно

  До коментар [#23] от "Negodnik":

  Кой определя кои са главните разбойници? Ти?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 42. 42 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4884 Любопитно

  До коментар [#36] от "virtual brain":

  Щом ти казваш.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  До коментар [#9] от "Alarmstufe: Rot":

  Кога ги е подгонил, че те продължават да ни управляват?

 45. 45 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4884 Неутрално

  До коментар [#44] от "Роси":

  Черепа и Цветан Василев управляват само теб и подобните ти.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 46. 46 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3227 Неутрално

  "Дневник" - ежедневник на съюза на световните адвокати.
  Абе, вие не знаете ли, че прокурорът по правило е противник на адвоката?
  Какво искате да плещят адвокатите - "Машалла, машалла"?
  Това ще значи, че е беззъб.

  Еретик
 47. 47 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3227 Любопитно

  До коментар [#13] от "spiegel":

  "Каскетаджиите, гербаджиите и доганджиите си мислят, че такива изявления нямат сила, но всъщност те предхождат края на търпимостта към българската олигархия, казват сбогом на Шенген и дават алгументи за спирането на парите за корумпираните държави."
  ============
  Предвид надеждата, че други ще спечелят изборите, не виждам на какво се радваш. Доган е управлявал с БСП, те ли ще го "сложат на място"?
  Към българската олигархия са Пеевски и Гела, но там са вече притеснените Арабаджиеви, Баневи, Божкови. Или ще пуснем едните, да вкараме другите?
  Фондовете? Нали за тях подскачате?

  Еретик
 48. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  До коментар [#45] от "Alarmstufe: Rot":

  Те никога не са управлявали, има едни дето и в момента управляват.

 49. 49 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#27] от "Анти Шишковци":
  Въпросът е как да се провалят замислите на "тези сили", заплашващи националния суверенитет на България?

 50. 50 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Е не мога да разбера, как някои защитават Гешев. Той нарушава основни принципи залегнали в ценностната система на Европа. От обща култура даже всеки ще знае, че върховенството на закона е това, което прави една държава правова, нещо залегнало и в конституциите. И то не от вчера или оня ден - правови държави е имало още от римско време че и преди това. Дори самият монарх, издал закона е бил длъжен да го спазва. Спазва ли се или не - преценката се дава от съда. За да бъде справедлива преценката се иска съдиите да бъдат независими.
  За това Темида е изобразяват с превързани очи и с везна в ръката. Когато се преценява обвинение, презумпцията - невинен до доказване противното е в основата на римското право върху което се базира цялото европейско право. Самата везна в ръката на Темида не предполага предимства на обвинител или обвиняем, слагат с еднаква тежест своите аргументи и прокуратура и защита. Ето това е равенство пред закона, това не е идея реализирана за или против Гешев, за да спорим, обсъждаме и тн. Това е постулат за Европа, още повече за ЕС и ако искаме да се назоваваме част от Европа то това изобщо не подлежи на обсъждане.

 51. 51 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Прокуратурата и адвокатите на мафията са винаги противоположни страни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK