"Да ни съберат всички пенсионери в "Арена Армеец" и да ни хвърлят храна"

"Със заповедта хората след 65 години да пазаруват само в интервала от 8 до 10 часа, въведоха нова форма на геноцид над старите, представена като грижа за тях", гласят възмутените реакции в социалните мрежи.

© Надежда Чипева, Капитал

"Със заповедта хората след 65 години да пазаруват само в интервала от 8 до 10 часа, въведоха нова форма на геноцид над старите, представена като грижа за тях", гласят възмутените реакции в социалните мрежи.Заповедта на министъра на здравеопазването, с която от вчера на хората над 65 години беше забранено да пазаруват в магазини и аптеки извън часовия пояс 8 - 10 ч сутринта, предизвика множество критики в социалните мрежи. "Дневник" подбра някои от тях без претенция за изчерпателност.


Надежда Цекулова, БХК:


Около 2 млн. 150 хил души трябва да пазаруват от 08.00 до 10.00 ч. За да няма струпвания, нали, не за друго...
Ирина Недева, журналист:


Днес магазинери и охранители на супермаркети са издевателствали над възрастни хора. Премиерът пък цитирал надписа на Аушвиц... обикновен фашизъм, дами и господа, другарки и другари! И не, не критикувам затягането на мерките, а дискриминационния им и абсурден вид. Нали знаете колко е ограничително че ресторантите затварят в 23,30...


Мария Ландова, художник:


Горките хора - трябва да скочат в ранни зори, когато е много студено. Да се простудят, та по-лесно да ги тръшне чумата.


Мария Шаркова, адвокат:


От началото на епидемията в България министърът на здравеопазването издаде стотина и повече заповеди, част от които доста проблематични от правна гл. точка (дали мерките са правилни или не от епидемиологична гл. точка оставям на експертите в тази област).


Оставам на мнението, че безцелното обжалване на заповедите, а и на различни индивидуални административни актове (например предписанията на РЗИ при изтекла карантина) е излишно заяждане и затрупва с работа и без това задръстените от задачи колеги и съда.


Затова никога не съм си позволила самоцелно да критикувам, а още по-малко да не спазвам установените със заповедите мерки.


Днес обаче ще си позволя да кажа няколко думи. Ограничаването на достъпа до магазини и аптеки за хора на определена възраст и то уязвими хора, не е зелен, а ЧЕРВЕН коридор. Да дадеш ЕДИНСТВЕНА възможност от два часа на възрастни хора, някои от които трудно подвижни, да си набавят основни за нуждите им продукти, е абсурдна мярка, на фона на обстоятелството, че в останалото време всички останали ще имат свободен достъп до същите тези обекти. Да аргументираш това свое решение със съобразяване с бизнеса, е нелепо. Да не говорим, че точно в този времеви диапазон може да не работят дадени обекти, да е студено, мрачно, мъгливо, хората да се нуждаят от спешно закупуване на лекарство по друго време от деня и пр.


Или в този случай не се притеснявате, защото старите хора няма как да излязат на улиците?


Тази заповед е дискриминативна, ограничението е унизително и непропорционално и ще бъде втората заповед, която аз ще обжалвам от началото на епидемията.


Понеже след предишната ни жалба министърът незабавно отмени обжалваната от нас заповед, искрено се надявам проф. Ангелов да се опомни от разходката в джипката и да я отмени овреме!


Антоний Тодоров, политолог:


Според новата заповед на МЗ (т. 15) хората на 65+ могат да пазаруват САМО от 8:00 до 10:00!?!?!? Отново някой показва, че не владее езика. Или пък е обикновена дискриминация.


Владислав Панев, "Зелено движение":


Нали знаете как се купува алкохол в щатите ако нямаш възрастта за това. Или фалшифицираш лична карта, или даваш пари на по-възрастен да ти купи.


В ей такава ситуация са българските пенсионери сега. Хората над 65 години имат право да пазаруват в магазини и аптеки само сутрин между 8 и 10. Нали си представяте. Ако искат да си купят нещо по друго време, ще трябва да се направят на млади с фалшиви документи или да помолят роднини и приятели. Или ще си навиват будилник, за да не изпуснат часа.


Счупиха тъпомера. Естествено, като ужким се грижат за хората.


Стоян Гяуров, журналист:


Едно държавническо и хуманно решение на здравния министър: всички пенсионери (2 милиона) строени пред магазини и аптеки от 8 до 10 сутрин. Те и без туй стават рано, нямат особени нужди, а и цял ден лентяйстват; така няма да се моткат на трудещите се и останалите полезни елементи на обществото. Вярно е, че при 2 милиона в магазините, там ще стане малко тясно и маски и дистанция ще се обезсмислят, но нека не бъдем черногледци, а да гледаме голямата картина.


Впрочем би могло да се помисли и за някои допълнения към мъдрото министерско решение, например: хора с бастуни да пазаруват само от 8 до 9, може би дори до 8.30, защото те са бавноподвижни и ще затруднят много милионния пенсионерски поток, а онези в инвалидни колички, изобщо да не бъдат допускани в магазините.


На един следващ етап би могло да се помисли за още едно облекчение: всички пенсионери да бъдат задължени да носят на ревера си жълта звезда в траурна рамка (за да не навява неприятни за някои исторически асоциации), тъй че още като ги зърнем отдалеч, да ги отбягваме.


А пък на един още по-следващ етап би могъл да се обсъди и вариант за събиране (щях да кажа концентриране) на пенсионерите на определени места, например празните и без туй стадиони, така че да бъдат съвсем сред себе си. С една дума: евалла, г-н министър.


Галина Меламед, преводач:


Ами да ни съберат всички пенсионери в "Арена Армеец" и да ни хвърлят храна като на прасета, както правеше Дочо Булгуров в незабравимия филм "Селянинът с колелото".


Иван Евтимов:


Със заповедта хората над 65 години да пазаруват само в интервала от 8 до 10 часа, въведоха нова форма на геноцид над старите, представена като грижа за тях.


Когато се наредят в мразовитите утрини на огромни опашки пред аптеките и магазините, много от тях ще настинат, ще се разболеят и тъй като няма да ги вземат в болниците, ще си отидат дори преди да са се срещнали с вируса.


Във връзка с това се питам кое е по-смъртоносно за възрастните хора - ковид-19 или глупавите решения на експертите?


Зоя Захариева, пенсионер:


Протестирам! Протестирам! Протестирам! Нека всички ние, които сме на 65 и повече години, категорично и силно да протестираме! На този министър не му ли е известно, че иде не лято, а се задават студени дни. Господине, времето (от 8 до 10 ч. ), което ни отпускате за посещение в хранителните магазини и в аптеките е твърде хладно, за да си подаваме носовете навън. Ако настина, вие лично ли ще ме лекувате. Ами ако настине съседката, която цепи стотинката на две, понеже портмонето й е полупразно, вие ли ще й дадете пари за лекарства?


Дайте да се разберем. Абсолютен привърженик съм на дисциплината. Само тя може да ни спаси в този твърде труден момент, в който мненията на вас, специалистите се бият до пребиване. Но, г-н министре, мярката ви по отношение на нас, възрастните е абсурдна. И Пикасо не би могъл да я изрисува.


Дафина Рашкова:


"Зеленият коридор" за възрастни вече е факт - от 08'00 - 10'00ч., много неподходящо време, защото:


1. Започва есенно-зимен сезон, ранните сутрешни часове са с най-ниски температури, големите магазини не винаги са близо до местоживеенето; често това е часовият пояс и за начало на работния ден на магазини и администрация (струпване в транспорт; недостатъчно е още зареждането на някои магазини, закрит пазар и т.н.).


2. Възрастните над 65 години, най-често са с хронични заболявания и лекарствата, раздвижването(сутрин е болезнено за някои) е естествено забавяне за начало и организация на деня.


3. Недопустимо е да не може да се пазарува през другите часове в търговските обекти, особено в аптеките, ако те са свързани с належащ здравен проблем или възникнала непредвидена потребност.


4. Часовият пояс е разумен и ненаказателен в средата на деня (примерно:10 - 12 ч.) без да се ограничава възможността и през останалото време, но с препоръка да не се ползва без да се налага


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (194)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  edin drugii
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2526 Неутрално

  Просто в този коридор да се забрани на младите да ходят в магазините. Ако възрастни искат да се подлагат на риск и да пазаруват в другото време заедно с по-младите да бъде техен избор! Иначе си е чиста дискриминация!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  Постоянно и неуморно, тези ГЕРБеристи ме радват със своите глупави и непопулярни решения.
  Е, изненадайте ме вече и направите нещо умно и популярно. Моля ви:))).

  "Чуждестранен агент"
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на vwk36672103
  vwk36672103
  Рейтинг: Неутрално

  Просто в този коридор да се забрани на младите да ходят в магазините. Ако възрастни искат да се подлагат на риск и да пазаруват в другото време заедно с по-младите да бъде техен избор! Иначе си е чиста дискриминация!
  —цитат от коментар 2 на lz2


  тьй ета сириозна?

 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2361 Разстроено

  "Днес магазинери и охранители на супермаркети са издевателствали над възрастни хора" - дай на българина власт и му гледай сеира. Когато няма разбиране в обществото, на нарежданията, на заповедите, на мерките, на хвалбите най-вече, няма да има и нормални отношения между хората. А хората в родината са все по-малко, за разлика от обезчовечените индивиди, пазещи егото си все едно не са чували за края на всеки. Колкото и да се чувства значим и колкото и да не изглежда като човек - вечен покой, безвремие, със зони обаче, които пак няма да напомнят защо са... Ценни са ни НЕценностите.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 779 Неутрално

  На българина все някой му е длъжен, все някой друг трябва да мисли вместо него. Горят маски на площада и после оле майко защо като ида в болницата трябва да чакам.Сега пък коридора му пречел. Все нещо не му харесва, все за нещо да мрънка.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  Всяка национално отговорна партия трябва в предизборната си кампания да заложи показването на престъпленията на ГЕРБ, достатъчни са само тези от последните две години. А да видим тогава как тия ще минат 4% бариера.

 12. 12 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Е, свободния работник ще отмени тая мярка, ще се понадуе малко в джипката, ще поговори несвързани тъпотии, характерни за късна пиянска фаза и с излъчването на спасител ще се усмихне като катерица с два ореха в устата

 13. 13 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  Да забраниш на някой да си купи хляб и лекарства за да не се зарази с грип - БЕЗЦЕННО! ГЕРБ продължават да чупят тъпомера!

 14. 14 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Много разумно решение. За пенсионери и хронично болни може да се изгогвят и категоризации за уязвимост. В зависимост от категорията да имат разрешителен режим на излизане. Заради тях, това го въведоха за всички в Гърция. Подобни мерки ще спасят техния животи живота на бизнеса, образованието и т.н.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1628 Весело

  Всичко е толкова просто и е измислено през 40-те години на миналия век в Германия:
  1. Всеки пенсионер да пришие към връхната си дреха голямажълта звезда. За да не се бъркат хората, вместо Jude/евреин/ да пише Pens/пенсионер/
  2. Да се създадат специални гета за пенсионери, като бившето гето във Варшава....
  3. Създаване на трудови лагери за пенсионери. На входа им може да пише Jedem-das Seine, или Arbeit macht frei :

  https://www.welt.de/img/vermischtes/mobile108560259/1371625937-ci23x11-w910/KZ-Gedenkstaette-Dachau.jpg

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Струва ми се логично да се отворят два зелени коридора .
  От 8 до 10( или до 11:00 ) и от 2 до 4 след обяд .
  Избягват се обедните почивки , пиковите часове след работно време и струпванията .
  Ако пенсионерите са приблизително 1/6 от населението на страната и около 1/3 от пълнолетното такова , тогава гарантиран достъп до 1/3 от работното време на търговските обекти е съвсем честно решение !

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  На българина все някой му е длъжен, все някой друг трябва да мисли вместо него. Горят маски на площада и после оле майко защо като ида в болницата трябва да чакам.Сега пък коридора му пречел. Все нещо не му харесва, все за нещо да мрънка.
  —цитат от коментар 8 на Lazar Petrov


  А бе пич, ти между редовете ли четеш? Типична гербаджийска реторика. Какво общо има горенето на маски с чакането в болницата? Ти не разбра ли, че задръстените болници са от хора, които не са за болнично лечение от КОВИД 19, същата работа е и с бърза помощ. Какво пак ще ги оправдавате тия малоумници, които психясаха народа и всеки с температура търчи да го лекуват в болница, вика линейка, а сега и с хеликоптери ще ги карат - къде ще кацат тия хеликоптери не е ясно. Не ти ли е ясно, че хората си получават и инфаркти, инсулти, имат и бъбречна недостатъчност, чупят си ръце, крака и т.н. и заради едни паникьосани не могат да бъдат лекувани. А това не е "коридор", това си е дискриминация, породена от некадърност, безхаберие, управленска немощ на едно агонизиращо управление. И да имат да изпълняват предизборни обещания, ама не към обществото, а към едни тесни икономически групи.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на gif40672104
  gif40672104
  Рейтинг: Разстроено

  ьльо, ДАНС, чекмеджето?

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Така е, заради някои истерични пенсионери, които искат другите да не ходят на работа и на училище с месеци, страдат всички пенсионери. Има много разумни пенсионери, които са против всякакви мерки заради ковида.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  От 8-10 ч., но всеки ден могат да пазаруват, ако има заповед за извънредно положение много хора с месеци не могат да ходят на работа.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1097 Весело

  До коментар [#23] от "stenlyaka": Пенсионерите 1/6 от населението на страната хахахахааа!!!! Пич,осъзнай се! Над 2 милиона са пенсионерите в БГ,от кога сме 13 млн в БГ?

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#34] от "ggot":

  Да. НоНЕ всеки ден им дават лекарствата. Това известно ли ти е?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#31] от "ggot":

  Шепа гадни гладни пенсии
  ви клатят стабилността!
  КУЛТОВО!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 568 Весело

  Време е Борисов да се разсърди на пенсионерите и да си вземе 50-те лева. Да си натрупа чекмеджета с пенсионерски петдесетолевки.
  А ние да го дарим с чекмеджета. Да си има. Радев да не се ослушва и да организира логистиката. С дроновете, той си знае.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  До коментар [#23] от "stenlyaka": Пенсионерите 1/6 от населението на страната хахахахааа!!!! Пич,осъзнай се! Над 2 милиона са пенсионерите в БГ,от кога сме 13 млн в БГ?
  —цитат от коментар 36 на angeles


  Имах предвид хората над 60 , тези които касае въпросната заповед .
  Дори не е задължително да са пенсионери .
  Баща ми е на 70 и работи , той кога да пазарува ???

 44. 44 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#38] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не всеки ден им изписват рецептите, ама то сега и рецепти няма, щот личните дофторе се скриха все едно никога не са съществували, а са били миражи в пустинята.

  мурзилка
 45. 45 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#38] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Те не пият по една опаковка на ден, прясно произведени лекарства. Веднъж на няколко дни се купуват лекарства, а тези с безплатните рецепти ги изписват веднъж месечно.

 46. 46 Профил на qhn43672108
  qhn43672108
  Рейтинг: Разстроено
 47. 47 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2772 Весело

  Все едно какво ще направи правителството веднага се организира протест в медиите! Сега понеже имало коридор за пазаруване от пенсионерите. Сакън, как може пенсиите да пазаруват отделно, ми те искат да се къпят в живота наравно с младите!

  Ако ги нямаше коридорите сега тук щеше да е написано, ама как така рисковата група да пазаруват с всички останали!

 48. 48 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#39] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Младите са стабилни и ходят на работа всеки ден, с тази мярка се крепи стабилността на пенсионерите. Точно такива като теб я изпросиха тази мярка.

 49. 49 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#43] от "stenlyaka":

  на 70 годин мое а работиш само у некои сот на минимална та време има кога да си пазарува човека

 50. 50 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1072 Любопитно

  До коментар [#43] от "stenlyaka":

  На и над 65г. Така е разписано. Тие на 60г. са младоци. Ае да не си кьорав, или само ръп?

  мурзилка
 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#45] от "ggot":

  Лекарства мамин, се купуват ЕДИН път месечно на фиксирана дата!!!
  Хайде малко по-ГРАМОТНО!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  До коментар [#1] от "edin drugii":

  Ей тъпет! Имам предложение за тебе който има положителен ПСР го караме н лагер в Белене, кво ще кажеш? Пускаме го през портала и заключваме. Така бързо мще преборим заразата

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Бабойко........пенЦионерите имат право да гласуват 2млн. гласа!!!!
  Че те трича калпавия матрял!!!

 56. 56 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#51] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ще видиш като даде резултат тази мярка след няколко дни и намалеят постъпилите в болница пенсионери. Тогава ще се радваш, че ще има място и за теб, ако ти се наложи.

 57. 57 Профил на Соломон Дермоедов
  Соломон Дермоедов
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#36] от "angeles":
  Ачо...ти с ква пенсия ша си...докара ли я над 800 ...М?

  ¯\_(ツ)_/¯.
 58. 58 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  Ковид - фашистите няма да се спрат сами, ако не бъдат спрени !
  Днес издевателстват над пенсионерите, утре над плешивите после над дебелите ... искат да тормозят някого и да си избиват комплексите = гарантирано от ГЕРБ.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 59. 59 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  Предната мярка ограничаваше младите да пазаруват от 8 до 10 за да осигури коридор на възрастните, сега ограничават възрастните = герберските идиотщини край и дъно нямат !
  О С Т А В К А !!!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на Марта
  Марта
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Заповедтта на Ангелов доказва управленската неспособност и незачитане на правата на гражданите. Гербрите пак се оляха.Загубиха и
  гласовете на пенсионерите. 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Какво ще им стане. И без това стават рано.

  The best way to predict the future is to invent it.
 68. 68 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  "Затваряне на границите, строга карантина за контактувалите със заразени и свръхвисока изпълнителност на наложените мерки - това е рецептата на Тайван, която дава ефект, но не е за всички"
  ===========
  Това пише в друг днешен материал на Дневник. И правилно отбелязва, че строгите мерки не са приложими за всички. Не и за нас. Ако има мерки, ще критикуваме неудобствата от тях, ако няма - липсата им. Нашите очаквания са някой с баене да ни предпази.

  Еретик
 69. 69 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3973 Весело

  Браво на Мария Шаркова:
  "Днес обаче ще си позволя да кажа няколко думи. Ограничаването на достъпа до
  магазини и аптеки за хора на определена възраст и то уязвими хора, не е зелен, а ЧЕРВЕН коридор. Да дадеш ЕДИНСТВЕНА възможност от два часа на възрастни хора, някои от които трудно подвижни, да си набавят основни за нуждите им продукти, е абсурдна мярка, на фона на обстоятелството, че в останалото време всички останали ще имат свободен достъп до същите тези обекти. Да аргументираш това свое решение със съобразяване с бизнеса, е нелепо. Да не говорим, че точно в този времеви диапазон може да не работят дадени обекти, да е студено, мрачно, мъгливо, хората да се нуждаят от спешно закупуване на лекарство по друго време от деня и пр."

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 70. 70 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1948 Любопитно

  Сбъркана държава. Министъра тръгнал да им ограничава правата, вместо да им остави свободен избор, и съответно да си носят последиците от избраното. Съвсем справедливо и по Дарвин.
  Отделно, че не министъра, ами самите магазини би трябвало да се възползват от ситуацията, и да пуснат намаления от 5% за пенсионерите, ако пазаруват в интервалите, когато младите са на работа.
  Елементарно и прагматично, ама българина не отбира от тези неща... и му личи по джоба и стандарта на живота.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 71. 71 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Защо има пенсионери по магазините?
  - щот бат Бойко им раздава по 50 кинта на калпак секи месец, преди това като бяха бедни, нанай си пенсионер в магазина, да се врътка пред камерата до младата муцка, дето го играе репортер.

  мурзилка
 72. 72 Профил на zara09
  zara09
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Работещи на 65 са не само охранители,, а и голяма част от преподавателите в училища и университети (най-вече). Всички хабилитирани работят законово до 68 г. Та, какво се прави с тях, като сега са почти цял ден онлайн на компютъра и дистанционно обучават? Може би да си сложат значка "професор"? Нова дискриминация! Не знам за какви "зелени " коридори става въпрос като струпваш близо1/3 ( да не кажа вече и 1/2) от възрастното население само за 2 часа. Хората са го измислили (пр. Китай), но не и така тъпо. Щом държавата не може да осигури разнасяне "до врата" на храна и лекарства, поръчани по телефон, всички други мерки са, меко казано, унизителни.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на Марта
  Марта
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Ха-ха-ха, с фейс контрол или паспортна проверка ще се посещават магазините и аптеките! Представям си издевателствата над гражданите, които трябва да доказват Възраст пред продавачи и охранителни. Поредната подигравка на елементарните ни управляващи. 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  Изключително малоумна заповед! Не възразявам срещу сутрешния коридор "само за пенсионери", но защо да ги ограничаваме и през останалото време!? Пролетта подобен режим си работепе прекрасно.

 77. 77 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  ...И казала феята къстница на пепеляшка:
  - Но внимавай! Точно в 23:30 каретата ще се превърне отново в тиква!
  - Ама защо в 23:30, не можеше ли в полунощ?
  - Не може - наредба!

 78. 78 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  До коментар [#76] от "ivanpopov":
  Незнам как работи, но майка ми беше установила че по време на коридора има повече хора. Пенсионерите не са малко и са възрастни, по-бавно ходят, по-трудно избират, по-бавно плащат и за това пазаруваше извън коридора.

 79. 79 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Тук има една доста голяма верига за пазаруване на едро,”Costco “( да речем като Метро в БГ). Та в тая верига,и не само та, са направили следния график,отварят с час по-рано,примерно в 8ам и до 10 не се допускат други освен пенсионерите. През другото време пенсионери и инвалиди са уелкъм също! Смятам че така е доста по-приемливо! А пенсионерите да си решават кога да пазаруват!

 80. 80 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  До коментар [#79] от "angeles":

  То и тука беше така първия път, ама сега министърО явно е решил да е по-умен

 81. 81 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#80] от "uq": Абсолютна идиотщина,+2 милиона ще пазаруват само 2 часа в денонощието,и то сутрин! От калинки толкоз,напънала се планината и родила мишка! А отделно Hamiltona,ще трябва да отваря аптвките по-рано,иначе ще му избяга клиентелата!)))

 82. 82 Профил на emi52672115
  emi52672115
  Рейтинг: Разстроено

  Какво ще им стане. И без това стават рано.
  —цитат от коментар 67 на EU defender


  tabula rasa

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на emi52672115
  emi52672115
  Рейтинг: Разстроено

  ”Costco “
  —цитат от коментар 79 на angeles


  uwxjwx r md,dor 'jf i rkje,ld.q тва ли е догмата у врачанско?

 86. 86 Профил на emi52672115
  emi52672115
  Рейтинг: Разстроено

  Метро в БГ
  —цитат от коментар 79 на angeles


  теб ти е мешно, ма язе са гърчим от ужас и ДАНС

 87. 87 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 593 Неутрално

  На българина все някой му е длъжен, все някой друг трябва да мисли вместо него. ..Сега пък коридора му пречел. Все нещо не му харесва, все за нещо да мрънка.
  —цитат от коментар 8 на Lazar Petrov


  Какво ще им стане. И без това стават рано.
  —цитат от коментар 67 на EU defender


  Герберските тролове отдавна сте на дъното, но продължавате и продължавате да копаете...

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1097 Весело

  До коментар [#86] от "emi52672115": Таепи,пак си се омагьосал брато!))))

 90. 90 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#81] от "angeles":

  ти от кое село си ве.идеа си немаш в колко отварат и затварат аптеките у софето

 91. 91 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  Който е над 65 години толкова му е притрябвало да пазарува извън коридора просто да го направи,без да го афишира.Едва ли на няког с маска му личи на колко години е.

 92. 92 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1375 Весело

  "Мария Ландова, художник:
  Горките хора - трябва да скочат в ранни зори, когато е много студено."

  Мда, явно за някои свободни занаятчийки 8 сутринта е "скачане в ранни зори".
  Милото то....

  Знанието е сила, информацията - власт
 93. 93 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 104 Неутрално

  Март месец бях в Италия,ето как беше решен въпросът там.Дадоха ни телефонни номера на магазини и аптеки на които се обаждаш,и ти доставят в къщи всичко от което имаш нужда.Вместо да мъчат старите хора с тези мерки,биха могли и тук да организират доставки по домовете.

 94. 94 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#69] от "hamiltonf":

  Съобразили са се САМО с интересите на големите бакалии. Запълват им мъртвите часове и карат старите хора да купуват изостаналата стока.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 95. 95 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  До коментар [#76] от "ivanpopov":Незнам как работи, но майка ми беше установила че по време на коридора има повече хора. Пенсионерите не са малко и са възрастни, по-бавно ходят, по-трудно избират, по-бавно плащат и за това пазаруваше извън коридора.
  —цитат от коментар 78 на uq


  Напълно съм съгласен. Още повече, че в много семейства пазаруването и плащането на сметки е оставено именно на баби-дядовци. За това, да им осигурим коридор (за най-застрашените), но и да не ги ограничаваме в останалото време. Защото не виждам смисъл да ходят в коридора пенсионери, на които синът е търговски агент, снахата - касиерка, единият внук е ученик, а другият - студент. И двамата внуци пътуват от единия край на града до другия. И ако сега учат дистанционно, това никак не значи са са спряли купоните и излизанията.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на STRATOR38
  STRATOR38
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Пенсионерите от Кремиковци и МВР, БА са много и няма кой да ги храни...
  Всъима, това сме ние гражданите, отивам на работа, че, трябва да храня 3ма пенсионери, днес! :)

 99. 99 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5418 Неутрално

  До коментар [#92] от "pag":

  За хората с високо кръвно студът е противопоказен мамин. Това знаеш ли го?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK